0 Dołączył: 2008-12-23 Wpisów: 584
Wysłane:
12 sierpnia 2009 02:05:04
przy kursie: 14,92 zł
Mysle ze po prostu ktos sie obkupil tanio albo potrzebuje kasy w srednim terminie i dlatego sprzedaje. Mysle tez ze to moze nie ta sama osoba co wczesniej dolowala kurs, teraz to moga byc przypadkowe transakcje. Nie wydaje mi sie by wyniki Tritona byly slabe - raczej okolice zera z niewielkim plusem. Male spolki jak Triton rzadko maja dobra polityke informacyjna. Mysle tez ze to tylko kwestia czasu jak na Tritona siadzie spekula i bedziemy mieli wzrosty po 30% w tydzien i korekty po 10% dziennie... trzeba szykowac mocne nerwy. Nikt by nie pamiętał o dobrym Samarytaninie, gdyby miał tylko dobre intencje. By przejść do historii, musiał mieć też pieniądze. — Margaret Thatcher
|
|
0 Dołączył: 2009-02-01 Wpisów: 279
Wysłane:
12 sierpnia 2009 02:33:34
zdzichu napisał(a):Mysle ze po prostu ktos sie obkupil tanio albo potrzebuje kasy w srednim terminie i dlatego sprzedaje. Mysle tez ze to moze nie ta sama osoba co wczesniej dolowala kurs, teraz to moga byc przypadkowe transakcje. Nie wydaje mi sie by wyniki Tritona byly slabe - raczej okolice zera z niewielkim plusem.
Male spolki jak Triton rzadko maja dobra polityke informacyjna.
Mysle tez ze to tylko kwestia czasu jak na Tritona siadzie spekula i bedziemy mieli wzrosty po 30% w tydzien i korekty po 10% dziennie... trzeba szykowac mocne nerwy. No to ja w takim razie szykuje troche kasy
|
|
0 Dołączył: 2009-05-15 Wpisów: 147
Wysłane:
12 sierpnia 2009 08:45:52
andypaton napisał(a):zdzichu napisał(a):W arkuszu nie widac podazy ale ktos caly czas hamuje wzrosty poprzez rzucanie na sprzedaz jednorazowo 1-5k akcji i osuwa popyt z arkusza.
Poziomy satysfakcjonujace tego gracza to nawet 3,20 za akcje, wiec o ile nie przyjdzie wiekszy popyt, mozliwy trend boczny 3,20-3,50. Jednak hamujacy nie daje za wygrana; znowu sie pojawil. Ciekaw jestem, czy chce jak najbardziej obinzyc kurs, by potem odkupic, czy tez wie cos o wynikach za pierwsze polrocze i po prostu sie wycofuje. Swoja droga to wyniki za drugi kwartal musialyby byc katastrofalne, by znaczaco wplynac na wskazniki Tritona. Trzeba przyznac, ze sytuacja na tym walorze jest arcy-ciekawa. Zadnych wiadomosci, zupelna cisza. Czyzby cisza przed burza? Zobaczymy. Zatem masz (trzymasz), sprzedajesz czy kupujesz? Ja nie mogłem się powstrzymać i podłożyłem wczoraj 5k po 3,73 zł w arkuszu - dostałem prawie 2,5 tys. Dziś znów się ustawię na wsparciu. Jak spadnie poniżej niego będę miał kłopot. Wciąż mam nadzieję, że fakt iż ktoś wystawia akcje na sprzedaż nie oznacza, że spółka pokaże słabe wyniki lub że sprzedający ma zamiar robić to długo, bo niestety jestem za cienki by go pokonać z jednej strony, a z drugiej nie mam zadnej wiedzy nt. spolki by angazowac sie w nia az tak bardzo. Inna sprawa, że wczorajsze zlecenia S po 3,80 i 3,73 zł były malutkie, więc chyba sprzedający nie będzie sprzedawał za wszelką cenę, a na niskich poziomach stroną podażową byli wystraszeni mali gracze. Co do polityki informacyjnej spolki, to jej braku nic nie usprawiedliwia. Triton pod roznymi postaciami obecny jest na wgpw od wielu lat i co by nie powiedziec, powinien miec troche doswiadczenia i wiedzy jak dbac o dobry PR firmy. Pozdrawiam,
|
|
|
|
Wysłane:
13 sierpnia 2009 01:19:45
przy kursie: 15,44 zł
Fakt, ze spolka nie podaje zadnych informacji. Ale to nie swiadczy, ze nic sie tam nie dzieje. Zagladnalem znowu na strone ich projektu Tritonpark i zauwazylem, ze nie ma juz w ofercie dwoch mieszkan (w budynku B na III pietrze za 701,972 zl. i w budynku C na V pietrze za 421 360). Jeszcze tydzien temu byly dostepne. Czyli jakos ta sprzedaz sie im posuwa (no bo chyba za darmo ich nie rozdaja). To przeciez nie sa male kwoty. Techniku jestem mimo wszystko optymista jesli chodzi o Tritona. Pozdrawiam
|
|
Wysłane:
13 sierpnia 2009 15:36:10
przy kursie: 16,04 zł
andypaton napisał(a):Fakt, ze spolka nie podaje zadnych informacji. Ale to nie swiadczy, ze nic sie tam nie dzieje. Zagladnalem znowu na strone ich projektu Tritonpark i zauwazylem, ze nie ma juz w ofercie dwoch mieszkan (w budynku B na III pietrze za 701,972 zl. i w budynku C na V pietrze za 421 360). Jeszcze tydzien temu byly dostepne. Czyli jakos ta sprzedaz sie im posuwa (no bo chyba za darmo ich nie rozdaja). To przeciez nie sa male kwoty. Techniku jestem mimo wszystko optymista jesli chodzi o Tritona. Pozdrawiam Ja juz mam tego prawie 20 tys. i jestem sfrustrowany, bo z dwójki Triton-Ronson, w długiej perspektywie bardziej wierzyłem w tego drugiego, a wyszła mi inwestycja w tego pierwszego. Zobaczymy, póki co w krótkim terminie Ronson wydaje się być lepszy. Moim drugim faworytem jest Jupiter i pewnie mi też odjedzie jak Ronson. Tritona ktoś nadal skutecznie wywala i to blokuje kurs. Szkoda takiej hossy :(
|
|
Wysłane:
13 sierpnia 2009 21:46:31
przy kursie: 16,04 zł
Mam ładne sygnały K na wykresie, szkoda tylko ze czwartkowy obrót był niski, co obniża wiarygodność sygnałów.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-08 Wpisów: 86
Wysłane:
14 sierpnia 2009 14:16:53
przy kursie: 16,72 zł
technik napisał(a):Mam ładne sygnały K na wykresie, szkoda tylko ze czwartkowy obrót był niski, co obniża wiarygodność sygnałów. Obrocik 42.000
|
|
Wysłane:
14 sierpnia 2009 16:29:26
Horyzont napisał(a):technik napisał(a):Mam ładne sygnały K na wykresie, szkoda tylko ze czwartkowy obrót był niski, co obniża wiarygodność sygnałów. Obrocik 42.000 Nawet > 60 tys. akcji. Close na 4,18 zl najwyzszy od maja. Poprzedni szczyt intra na 4,17 zl przy obrocie 30 tys. Nie sadze wiec bysmy mieli zobaczyc na wykresie podwojny szczyt. Wg mnie realizuje sie formacja flagi, ktora w krotnik terminie powinna doprowadzic kurs na 4,60 zl czyli do ostatniego istotnego szczytu. Szkoda tylko, ze pajac znow dzis zaczal wysypywac akcje jak tylko cena dotknela 4,28 zl. Gdyby nie podaz tego co tak sprzedaje (jest konsekwentny od kilku tygodni), to sadze, ze bylibysmy dzis w okolicach 7 zl. Milego weekendu,
|
|
0 Dołączył: 2008-11-18 Wpisów: 23
Wysłane:
14 sierpnia 2009 22:18:51
ktos wysypuje, ktos tez odbiera..jak skoncza mu sie akcje to zajedziemy na wiecej niz 7 :) Moj poziom S to min. 10 pln
|
|
0 Dołączył: 2009-08-08 Wpisów: 3
Wysłane:
15 sierpnia 2009 18:49:16
 kliknij, aby powiększyćTriton znajduje się nad ważnymi średnimi długo i średnioterminowymi, sytuacja jest więc klarowna jeśli chodzi kierunek kursu. 31 sierpnia mieliśmy przebicie oporu 3,79 zł i piękną białą świecę, a następnego dnia powstała formacja zasłony ciemnej chmury, która nie pozwoliła kursowi się wznieść wyżej. Mieliśmy potem powrót nad wsparcie, młot i kolejną próbę podejścia na północ. Ostatnia świeca zamknęła się nad poziomem oporu wyznaczonym przez max zasłony ciemnej chmury 4,03 zł, tym samym została ona zanegowana, a cień ostatniej białej świecy zamierzał testować kolejny opór 4,35 zł, dodać trzeba, że wolumen był znacząca wyższy, tak jak powinien pojawić się przy zdrowym wzroście. Wykres punktowo-symboliczny wygląda bardzo dobrze i też podaje dojście w okolice istotnego oporu (4,04 zł). Na tym wykresie obowiązuje od 29 sierpnia sygnał K i teoretyczny zasięg wzrostu 6,05 zł. analizagieldowa.blogspot.com/2...
Edytowany: 15 sierpnia 2009 18:51
|
|
|
|
Wysłane:
16 sierpnia 2009 19:50:31
Macie jakieś zdanie nt. Wikany (d.Mastersa)?
|
|
Wysłane:
17 sierpnia 2009 11:44:41
przy kursie: 16,40 zł
Poniedzialkowe otwarcie mnie zmylilo. Zastanawialem sie czy to efekt jakiegos 'info', a moze mialem nadzieje, ze pojdziemy wbrew rynkowi albo ze wysypywacz przestal wysypywac. Nawet zastanawialem sie czy nie sprzedac ktoregos tysiaca, ale biorac pod uwage powyzsze... A potem wrocilismy do normy. Mam tylko nadzieje, ze ten kto wywalil ponad 12k, potem prawie 6k w jednym zleceniu wyprzedal sie do reszty, choc arkusz zlecen na S zdaje sie jednak mowic co innego. Popyt za to nadal pozostaje mizerny i pochodzacy od malych inwestorow, co widac po wielkosci zlecen i realizowanych transakcji. Nadal uwazam, ze strona podazowa sa osoby zwiazane z firma. Bessa ich postraszyla. Nagle ich aktywa stracily na wartosci, bo rynek przez jakis czas wycenial akcje 'ich' po okolo 1,5 zl. Wiec nie dziwne, ze cena 4 zl moze choc czesciowo ich satysfakcjonowac. Kiedys bodajze napisalem, ze jasnym sygnalem byloby gdyby wlasciciele, nadzorcy lub kadra zarzadzajaca kupila troche akcji na rynku. Byloby to jasne potwierdzenie wiary w firmie i jej persektywy. A to ze p.prezes mowi sobie o cenie 8 zl i o tym ze i tak nawet taka wycena nie oddaje wartosci firmy, a ta nie bedzie pozbywac sie wlasnych akcji... Coz, ja tez chcialbym zarabiac co miesiac po 25 tys. zl, bo tyle uwazam warta jest moja praca, wklad i wiedza. A poki co jestem bezrobotny...
Pozdrawiam,
|
|
0 Dołączył: 2008-12-23 Wpisów: 584
Wysłane:
19 sierpnia 2009 14:47:07
przy kursie: 16,76 zł
Triton dobrze sie trzyma pomimo ze na rynku zagościla korekta i pomimo nadal świeżych wzrostów z 3,30 na ponad 4 zł. Dobrze to moim zdaniem wróży. Co do obecnego obrotu, myślę, że skup pochodzi nietylko od drobnych, ale że jest ktoś jeszcze. Być może zbierane są akcje przed tzw. odpałem, który może nastąpić w perspektywie kilku miesięcy. Aha, graczom pod wyniki mówię NIE. Przez Was teraz Noble się korekci. Lepiej spokojny wzrost miesiąc w miesiąc po 10% niż 30% do góry a później i 15% do dołu. Pozdrawiam Nikt by nie pamiętał o dobrym Samarytaninie, gdyby miał tylko dobre intencje. By przejść do historii, musiał mieć też pieniądze. — Margaret Thatcher
|
|
Wysłane:
20 sierpnia 2009 19:58:55
przy kursie: 17,88 zł
Przyzwoita sesja (4,47 zł). Szkoda tylko że obroty nie są nieco wyższe. Wydaje się, że pokonaliśmy pierwszy opór (4,28 zł) i jutro wypadałoby się zmierzyć z poziomem lokalnego szczytu z maja (4,60 zł). Dziś też wyznaczyliśmy nowe 52-tygodniowe maksimum (w cenach zamknięcia). Pokonanie poz. 4,60 zł otworzy drogę do 5 zł 50 gr - sądzę, że tam dojdziemy jeszcze przed publikacją wyniku półrocznego. A co dalej? To będzie zależało od raportu. Dobry wynik powinien zaowocować ceną 7 zł, którą (przy obecnych wskaźnikach) traktuję jako cenę równowagi. Dobry wynik może spowodować, że będę musiał podnieść ;) swoją cenę docelową.
Pozdrawiam,
|
|
0 Dołączył: 2009-07-01 Wpisów: 78
Wysłane:
21 sierpnia 2009 00:52:32
technik napisał(a):Przyzwoita sesja (4,47 zł). Szkoda tylko że obroty nie są nieco wyższe. Wydaje się, że pokonaliśmy pierwszy opór (4,28 zł) i jutro wypadałoby się zmierzyć z poziomem lokalnego szczytu z maja (4,60 zł). Dziś też wyznaczyliśmy nowe 52-tygodniowe maksimum (w cenach zamknięcia). Pokonanie poz. 4,60 zł otworzy drogę do 5 zł 50 gr - sądzę, że tam dojdziemy jeszcze przed publikacją wyniku półrocznego. A co dalej? To będzie zależało od raportu. Dobry wynik powinien zaowocować ceną 7 zł, którą (przy obecnych wskaźnikach) traktuję jako cenę równowagi. Dobry wynik może spowodować, że będę musiał podnieść ;) swoją cenę docelową.
Pozdrawiam, Zgadzam się, cena między 7 a 8 wydaje się optymalna, przy dobrych wynikach zmienią się i wyceny
|
|
Wysłane:
21 sierpnia 2009 06:05:48
Dobra jest; spolka jest niedowartosciowana, ale skad wszyscy nagle wiedza, ze wyniki beda dobre, a nawet bardzo dobre?
|
|
Wysłane:
21 sierpnia 2009 08:24:02
andypaton napisał(a):Dobra jest; spolka jest niedowartosciowana, ale skad wszyscy nagle wiedza, ze wyniki beda dobre, a nawet bardzo dobre? Kurs (notowania) je antycypuje? Kupujemy przyszłość.
|
|
Wysłane:
22 sierpnia 2009 00:56:18
przy kursie: 18,80 zł
Czyli jednak kurs antycypuje, ze wyniki beda bardzo dobre.
|
|
Wysłane:
22 sierpnia 2009 07:39:30
Mamy pokonany bez trudu i na dobrym obrocie opór na 4,60 zł. Wąs na 4,90 zł nieco zbędny, ale zrobiony 311 akcjami... Szkoda, że wysypywacz nas przyblokował przy próbie pokonania górnych widełek, bo widać było, ze gdyby nie on w arkuszu nie było podaży. Mam też silny sygnał K na wykresie P&F; taki obok którego nie powinno się przechodzić obojętnie. Najbliższy opór to dopiero 5,50 zł; wsparcia to 4,60 i 4,28 zł. Oby po 31 fundamenty były jeszcze lepsze niż obecnie. Nie można jednak zapominać, że cały rynek rośnie, więc może teraz Triton stara się jedynie nieco zniwelować niedowartościowanie (zobacznie poziom wycen największych firm z sektora!...), a o fundamentach pomyśli dopiero za chwilę.
Pozdrawiam,
|
|
0 Dołączył: 2009-07-01 Wpisów: 78
Wysłane:
22 sierpnia 2009 12:03:04
Zgoda, kurs może ale wcale nie musi antycypować przyszłych wyników, przecież jak już wcześniej wspominaliśmy optymalna wycena przy wynikach teraz to ok 7-8 zł, do tego patrząc na to co teraz się dzieje na rynku wszystko niemal rośnie to dlaczego tak niedowartościowane spółki jak Triton miałby stać w miejscy. Od nich właśnie należy oczekiwać że obudzą się jako pierwsze. Dla mnie najistotniejszy jest impuls, który wyrzucił Triton ponad roczny limit na wysokości ok. 4.5. Wg mnie jeżeli zejdzie poniżej tego poziomu to bardzo nieznacznie, a liczę na uklepanie tej granicy i okazji do kupna przy każdym zejściu na 4.5
|
|