dadek napisał(a):marsman jedno mi się zupełnie nie zgadza w twoim toku rozumowania - jeśli tak zależy RK na utrzymaniu niskiej ceny akcji to po co zrobili taką farsę z "dochodzeniem" do ropy  Już już jezcze 100m jezcze 50 no teraz to już ją prawie mamy tylko najpierw zabetonujemy odwiert. Dla mnie ściema, choć znając troszkę spółki RK wydaje mi się, że wszystko jet możliwe. Ale zdroworozsądkowo wydaje mi się że przedłużają ile się da bo nie mają, żadnych informacji w zanadrzu, które złagodziłyby "ból" gdy ropy nie będzie. Wydaje mi sie, że to wszystko jest b.proste.Jeśli RK tzn. OIL emituje 3mln akcji i je obejmuje po 10PLN RK tzn Prokom i puszcza to w rynek po np. 8 PLN to owszem w ksiażce ma stratę 6 mln ale gotówki zyskuje 24 mln. Reasumując ta jego ropa to rynek GPW czyli akcjonariusze.Dziwi mnie tylko co nato KNF. A może to za duże pieniądze żeby się wtracać.Pozdrawiam
|
|
Temat:
Onesano
Pisałem do Prezesa i to dostałem
Szanowny Panie,
W odpowiedzi na Pańskiego maila uprzejmie informuję, iż działalność spółki w zakresie przygotowań do budowy drożdżowni w Czechowicach â Dziedzicach jest kontynuowana a prowadzone działania wpisane w harmonogram umowy o wsparciu finansowym projektu przez PARP nie wykazują opóźnień wobec planu.
Ogólna sytuacja spółki jest dobra â spółka kontynuuje projekt drożdżowy oraz z uwagi na mandat udzielony zarządowi przez ostatnie WZ (poprzez przyjęcie strategii średniookresowej) analizuje inne, nie związane bezpośrednio z drożdżami potencjalne projekty badawczo-rozwojowe, mając nadzieję, iż w kolejnych okresach obrachunkowych będzie mogła â zgodnie ze strategią â rozpocząć nowe, dwuetapowe projekty inwestycyjne.
Co do ostatecznych skutków prowadzonej działalności w przedmiocie projektu drożdżowego będziemy je w stanie określić w momencie zakończenia pierwszego etapu budowy drożdżowni (pierwszy blok rozruchowy), jak już informowaliśmy wcześniej, także w raportach okresowych.
Co do określonych przez Pana atrybutów informacji bieżącej (wskazania jej, jak Pan to nazwał, mizerności) uprzejmie informuję, iż spółka traktuje obowiązki związane z publikacjami informacji okresowych i bieżących w sposób nad wyraz poważny, nie wykorzystując ich jednak jako narzędzia marketingowego, lecz czysto informacyjnego (rozdział 2 rozporządzenia Ministra Finansów z 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowychâŚ) Nie przewidujemy także zmiany tej polityki, i w raportach bieżących nadal będziemy mówić wyłącznie o faktach, o których mowa w rozporządzeniu, o ile one wystąpią, lub będziemy w posiadaniu wiedzy świadczącej o tym, że z dużym prawdopodobieństwem wystąpią, a w raportach okresowych o wydarzeniach mających miejsce w określonych okresach obrachunkowych.
Z poważaniem,
Marek Pawełczak
SKOTAN SA
|
|
Temat:
TECHMEX
polmoney napisał(a):o to mi chodzi, wiem że 7 dni ale dokłanie od kiedy - ale wychodzi, że dziś po sesji mógłoby być info. Ale czy czekaliby do ostatniej chwili? Już pisali na ten temat, że jak sprawa niejawna to 7 dni od daty dostarczenia
|
|
Vox napisał(a):spółki Krauzego dla mnie nie istnieją. nie lubię maniakalnego dodruku akcji bez PP a może Techmex
|
|
Malwin91 napisał(a):Oplaty moga byc ale bez przesady ... 60 zl za miesiac to przesada.. Utrzymanie serwisu kosztuje ale mozna go utrzymać z reklam ... Sorry Malwin91, ale jeśli chodzi o matmę to zatrzymałeś się na dodawaniu i odejmowaniu.Jeśli nie pasuje Ci praca w WD za darmo to dam namiar do swojej.Ale bez urazy please
|
|
Temat:
RONSON
Witam WD proszę o kilka słów o raporcie za III kw. Dzęki i pozdrawiam
|
|
Temat:
ZREMB
siekoo napisał(a):witaj pop, ja globalnej korekty boje sie od konca sierpnia!! mowie powaznie! ale ze jakos mnie ciagnie do gieldy, to i sie paletam tu i owdzie mowiaz powazniej - ile zremb moze spasc? niewiele. z jakich powodow? korekta na szerokim? moze w panice ludziska oddadza troche ponizej 1.10, ale zaraz dzien pozniej odbije do poprzedniego poziomu. wezwanie? i jak zmusza ludzi by sprzedali ponizej 1.10? w nieskonczonosc beda pilnowac kursu? co mnie martwi, to ze zremb dalej bedzie sie odbijal pomiedzy 1.10 a 1.20, chociaz z drugiej strony, zawsze to wiadomo kiedy kupowac i kiedy sprzedawac jesli ktos ma inne pomysly, z checia przeczytam. Ja cierpliwie trzymam a mam tego wór, który w najgorszym razie położę rodzinie pod choinkę, a może ten wór będzie za bogaty? Trzymam bo wiem, że jak puszczę to odleci na północ. Chyba że mnie poprosicie to wyskoczę. Spółka na pewno dobra ale wymaga nieludzkiej cierpliwości.Narazie jestem nieludzki.A przy okazji podziwiam ten portal i średnią inteligencji jej uczestników.Pozdrawiam
|
|
Temat:
Onesano
kozi76 napisał(a):siwy napisał(a):danek197 napisał(a):nie naganiamy na walorek prosze Pana Skotan mozma brackolo 2,15/2,20 Każda cena jest dobra. Pewnie że tak...tylko pytanie czy do kupowania czy do sprzedawania Skąd Wy to wszystko wiecie, a jak nie Wiecie to po co pisać. Na takich spółkach wieczny dylemat jak w ruletce na czerwone czy czarne
|
|
Temat:
TECHMEX
JAG napisał(a):Chyba mamy dno na 5.45. Grząskie bo grząskie ale dno Myślę, że to nie tylko dno grząskie.Znowu ich strony nie działają można i tak traktować akcjonariuszy. Wyjątkowa arogancja
|
|
Temat:
TECHMEX
WatchDog napisał(a):Szkoda że nie chciał nam wywiadu udzielić. PS Analitycy przesadzają z tymi lamentami nad pokryciem odsetkowym i rolowaniem kredytów. Te lamenty jednych wypłukują z akcji a drugich wzbogacają i to w DT jak longu.Myślę, że "analitycy" powinni być w jakiś sposób odpowiedzialni za to co "wróżą". Tak już jest od lat na GP"W" że złe analizy są pod kupno i odwrotnie
|
|
Temat:
TECHMEX
Chyba koniec promocji, ale ja i tak poczekam na 18 zeta
|
|
Temat:
IDMSA
tomcio55 napisał(a):W porę tego króliczka z kapelusza wyciągnęli. Za Electro World 1 EUR to myślę wygórowana cena.Chyba że EW bokiem sypnie kasą na pokrycie przez jakiś czas strat jakie ta sieć zawsze miała.Wg mnie tu wygrany EW
|
|
Temat:
ZREMB
irfy napisał(a):Betikes napisał(a):[quote=irfy][quote=pop] A czy popełnię gafę jeśli zapytam po ile brałeś akcje tej spółki? :) Średnio to 1.18 z niewielkim hakiem, bo na lokalnych (wydawało mi się) dołkach dobierałem i, owładnięty rządzą zysku, zamiast puszczać po 1,23-4, jak pan bóg przykazał, z gównianym zyskiem wprawdzie, ale nie zamrażając kapitału, to ugrzęzłem tu, licząc na lekkie odbicie po info o wynikach. Podobnie jak paru przedmówców, trochę się krzywiłem na to sypanie zeszłotygodniowe, mając przed oczami analogię choćby z Asbisu, gdzie przed oczekiwanym "pozytywnym" wynikiem rozpędzało się już sporo wcześniej. A tu taka wtopa :) Bywałem już bardziej w plecy. Najwyżej zeżrę żabę, zrobię SL i gdzie indziej odbiję:) Ja wprawdzie jak już pisałem, wczoraj zredukowałem po 1.23 ale będą tacy co przyjdą tu się odbijać i może słusznie. Ja odkupiłem bo spółka mała ale O.K. a może być większa.Jak to mówią karty siedzeniem się nie szuka
|
|
Temat:
ZREMB
Zahary napisał(a):Niestety coś brakuje chętnych, aby "rozbujać" papier.. Może dzisiaj? Dokupiłem jeszcze trochę, choć powoli tracę wiarę w "stajnię niebrzydowskiego".. I o to chodzi aby większość straciła wiarę bo tylko mniejszość na GPW zarabia . Byłem już wiele razy po tej większościowej stronie. Giełda to przepływ kasy od aktywnych do cierpliwych. To nie moje to Pana B.
|
|
Temat:
ZREMB
Co tak ucichło na tym papierze, czyżby cisza przed burzą tylko w górę czy w dół ta burza Wyniki mają być O.K. jestem ich dostawcą
|
|
Temat:
TECHMEX
Jarbas napisał(a):Ekhm... wśród jezior i lasów net dzięki GSM jest rewelacyjny... ale moim zdaniem tylko w reklamie ;) