Z mojej strony - nie jestem juz akcjonariuszem.Wyniki za ostatni kwartal byly slabsze, jak rowniez na ostatnim walnym przeszedl wniosek o wprowadzenie do obrotu akcji imiennych serii A i B (ktore kiedys nalezaly do Mateli i Niewiarowskiej). Obawiam sie ze moze to spowodowac wieksza podaz akcji - nie chce podejmowac takiego ryzyka.
Kupowalem w ofercie prywatnej w 2010, po 1.95 PLN.
Sprzedalem wszystko w sredniej cenie 10,31 PLN. 6 lat inwestycji, srednioroczna stopa zwrotu 32%. Nie moge narzekac. To byla dobra inwestycja
P.S
Jedna rzecz mnie ciekawi do dzisiaj i nie daje mi spokoju. Zarówno Krzystof Matela, jak i Jolanta Niewiarowska sprzedali w zeszlym roku akcje funduszowi Altus TFI po smiesznie niskiej cenie, nizszej nawet niz akcje byly skupowane wczesniej w wezwaniu (3 PLN).
www.money.pl/gielda/komunikaty...Cytat:2014-07-18 10:21:34
Zarząd EGB Investments S.A. informuje, iż 17 lipca 2014. do Spółki wpłynęło zawiadomienie w trybie art. 160 ust. 1 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi, o dokonanej przez członka Zarządu transakcji zbycia akcji Spółki będących przedmiotem obrotu w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect.
Zgodnie z treścią zawiadomienia Krzysztof Matela - Prezes Zarządu poinformował o zbyciu 17 lipca 2014 r. 1.500.000 akcji Spółki w trybie transakcji pozasesyjnej, za jednolitą jednostkową cenę sprzedaży w wysokości 2 zł za jedną akcję.
Co to za przekret rynku kapitalowego? Nie uwierze ze rzeczywiscie sprzedal po 2 PLN 25% wszystkich akcji spolki, 4 lata po debiucie po 1.95 PLN.
Co wiecej nastepnego dnia - 18 lipca ogloszono wezwanie po 3PLN!!!www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...Rozwiazania sa 2:
- Falszywa cena podana oswiadczeniu, reszta gotowka pod stolem od kupujacego?
- pan Matela otrzymal cos innego w zamian, oprocz 2zl/akcje
Jaki byl tego cel? Presja na ludzi oddajacych w wezwaniu? Nie rozumiem tego...
Wniosek jest jeden - ceny zakupu od transakcji pozarynkowych sa wziete totalnie z sufitu...
Jak to jednak jest zgodne z prawem???
Moze ktos z rozwiazac powyzsza zagadke?
Jesli takie cos dzialo sie na EGB ktore bylo wiarygodna spolka, to samo jest mozliwe na kazdej innej spolce z grajdolka GPW.