Temat:
DATAWALK
to ten komunikat tak pozytywnie wpłynał na walor, ze dzis taki wzrost i znowu spory wolumen czy tez raczej podbitka a pożniej ruch w kierunku 42. pozdrawiam
|
Temat:
SCPFL
HEJ co znowu sie dzieje dzisiaj walorem? taki wodospad? na realizację zysków to raczej nie wygląda spory wolumen, czy jakieś nieciekawe info? Pozdrawiam
|
Temat:
DINOPL
Hej aż takie dzisiaj rozczarowanie wynikami ze mamy minus 10% ? wygląda na wodospad:( przecież wyniki nie są zle wiec nie wiem czego oczekuje rynek, czyżby jakaś nowa informacja albo cos sie szykuje kiepskiego?
|
Temat:
11BIT
HEJ jakieś nowe info lub nowinki ? bo coś sie dzis ruszuło nie wiem z jakiego powodu. jakieś większe zakupy czy tez podbitka?
|
Temat:
11BIT
To te kiepskie informacje tak dołują kurs czy jakieś inne wiadomości? Moge prosić o linka do tego info bo nie mogę znaleźć na necie a niestety jak widać kurs pikuje ku dołowi pewnie będzie testowanie 350 oby nie nizej
|
Temat:
SCPFL
Jakies nowe info w sprawie spółki? bo po spadkach znowu walczymy z górnym oporem
|
Temat:
CDPROJEKT
Oj chyba nie tak wczesnie te wzrosty... Wojtek nieco inaczej to widzi i moze byc trudno... Ja jestem nieco większym optymistą chociaz na pewno nie fachowcem:( bo podobnie tez było na 11Bit w zasadzie do premiery kurs stal w miejscu w później mocno wystrzelił...oby na CDR było podobnie... a tutaj takie info znalezione na necie ciekawostki z CDR W najbliższym czasie mamy DODATKOWO parę dużych (oficjalnie zapowiedzianych) wydarzeń związanych z CDR, po których można spodziewać się czegoś kreującego wzrosty:
Targi Madrid Games Week – 3-6 października Targi Igromir (Moskwa, Rosja) – 3-6 października The Finest CEElection Investor Conference – Wiedeń - 9 października 2019 PREMIERA WIEDŹMINA 3 na konsolę Nintendo Switch - 15 października Premiera mobilnej wersji GWINTA: Wiedźmińska Gra Karciana - 29 października Targi Paris Game Week (Paryż, Francja) – 30 października – 3 listopada Premiera gry na urządzenia mobilne produkowanej przez studio Spokko (jesień br?) Targi EGX Berlin 2019 1 - 3 listopad 2019 Berenberg Video Gaming Conference – Londyn - 6 listopada 2019 Skonsolidowany raport kwartalny za III kwartał 2019 - 21 listopada Mocna kampania marketingowa „Cyberpunka” od początku 2020 r. PREMIERA CYBERPUNKA 2077 - 16 04 2020 r !! Równocześnie Cyberpunk 2077 pojawi się na Google Stadia (?) Premiera papierowej gry rpg Cyberpunk Red Kilka dni po światowej premierze gry ukaże się książka „World of Cyberpunk 2077” - 21 kwietnia 2020 Gra karciana Cyberpunk 2077 — Afterlife zadebiutuje w 2020 roku. Atmosferę podgrzewa też tajemnicza gra AAA od CD Projekt z premierą do 2021 r nad którą już pracuje 40 osób. (Wiedźmin 4 lub Cyberpunk online-multiplayer?) wyglada wiec ciekawie oby tylko na rynku tez było podobnie:)
|
Temat:
11BIT
No i mamy juz raport Jak ogolnie oceniacie? ciekawe jak zareaguje jutro rynek czy w koncu pęknie na dobre te 400 i sie oddalimy bo cos dzisiaj było kiepsko
11bit studios miało 1,97 mln zł zysku netto, 2,93 mln zł zysku EBIT w II kw. 2019 r. 11bit studios odnotowało 1,97 mln zł jednostkowego zysku netto w II kw. 2019 r. wobec 25,9 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie. Zysk operacyjny wyniósł 2,93 mln zł wobec 30,98 mln zł zysku rok wcześniej.
Przychody ze sprzedaży sięgnęły 16,56 mln zł w II kw. 2019 r. wobec 43,48 mln zł rok wcześniej.
W I-II kw. 2019 r. spółka miała 6,41 mln zł jednostkowego zysku netto w porównaniu z 24,92 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach ze sprzedaży w wysokości 30,74 mln zł w porównaniu z 45,73 mln zł rok wcześniej. "Bardzo dobra sprzedaż "Frostpunka", "Moonlightera" i "This War of Mine" w I półroczu 2019 roku, uzupełniana przez przychody ze sprzedaży pozostałych gier z portfela sprawiły, że w tym okresie 11 bit studios S.A. zanotowało 30 738 966 zł przychodów ze sprzedaży. Koszty operacyjne w I półroczu 2019 roku sięgnęły 22 213 016 zł. Były o 38,8% większe niż w analogicznym okresie 2018 roku. Główną pozycją kosztów operacyjnych spółki w pierwszych sześciu miesiącach 2019 roku były usługi obce. Wyniosły 11 948 337 zł czyli były o 72,39% większe niż rok wcześniej. Absolutnie dominującą częścią usług obcych tantiemy należne producentowi "Moonlightera" z tytułu bardzo dobrej sprzedaży gry w tym okresie. Istotną pozycją kosztów operacyjnych 11 bit studios S.A. w I półroczu 2019 roku były też wynagrodzenia (6 185 241 zł), która to pozycja uwzględnia również niegotówkowe rezerwy (4,1 mln zł) tworzone na poczet kosztów Programu Motywacyjnego na lata 2017-2019 roku. Spółka rozpoczęła tworzenie wspomnianej rezerwy począwszy od II kwartału 2018 roku. Zauważalną, daleko większą niż rok wcześniej składową kosztów operacyjnych spółki była też amortyzacja. W I półroczu 2019 roku wyniosła 3 038 143 zł wobec 1 388 989 zł przed rokiem. Zmiana wynikała z objęciem (począwszy od II kwartału 2018 roku) amortyzacją wydatków poniesionych na stworzenie "Frostpunka" i "Moonlightera" - czytamy w raporcie. "Wyższe koszty operacyjne w zestawieniu z nieco niższymi niż rok wcześniej przychodami ze sprzedaży sprawiły, że zysk operacyjny 11 bit studios S.A. w I półroczu 2019 roku sięgnął 8 679 891 zł wobec 30 182 797 zł w I półroczu 2018 roku wcześniej. Na poziomie netto 11 bit studios S.A. w pierwszych sześciu miesiącach 2019 roku zarobiło 6 413 255 zł wobec 24 916 340 zł w I półroczu 2019 roku" - czytamy także.
Tagi: technologie, media, telekomunikacja, giełda, wiadomości, giełda na żywo Źródło: ISBnews
|
Temat:
PURE
Hej Witajcie, macie jakieś nowe info w sprawie Pure? cos sie zacieło albo jakieś przecieki bo dzisiaj poszedł duzy pakiet po 9-tej i kurs wstrzymany , widełki dolne...
|
Temat:
11BIT
Wiesz wczoraj nie spojrzałem na wykres i obroty wiec nie wiedziałem co się dzieje, jak dziś zauważyłem szpulkę to bylem zaskoczony, a oczywiście później zobaczyłem ze ktos rzucił maly pakiecik na koniec, i pewnie masz racje zeby zachwiać kurs, ciekawe czy beda jeszcze nizej testowali.
|