PARTNER SERWISU
mbfwigmj
1 2 3
bginvest
161
Wpisów: 380
Wysłane: 12 kwietnia 2021 11:39:02 przy kursie: 5,40 zł
Spółka nadal rozbija bank.

Każdy kolejny miesiąc charakteryzuje się historycznie rekordową wielkością sprzedaży.
W marcu przekroczyły 23 mln zł.
Oprócz samej nominalnej wysokości przychodów, moją uwagę zwróciły dwie kwestie.

1. Rosnący udział e-commerce (również najwyższy w historii spółki, 73% ogółu sprzedaży).
Z racji, że dominującym asortymentem w strukturze sprzedaży są marki własne SFD, można założyć,
że za rosnącą sprzedażą podążają produkty generujące najwyższą marże.

2. Dynamika przyspieszyła
Rok 2020 r. charakteryzował się bardzo wysoką dynamiką wzrostu ok. 138 %, o ile styczeń, luty
charakteryzowały się utrzymaniem nadal tak bardzo wysokiej tendencji, to w marcu dynamika wzrostu
przyśpieszyła do 145 %, w stosunku do marca 2020, który jednym z lepszych miesięcy w 2020 r.
(pełny lockdown).

Ewidentnie widać, że spółka prawidłowo określiła model rozwoju.
Uważam, że tempo wzrostu jeszcze przyśpieszy.

Wskaźniki przeszłe w stosunku do obecnej wyceny nie są wysokie, a należy oczekiwać wyniki finansowe w 2021 r., zdecydowanie przebiją rok 2020 r.
Uważam, że potencjał długoterminowy jest nadal ogromny.

Warto przyjrzeć się wycenom i wskaźnikom spółek dla których dominującym kanałem sprzedaży jest kanał B2C.

Pozdrawiam.

Ismi
0
Wpisów: 2
Wysłane: 13 kwietnia 2021 08:39:18 przy kursie: 5,40 zł
Witam wszystkich forumowiczów. Założyłam rachunek maklerski z myślą o zakupie akcji SFD. Powiem szczerze, kompletnie nie mam pojęcia o inwestowaniu, ale na własnych oczach widze jak się spółka dynamicznie rozwija i jakie pozytywne przemiany w niej zachodzą. Byłam zdecydowana żeby zakupić akcje , ale widze tez ze one bardzo mocno wzrosły. Pytanie czy mogą rosnac nadal czy czekać aż spadnie?

bginvest
161
Wysłane: 13 kwietnia 2021 10:20:49 przy kursie: 5,60 zł
Witaj.
Jeśli mogę przedstawię swoją subiektywną opinię.
Oczywiście jestem akcjonariuszem SFD, jest to w założeniu moja długoterminowa inwestycja, tj. tak długo jak spółka będzie się rozwijała, tak długo nie zamierzam redukować zaangażowania.

Fundamentalnie:
Pisałaś w poście o dynamicznym rozwoju.
Spółka co miesiąc informuje o przychodach wygenerowanych w poprzednim okresie.
Jak widać po danych, które przedstawia w komunikatach, od początku zeszłego roku nastąpił ogromny skok tempa wzrostów przychodów i tempo to, co mnie bardzo mocno zaskakuje, jeszcze przyspiesza.
Nie sugerowałbym się zbytnio historycznymi cenami, niska wycena SFD wynikała z podstawowego powodu.
SFD nie generowało dodatniego wyniku finansowego.
Po przekroczeniu progu marginalnego przychodów, spółka zaczęła dynamicznie poprawiać wyniki finansowe i wraz z dalszym wzrostem przychodów należy oczekiwać również wzrostu wyniku finansowego.

W moich analizach dot. oczekiwanych przychodów, dostrzegam korelację pomiędzy ich wielkością, a ilościa komentarzy w ujęciu 30-dniowym na portalu opineo.pl
Obserwuje je od czerwca zeszlego roku i obecnie ilość komentarzy jest rekordowo wysoka.
Na tej podstawie spodziewam się, że dynamika wzrostu sprzedaży w kwietniu przekroczy 150 %.

Uważam, że model biznesowy jest idealnie zwrócony w stronę klienta i stąd obecny sukces i rozwój.
Dominująca w strukturze sprzedaży 73 % jest e-sprzedaż (B2C) , dodatkowo dominującymi produktami w sprzedaży są marki własne czyli te generujące najwyższą marżę.

Spółka w 2022 r. przenosi sie na GPW.

Porównaj również wskaźnik C/Z dla spółek gdzie kanałem sprzdaży jest kanał B2C.

Dadelo C/Z = 93
Answear C/Z= 88
SFD C/Z = 19

Moje wnioski są takie spółka sama w sobie ma ogromny potencjał, a także w stosunku do rynku jest nadal mocno niedowartościowana.

Technicznie:
Spółka po czteromiesięcznej konsolidacji 4,00-4,40 wybiła górą, kontynuując tym samym trend wzrostowy.

Odnośnie momentu zakupu, czy kupować teraz czy na korekcie niestety nie podpowiem. Indywidualna decyzja.
Uważam jednak, że w horyzoncie 12-24 miesięcy wycena będzie dużo wyższa.

Pozdrawiam.

Ismi
0
Wysłane: 13 kwietnia 2021 10:58:11 przy kursie: 5,60 zł
Dziękuje bardzo za jasna i rzeczowa wypowiedz. Tak jak pisałam znam bardzo dobrze spółkę zarówno jak prowadzi działalność i jak się rozwija ale od strony finansowej nic nie wiem, a to chyba na giełdzie jest najważniejsze.

bginvest
161
Wysłane: 13 kwietnia 2021 11:40:36 przy kursie: 5,60 zł
Jeszcze raz witaj.
Nie dziękuj, cieszę się, że mogłem pomóc.

Żadnej innej spółce z mojego portfela nie poświęcam tyle czasu na analizy, aczkolwiek obecna dynamika jest dla mnie zaskoczeniem, ponieważ zakładałem, że dynamika z 2020 r. jest niemożliwa do kontynuacji, a okazuje się, że jeszcze przyspiesza.
Jest to dla mnie argument, że nawet w przypadku jej zahamowania, a powinna spowalniać stopniowo, wielkość przychodów jest na tyle wysoka, że nominalna wartość ich wzrostu w kolejnych latach będzie wyższa w stosunku do roku poprzedniego.

Dzisiejszym Parkiecie jest artykuł o rekordowych przychodach SFD tj. 64 mln zł w pierwszym kwartale.
W drugim powinny przekroczyć 80 mln zł.

Pozdrawiam.

GPW Mistrzunio
18
Wpisów: 129
Wysłane: 13 kwietnia 2021 17:51:18 przy kursie: 5,60 zł
bginvest napisał(a):
Witaj.

Porównaj również wskaźnik C/Z dla spółek gdzie kanałem sprzdaży jest kanał B2C.

Dadelo C/Z = 93
Answear C/Z= 88
SFD C/Z = 19

Moje wnioski są takie spółka sama w sobie ma ogromny potencjał, a także w stosunku do rynku jest nadal mocno niedowartościowana.

Zyska netto za 2019 10,9 mln zł. Przy kapitalizacji 606 mln zł na dziś to wg ciebie c/z=88 Think To że tak podaje bankier i stooq nic nie znaczy. Warto zajrzeć jakie dane są wzięte do wyliczenia c/z... SFD już zaraportowało 4Q2020 Answear jeszcze nie. poza tym i tak jest to kwartał jeszcze przed IPO gdy brak większej kasy w kapitale obrotowym ograniczał w jakimś stopniu ich sprzedaż. jaki wpływ na wyniki miał zastrzyk gotówki z IPO widać po wzrostach za 1Q21.
Każdy średnio rozgarnięty inwestor wie, że zysk za 4Q20 jeszcze nie został podany a jest to najlepszy miesiąc w branży.
Po co więc porównywać coś co jest mocno nieaktualne? Skoro bierzesz 1--3Q2020 i 4Q2019 kiedy o covidzie nikt nie słyszał, kiedy o IPO nikt nawet nie wspominał, a dzięki pozyskanej kasie z IPO dynamiki przychodów i ebitda jeszcze się poprawią a przez covid ludzie przekonują się do zakupów online....

Mam akcje i jednej i drugiej spółki, ale gdy chcesz komuś coś doradzać zachowaj choć trochę staranności kolego

bginvest
161
Wysłane: 14 kwietnia 2021 10:49:36 przy kursie: 5,34 zł
Fakt, poszedłem na skróty i skorzystałem z danych na stooq.
Każdy średnio ogarnięty inwestor wie także, że zysk netto należy analizować w parze EBITDA i EBIT.
Jeśli poruszyłeś temat wyników Answear w 2019, co przedstawiają :

EBITDA: 9,6 mln
EBIT: 4,4 mln
Zysk brutto 1,5 mln
Zysk netto: 10,8 mln

Mówienie o zysku 10,8 mln zł, którego ogromna część to kreatywna księgowość jest także niezachowaniem staranności.

Zatem lepszym wskaźnikiem do porównywania wyceny będzie C/EBITDA lub C/EBIT.

AntyTrol
0
Wpisów: 1
Wysłane: 16 kwietnia 2021 16:06:33 przy kursie: 5,40 zł
NeVeS napisał(a):
Jak już się dzielimy osobistymi doświadczeniami, to z mojej perspektywy największym problem SFD jest konkurencja w postaci KFD. KFD ma znacznie większą obecność w social mediach niż SFD. Zbudowali i wypromowali własnych influencerów kiedy SFD na tym poległo i musi zwracać się do ludzi z zewnątrz. Białko KFD też miało lepsze dwa lata temu. Jakbym miał zainwestować to bym postawił na KFD, tyle że to nie jest spółka akycjna. Z drugiej strony rynek jest na tyle duży że i wejscie w numer dwa czyli SFD nie musi być złym pomysłem.

Wybacz, ale albo jesteś z KFD albo niedoinformowany, więc przedstawię garść informacji:

https://www.speedtest.pl/wycena - wpisz tutaj sfd.pl i kfd.pl

trends.google.pl/trends/explor...

KFD było i zawsze będzie drugie. Forum było drugie, sklep był drugi, produkty też zaczęli robić jako drudzy. Nawet teraz te kremy zaraz po nutlove sfd... Krok w krok za SFD. Myślę, że prezes KFD ma ustawioną stronę startową sklep.sfd.pl ;))

Nieładne jest to, że KFD twierdzi że istnieje od 2000 roku tak jak SFD, a wystartowało chyba w 2003. Nie dowiemy się, bo chyba kazali ukryć dane na https://web.archive.org/web/*/kfd.pl, ale data domeny mówi za siebie. Nie sądzę, aby tak budowany biznes pojawił się kiedyś na giełdzie, aczkolwiek tego jeszcze nie skopiowali ;)

Jedyne co dobrze zrobili to youtube i to trzeba im przyznać. Cała reszta wydaje się być nieudaną kopią SFD

Edytowany: 16 kwietnia 2021 16:16

Kleszcz
0
Wpisów: 8
Wysłane: 16 kwietnia 2021 18:49:11 przy kursie: 5,40 zł
SFD właśnie przed chwilą na swoim facebookowym fp przeprosili za opóźnienia w dostawie, ponieważ mają ich ogromną ilość! Produkty jedne z lepszych na rynku, oprócz białka, które wolę od optimum nutrition, zresztą i tak je zamawiam ze sklepu sfd. Spółka jeszcze nie raz nas zaskoczy:)

mboro55
29
Wpisów: 142
Wysłane: 18 kwietnia 2021 12:14:59 przy kursie: 5,40 zł
Kleszcz napisał(a):

SFD właśnie przed chwilą na swoim facebookowym fp przeprosili za opóźnienia w dostawie, ponieważ mają ich ogromną ilość! Produkty jedne z lepszych na rynku, oprócz białka, które wolę od optimum nutrition, zresztą i tak je zamawiam ze sklepu sfd. Spółka jeszcze nie raz nas zaskoczy:)

Kolego miło, że spółka poprawia swoje standardy w tym jak widać również obsługi klienta, jednak pisząc, że produkty jedne z lepszych na rynku, to raczej tylko twoje subiektywne odczucia i twoja opinia.

Produkty sfd to suplementy raczej ze średniej i dolnej półki, co często potwierdzały opinie lub testy produktów, które były przeprowadzane przez niezależne laboratoria, gdzie nie wgłębiając się w szczegóły były przypadki nie trzymania składu makro podanego na etykietach, a publikujących takie wyniki testów potrafili straszyć pozwami sami bezpośrednio lub przez zatrudniane firmy tworzące pr, co można odnaleźć nawet dzis w necie. przykład:
www.facebook.com/badamysupleme...
www.wykop.pl/artykul/5129629/p...

Fakt, że firma była jedną z pierwszych na rynku, gdzie zaczynała jako forum i portal dla ćwiczących i tych "mocniej ćwiczących" (żeby nie nazywać rzeczy po imieniu), ale myślę, że do końca nie wykorzystała ani potencjału, ani swojej przewagi, którą posiadała w tym mody na bycie fit, która pojawiła się kilka lat temu...

Według mnie tworzenie nowych firm, marek i linii suplementów, które sfd zaczęła mnożyć wg. mnie służy głównie ucieczce od wizerunku suplementów sfd, a być może i dodatkowo tworzeniu kreatywnej księgowości, tak jak to zauważył @bginvest powyżej. Tym bardziej zadziwia fakt, ze spółka jest długo na rynku i długo na NC, a jej kurs zaczął rosnąć niedawno i dynamicznie w krótkim czasie.

Tutaj również znalazłem ładne podsumowanie wyników:
www.bankier.pl/forum/pokaz-tre...

To co powyżej, to tylko moje opinie i subiektywne odczucia wyrobione na podstawie łatwych do odnalezienia, ogólnodostępnych materiałów w internecie, którymi i ja się sugerowałem robiąc ten wpis, więc jak ktoś widzi to inaczej, to niech się nim nie sugeruje...
Edytowany: 18 kwietnia 2021 12:19

maccc
PREMIUM
101
Wpisów: 329
Wysłane: 19 września 2021 19:39:24 przy kursie: 5,32 zł
Zapasy rosną niczym na sterydach - omówienie sprawozdania finansowego SFD po II kw. 2021 r.

SFD to spółka, której działalność wykształciła się na bazie internetowego forum dyskusyjnego o tej samej nazwie poświęconego szeroko pojętej aktywności fizycznej, ale głównie kulturystyki i fitness. W chwili obecnej SFD prowadzi sklep internetowy z odżywkami treningowymi, suplementami diety i akcesoriami sportowymi, zaopatrując przy tym również ok. 1000 odbiorców hurtowych i każdego miesiąca realizując około 100 tysięcy wysyłek. Ponadto spółka posiada również 14 sklepów własnych oraz 68 franczyzowych (stan na dzień ostatniej prezentacji inwestorskiej).

Na początku swojej działalność SFD skupiało się na handlu produktami innych producentów. W kolejnym etapie rozwoju firma stała się również producentem własnych marek suplementów takich jak ALNUTRITION, SFD NUTRITION, BERSERK LABS oraz FITWHEY. Najszybciej rozwija się pierwsza z nich, która w ciągu czterech lat istnienia, stała się liczącym graczem na rynku odżywek i suplementów diety. Wydaje się, że kluczowym momentem było poszerzenie portfolio produktowego o żywność dietetyczną, co pozwoliło na poszerzenie grona odbiorców o osoby nie tylko bezpośrednio związane ze sportem i kulturystyką, ale również o konsumentów dbających po prostu o zdrowe i zbilansowane odżywianie.

Od początku 2019 r. przychody SFD dynamicznie rosną i w II kw. 2021 r. wyniosły już 59,5 mln zł, co oznaczało wzrost o 6,5 mln zł r/r (+12,2 proc.). Było to możliwe przede wszystkim dzięki rozwojowi własnych marek, których sprzedaż wzrosła o 8,9 mln zł r/r (+22,7 proc.). Nadrobiło to słabszą sprzedaż towarów (-2,5 mln zł r/r, -18,1 proc.). Warto przy tym wspomnieć, że na początku maja spółka rozpoczęła sprzedaż internetową na rynku czeskim, ale jak poinformowano w raporcie wpływ obecności spółki na nowym rynku będzie bardziej widoczny w wynikach w kolejnych kwartałach.

W całej I poł. roku przychody SFD zamknęły się kwotą 124,2 mln zł i były wyższe o 25,8 mln zł r/r (+26 proc.), co oznacza że w II kw. dynamika sprzedaży nieco zwolniła. Potwierdził to również raport sprzedażowy za lipiec, w którym spółka podała, że przychody były wyższe r/r już zaledwie o 3 proc. Na szczęście dużo lepiej już wyglądał sierpień z 35-procentowym wzrostem sprzedaży.

kliknij, aby powiększyć

Pomimo cały czas dodatniej dynamiki, wyniki sprzedażowe pozostawiają jednak pewien niedosyt, szczególnie w segmencie e-commerce, którego udział w skonsolidowanej sprzedaży spadł w II kw. do poziomu 63 proc. wobec rekordowych 79 proc. rok wcześniej. Oczywiście mieliśmy wtedy do czynienia w zasadzie z całkowitym lockdownem sklepów stacjonarnych, co ogromnie przyczyniło się do przeniesienia handlu do internetu. Niemniej jednak taki udział tego kanału w sprzedaży ogółem oznacza, że przychody z e-commerce skurczyły się w II kw. o 4,4 mln zł r/r czyli o ok.10,6 proc. podczas gdy jeszcze w I kw. rosły w tempie 50 proc.

kliknij, aby powiększyć

Jak wspomniałem na początku od dłuższego czasu SFD stara się skupiać na portfolio marek własnych, co teoretycznie powinno oznaczać wzrost rentowności. Patrząc na wykres poniżej możemy zauważyć, że tak się właśnie dzieje. Systematyczny wzrost udziału produktów w strukturze sprzedaży ogółem przekłada się na stopniowy wzrost marży brutto (ponieważ spółka sporządza RZiS w układzie porównawczym wyliczyłem ją w przybliżeniu pomniejszając przychody o koszty materiałów i wartość sprzedanych towarów) oraz marży netto ze sprzedaży (na którą dodatkowo będzie wpływał udział e-commerce w przychodach ogółem).

W II kw. tak wyliczona marża brutto wyniosła 36,6 proc. i była wyższa o 0,7 p.p. r/r. O 2,6 p.p. r/r skurczyła się natomiast marża netto, co możemy tłumaczyć właśnie niższą sprzedażą e-commerce, która jak wiemy charakteryzujemy się zwykle wyższą rentownością.

kliknij, aby powiększyć

Po stronie kosztów rosną przede wszystkim wynagrodzenia (+1,7 mln zł r/r, +39,8 proc.) oraz usługi obce (+1,4 mln zł r/r, +16,7 proc.), co spowodowało, że pomimo dodatniej dynamiki sprzedaży, spółka zanotowała regres na poziomie zysku ze sprzedaży, który wyniósł ostatecznie 4,3 mln zł (-0,9 mln zł r/r, -18,2 proc.).

Niewiele dzieje się na niższych poziomach rachunku wyników, co oznacza jednocześnie, że nie mieliśmy większych zdarzeń jednorazowych. SFD miało 146 tys. zł pozostałych kosztów operacyjnych netto (niestety nie wiemy co jest źródłem ponieważ w sprawozdaniu finansowym ukazują się głównie jako inne przychody/koszty) oraz 120 tys. zł kosztów finansowych netto (odsetki i inne koszty finansowe).

II kw. zakończył się zyskiem netto w wysokości 3,2 mln zł, co było spadkiem o 0,8 mln zł r/r (-20,7 proc.). W całym I półroczu SFD wypracowało z kolei 8,6 mln zł zysku netto wobec 6,8 mln zł przed rokiem (+26,3 proc. r/r).

kliknij, aby powiększyć

Niestety za lepszymi wynikami nie idą przepływy operacyjne. Wystarczy powiedzieć, że od początku roku spółka zanotowała odpływ gotówki na podstawowej działalności w wysokości 2,4 mln zł, a było to spowodowane zaangażowaniem dodatkowych środków w kapitał obrotowy. Od początku roku zapasy wzrosły o 9,4 mln zł, a należności o 6 mln zł. Jedynie częściowo udało się zbilansować wzrostem zobowiązań o 3,3 mln zł.

Zwiększone potrzeby gotówkowe zostały pokryte dodatkowym kredytem obrotowym. Już w III kw. przeprowadzona została również emisja 1,854 mln sztuk nowych akcji spółki po cenie emisyjnej 5 zł. Środki mają zostać przeznaczone m.in. na nowy magazyn oraz na nabycie 11 sklepów w różnych galeriach handlowych z suplementami diety i zdrową żywnością za 845 tys. zł brutto.

kliknij, aby powiększyć

Niestety od jakiegoś roku widoczny jest spory dysonans między rosnącymi wynikami spółki a spadającymi przepływami pieniężnymi. Biorąc pod uwagę narastające wartości za ostatnie dwanaście miesięcy widzimy, że spółka notuje już nawet odpływ gotówki.

kliknij, aby powiększyć

Bilans spółki systematycznie rośnie. Suma aktywów wyniosła na koniec czerwca 72,3 mln zł i była wyższa o ok. 25,4 mln zł r/r. W największym stopniu odpowiadał za to przyrost zapasów (+19 mln zł r/r), ale rosły też należności handlowe (+2,2 mln zł r/r). Oczywiście wyższe zapasy są normalnym następstwem rozwoju biznesu, ale trzeba brać pod uwagę, że spółka handluje przecież produktami żywnościowymi, które bądź co bądź mają ograniczoną przydatność do spożycia. Istnieje więc ryzyko, że SFD będzie w pewnym momencie zmuszone do szybkiej wyprzedaży co obniży rentowność. Tym bardziej, że wskaźnik rotacji zapasów systematycznie rośnie, co oznacza spadek efektywności sprzedaży.

kliknij, aby powiększyć

Po okresie dynamicznego wzrostu przychodów spółka zanotowała w II kw. spowolnienie wzrostu. Zarząd utrzymuje jednak, że wyższych miesięcznych dynamik wzrostów oczekuje po okresie wakacyjnym w związku z powrotem klientów, poszerzeniem oferty produktowej, zwiększanie obecności w kanałach e-commerce oraz rozbudowę sieci sklepów stacjonarnych. Potwierdził to już sierpniowy raport sprzedażowy. Spółka wchodzi też na nowe rynki zagraniczne – Czechy i Słowację, gdzie dostawy mają być realizowane bezpośrednio z magazynu w Opolu.

Na razie można mieć jednak mieszane uczucia. Z jednej strony spółka działa na perspektywicznym rynku, w szczególności rozwijając własną markę ze zdrową żywnością, spory udział sprzedaży generuje przez kanał e-commerce, w tym również przez takie platformy jak Allegro w Polsce oraz Amazon i Decathlon w innych krajach Europy. Z drugiej jednak strony II kw. pokazał już dużo niższe dynamiki wzrostu, spółka otwiera kolejne sklepy stacjonarne w galeriach (charakteryzujące się niższą marżowością), oraz ma problemy ze spadającą efektywnością gospodarowania zapasami przez co nie generuje w tym momencie gotówki operacyjnej.

Po ostatniej emisji akcji, kapitalizacja SFD wynosi ok. 235 mln zł, co implikuje historyczny wskaźnik C/Z w okolicach 17,5. Wartość ta jak najbardziej znajduje uzasadnienie w przypadku spółek wzrostowych do jakich możemy zaliczyć SFD, ale biorąc pod uwagę opisane wyżej ryzyka, kontynuacja trendu wzrostowego cen akcji stoi pod znakiem zapytania.

>> Wyceny automatyczne są tutaj
>> Więcej analiz najnowszych raportów finansowych jest tutaj

Powyższa treść przez 365 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Edytowany: 20 września 2021 14:03

mlody_wilk
0
Wysłane: 2 grudnia 2021 18:13:08 przy kursie: 3,98 zł
Zapasy rosną jak na sterydach? Co to za brednie.

Skoro spółka zwiększa przychody w tempie ok 30% rocznie to co najmniej adekwatnie muszą rosnąć zapasy. Stan zapasów to 1,5 miesięczne przychody.
W obecnych czasach, przy problemach z dostawami to bardzo niewiele i dobrze że spółka o te zapasy dba. To oczywiste i naprawdę nie trzeba być orłem, żeby to zauważyć.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 2 grudnia 2021 18:32:44 przy kursie: 3,98 zł
Kolega wydaje osąd wyłącznie na podstawie tytułu? Nie warto.
maccc napisał(a):
Oczywiście wyższe zapasy są normalnym następstwem rozwoju biznesu, ale trzeba brać pod uwagę, że...

veve
38
Wpisów: 357
Wysłane: 30 stycznia 2023 19:25:41 przy kursie: 3,28 zł
Redaktor Zając przedstawił Pawła Malika jako wybitnego inwestora fundamentalnego z bardzo dobrą historią wyników i poprosił o wytypowanie po 3 spółek z każdego segmentu rynku. Z NewConnect podał BCX (który już dawno poszedł na główny parkiet) WPR i właśnie SFD.
Podobno sprawdzona platforma sprzedażowe będzie teraz replikowana w innych krajach itd. Zachęcam aby posłuchać tego jutuba. Kanał Piotr Zając o rynkach, film był w grudniu.

Jozef99
8
Wpisów: 84
Wysłane: 9 września 2023 01:51:13 przy kursie: 3,05 zł
Dziś mikrotąpnięcie rtęciowe - małe wyjaśnienie.
Ciekawe, czy im się po kościach ot-tak rozejdzie. (biorącym ich kreatynę - z pewnością :)

W tym miejscu znajdowała się analiza spółki, której wątek dotyczy.

Podjęliśmy decyzję o przeniesieniu wszystkich analiz do dedykowanych wątków spółek w nowej sekcji STREFA PREMIUM, którą znajdziecie na głównej stronie forum.

Zmiana ta, ma na celu ułatwić zapoznawanie się z treściami analiz, pozostawiając dotychczasowe wątki spółek jako miejsce do publicznej dyskusji użytkowników.

Już teraz zamów abonament, aby uzyskać dostęp do wszystkich treści serwisu.

wles
0
Wpisów: 25
Wysłane: 7 lutego 2024 16:22:05 przy kursie: 2,19 zł
coraz blizej raportu, dzis ladny obrót jak na spolke

sasky
PREMIUM
49
Wpisów: 2 767
Wysłane: 17 maja 2025 15:33:05 przy kursie: 2,88 zł
Temat, który w mediach biznesowych przeszedł bez większego echa tymczasem SFD dostało niezłego kopa odkąd zostało partnerem głównym Kanału Zero i Stanowski poleca produkty

www.stockwatch.pl/wiadomosci/s...

kliknij, aby powiększyć

Jeśli faktycznie mamy do czynienia z "efektem Kanału Zero" to raport za II kwartał zapowiada się jeszcze ciekawiej
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 17 maja 2025 16:26:49 przy kursie: 2,88 zł
dużo tzw. youtuberów i influencerów poleca ta chemiczna karmę dla głupców, brandując swoim nazwiskiem bądź nickiem i oferując 10% zniżki, to nie tylko zasługa kanału

sasky
PREMIUM
49
Wpisów: 2 767
Wysłane: 18 maja 2025 09:22:18 przy kursie: 2,88 zł
jasne - dużo, ale żaden z nich nie ma takich zasięgów i takiej siły dotarcia do ludzi. Temat do obserwacji
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SFD

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,177 sek.

lhugeugk
rwqfctpl
wlqnhdry
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vnwlgzom
reqwltdy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat