PARTNER SERWISU
gmxfoktl
DRIVER77

DRIVER77

Ostatnie 10 wpisów
Była. Jakoś 10 marca.
Minął już termin raty nr 5 dawno. Ciekawie czy ktoś dostał

Pisał Seweryn, że niby 570zl.
Nie pamiętam ile kiedyś płacili bo chyba 2 lata minęły. Z tego co pamiętam chyba 3 raty zapłacili wtedy.

Otrzymał ktoś jakąś ratę. W listopadzie harmonogram spłat ustalili. Później pod koniec stycznia, że 14 dni będzie opóźnienia. Od tygodnia pisze maile do firmy i twierdzą że rata poszła. Tylko gdzie. 3 dni przelew idzie? Ktoś coś dostał ostatnio?
Czy być może ponownie spółka manipuluje informacjami.

Cytat:
Syndyk masy upadłościowej GC Investment sprzedał działkę po dawnych kortach tenisowych Baildonu przy ulicy Astrów w Katowicach. To teren o wielkości nieco ponad 1 hektara między wieżowcem Prokuratury Okręgowej a stadionem AWF. Z prawa pierwokupu nie skorzystało miasto.

dziennikzachodni.pl/teren-po-d...

Ciężko powiedzieć. Czeski film. Na g- mail jest grupa VIG . Ktoś tam kontaktował się z prezesem i niby od października mają znów zacząć spłacać. Ile w tym prawdy,ile zakłamania tego nikt nie wie.

Jakieś wieści w sprawie. Ktoś coś wie,czy wszystko umarło śmiercią naturalną :)

Nic już nie płacą od kwietnia. 19 sierpnia był pozar. Spłonęła cała firma w Myszkowie.

Jakieś wieści od ostatniego maila od Seweryna o terminie spłaty zadłużenia w ramach układu?

Dokładnie chodzi o ten temat www.pb.pl/sad-zajmie-sie-micha...

,,Działalność Michała Goliego, jako byłego prezesa GCI, jest też przedmiotem śledztwa Prokuratury Okręgowej w Katowicach, która w połowie 2016 r. zajęła dokumenty spółki. Uzasadniała to tym, że „zgromadzony dotychczas materiał dowodowy pozwala na uzasadnione podejrzenie, iż przy emisji obligacji różnych serii mogło dojść do wyczerpania znamion występku z art. 90 ust. 1 ustawy o obligacjach oraz art. 311 kodeksu karnego. Nadto zgromadzone dowody (…) pozwalają na przyjęcie uzasadnionego podejrzenia wyczerpania znamion art. 586 kodeksu spółek handlowych”. Przekładając z języka prawniczego na potoczny — chodzi o podejrzenie podawania nieprawdziwych informacji w prospektach emisyjnych obligacji oraz niezłożenie w terminie wniosku o upadłość spółki (z opinii biegłego wynika, że GCI zaprzestało spłaty przeważającej części zobowiązań najpóźniej w listopadzie 2013 r., a wniosek o upadłość układową wpłynął do sądu dopiero w kwietniu 2014 r.)''

Ja składałem. Ogólnie jest bodajże 20 różnych pytań związanych z nabywaniem obligów czy od początku do końca. Taka ogólna historia.Kilka pytań o osobiste powiązania z zarządem i oferentami. Ja wysypałem im cała teczkę papierów propozycja nabycia,przez kogo organizowane nabywanie,zapisy,maile,wpłaty,swiadectwo depozytowe,zabezpieczenia,zgłoszenia wierzytelności,itp. Wszystko skopiowali. Tam jest jakiś wał przy nabywaniu. Nic nie zagadza się z tym co było proponowane w prospekcie,a to jak to wygladało fizycznie. Takze kondycja firmy była na dużo niższym poziomie. Oraz niewyjaśnione utlenienie się zarządu spółki zaraz po rozpoczęciu problemów. Do tego mocno dopytywali o oferentów Corporate Bonds,a w szczególnosci o P Sylwie H. Więc podałem wszystko co wiedziałem bez zachamowań. Sprawa w prokuraturze jest od 2014r. Pozwolili zerknać w kilka akt tematów zwiazanych z GCI. Lepiej zgłosić sie na przesłuchanie bo przyjadą na chatę jak do mnie(nie reagowałem na wezwanie i telefony z braku czasu).

Ja również. Z tym ze mnie odwiedzili w domu panowie z wydziału P/G.

Wczoraj dostałem maila od Seweryna w sprawie zapłaty 1 raty za udziały. Nie kumam o co chodzi bo na nic zgody nie wyrażałem. Niby nadszedł termin płatnosci 1 raty,ale nie zostanie ona teraz zapłacona ponieważ coś gdzieś nie jest prawomocne jeszcze. Takich kombinacji jakie serwuje VIG to jeszcze nie widziałem.

Lista wierzytelności:
www.imsig.pl/pozycja/2017/17/2...

60% zadłużenia przez 5 lat spacać???
Bez jakichkolwiek odsetek?
Trochę wygórowane warunki stawiają.
-40% kapitału
- odsetki które już są należne
- odsetki przyszłe.
Ja im tam nie wierzę. Spłacą może ze dwie raty i wyzioną ducha. I jeszcze może będą żądali zrzeczenia się zabezpieczeń przez obligatariuszy.
Nie znam treści pisma,bo awizo zastałem w skrzynce wczoraj.
W poniedziałek odbiorę to zerknę co tam znów wymyślili.

Dziwię się ze wogóle tyle czekacie. Zostać wydymanym na obligach i zostac wydymanym drugi raz przez jakąś pseudo kancelarię czy jak ich tam zwał to porażka. Po dwóch dniach bez odpowiedzi odrazu uderzył bym na policję,a później do prokuratury. Ktoś tu ewidentnie żeruje na czyjejś krzywdzie.
Ludzie nie bądźcie frajerami.
Nomad czy jak im tam dobrze wiedział że nikt nie odważy się się działać po upadłości czy nie wypłacalności trefnych spółek,więc i zapewne wierzy że w ich sprawie nic im nie zrobicie.
Mi się wydaje że to grube oszustwo i wcale bym się nie zdziwił gdyby w Bydgoszczy nikogo juz nie było.
Gdyby byli wporządku przynajmniej odpisaliby ,,sorry ale nie udało się zdziałać"
Brak odpowiedzi=wał.
Pozdrawiam

@centrumzdrowia
Dziwię się ze wogóle tyle czekasz. Zostać wydymanym na obligach i zostac wydymanym drugi raz przez jakąś pseudo kancelarię czy jak ich tam zwał to porażka. Po dwóch dniach bez odpowiedzi odrazu uderzył bym na policję,a później do prokuratury. Ktoś tu ewidentnie żeruje na czyjejś krzywdzie.
Pozdrawiam

zgred napisał(a):
Właśnie dostałem informację od komornika o umorzeniu postępowania egzekucyjnego wobec stwierdzenia bezskuteczności egzekucji.

Mogę coś jeszcze w tej sprawie zrobić???

To ze umorzone nic nie znaczy. Można wznawiać egzekucję do skutku. Albo bierz papiery od komornika i do innego się udaj.

Benedykci. Od początku podejrzanie to wyglądało.
Hm,kilka dni temu dostałem na maila ofertę nabycia obligacji Benedyktynów od niejakiej Pani Sylwii Huciuk. Niestety nie korzystam od dawna z jej trefnych ofert,więc i tym razem usunąłem meila bez pobieżnego czytania.

Cytat:
Zarząd GC Investment SA informuje, że w dniu 24 października 2016 roku wpłynęło do Spółki zawiadomienie od osoby wchodzącej w skład organu zarządzającego Emitenta, dokonane w trybie art. 160 Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi, w którym poinformowała ona o nabyciu przez osobę bliską z Osobą Zobowiązaną 58.246 akcji Emitenta na rynku alternatywnym NewConnect prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie w trybie sesji zwykłej w dniach między 9 grudnia 2015 roku a 19 października 2016 roku.

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Kod:
mod: Przypominam o obowiązku opatrzenia linka cytatem. Wklejanie samych odnośników to nie dyskusja

Zgadzam się z Tobą. Tylko że co z tego że to tak długo trwa. Kasy i tak nie odzyskamy. Tak jak mówią wierzyciele,siano już dawno zostało wyprowadzone ze spółki. Mija już 2,5 roku od upadłości i jakoś żadna propozycja nie została przedstawiona. Nie bądźmy naiwni. Zapewne przez następne 2,5 roku będą myśleć bezskutecznie i tak w nieskończoność. Ja tam się pogodziłem dawno ze stratą i nie jest dla mnie już ważne co dalej z GCI sie stanie. Jak dla mnie-mogą likwidować. Lepsza likwidacja niż brak układu i dalsze kręcenie lodów. A jak w układzie czy po likwidacji uda się odzyskać choć jakiś % straty to potraktuje to jako nowe środki. A propozycja piekarzy mnie nie interesuje. Nie zamierzam do nich dzwonić i wchodzić w jakieś szemrane układy.
Info:
obligacje.pl/pl/a/copernicus-c...

Nie wiem czy za darmo. Przysłali zaproszenie. Nie wiem skąd mieli wogóle moje dane??? Skad wiedzą ze obligi GCI miałem??? Piszą ze posiadają spore doświadczenie w ściganiu należności metodami prawnymi jak i metodami twardymi. Może mafia jakaś??? Jak tak to się piszę na to blackeye
Niestety w pismie brak kontaktu telefonicznego. Podany adres firmy i jeden kontakt e-mail.
Nie piszą konkretnej daty spotkania. Jakieś to podejrzane. Wysłane listem zwykłym. KRS/REGON/NIP podany.

Dostałem dziś pismo z firmy ECO BAKERY Sp.zoo Katowice
Tak zwany list intencyjny-zaproszenie do negocjacji w sprawie GCI
Skrót:
-podjęcie działań w celu odzysku nalezności
-wdrożenie twardych metod prawnych w pogoni za majątkiem przenoszonym ze spółki do spółki
-zdecydowane i niestandardowe działania
-renomowane agencje prawnicze i detektywistyczne
-kierowanie działań do aktywów GCI ,jego spólek i i majątku wytransferowanego
-możliwość odkupienia długu

Czy ktoś jeszcze otrzymał takie coś?
Ja tam chyba się wybiorę i tak spisałem siano na straty już dawno temu.Więc nic więcej stracić już nie można.

Dostałem 3 pisma. Dziś dotarło 3-cie.
3 karty do głosowania.
Obligi zakupione z emisji pierwotnej.

Chętnie bym się wybrał i oddał głos osobiście. Do Częstochowy mam raptem 100km.
Może by tam wpaść jakąś delegacją ??? Ale widzę że nie ma aktywnych oszukanych na forum.

Tak rzeczywiście to samo pismo tylko Imie inne. Ze też nie szkoda kasy na polecone co drugi dzień.
Ja tam odrazu obydwa zakreślam na NIE i wyślę, nie będę olewał tematu. Fajnie by było gdyby większość też tak zrobiła.

Ja dostałem 2 pisma z sądu. Jedno wczoraj -(nie odebrałem) bo mnie nie było,a dziś drugie. Piszę to co widzę w tym drugim. Jakie wieści w pierwszym tego nie wiem. Dowiem się jak znajdę czas zrealizować awizo.
Pismo 2) sygn akt VIII GRp 1/16 Sąd Częstochowa VII wydział gosp. -postepowanie układowe Ewy Młynarskiej+ pismo propozycji układowych Młynarska vs Salej+karta glosowania.
Pismo 1) ?????

To jest jawna kpina.
Wierzyciele obligacji zaliczeni do 2 grupy. Konwersja na co??? Czytam i znaleźć nie umiem.
Grupa 1 jakoś lepsze warunki otrzymała.
Widać posiadaczy obligacji chcą wykiwać. Moje zdanie w tym temacie= NIE!!!

Jako,ze utopiłem trochę $$$ w obligach,w jednych sporo w drugich mało,powiem tak:
Z układami borykam się z jedną spółką od dwoch lat i z jedną od roku.
Ogólnie czeski film. Spółki swoje,sądy swoje,kuratorzy swoje,prawnicy swoje,a żadnego układu do dziś nie ma. Spółki mieszają w sądach odwołaniami,sprzeciwami i innymi swoimi wymysłami.
Nie walczę bo szkoda czasu,nerwów i sił. Stratę wrzuciłem na margines,a ewentualny jakikolwiek odzysk potraktuję jako premię. Oficjalnie utopionych $$$ nie wliczam w stan portfela. Strata bolała ale z biegiem czasu przemija. Radzę uzbroić się w cierpliwość i powoli zacząć zapominać o temacie.
W PL krainie nie ma mocy sprawczej aby przymusić spółkę do spłaty długu. Siła sprawcza śćiga jedynie małych pionków za długi typu ,, jazda bez biletu czy nie płacenie abonamentu RTV"
Takie niestety są realia.

Niech się wszyscy oszukani cofną w temacie do postów z okolic lutego 2015. Było napisane jakie zdanie na temat spółki. Co niektórzy śmieli twierdzić że wypisywanie ostrzeżeń to żart.
Pierwsze i ostatnie jak dla mnie ostrzeżenie to próba wyjscia z NC. To już było szykowane pod wałek i już wtedy wiedzieli że obligów nie spłacą. Ci co się napalili i łyknęłi emisję to sorry że muszę tak się tak wrazić ,,Typowe leszcze z ulicy''którzy nie zauważają że coś jest nie tak. Liczy się kilka % lichego zysku,papier w portfelu i płacz,oraz pretensje przy braku wykupu.
Może wtopa nauczy rozsądku nie inwestowania w obligi.
Też wtopiłem sporo ale od ponad roku nie dotykam obligów bo śmierdzą. Są lepsze alternatywy porównywalnego lub wyższego zysku z mniejszym ryzykiem niż jakieś śmieciowe obligi.

jotazet napisał(a):
Sprawa trochę dziwna bo prawo restrukturyzacyjne chyba nie dotyczy osób fizycznych tylko spółek. Moim zdaniem to jest postępowanie przeciwko spółkom bo oni wszyscy są albo w zarządzie, albo udziałowcy albo nadzorcy w jakichś pol-kopach, ekovigach i innych fundacjach

Chyba tak jest. Ja już nawet nie czytam tego co przychodzi od Saleja. Pobieżnie przerzucam kartki i laduje wszystko w szufladzie. Kto,kogo,gdzie,z kim,po co,dlaczego już mam dość. Tu się nic kupy i d.. nie trzyma.
Jedynie co widzę to ujawnione pesele zarzadu i adresy miejsc zamieszkania jakby ktoś chciał odwiedzić dlużników Think
A na giełdę długów z dziadami. Jest sporo takowych giełd. Choćby po to aby zagrać na ambicji złodziejom i krętaczom.

Ja tam już nie wiem co się dzieje.
Jakieś postępowanie w Katowicach,osobne postępowania przed sądem w Częstochowie. Jakiś Salej bierze udział w postępowaniach i tu i tu. W częstochowie z tego co wyczytałem jakaś babka kurator jest.
A co do ankiety to mam ją w d... ale moze wypełnie. Wpisze 50szt i tyle. Ogólne zamieszanie i tak już nie wiele tu zmieni.

Otrzymałem dwa pisma od Saleja o otwarciu przyspieszonych postępowań restukturacyzjnych z majątku członków zarządu.
Seweryna,Młynarskiego,Mlynarskiej
Sprawe prowadzi sąd w Częstochowie.
Ustanowiony kurator oraz osobne sygnatury sprawy.

A ja dostałem meila od jakiegoś prawnika:

Szanowni Państwo,

Nazywam się Piotr Skrzynecki. Jestem radcą prawnym posiadającym ugruntowane doświadczenie w sporach z emitentami obligacji. Jako pełnomocnik reprezentuję grupę piętnastu obligatariuszy w postępowaniu restrukturyzacyjnym PPUH VIG sp. z o.o. przed Sądem Rejonowym Katowice-Wschód w Katowicach.

Zwracam się do Państwa jako ujawnionych przez spółkę PPUH VIG sp. z o.o. wierzycieli z tytułu obligacji serii A i B. Przedstawiona przez spółkę propozycja układowa jest w mojej ocenie rażąco krzywdząca w stosunku do obligatariuszy – zakłada ona konwersję posiadanych przez Państwa obligacji na udziały w spółce. Oznacza to, że zostaną Państwo pozbawieni zabezpieczenia spłaty w postaci hipoteki i poręczeń, a w zamian za to zostaną Państwo udziałowcami mniejszościowymi spółki PPUH VIG sp. z o.o. Jako wspólnicy będą Państwo ponosić konsekwencje ewentualnego fiaska gospodarczego, a nawet upadłości likwidacyjnej (roszczenia wspólników do spółki zaspokajane są w ostatniej kolejności, czyli w praktyce nigdy), ale nie będą mieli Państwo jakiegokolwiek wpływu na decyzje władz spółki (dotychczasowy zarząd spółki planuje zachować co najmniej połowę udziałów w spółce).

Istnieje sposób na powstrzymanie tego rażąco krzywdzącego dla Państwa rozwiązania i uzyskanie realnego wpływu na przebieg postępowania restrukturyzacyjnego spółki – wystarczy, aby połowa z Państwa (a dokładnie - osoby posiadające w sumie 2651 lub więcej obligacji) zagłosowała przeciwko przedstawionej przez spółkę propozycji układowej. Tylko w ten sposób można powstrzymać spółkę od niejako przymusowej Państwa zmiany w udziałowców spółki.

Wobec powyższego pragnę przedstawić Państwu jako obligatariuszom spółki PPUH VIG sp. z o.o. propozycję reprezentowania Państwa jako wierzycieli spółki VIG w postępowaniu restrukturyzacyjnym.

Propozycję tę kieruję do Państwa z założeniem, że Państwa interesy są zbieżne i działać Państwo będą wspólnie. W ramach przedstawionej oferty proponuję:

- analizę Państwa wierzytelności wobec spółki PPUH VIG sp. z o.o. i porównanie jej z wysokością wierzytelności zgłoszoną przez spółkę w postępowaniu upadłościowym,

- ewentualne zgłoszenie sprzeciwu (w przypadku, gdyby realna wysokość Państwa wierzytelności byłaby inna niż twierdzi emitent; przy czym w przypadku każdego z moich Zleceniodawców zgłaszana wierzytelność dotknięta była istotnymi błędami)

- dalsze reprezentowanie Państwa w postępowaniu restrukturyzacyjnym, w tym pilnowanie przebiegu postępowania pod kątem zgodności z prawem oraz reprezentowanie Państwa w przypadku głosowania nad układem i przy innych czynnościach procesowych.

Z założenia powyższego wynika, że pierwsze czynności, na etapie zgłaszania udziału w postępowaniu, wykonywane są indywidualnie, dalsze zaś, polegające na składaniu stanowisk wierzycieli czy uczestnictwie w posiedzeniach sądowych - będą dotyczyć wszystkich z Państwa wspólnie.

W oparciu o te założenia moja propozycja obejmuje dwa składniki wynagrodzenia:
- opłatę wstępną, którą każdy z Państwa uiszcza indywidualnie z góry oraz,
- wynagrodzenie oparte o stawkę godzinową, przy czym rozliczenie następuje raz w miesiącu i jest dzielone proporcjonalnie w stosunku do kwoty Państwa wierzytelności; do wynagrodzenia kancelaria dodaje sumę wydatków związanych z prowadzeniem sprawy.

1. opłata wstępna wynosi: 500 zł brutto,
2. stawka godzinowa wynosi: 200 zł brutto.

Ponieważ w dniu 25 maja 2016 r. (tj. pojutrze) upływa termin do zgłoszenia sprzeciwu do spisu wierzytelności, proszę o pilny kontakt osoby zainteresowane przedstawioną przeze mnie ofertą.

Po dniu 25 maja 2016 r. nie będzie możliwe zgłaszanie sprzeciwu do spisu wierzytelności, tj. nie będzie możliwe zakwestionowanie podanej przez spółkę kwoty długu wobec Państwa. Natomiast możliwe będzie reprezentowanie Państwa przeze mnie w głosowaniu nad układem, dlatego propozycja ta jest skierowana również do osób, które przeczytają tę wiadomość po dniu 25 maja 2016 r.

Proszę o kontakt pod adresem kancelaria@pskrp.pl lub pod numerem telefonu 783-391-423.

Z poważaniem,
Piotr Skrzynecki
radca prawny

Kancelaria Radcy Prawnego
biuro: al. Niepodległości 165 lok. 4 02-555 Warszawa
korespondencja: ul. Maltańska 6 lok. 44 02-761 Warszawa
piotr.skrzynecki@pskrp.pl
tel. +48783391423
pskrp.pl

Syndyk chce pchnąć hipotekę
www.dziennikzachodni.pl/sport/...

sasky napisał(a):
@zgred
ok, przecież każdy ma w domu urządzenie, które choćby w jakości tostera robi zdjęcia (telefon, tablet)
c'mon, to ważna kwestia dla obligatariuszy

Wrzuciłbym foto lub zrzuty ekranu ale nie wiem jak to tu wkleić Silenced

@jewgienij
Tu chyba już nie ma rozgraniczenia na serie. Tu już chyba chodzi o cały dług.
Daj email na priv to ci prześle skan pisma albo foty.

Dziś otrzymałem drogą pocztową pismo z GCI. Tzn 2 pisma w jednym. Jedno od Nadzorcy Sądowego o jego działaniach,drugie od spółki (obszerne 6 stron A4). Wyjaśnienia od momentu upadłosci do dnia dzisiejszego.
Na dniach nastąpi propozycja konwersacji na akcje z pierwszeństwem do dywidend i wprowadzeniem do obrotu,zgromadzenie wierzycieli,głosowanie itp.
To takie najistotniejsze info z 6 stron Shhh

@avocadon
A no odpisał.
Przekleiłbym treść odpowiedzi,ale zgodnie z formułką pod meilem powielanie,kopiowanie,rozpowszechnianie jest zabronione.
Ale zaryzykuję, choć zaiksuję niektóre rzeczy.

,,Witam serdecznie,

W odpowiedzi na Pana e-maila z dnia xx-xx-xxxx. informuję że Założenia restrukturyzacyjne

zawarte we wniosku o otwarcie postępowania restrukturyzacyjnego, układowego złożone do Sądu stanowiły

propozycje Zarządu Spółki VIG sp. o. o. na przeprowadzenie restrukturyzacji.

Obecnie plan restrukturyzacyjny przygotowywany jest przez Nadzorcę Sądowego przy współpracy z Zarządem Spółki.

Nadzorca Sądowy po zapoznaniu się z sytuacją finansowo-prawną przyjął inne założenia restrukturyzacji

w tym konwersję obligacji na udziały lub 40% redukcję zadłużenia.

Plan restrukturyzacji zostanie przedłożony w Sądzie i po jego zaakceptowaniu rozpocznie się kolejny proces jego realizacji.

Reasumując, wiążącym planem restrukturyzacji dla spółki i wierzycieli będzie plan przedłożony przez Nadzorcę Sądowego

i przyjęty przez Sąd.

Ponadto informuję że działania związane z restrukturyzacją Spółki, prowadzone są prawidłowo i zgodnie

z obowiązującymi przepisami w tym zakresie i są nadzorowane przez profesjonalną i doświadczoną Kancelarię Prawną

w tym zakresie i nie może tu być mowy o zamierzonym niedoinformowaniu czy niewłaściwym informowaniu Obligatariuszy.

Jednocześnie informuję że działania Zarządu Spółki prowadzone są w jak najkorzystniejszym kierunku rozliczenia wierzytelności

i zabezpieczenia roszczeń Obligatariuszy oraz że proponowana konwersja obligacji na udziały stanowi korzystną ofertę

dla Obligatariuszy gwarantującą 3 letni wykup przymusowy udziałów wraz z premią za nieuregulowany okres odsetkowy

oraz okres przyszły do wykupu obligacji.

Z poważaniem:

Zdzisław Seweryn
Prezes Zarządu
PPUH "VIG" Sp. z o.o.
Tel.: +48 32 262 38 56
+48 34 313 29 47
Tel. kom.: +48 606 499 458
email: z.seweryn@ekovig.pl

@mareksy. Dałem ci namiar na komornika który mi prowadził egzekucję. Zna sprawę. Ale teraz jest układ wiec chyba wszystkie egzekucje są wstrzymane.

@mareksy
Ja myślalem że temat Polfy masz już od roku zamknięty. Przecież odzyskałeś siano. No chyba ze nie odzyskałeś Think

@jotazet
Cytat:
Spółka bezczelnie chce nas wyrolować. Bo kiedy składaliście wniosek 12 stycznia 2016 o otwarcie postępowania restrukturyzacyjnego-układowego to napisaliście, że

wniosek zakłada wypłatę Obligatariuszom kapitału w CAŁOŚCI bez odsetek w ratach miesięcznych w okresie 5-ciu lat od daty zatwierdzenia układu

i tylko na takiej podstawie Sąd w Katowicach zgodził się wniosek uwzględnić

Jeżeli teraz przedstawiacie "plan" tzn że chcecie nas orżnąć na 40% Będzie to oznaczać że oszukaliście sąd - sprawa do prokuratora

Taki tekst z ostatniej Twojej wypowiedzi i wysłałem do spółki drogą meilową. Czekam na ich odpowiedź.
Pzdr.

Sąd Katowice Wschód żyje własnym życiem. Nie jeden miał już wątpliwości co do ich działań. Takie niestety mamy chamstwo w państwie.

@jatazet
Tak w tym piśmie pisze ,że zakładali spłatę kapitału bez odsetek, jednak ze wzgl na duże obciążenia przygotowany plan restrukturyzacyjny zakłada konieczność 40% umorzenia kwoty kapitału+ odsetek.
Granie wariata. Koktajl Mołotowa i niech płoną drugi raz tego im życzę. Seweryn to stary oszust ze śląska zresztą jak każdy który miga się od spłaty obligów.Niech tajemniczy inwestor spłaci. Co to jest +- 5 mln. 50-100mln to już inna rozmowa.

Pewne natomiast jest jedno,spółka dąży do wykasowania dugu i widać że to jest dla nich priorytetem. Taka konwersacja postawiła by ich w lepszym świetle przed tajemniczym inwestorem. Tylko co z nami. Przecież tu nikt niczego nie zagwarantuje. Pozostanie tylko mieć nadzieje ,ale bez jakiejkolwiek pewności na cokolwiek.

Dziś to samo co meila dostałem drogą pocztową.
ogólnie to pismo to jakieś mżonki.
Trwają rozmowy w inwestorem zagranicznym... Ile to rozmów było na temat sprzedaży nieruchomości i nic z tego nie wyszło. Albo prezes Seweryn jest słabym negocjatorem albo wszyscy maja ich w d...
Czyli jak widze do wyboru mamy 2 opcje:
1) plan restrukturyzacyjny zakladający redukcję kapitału i odsetek o 40%(spłata w 5 lat)
2)konwersacja obligów na udziały z premia roczną 6% + rzekome znaczne profity od dnia konwersacji do dnia wykupu. Wykup miałby nastąpić w przeciagu 3 lat,przez spółkę lub tajemniczego zagranicznego inwestoraWhistle
Spółka ewidentnie szoruje po dnie. Na już szukają inwestora. Oczywiscie wszystko tłumacząc sytuacją jaka miała miejsce z Gminą Swietochłowice. To oni są winni wszystkiemu. My jesteśmy w porządku- tak to widzę z tego pisma (insynuacja prezesa.
No i twardo Pani Grabuś do zarządu alby polepszyć kontakt z obligatariuszami. K... co on pier.. Kontakt był jak obligi były do nabycia,później było Speak to the hand co mnie to obchodzi,przecież ja tylko wcisnęłam wam te papiery. Teraz pomocną dłoń chce wyciągnąćShame on you. Zapewne ta pomocna dłoń będzie na reke, ale prezesowi.

jotazet napisał(a):
VIG to jest sp z o.o. więc chodzi o udziały a nie akcje. Propozycja aby do zarządu wstawić jeszcze A. Grabuś to moim zdaniem bezczelność. Spółka ściemnia: pisze w piśmie, że złożyła pozew o zapłatę i ma roszczenia wobec gminy Świętochłowice a nic nie mówi o tym, że Gmina Świętochłowice sama pozwała VIG i w czerwcu 2015 uzyskała w sądzie nakaz zapłaty na 6 milionów. Innymi słowy Sąd Okręgowy w Katowicach przyznał rację gminie Świętochłowice.

Zgadza się. Jakieś śmieszne udziały.Ja tam nie wierzę tej złodziejskiej familiadzie. Masz rację,nie pochwalili się że gmina ich pociągneła do odpowiedzialności finansowej. A Grabuś pod mur i ukamieniować a nie do zarządu. Wypier... ją z DSBJ i roboty szuka? Autoryzowana doradczyni. Namówić na obligi szybko umiała,ale jak zwróciłem się prośbą co robić gdy problemy zwitały,to pokazała 4 litery.Nie takie autoryzowane już tu były jak Gaicka,Marcinkowska i inne maści.

Poprawka pismo od Karoliny Seweryn. Tam już cała familiada siedzi w spółce.
Chcą aby takim przywódcą grupy tzn obligatariuszy została pani Grabuś.
Następna która zwolniła się z DSBJ. Kolejna pokroju Gaickiej,Marcinkowskiej itp. Jak potrzebowałem pomocy do w d... wszystkich miała.
Tel;
Prezes- 606499459
Grabuś- 789104204

Jak kogoś meczy temat-dzwonić do złodziejstwa.

beavis napisał(a):
Czyli zrezygnowac z zabezpieczonych obligacji (seria A) na nic warte akcje w spolce?

Czy to są akcje? Nie wiem. Pisze udziały (czytałem pobieżnie pismo).

zgred napisał(a):
Oczywiście...

Ale absolutnie nie wiem co o tym myśleć...Think

Też nie wiem. Czeski film. Silenced

Witam.
Dzis otrzymałem meila od Pani Pauliny Seweryn z propozycją konwersacji obligacji na udziały w spółce.
Obszerne pismo. Dotyczy to serii A oraz B. 3-letni okres wykupu udziałów z oprocentowaniem 6%/rok.
Ktoś też dostał???

Zmiany w zarządzie spółki:
biznes.pap.pl/pl/news/listings...

@robertokot25
Szczególnie to nic nowego nie słychać, no chyba ten temat Cię zainteresuje:
www.bankier.pl/wiadomosc/GC-IN...

Arcio napisał(a):
DRIVER77 napisał(a):
Nikt ci nie odda. Ale to się może przydać. 30zł to jeszcze nie dramat.

Spółka powiadomiła mnie o niewypłacalności i zachęciła do składania wezwania do wykupu. Za musu zamawiam kosztowne świadectwo i blokuję obligi.
Doprowadziła tym samym do niekorzystnego rozporządzenia moim mieniem i naraziła mnie na stratę.

Takie porównanie: Gdyby ktoś kto poinformował Policję o bombie (analogia upadłości)
, a jak już byliby blisko zgłosił im, że jednak niech wracają bo jednak nie.wave
Ten zgłaszający ma kompetencje w tej dziedzinie i nie była to pomyłka.

Prezes spółki wiedział, że to naciąganie na upadłość, sprawdził i celowo sprowokował moje działania. I to spółka powinna zapłacić: za nieuzasadnione wezwanie. A spółka roszczenie regresowe do Kamilka, za to że ją naraził na straty.

To Spółka jest mi winna, mi bo to komunikatem Prezesa Spółki się sugerowałem, a nie komunikatem jakiegoś prywatnego Kamila K.
Podobnie jakby szkodę wyrządził mi pan z gazowni, to PGNiG płaci za pracownika bo on ich reprezentuje i działa w ich imieniu.

Prezesi to oszuści.Zawsze to powtarzałem. Żaden w życiu się nie przyzna że w spółce jest h... bo niby po co siać panikę. Tak to czytam i czytam i wnioskuję że to oparte o jakiś gruby szwindel jest.
Instytucje takie jak: banki,fundusze i inne grube ryby które wpakowały nie 1000-10.000zł, a miliony mają swoje metody działania. Nawet restrukturyzacja zadłuzenia jest im na rękę (zapewne na wysoki%).
Najgorzej postawieni w całym tym ambarasie są jak zwykle indywidualni ciułacze,którzy znając życie nie mają co liczyć na czyjąś pomoc.
Co można doradzic w tej kwestii?
Nie patrz na nic tylko wal na sąd z dziadami,bo trzeba pamietać że czas nie pracuje dla wierzyciela,ale dla dłużnika. Nawet jakbym miał dołożyć do interesu to dla zasady zrobiłbym to,aby później nie mieć pretensji do samego siebie, że mogłem ale nie zrobiłem.

Btw świadectwa:
-przyda sie (zapewne długi termin wazności)
- w Alior 130 zł świadectwo, ale jak się nie upomnisz że z przyczyn emitenta to bodajże 250zł.

Reszta tak jak pisze @jotazet thumbright

Nikt ci nie odda. Ale to się może przydać. 30zł to jeszcze nie dramat.
Porozumieli sie z bankiem, ale jak zwykle indywidualni zostaną z goracymi kartoflami w ręku.

thumbright thumbright thumbright

@stokrotek

Lekko Cie poprawię - 3-ciej szansy. Drugą to oni teraz mają po wpadce w 2013r blah5
Jakie finansowanie, niby skąd? Przecież to się robi klasyczna spirala długu.
Tak samo działała EKA.

Nawet nie wiedziałem że szukali gotówki na szybko.
Jezeli spółka szuka non finansowania to znaczy że idzie na mocnym lewarze i przypuszczam,że długo nie pociągnie.

mindek napisał(a):
I zmiana prognoz:

Nowa prognoza na rok 2015 zakłada osiągnięcie:
1. Przychodów z prowadzonej działalności na poziomie 16 565,00 tys. zł;
2. Zysku netto na poziomie 126,00 tys. zł.
Dotychczasowa prognoza wyników finansowych Emitenta na rok 2015 zakładała osiągnięcie:
1. Przychodów z prowadzonej działalności na poziomie 24 542,00 tys. zł;
2. Zysku netto na poziomie 3 511,00 tys. zł.

całość: www.newconnect.pl/?page=1045&a...

kogoś to dziwi?

Raczej standard wśród niepewnych spółeczek.
Ah te prognozy. One zawsze ładnie i słonecznie wyglądają jak spółeczka czegoś potrzebuje (obligi,akcje itp), jak już nic nie potrzebuje to w prognozie wieczny deszcz.
Kolejny raport zapewne będzie w minusie i tak aż do wyrolowania inwestorów.
Kilka razy juz pisałem że aktualną prognozę to można zobaczyć rano przez okno,ale sporo tu mądrzejszych inwestorów i dla nich ,,Marka'' to dobra i przejrzysta marka

@mindek
Dokładnie o tym pisałem.
Nie depta się drugi raz w to samo g...
Obiecanki prezesów i raporty nijak mają się do rzeczywistości.
Gdyby nie nacisk funduszy to dawno indywidualni zostaliby wyrolowani.
Ale co niektórzy mają tu inne zdanie.
Oprócz kolegi @stan111 i jeszcze kilku, którzy wspólnie obsiedli mnie prawie rok temu, głównie za pisanie prawdy.
Ale cóż, każdy podejmuje decyzje na własną odpowiedzialność.
Nie ma co krakać,może będzie OK, ale po co daremnie się stresować.
Inwestycja w obligi to aktualnie duże ryzyko i trzeba sie 10 razy zastanowić, gdzie jest haczyk zanim się wejdzie w daną spółkę.
Znalezienie haczyka zbyt późno skutkuje niepotrzebnym stresem.

Mi nic nie zrobiła, poniewaz nigdy nie wchodziłem i nie wejde w jakieś szemrane spółeczki, z nieciekawą przeszłością.
W ogóle zakończmy ten temat, bo widzę że jesteś lepszy w inwestycjach.
A widzę ze bodajże jeszcze KLEBE masz w portfelu.
Wiec życzę powodzenia z tymi spółeczkami i mniej stresu wave

stan111 napisał(a):
Spółka działa dość dlugo na rynku - swoje dotychczasowe emisje z płaciła . Spółka jest notowana na giełdzie jest wiarygodna - jeśli by coś niepokojącego działo sie w firmie jest mozliwość wyjscia z inwestycji - a to jest atut bo nie wszystkie spółki są notowane i tak przejrzystę jak MARKA

Tu masz odpowiedź swoją jakby się coś niepokojącego działo.
A dzieje się? Zapewne sam nie znasz na to pytanie odpowiedzi.

Co ty pitolisz człowieku? Gdzie napisalem że źle życze? Chyba napisałem na odwrót.
Coś Cię zabolało?
Jakoś nie bolało jak wypisywałeś głupoty kilka miesięcy temu na taemat MARKI.
Taki byłeś podjarany,a nagle pomocy szukasz jak wyjść z inwestycji.
Już Ci się Marka nie podoba? To puść w rynek i po problemie,
Akcje szoruja dno i szorować będą bo niestety to nie jest dobra ,,Marka''

Niepokój można wyeliminować nie inwestujac w spółki z wątpliwą przeszłoscią.
A z tego co pamietam sprzed kilku miesiecy mocno promowałeś na forum MARKĘ (cofnij wstecz posty i wymianę zdań).
Dlatego obserwuję MARKĘ, bo takie spółki nie są dla mnie i żadno oczyszczenie sie z błędów przeszłości nie oczyści spółki.
Absolutnie nie piję do Ciebie, każdy inwestuje w to co uważa za rozsądne.
Jednakże nadal będę sie upierał, przy zdaniu że MARKA to słaba marka.Dobra to ona była przed emisją,po emisji już taka dobra nie jest. Wystarczy spojrzeć na raport,który jest odmienny od tego sprzed emisji.
Co nie którzy mój wywód wcześniejszy oparli o paranoje, więc poczekamy-zobaczymy.
Życzę jak najlepiej.

DRIVER77 napisał(a):
stan111 napisał(a):
spółka MARKA podknęła sie raz i bardzo sie uodporniła na zawirowania ryku - Po 1-wszej publicznej emisjii będzie jeszcze kilka nowych emisji oraz prywatnych - nie widzę na rynku spółki która tak przejzyście przedstawia swoje cele

@stan111
Życzę powodzenia, a ze względu na twoje wcześniejsze wpisy sugerujace że MARKA jest The Best na rynku, oraz twojego ogólnego mega zadowolenia wykazanego w obydwu tu istniejących wątkach, bacznie będę się przygladał spółeczce, która w niedawnej przeszłości borykała się z problemami thumbright

Kolego, czyżby niepokój zapanował.
Jak pisałem wcześniej będe przyglądał się spółce ,,MARKA''

DRIVER77 napisał(a):
Richard69 napisał(a):
Bill napisał(a):
od maja zeszłego roku będzie roku będzie to 7 z kolei emisja - tempo imponujące, a większość z nich dopięta.

Ale co tu ma tempo do rzeczy?
Sensowniej jest, gdy spólka z tej branży robi więcej a mniejszych emisji niz jedną wielką, z której gros kapitału pozyskanego w emisji miałoby leżeć miesiącami i czeka na swoją kolej ( swoja pożyczkę )....generując w tym czasie bezsensowne koszty odsetkowe.

Akurat Mikrokasa dobrze zarządza wielkością i częstotliwością swoich emisji. Mają racjonalne podejście.
Zwiększyli solidnie kapitały własne, dzięki czemu aktualnie wskaźniki finansowe mają na bardzo dobrym poziomie, i mogli sobie pozwolić komfortowo na przedterminowy wykup kilku wcześniejszych serii.

Obserwuje spółkę ju z od dłuższego czasu i IMHO - maja naprawde dobry model zarządzania swoim biznesem.
Myśle że niektórzy wróżbici, którzy już od roku "grzebią" te spółkę powinni jednak tradycyjną metodą "wejść pod stół i odszczekać". ;)

Richard69
Tak czytam twój wpis i zastanawiam się czy twoje myślenie jest racjonalne. Czy czy przypadkiem nie powinieneś ty odszczekać swojego wpisu. Moze wypadałoby przeanalizować historię spółek które sypały emisjami i zapewniały że będzie OK.
Model zarządzania wszyscy mają OK pod emisje, później robi sie z tego "Co mi zrobisz jak nie wykupimy"
Powodzenia w inwestycjach.

Jak tam Richard69
Powiedz mi teraz czy słusznie miałem coś odszczekiwać???
Takie rzeczy się wie a nie snuje domysły o rozbijaniu emisji na kilka mniejszych.
Mam nadzieje ze sie nie utopiłeś. Może tym razem się uda ale nastepnego już nie będzie

Cytat:
Firma Nomad mimo trzykrotnej próby kontaktu z mojej strony nie odpowiada na maile mimo, że na forum obligacji catalyst przedstawiciel tej firmy prosił o kontakt posiadaczy obligacji PTI.

W tej sytucji na wszelki wypadek ostrzegam przed dawaniem im z góry jakiś pieniędzy i w ogóle załatwiania przez nich spraw, skoro unikają kontaktu jak zarząd PTI.

A tacy niby pomocni chcieli być. Oszusci??? Chyba dość sporo osób dało się nabrać. Bodajże w sprawie Uboat też coś działali.Liar

biznes.pap.pl/espi/pl/reports/...
inwestycje.pl/gielda/komunikat...

3.20 za akcje??? Przecież kurs aktualny to okolice 0,50 gr. Mocno przepłacił.

beavis thumbright
Dokładnie.
Przecież to jest chory system. Półtora roku minęło, a w sprawie żadnych konkrtów.
Najpierw sąd pół roku zastanawiał się co zrobić,mija rok i zero propozycji. A spólka dalej kręci lody za rogiem.
Oto mamy przykład działań w PL. Każdy robi co chce i wszystko ma d..
No oczywiście zwykły obywatel dawno byłby załatwiony na amen.
Zlikwidować chwasta, rozdać po kilka % wierzycielom i zakopać na wieki.
Co to za układ jak od roku zero propozycji. Co na to sąd, kurator i inne urzędasy w państwie prawa.
Może w łapę biorą i przymykają oko na wszystko.

robertokot25 napisał(a):
Do mnie na razie nic nie doszło - mam GCI0414, DRIVER też masz tą serię? jeszcze ktoś dostał takie pismo z posiadaczy GCI0414?

Nie ja mam tą serię AI,ale wydaje mi się ze chyba jedna osoba się zajmuje wszystkimi. Ale nie wiem jak jest faktycznie znając śmieszne sądownictwo w PL.

Też tego nie rozumiem. Przecież sąd ma wszystkie dokumenty. Teraz kurator znów prosi(wymaga) o przesłanie na swój adres. Tym kuratorem jest Ewa Jurczak i adres jej kancelarii prawnej podany do wysyłki.
Do tego zauważyłem tam wpis o wyliczenie odsetek po dniu ogłoszenia upadłości. Dziwne,ponieważ z tego co się orientuje, odsetki nalicza się tylko do dnia ogłoszenia upadłości. Chyba ze coś się zmieniło i o czymś nie wiem.
Tak też wyliczało się podczas zgłaszania wierzytelności do sądu (do 2 grudnia odsetki).

Tel nie podała ale udalo mi sie wygoglować jakiś stacjonarny.

nr licencji. 340, Ewa Marta Jurczak
Adres: 11 Listopada 1
41-300 Dąbrowa Górnicza
Tel: (32)260 1545
Województwo: Śląskie

Przedzwonię tam w poniedziałek.

Witam umoczonych w GCI
Dziś otrzymałem pismo od Kuratora Obligacji p.Ewa Jurczak wraz z odpisem sądu o ogłoszeniu upadłości.
Kurator wzywa do zgłoszenia swoich wierzytelnosci do 14 dni od otrzymania pisma w/g art 239/240 u.P.U.iN.

Czyli swiadectwo depozytowe (Oryginał lub notarialnie poświadczona kopia)w/g stanu na dzień 01.12.2014 art 239, oraz wszystko co znajduje sie w art 240.

Wszystko zostało dołaczone do pisma które nadeszło.
Dziwi mnie tylko data nadania 25.08, a dzis mamy 18.09. Ale OK nadane 14 -tego.

Adres do wysyłki zamieszczony w piśmie.

Jeszcze tak uzupełnieniem w Polfie nie ma kasy nawet na wypłaty dla 15-tu pracowników. Komornik zwalniał zablokowane konta aby pracownicy dostali wypłaty. Niemniej jednak kasa płynie w strone Polfy od kontrahentów, więc te kilkadziesiąt tyś zł na kupon serii C powinno się znaleźć bez problemu. Najwidoczniej p. Bednarczyk olał serię C wiedząc że zabezpieczenie w postaci znaku towarowego jest g... warte i każdy może mu naskoczyć.

W przypadku serii A udało się odzyskać przez komornika. Sprawe znacznie ułatwiło zabezpieczenie 777, choć i tak lekko nie było.
Dla serii C polecam wyłożyć na prawnika i uzyskać nakaz zapłaty i do komornika.
W kwesti komornika mogę pomóc. Mam takiego ktory zablokował Polfe w każdym kierunku i wie o nich wszystko. Także wznowienie procedur komorniczych nie stanowi problemu i wiadomo od razu gdzie uderzyć po kase.
Pozdrawiam.

Jakie propozycje tego nie wiem i nie interesuje mnie ten temat już (pozbyłem się papierów rzutem na taśmę),ale jakiś AH czy jego radca przesłał mi na maila jakieś wezwanie do uiszczenia zaliczki na wydatki procesowe.
Jakieś kwoty z niebios. Nawet nie są w stanie zweryfikować kto aktualnie posiada lub nie posiada tychże papierów.
Rozsyłaja do osób które nabyły z emisji pierwotnej.

Richard69 napisał(a):
Bill napisał(a):
od maja zeszłego roku będzie roku będzie to 7 z kolei emisja - tempo imponujące, a większość z nich dopięta.

Ale co tu ma tempo do rzeczy?
Sensowniej jest, gdy spólka z tej branży robi więcej a mniejszych emisji niz jedną wielką, z której gros kapitału pozyskanego w emisji miałoby leżeć miesiącami i czeka na swoją kolej ( swoja pożyczkę )....generując w tym czasie bezsensowne koszty odsetkowe.

Akurat Mikrokasa dobrze zarządza wielkością i częstotliwością swoich emisji. Mają racjonalne podejście.
Zwiększyli solidnie kapitały własne, dzięki czemu aktualnie wskaźniki finansowe mają na bardzo dobrym poziomie, i mogli sobie pozwolić komfortowo na przedterminowy wykup kilku wcześniejszych serii.

Obserwuje spółkę ju z od dłuższego czasu i IMHO - maja naprawde dobry model zarządzania swoim biznesem.
Myśle że niektórzy wróżbici, którzy już od roku "grzebią" te spółkę powinni jednak tradycyjną metodą "wejść pod stół i odszczekać". ;)

Richard69
Tak czytam twój wpis i zastanawiam się czy twoje myślenie jest racjonalne. Czy czy przypadkiem nie powinieneś ty odszczekać swojego wpisu. Moze wypadałoby przeanalizować historię spółek które sypały emisjami i zapewniały że będzie OK.
Model zarządzania wszyscy mają OK pod emisje, później robi sie z tego "Co mi zrobisz jak nie wykupimy"
Powodzenia w inwestycjach.

Odświeże trochę temat.
Nie posiadam już tych papierów wave ale maila otrzymałem takowej treści:

Szanowni Państwo,

informuję iż w dniu 09.05.2015 roku została zawarta umowa pomiędzy Jerzym Bednarkiem prowadzącym działalność gospodarczą pod firmą: Doradztwo Strategiczne Jerzy Bednarek z siedzibą w Warszawie, przy ul. Żegańska 38G/5, 04-736 Warszawa, wpisanego do ewidencji działalności gospodarczej pod nr 1598, REGON 271580065, NIP 6240006366 oraz Kancelarią Radców Prawnych Mikulski & Partnerzy Spółką Partnerską z siedzibą w Warszawie (00 – 764), przy ul. Sobieskiego 104/44, wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy, za numerem KRS 0000513264.

Kancelaria zobowiązuje się świadczyć na rzecz Zlecającego – administratora hipoteki, usługi doradztwa prawnego i zastępstwa procesowego w postępowaniu przeciwko Przedsiębiorstwu Produkcyjno-Usługowo-Handlowemu VIG Sp. z o.o. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej (dalej „VIG”), w związku z niespłaceniem w terminie przez VIG obligacji serii B.

W związku z powyższym w najbliższych dniach skontaktuje się z Państwem przedstawiciel Kancelarii i przedstawi dalsze działania.

--
z poważaniem

Agnieszka Grabuś
Wiceprezes Zarządu ds. Projektów
Certyfikowany Doradca ASO GPW SA

m: 0048 (0) 661 377 070
e: a.grabus@dsbj.eu
http://www.dsbj.eu

DSBJ Grupa Doradcza Sp. z o.o. / DSBJ Advisory Group Ltd.
ul. Żegańska 38G/5
04-736 Warszawa
tel./fax: (0048) 22 1151078

kamilgda napisał(a):
Właśnie dziś otrzymałem wypis z aktu notarialnego o poddaniu się egzekucji z art 777 par 1 pkt 5 kpc

Pytanie do tych, którzy już to przerabiali - jak rozumieć pojęcie "...urzędowo poświadczona kopia wezwania Emitenta do zapłaty..." ?

Bo nadanie klauzuli wykonalności jest warunkowe:
"...zdarzeniem, od którego uzależnione będzie wykonanie przez Emitenta (...) obowiązku (czyli poddanie się egzekucji z tego aktu notarialnego - przyp.)
będzie upływ terminu wykupu Obligacji lub zapłaty (...) kwot odsetek, a udowodnienie tego zdarzenia przez wierzyciela nastąpi poprzez dołączenie
do wniosku o nadanie temu aktowi klauzuli wykonalności poświadczonej urzędowo kopii wezwania
Emitenta do zapłaty powyższych należności oraz potwierdzenia nadania przesyłki rejestrowanej (...)
zawierającej powyższy dokument, na (...) adres Emitenta, które to potwierdzenie nadania, stosownie do normy art. 45 Prawa pocztowego, ma moc dokumentu urzędowego"

???

Poświadczona urzędowo czyli za zgodność z oryginałem. Opłata 6zł +vat.
W innym przypadku Polfa podniesie głos że dostała inne wezwanie.
Choć ja nie zastosowałem tej procedury bo kapnąłem się po fakcie.
Sąd to przyjął na podstawie ZPO z poczty.
Co do odsetek. Wprost nie ma tego w akcie, ale jest kwota do której poddają się egzekucji. Sąd odsetek nie liczy, ale w klauzuli po odwołaniu się dostałem zapis +odsetki do kwoty nie większej niż łącznie wskazana w akcie. Wyliczaniem odsetek zajął się komornik.
W moim przypadku odzyskanie kapitału,odsetek, kosztów klauzuli, zaliczek dla komornika. Inwestycja się przedłużyła, ale odsetki nagrodziły czas oczekiwania.
Nie korzystałem z żadnych usług prawniczych, czy kancelarii, więc opłaciło się zadziałać samemu, nie ponosząc zbędnych kosztów.
Inwestycja w Polfe nie była dobrym wyborem, ale po ciężkiej batalii sprawa zakonczyła się sukcesem.
Pzdr.

robertokot25 napisał(a):
Jeśli chce się coś odzyskać z wtopionej kasy na catalyst to trzeba mieć sporo czasu i dodatkowych pieniążków i nawet to nie gwarantuje sukcesu i wtopa jest jeszcze większa

W styczniu pisałem że jakaś lewa ta spółka. Wtedy kilka osób moje argumenty przyrównało do paranoji.
Ja się śmiecia wyzbyłem w porę.
Na catalyst nie ma co czekać na pomyślne rozwiazanie problemów spółek, a w 90% obiecanki prezesów to gra na czas. Przecież nie powie oficjalnie "Ludzie nie wykupimy"
Pozdrawiam umoczonych w VIG.

Poprawiła bład pisarski, bo tyle dat juz sobie wyznaczyli że pogubili się w tym.
Deklaruje. Bodajże 5-6 razy już deklarowali.blackeye

@hascilojanusz

Patrząc na skład twojego portfela raczej nie obawiałbym się tu wtopy.
Masz obligi banków i dużych spółek. Fakt ze % tu nie porywa, ale uwazam że masz bezpieczne papiery.
Nie pchaj się tylko w jakieś spółki krzaki i nie wtopisz (raczej) binky

[*** treść wpisu została usunięta na żądanie Kancelarii Radców Prawnych Łuć & Wojtysiak jako w ich ocenie naruszająca dobra osobiste Kancelarii - z powodu użycia przez Użytkownika słów wulgarnych administrator StockWatch.pl usunął wpis ***]

Może to wiadomość do Emitenta.
Z jakiej racji do obligatariuszy?
Bylo coś ustalane z nimi?
Poza tym co to za wezwanie drogą mailową????
Taką drogą to można kolegę wezwać o zwrot pozyczki i to też nie do końca.
Pisze tam ze wzywają ciebie z imienia i nazwiska. Jezeli nie to olej temat.

Cytat:
Spółka podała, że nie jest w stanie wypłacić obligatariuszom należnego kuponu. Jednocześnie Instalexport podtrzymuje, że w połowie roku sprzeda aktywa.

obligacje.pl/news/4150/instale...

Dlatego opuściłem ten rynek. Tu nikomu wierzyć już nie można. Podziwiam tylko ludzi ktorzy mają jakieś oszczędności i na własne życzenie chcą to stracić. Sam tu sporo straciłem,ale ocnknąłem się w porę.
Chyba ze ktoś charytatywnie lubi wspierać pseudo-spólki.

Przecież oni ledwie spłacili ostatnią emisję,później ładnie się pokolorowali pod wypust następnej emisji,a teraz szopki.
Pozdrawiam wszystkich, którzy nazywali wejście w Admiral super inwestycją wave
Ciekawie kto jutro nie wykupi.

Ha,ha.
Następni. Obiecanki cacanki.

Cytat:
Audytor zgłasza zastrzeżenia do tworzenia odpisów w Marce

obligacje.pl/news/4125/audytor...

Kolorowanie wyników. Znana sprawa i trik przed emisją. Później mamy was w d...

Cytat:
PC Guard nie potrafi określić perspektywy spłaty zaległych obligacji

obligacje.pl/news/4124/pc-guar...

Zapomnijcie o kasie. Kolejna pseudo spółeczka puke_l

Też jestem tego ciekaw.
Zastaniawiam się o którą serię mogło pójść?? Czy być może w każdej były jakieś wady???

zi napisał(a):
Procedura dla członków rad nadzorczych wygląda następująco (śmiało można pisać na forum, bo każdy adwokat doradzi im to samo):
1. Rozwód z małżonkiem
2. Płacenie bardzo wysokich alimentów "byłemu" małżonkowi
3. Alimenty są nietykalne dla komornika, a na zwykłe przepisanie majątku na małżonka może przysługiwać skarga pauliańska, więc nie ma co ryzykować.

Tym oto sposobem z członka rady nadzorczej złotówki ściągnąć się nie da.

Zgodze sie z treścią wypowiedzi. Jednakże 80% sukcesu to b.dobra kancelaria,która nie odpuści do samego końca (nie jacyś zdziercy, którym zależy tylko na kasie),oraz odpowiednie podejście sądu. W Pl każdy sąd rządzi się między sobą i interpretuje różnie sprawy. Dla jednego sędziego wszystko jest jasne,dla drugiego już tak nie jest.
Był kiedyś jeden obligatariusz,który tak mocno uparł się że zrobi wszystko aby odzyskać siano i tak mocno naciskał kancelarie (bodajże 7 spraw różnych było: zakaz zasiadania w organach spółek, zabezpieczenie majątku członków zarządu, odwołania, póżniej uparl się na zabezp majątku byłego prezesa, znów odwołanie, jakieś przepisywanie majątku,skarga pauliańska,odwołanie, aż w końcu doszli to tego co chłop miał i co komu przepisał). Dobrali się do niego i majątku rzekomo przepisanego. Odzyskał kase choć sporo go to kosztowało, ale w całkowitym rozrachunku wyszedł na zero.Coś około dwóch lat to trwało.
Także upór, dobra kancelaria,wyrozumiałosć sądu, nieustępliwość i zainwestowanie dodatkowych srodków w spaloną inwestycje może przyniesć czasem sukces. Ale to jednostkowe przypadki, korzytania z narzędzi przymusu w postaci mądrego posługiwania się paragrafami,o których większość ludzi nawet nie wie.
Tylko komu chce się bawić w takie rzeczy. Większość oszukanych zazwyczaj odpuszcza temat, po wstępnych działaniach.

Wszystko idzie. Trzeba tylko sięgnąć po dostępne narzędzia. Siedzenie na forum w fotelu nie załatwi sprawy.
Pole manewru jest dość spore binky

Raczej tak.dontknow
Przy takim zadłużeniu spółki może za 10 lat o ile wyjdą na prostą może coś kapnie,albo sprawa pójdzie w nie pamięć binky

Cytat:
Teren po kortach na sprzedaż. Cena do uzgodnienia przy stole

Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,...

Gdzie kasa dla obligatariuszy???director

Cytat:
W dziesiątej edycji konkursu na najgorszą realizację minionego roku w aglomeracji górnośląskiej Betonową Kostkę przyznano firmie GC Investment

Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,...

@bob99

Kupon ostatni wypłacili we wrześniu. Kapitał-jak wiesz(albo nie wiesz) 30% obligatariuszy odzyskało przez komorników z art 777/5
Cóż więcej mam ci napisać. Wiem że reszta odzyskuje przez AH z jakim skutkiem opisane wczesniej.
Dla mnie temat jest nieaktualny.
Pzdr.

Informacje
Stopień: Krasomówca
Ostatnia wizyta: 5 stycznia 2024 19:37:43
Liczba wpisów: 641
[0,15% wszystkich postów / 0,14 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,931 sek.

nwjalhmb
lhqdxcjg
dmrnjrvl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gzzalflw
giivmilm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat