PARTNER SERWISU
xmywkubq
31 32 33 34 35
games_analityk
0
Wpisów: 181
Wysłane: 22 sierpnia 2014 15:56:59 przy kursie: 3,29 zł
dzień dobry po wakacjach, widzę że scarry już przyjmuje zakłady na bankruta 2015 roku :)
rzeczywiście jak na razie informacje płynące ze spółki nie są za ciekawe delikatnie mówiąc

ciekawe jednak co w temacie GET EVEN i tajemniczym wydawcą ?
"Na dzień publikacji raportu jesteśmy na końcowym etapie negocjacji kontraktu ze światowej klasy wydawcą gier komputerowych, zainteresowanego znaczącym zaangażowaniem kapitałowym w projekt. I
choć osiągnięcie finalnego porozumienia nie jest przesądzone, mamy podstawy by sądzić,
że do końca III kwartału budżet projektu GET EVEN zostanie zamknięty, pozwalając na
sfinalizowanie gry w 2015 r. "

thefarm51.com/reports_files/12...

"Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 22 sierpnia 2014 19:54:12 przy kursie: 3,29 zł
uważam że sam pomysł że firma składająca się z parunastu niedoświadczonych osób, z programistami z łapanki po 2000 zł na rękę, która nigdy nie zrobiła produktu o nawet średnim poziomie jakości, napisze nagle grę na światowym poziomie opartą o najnowsze technologie, świadczy o indolencji pomysłodawcy.

Pomysł jest tak skrajnie fantastyczny że nie wiem do jakiej kategorii (tragikomedii?) go zaliczać....

games analityk - ciągle nie przeprosiłeś za publiczne wyzywanie i pisane sterty głupot o tej spółce.

Zysk (strata) netto: -682 133,28
Rezerwy na zobowiązania: 710 188,07
Zobowiązania krótkoterminowe: 4 547 929,11

nowe produkty z zapewnionym finansowaniem 2014: ZERO
nowe produkty z zapewnionym finansowaniem 2015: ZERO

produkt-marzenie: jest.

tak, Farm51 otwiera u mnie teraz listę potencjalnych bankrutów 2015....
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 22 sierpnia 2014 20:01

games_analityk
0
Wysłane: 22 sierpnia 2014 22:29:44 przy kursie: 3,29 zł
1. Scarry znów się mylisz -
W analizowanym okresie Spółka zatrudniała średnio ok. 60 pracowników na podstawie umów cywilno-
prawnych.
www.thefarm51.com/reports_file...

2. z tego co się orientuję to nie są to ludzie z łapanki
ludzie z łapanki nie mają takiego portfolia jak ta spółka oraz współpracy przy kilku zewnęrznych produktach jak choćby Two Worlds II i Wiedźmin 1

3. Masz rację pomysł jest skrajnie fantastyczny (tak samo jak wiele innych gier, które były krokiem milowym dla przemysłu rozrywki).

4. U mnie ta spółka nadal jest na liście jeden z najciekawszych spółek na NewConnect
Tak zgadza się są zadłużeni na maxa ale jakoś ktoś cały czas im daje tą kasę i oni cały czas robią ta grę GET EVEN. Ciekawe jak oni to robią ? Sam jestem ciekaw

5. Twoj argument ze ktos kto nigdy nie zrobił mega gry, nie zrobi nigdy mega gry jest jak kulą w płot nie trafiony. Patrz krajowe podwórko i case CI Games. (wiecej przykladow u wujka google)

6. Nowe produkty - GET EVEN - finansowanie ? W raporcie jest zajawka o tajemniczym wydawcy. Zakladam że zarząd wie co pisze i nie puszcza takich komunikatów pod publiczkę.

OBRUM - projekt strategicznej gry

7. zysk, rezerwy, zobowiązania - zgadza się. to jest argument z którym nie ma co dyskutować.

ps. z tego co pamietam twoje "wywody" także były moderowane i niektóre usuwane przez moderatora więc chyba jest remis jezeli masz na mysli pisanie swoich przemysleń w temacie tej spolki

ps2. gratulacje za zmiane fotki. widze ze troche mnie nasladujesz albo razem lubimy kultowe filmy z holywood.

"Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
Edytowany: 22 sierpnia 2014 22:31

Scarry
193
Wysłane: 23 sierpnia 2014 10:13:02 przy kursie: 3,29 zł
games analityk - ciągle nie przeprosiłeś za napisane sterty głupot o tej spółce, mijają dwa lata całkowitych nieprawd i niespełnionych marzeń jakie tutaj produkowałeś. Do przepraszania sam wzywałeś na watku, zakładac się chciałeś o to.

jak ci nie wstyd tutaj jeszcze pisać?

Kod:
/mod:treść zmieniona na zgodną z regulaminem/
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 23 sierpnia 2014 18:47

games_analityk
0
Wysłane: 23 sierpnia 2014 10:49:59 przy kursie: 3,29 zł
może jeszcze raz jak nie zrozumiałeś :

Jeżeli ta spółka spłaci najbliższe obligi i pozyska tego tajemniczego wydawce i zamknie budzet GET EVEN to podpisuje sie, będze to jedna z najciekawszych spółek na rynku newconnect

Pamiętaj ze możesz mieć argumenty ale nie możesz mieć swoich faktów. A to powyżej jak się zrealizuje to będą fakty a nie wywody scarego czy innego forumowicza.

ps. prośba o nie wyzywanie kogos od naciagaczy bo nie chce mi sie ctowac twoich peanow na temat innej pewnej spolki

del-20150901
0
Wpisów: 42
Wysłane: 24 sierpnia 2014 10:00:36 przy kursie: 3,29 zł
Scarry, rozumiem że Twoja strategia inwestycyjna dla 11Bit zakłada obrzucanie błotem innych firm z branży, by nagonić tłum na wielbiony przez Ciebie walor. Pamiętaj jednak że świadome kolportowanie nieprawdziwych informacji grozi nieprzyjemnościami. Uprzedzając pytanie, kłamstwa o parunastu pracownikach z łapanki otrzymujących 2 tys. mam na myśli.

Scarry
193
Wysłane: 24 sierpnia 2014 12:14:56 przy kursie: 3,29 zł
@Gordon_Gecko
przecież to nei są pracownicy tylko współpracownicy - firmy nie stać na zatrudnienie na etat literalnie jednej osoby. Na etacie F51 zatrudnia ZERO osób. To wszystko są umowy śmieciowe. Gordon - oni mają już prawie 5 milionów długu krótkoterminowego i to narastającego szybko cały czas!

mam takie pytanie - widziałeś siedzibę firmy? Wiesz ile osób tam pracuje? Ja widziałem, a Ty ?

Farmę śledzę bo śledzę branżę rozrywkowego softu... casus jest niezwykle ciekawy, bo giełda zachowuje się na niej jakby NicolasGames niczego jej nie nauczył. Wg mnie wszystko wskazuje że Farm51 stanie się właśne drugim NicolasGames... na spółce zostaną umoczeni wyżej amatorzy "super przeboju", którzy nie założyli na nią stop-lossa i nie rozumieją jak działa rynek gier. Natomiast mają dużo pary w klawiaturach swoich anonimowych kont. Np ten amator nad tobą mający nick "analityk" - śnił o wycenie 12 zł, milionach sprzedanych kopii, wykłócał się że gra jest świetnie napisana i świetnie wygląda, potem zaprzeczał rzeczywistości że ten chłam nic a nic się nie sprzedaje...

btw: przyśli mi na priv jedną wypowiedź na temat 11bit, która mija się z prawdą, bardzo ważę słowa na tej spółce bo jest jedną z nielicznych jakie szanuję w tej branży.
Edytowany: 24 sierpnia 2014 12:29

del-20150901
0
Wysłane: 24 sierpnia 2014 14:08:13 przy kursie: 3,29 zł
@Scarry

Etat dla Ciebie jest wyznacznikiem profesjonalizmu? Z tego co wiem wszyscy tam jadą na umowach artystycznych - 50 proc. kosztów uzyskania przychodu. Wszyscy, poza fiskusem i ZUSem, są chyba z takiego rozwiązania zadowoleni.

Siedziba - widziałem, zarówno starą w Gliwicach jak i nową w Gliwicach. Daj Bóg wszystkim spółkom z GPW takie siedziby. Osób w środku nie liczyłem, ale kilkanaście to w samych Gliwicach jest, do tego oddział katowicki dochodzi.

Wyniki mówią same za siebie, sytuacja Spółki jest krytyczna. Ale jeśli zawrą umowę z wydawcą na GET EVEN to zaraz karta się może odwrócić o 180 stopni.

Deadfall - gra jest dla mnie słaba, ale podobnie nisko oceniałem Snajpera I. Mam wszystkie Wiedźminy, żadnego nie skończyłem - uważam że Dragon Age biją je na głowę grywalnością. I mimo tych moich opinii tak Snajper jak i Wiedźmaki swoje uzyskały:) O gustach się nie dyskutuje, myślę że dopiero po rozwiązaniu sporu z Nordic i wprowadzeniu DA na PS3 będzie można ocenić czy gra to mega wtopa, czy może będzie break even.

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 24 sierpnia 2014 17:28:31 przy kursie: 3,29 zł
"Z tego co wiem wszyscy tam jadą na umowach artystycznych - 50 proc. kosztów uzyskania przychodu. Wszyscy, poza fiskusem i ZUSem, są chyba z takiego rozwiązania zadowoleni" - wiekszej bzdury nie czytałem. O więcej nie proszę. W imieniu użytkowników proszę daruj sobie kolejne wpisy.

games_analityk
0
Wysłane: 24 sierpnia 2014 21:21:26 przy kursie: 3,29 zł
Scarry napisał(a):
@Gordon_Gecko
mam takie pytanie - widziałeś siedzibę firmy? Wiesz ile osób tam pracuje? Ja widziałem, a Ty ?

Scarry przestań kłamać !

Kod:
mod: dalsza eskalacja konfliktu personalnego Użytkowników spowoduje zablokowanie obu kont w serwisie.

Edytowany: 25 sierpnia 2014 07:46

Scarry
193
Wysłane: 25 sierpnia 2014 08:45:17 przy kursie: 3,29 zł
jako że ten amator-naganiacz wyżej wyzywa mnie fałszywie od kłamania i nie zostało to zmoderowane, to prosze bardzo - blokujcie mi konto, bo nie pozwolę na takie coś w wykonaniu tej dzieciaka, któremu ktoś dał dostęp do konta maklerskiego.

proszę to potraktować jako dalszą eskalację.

Kod:
mod: a może coś merytorycznie do filmiku, zamiast ad personam do człowieka?
Edytowany: 25 sierpnia 2014 09:18

Scarry
193
Wysłane: 25 sierpnia 2014 13:36:11 przy kursie: 3,45 zł
ok, przepraszam antytereso - poniosło mnie, bo mi zarzuca ten [bip] jeden kłamstwo, kiedy staram się ważyć słowa nawet na spółce o której mam bardzo złe mniemanie.

W firmie w tej chwili przy projekcie pracuje nie więcej niż parenascie osób, zero na etacie, wszyscy na umowach śmieciowych. Czy nie wyraziłem tego jasno? Skąd wiem ile płacą przciętnie? Znam pare osób które były na ich werbunkach dla programistów.

w tej chwili Farmie zabraknie pieniędzy za 2-3 miesiące, ciekawe czy potencjalny inwestor zdaje sobie sprawę że trzeba zapłacić poprzednie długi za zrobienie kompletnie niedochodowego DA, nim firma wyjdzie ponad zero żeby na bieżąco opłacać kolejne etapy GE.
Edytowany: 25 sierpnia 2014 13:41

Amphibious
6
Wpisów: 495
Wysłane: 1 września 2014 12:46:55 przy kursie: 4,20 zł
Nie miałeś racji Scarry , pieniędzy im nie zabraknie , Get Even ma finansowanie , jest komunikat .
Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!

games_analityk
0
Wysłane: 1 września 2014 13:18:12 przy kursie: 4,20 zł
Amphibious nie bądź złośliwy :)
Przecież ta spółka od początku była i jest jedną z ciekawszych na rynku Newconnect

Emitent otrzymał podpisany przez drugą stronę egzemplarz umowy ramowej (dalej: „Umowa”) z jednym z największych wydawców gier komputerowych na świecie.

Co to znaczy z jednym z największych ? Może ktoś z redakcji stockwatch dopyta zarząd TF51 ?

a tu link
newconnect.pl/?page=1045&p...

Scarry
193
Wysłane: 1 września 2014 13:23:22 przy kursie: 4,20 zł
Amphibious napisał(a):
Nie miałeś racji Scarry , pieniędzy im nie zabraknie , Get Even ma finansowanie , jest komunikat .

jasne, to taka sama ściema jak ich milion wirtualnego zarobku

* przez rok czasu spółka sikała jak to fajnie że nie beda mieli wydawcy (wszyscy amatorzy tu na forum podniecali się jak dzieci z tego) tylko że wydadza grę sami... halo? Przeciez tyle było o tym pisane... czyli teraz Veno-farma robi dokładnie odwrotnie niż to co miało być dobre dla spółki i radość z tego?

* nigdy w życiu nie słyszałem o praktyce ukrywania wydawcy, wstydzą się oni czy on... ciekawe, nie? Pewnie na końcu okaże się że 3/4 kasy albo i więcej zgarnie wydawca i o wszystkim bedzie sam decydować (tak jak Nordic robił)

* wydawca pokryje poprzednie długi? Żartujesz? Będzie płacił za poprzednie nieudane produkty??

...chyba że tym wydawcą jest po prostu firma najprawdopodobniejsza, czyli po prostu Nordic, który znowu potraktuje ich jak chłopców na posyłki i zgarnie co może dla siebie. Tylko że wstydzą się tak od razu przyznać, po tej tonie pomyj wylanych przez Farmę na Nordic do polskojęzycznych inwestorów.

uważam że mądry inwestor skorzysta ze wzrostu obrotów i wyjdzie z spółki, amator zainwestuje.
Edytowany: 1 września 2014 13:31

games_analityk
0
Wysłane: 1 września 2014 13:40:08 przy kursie: 4,20 zł
dziękujemy ci za cenne wskazówki wyjścia lub wejścia
jak widać dziś wiele osób z nich skorzystało

Po E3 napisali

E3 to dla nas jednak nie tylko prezentacje Get Even, ale również sporo spotkań biznesowych, tym razem bardzo konkretnych i dających nadzieję na ciekawą współpracę w najbliższej przyszłości. Widzieliśmy się między innymi z Bandai Namco, NVidia, Ubisoftem, Microsoftem i Sony. Może się okazać, że w najbliższych dniach będziemy mogli podać ciekawe informacje dotyczące nawiązania współpracy technologicznej i dystrybucji naszej gry.

www.thefarm51.com/?module=news...

liczę na jakiś wywiad z zarządem i więcej info w tym temacie
Edytowany: 1 września 2014 13:57

games_analityk
0
Wysłane: 1 września 2014 17:29:08 przy kursie: 4,20 zł
Parkiet Dariusz Wolak 01-09-2014

The Farm 51 przetrwa i dokończy grę

„Wynegocjowane warunki porozumienia pozwolą na sfinansowanie całości prac przy projekcie oraz zrefinansowanie wydatków poniesionych przez spółkę na dotychczasową realizację gry, finansowanych ze środków pozyskanych z emisji obligacji" – pisze spółka. "Get Even" (gra z gatunku first person shooter) ma być największą i najdroższą produkcją The Farm 51. Budżet tytułu, razem z nakładami na marketing, może sięgnąć nawet 5 mln euro. Gra wzbudza spore zainteresowanie w branży gier dzięki realistycznemu podejściu do kwestii mechaniki rozgrywki. Wyróżnikiem gry ma być oprawa graficzna dzięki zastosowaniu na szeroką skalę nowych technik skanowania 3D. Tytuł ma zadebiutować w 2015 r. Dokładna data premiery nie jest znana. Prawdopodobnie będzie to II półrocze.

www.parkiet.com/artykul/7,1387...

del-20150901
0
Wysłane: 6 września 2014 09:31:33 przy kursie: 3,88 zł
Obligacje zrefinansowane.

Emisja obligacji serii G

games_analityk
0
Wysłane: 8 września 2014 13:28:59 przy kursie: 3,90 zł
Teraz najbliższe obligacje na początku przyszłego roku do spłaty.
Skoro jednak na tym etapie znaleźli chętnego to bliżej wydania gry GET EVEN i pokazania nazwy wydawcy będzie łatwiej o kolejną rolkę.

jak widać ludzie z branży także w tej spółce widzą cały czas potencjał i progres. kilkudziesięciu ludzi, którzy dążą do sukcesu

GRAM.pl
Kamil Ostrowski 07 września 2014 13:00

The Farm 51

Ostatnia gra tego studia, czyli Deadfall: Adventures, nie spotkała się ze szczególnie ciepłym przyjęciem. Mam jednak wrażenie, że z The Farm 51, jest trochę jak z CI Games. Każda ich kolejna gra to krok ku wyższej jakości i bardziej ambitnym projektom. Get Even bez wątpienia zapowiada się ciekawie. Strzelanina z intrygującą fabułą, z naciskiem na eksplorację i poznawanie historii? Intryga, wątpliwy moralnie bohater, nieszablonowe podejście do strzelania i akcji? Komu ta koncepcja może się nie podobać?

Gra ukaże się w 2015 roku, również na Xboksa One. Trochę martwi fakt, że nie zobaczyliśmy jeszcze żadnego fragmentu faktycznej zabawy, ale dajmy twórcom nieco czasu. Na pewno wypada trzymać rękę na pulsie, bo Get Even może być punktem zwrotnym w historii The Farm 51, do którego dotarcia firma tak uporczywie dąży.

www.gram.pl/artykul/2014/09/03...

games_analityk
0
Wysłane: 16 września 2014 00:39:48 przy kursie: 3,90 zł
kolejny pozytywny news

Premiera Deadfall Adventures: Heart of Atlantis będzie miała miejsce 28 października 2014 r. Gra będzie komercjalizowana wyłącznie kanałami cyfrowymi, bez pośrednictwa wydawcy. Wybrany model komercjalizacji pozwoli, w ocenie Zarządu Emitenta, osiągnąć wyższe dochody ze sprzedaży kopii gry.

newconnect.pl/?page=1045&p...

mam nadzieje ze z ceną gry nie przekombinują jak na xboxa i pc

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE FARM51
  • The Farm 51: Gra „Chernobylite 2” w pełnej wersji najpóźniej na początku 2026 roku
    The Farm 51: Gra „Chernobylite 2” w pełnej wersji najpóźniej na początku 2026 roku

The Farm 51 zakłada, że maksymalnie 10 miesięcy trybu early access pozwoli dopracować grę "Chernobylite 2: Exclusion Zone" do wersji gotowej do pełnej premiery. Studio koncentruje się obecnie na zbieraniu opinii graczy i przygotowaniu dużych aktualizacji zawartości.

• The Farm 51 otrzyma 2,1 mln zł na projekt symulacyjny dot. dronów
    The Farm 51 otrzyma 2,1 mln zł na projekt symulacyjny dot. dronów

The Farm 51 Group otrzymał decyzję o przyznaniu dofinansowania w wysokości ponad 2,1 mln zł na realizację projektu badawczo-rozwojowego. Jego celem jest stworzenie zaawansowanego środowiska symulacyjnego dla bezzałogowych statków latających (dronów) działających w warunkach walki radioelektronicznej. Całkowity koszt projektu szacowany jest na ponad 4,3 mln zł.

31 32 33 34 35

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,219 sek.

lpjgpgik
wljczeez
aggvdiho
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aawpqmnv
ticslilb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat