Witam Panstwa!
Mam wiadomosc dotyczaca obligacji Religa Development. Obecnie chodzi o zmiane upadlosci likwidacyjnej na upadlosciowa i potrzebne sa pisma ponaglajace od obligatatiuszy na taka zmiane sytuacji. Jak poinformowala mnie osoba zaangazowana w cala sprawe, mamy szanse otrzymac 50% zwrotu zainwestowanych funduszy w pieniadzach i 50% w akcjach nowo powstalej firmy. Rzeczywistosc jest taka, ze jesli nie dojdzie do upadlosci ukladowej nie odzyskamy tych pieniedzy niemal wcale. Dlatego prosba do wszystkich, aby wystosowac pilnie pismo o tersci zamieszczonej ponizej. Trzeba wyslac na adres we Wroclawiu i rownoczesnie mailem:
viiigospodarczy@wroclaw-fabryczna.sr.gov.plOto przyklad takiego pisma:
"
Nazwisko imie, adres zam. Miejscowosc, data
Obligatariusz spolki Religa Development
Adres do korespondencji:
Sad Rejonowy VIII Wydz. Gospodarczy
ds Upadlosciowych i Naprawczych 62/12
we Wroclawiu. ul Poznanska 16[/center]
Zwracam sie z uprzejma prosba o przyspieszenie rozpatrzenia wniosku, przez Sedziego Komisarza, o zmiane upadlosci likwidacyjnej spolki Religa Dewelopment na upadlosc ukladowa.
Sprawa upadlosci ciagnie sie juz przez wiele lat. Szansa na odsyskanie zainwestowanych przeze mnie pieniedzy w obligacje (A, B ???)…… jest bardzo nikla, poniewaz wycena nieruchomosci, bedacych zabezpieczeniem obligacji, dokonana przez bieglych sadowych, jest bardzo niska i pokrywa zaledwie w kilku lub kilkunastu procentach zakupione przeze mnie obligacje.
Z powazaniem
…………………………"