PREMIUM
49 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
16 kwietnia 2015 08:56:46
przy kursie: 66,00 zł
Trend Więdnie, Ogół Mięknie – analiza techniczna 11 bit studios w porannym Wykresie dnia.  kliknij, aby powiększyćSzczegółowe omówienie sytuacji w serwisie Wiadomości SW: www.stockwatch.pl/wiadomosci/t...Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą
|
|
12 Dołączył: 2009-11-14 Wpisów: 698
Wysłane:
16 kwietnia 2015 10:05:01
przy kursie: 67,25 zł
pieniek1 napisał(a):Rockq nie raz mówił że jest akcjonariuszem. Paru innych z latającej załogi też o tym wspominało. A bierzesz pod uwagę, że ktoś może jedno mówić, a drugie robić? W tym przypadku, żeby być bardziej wiarygodnym. Tymczasem oddałem głos w Games For Change, oczywiście na TWOM. Poprosiłem o głos narzeczoną, brata, siostrę i paru znajomych. Wesprzyjmy ekipę 11bit! mashable.com/2015/04/13/games-...:eyJzIjoiZiIsImkiOiJfM2RpZzJmeGhxZWt6NmV2diJ9
|
|
PREMIUM
2 Dołączył: 2014-04-29 Wpisów: 295
Wysłane:
16 kwietnia 2015 10:14:11
Jak odświeżysz stronę to znowu możesz zagłosować więc jedna osoba może nabić sporo punktów. Oczywiście pozostaje kwestia moralności , dlatego ja osobiście oddałem tylko jeden głos.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2014-11-22 Wpisów: 351
Wysłane:
16 kwietnia 2015 11:40:59
lelo-pakero napisał(a): A bierzesz pod uwagę, że ktoś może jedno mówić, a drugie robić? W tym przypadku, żeby być bardziej wiarygodnym.
A bierzesz pod uwagę to, że zostaliśmy akcjonariuszami na innych poziomach, więc ja mam ten komfort, że Twoja strata jest dla mnie tylko mniejszym zyskiem? Już się oswoiłem, że elementem rozstrzygającym dla kursu tej spółki nie będą optymistyczne posty (bo tych powstały dziesiątki tysięcy w ostatnich miesiącach), ani wersje mobilne - bo pod nie ludzie kupowali akcje w ostatnich miesiącach, więc tu żadnego rajdu nie będzie (kto miał kupić już kupił). Widać że rynek czeka na trailer Industriala, i to on rozstrzygnie przyszłość kursu spółki. Jak będzie słaby, to lecimy na 40zł, jak wbije w fotel, to może w końcu zobaczymy trzy cyfry. Pozostaje spokojnie czekać. Głos oddany.
|
|
Wysłane:
16 kwietnia 2015 11:43:44
pieniek1 napisał(a):Jak odświeżysz stronę to znowu możesz zagłosować więc jedna osoba może nabić sporo punktów. Oczywiście pozostaje kwestia moralności , dlatego ja osobiście oddałem tylko jeden głos. Te głosy pewnie i tak zostaną przefiltrowane po unikalnym IP, więc oddawanie kilku głosów z jednego IP nie ma za bardzo sensu :) Swoją drogą zastanawiam się, ile nagród TWoM zgarną dzięki tysiącom niewidzialnych rąk rynku ze stockwatcha, bankiera i parkietu ;)
Edytowany: 16 kwietnia 2015 11:45
|
|
PREMIUM
Wysłane:
16 kwietnia 2015 14:08:26
rockq napisał(a):lelo-pakero napisał(a): A bierzesz pod uwagę, że ktoś może jedno mówić, a drugie robić? W tym przypadku, żeby być bardziej wiarygodnym.
A bierzesz pod uwagę to, że zostaliśmy akcjonariuszami na innych poziomach, więc ja mam ten komfort, że Twoja strata jest dla mnie tylko mniejszym zyskiem? Już się oswoiłem, że elementem rozstrzygającym dla kursu tej spółki nie będą optymistyczne posty (bo tych powstały dziesiątki tysięcy w ostatnich miesiącach), ani wersje mobilne - bo pod nie ludzie kupowali akcje w ostatnich miesiącach, więc tu żadnego rajdu nie będzie (kto miał kupić już kupił). Widać że rynek czeka na trailer Industriala, i to on rozstrzygnie przyszłość kursu spółki. Jak będzie słaby, to lecimy na 40zł, jak wbije w fotel, to może w końcu zobaczymy trzy cyfry. Pozostaje spokojnie czekać. Głos oddany. No a ja sądzę ze TWOM w tym roku powinien spokojnie dodać co najmniej jeszcze 10 mln PLN zysku z PC i tabletów. Więc to nie tylko kwestia industriala jest. Ale też rozwoju samej spółki o której nikt nie wspomina, oraz przejścia na GPW. Popatrzcie jakie maja kapitalizacje spółki technologiczne które zarabiają rocznie 15-20 mln i które nie są obciążone zadłużeniem. Więc o jakich ty 40 PLN piszesz i kapitalizacji 80-90 mln pln, ogarnij się człowieku. Z każdym rokiem ilość wypuszczonych przez 11 bit produktów będzie zwiekszała przychody i zyski. Jak widac po wielu grach monetyzacja trwa lata. 11 bit ma olbrzymi potencjał zarobkowy już tu i teraz, a niektórzy wydaja się jakby zupełnie o innej spółce pisali.Żeby wam uzmysłowić potencjał powiem tak, CDR wiedzmina 1 sprzedał w ilości 1.7 MLN sztuk po 4 latach dystrybucji( 2007 debiut ,2011 poinformowanie rynku ze spzredali 1.7 mln wiedzmina1),dopiero po 4 latach wypuścił kolejną gre wiedzmina 2, gdzie jest teraz CDR?? Twom po 5 miesiącach sprzedał juz 500K kopii za niedługo trafić ma tablety w dystrybucji, oraz już na tapecie 2 kolejne flagowce, jeden z nich pojawi się już pod koniec tego roku, zapowiadane jest że gra nadaje sie do sequeli kolejnych. Nie wspomnę o grach z wydawnictwa. Kod:mod: daruj sobie komentarze dotyczące innych użytkowników
Edytowany: 16 kwietnia 2015 14:22
|
|
12 Dołączył: 2009-11-14 Wpisów: 698
Wysłane:
16 kwietnia 2015 14:35:55
rockq napisał(a):Już się oswoiłem, że elementem rozstrzygającym dla kursu tej spółki nie będą optymistyczne posty (bo tych powstały dziesiątki tysięcy w ostatnich miesiącach), ani wersje mobilne - bo pod nie ludzie kupowali akcje w ostatnich miesiącach, więc tu żadnego rajdu nie będzie (kto miał kupić już kupił). Widać że rynek czeka na trailer Industriala, i to on rozstrzygnie przyszłość kursu spółki. Jak będzie słaby, to lecimy na 40zł, jak wbije w fotel, to może w końcu zobaczymy trzy cyfry. Pozostaje spokojnie czekać. Jednym słowem wszystko w cenie? Rozumiem, że zrobiłeś badanie na reprezentatywnej grupie akcjonariuszy 11bit i stąd wiesz, że w ostatnim czasie kupowali akcje pod premierę na mobilne? A jak ludzie kupowali pod premierę TWOM to rozumiem, że też nie miało prawa rosnąć po premierze, bo jak się wyraziłeś cyt. "kto miał kupić już kupił". Nie dostrzegam niestety żadnej logiki w takim rozumowaniu. Podobnie jak nie dostrzegam jej odnośnie trailera Industriala. Jeżeli wszystko od niego zależy to napiszmy jakiś zbiorowy list otwarty do władz spółki, żeby zrobili "full wypas" trailera, że aż w pięty pójdzie! Żeby daleko nie szukać to jakoś po trailerze TWOM kurs osuwał się do samej premiery... Ale żeby nie było, że jestem tylko na "nie", to uważam, że trailer jak najbardziej może przyczynić się do wzrostów, ale nie dlatego, że będzie fajny, ale dlatego, że będzie sygnalizował termin premiery nowej gry. Absolutnie nie widzę natomiast możliwości, że ten sam rynek, który zupełnie nie potrafił ocenić potencjału TWOM, nagle po trailerze zacznie na potęgę wyprzedawać akcje, udając specjalistów od oceny potencjału gry na podstawie krótkiej zajawki.
|
|
Wysłane:
16 kwietnia 2015 15:30:05
pieniek1, czy może raczej powinienem napisać alkoita1? Wiemy już jaka jest twoja wizja, piszesz o tym na pełen etat tutaj i na forum parkietu od kilku miesięcy. Co tymi wpisami zwojowałeś? Rynek już pokazał że potrafi dobrze liczyć - wzrosty zatrzymały się na poziomach które dość dobrze odpowiadały skali sukcesu firmy. Obstawiam, że w tej chwili również liczy całkiem nieźle, i nowe poziomy cenowe są po prostu urealnieniem stosunku potencjału zysku, do ryzyka podejmowanego przez kupujących akcje. Najwyraźniej wyczerpali się optymiści skłonni do zakupów na wyższych poziomach. Na razie zastąpili ich chłopcy jednodniowcy liczący na szybkie kilka procent, a niedługo mogą pozostać jedynie ludzie którzy kalkulują już na chłodno i zobaczymy te 55zł o których pisał Szutnik. Mnie to zupełnie nie zmartwi, bo już przy 70zł pisałem że w tej chwili kupowanie akcji 11bit traktuję bardziej w kategoriach kupowania losu na loterię niż inwestowania. Cena losu spada, bo najwyraźniej rynek zaczął lepiej dostrzegać ryzyka. Ale spadek ceny losu nie zmniejsza wartości losu zwycięskiego, więc spokojnie czekam na jesienne rozstrzygnięcie naszej loterii.
@lelo-pakero Ludzie którzy kupowali akcje pod premierę TWoM również brali udział w loterii. Spółka była w tarapatach finansowych po wydaniu dwóch gier które zostały chłodno przyjęte przez graczy, a do tego wisiało nad nią wyprzedające się OFE. Klapa TWoM zbiłaby kurs o co najmniej 50%. Teraz nad spółką również wisi masa ryzyk, których jakoś nie chcecie dostrzegać, a potencjał wzrostu nie jest już tak duży jak w listopadzie, bo nawet po ostatnich spadkach wycena spółki jest znacząca. Naprawdę kogoś dziwi, że w tych okolicznościach w końcu doszliśmy do momentu w którym potencjalni inwestorzy dużo chłodniej podchodzą do swoich zakupów? Tym bardziej że nad spółką nadal wisi to co się wydarzyło z jej kursem po sukcesie Anomaly? Polecam lekturę wpisów z tego okresu, forum też było pełne optymistów którzy uważali że od tego momentu kurs może już wędrować tylko w jednym kierunku, a spółka będzie szła od sukcesu do sukcesu. Po TAKIM sukcesie przecież nie ma innej możliwości?
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
16 kwietnia 2015 15:53:05
@rockqz każdym wpisem pokazujesz że to Ciebie ponoszą Cię emocje - osoba pisząca pod tamtym nickiem na tamtym forum pisze zupełnie innym stylem niż pieniek1, widać to gołym okiem natychmiast jak się porówna wypowiedzi. Cytat:Tym bardziej że nad spółką nadal wisi to co się wydarzyło z jej kursem po sukcesie Anomaly? Polecam lekturę wpisów z tego okresu, forum też było pełne optymistów którzy uważali że od tego momentu kurs może już wędrować tylko w jednym kierunku, a spółka będzie szła od sukcesu do sukcesu. Po TAKIM sukcesie przecież nie ma innej możliwości?
WHAT? Nie wiem gdzie Ty bujasz w obłokach ale tu na forum była pełna świadomośc ryzyka branży, ryzyka ograniczonej powtarzalności sukcesu i tego że na wzrost kursu trzeba będzie czekać bliżej nieokreślony czas. Wiele osób pisało o tym na wątku w 2013 i w 2014. Poza tym pozwalasz sobie na dość niegrzeczny sposób narracji "wy" (wszyscy piszący inaczej lub nie piszący) "ja". "Wy" myśleliście.... co to niby połączenie mentalne ? Nie ma żadnych "wy", ja jak i większość osób tutaj samodzielnie podejmuje decyzje a na forum o 11bit zawsze były zawsze zdania że wiele lat kurs może być w boczniaku lub bardzo niski do czasu sukcesu przebijającego Anomaly 1. (edit: a że pieniek potrafi napisać coś niezbyt mądrego lub czepiać się równie wyjątkowo drobnej rzeczy to inna sprawa. Tym bardziej utożsamianie jednego konta z "Wy" jest niegrzeczne) podsumowywując: proszę Cię bardzo, jako że napisałeś trochę rozsądnych rzeczy nie zaprzepaszczaj tego teraz taką narracją * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 16 kwietnia 2015 16:01
|
|
PREMIUM
Wysłane:
16 kwietnia 2015 15:53:41
Rynek też wyceniał 11 bit i w październiku 2014 roku i na początku listopada 2014 roku,i w danym konkretnym momencie zawsze ma racje, co nie oznacza, że ta racja zawiera przyszłość. Więc moim zdaniem za mocno kierujesz się jakimiś przysłowiami,a za słabo logiką inwestycyjną. Jakby rynek miał w danym momencie całkowitą racje na teraz i przyszłość i wszystko uwzględniał , to by kursy dpółek się nie zmieniały. Rynek z perspektywy czasu bardzo się mylił w październiku 2014 jeśli chodzi o wycenę 11bit. Czy również obecnie się myli z perspektywy np końca roku 2015 czas pokaże. Z takim nastawieniem o loteryjności powinieneś raczej w kasynie grać a na GPW, bo wbrew powszechnej opinii rynek giełdowy to nie loteria ,ale przemyślane strategie inwestycyjne.
P.s co do tego że jestem alkoita1 nie będę dyskutował, bo to nie ma sensu, gościa też czytam i jego argumentacja jest mi bliska jeśli chodzi o meritum,natomiast forma mi zupełnie nie odpowiada.
Pozdro.
|
|
|
|
Wysłane:
16 kwietnia 2015 16:15:56
Scarry napisał(a): WHAT? Nie wiem gdzie Ty bujasz w obłokach ale tu na forum była pełna świadomośc ryzyka branży, ryzyka ograniczonej powtarzalności sukcesu i tego że na wzrost kursu trzeba będzie czekać bliżej nieokreślony czas. Wiele osób pisało o tym na wątku w 2013 i w 2014.
Poprawniej powinienem napisach forach, nie tylko tym forum :) Bo akurat na tym forum wątek spółki jest systematycznie czyszczony, więc nie oddaje emocji z tego okresu ;) Choć faktycznie nie było tak gorąco jak w listopadzie i grudniu, ludzie wtedy ostrożniej podchodzili do całej branży. Scarry napisał(a): Poza tym pozwalasz sobie na dość niegrzeczny sposób narracji "wy" (wszyscy piszący inaczej lub nie piszący) "ja"...
Masz rację :( Poprawię się. Scarry napisał(a):z każdym wpisem pokazujesz że to Ciebie ponoszą Cię emocje podsumowywując: proszę Cię bardzo, jako że napisałeś trochę rozsądnych rzeczy nie zaprzepaszczaj tego teraz taką narracją  Emocje faktycznie mnie trochę poniosły ;) Czytam wszystkie fora dotyczące tej spółki (i całej branży), i za każdym razem jak tylko kurs się trochę osunie to widzę wysyp postów pisanych na różnych forach przez te same osoby (czasami pod różnymi ksywkami, czasami pod jedną). Czasami jest to idiotyczne "idziemy na pincet", czasami jest to inteligentne "ta tajna umowa musiała dotyczyć wersji na konsole". Przesłanie oczywiście jest jedno. Jakiejś alergii chyba dostałem na te wpisy, bo miałem siedzieć cicho, a znowu wdałem się w dyskusję :/
Edytowany: 16 kwietnia 2015 16:16
|
|
Wysłane:
16 kwietnia 2015 16:55:17
malgoga napisał(a): A jednak masz ograniczoną uwagę , bo na innych forach zdecydowanie przeważają zupełnie inne posty o innym "przesłaniu" jak piszesz .Nie będę ich cytować wystarczy wejść w zakładkę dyskusji 11 bit i Cię oświeci , miałam nie podejmować dyskusji o niczym , ale Twoje posty są tak tendencyjne że dałam się wkręcić
Masz na myśli wpisy w stylu "idziecie na 40" czy "kiszonka", "wodospad"? Kto na nie zwraca uwagę? A moje wpisy są tendencyjne głównie w wyniku tła na którym występują.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
16 kwietnia 2015 17:32:39
rockq napisał(a):
Emocje faktycznie mnie trochę poniosły ;) Czytam wszystkie fora dotyczące tej spółki (i całej branży), i za każdym razem jak tylko kurs się trochę osunie to widzę wysyp postów pisanych na różnych forach przez te same osoby (czasami pod różnymi ksywkami, czasami pod jedną). Czasami jest to idiotyczne "idziemy na pincet", czasami jest to inteligentne "ta tajna umowa musiała dotyczyć wersji na konsole". Przesłanie oczywiście jest jedno. Jakiejś alergii chyba dostałem na te wpisy, bo miałem siedzieć cicho, a znowu wdałem się w dyskusję :/
A to dziwne bo mnie akurat irytują ludzie, którzy twierdzą że od trailera ,zależeć będzie możliwy spadek kursu do 40 PLN i akurat tylko ten fakt ma istotne znacznie dla kursu, pomijając zupełnie kilka innych, bardziej istotnych zdarzeń dla spółki ,mających mieć miejsce w tym ROKU. Irytują mnie ludzie którzy twierdza, że zysk zależy tylko od ślepego losu, natomiast strata to już od logicznej i rzetelnej wyceny rynkowej danej spółki. P.S Ciekawi mnie czy jakaś sondażownia będzie badała nastawienie rynku do trailera ??
Edytowany: 16 kwietnia 2015 17:43
|
|
Wysłane:
16 kwietnia 2015 17:43:49
@pieniek1:
Moim zdaniem trailer dużo powie o szansach na powtórzenia przez spółkę sukcesu TWoM, więc w dniu jego premiery czeka nas rekordowy wolumen obrotu na tej spółce, a cena na zamknięciu prawdopodobnie wytyczy kierunek kursu.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
16 kwietnia 2015 17:59:52
Naprawdę, a co pokazał trailer TWOMA , trailer się podobał ,ale ile z tego trailera było realną rozgrywką TWOMA??
Czy trailer zmienił istotnie kurs 11 bit w perspektywie kolejnych miesięcy?? Czy jednak na ten dynamiczny wzrost miała wpływ popularność gry na steamie, która spowodowała pewność ze miliony napłyną do spółki w najbliższym czasie. Wiec rynek grał już ze wzrostami pod wyniki, a nie jakieś filmiki. I dlatego ja osobiście sądzę, że nadal wyniki rozwój i plany , są ważniejsze od filmików.
P.S trailer może być inicjatorem wzrostów , może tym razem rynek połakomi się pograć troszkę pod nadzieje na przyszłość( jak to jest widoczne od kilku lat np na CDR), ale póki co rynek w przypadku 11 bit uwielbia wyceniać tylko fakty, nie lubi puszczać wodzy fantazji i kupować tzw. przyszłości, czy to się zmieni?? zobaczymy.
|
|
45 Dołączył: 2015-01-03 Wpisów: 859
Wysłane:
16 kwietnia 2015 18:02:52
Jest spora różnica między sytuacją jaka była przed premierą TWOM a tym co jest teraz przed kolejną grą - w 2014 roku spółka była niedoceniana i mało kto zwracał na nią uwagę. Na początku 2015 zainteresowanie było ogromne, co widać też po nowych dyskutantach tu na forum, pomimo tego, że "na kursie niewiele się dzieje", trailer nowej gry rzeczywiście może być tym "triggerem", który ponownie rozpali wyobraźnię. Automatycznie zainteresowanie spółką i możliwym potencjałem powróci. Jeśli chodzi o samą wersję mobilną TWOM - nie wiem czy wszyscy posiadacze akcji 11bit są pewni poziomu sprzedaży do końca roku, kurs prawdopodobnie uwzględnia jakiś scenariusz, ale raczej bardzo bezpieczny i zakłada niższy zysk niż w ostatnim kwartale 2014.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
16 kwietnia 2015 18:14:27
i tu się zgodzę, że rynek ogromnie nie doceniał 11 bit przed rokiem , a teraz już tu się kreci gruby kapitał od jakiegoś czasu.Dlatego trailer może być inicjatorem wzrostów.
P.S Sam trailer tez jest bardzo ważny i dlatego pisząc "jakiś filmik" , odnosiłem to do kursu akcji sprzed roku, bo jeśli chodzi o finalnego odbiorcę czyli gracza to jest jeden z bardzo ważnych elementów budowania zainteresowania produktem i późniejszym zakupem gry.
P.S 2. Też sądzę że rynek wielu rzeczy na razie nie uwzględnia. Ot chociażby faktu ze już sprzedało się ponad 500 k kopii TWOM co zapewne z tego tytułu spółka już może wykazać ok 15 mln zysku NETTO.A mamy jeszcze tyle miesięcy dystrybucji na steamie do końca roku, no i wejście gry na tablety, nie mówiąc o industrialu i innych gier z wydawnictwa, oraz debiucie na GPW ,co dla potencjalnych przyszłych dużych inwestorów może mieć olbrzymie znaczenie.
Edytowany: 16 kwietnia 2015 18:17
|
|
5 Dołączył: 2015-03-15 Wpisów: 279
Wysłane:
16 kwietnia 2015 18:20:20
@rockq
Będzie zależeć lub nie. Z trajlera TWoM dowiedzieliśmy się niewiele o grze (no może że to nie będzie kolejne Anomaly ;)), a kurs poszybował może o 20%. Jak z biegiem czasu dowiadywaliśmy się coraz więcej o grze, to wielu mówiło, że szkoda, że nie jest to gra FPS, że gra jest niszowa czy o grzebaniu w śmieciach. Jak czas pokazał ta "niszowość" była zaletą a nie wadą. Tak samo może być z Industrialem. Ja bardziej ufam słowom prezesa o potencjale gry oraz przekonuja mnie fakty: kto ją projektuje i wykonuje. Spółka ma ten komfort, że mogła zmienić początkową koncepcje i rozmiar Industriala, bo od pół roku dysponuje solidnym zapasem gotówki i wizją na spokojny jej strumień w najbliższym czasie.
|
|
Wysłane:
16 kwietnia 2015 19:04:46
Według tego co panowie z 11bit napisali na forum inwestorskim, trailer Industriala ma w pełni pokazać o co w tej grze chodzi, więc tu żadnych niedomówień nie będzie. vladinho napisał(a): Jeśli chodzi o samą wersję mobilną TWOM - nie wiem czy wszyscy posiadacze akcji 11bit są pewni poziomu sprzedaży do końca roku, kurs prawdopodobnie uwzględnia jakiś scenariusz, ale raczej bardzo bezpieczny i zakłada niższy zysk niż w ostatnim kwartale 2014.
Rynek mobilny jest niestety bardzo kapryśny i nieprzewidywalny, więc bardzo ciężko przewidzieć jak się zachowa. To że został w większości zdominowany przez gry free to play też nie pomaga. Dlatego z dużą ostrożnością podchodzę do tej premiery. Myślę że tabletowy TWoM powinien dodać przynajmniej milion złotych do zysku za 2015. Każda kwota powyżej będzie dużym sukcesem biorąc pod uwagę specyfikę tego rynku. Chciałbym być zaskoczony jak w listopadzie, ale szampana pod tą premierę w lodówce nie trzymam. Sprawę komplikuje również to, że nie wiemy jak podczas premiery zachowa się Apple. W ostatnich miesiącach bardzo zaostrzyło ono swoje podejście do gier zawierających przemoc i broń palną, więc istnieje prawdopodobieństwo, że TWoM nie będzie mogło liczyć na jego wsparcie marketingowe podczas premiery na appstorze. Już w wywiadzie w Parkiecie prezes sygnalizował, że Apple robiło im problemy, i początkowo nawet nie chciało ich dopuścić do dystrybucji, więc ciekawi mnie jak się ta historia skończy. Jeżeli gra nie będzie miała wsparcia Apple, to szanse na duży sukces znacząco maleją. pieniek1 napisał(a): teraz już tu się kreci gruby kapitał od jakiegoś czasu
Serio? Napisz coś więcej na ten temat... Eh, znowu ta alergia... :/
|
|
2 Dołączył: 2014-07-26 Wpisów: 171
Wysłane:
16 kwietnia 2015 20:36:54
Po 67 na k stało dzisiaj 40 k  cos się swięci?
|
|