PARTNER SERWISU
cxhgzxao
przemcio79

przemcio79

Ostatnie 10 wpisów
Bardzo merytoryczny wpis, chcesz manipulować użytkownikami portalu ? Eh?
Co nas nie zabije to nas wzmocni...

Marcholt napisał(a):
Miras napisał(a):
larry_mcc napisał(a):
HAWE ratuje MEDIATEL przed upadłością - raport bieżący do przeczytania. Jutro moim zdaniem atak na 4 zeta. A Mediatel to nie wiem gdzie poszybuje. Może coś w wywiadzie Pan Falenta o tym wspomni.

Oczywiście pan Falenta nic nie powiedział. Puste frazesy i ogólniki. Czat ogromnie rozczarowujący.
Po prostu: .... ma być lepiej hello1

Mi ten czat powiedział bardzo dużo o panu Falencie. Wczoraj się nie urodziłem i wiem co to jest lanie wody i zaklinanie rzeczywistości.

Mam podobne odczucie, a najbardziej zpadło mi w pamięci:

Gość888 niepotwierdzony: Czy w Hawe może pojawić się znaczący inwestor?
Marek Falenta: Tak! - każdy z Państwa :) Do czego serdecznie zapraszamy i dziękujemy bardzo za dzisiejsze spotkanie!

Jakbym widział - łykajcie akcje jak pelikany... Chociaż patrząc na wykres (pozytywna AT) już nie wiem co myśleć...

Chyba widać dzisiaj na Borku wychodzenie z marazmuEh? , po odwróconym małym RGR, widać że kurs idzie powoli w górę, a do tego wskażniki są bardzo zachęcająceThink , więc może w najbliższych dniach podejdziemy pod opory w okolicach 1,17, było by fajnie, ale kto inny rozdaje tu karty- zobaczymy...wave

kokospl napisał(a):

Wyniki są i lawina jest, nie to jest potop Think

Dzisiaj wyprzedaż PZU na potęgę, kiepsko to wygląda, kto tak sprzedaje ? Czyżby wyniki były kiepskie ? Eh?

Co oznacza ten arykuł?
Kazachstan przedłuża zakaz eksportu paliw

Puls Biznesu, pb.pl,03.11.2010 10:32

Władze Kazachstanu przedłużyły do 1 maja 2011 r. zakaz eksportu produktów ropopochodnych, poinformowała oficjalna rządowa gazeta Kazakhstanskaya Prawda.
Pierwotnie zakaz obejmujący m.in. benzyny
i olej napędowy obowiązywał pomiędzy 29 maja i 1 lipaa 2010 r. a następnie został wydłużony do 1 listopada.

WST, Bloomberg

Że nie można wywozić ropy z Kazachstanu?

Czy PZU ruszy kiedyś w górę Think , czy będziemy się kisić pod nawisem podaży Eureko ??? Eh?

kamien napisał(a):
No dobra czyli to info jest już w cenie w Tauronie czy dopiero czeka nas jazda.. bo już wprost widać że Skarb Państwa wycenia akcje Tauronu na 10 zł a jest po 6,45 !

Gdyby wyceniał na 10Liar , to by nie prywatyzowal po 5, cała ta sytuacja to jest taka jak nazwał ją Piotr Kuczyński rano w tvncnbc - można sobie wycenić koty i psy i potem je sobie wymienić, a te 10zł to może nic nie oddawać (pewno się dzisiaj skorekci po ostatnich wzrostach, bo ktoś z przeciekówEh? wcześniej kupował a teraz będzie sprzedawał na "dobrym" infie)

Za dużo myślisz, od twojego myślenia kurs napewno nie ruszy w górę blackeye

discopolo napisał(a):
Mieszko napisał(a):

Ale 12,16 to nie jest mój kurs zakupu.
W świetle najnowszych informacji chyba nasza dyskusja zmienia wektory. Może nie wybrałem aż tak źle, może też nie po to, żeby zarobić 20%. Ale to się okaże. Za parę dni będziemy wszyscy mądrzejsi.

To jaki był ten kurs zakupu? 220 Angel na rynku pierwotnym?
U mnie na szczęście poniżej 20, niestety bardzo niewiele poniżej crybaby

Moim zdaniem od tego infa to w ogóle nie będziemy mądrzejsi. Pewnie urośnie, ale tylko chwilowo bo nie jest to nic fundamentalnie dobrego. W dodatku Rysio wykorzysta to do spekulacyjnej gry - a on tu gra w obie strony.
Dobre info brzmiałoby: Total rozpoczął wiercenie K4 lub EBOiR odwiesił kredyt, a kupno jakiejś firmy niekoniecznie jest dobrą informacją.
Po pierwsze wszystko zależy od ceny nabycia, a nie sądzę żeby była okazyjna bo koniunktura już dawno wstała z kolan. Po drugie Rysio lubi przeinwestowac. Kiedyś w ramach Biotonu to prawie cały świat kupił Angel

Disco nie wiem co się stało od dłuższego czasu z tobą - zawsze byłeś takim optymistą na Petrolku, a teraz napewno sprzedałeś akcje na jakiejś podbitce i czekasz na większe spadki i jeszcze udajesz Greka, że akcje masz nadal ze średnią ok 20zł, chłopie ogarnij się...blackeye

A ja się cieszę że dzisiaj dokupiłem po 354,1 i czekam razem ze swoimi 30 z IPO na większe kokosy plus dywidenda wave

Najważniejsze że się uspokoiło na notowaniach, kurs się oparł na świeczce po której nastąpiło spektakularne wybicie, wszystko wygląda na to jakby kurs się zbierał do jakiegoś (może) poważniejszego ruchu, tylko jest zagadka w którym kierunku? Think Może staniemy wreszcie po zielonej stronie mocy? Eh? druid

Wczoraj pewien analityk na TVNCNBC powiedział że petrol fundamentalnie mu się nie podoba, ale technicznie tak i że po spadku o 50% należy mu się jakieś odreagowanie Think No zobaczymy co to dzisaj będzie, mi się wydaje (to tylko moje zdanie) że chociażby z tego względu powinniśmy zobaczyć wreszcie coś zielonego, dlatego jeszcze dokupiłem kilo i teraz mam dwa kilo tych pyrek blackeye

blaszki87 napisał(a):
Zgadnijcie kto został dzisiejszą spółką dnia...

Kurs spółki ostro korygował wcześniejszą zwyŜkę i aktualnie znajduje się w rejonie waŜnych
krótkoterminowych wsparć na 19,79 i 20,13. Mam wraŜenie, iŜ te poziomy winny być bronione przez kupujących w oczekiwaniu na kolejną silną falę wzrostową, która winna poprawić maksimum na 42,90.

W analizie spółki uwagę przykuwają niezwykle wysokie wolumeny, które wskazują na istotną wymianę akcjonariatu. Papier w dalszym ciągu znajduje się w rejonie swoich minimów, w związku z czym obroty te interpretowałbym jako fazę akumulacji. NajbliŜszy opór znajduje się na 26,30, a w razie jego przebicia podaŜ winna ujawnić się na 29,20 lub teŜ 31,80. Przełamanie 34,50 będzie potwierdzało aspiracje wzrostowe spółki i będzie zwiększało prawdopodobieństwo testu 42,90.

NajbliŜsze wsparcie to 20,13, a sygnałem słabości będzie przebicie 19,79. Kluczowe wsparcie znajduje się na 15,20, a jego przełamanie będzie sugerowało testdołka na 12,91. Interpretacja wykresu: POZYTYWNA

Opracowanie:
Tomasz Jerzyk
Analityk DM BZ WBK

Techmexowi też kiedyś postawili 5 i super wychwalali a za pół roku upadł Sick salute
Mam tam konto i pamiętam, do tego trzeba podchodzić z rezerwąShame on you

Według mnie, ciągnie spółkę do domknięcia luki hossy na 18,70 z 09.03.2010 d'oh!

ami napisał(a):
Właśnie przyglądam się wykresowi i wcale nie wygląda źle.

Poprowadźcie sobie linię przez minima z 11.02 i 25.02. na tej linii właśnie było dzisiejsze minimum. Dzisiejsza świeczka ma charakter gwiazdy porannej, dodatkowo kurs domknął lukę wzrostową z 10.03. ATR jest wysoko, %R bliski "0" i zagina sie w górę, STS schłodzony, RSI neutralny, jedynie MACD nie wygląda ciekawie. Cały ten obrazek wymaga oczywiście potwierdzenia jutro. Jeśli zachowa sie klasycznie to powinien otworzyć się luka w górę i podążać na północ. To byłby dobry moment do zakupu :)

Nie mów o gwieździe porannej i nie mieszaj ludziom w głowach, bo ja narazie widzę świecę wysokiej fali, która mówi że rynek znajduje się w chwiejnej równowadze (na Petrolu to nie nowośćblackeye ). Formacja gwiazdy porannej składa się z trzech świec więc nie wyprzedzaj faktów i bardziej mógłbym wierzyć w taki scenariusz gdyby nie te długie cienie. I gdzie ty widzisz że została domknięta luka cenowa, przecież musi domknąć świecę z 09-03-2010 a ja nigdzie tego nie widzę, poprostu dotknęło (jedyne w czym masz rację) tej lini przez minima co o niej piszesz. Shame on you
Do domknięcia luki to powinno jeszcze spaść poniżej 20złSick salute

Na wniosek KNF prokuratura prowadzi dwa śledztwa: dotyczące możliwego ujawnienia i wykorzystania informacji poufnej w Izolacji Jarocin oraz manipulacji akcjami Chemoservisu - ustalił "Parkiet". Płocki biznesmen nie zgadza się z zarzutami nadzorcy rynku
W wypadku Chemoservisu nadzorca rynku podejrzewa, że grupa inwestorów skupionych wokół Patrowicza dopuściła się manipulacji polegającej na składaniu zleceń lub zawieraniu transakcji wprowadzających w błąd co do rzeczywistego popytu, podaży lub ceny akcji.

No to ładne jaja tu odchodzą, teraz nie wiadomo ile rzeczywiście powinny kosztować akcje, jak tu takie "ryje parszywe" manipulują i nie wiadomo jak to wpłynie na kurs, nieraz widziałem takie batony wielkie, raz z jednej, raz z drugiej, i są, za chwile ich nie ma jak coś się ruszy. Tak jak na innych spółkach niestety jesteśmy w balona robieni, my zwykłe żuczki d'oh!

To są same obietniceSick heheblackeye -za parę lat...blackeye -przez półtora roku badania sejsmiczne...blackeye -1,5 miliarda trzeba zainwestować żeby potem kasę z ropy mieć...blackeye -trzeba będzie nowe akcje wypuszczać żeby mieć dalej kasę na wiercenia...blackeye -to są bajki w prasie o współpracy z Gazpromem...blackeye jaja normalnie wave

dolarman napisał(a):
Ktoś sypie, ktoś to jednak zbiera... A obroty dzis też ładne

Ktoś zbiera, oczywiście łapacze noży, albo obetnie palce albo będzie kaska na nowy nóż blackeye bo chyba już nikt nie liczy że jutro będzie jakiś odpał +20%, no chyba że -20% blackeye

No nie ma już za bardzo pod co grać, dwie koncesje są obstawione, teraz przyjdzie czekać- może latami- na to czy coś tam odkryją czy nie, czy dodrukuje coś jeszcze Rysiek DruckenAkcjenMistrz, a przemiał na akcjach był taki że ho ho i kto miał wejść i wyjść to już to zrobił, pewno sam Rysiu coś tam kombinował blackeye -pożyczał sobie, oddawał, żeby znowu pożyczyć- no ma łeb chłop do wyciągania kaski blackeye

kliknij, aby powiększyć

Uważam że powinniśmy przejść 0,97 gdzie jest linia trendu spadkowego (nieśmiało ostatnio próbujemy, ale musimy się zamknąć powyżej) i potem zaatakować ten 1,03 Fibo i zobaczymy co będzie w okolicy 1,07 salute

Widać że dzisaj komuś zwory puściły, ale i tak oczekuję ataku na 1,03 Think

No i się dzisaj jazda chyba skończyła, kurcze liczyłem na więcej blackeye Jeszcze jak te Amerykańce wyjdą na minus to chyba skończymy na 0 dzisiaj, ale może jeszcze zaświeci słońce nad Chemosem, chociaż ludzie są poubierani i za dużo wywalają jak tylko coś podrośnie d'oh!

Niedługo będzie wolumen z całego dnia wczorajszego, co potwierdza "dobrą podstawę" wzrostów thumbright Jak przejdziemy 1,03 to może być ciekawie wave

NO to leeeeeeeeeeeeccccccciiiiiiiimmmmmmmmmmmyyyyyyy Dancing

No wreszcie coś się zaczyna dziać, wyszliśmy z tego klina na 0,90zł thumbright

Jeżeli to będzie RGR to powinno być w najbliższym czasie wybicie w okolice 1,07 Dancing
Obroty ładnie idą też w górę hello1

Pink_Floyd napisał(a):
Odpału nie będzie - wszyscy na Oil'u Whistle

Zapraszam wszystkich z wyżyłowanego Oila na Chemos, który potzrebuje trochę pomocy aby mógł odpalić silnik rakietowy, coś się tu kroi salute wave

Cały czas sa akcje zbierane w okolicach tych 0,88-0,90 (od zniecierpliwionych i zniechęconych)i nie leci w dół (obroty nie za duże, więc żadnej dystrybucji nie ma), taka konsolidacyjka po takich spadkach, może świadczyć według mnie, chyba tylko o szykowanku do jakiegoś wybicia ??? Eh?

Ogólnie to cisza tu jakaś ostatnio, jak przed burzą (czytaj - wybiciem blackeye )

Co jest najważniejsze i pocieszające że jak już są wzrosty na Chemosie to są to ładne wystrzały i każdy czeka na jakiś ruch żeby wskoczyć ewentualnie w taką rakietę i polecieć w kosmos....wave

Ludzie wszystko łykają jak idzie widzę, ja wolę sobie popatrzec na to, przy spadkach jak stopy puszczą to będzie zabawa blackeye

matus_20 napisał(a):
czyli co? idziemy w górę :)

Narazie się czaimy, średnia EMA5 zbliża się do EMA15 ,najbliższe opory by były w okolicach 0,99-1zł gdzie jest zniesienie regularne i linia obecnego trendu spadkowego a potem Fibo 1,03 jak byśmy to przebili to byłoby dobrze, narazie najważniejsze że nie chce od jakiegoś czasu spadać, czaimy się w okolicach tych 0,90zł i widać że jest sytuacja - "chcaiłabym ale sie boję", ja się narazie nie boję i trzymam wave

To jak będzie wystrzał na Chemosie? Narazie kurs się czai, żeby tylko Ameryka nie dała ciała to myślę ( to tylko moje zdanie) że cosik się w górę powinniśmy wybić.salute

Słyszał ktoś co wyprawia Rysiu z akcjami Petrola? Pożycza "sobie" żeby je opylić, a po roku (czyli wie że raczej będzie spadać bo ropę to on ma tylko pod skórą) odkupi żeby "sobie oddać". Mówili na TVNCNBC że jak go kiedyś pytali dlaczego takie numery robi z tymi akcjami, to z uśmiechem odpowiedział że przecież się nic strasznego nie dzieje hello1 Ten Rychu to ma łeb do biznesu wave

Tak jak mówiłem ja widzę odwrócone RGR a to by zapowiadało jeszcze spore wybicie, ponad 1zł jak nic, do tego Ameryka narazie sprzyja, więc może po tych spadkach coś pozytywnego się kręci Think

Oczywiście to tylko moje zdanie i nikogo nie naganiam blackeye

Czy ktoś widzi oprócz mnie rysujące się odwrócone RGR zapowiadające koniec spadków czy tylko ja mam omamy? blackeye
Mogłoby być fajne wybicie, jeśli teraz jesteśmy na szczycie głowy Eh?

Panowie będzie coś jeszcze z tego Chemosu czy nie? d'oh!

mathu napisał(a):
tOfi napisał(a):
Cytat:
Sąd okręgowy w Bielsku-Białej na dzisiejszym posiedzeniu zdecydował o uchyleniu wyroku o upadłości likwidacyjnej Techmeksu i skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia

Bardziej oficjalne źródło:
www.parkiet.com/artykul/900114...

Przecież to nie oznacza że nie ma upadłości. Znowu poubierają naiwniaków którzy kupią to w cenach 2-3 zł, a potem na ponownym rozpatrzeniu będzie potwierdzenie upadku i znowu płacz że kurs zjechał na groszówki.

Dokładnie, kurs już chce polecieć o ponad 100%, a jak będzie spadać przy niekorzystnej decyzji to będą palce poobgryzane Not talking

Czy wy się dobrze czujecie ??? Koleś się uśmiechnął na pytanie o techmex i już robicie w gacie ? Znowu będzie ktoś płakał jak bóbr salute blackeye To jest parodia normalnie...

Co jest kurde dzisiaj ??? Posrał się ktoś czy co ??? Eh?

Dobra sesja dzisiaj, wczoraj amerykańce a my ? Think

FrancisMaxford napisał(a):
Panowie jakieś ważne info? 7% już

Po 20 % mroźnych spadkach musi przyjść wkońcu wiosna, a i info pozytywne też dzisaj było salute

No to chyba wracamy do gry, 18,45 Fibo przebite i EMA 5, więc może być dużo lepiej Pray

Najważniejszy jest powrót powyżej 18,44, być może się wtedy odbijemy na trochę bo i młot by się wtedy wyrysował a to by był sygnał do zakupów Think

Maciek1981 napisał(a):
kris80, a gdzie chcesz sprawdzić ilość sprzedających na poziomie 2,99zł ?

edit: mocno odradzam takiej zorganizowanej akcji drobnych akcjonariuszy...

jeśli ktoś chce spuścić gacie to niech to zrobi na forum ale nie w taki sposób jaki ty proponujesz...

Jak chcesz zobaczyć ilość sprzedających na każdym poziomie, to włączasz arkusz zleceń, ale musisz mieć uprawnienia do odbioru notowań dla całego rynku (u mnie tak jest w BZWBK) Myślałem że taki doświadczony inwestor to wie blackeye

Ja tam wszedłem po 29,5 i jestem zadowolony, szkoda że się zgapiłem jak było koło 29 blackeye

Matko Boska Częstochowska - gdzie się ten Gant zatrzyma? Patrząc na wykres to już sam nie wiem Think Eh? Eh? Eh?

discopolo napisał(a):

Po co monopoliście wydatki na marketing? Gdy Allianz kupił nazwę stadionu to zrobił to z myślą o większej sprzedaży. PGE równie dobrze mogłoby zmarnować kasę na budowę piramidy.

Każde nowoczesne przedsiębiorstwo musi być zorientowane marketingowo, a ta nazwa to była w ramach Promocji, a dokładniej Public Relations, czyli budowania pozytywnego wizerunku firmy na zewnętrznym otoczeniu salute

Kurde gdzie jest dno? Think Eh?

Nie wiem czemu ten Maryś wygląda mi na oprycha i nagania na spółeczki że aż mu się z tego grubego nosa kurzy blackeye

Od razu kurs przestał lecieć, ludzie przestarszyli się chyba tej wielkiej twarzy salute

Taurus80 napisał(a):
przemcio79 napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
Przemcio farmazony prawisz :) od kiedy to musi byc jakas wiadomosc czy komunikat aby potwierdzic techniczne wybicie :P
Powiem tak wyjscie z trojkata swoja droga ale przbilismy linie dlugoterminowego trendu spadkowego.
Pozatym prosze aby inwestorzy sie wysilili troche i przeanalizowali spolke pod kontem fundamentalnym a nie tylko spekulacyjnym czy AT gwarantuje wszystkim ze bedziecie zdrowsi i mniej nerwowi.

Gdzie ty tam widzisz długoterminową linię trendu spadkowego??? Dajcie spokój blackeye

Przy obecnej cenie 1.70 kurs wynosi 9.70 na starym wykresie wiec sobie zobacz!!
A wyszlo to tak 1.70*6szt-0.50zl= 9.70

Nie ośmieszaj się, ty stary wykresie blackeye

cela22 napisał(a):
przemcio79 napisał(a):
Nawet na TVNCNBC wyśmiali ten wystrzał blackeye Mówili że ludzie myślą że akcje po odcięciu to jest okazja i że jest to spekuła blackeye

Pewno będzie wymiana akcjonariatu, ci co mieli wczoraj, dzisiaj przy takiej promocji wyprzedadzą salute

Sluchaj przemcio na twoim kanale wypowiada sie prezes boryszewa:) Widzisz w spolce jest coraz lepiej takze to wszystko to nie tylko spekulacja a te pp poprostu maja na celu pomoc tylko kursowi. Spolka jest niedowartosciowana chociazby pod katem c/wk. Wskakuj i nie naganiaj bo widzisz ze ty swoje a kurs swoje. Jakos nikt sie ciebie nie slucha:)

Dobra Panowie to wskakuję, lecę żeby zdążyć, pozdrawiam i milego dnia blackeye salute

Acha, co złego to nie ja wave

Taurus80 napisał(a):
Przemcio farmazony prawisz :) od kiedy to musi byc jakas wiadomosc czy komunikat aby potwierdzic techniczne wybicie :P
Powiem tak wyjscie z trojkata swoja droga ale przbilismy linie dlugoterminowego trendu spadkowego.
Pozatym prosze aby inwestorzy sie wysilili troche i przeanalizowali spolke pod kontem fundamentalnym a nie tylko spekulacyjnym czy AT gwarantuje wszystkim ze bedziecie zdrowsi i mniej nerwowi.

Gdzie ty tam widzisz długoterminową linię trendu spadkowego??? Dajcie spokój blackeye

cela22 napisał(a):
Technicznie zmienilo sie tyle ze wyszlismy z trojkata gora z luka na duzych obrotach i jestesmy blisko gornego ograniczenia kanalu. Jesli przebijemy 1.65 to moze byc jeszcze ciekawiej takze troche sie zmienilo od wczoraj.

Taki naciągany przez ciebie trójkąt, to nie trójkąt, a wystrzał na większych obrotach przez czystą spekułę, bez żadnej dobrej wiadomości, to nie wystrzał blackeye

I nie mów mi kolego co mam robić, jak ci się nie podoba to sam grzej zelówki na bankiera albo gdzie tylko sobie życzysz i schowaj te cieniutkie wykresiki bo na mnie wrażenia nie robią salute

cela22 napisał(a):
Wiedza ale wiedza tez ze przed spolka dobre wyniki i niedowartosciowanie. Obawiaja sie ze to ostatnia okazja do tanszych zakupow. Poza tym zobacz jak wyglada teraz obraz techniczny tej spolki:)

Nie wiem o jakim obrazie technicznym mówisz, dla mnie się nic nie zmieniło Eh?

Pewno sam czekasz żeby drogo sprzedać nieuświadomionymShame on you

Widać że już ciśnienie w zwieraczach opada blackeye

Nawet na TVNCNBC wyśmiali ten wystrzał blackeye Mówili że ludzie myślą że akcje po odcięciu to jest okazja i że jest to spekuła blackeye

Pewno będzie wymiana akcjonariatu, ci co mieli wczoraj, dzisiaj przy takiej promocji wyprzedadzą salute

O co tu chodzi??? Ludzie nie wiedzą że była emisja akcji i odcięto PP ? Chyba nie myślą że spadł kurs z 6,5 na 1,4 Eh?

Może myślą że giełda zrobiła im promocję żeby mogli się okupić blackeye

Czyli to Kark podbijał kurs wczoraj, no to pewno dzisiaj już koniec będzie Eh? Co miał się obłowić, to się obłowił Sick

Ciekawe co się będzie działo po nowym roku Eh?

terran napisał(a):
Cash napisał(a):
ja bym mimo wszystko poczekał do po świąt, dzisiejsze zamknięcie wyjaśni sporo...jak na razie wygląda ładnie, ale jak się zamknie niżej to może być kolejny rajd w dół..

ps. po co uśredniać? nie lepiej było zamknąć pozycje i odkupić się po niżej? albo przerzucić kase gdzie indziej?

no tak wiadomo ze tak lepiej ale pytanie czy to jeszcze zjedzie w dol czy juz nie... ja kupilem i usrednilem do 1.3 wiec juz to tak zle nie wyglada. z 2 strony nie gram na dudzie tylko inwestuje wiec poczekam z wyplata kasy 1-2 lata.

Tak, każdy nie gra, tylko inwestuje i kupuje i czeka 2 lata- napewnoblackeye - jak by tak było to byś tu nie siedział i się nie gorączkował blackeye

No i lecimy codziennie głębiej do dołu, idziemy między średnią a Bollingerem i nic pozytywnego nie widać, 2zł pewno jak nic zobaczymy, tylko co dalej siła wyższa wymyśli? ThinkThink Think

Kto ma PGE niech trzyma, powinno być lepiej salute

Właśnie wskoczyłem na PGE, myślę że pokonamy opory w okolicy 25,6 i potem lecimy do 25,9 salute Piękny wolumenik

Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść....(nie)pokonanym salute wśród tandety lśniąc jak diament...Whistle

No to raczej h bombki strzelił, choinki nie będzie - lecimy po równi pochyłej, chyba czeka nas 2,30 i co potem Think

A świstak siedział i zawijał upadłość układową w sreberka - niczego się ludzie nie ucząShame on you

Z PB - Spółka złożyła zażalenie na decyzję sądu o likwidacji. Kurs eksplodował. Szanse na zamianę likwidacji na układ zwykle są niewielkie.

Papier chce powrócić do kanału trendu, po cholernym Dubajufaroah , aby się tak stało musimy przebić 2,65, wcześniej Fibo 2,57, potem 2,69 i lecimy na 2,9. Borek nadbił swoje wcześniejsze maxima, fajnie jakby się i Impexowi udało, ale narazie to marzenia --glasses5 3,48glasses4

m2c napisał(a):
z tego co mowi cnbc tex ma okolo 100mln wlasnego kapitalu...

Człowieku ! (nie chcę użyć gorszego słowa) nie wprowadzaj ludzi w błąd - powiedzieli, że 100 milionów to miał ale na koniec września !!! A teraz jest grudzień więc nikt nie wie co się obecnie dzieje.

krewa napisał(a):
przemcio79 - punktowanie kolegów po fakcie oraz prezentowanie własnej opinii jako wyroczni jest nieco nieeleganckie. wymieniamy się poglądami i przemyśleniami, każdy prezentuje swój punkt widzenia, staramy się wspólnie dojść do sedna. a to, że Twoje przewidywania się spełniły - cóż, jutro role mogą się odwrócić, więc może nie warto tak z góry polewać błotem kolegów?

Ja tylko ostrzegałem bo inni już sny mieli i "wykładali" pozytywny koniec, kiedyś jak napisałem (WatchDog pamięta) coś o naganiaczach na bankruta, to mój wpis został usnięty(akurat nie przez WD)- bo nie merytoryczny ! Ale sny o potędze i wykładanie wyroków jeszcze nie wydanych to jest dopiero merytoryczna wypowiedź !!!blackeye wave

Vox napisał(a):
jeśliby miała to być upadłość likwidacyjna,
to po co taka zwłoka? Think

Vox napisał(a):
jeśli na takiej spółce można się posługiwać AT,
to wszystko wygląda bardzo zachęcająco - same sygnały kupna.

enforces napisał(a):
opowiem wam dziśiejszy mój sen

w skrócie

sniło mi się ze mamy układ i w sądzie czeka na podpis wszystkich wierzycieli

Vox napisał(a):
kurs wyraźnie wskazuje jaki wyrok został wydany...
i to już od kilku dni.

No i co Panowie, gdzie te sny i Panie Wykładowcopuke_l gdzie ten pozytywny wyrok co Pan tak obstawiałeś ??? Robiłeś smakę innym niedoświadczonym- za co Ty masz tego wykładowcę, chyba za pisanie głupot. Jak ja piasłem...
przemcio79 napisał(a):
Kurs dojrzewa ale do małej piramidki, gdzie pierwsi zarobią- uciekając a ostatni stracą, żeby oddać kasę tym pierwszym, bijcie się a ja sobie popatrzę (kiedyś tak wszedłem na Dudę w ten dzień silnej zwałki, tylko Boziu broń, wtedy wszedłem jako ostatni i wyszedłem jako pierwszy, bo szał dochodził do zenitu i teraz mam dość takich lokomotyw) salute

Tylko na widłach będzie ciężko odzyskać swoją kaskę w przypadku zwałki, na Dudzie ludzie wtedy jęczeli...

To tak trochę się śmiano z tego a teraz płaczsalute

No to dla Ciebie wszystkie takie infa są dobre bo zniwelujesz swoją dużą stratę, tylko koleś miał rację - spółka obietnica i do tego ogromnie ryzykowna - zobacz co zrobili od początku, nic tylko kurs leci na łeb, nic tylko obietnice (Rysiek chyba sam w nie nie wierzy puke_l )

Kurs dojrzewa ale do małej piramidki, gdzie pierwsi zarobią- uciekając a ostatni stracą, żeby oddać kasę tym pierwszym, bijcie się a ja sobie popatrzę (kiedyś tak wszedłem na Dudę w ten dzień silnej zwałki, tylko Boziu broń, wtedy wszedłem jako ostatni i wyszedłem jako pierwszy, bo szał dochodził do zenitu i teraz mam dość takich lokomotyw) salute

Tylko na widłach będzie ciężko odzyskać swoją kaskę w przypadku zwałki, na Dudzie ludzie wtedy jęczeli...

Widział ktoś po 22 wywiad na TVN CNBC? Jeden z zarządzających lub analityków, prawie wyśmiał Petrola i Krauzego, że tyle co on naobiecał i z Petrolem i Biotonem i zawsze nie dotrzymuje slowa, a angażowanie się w spółki które poszukują ropy nazawał- ogromnie ryzykownym i że jest to narazie spółka obietnica (obietnica Ryśka puke_l ) więc powodzenia !!!

enforces napisał(a):
mino napisał(a):
Panowie ja mam pomysł.Angel Może złożymy sie po kilkadziesiąt złotych, wybierzemy jednego wiarygodnego uczestnika tego forum np enforces bądz aaabbbccc lub kogoś innego i poszukajmy jakiegoś bardzo dobrego prawnika od spraw gospodarczych
dzięki za uznanie. myśle ze nie jest to potrzebne. na tym forum na pewno jest jakiś specjalista / prawnik od spraw gospodarczyh. można też spróbować napisać na jakimś forum prawnym. na pewno ktoś odpowie. problem w tym zeby prawidłowo nakreślić sytuację w jakiej się znajdujemy - na pewno raporty i to jak zachowują się wierzyciele i sąd.

Tylko mi się wydaje ,że taki np. enforces, to sobie nabił swój rekord wpisów raczej bzudrnym gadaniem, jak ostatnio na tym wątku się dzieje (mówię w sensie ogólnym) i rekordzik się robi- krasomówca, a nie wiadomo kto się pod tym nickiem ukrywa blackeye

No i kiszka chyba, przez Jankesów możemy zapomnieć narazie o ataku na okolice 3zł, wczoraj było blisko przebicia 2,92 Fibo ale nie dało rady, najbliższe wsparcia 2,66; 2,57 , opory to magiczne 2,92 a wcześniej 2,8 salute

Tak jak mówiłem 2 tyg. temu, Petrol chyba będzie leciał do dołka z listopada 2008 na 26 zł, chyba nic już mu nie pomoże, napewno nie ten raport kwartalny Eh? puke_l

Ale walka dzisiaj o ten dziwny dla mnie opór na 2,78 , myślałem że łatwiej nam przyjdzie atak na kolejnego Fibo w okolicach 2,92 , ale co się odwlecze to nie uciecze thumbright

Ale szarpnęło na ponad 2,8 king

Leciiiimmmyyyyyyy Dancing

Panowie i Panie, nie walczcie z tym prącym do przodu trendem i nie rzucajcie kłód pod nogi tymi zleceniami S - nie chcecie więcej zarobić??? Think wave

Czy ktoś mógłby dać strzał do startu na Impexie? Bo to mi wygląda jakby stali sprinterzy w blokach i czekali na sygnał do biegu, jak myślicie? Think

Cholerka kiedy wypstrykają się wszyscy rzucający kłody pod nogi wzrostom na Impexie? Tak niewiele brakuje, ale po chwili lecą kłody takie że szok, nic trzeba przeczekać Sick Anxious

terran napisał(a):
krewa napisał(a):
duszek napisał(a):

Oto jak tam własnie zmienia sie trend ( identyczna sytuacja jak na ERG) :

szkoda jedynie, że przebicie nastąpiło na mizernych jak na Dudę obrotach.

ale dzis obroty juz ladne i wybicie jest, beda cos czuje dzis widly i jutro nie powinno byc zle wiec czuje ze 10 listopada bedzie zmiana kodu dwojka z przodu hello1 hello1

Wiesz coś innego niż tylko czujesz i czujesz, bo ja widzę narazie opór na zniesieniu Fibo, więc widły to narazie możesz mieć w stodole blackeye

Phenomen79 napisał(a):
aabbcc napisał(a):
skąd trzepanie leszczy?
1. wczoraj ktoś wywalił pkc 10k sztuk (można było prześledzić całą rzecz na wykresie na notowaniach interii
2. dziś 10k na otwarciu i straszenie leszczyny.
3. gdyby ktoś chciał wywalić i byłoby coś złego byłaby celowa podbitka [pod wywalanie i wywalanie z ukrytego.
4. cel został osiągnięty kolejne kilkadziesiąt kilo akcji zebrane.
Nie prawdaz?

Jak dla mnie to czysta spekulacja bez urazy ale mam wrazenie ze jestes zwolennikiem teorii spiskowych :).
Dwa lata temu tez tak kombinowalem - tu info tam info tu moze to sie stanie a moze tamto - taka spekula siedzi na mystock i innych na forach dziennych i jedni napedzaja drugich. Jak sie temu przygladalem to wrazenie mozna miec ze to dziala :) --> dopoki nie ma rzeczywiscie jakiegos info wtedy ktos duzy lub grupa ludzi kupje takie ilosci ze cala ta spekulacja bierze w leb. Owszem gra sie pod plotki ale nie pod wyimaginowane teorie. Poza tym co to jest 10k sztuk akcji za 3 zlote? tak to podejrzewam 95% ludzi ze stock watcha moze straszyc a nie grube ryby. Wydaje mi sie ze jak ktos gra spekulacyjnie to wydaje mi sie ze tu na stockwatchu nie ma wystarczajacych ilosci pseudo informacji. Tutaj raczej sa info na dluzsze terminy. Chyba ze nie mam racji i ktos mnie tu wyprostuje.

Potwierdzam że straszenie leszczyny 10k to chyba jakieś żarty, tak to mogę straszyć codziennie, grubas to musiałby dodać 0 lub więcej, lepiej nie przejmować się takimi bredniami blackeye

jacek17 napisał(a):
MaciejP napisał(a):
Witam,
nerwowo przeszukałem sieć pod kątem nowych info, ale nic nie znalazłem, efekt stop loss czy ktoś, coś wie???
na wszelki wypadek dokupiłem trochę..
Ja cos czuje, ze wkrotce ukaze sie dobre info. ktos probuje namieszac i obkupic sie za tanioche

Jacusiu nie pisz tutaj co czujesz, bo nie tacy pisali co czuli a życie pokazało swoje i był płacz, ciekawi mnie jak oceniłeś jedną spółeczkę Techmex, pewno nie masz pojęcia o tym i dałeś wszystkie gwiazdki puke_l

parasite napisał(a):
Ja właśnie wsiadłem po 1,08zł. Pamiętajcie, że wybicie powinno być jednak potwierdzone większym wolumenem czego tu jak na razie nie widać.

Tak tylko że wybicie z formacji powinno nastąpić na odcinku przebiegającym mniej więcej między połową a trzema czwartymi szerokości trójkąta, jeśli nie to traci on swój potencjał i cena może pozostać w trendzie bocznym nawet po przejściu przez apex Eh?

Coś Panowie nie idzie tak w górę jak byście chcieli, coraz mniej jest "baranów" którzy lecą za stadem, nie wiadomo gdzie i po co, kurs rośne, nikt nie wie dlaczego, cwaniaczki wyskakują a baranki zostają z palcem w ... puke_l

tycoon napisał(a):
dzis impek dojechal do sredniej 15, jesli zamknie sie nad nia to wydaje mi sie, ze mozna wskakiwać. Moze od poniedzialku z Wami. Jesli bedzie cofniecie to tylko korekta w krotkoterminowym trendzie spadkowym i czeka jeszcze spotkanie z linia trendu.

wydaje mi się że już pociąg ruszył, a nie w poniedziałek, przebiliśmy 2,57 czyli 61,8% zniesienia Fibo i droga może być otwarta na 2,91 a do tego wskażniki coraz więcej generują sygnały kupna thumbright

irfy napisał(a):
przemcio79 napisał(a):
Nie dołożyłem, odkupiłem po 2,54 i czekam blackeye
Narazie nie zamierzam opuścić tego papiera Whistle

Popraw mnie proszę, jeśli się mylę, ale skoro wziąłeś 19000 akcji po 3,4 a wyszedłeś po 2,88 to ja widzę tu stratę około 10300 PLN (nie wiem jaką masz marżę w BM). Więc mogłeś "nie dołożyć" tylko w takim sensie, że nadal masz 19K akcji, tyle że tańszych... Chyba, że jest tu jakiś zakamuflowany zarobek, który mi umknął?

tak narazie mam stratę, ale to jest mój papier i go trzymam, odrobiłem tylko ponad 30 groszy, sprzedając i potem odkupując, więc nic ci nie umknęło salute

Po wczorajszym młocie w formacji świecowej powinno dzisiaj trochę rosnąć, chyba koniec tych spadków, co myślicie? d'oh!

cukier napisał(a):
klakson napisał(a):
potwierdza się tylko to że na bankrutach najwiecej sięzarabia Whistle

Pamiętaj, że George Soros Fortuny dorobił się spekulując na giełdzie akcjami tzw. śmieciowych przedsiębiorstw...

a co łączy Arystotelesa Onassisa z Warrenem Buffetem i Georgiem Sorosem?

Wszyscy trzej zbili majątki inwestując w czasach recesji. "Bój się, gdy inni są chciwi, i bądź chciwy, gdy inni się boją" - to najsłynniejsza rada dla inwestorów udzielona przez Warrena Buffeta.

A ilu Georgów Sorosów nigdy nie wypłynęło bo utonęli spekulując na śmieciowych spółkach, podejrzewam że takich było więcej a tylko paru się udało, więc nie wyolbrzymiaj tych paru jednostek

WatchDog napisał(a):
Drogi Janku, zrób najpierw jakiś bezinteresowny wysiłek i może przekrocz magiczną liczbę 10 wpisów, zanim zaczniesz pouczać innych.

Będę wdzięczny za wskazanie, kto i kiedy naganiał za 12 złotych albo w ogóle naganiał.

Cicho bo Janek będzie miał zaraz 10 wpisów i będzie cię WD mógł legalnie pouczać argue
wave

Ludzie kochajmy się i idźmy dalej do przodu - co było to było love4

Widzę że mój wpis wywołał rogorzałą rozmowę blackeye , mi chodziło głównie w tym wpisie o nie naganianie przez niektórych (co pewno mają akcje TEX) na akcje spółki po nic wg. mnie nie znaczącym komunikacie (w pozytywnym aspekcie) od wierzycieli (raczej utwierdzał w w tym co wszyscy wiedzą- o żenującym poziomie spółki i jej zarządu), bo pewno cwaniaczki naganiający wychodzili szybciutko gdy kursik podbijał do 4,7. Rozumiem naganianie gdy spółka ma jakieś normalne fundamenty i podstawy i nie ma braku płynności ale po usunięciu tego wpisu się trochę zdziwiłem (następnym razem trochę bardziej postaram się aby był merytoryczny) salute

Ciekawe kto wywalił mój dzisejszy poranny wpis na tym forum o tym że szykuje się korekta dla NAGANIACZY NA BANKRUTA Think Think Think

widzę że niewygodne wpisy są usuwane Eh?

majama napisał(a):
Cuda na kiju tu sie dzieją, mówie sobie że lepiej nie ulegac pokusie, bo zwroty w akcji moga zaskakiwac jeszcze.

Popieram, w komunikacie narazie to są dyrdymały, potwierdzające tylko że spółka jest niżej krytyki- "W opinii przedstawicieli Komputronik SA oraz Karen SA zgłoszenie przez trzy podmioty wniosków o upadłość likwidacyjną Techmex SA pokazało, że przekazywane dotychczas w komunikatach giełdowych zapewnienia zarządu spółki o panowaniu nad sytuacją finansową i pozytywnych wynikach rozmów, okazały się dalekie od rzeczywistości" - napisano w komunikacie.

"Zarząd Techmex SA prowadzi wyjątkowo niejasną politykę informacyjną wobec wierzycieli, szczególnie tych pozabankowych. W tej chwili nie wiemy nawet, jaka jest faktyczna sytuacja finansowa tej spółki, a także zdolność Techmex SA do dalszego prowadzenia biznesu" - powiedział cytowany w komunikacie Jacek Piotrowski, wiceprezes Komputronika i prezes Karen.

Bijcie się, będzie mięso puke_l

To leci do góry, ciekawe kto ostatni wyskoczy z tej dziwnej kolejki puke_l śmiać się chce bom

Nie dołożyłem, odkupiłem po 2,54 i czekam blackeye
Narazie nie zamierzam opuścić tego papiera Whistle

Tak jak mówiłem, korekta mała przyszła, dobrze że wyszedłem przy 2,88 Shhh

Chyba na Karkosikach dzisiaj korekta Eh?

Kurcze tak dobrze żarło i zdechło Sick
Chyba nawet jakaś korekta poprzednich dni się szykuje Eh?

czyżby ruszyła lokomotywa??? thumbright

Widzę bitwę o 2,74 jeżeli ją przejdziemy to idziemy powyżej 2,9 - do bojuuuuuuuu !!! salute

Popieram, wskaźniki i oscylatory wyglądają coraz lepiej, teraz tylko trzymać, ja trzymam swoje 19k salute

Ja kupiłem po 3,4 19k akcji i nie płaczę, sprzedam jak będzie dużo powyżej, w końcu nadejdą lepsze czasy, dużo wskaźników i oscylatorów jest już mocno schłodzonych, więc sobie poczekam, żal mi tych co portkami trzęsą i wyprzedają ze stratą, bo ani się obejrzą a będą odkupować po wyższych cenach, kiedyś często tak miałem, mówię że sprzedam i odkupię niżej a tu kupowałem drożej- życie nie jest lekkie blackeye

Tak samo myślę doncarlos Think

Ostatnio się tak zrobiłem jak się IMP kisił koło 2,7 , wyszedłem z niego no i dupa, poszło ponad 3, ani się obejrzałemEh?

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 4 marca 2014 17:01:19
Liczba wpisów: 146
[0,03% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,504 sek.

rjtfbkgv
tydrmxyl
plmreeqi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
olvjhcxl
psofonmc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat