Witam,
1. Obligacje.
Przedterminowy wykup w 2014 Wrzesien dotyczył tylko mikro inwestorów do 3 obligacji. Czy ktoś na forum ma info co z resztą? W ten piątek mija koljeny kwartalny okres odsetkowy. Do tej pory otrzymuje odsetki, choć czasami kwota różni się 1-2zł od tego co powinienem dostać. U was też?
Zastanawiam się czy nie powinniśmy zgłosić do spółki zbiorowego zapytania np. przez SII kiedy będzie debiut na catalyscie co do których nie ma przeszkód formalnych aby nastąpił w tym roku (raport za 2014 już jest).
2. Emisja akcji C
Zgadzam się, że wycena jest przeszacowana ogromnie. Przy rosnącej szybko konkurencji wycena 8x przychód za 2015 jest przesadzona 2-3krotnie.
Dodatkowo, mogło wam uknąć, że memorandum wskazuje potencjalny moment na emisje akcji 1 półrocze 2016. Nie precyzuje jednak, jak zamierza spełnić dwa wymagania formalne stawiane przez GPW:
link z warunkami:
www.gpw.pl/plik?ph_content_sta...a. Publikacja 3 pełnych raportów finansowych za cały okres obrotowy
-w 2016 będą dostępne tylko 2 raporty bo pierwszy był za 2014
b. Kapitalizacji wszystkich akcji spółki min 15mln EUR(60mln PLN).
-Nie jest dla mnie oczywiste czy udana sprzedaż wszystkich akcji serii C (160tys akcji po 32,5pln za 5,3mln zl) implikuje od razu że kapitalizacja spólki (6,2mln akcji x 32pln) przkracza te kwotę, ponieważ oferowana ilość akcji 160tys stanowi mniej niż 3% wszysytkich akcji do tej pory.
Ze swojej strony kontaktowałem się z DM VentusAM ale doradca nie był w stanie mi dać jasnej odpowiedzi z tym ze obiecał że to zrobi dziś.
może jacyć eksperci mogą pomóc?
pozdrawiam,
Piotr Dzikowski