kris1986 napisał(a):
I o takie podejście właśnie tu chodzi. Ja jutro zaczynam redagowanie listu do parlamentarzystów, już mam jedną osobę z porozumienia, która też chce się w to włączyć, jeśli ktoś będzie chciał wnieść swój wkład w pomocy takiego listu bądź pomysły co w nim zamieścić to jestem otwarty na propozycje. Informację proszę na priv.
Działajmy bo nic już do stracenia raczej nie mamy a możemy tylko zyskać. Przypomnijmy sobie jak działaliśmy w ma br, nie możemy przystopować na ostatniej prostej bo cały nas dotychczasowy wkład pójdzie wiadomo gdzie....
wg mnie
1) 2 miesiące temu prowadziłem wykład na jednej z wyższych uczelni. były tam 3 posłanki, na obiedzie pytałem o getback, to nie wiedziały że coś takiego istnieje. to pismo powinno zawierac dosc proste i dokladne wyjasnienie z czym mamy do czynienia
2) należałoby napisać o dotychczasowych decyzjach KNF (także wczorajszej) i UOKIK, w sensie że już pierwsze instytucje widza nieprawidlowosci
3) Trzeba by tam walnąć ten akapit o działaniach Deloitte mniej wiecej tak jak to napisał hektorek
4) wątek aby prokuratura składała pozwy cywilne, bardzo ciekawa droga, pisalismy o tym już na forum, chodzi o ten tryb:
www.infor.pl/prawo/pozwy/infor...5) watek chrzanowskiego z KNF, mogl byc szantazowany lub mogl miec interesy i dlatego organ ten dzialal opieszale w naszej sprawie, nie ustrzegl nas
6) ostatni akapit powinien zawierac watek krzywdy ludzkiej; ze panstwo nas nie ustrzeglo a teraz zostawilo samych sobie. a my stracilismy wszystko, sa mysli i proby samobojcze, bezsilnosc wobec straty dorobku calego zycia, niektorzy pracowali na to co stracili w getback 30 lat, odprowadzali w tym czasie podatki na instytucje panstwowe
Czy powstal juz jakis rys tego listu?