PARTNER SERWISU
huzdzlli
78 79 80 81 82

Ukraina - dewaluacja hrywny?

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 22 października 2014 19:20:52
serpico napisał(a):

Siekoo
Cytat:
2. 98% достоверности... reszty nawet nie komentuje.

Poczekajmy co wypłynie, bądź już nie wypłynie.

no w koncu jakies rozsadne slowa, tylko... po co w takim razie robisz sensacje z kaczek dziennikarskich?

serpico napisał(a):

Natomiast szwedzka armia w oficjalnym stanowisku:

Cytat:
kontradmirał Anders Grenstad oświadczył, że "coś lub ktoś naruszył integralność terytorialną Szwecji". W wystąpieniu dla mediów sprawę nazwał "skrajnie poważną".

'cos lub ktos' -'cos'? niby 'co'? dron w formie niemrawego wieloryba? ufo?
poza tym, powiedzial, ze to Rosjanie? chyba nie, co? ale ty swoje wiesz...

a dzis?
pierwszy lepszy portal - art na onecie

onet napisał(a):

Szwedzkie siły zbrojne nie potwierdziły doniesień mediów

wiadomosci.onet.pl/szwecja-ope...

i zeby to byl pierwszy raz, kiedy juz na drugi dzien twoje rewelacje nadaja sie do powieszania na kolku w slawojce... ale nie jest.

wiem, wiem - przemilczmy to...
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 22 października 2014 20:26:56
A propos dyskusji o tym, czy Rosjanie wciąż są na Ukrainie, czy też ich nie ma:

www.buzzfeed.com/maxseddon/as-...

Cytat:
“We’re Russian military servicemen,” they said, by way of introduction.

Cytat:
The open presence of Russian active duty soldiers — who spoke to reporters from BuzzFeed News and the Financial Times on Saturday, weeks after combat operations had ceased — indicates that Moscow still has a tight rein on security, though the Kremlin has repeatedly denied that its soldiers were ever even there.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 22 października 2014 21:19:54
Szutnik, niemożliwe Angel Ławrow przecież mówił, że ich tam nie ma. Zresztą Siekoo, też pisze, że nie ma żadnych dowodów na to, że na Ukrainie są rosyjscy żołnierze. To są tylko "jakieś rewelacje", nie potwierdzone Angel

A z ekonomicznych ciekawostek:

Cytat:
Rosneft zwrócił się do rządu Rosji o pomoc w wysokości ponad 2 bilionów rubli, czyli ponad 50 miliardów dolarów - pomoc ma pochodzić z Funduszu Narodowego Dobrobytu

--[rbc.ru]-[main_body]-[main_item]-[title]top.rbc.ru/economics/22/10/201...
Edytowany: 22 października 2014 21:29

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 22 października 2014 22:03:15
Striełkow straszy Putina upadkiem Noworosji

Cytat:
22.10.2014 (IAR) - Rosja i separatyści przegrają w Donbasie. Przed takim scenariuszem ostrzegł dziś prezydenta Władimira Putina były dowódca separatystycznej Donieckiej Republiki Ludowej. Igor Striełkow-Girkin opublikował swoje wystąpienie w sieci, zapowiadając rychłą klęskę swoich niedawnych kompanów.
W opinii Striełkowa, władze Ukrainy przygotowują operację uderzeniową. Jak przekonuje separatysta, Kijów już sformował trzy grupy wojsk, które mają jednocześnie uderzyć na zbuntowane regiony i rozbić zwolenników prorosyjskiej Noworosji. „Jeśli ten plan zostanie zrealizowany, to będzie on jedną z większych porażek Federacji Rosyjskiej od 1991 roku i pociągnie za sobą poważne wewnętrzne wstrząsy polityczne” - tę wypowiedź separatysty opublikowały rosyjskie portale informacyjne. Wypowiedź byłego dowódcy separatystów wskazywać ma na bezpośrednie zaangażowanie Moskwy w wydarzenia na Ukrainie. Igor Striełkow sam o sobie mówił, że jest byłym rosyjskim i radzieckim żołnierzem w stopniu pułkownika. Natomiast władze w Kijowie twierdzą, że to etatowy dywersant rosyjskich służb o prawdziwym nazwisku Igor Girkin.

Informacyjna Agencja Radiowa/IAR/Maciej Jastrzębski/Moskwa/em/

http://stooq.pl/n/?f=922666
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Salak
2
Wpisów: 565
Wysłane: 22 października 2014 22:07:49

serpico
0
Wysłane: 22 października 2014 22:13:15
Szutnik, co w połączeniu z tą informacją:

Cytat:
Separatyści zdemontowali i wywieźli do Rosji niezwykle drogi sprzęt specjalistyczny do produkcji monokryształów szafiru z Zakładów Elektromaszynowych „Maszzawod-100″ w Ługańsku...Rosjan interesują przede wszystkim fabryki. W Krasnodonie z zakładów „Junost” wywieziono cały sprzęt do produkcji urządzeń rakietowych i aerokosmicznych. Z miejscowości Swietlicznoje wywieziono ciężarówką urządzenia należące do fabryki „Ługanskwoda”. Zrabowano również wyposażenie fabryki „Topaz” w Doniecku, produkującej nowoczesne stacje radiolokacyjne, a także urządzenia fabryki amunicji w Ługańsku. Konwój złożony z 34 takich ciężarówek wrócił właśnie z łupem do Rosji.

daje ciekawy obraz wydarzeń, w świetle wystąpień Striełkowa vel Girkina.

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,titl...

serpico
0
Wysłane: 22 października 2014 23:11:08
Przedwyborczy sondaż na Ukrainie

[IMG]images69.fotosik.pl/299/b97f81..."/>
kliknij, aby powiększyć" title="Otwórz w nowym oknie" target='_blank'>[IMG]images69.fotosik.pl/299/b97f81..."/>
kliknij, aby powiększyć"/>
kliknij, aby powiększyć

Prawy Sektor - brak (poparcie w granicach błędu statystycznego)
Partia Swoboda (lider Ołeh Tiahnybok - ten o którym pisali, że taki straszny) - 3%

Czyli jak to jest z tym ultranacjonalizmem Ukraińców?

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 23 października 2014 08:52:46
Ammianus napisał(a):
Scarry napisał(a):
wątek zamienił się w jakąś parodię - agresywna rusofilskość krewy z jednej strony, wręcz jawna nienawiść do Ukrainy, popierana przez 1-2 klakierów, vs wykłócający się z nimi serpico (z którym generalnie zgadzam się).

Nie mam problemu, że ludzie sprzeczają się o interpretację faktów. Niech się nawet walą po łbach.
Jeśli ktoś twierdzi, że Ukraina z bardzo silnymi wpływami neobanderowców (gdyby tak się stało)jest
i tak lepsza niż Ukraina pod butem Putina - nie mam z tym problemu. Można się kłócić i słuchać specjalistów. Ja się nie odważę udzielić jednoznacznej odpowiedzi.Chyba, że ktoś szuka odpowiedzi na tu i teraz + do następnych wyborów, jak nasz rząd.

powiem Ci tak - oczywiście że Ukraina z Polską tak naprawdę darzy się wieloletnią niechęcią utrwaloną stereotypami polskich panów i kozackich bandytów, z mordami na Wołyniu z ich strony i z Akcją Wisła z naszej. Mi wcale nie jest jakoś specjalnie entuzjastycznie z nimi po drodze, tylko prosty polski interes narodowy - czym silniejsza Ukraina, tym dalej od nas Rosja.

Przez 500 lat historii Ukraina z nami lała się, zabijaliśmy sobie cywili itd, ale nigdy Ukraińcy nie byli zainteresowani wchłonięciem, zniszczeniem czy przejęciem państwa polskego, całej Rzeczpospolitej. Oni walczyli o ograniczenie polskiej kolonizacji, potem o przeżycie w swojej strefie na ziemiach wokół Morza Czarnego. Nawet powstanie Chmielnickiego nie miało takich ambicji, choć w pewnym momencie odnosiło oszałamaiające sukcesy i mogło pokusić się o sporo więcej niż osiągnęli. Rosja natomiast od blisko 400 lat jest stałym zagrożeniem naszej państwowości, krajem ewidentnie wrogim, który najchętniej trwale zlikwidowałby naszą państwowość, bo przeszkadza im w robieniu interesów z Niemcami.

Czym innego jest państwo w którym skrajny element, trochę w Polsce i oczywiście potężnie w Rosji, wyolbrzymiany Prawy Sektor, mający poparcie rzędu 0,5-1 % społeczeństwa może przebąkiwac że historycznie jakies polskie miasto mu się należy (jak Przemyśl Ukrainie, wg ich optyki patrzenia na historię), bo my też o Lwowie czy Wilnie o tym potrafimy głośno zupełnie niepotrzebnie mówić, a czym innym państwo polujące na całkowite podporządkowanie lub zniszczenie Polski, jak Rosja. W której władza wypowiadając się często bardzo antypolsko ma na dodatek prawie pełne poparcie społeczeństwa.

zbytnio rozmydlamy sobie skalę zagrożenia i obecnego i wydaje mi się przyszłego, między agresywną, gotową do zaborów Rosją a zdesperowaną skrajnie biedną Ukrainą. Tu nie ma znaku równości i nigdy nie było. . Ani militarnie ani w sposobie myślenia jednych i drugich nie ma znaku równości. Mylimy głównie przez takie propagandowe pogadanki jakie tutaj nam odstawia kolega krewa, robiący jednego wielkiego złego diabła z Ukrainy.

tak to widzę.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 23 października 2014 09:07

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 23 października 2014 09:32:06
Scarry,
niepotrzebnie i bezpodstawnie oskarżasz mnie o propagandę. Nie należy utożsamiać krytyki obecnych władz Ukrainy z prorosyjskością. Litości. Rozgraniczmy dwie kwestię - zmiany na Ukrainie i konflikt z Rosją. Mnie interesują te pierwsze. Dlatego wytykam tanie populistyczne chwyty, niedotrzymywanie obietnic i podobne zagrywki, których, zgodnie ze złożonymi deklaracjami miało nie być.

Ja nie widzę różnicy między poprzednią ekipą a obecną - nadal panuje nepotyzm i korupcja, czyli zjawiska, które obiecano zwalczyć. I nie mów, proszę, że na to potrzeba czasu. Nie, na to potrzeba chęci. Sądzisz, że Poroszenko jest na tyle naiwny, że nie ma pojęcia, iż miejsce na liście wyborczej jego bloku kupczone jest po 3-4 mln USD? Powiedz, jaka jest różnica między synem Janukowycza a synem Poroszenki? Ja nie widzę żadnej - i jeden i drugi jest wciągany do parlamentu ze względu na to, że jest progeniturą.

Wytłumacz mi, gdzie w tym wszystkim jest prorosyjskość?

Odstaw na bok moje utarczki z Serpico - uzasadniłem je swojego czasu - i skup się na rzeczywistych zagrożeniach dla Ukrainy. One, wbrew pozorom, nie pochodzą z zewnątrz.
Przedstawiłem mnóstwo dowodów na to, że obecna ekipa w najlepsze naśladuje ekipę Janukowycza. Nikt nie podjął tematu (ok, Ty zwróciłeś uwagę, że tonie to w gąszczu połajanek). Dlaczego? Bo łatwiej jest podjąć zastępcze tematy, serwowane szczodrze przez media?

serpico
0
Wysłane: 23 października 2014 13:50:37
Krewa
Cytat:
Dlatego wytykam tanie populistyczne chwyty, niedotrzymywanie obietnic i podobne zagrywki, których, zgodnie ze złożonymi deklaracjami miało nie być.

Miało być o Ukrainie a nie o PO Angel Jak widzisz na naszym rodzimy podwórku od 7 lat jedna partia działa w myśl zasady "Nikt wam tyle nie da, co my naobiecujemy". I co? I nic! Ale to nie zaburza zasad demokracji, ludzie idą do urn i grzecznie głosują, bo lubią słychać obiecywanki, a jeszcze bardziej, gdy obiecywanki w samej swej treści zapowiadają rozdawnictwo publicznych pieniędzy. Jak widzisz Polacy niczym się nie różnią.

Cytat:
I nie mów, proszę, że na to potrzeba czasu. Nie, na to potrzeba chęci.

Z ogromnym szacunkiem, ale mylisz się. Chęci są głównym determinantem zmian, ale do pewnych rzeczy trzeba czasu. Nie wiem, czy mieszkasz w naszym kraju, ale od uzyskania niepodległości w '89 do momentu pełnego rozwinięcia frontu przeciwko korupcji minęło z grubsza 15 lat. Wcześniej były to działania pozorowane, albo w myśl walki z korupcją złapali policjanta, który wziął 50 zł za nie wystawienie mandatu. Dopiero w XXI w. w naszym kraju tak na serio wzięli się za korupcję. Kwestia chęci i mentalności, ale także czasu.

Cytat:
Sądzisz, że Poroszenko jest na tyle naiwny, że nie ma pojęcia, iż miejsce na liście wyborczej jego bloku kupczone jest po 3-4 mln USD?

Sadzisz, że miejsca na liście PO, PiS, SLD to loteryjnie, czy na chybił trafił? Angel

Cytat:
Przedstawiłem mnóstwo dowodów na to, że obecna ekipa w najlepsze naśladuje ekipę Janukowycza.

Nic z tego. Gdyby naśladowali, to Putin tak by się nie złościł. Różnica polega choćby na tym, że obecna ekipa stoi do wschodu plecami. Ciężko jest od nich wymagać zmian i reform, gdy sąsiad dokonuje inwazji i morduje obywateli. Próbujesz wmówić, że kraj jest w stanie prowadzić wojnę i przeprowadzać reformy i normalnie funkcjonować. Proszę, nie przesadzaj w zakrzywianiu rzeczywistości. Żaden kraj nie funkcjonuje normalnie w czasie wojny, a z taką mamy do czynienia na Ukrainie. I nie jest to wojna domowa. łatwo napaść na drugi kraj (Rosja), a potem z Kremla krzyczeć: "Widzicie, nie przeprowadzają reform, ludzie głodują, bieda, ubóstwo. Co to za rząd!". Najlepiej wpaść do sąsiada na chatę, poprzewracać meble, nasr...ć w pokoju i powiedzieć, że nie dba o porządek".

A z tego co na szybko potrafię sobie przypomnieć, to po ostatniej uchwalonej ustawie o lustracji urzędników na Ukrainie (kilkanaście dni temu?), podania o odejście z urzędu składano w znacznych ilościach.

A co do wywodu Scarrego (pod którym się podpisuje), to streścił całe zagadnienie w zupełności. Nie chodzi, czy Ukraińcy są dobrzy, czy nie (mam do nich ambiwalentny stosunek), ale partykularne interesy naszego kraju winny być realizowane w jakiejś perspektywie czasowej i przestrzeni geopolitycznej. Patrząc z tej perspektywy, Ukraina nigdy nie była zagrożeniem dla istnienia RP, natomiast Rosja od kilkuset lat dąży do tego, by Polska zniknęła z mapy Europy. I nie ma co się oszukiwać w tym zakresie.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 23 października 2014 14:22:14
serpico napisał(a):
Miało być o Ukrainie a nie o PO

Ok, to nawet mogłoby być zabawne, gdyby nie ciąg dalszy...
serpico napisał(a):
Ale to nie zaburza zasad demokracji

No właśnie, PO nie doszła do władzy w wyniku zamachu stanu.
serpico napisał(a):
Nic z tego. Gdyby naśladowali, to Putin tak by się nie złościł.

Serpico, podałem liczne przykłady, jak możesz mówić, że nic z tego?

serpico napisał(a):
A z tego co na szybko potrafię sobie przypomnieć, to po ostatniej uchwalonej ustawie o lustracji urzędników na Ukrainie (kilkanaście dni temu?), podania o odejście z urzędu składano w znacznych ilościach.

O tak, ustawa lustracyjna to majstersztyk - skonstruowana w taki sposób, by nie dotknęła nikogo z obecnej ekipy. Bo nawet Poroszenko pod nią podpadłby, gdyby nie "... lub czasopisma" (copyright by SLD)
Edytowany: 23 października 2014 14:23

Salak
2
Wysłane: 23 października 2014 14:33:24
Scarry napisał(a):

Przez 500 lat historii Ukraina z nami lała się, zabijaliśmy sobie cywili itd, ale nigdy Ukraińcy nie byli zainteresowani wchłonięciem, zniszczeniem czy przejęciem państwa polskego, całej Rzeczpospolitej.

prze te 500 lat historii o ktorej zdaje sie mowisz to nie bylo czegos takiego jak Ukraina...Ukraina jako samodzielne panstwo istnieje krocej niz jak zyje, a siwy jeszcze nie jestem.
Cytat:
Rosja natomiast od blisko 400 lat jest stałym zagrożeniem naszej państwowości krajem ewidentnie wrogim

od tysiaca, od Mieszka - odkad mamy panstwowosc blah5 ....a ktory nasz sasiad nigdy nie byl dla nas zagrozeniem? z tego co pamietam to najezdzali nas z kazdej strony...
mozna tez powiedziec ze jestesmy przeszkoda dla Niemcow w robieniu dili z Rosja...ale zaraz im wybaczylismy wiec wszystko jest gitara Whistle
Cytat:
państwo polujące na całkowite podporządkowanie lub zniszczenie Polski, jak Rosja

poluja, caly czas poluja na NAS....to jest pewnie priorytet w ich stosunkach miedzynarodowych - jak tu dorwac i zniszczyc tych lachow, Vladi to pewnie po nocach nie spi i kombuje jak tu NAS zniszczyc...obiektywizm pelna geba...jak ty mowisz ze ktos jest rusofilem to ja moge powiedziec ze jestes rusofobem...i jak w takiej "dyskusji" mozna dosjc do porozumienia
nie da sie, po prostu sie nie da i nie wiem po co to jeszcze ciagniecie

a jak juz czytam wywody Serpico o demokracji, rozwieniecu frontu przeciwko korupcji, potrzebie czasu i usprawiedliwianiu wszystkiego co sie na ukrainie dzieje agresja rosji to mam taka mine:

Salak
2
Wysłane: 23 października 2014 14:37:05
krewa napisał(a):

serpico napisał(a):
Nic z tego. Gdyby naśladowali, to Putin tak by się nie złościł.

Serpico, podałem liczne przykłady, jak możesz mówić, że nic z tego?

Krewa, no bo moze, to jest Serpico

Ammianus
52
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 688
Wysłane: 23 października 2014 14:41:32
Scarry napisał(a):
Rosja natomiast od blisko 400 lat jest stałym zagrożeniem naszej państwowości, krajem ewidentnie wrogim, który najchętniej trwale zlikwidowałby naszą państwowość, bo przeszkadza im w robieniu interesów z Niemcami.

Czym innego jest państwo w którym skrajny element, trochę w Polsce i oczywiście potężnie w Rosji, wyolbrzymiany Prawy Sektor, mający poparcie rzędu 0,5-1 % społeczeństwa może przebąkiwac że historycznie jakies polskie miasto mu się należy (jak Przemyśl Ukrainie, wg ich optyki patrzenia na historię), bo my też o Lwowie czy Wilnie o tym potrafimy głośno zupełnie niepotrzebnie mówić

Na tym poziomie może byc dyskusja, ale nie na poziomie wrzutek o kompleksach czy pro-rosyjskosci tylko dlatego, ze ktos wskazuje ze na Ukrainie tez śmierdzi.

Wcześniejsze aluzje ze w Polsce jest tez nietolerancyja bo Michnik raz w tygodniu pisze o polskim faszyzmie i w duchu wytycznych Kominternu pod te zwinno-giętką kategorie podciąga tych co rysują na ścianach i tych co uważają, że rodzina to związek mężczyzny i kobiety. Ma się to jednak nijak do tego, ze neo-banderowcy walczą dziś w polskich hełmach z nadrukowanymi na nich swastykami.
Po ich stronie są konkretne postawy roszczeniowe dot. kilkunastu powiatów Podkarpacia, a nie tylko nostalgiczne resentymenty o Przemyślu vs nasze resentymenty o Lwów. Ja protestuje przeciw nazywaniu rzeczy po imieniu tylko dlatego, że krytyka w tym zakresie nie ulatwia stosunkow z pewnymi środowiskami.

Serpico strzela jak z biodra analogiami historycznymi i zacheca do studiów aby myśleć na przyszłość. Wiec jak tez podam pewna analogię historyczną w odniesieniu do dzisiejszych sondaży przedwyborczych na Ukrainie, w których Swoboda ma kilka %

1928 – 2.6 %
1932 – 38 %

Wyniki dotyczą NSDAP.

Wiem, po drodze był kryzys. Ale dzisiaj na Ukrainie tez mamy kryzys i w Europie podobno tez.
Wiec jeśli ktoś uważa siebie za analityka spoglądającego wstecz i w przyszłość, to wyniki banderowców nie powinny przysłaniać mu horyzontu z bardzo prostej przyczyny:część władzy Ukrainy na najwyższym szczeblu ciągle wpisuje się w tamta retorykę i nawiązuje do tej opcji ideologicznej uznając Banderę za bohatera. Odpowiedź na to " i co z tego" ... pozostawiam bez komentarza.

serpico
0
Wysłane: 23 października 2014 19:20:20
Nim ponarzekamy na nacjonalistów u sąsiadów, warto rzucić okiem na nasze podwórko (przepraszam, że to wybiórcza):

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosc...

Głupich nie sieją, sami się rodzą. Moja pani od matematyki mawiała: "Od wojen, głodu i głupich ludzi..."

Salak

Cytat:
a siwy jeszcze nie jestem.

Zdaje się, że i wąsów pod nosem również jeszcze nie masz. Argumenty się skończyły, że ciągle klepiesz filmy, bajeczki i kreskóweczki?

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 23 października 2014 19:24:57
@Ammianus, masz niestety racje. dyskusja z Serpico jest zwyczajnie bez sensu, bo facet ma monopol na jedynie sluszny poglad, jedynie on zna historie, wie co kto mysli, lub co mial na mysli, tudziez planowal... ba, on wie nawet to, ze ja piszac o plotkach odnosnie ´czegos lub kogos´ u wod Szwecji wypowiadalem sie tak naprawde na temat obecnosci Rosjan na Ukrainie! ba! nawet jak sam sobie zaprzecza w co trzecim poscie, jak juz na drugi dzien wychodzi na naiwniaka napalajacego sie na sensacyjne doniesienia wyssane z palca gimbusow ktorym placom od wiersyowki, to i tak jest nieomylny i najmadrzejszy blackeye
rozumiem miec swoje zdanie i probowac przekonywac do niego w dyskusji innych, ale manipulowac, wybiorczo serwowac plotki jako fakty, ignorowac niewygodne pytania i przypisywac innym slowa ktorych nie wypowiedzieli - przedszkole puke_l

ehh, szkoda gadac, chyba skorzystam z tej ikonki z prawego gornego rogu, co to Krewa wspominal angry3

Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 23 października 2014 19:38:35
Panowie, nie zachowujmy się jak ukraińscy parlamentarzyści, proszę

serpico
0
Wysłane: 23 października 2014 19:54:39
Siekoo, ostatni raz odpowiadam na Twoje ciężkie teksty

Cytat:
dyskusja z Serpico jest zwyczajnie bez sensu, bo facet ma monopol na jedynie sluszny poglad

Przypomnę Ci tylko, że jesteś tą osobą, która jak krowa na granicy trzyma się argumentu "Majdan ma swoje konsekwencje", "Rosjanie najechali na Ukrainę, bo to wina Majdanu". I żaden argumenty (pomijam moje), Szutnika, Scarrego i innych masz gdzieś. Stoisz jak krowa na rowie i ni w lewo i ni w prawo. Od stycznia tylko Twój pogląd jest słuszny. Przygadał kocioł garnkowi.

