PARTNER SERWISU
wbrjvqwd
111 112 113 114 115
lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 24 maja 2016 14:41:05 przy kursie: 2,52 zł
baks napisał(a):
Masz lelo jakieś wieści co do tego projektu prezia.... jakoś nie widziałem nic na ten temat. Tutaj też nikt nie pisze. Sam byłbym ciekaw czy coś z tego wyszło czy może był to jakiś blef ?

Już ponad miesiąc temu był komunikat w prasie na ten temat. Tymiński został współzałożycielem funduszu inwestycyjnego.
manager.money.pl/wiadomosci/ar...

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 13 czerwca 2016 10:47:03 przy kursie: 2,30 zł
Straszna cisza na wątku.
Patrząc na to, że nic się nie dzieje w zakresie nowych faktów medialnych wokół S3 można było od kilku tygodni spekulować o prawdopodobieństwie przesunięcia premiery. Od ponad miesiąca spodziewałem się podobnego komunikatu. Jak widać jest wielu niezadowolonych. Moim zdaniem jednak lepsza taka wiadomość niż brak wiadomości.Angel
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

Piotr Sz
0
Wpisów: 69
Wysłane: 13 czerwca 2016 11:07:53 przy kursie: 2,30 zł
Rzeczywiście wiadomość o przesunięciu spowodowała mocny zjazd notowań. Pytanie czy to aż taka zła wiadomość z punktu inwestora? Jeśli ktoś posiada ich akcje to na pewno tak, ale jeśli ktoś dopiero chciałby je zakupić to im taniej tym lepiej :) Ja nie narzekam na tego newsa!

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 13 czerwca 2016 11:23:47 przy kursie: 2,30 zł
Kolega Piotr sypie obrazkami z elementami AT po forum, a nie widzi, że może się dziś ukształtować formacja podwójnego szczytu? To okazja do kupienia?

kliknij, aby powiększyć

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 13 czerwca 2016 14:49:18 przy kursie: 2,30 zł
Wykres Teresy nie wygląda jakoś rewelacyjnie. Widać jeszcze miejsce do spadku do poziomu 22zł a może nawet do zniesienia ostatnich szczytów - czyli poziom nieco powyżej 20zł. Wydaje mi się, że 20zł powinno być taką barierą psychologiczną gdzie nastąpi obrona poziomów. Nie wiem czy mam rację ale jest to dość prawdopodobny scenariusz o ile ze spółki nie pojawią się na dniach jakieś tonujące info.
Sytuacja może się znacznie poprawić przy okazji najbliższych lub kolejnych targów i wysypu pozytywnych opinii i komentarzy od testerów na targach.
Termin premiery niekoniecznie musi być zależny od postępów prac - choć pewnie jest. Co do straty terminu świątecznego to mogą być zdania podzielone. Sniper 3 utonąłby trochę wśród wielu promocji aby napędzić sprzedaż trzeba by dać także obniżkę ceny - tak sądzę.
Spółka najwyraźniej nastawia się na bardzo krótki (30 dni) okres promowania gry. Można oczekiwać, że ze względu na dostępne finanse będzie dość intensywny ale krótki.
W okresie grudnia dość trudno będzie mocno wybić się wśród konkurencji stąd będzie pewnie trochę reklam ale kampania rozkręci się pewnie dopiero w Nowy Rok. Trudno ocenić jak to wyjdzie spółce ale jak pamiętamy Techland doskonale sprzedał swoją grę w styczniu więc nie jest to jakiś stracony okres. Wszystko w rękach marketingowców.
Witcher 3 także ukazał się w maju a to żaden szczyt sprzedaży.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 13 czerwca 2016 14:50

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 13 czerwca 2016 22:16:11 przy kursie: 2,30 zł
Z tego co czytałem, maj to bodajże najlepszy okres dla premier po listopadzie i październiku.
To prawda, że debiut w styczniu nie przeszkodził Dying Light, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy, że oni przez prawie rok zebrali naprawdę pokaźną liczbę preorderów. Techland miał czym się pochwalić w portfolio. Widać było zainteresowanie.
P.S. Sniper Elite 4 wyjdzie niecały miesiąc po produkcji Tymińskiego.

Piotr Sz
0
Wysłane: 14 czerwca 2016 11:29:11 przy kursie: 2,20 zł
@anty_teresa
anty_teresa napisał(a):
Kolega Piotr sypie obrazkami z elementami AT po forum, a nie widzi, że może się dziś ukształtować formacja podwójnego szczytu? To okazja do kupienia?

Oczywiście, że tym razem również wziąłem pod uwagę scenariusz techniczny. Pytanie brzmi czy na giełdzie rzeczywiście sprawdzają się silne formacje odwrócenia trendu jak np. podwójny szczyt? Osobiście nigdy tego nie analizowałem i uważam, ze warto szukać okazji zgodnych z trendem. Btw. trochę krzywy ten podwójny szczyt :)

Jak wygląda AT w tym przypadku? Mocny trend wzrostowy i aktualne zejście do równości korekt oraz poziomu wsparcia. Czy to już ten moment kiedy powinno się kupować? Tego nie wiem i nie będę oceniał bo w tym wątku nie mogę tego zrobić :)

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 14 czerwca 2016 11:42

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 14 czerwca 2016 11:41:56 przy kursie: 2,20 zł
Cytat:
Osobiście nigdy tego nie analizowałem i uważam, ze warto szukać okazji zgodnych z trendem
Hmm... stosujesz AT i nie rozważasz sytuacji kompleksowo patrząc na pełnię obrazu technicznego? Dość oryginalne.

Cytat:
Btw. trochę krzywy ten podwójny szczyt :)

Skoro nie analizowałeś podwójnego szczytu, to skąd wiesz jaki powinien być? Po closach jest prawie książkowy.

Cytat:
Czy to już ten moment kiedy powinno się kupować? Tego nie wiem

Wydawało się, że wiesz skoro napisałeś:
Cytat:
ale jeśli ktoś dopiero chciałby je zakupić to im taniej tym lepiej :) Ja nie narzekam na tego newsa!

Piotr Sz
0
Wysłane: 14 czerwca 2016 21:00:55 przy kursie: 2,20 zł
@any_teresa Widzę czepiamy się słówek. Oczywiście w każdej wypowiedzi da się do czegoś przyczepić i z tego skorzystałaś w sumie nie wiem po co? chcesz pokazać swoją przewagę? większą wiedzę? na prawdę nie wiem po co te uszczypliwości ale wypowiem się i pokaże moją wizje:)

Cytat:
Osobiście nigdy tego nie analizowałem i uważam, ze warto szukać okazji zgodnych z trendem

Oczywiście biorę pod uwagę tą formację i możliwe spadki z nią związane ale czy to znaczy, że porzucam tą spółkę? Oczywiście, że nie. Czy to znaczy, że szukam sprzedaży? również nie bo skupiam się jedynie na zakupie akcji, dlatego też nie analizowałem tej formacji i nie uważam tego za konieczne. Mamy podwójny szczyt ok i co mam kupować dopiero jak go wybiją? Przecież kiedyś zapewne odbije i zrobi się kolejny nowy szczyt negując ta formację, pytanie brzmi jedynie kiedy.

Cytat:
Btw. trochę krzywy ten podwójny szczyt :)

Przyznaje po zamknięciach tak, podwójne szczyty czy dołki (głównie dołki - okazja zakupu) analizuję jednak po maksimach i minimach :)

Cytat:
Czy to już ten moment kiedy powinno się kupować? Tego nie wiem

Wydawało się, że wiesz skoro napisałeś:

ale jeśli ktoś dopiero chciałby je zakupić to im taniej tym lepiej :) Ja nie narzekam na tego newsa!

No i znowu przykład czepiania. To, że coś jest tańsze i jest lepsza cena do zakupu nie oznacza, że trzeba to kupować. Nie wiem czy ktokolwiek dobiera tak spółki: "o jest tańsza kupuje:. Doszło do ciekawego wsparcia, to co zrobi zależy od wielu czynników. Ja cierpliwie czekam jak zachowa się cena. Możliwe, że jutro będziemy 10% niżej a możliwe, że 20% wyżej. Ja nadal czekam co się wydarzy, czy zobaczymy zawahanie w tych okolicach itp. :)

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze nie weźmiesz tego jako atak :)

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 14 czerwca 2016 22:09:15 przy kursie: 2,20 zł
Widzisz, "czepiam się słówek", bo czytam Cię nie tylko ja, ale także inni użytkownicy forum, za których w pewnej części czuję się odpowiedzialny. Dlatego jeśli widzę, że po stricte złej informacji sugerujesz kupno waloru, to reaguję. Owszem, często na takie informacje rynek przereagowuje, ale to, że jest taniej nie jest powodem do kupna, a tak można czytać Twój pierwotny post.

Co prawda cennym jest, że trzymasz się tego co tam sobie założyłeś, ale nie można patrzeć na sprawy jednowymiarowo. Być może tak nie patrzysz, ale z samego wrzucania screenów z trzema słowami komentarza to nie wynika. Nie wiem ile masz lat doświadczenia na GPW, ale jak czytam, że kiedyś i tak szczyt będzie wybity, to wydaje się, że nie są to dekady. Drzewa nie rosną do nieba, podobnie jak kursy spółek. Warto zerknąć na przykład na 30 letni wykres Nikkeia, albo Nasdaqa i uświadomić sobie, że to kiedyś może trwać 30 lat, a może i nawet dłużej. Można nawet na 10 letni wykres City Interactive :)

Piotr Sz
0
Wysłane: 15 czerwca 2016 14:08:57 przy kursie: 2,20 zł
Rozumiem może nie jasno się wyraziłem :) Tak jak już wspominałem im taniej tym lepiej kupić co nie oznacza, że trzeba już kupować.

Dokładnie tak jak piszesz. Nie można patrzeć jednowymiarowo. Widzę podwójny szczyt ale widzę również sygnały wzrostowe. Możliwe, że otwierając pozycję się pomylę i stracę pieniądze. Rzucanie pojedynczych przykładów również nie ma sensu. Ja mogę przytoczyć chociażby CDR i podwójny szczyt z Grudnia 2014, który został następnie przebity :)

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 16 czerwca 2016 09:26:36 przy kursie: 2,13 zł

Piotr Sz
0
Wysłane: 16 czerwca 2016 09:40:06 przy kursie: 2,13 zł
@any_teresa

jest kilka postów wyżej:
Cytat:
Jak wygląda AT w tym przypadku? Mocny trend wzrostowy i aktualne zejście do równości korekt oraz poziomu wsparcia. Czy to już ten moment kiedy powinno się kupować? Tego nie wiem i nie będę oceniał bo w tym wątku nie mogę tego zrobić :)

Czekałem na reakcję i zawahanie w tych rejonach. Nie doczekałem się i obecnie jesteśmy niżej także chwilowo nie jestem zainteresowany spółką.

kliknij, aby powiększyć

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 16 czerwca 2016 09:47:37 przy kursie: 2,13 zł
Samo zejście do wsparcia nie jest sygnałem prowzrostowym, czy sygnałem zakupu, a mimo to pisałeś, co pisałeś...

Piotr Sz
0
Wysłane: 16 czerwca 2016 10:18:15 przy kursie: 2,13 zł
@any_teresa nie chce mi się znowu powtarzać ale widzę, że wciąż nie załapałeś :)

Cytat:
jeśli ktoś dopiero chciałby je zakupić to im taniej tym lepiej

Po raz kolejny powtarzam, że nie ma tu ani słowa o tym, że warto je obecnie kupować lub nie :)
Edytowany: 16 czerwca 2016 10:34

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 16 czerwca 2016 13:18:52 przy kursie: 2,13 zł
Piotr Sz napisał(a):
ale widzę również sygnały wzrostowe
Na pytanie o te sygnały wzrostowe odpowiedziałeś rysunkiem ze spadkiem cen do poziomu wsparcia... Pytam jeszcze raz gdzie te sygnały o których pisałeś?

Piotr Sz
0
Wysłane: 16 czerwca 2016 13:46:11 przy kursie: 2,13 zł
Sygnałem było wspomniane wsparcie. Czekałem na potwierdzenie, którego niestety (a może stety) się nie doczekałem. To, że jest sygnał nie oznacza, że trzeba od razu kupować :)

Domyślam się o co Ci chodzi o odpowiem od razu na kolejne pytanie: Tak, możliwe że źle się wyraziłem nie chodziło o sygnał tylko o dotarcie do poziomu wsparcia. Mam nadzieje, że już wszystkie wątpliwości zostały wyjaśnione :)

Piotr Sz
0
Wysłane: 22 czerwca 2016 13:07:50 przy kursie: 2,28 zł
No proszę, a jednak mamy odbicie i dziś już około +7%. Ktoś wie co się stało czy po prostu inwestorzy stwierdzili jednak, że przełożenie premiery snipera 3 jest już w cenach?

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 22 czerwca 2016 13:29

bosski
0
Wpisów: 24
Wysłane: 11 lipca 2016 10:19:50 przy kursie: 2,50 zł
Analiza techniczne PKO BP przedstawia się bardzo pozytywnie, zwłaszcza w kontekście dobrego otwarcia dzisiaj :)

CI Games silnie w piątek zwyżkował, naruszając krótkoterminowy opór na poziomie ostatniego, lokalnego maksimum. Jego zdecydowane przełamanie otworzyłoby drogę dla dalszych wzrostów co
najmniej w okolicę 25,53 zł, a prawdopodobnie do 26,66 zł lub pod 28,00 zł, a w średnim terminie i
wyżej.

gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/ela...

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 12 lipca 2016 10:09:36 przy kursie: 2,58 zł
Podobnie sytuację ocenia DM BZ WBK.

Kurs spółki znajduje się w średnioterminowym trendzie wzrostowym i aktualnie przebywa w interesującym obszarze. Kupujący pokonali wcześniejsze maksimum na 24,55, co otwiera drogę do ataku na istotne opory wynikające z przebitej wcześniej linii trendu wzrostowego na 25,11 oraz maksimum na 25,90. Ten ostatni pułap ma kluczowe znaczenie, a jego sforsowanie będzie wskazywało na korekcyjny charakter spadku. W takim wariancie walor winien atakować 26,40 oraz poziom 27,58. W przypadku silniejszego wzrostu będę oczekiwał na test 30,30. Najbliższe wsparcie znajduje się na 23,82, a w razie jego przebicia będę oczekiwał na test 23. Kluczowe wsparcie w krótkim terminie znajduje się na 21,55 i na tym poziomie wyznaczam poziom obrony. Kolejne wsparcia to 20,82 oraz 19,55.

marketinvest.pl/9-analizy-akcj...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

111 112 113 114 115

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,498 sek.

ytdxyyti
whywvkke
gjacadcl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kznduspo
hvlaiesw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat