0 Dołączył: 2008-12-13 Wpisów: 76
Wysłane:
4 sierpnia 2013 11:45:49
przy kursie: 10,05 zł
Masz rację @jtb niestety. Mam sentyment do KOV ale pozbywam się złudzeń składając do kupy informacje z forum i nowegoekranu. Firmy Kulczyka nie są "przejrzyste" i lepiej trzymać się z dala. Szybki zarobek tak - dłuższa inwestycja nie.
Edytowany: 4 sierpnia 2013 11:54
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
5 sierpnia 2013 10:17:20
przy kursie: 9,86 zł
prix napisał(a): Po co , wiecie przecież lepiej , a do błędu nigdy się nie przyznacie !
To co z tym błędem? Ile już setek procent zarobione od odkrycia ropy  ? Wyszło znowu strasznie naiwnie... kolega jakoś nie kontynuuje tematu "błędu" SW przez zachowanie umiaru jest chyba jedynym miejscem gdzie inwestor nie zostanie ubrany na kolejnej górce na takie spółki jak Serinus. Popatrzmy na różne okresy - jaki by nie przyjąć, od 3 miesięcy do 4 lat, inwestor jest w każdym okresie czasu w plecy od ok -15% do ok. -40%. Czym dłużej tym większa strata. Jak można naganiać na tak złą inwestycję? * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 5 sierpnia 2013 10:17
|
|
0 Dołączył: 2010-10-10 Wpisów: 133
Wysłane:
5 sierpnia 2013 11:03:58
I znów "wraca" nowe. A ja jeszcze pamiętam jak SW wybierał się na Ukrainę no i .... nie doleciał. Od tamtego czasu nastąpiła zmiana postrzegania Spółki przez zarządzających tym portale. Zgoda dużo było tu "oszołomów" ale przenieśli się lub zniknęli. Spółka jest baaaaardzo ryzykowna ale jak zawsze - można dużo stracić ale i dużo zarobić. Poczekajmy do ogłoszenia rezultatów wierceń w Brunei i nie tylko.
|
|
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2013 11:15:10
Cytat:Zgoda dużo było tu "oszołomów" ale przenieśli się lub zniknęli. nie do końca, prawie wszyscy za oszczerstwa i obrażanie zostali zbanowani. Na biznesie z Kulczykiem? Chyba żartujesz. Powiedz to tym od Pekaesa. Nadal żaden fundusz nie kupuje akcji Serinusa. Naprawdę Was to nie zastanawia że nikt tego nie dotyka ? Przecież jest gaz, ba! Nawet ropa już jest, całe 0,5 m3.. a żaden fundusz jakoś nie jest zainteresowany. Ale wiadomo... drobni akcjonariusze wiedzą lepiej ileż tu aroganckich tekstów swego czasu leciało jak to nasza "bananowa" GPW nie potrafi wyceniać biznesu KOV, bo to za dobra firma jest na ten rynek * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 5 sierpnia 2013 11:20
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
5 sierpnia 2013 14:18:58
conger napisał(a):I znów "wraca" nowe. A ja jeszcze pamiętam jak SW wybierał się na Ukrainę no i .... nie doleciał. Od tamtego czasu nastąpiła zmiana postrzegania Spółki przez zarządzających tym portale. Była burza śnieżna w Monachium i bardzo wiele lotów było wówczas uziemionych na pół dnia. Grafik tej podróży się rozsypał. Co do insynuacji w drugiej części Twojej wypowiedzi: correlation is not causation.
|
|
0 Dołączył: 2011-06-19 Wpisów: 1 472
Wysłane:
5 sierpnia 2013 22:25:31
WatchDog napisał(a):Grafik tej podróży się rozsypał À propos grafik, choć w trochę innym znaczeniu. Spółka ma nową stronę, na której wita nas ładne zdjęcie wieży wiertniczej. Zdjęcie wydało mi się tak jakby znajome. Jak przystało na poważną spółkę Oil&Gas, na głównej stronie zamieścili zdjęcie royalty-free, jakiejś chińskiej wiertni, kosztujące pewnie gdzieś $5. Można je kupić w dziesiątkach miejsc, na przykład na shutterstock. Z działalnością operacyjną ma to oczywiście niewiele wspólnego, ale IR tej spółki jest dla mnie coraz bardziej fascynujący :)
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2013 22:56:22
faktycznie... mam nadzieję że profesjonalizm w szukaniu ropy jest jednak 180 do tego jaki ma ich PR. Jedną z najbardziej irytujących rzeczy jakie można spotkać w sieci, w malutkich firmach, którym brak kasy, są niedorobione strony www, w których nie działają różne elementy itd a strona już mimo to opublikowana.... ta nie dość że ma zdjęcie stockowe to polecam kliknąć na górze w PL. Nie działa? Hm.. z drugiej strony rozumiem, przecież nic już od polskich inwestorów nie chcą, więc po co w sumie polską wersję strony robić? Szkoda kasy na profesjonalnego fotografa własnej wiertni, szkoda kasy na tłumacza... dziwne dziwne. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 5 sierpnia 2013 23:00
|
|
0 Dołączył: 2011-06-19 Wpisów: 1 472
Wysłane:
5 sierpnia 2013 23:06:02
Scarry napisał(a):Jedną z najbardziej irytujących rzeczy jakie można spotkać w sieci, w malutkich firmach, którym brak kasy Mnie to nie irytuje, czasem jest nawet wzruszające. Problem w tym, że KOV nie jest malutką firmą. I nie brak im kasy. Patrząc na ich IR/PR i sagę pod tytułem ,,KOV wchodzi na AIM'' już kiedyś się zastanawiałem, czy oni przypadkiem nie wysyłają listów z adresu kov@poczta.onet.pl ;)
|
|
Wysłane:
6 sierpnia 2013 07:29:43
wapkil napisał(a):WatchDog napisał(a):Grafik tej podróży się rozsypał À propos grafik, choć w trochę innym znaczeniu. Spółka ma nową stronę, na której wita nas ładne zdjęcie wieży wiertniczej. Zdjęcie wydało mi się tak jakby znajome. Strona jest spaprana pod kątem SEO, gdybyś nie zalinkował to bym nie znalazł. Dane meta puste. Cytat:Jak przystało na poważną spółkę Oil&Gas, na głównej stronie zamieścili zdjęcie royalty-free, jakiejś chińskiej wiertni, kosztujące pewnie gdzieś $5. Można je kupić w dziesiątkach miejsc, na przykład na shutterstock. Z działalnością operacyjną ma to oczywiście niewiele wspólnego, ale IR tej spółki jest dla mnie coraz bardziej fascynujący :) Znamienne. Ciekawe czy da się podciagnąć pod wprowadzanie inwestorów w błąd. Kalibrem sięga słynnego umorusanego czymś czarnym policzka Ryszarda K.
|
|
0 Dołączył: 2010-11-27 Wpisów: 449
Wysłane:
6 sierpnia 2013 22:35:15
przy kursie: 9,59 zł
Proponuję kliknąć na podpięte notowania na tej stronie... Nie ma Kanady, odsyła zawsze do Wawy (no OK, jest link zewnętrzny do tmxmoney). A ten wzrost o 600% na wieść o odkryciu na Ukrainie I never think of the future - it comes soon enough. A. Einstein
Edytowany: 6 sierpnia 2013 22:37
|
|
|
|
Wysłane:
6 sierpnia 2013 23:02:50
@daab007 o kurcze, dobre... ależ amatorszczyznę odwalają... biura po całym świecie, pozowanie na wielką międzynarodową korporację a stronę chyba student na dorobku robi... Stooq oczywiście problemu z notowaniami kov-serinus nie ma... ... ależ Ci nafciarze do siebie podobni.. ho ho ... jedna wielka rodzina można by rzec  kliknij, aby powiększyći z innej stronki kliknij, aby powiększyći z innej  kliknij, aby powiększyćnie no leże ze śmiechu * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 sierpnia 2013 23:17
|
|
140 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
6 sierpnia 2013 23:53:05
Scarry napisał(a):@jtbbardzo łebski, zrobił tak że ma wytłumaczenie że dalej, w sposób zakamuflowany, firmuje biznes, ale tak żeby nikt z drobnych inwestorów na zachodzie nie kojarzył z nim szybko firmy. Wydaje mi się że "doktor" na zachodzie dobrej marki to nie ma (większość majątku w końcu dorobiona na partnerstwie publiczno-prywatnym, za czym zachodni inwestorzy zdecydowanie nie przepadają). Dobrze że nie nazwał Kulczyk&Iorich&Zviagilskij Investment  , bo by pewnie przez rok transakcji w Toronto żadnej nie było ;) dodałbym tylko, że doktorek to typowa "uwłaszczona nomenklatura".. nie znam żadnego jego interesu który byłby budowany od zera bez wykorzystania majątku państwowego (w różnej postaci) a przy wielu "interesach" to się potem musiały różne postępowania toczyć.. np Komisje śledcze, sprawy o łapownictwo itd.. szkoda gadać o doktorku....
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
Wysłane:
7 sierpnia 2013 09:48:42
przy kursie: 9,40 zł
Scarry napisał(a):... ależ Ci nafciarze do siebie podobni.. ho ho ... jedna wielka rodzina można by rzec  Trojaczki się urodziły. I wszyscy robią w ropie. Taka tradycja. Cytat:stronę chyba student na dorobku robi hola hola, znam studentów tak pracowitych, odpowiedzialnych i prawdomównych, że mogą służyć za wzór!
|
|
PREMIUM
101 Dołączył: 2009-03-11 Wpisów: 916
Wysłane:
7 sierpnia 2013 10:48:02
bankrucik napisał(a):[quote=Scarry]@jtb
dodałbym tylko, że doktorek to typowa "uwłaszczona nomenklatura".. nie znam żadnego jego interesu który byłby budowany od zera bez wykorzystania majątku państwowego (w różnej postaci) a przy wielu "interesach" to się potem musiały różne postępowania toczyć.. np Komisje śledcze, sprawy o łapownictwo itd.. szkoda gadać o doktorku.... Kolego, za daleko idziesz z tymi wnioskami i tylko z tego powodu że czegoś nie wiesz ("nie znam żadnego ...). To że nie znasz nie jest dowodem. Przy wielu interesach (po co ten nawias??) się musiały postępowania toczyć. Toczenie a skazanie to dwie różne sprawy,a nie kojarze sprawę o łapownictwo, a zwłaszcza sprawy i tak dalej. Przede wszystkim szkoda czytać takie wpisy. Ja też czasami tracę na jakieś spółce, ale to nie jest powodem, żeby psy wieszać na prezesie tej Spółki.
|
|
Wysłane:
7 sierpnia 2013 10:56:38
@grummożliwe że masz rację - ale to proste do zweryfikowania, wymień interes w Polsce jaki pan Kulczyk zbudował bez wykorzystania majątku państwowego/publicznego :) * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 7 sierpnia 2013 10:58
|
|
Wysłane:
7 sierpnia 2013 11:13:40
grum napisał(a):bankrucik napisał(a):[quote=Scarry]@jtb
dodałbym tylko, że doktorek to typowa "uwłaszczona nomenklatura".. nie znam żadnego jego interesu który byłby budowany od zera bez wykorzystania majątku państwowego (w różnej postaci) a przy wielu "interesach" to się potem musiały różne postępowania toczyć.. np Komisje śledcze, sprawy o łapownictwo itd.. szkoda gadać o doktorku.... Kolego, za daleko idziesz z tymi wnioskami i tylko z tego powodu że czegoś nie wiesz ("nie znam żadnego ...). To że nie znasz nie jest dowodem. Przy wielu interesach (po co ten nawias??) się musiały postępowania toczyć. Toczenie a skazanie to dwie różne sprawy,a nie kojarze sprawę o łapownictwo, a zwłaszcza sprawy i tak dalej. Przede wszystkim szkoda czytać takie wpisy. Ja też czasami tracę na jakieś spółce, ale to nie jest powodem, żeby psy wieszać na prezesie tej Spółki. człowieku przez ostatnie 20 lat nie mieszkałeś w POlsce? to wejdź w google wpisz nazwisko doktorka ja przypomnę tylko kilka... jako dealer volskwagena "wygrał" przetarg na dostawę aut dla policji (w tamtych latach to trzeba było mieć "niezłe" układy w służbach żeby takie coś wygrać) - - ponieważ France Telekom nie "potrafił" wygrać przetargu na zakup TPSA to dobrał sobie doktora i wygrał - kupno browarów Tyskich i Poznańskich od Ministra Skarbu Panstwa.. itd.. i itd... a "brzydko pachniało" przy prywatyzacji TPSA ( zatrzymano kilkanaście osób) przy budowie Starego Browaru w Poznaniu ( zarzuty dla prezydenta Poznania za "zamianki" gruntów z Doktorkiem), przy próbie przejęcia PKN Orlen ( ustalenia komisji śledczej) itd i itd.... jakoś ten pseudobiznesmen sukcesów na polu biznesu czysto prywatnego nie ma..... tylko tam gdzie negocjuje z Państwem :-) nie znam firmy którą zbudował od podstaw od zera.... Kod:Mod: To "POlsce" to celowo, czy Freud się odezwał? Bo jeśli celowo, to proszę przestać.
Edytowany: 7 sierpnia 2013 15:20
|
|
PREMIUM
101 Dołączył: 2009-03-11 Wpisów: 916
Wysłane:
7 sierpnia 2013 21:50:37
"możliwe że masz rację - ale to proste do zweryfikowania, wymień interes w Polsce jaki pan Kulczyk zbudował bez wykorzystania majątku państwowego/publicznego :)" odp. nie mam wiedzy na ten temat wiec zwyczajnie nie wnioskuje. Pan (fajnie że tak piszesz) Kulczyk nigdy nie został skazany.
"... to wejdź w google wpisz nazwisko doktorka" odp. daj mi 5 minut a wpisując twój nick wyskoczy, że Kennedy-ego zabiłeś. Pan Kulczyk nigdy nie został skazany. Mieszkam w Polsce (wydaje mi się dłużej od Ciebie) i wiem, że w naszym kraju szacunek do drugiego człowieka jest towarem deficytowym.
Edytowany: 7 sierpnia 2013 21:55
|
|
Wysłane:
7 sierpnia 2013 22:05:18
Scarry? Oswald? Możesz podać ten link, bo akurat interesuję się JFK, ale o tej historii nie słyszałem.
|
|
Wysłane:
7 sierpnia 2013 23:41:41
grum napisał(a):"możliwe że masz rację - ale to proste do zweryfikowania, wymień interes w Polsce jaki pan Kulczyk zbudował bez wykorzystania majątku państwowego/publicznego :)" odp. nie mam wiedzy na ten temat wiec zwyczajnie nie wnioskuje. Pan (fajnie że tak piszesz) Kulczyk nigdy nie został skazany.
"... to wejdź w google wpisz nazwisko doktorka" odp. daj mi 5 minut a wpisując twój nick wyskoczy, że Kennedy-ego zabiłeś. Pan Kulczyk nigdy nie został skazany. Mieszkam w Polsce (wydaje mi się dłużej od Ciebie) i wiem, że w naszym kraju szacunek do drugiego człowieka jest towarem deficytowym. szacunek do drugiego człowieka nie ma tutaj nic do rzeczy.... po prostu na trzeźwo oceniamy zdolności tego pana... ( ja i inni forumowicze) jest wielu w Polsce prawdziwych biznesmenów którzy stworzyli prawdziwe fajne duże i innowacyjne firmy ( LCC, INTEGER, CCC itd) ale po prostu właśnie przez szacunek dla tamtych ludzi nie powinno się jego porównywać do nich  ( to dwie różne bajki) dla "biznesmenów-załatwiaczy" nie mam szacunku przynajmniej w znaczeniu biznesowym. właśnie przez takich "załatwiaczy" upadają normalnie działający ludzie i ich firmy albo mają dużo ciężej się rozwijać. @mod to był przypadek z tą pisownią Polski!
Edytowany: 7 sierpnia 2013 23:43
|
|
0 Dołączył: 2010-08-04 Wpisów: 169
Wysłane:
8 sierpnia 2013 03:37:04
Fajnie piszecie od kilku dni, warto to poczytac, naprawde fajnie zaczepic oko na czyms co jednoczy i ma sens...pewne tutaj slowa historii sa ciekawostka dla mnie bynajmniej i nie tylko.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.