Cytat:
wychodzi na naiwniaka napalajacego sie na sensacyjne doniesienia wyssane z palca gimbusow

Weź kalkulator mój drogi i policz ile razy przytaczałem GW, a ile razy PAP, Reutersa, IAR, a nawet RT. Chyba, że masz obsesje, że wszędzie pracują gimbusy.

Cytat:
wybiorczo serwowac plotki jako fakty

Te plotki, na które tak cierpisz, to min informacje na temat rosyjskich żołnierzy operujących na Ukrainie, z których się wyśmiewałeś i kilka miesięcy wciskałeś kit, że nie ma na to dowodów, a i teraz nie przeczytałem byś to oficjalnie przyznał, jak Krewa. Zawsze mówiłeś, że to są tylko plotki, tak jak i Twój wpis:

Cytat:
rakiety piszesz... masz na mysli rakiete Zenit, ktora to ponoc zestrzelono Ił-76? bo tak podawali m.in. w Wyborczej... d'oh! albo czolgi Think T72 czy T64? bo ja przyznam - nie rozrozniam, acz niektorzy ponoc tak. ale wiem, ze separatysci faktycznie maja przynajmniej jeden czolg

Gdy pisałem o rosyjskich czołgach na Ukrainie w maju i czerwcu, to pisałeś, że to plotki, co najwyżej z pomników mają, rakiety-plotki, rosyjscy żołnierze-plotki. Twój jeżyk niczym się nie różni od słów Pieskowa, czy Ławrowa. Lista żołnierzy rosyjskich, którzy zginęli na Ukrainie-plotki (tu krewa ma rację, że częściowo może dochodzić do pomyłek, ale w zasadniczej części, jest ona prawdziwa, jak i informacje od rodzin, którzy bliskich pojechali na "urlop" na Ukrainę), to dla Ciebie też plotki.

Jak zauważyłeś nie linkuje GW (nie licząc dnia dzisiejszego od kilku tygodni), staram się omijać to medium, chociażby z tego powodu, by nie wzbudzać emocji, ale dla Ciebie wszystko co wkleje-plotki, wyssane z palca. Plotki, plotki, plotki...polecam Ci "Przemówienia sądowe Andrieja Wyszyńskiego", idealne dla Ciebie. Posiadam w domowej bibliotece egzemplarz z 1953 roku

Ammianus
52
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 688
Wysłane: 23 października 2014 20:13:23

@ Serpico

Gazeta Wyborcza to nie pismo, Gazeta Wyborcza to sposób myślenia.
Ty go prezentujesz w pewnych sprawach tak, jakbyś miał chipa pod skórą, więc słabo wypadają
uniki, że podlinkowałeś dziś tylko raz :))

Dla Ciebie nie ma żadnej różnicy pomiędzy ustanowieniem Bandery bohaterem narodowym przez głowę
państwa i linią polityki w tym kierunku, która ciągle jest aktywna, a jakąś flagą wywieszoną przez ekipę w dresach na stadionie sportowym. Pozostawiam Cię z tym poglądem, tylko nie staraj się rzadziej wypowiadać w imieniu innych użytkowników forum.

salute

serpico
0
Wysłane: 23 października 2014 20:22:03
Nie do końca potrafię zrozumieć, jaki związek ma GW z inwazją Rosji na Ukrainę Think ale widzę, że gro osób wiąże w logiczną całość Majdan-Wyborcza-inwazji Rosji. Co raz częściej dajecie do zrozumienia, że nie tylko Majdan ponosi winę za inwazję i aneksję części (póki co) Ukrainy, ale i GW maczała w tym palce Whistle "To jest kura panie generale!"

Niestety ten idiotyczny pomysł kilku troglodytów, zwierząt człekokształtnych z Legii został zauważony. Na Kremlu chyba nie mogą pozbierać się z radości!
Edytowany: 23 października 2014 20:26

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

78 79 80 81 82

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,421 sek.

pfrgrpll
ephivbix
qxfrlpnq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jkepccaq
zsnkrtdq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat