PARTNER SERWISU
qxkapnsr
1 2 3 4

OMNIOXY

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 2 grudnia 2020 19:58:57
Jak komuś miesiąc trwania emisji nie wystarczy, to dodatkowy tydzień zapewne też nie pomoże.

Oferta Spółki jest przejrzysta, podobnie jak cała firma.

W sytuacji, gdy różne dziwne spółki zdobywają na platformach crowfundingowych podobny kapitał w kilka godzin, aż dziw bierze, że jeszcze nie znaleźli się chętni na wszystkie oferowane akcje Omnioxy.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Lukasz Konopko
42
Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 679
Wysłane: 2 grudnia 2020 20:09:58
W crowdfundingu to często nie są inwestycje, tylko wsparcie projektu małą kwotą, jak ratowanie klubu sportowego czy powstanie regionalnego browaru. Trudno też mówić o inwestycji, gdy emisja spółki zajmującej się konopiami sprzedała się szybciej niż dało się znaleźć na stronie dokument ofertowy. Pieniądze łatwo też znaleźć na gaming, spółki często nawet nie robią emisji publicznie.

zgred
5
Wpisów: 1 225
Wysłane: 3 grudnia 2020 10:18:46
Adam Cegielski napisał(a):
miko231 napisał(a):
Panie Adamie, czy planujecie przedłużyć zapisy? Dokument ofertowy zakłada taką opcję

Dzień dobry,
Nie planujemy przedłużać zapisów na akcje pomimo, że prawnie jest to możliwe i niestety dość często spotykane w ostatnim czasie w akcjach crowdfundingowych. Już w tej chwili pozyskane środki zabezpieczają realizację podstawowych celów na przyszły rok.

jeśli pozyskane dotychczas środki + zyski wypracowywane obecnie starczają na realizację podstawowych celów na przyszły rok to jako akcjonariusz jest absolutnie za tym, aby nie przedłużać zapisów...

przy następnej emisji będzie drożej...

kjecik
0
Wpisów: 1
Wysłane: 4 grudnia 2020 14:03:52
Witam,
Liczę na wyrozumiałość jeśli te pytania nie są na miejscu.

1. Chciałem się dowiedzieć jak wygląda ryzyko z punktu widzenia mojego jako potencjalnego akcjonariusz w momencie gdy produkt Omnioxy powoduje utratę zdrowia, życia i zaczynają się sprawy prawne bardzo komplikować. Procesy sadowe ewentualne wyroki.
Chodzi mi głównie o ryzyko czy kupując akcje jedyne ryzyko jakie ponosi to utrata środków 100% przy naj bardziej pesymistycznej wersji wydarzeń?

2. Przy rejestracji na stronie :
emisja.omnioxy.com/formularz-z...
Podaje się pesel oraz nr dowodu, czy to jest bezpieczne na pewno? Czy te dane są prawidło zabezpieczone?

Pozdrawiam
Z góry dziękuję za pomoc.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 4 grudnia 2020 16:32:33
Szanowny Panie Prezesie,

ja mam natomiast pytanie czysto inwestycyjne. Zakładam, że Państwa biznes będzie się rozwijał. Rozumiem, ze w tej sytuacji sięgną Państwo po nowe finansowanie, w tym może emisję akcji przed wejściem spółki na NC. Czy są Państwo wstanie określić ewentualne rozwodnienie kapitału tj. wielkość potencjalnej emisji akcji.

Pozdrawiam,

Oxygeni

Adam Cegielski
11
Wpisów: 14
Wysłane: 5 grudnia 2020 15:50:43
kjecik napisał(a):

Witam,
Liczę na wyrozumiałość jeśli te pytania nie są na miejscu.

Dzień dobry, każde pytanie jest na miejscu. Inwestujecie Państwo swoje nierzadko ciężko zarobione pieniądze i macie prawo zadawać wszelkiego rodzaju pytania.

kjecik napisał(a):
1. Chciałem się dowiedzieć jak wygląda ryzyko z punktu widzenia mojego jako potencjalnego akcjonariusz w momencie gdy produkt Omnioxy powoduje utratę zdrowia, życia i zaczynają się sprawy prawne bardzo komplikować. Procesy sadowe ewentualne wyroki. Chodzi mi głównie o ryzyko czy kupując akcje jedyne ryzyko jakie ponosi to utrata środków 100% przy naj bardziej pesymistycznej wersji wydarzeń?

Akcjonariusz spółki ryzykuje tylko kapitałem zaangażowanym w akcje.

kjecik napisał(a):
2. Przy rejestracji na stronie :
https://emisja.omnioxy.com/
Podaje się pesel oraz nr dowodu, czy to jest bezpieczne na pewno? Czy te dane są prawidło zabezpieczone?

Dane osobowe są zabezpieczone na parę sposobów. Komunikacja elektroniczna w której są przesyłane wykorzystuje szyfrowane protokoły, natomiast w spółce dostęp do danych inwestorów ma wąski zakres osób związanych bezpośrednio z emisją akcji. Dane te oczywiście będzie posiadał także Dom Maklerski. Niestety nie jesteśmy w stanie zapewnić 100 proc. bezpieczeństwa, bo włamania zdarzają się choćby do banków czy najważniejszych w państwie agend rządowych.

Adam Cegielski
11
Wysłane: 5 grudnia 2020 16:33:23
1ketjoW napisał(a):
Szanowny Panie Prezesie,
ja mam natomiast pytanie czysto inwestycyjne. Zakładam, że Państwa biznes będzie się rozwijał. Rozumiem, ze w tej sytuacji sięgną Państwo po nowe finansowanie, w tym może emisję akcji przed wejściem spółki na NC. Czy są Państwo wstanie określić ewentualne rozwodnienie kapitału tj. wielkość potencjalnej emisji akcji.
Pozdrawiam,
Oxygeni

Dzień dobry,
Aktualnie pozyskiwany kapitał zabezpieczy realizację celów na przyszły rok. Planujemy teraz wynajęcie hali i uruchomienie tam produkcji nowych modeli urządzeń.
Czy dojdzie do emisji i kiedy?
Jeśli dojdzie do kolejnej emisji, to przy aktualnej na tamten moment wycenie. Przy obecnym tempie wzrostu, jeśli będziemy zwiększać swoje obroty, to kolejna emisja, jeśli do niej dojdzie, może być przy wycenie ok. 35 zł.
Obecnie prawo zezwala na organizowanie emisji publicznej do kwoty 1 mln EUR raz do roku. W ciągu kolejnych 12 miesięcy nie planujemy żadnej emisji. Po roku, bezpośrednio przed planowanym wejściem na parkiet rozważymy emisję akcji jeśli będzie taka potrzeba. Teoretycznie będziemy mogli pozyskać do 4 mln zł, np by móc wybudować własną halę produkcyjną, doposażyć istniejącą produkcję, zwiększyć kapitał obrotowy, albo na ekspansję na inne kraje.

Ciężko teraz planować wydarzenia które miałyby wydarzyć się za kilkanaście miesięcy. Na razie mamy sporo planów i obietnic do zrealizowania. Trzeba najpierw "dowieźć" to co zaplanowaliśmy i zaprezentowaliśmy, to wtedy będziemy myśleć co dalej.

Dla mnie osobiście jedno jest pewne. Emisja powinna być organizowana do skalowania biznesu, do przyspieszania rozwoju firmy, do szybszego zdobycia rynku, do lepszego wykorzystania niszy, a tym samym wypływać z popytu na nasze produkty. Jeśli nie będziemy nadążali z produkcją, będziemy dysponowali za małymi mocami produkcyjnymi, zobaczymy, że gdzieś za granicą warto się pojawić, a będzie na to brakowało środków - wtedy można zapraszać inwestorów do pomocy przy skalowaniu biznesu. Wtedy oni mają większą pewność, że ich pieniądze zostaną pomnożone. A to się należy każdemu inwestorowi, który ryzykuje swoje pieniądze powierzając je spółce.

Dotychczas inwestowaliśmy własne pieniądze w powstanie tej firmy, przetestowaliśmy rynek, okazało się, że jest niesamowity potencjał. Doszliśmy do wniosku, że sami nie jesteśmy tego potencjału w stanie wykorzystać, bo stracimy zbyt dużo czasu na organiczny rozwój (pomimo, że świetnie idzie co widać w wynikach). Postanowiliśmy, że najlepszym rozwiązaniem będzie założenie spółki akcyjnej, by móc skalować biznes przy współpracy z inwestorami.

Ja tą firmę porównuję do wielkiej lokomotywy, w której jestem jednym z pasażerów jako inwestor, a obecnie też nią kieruję odgrywając rolę maszynisty. Pracuję dla inwestorów i pcham ten pociąg do przodu by zdobywał nowe przestrzenie.

Dziś jest moment na skalowanie firmy ponieważ wierzę, że te 26 tyś komór w Europie ktoś sprzeda. Albo my, albo inne firmy, które osiągną odpowiednią rozpoznawalność i moce produkcyjne.

W USA istnieje lider całego rynku komór łagodnych - firma Oxyhealth, która wyprodukowała 15 tyś komór. Ten sukces da się powtórzyć w Europie. Mamy więcej mieszkańców niż USA. Widać, po tym jak udało się rozpromować komory hiperbaryczne w Polsce, że rynek europejski jest bardzo perspektywiczny. Po to zaprosiliśmy Państwa do biznesu, aby przyspieszyć pociąg, dorzucić kilka wagonów, zwiększyć możliwości firmy i jej rozpoznawalność za granicą.

Na dzień dzisiejszy już z prawie 90 inwestorów na pokładzie tegoż pociągu. Cześć z nich to nasi klienci, którzy używają naszych produktów, część to pracownicy, a część to zupełnie nam nieznane wcześniej osoby. Dla mnie jest niesamowite, że największe wpłaty pochodzą od takich właśnie inwestorów. Największe zakupy akcji - na kilkadziesiąt tysięcy złotych, w tym wpłaty na 174k oraz 295k, dokonane zostały przez osoby, które wcześniej nie były mi znane. Jeden Pan po prostu do mnie zadzwonił przed dokonaniem wpłaty i chwilę porozmawiał.

Jestem Państwu niezmiernie wdzięczny za zaufanie i ze swojej strony obiecuję, że będę robił wszystko co w mojej mocy by zrealizować dane obietnice, a potem wprowadzić spółkę na parkiet byście mogli Państwo zrealizować swoje zyski, bo to się Państwu po prostu należy.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 6 grudnia 2020 15:23:19
Panie Adamie,

Liczymy, że osoby które zainwestowały w spółkę, będą mogły także po zakończeniu emisji liczyć na świeże informacje z życia spółki :)

Oczywiście sprawy poufne niech takie pozostaną, konkurencja być może czyta to forum. Ale postępy z przenoszeniem produkcji, wyniki sprzedażowe, postęp w sprawie certyfikacji itp. fajnie by było znać.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Adam Cegielski
11
Wysłane: 7 grudnia 2020 19:13:09
Oczywiście będziemy informować inwestorów na bieżąco o tym co dzieje się w spółce. Postaram się zaglądać tutaj na forum systematycznie, aczkolwiek przewidujemy jeszcze inne formy kontaktu łącznie ze specjalną grupą na Facebooku tylko dla inwestorów OMNIOXY.

W każdej chwili też zapraszam do nas do biura, a za parę miesięcy mam nadzieję już hali produkcyjnej.

Chętnie poznam osobiście osoby, które nam zaufały. To między innymi dla Państwa rozwijam tę firmę. Na pewno tak długo jak ja będę prezesem, to każdy inwestor jest mile widziany i chętnie się z nim spotkam.

mlutek68
PREMIUM
7
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 306
Wysłane: 8 grudnia 2020 10:50:41
WITAM p Adamie, jestem zainteresowany zakupem i interesuje mnie zakup akcji
Ciekaw jestem tylko czy zakładacie wersję ze nie będzie wejścia na giełdę? no i co wtedy?.
Czy w takim wypadku będę miał wpływ na firmę? będę akcjonariuszem i co z tego będzie wynikało?
Pozatym czy będąc akcjonariuszem można wejść jakoś w strukturę zarzadzania firmą, ew gdzieś założyć filię do współpracy lub jakoś reklamować produkt?
Produkt wydaje mi się ciekawy z przyszłością, ale wchodząc z finansami chciałbym mieć jakiś większy wpływ na firmę a nie tylko czerpać zyski
Pozdrawiam
Edytowany: 8 grudnia 2020 10:52

Adam Cegielski
11
Wysłane: 9 grudnia 2020 11:21:08
Cytat:
Ciekaw jestem tylko czy zakładacie wersję ze nie będzie wejścia na giełdę? no i co wtedy?.
Czy w takim wypadku będę miał wpływ na firmę? będę akcjonariuszem i co z tego będzie wynikało?
Produkt wydaje mi się ciekawy z przyszłością, ale wchodząc z finansami chciałbym mieć jakiś większy wpływ na firmę a nie tylko czerpać zyski

Od początku przygotowywaliśmy naszą emisję z myślą o świadomych i profesjonalnych inwestorach indywidualnych. Podchodzimy do tematu debiutu bardzo poważnie. Spółka od razu powstała z myślą o przyszłym debiucie na rynku giełdowym. W momencie gdy zdaliśmy sobie sprawę jak wielki potencjał jest w tej branży założyliśmy spółkę akcyjną z myślą, o możliwości przyspieszenia rozwoju firmy dzięki giełdzie.

Już na etapie wyboru doradcy do przygotowania dokumentu ofertowego na potrzeby emisji akcji serii B postawiliśmy na kancelarię, która ma status Autoryzowanego Doradcy NewConnect i może nam pomóc w procesie wprowadzenia. Podpisane porozumienie nie gwarantuje debiutu, ale jest czytelnym sygnałem, że taki jest nasz cel.

Szczerze, to nie spodziewamy się scenariusza z brakiem debiutu, ale w naszych planach dopuszczamy także sprzedaż spółki lub jej części na rzecz inwestora branżowego, który nabędzie akcje po takiej samej cenie dla założycieli i inwestorów. Nasza obecna umowa lock-up ma zawarte zapisy chroniące mniejszościowych inwestorów w takiej sytuacji. Takie warunki będziemy się starali zapewnić także po ewentualnym wygaśnięciu lock-upów, gdzie to zobowiązanie jest formalnie zapisane, bo to po prostu uczciwe rozwiązanie. Za parę lat spółka powinna osiągnąć pewną dojrzałość i zacząć płacić dywidendy.

Cytat:
Pozatym czy będąc akcjonariuszem można wejść jakoś w strukturę zarzadzania firmą, ew gdzieś założyć filię do współpracy lub jakoś reklamować produkt?

Zapraszamy, zdolna kadra menadżerska zawsze się przyda. Przed debiutem giełdowym planujemy na pewno zatrudnić do zarządu kogoś z doświadczeniem w działaniu z rynkiem papierów wartościowych.
Możliwości współpracy z nami jest na prawdę wiele. Zapraszam do kontaktu osobistego lub możemy się zdzwonić przez internet czy telefonicznie. Jesteśmy startupem, wiele procesów nadal się kształtuje, testujemy rozwiązania, jesteśmy bardzo otwarci na pomysły.

Cały czas się uczymy i rozwijamy biznes najlepiej jak potrafimy, ale jeszcze dużo przed nami i na pewno potrzebni są nam doświadczeni doradcy, partnerzy. Wiele jeszcze przed nami.

Osobiście w firmie najbardziej mnie cieszy jak ktoś się ze mną nie zgadza i potrafi przekonać do swoich argumentów. Celem jest sukces spółki i wszystko co jest dobre dla niej jest dobre dla mnie, a im częściej ktoś z zespołu przekonuje mnie do swojej racji tym bardziej jestem zadowolony, że mamy na pokładzie odpowiednich ludzi. Zapraszam do zespołu!

mlutek68
PREMIUM
7
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 306
Wysłane: 11 grudnia 2020 18:40:19
Witam p.Adamie:)
Gratuluje sukcesu, nie spodziewałem się ze cała emisja będzie wykupiona a nawet będzie konieczna redukcja.
W sumie do ostatniego dnia szło średnio dopiero w ostatnim dniu jak obserwowałem liczniki na stronie popyt dopisał tak ze wplata po 11.12 będą oddawane.
W sumie przed Wami sporo obecnie pracy i duże wyzwanie aby się wszystko udało bo macie na to wszystko pokrycie.
Chyba szkoda ze emisja nie była wyższa pewnie wszystko by się rozeszło. .
Z ciekawości jestem ciekaw tylko jak dużo weszło osob powyżej średniej. Bo średnia zapisu nie jest az tak rewelacyjna ale ciekaw jestem mediany i rozdładu. chociaż pewnie to bedzie tajemnicą
Z ciekawoscią będę wiec śledził Państwa firmę i czekamy az wejdzie na Giełdę, wtedy jak sadze nie 17,4 a cena bedzie pewnie z 50 a może i wyzej,
Zycze wiec sukcesów w sprzedaży i malo problemów w firmie.
Pozdrawiam

Adam Cegielski
11
Wysłane: 13 grudnia 2020 15:23:49
Wow, to się działo :) Finisz był emocjonujący i sporo przelewów niestety przyjdzie pewnie po czasie i trzeba będzie je odesłać z bólem serca. Przykro mi, że nie każdy otrzyma akcje. Przelewy niestety w mbanku nie działają w weekendy, nawet te wewnętrzne. Strona Gov.pl gdzie składało się podpisy miała w piątek po południu przerwę techniczną co też sprawiło, że kilka osób nie mogło podpisać formularza. Jeśli kiedyś będziemy robić robić emisję, to musimy przemyśleć system jej zakańczania w inny sposób, bo teraz jest nam smutno, że nie każdy kto chciał zainwestować się załapie, nawet na redukcję :( Przepraszam z góry te osoby. Będziemy się kontaktować na początku tygodnia z wszystkimi, którzy się nie załapali. Najpierw trzeba wszystko policzyć, sprawdzić poprawność. Czeka nas masa roboty.

Co do kwoty jaką byśmy zebrali gdyby dać kilka dni więcej, to myślę, że można by pozyskać pełne 4 mln. Kilka osób doradzało nam taką kwotę, ale doszliśmy do wniosku, że nie ma na tym etapie rozwoju firmy to sensu. Fundusze, jakie pozyskaliśmy, ich wartość jest dobrze przemyślana i wystarczająca na najbliższe działania. Większe pieniądze będą potrzebne jak będziemy działać na większą skalę. Firma nawet z nieograniczonymi środkami nie jest w stanie się rozwijać szybciej niż pewne określone tempo. Nie da się np. zatrudnić 10 osób na raz. Wszystko trzeba po kolei, z głową wykonywać i rosnąć szybko, ale nie za szybko... Inaczej można się potknąć o własne nogi i przepalić bez sensu pieniądze.

Dziękuję serdecznie za zaufanie wszystkim członkom tegoż forum, a było ich sporo.
Dziękuję ekipie Stockwatch za doradztwo i współprace przy emisji. Mega profesjonalizm!

Postaram się przygotować podstawowe statystyki emisji i wrzucić je za kilka dni.
Płynie z nich kilka ciekawych faktów, a myślę, że może nawet zaskakujących.

Ciekawy jest np. wiek inwestujących. Może to być ciekawy materiał dla mediów poszukujących danych statystycznych do materiału "Kto dziś w Polsce inwestuje w startupy? Może taki nagłówek pojawi się w w jakimś ciekawym dużym medium?

Zachęcam redaktorów do kontaktu ze mną :)

Nikaja
45
Wpisów: 142
Wysłane: 16 grudnia 2020 22:12:04
Gratuluję pozytywnego zakończenia emisji Dancing. Biznes ciekawy, a póki co bardzo fajnie wygląda komunikacja i podejście do inwestorów indywidualnych, oby tak dalej thumbright.

Adam Cegielski
11
Wysłane: 22 grudnia 2020 23:54:54
Dziękuję serdecznie za miłe słowa.

Przy okazji zapraszam inwestorów, którzy zainwestowali w naszą firmę na wewnętrzne forum dyskusyjne na facebooku gdzie będę się starał systematycznie informować o ważnych sprawach związanych z rozwojem firmy oraz gdzie będziemy mogli dyskutować na wszelkie sprawy w zasięgu zainteresowań inwestorów.

www.facebook.com/groups/inwest...

Właśnie wrzuciłem tam garść informacji. Zapraszam do zapisania się. Niestety forum dostępne jest jedynie dla osób posiadających akcje.

MILO2
0
Wpisów: 1
Wysłane: 13 lutego 2021 08:49:11
i jak udała sie misja ?

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 3 marca 2021 23:59:59
@MILO2
Tak, emisja zakończyła się sukcesem w grudniu.
www.stockwatch.pl/wiadomosci/o...

Ale piszę głównie dlatego, że emisja i poniekąd praca zespołu StockWatch została doceniona przez kapitułę konkursu Invest Cuffs. Omnioxy zostało nominowane w kategorii "Projekt crowdfundingowy" i jest jedyną spółką w zestawieniu, która nie korzystała z platformy crowdfundingowej. Na spółkę można głosować w ankiecie pod adresem: konkurs.investcuffs.pl/projekt...

W kategorii "Media rynku" nominowany jest również StockWatch. Będę wdzięczny za Wasze głosy.

Załączam również wywiad wideo z Adamem z okazji nominacji w konkursie.

Pozdrowienia

Nikaja
45
Wpisów: 142
Wysłane: 9 października 2024 10:36:11
Już prawie 4 lata i debiutu brak, więc przebili nawet pierwotny termin :).

Jest tu jeszcze ktoś z tym papierem? :)

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 9 października 2024 23:18:57
Na tym polega sukces. Wziąć kasę i zapomnieć o inwestorach.

Brutalny świat giełdy, myślę że na giełdzie większość jest w tym lub podobnym modelu. Darmowa kasa od leszczy i niech spadają. Potem są tylko niepotrzebnym wrzodem.

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 10 października 2024 13:42:55
Z mojej perspektywy mogę powiedzieć, że na etapie naszej współpracy nie widzieliśmy sygnałów, że spółka chce wziąć kasę i zapomnieć. Co więcej, w ubiegłym roku podpisała umowę z domem maklerskim, który miał wprowadzić akcje do obrotu.

Inwestycje w spółki niepubliczne wiążą się z dużym ryzykiem, nie tylko w zakresie samego biznesu, ale również ryzykiem zmian wizji zarządu i zamrożeniem kapitału na lata. Tu ten scenariusz się niestety zmaterializował w obu przypadkach. Prezes ma nowy pomysł, który chce sfinansować wspólnie z jakimś partnerem.

Prezes komunikuje się z akcjonariuszami na zamkniętej grupie na facebooku. Tu cytat z marca
Cytat:
Założeniem podstawowym jest rozmowa z funduszami inwestycyjnymi, w celu konsultacji i pozyskania kapitału, gdyż wstępne szacunki pozwalają stwierdzić, że aby zrealizować projekt w sposób optymalny niezbędne będzie zainwestowania co najmniej kilkunastu milionów złotych. Do czasu otrzymania feedbacku od funduszy na razie wstrzymaliśmy proces debiutu na giełdzie, bo może to ze sobą kolidować, ale pamiętamy o Państwa inwestycji i uwzględniamy ją w naszych planach. Zdaję sobie sprawę, że część z Was chciałaby spieniężyć swoje akcje. Gdyby pojawiła się taka sytuacja, że w nowy pomysł zainwestuje fundusz, to będę dążył do tego, by umożliwić sprzedaż swoich akcji osobom zainteresowanym.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,474 sek.

xrdjwcjx
uricsjoa
drttzsrn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dkyrsstm
erjxkqle
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat