Mam pytanie do załogi stockwatch - czy post użytkownika "fatal" wraz z kompletem danych został zgłoszony do prokuratury? Jak rozumiem nic z tego co pisał się nie potwierdziło. Sugerowałbym takie działanie, plus informację na forum iż do takiego zgłoszenia doszło - wszystkim użytkownikom nie zaszkodzi wiedza (przypomnienie) że na takie rzeczy są paragrafy, a przede wszystkim że nie uchodzą one płazem. Roboty przy takim zgłoszeniu jest na kilkanaście/kilkadziesiąt minut, a w zamian osiąga się podwyższenie poziomu forum na przyszłość.
Co do samej spółki - czy tylko mnie poraziła niestaranność ostatniego raportu okresowego? Już na stronie drugiej w tych kilku linijkach jest kilka kwiatków natury edycyjnej, natomiast w ciągu raptem kilku minut przeglądania znalazłem m.in.:
- str. 9 - przepływy z działalności inwestycyjnej - są wpływy, ale nie ma wydatków (można je oczywiście wyliczyć, ale chyba nie o to chodzi)
- str. 9 - przepływy z działalności inwestycyjnej, rok 2013 - raz 16 mln (wartość pogrubiona) jest dodatnia, natomiast poniżej w wierszu "Przepływy pieniężne z działalności inwestycyjnej netto I-II" te same 16 mln jest już ujemne

Patrząc na całość rachunku przepływów pieniężnych wydaje się, że poprawna wartość to minus 16 mln.