PARTNER SERWISU
jfxzsrvb
67 68 69 70 71

E-KANCELARIA GPF (Catalyst)

ricco1
2
Wpisów: 495
Wysłane: 13 marca 2015 20:58:09
tej upadłości układowej nie dostanie....już ja się o to postaram:) będzie musiał sobie wygodny nocnik kupić dla siebie i swoich ludzi:)buehehehhehehhe

markosw
0
Wpisów: 93
Wysłane: 13 marca 2015 21:00:15
Oczywiście to co zaproponował Pawłowski to chęć wyruchania obligatariuszy poprzez oferowanie im zwrotu w wysokości 25% zainwestowanego kapitału i to nie w gotówce ale w postaci akcji teoretycznie wartych 10 groszy, a praktycznie wartych obecnie dużo mniej, gdyż przy takiej dynamice spadku ich wartość wkrótce osiągnie 1 grosz tak jak na bankruta przystało. Moim zdaniem działaniom zarządu powinna przyjrzeć się prokuratura gdyż cóż takiego wydarzyło się w spółce w przeciągu 8 miesięcy od uspakajających odpowiedzi Pawłowskiego na pytania dotyczące sytuacji finansowej e-Kancelarii. Dla przypomnienia przytaczam link do zapisu rozmowy z Pawłowskim
www.stockwatch.pl/czat-inwesto...

mori
0
Wpisów: 127
Wysłane: 13 marca 2015 21:27:42
celem ostrzeżenia - spółki z grupy Leonidasa poza eka - Leasing ex - lecą w dól, Mikrokasa - 'dynamiczna' spółka jeszcze bardziej dynamicznie zwiększająca dług, T-Bul fajne wyniki, fajnsa spółka, pytanie jak długo i czy podąży szlakiem reszty portfela LC
Edytowany: 13 marca 2015 21:28

19r20
0
Wpisów: 497
Wysłane: 13 marca 2015 21:44:50
dzięki bogu udało mi się uciec z tych obligacji a miałem 2 serie
strata bardzo boli ale lekcja dla mnie jest jedna nigdy więcej Leonidas Capital

DRIVER77
0
Wpisów: 641
Wysłane: 13 marca 2015 21:46:50
bbbb napisał(a):
a co ja pisałem na tym forum, ale nie chcieliście mnie słuchać, no to teraz macie..

ja pozbyłem się tego ścierwa dużo wcześniej z niewielką stratą.

ciekawe jak czuje się teraz główna naganiaczka prezia Pawłowskiego,Anna M.

Boo hoo! Boo hoo! Boo hoo!

Też sporo pisałem, ale też sporo zostało usunięte(moderatorzy). Może słusznie, forum ma trzymać poziom, a ja czasem lubie mocno podkreślić temat nie przebierając w słowach.
Ja pozbyłem się tych śmieci jak na rynek bodajże 10 seria weszła, nawet nie zdążyłem się zorientować kiedy to wyprodukowali.
Miał być spokojny 2015r.GPW zapewniało, analitycy zapewniali. Co wyszło każdy widzi. Porazka goni porażkę. Jeszcze jeden temat nie zdąży stracić temperatury, a już następny. Nie wspominając o problemach z wykupami,kuponami,opóźnieniami.

W życiu nie zgadzać się na taki układ. Takie ścierwa trzeba tępić. Jak wymiar sprawiedliwości nie umie to chociaż obligatariusze mogą powiedzieć BASTA.
Trzeba pokazać takim osobnikom typu Mis.. z Uboat czy Pawł... z EKA że taki numer im nie przejdzie.

ceramka
0
Wpisów: 19
Wysłane: 13 marca 2015 23:04:15
Dużo emocji i frustracji na forum, ale istotne jest tu podjęcie konkretnych kroków.

Należy oczekiwać ,że sędzia-komisarz zamieści obwieszczenie o terminie zgromadzenia Wierzycieli, prawdopodobnie we Wrocławiu. Zwoływane jest ono w celu przeprowadzenia głosowania wierzycieli nad zgłoszonymi propozycjami układowymi

W toku zgromadzenia wierzycieli będzie można jeszcze dokonać zmiany i uzupełnień zgłoszonych propozycji układowych. Propozycje zmian powinny zawierać również ich uzasadnienie.

Uprawnienie do składania zmian i uzupełnień propozycji układowych w toku zgromadzenia wierzycieli przysługuje wyłącznie upadłemu. Mogą być one składane najpóźniej do czasu rozpoczęcia głosowania nad układem. Wierzyciele pozbawieni są tego prawa, niezależnie od tego kto jest autorem propozycji układowych.

Pod wypływem krytyki ze strony wierzycieli Upadły może zgłoszone zmiany zawsze zmienić albo wycofać. Przepisy nie wprowadzają w tym zakresie żadnych ograniczeń.

Kolega zi przedstawił propozycję zamiany wszystkich obligacji na akcje w cenie 1gr, co wydaje się bardzo realną ceną za kilka dni, o ile obrót nie zostanie zawieszony. Niestety upadłość z mozliwościa układu z góry zakłada pewne straty po stronie wierzycieli, ale zaproponowane 75% jest nie do przyjęcia.
I by tak się nie stało potrzebna jest konsolidacja obligatoriuszy,tj. obecność osobista lub przez pełnomocnika na zgromadzeniu wierzycieli, ponieważ dla przyjęcia układu niezbędnym jest osiągnięcie dwóch progów większości, tj. osobowej i kapitałowej.

O ile uda się spełnić te progi,(największą przeszkodą olbrzymia ilość obligatoriuszy ),bedziemy mieć realną szansę wpływu na warunki układu i dalsze losy spółki.
Mam wrażenie,ze prezes liczy na to,że nie stworzymy większości i jego propozycja przejdzie.

Może ktoś z Was ma większe doświadczenie i podpowie jak technicznie zebrać grupę obligatoriuszy, którzy nie chcą dać wymuszonego prezentu p. Pawłowskiemu, i chcą zawalczyć o sprawiedliwość

markosw
0
Wysłane: 14 marca 2015 08:18:10
Sądzę, że zebranie wymaganej ilości obligatariuszy przy ich dużym rozdrobnieniu może być problemem. Rzeczywiście wiele osób takich jak ja posiadających 20 szt. obligacji raczej zrezygnuje z udziału w zgromadzeniu wierzycieli. Rozwiązaniem jest reprezentowanie interesów drobnych obligatariuszy przez np. kancelarię prawną, ale żeby to rozwiązanie wprowadzić w życie to potrzebna jest osoba, która zajęłaby się sprawami organizacyjnymi (przede wszystkim akcją informacyjną, rozeznaniem ilu byłoby chętnych na takie rozwiązanie, wyliczeniem ile każdy musiałby zrzucić się na opłacenie prawnika). Do reprezentowania interesów obligatariuszy wymagane byłoby jeszcze udzielenie pełnomocnictwa (koszt u notariusza pewnie z ok. 200 zł).
Mnie ciekawi, czy pan Pawłowski zdążył przed złożeniem wniosku o upadłość spółki, którą kierował, ewakuować się z posiadanych przez siebie 800 szt. obligacji, gdyż jedną z "zachęt" jaką przesłała mi pani A.M. rok temu w emailu zachęcającym do wejścia w tę jak się okazało trefną inwestycję było właśnie to, iż pan prezes za 800 tys. zł przystępował do emisji serii R3. Osobiście więcej nie skorzystam z propozycji inwestycji w obligacje składanych przez panią A.M. i pana D.M.

ceramka
0
Wysłane: 14 marca 2015 11:08:14
Takimi słowami p. Pawłowski zachęca do zakupu kolejnych swoich obligacji:
cyt. z wczorajszego newslettera Leonidasa C
"Dobry zwyczaj - uczciwie pożyczaj ..... Na tym dynamicznie rozwijającym się rynku prężnie działa kolejna spółka z portfela inwestycyjnego Leonidas Capital"

Na portalu obligacje.pl prezes e-ka informuje,że zamierza skupowac obligacje swojego nowego biznesu L.C., chce byc wiarygodny...

Ilu musi jeszcze zostać okradzionych by złodziej w naszym kraju nie mógł czuć się bezkarny???
Swoja biernością dajemy przyzwolenie na kolejne kręcenie lodów.

ceramka
0
Wysłane: 14 marca 2015 11:16:59
korekta :
Leasing-Experts p. M Pawłowskiego chce skupować obligacje a nie Leonidas C

robertokot25
0
Wpisów: 1 241
Wysłane: 14 marca 2015 11:19:08
najlepszy sposób to nie wchodzić w emisje.. wtedy nie będzie kogo wyrolować

remix1977
2
Wpisów: 426
Wysłane: 14 marca 2015 11:21:14
I mamy ostrą reakcję giełdy Shame on you :

Zarząd Giełdy postanawia, iż informacje podawane w Cedule Giełdy Warszawskiej oraz na stronie internetowej Giełdy dotyczące notowań instrumentów finansowych spółki E-KANCELARIA GRUPA PRAWO-FINANSOWA S.A. zostaną oznaczone w sposób szczególny poprzez umieszczenie odnośnika w postaci liczby porządkowej oznaczającej: „emitent złożył do sądu wniosek o ogłoszenie swojej upadłości z możliwością zawarcia układu”.

gpwcatalyst.pl/aktualnosci?ph_...

de-13112024
0
Wpisów: 140
Wysłane: 14 marca 2015 11:28:20
RADA NADZORCZA Leonidas Capital

Mariusz Muszyński – Przewodniczący Rady Nadzorczej

Krzysztof Cichecki – Członek Rady Nadzorczej

Alicja Pawłowska – Członek Rady Nadzorczej ( małżonka guru finansów )

Zdzisław Simon – Członek Rady Nadzorczej ( właściciel pralni, były górnik )

tym osobnikom już dziękujemy......

Boo hoo! Boo hoo! Boo hoo!

markosw
0
Wysłane: 14 marca 2015 11:52:24
A teraz osoby zarządzające Leonidas Capital:

Robert Kostera - Prezes Zarządu

Anna Marcinkowska - Dyrektor ds. Kluczowych Klientów

Jarosław Sobczak - Dyrektor ds. Analiz i Wsparcia Sprzedaży

A teraz Rada Nadzorcza e-Kancelarii:

Jan Miśko - Przewodniczący Rady Nadzorczej

Alicja Pawłowska - Wiceprzewodnicząca Rady Nadzorczej

Robert Kostera - Członek Rady Nadzorczej

Leszek Rejniak - Członek Rady Nadzorczej

Mariusz Muszyński - Członek Rady Nadzorczej

Jak widać powtarzające się nazwiska w różnych gremiach spółek. Jak jedna padnie to nie ma tragedii bo przecież pensyjka z innej jest, tak więc bezrobocie niestraszne

miqolx
0
Wpisów: 1
Wysłane: 14 marca 2015 12:00:42
Mam 600k w obligacjach eKancelarii. Oczywiście nie akceptuję tak skandalicznej próby upadłości ugodowej. Jestem zainteresowany uczestniczeniem lub udzieleniem pełnomocnictwa właściwej osobie, najlepiej kancelarii prawnej reprezentującej interesy obligatariuszy.

markosw
0
Wysłane: 14 marca 2015 12:21:03
Zapomniałem dodać jeszcze nazwisko pana Zdzisława Simona powołanego w dniu 2 marca 2015r. na nowego członka Rady Nadzorczej e-Kancelarii. Fachowiec nie zdążył już uratować spółki ale w Leonidasie zapewne jest cenionym pracownikiem.

DRIVER77
0
Wpisów: 641
Wysłane: 14 marca 2015 12:31:39
Dodam że Pani A.M. jest dodatkowo menedżerką biura zarządu w EKA.

aksu
0
Wpisów: 193
Wysłane: 14 marca 2015 12:47:45
Wystarczy poczytać trochę w sprawozdaniach, a nawet odwiedzić KRS żeby co nieco się dowiedzieć jakie spółeczki uczestniczyły w tym całym Gang Bangu. MP co widać kontroluje wszystko przez swoją cypryjską pralnie Methilda Holding pod którym mamy takie spółki jak właśnie EKA, Leonidas, Unitax i całą masę innych dziwnych układów.

Co do Leasing Experts choć dziwnych układów też masę to pierwsze słyszę żeby któraś spółka ze stajni MP była zaangażowana kapitałowo (raczej tylko zbieżność nazwisk Prezesów)

No i jeszcze Mikrokasa, choć jak prześledzić umowy z końca 2013 to są oni raczej ofiarą gwałtu a nie jej aktywnym uczestnikiem ;) Tak też postrzegam informację z RR spółki o planie podniesienia kapitału zakładowego - wypchnięcie Leonidasa poza katalog dużych udziałowców, a przy okazji poprawią sobie bilans. Widać zabezpieczyli się na wypadek smrodu wokół GK EKA, także jeszcze bym spółki nie spisywał na straty ;)
Edytowany: 14 marca 2015 12:55

np
np
0
Wpisów: 118
Wysłane: 14 marca 2015 13:16:48
ceramka napisał(a):

Może ktoś z Was ma większe doświadczenie i podpowie jak technicznie zebrać grupę obligatoriuszy, którzy nie chcą dać wymuszonego prezentu p. Pawłowskiemu, i chcą zawalczyć o sprawiedliwość

Witam

Proszę zajerzeć na wątek Uboat Line S.A. tam się udało skompilować interesy w jedną całość. Czego i Państwu życzę !

Pozdrawiam
Rafał Koźlak

jacky69
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 18
Wysłane: 14 marca 2015 13:23:27
Witam,
Panie Rafale czy Pana firma podjęłaby się podobnych działań jak ma to miejsce w przypadku Uboata?

poniek
0
Wpisów: 32
Wysłane: 14 marca 2015 14:16:19
Dzień dobry,

Też należę do ugotowanych, na 30 sztuk. Też jestem przekonany, że prezes jest pewien, że przy takim rozdrobnieniu obligatariuszy nie zgromadzimy 2/3 kapitałowo i osobowo i przegłosuje każdy układ. Nie wiem czy sąd mu na to pozwoli, kompletnie nie znam się na tym. W walnym najprawdopodobniej nie będę mógł uczestniczyć osobiście ale chętnie powierzę reprezentowanie naszych interesów kancelarii prawnej. Na forum StockWatch w sprawie Ganta bardzo mądrze (moim zdaniem) doradzał pan Michał Hajduk. Może on? Albo Pan Rafał Koźlak jak w sprawie Ubota?

Na pewno propozycja kolegi Zi jest na chwilę obecną bardzo sensowna.
Ja nie jestem typem lidera ale wejdę we współpracę z koleżankami/kolegami którzy mają cechy przywódze.

Czasu mamy bardzo mało więc nie bijmy już piany typu jak cwany pan prezes wyd... naiwniaków.
Proszę moderatorów o usuwanie postów typu skrzypce na Titanicu bo one tylko podkręcają zbędne emocje.
Nie wiem czy moderator pozwoli ale może na początek zróbmy listę naszych wierzytalności:
nick, ilość obligacji, kontakt mailowy.
Kod:
mod: dane ukryte

I jeszcze jedno. Na Catalyst notowanych jest 11 serii plus 1 nie wykupiona, na kwotę bodajże około 30 mln a 2/3 z tego to około 20 mln. To tylko przykład ale czy na Walnym wystarczy jak będzie np. 10 obligatariuszy mających np. 100k zł a z tego 7 będzie miało 67k zł i przegłosuje układ?

Nie zapominamy też, że pan prezes, cokolwiek by o nim nie myśleć, ma wieloletnie doświadczenie prawne i może nasze działania skutecznie wyprzedzać. Czekam na dalsze informacje a przede wszystkim konkretne instrukcje działań.

pozdrawiam
poniek
Edytowany: 15 marca 2015 11:10

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

67 68 69 70 71

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,329 sek.

inwfkwcc
jlmyhoyx
lxpjsrim
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hdvkgjrs
nmdtdspd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat