Kontakt u źródła zawsze się sprawdza - niby oczywiste a nie pomyślałam o tym :) Poniżej wklejam
odpowiedź jaką uzyskałam:
Cytat:
Akcjonariusz Większościowy nie będzie kontynuował procedury dobrowolnego odkupu akcji Spółki oraz zamierza przeprowadzić w I połowie października 2019 r. przymusowe wykonanie Wyroku wobec akcjonariuszy mniejszościowych (Przymusowy Wykup), którzy nie sprzedali posiadanych przez nich akcji Spółki na jego rzecz. Przymusowe wykonanie Wyroku nastąpi poprzez wpłacenie do depozytu holenderskiego Ministerstwa Finansów łącznej ceny sprzedaży za akcje Spółki ustalonej zgodnie z Wyrokiem. W wyniku przymusowego wykonania Wyroku wszystkie akcje Spółki, które nie zostały uprzednio przeniesione na rzecz Akcjonariusza Większościowego zostaną przeniesione na jego rzecz z mocy prawa.
Jeżeli nie skorzystali Państwo dotychczas z prawa do dobrowolnego sprzedania akcji Spółki Akcjonariuszowi Większościowemu, po dokonaniu Przymusowego Wykupu i przejściu z mocy prawa tytułu do posiadanych przez Państwa akcji Spółki na Akcjonariusza Większościowego, środki pieniężne za takie akcje będzie można uzyskać wyłącznie w depozycie holenderskiego Ministerstwa Finansów po przejściu uproszczonych procedur potwierdzających Państwa tożsamość zgodnie z odpowiednimi przepisami prawa holenderskiego (prawo właściwe dla procedury Przymusowego Wykupu akcji Spółki). Więcej informacji w powyższym zakresie zostanie opublikowane na stronie internetowej Spółki po zakończeniu Przymusowego Wykupu akcji Spółki (przewidywany termin zakończenia Przymusowego Wykupu – I połowa października 2019 r.).
P.S. Dajcie, proszę znać jeśli też macie jeszcze akcje tej spólki :) Na szczęście nie mam ich dużo- a dla mnie to swoiste szkolenie, że przymusowy wykup nie zawsze działa z "automatu".
Dzięki za dotychczasowe rady!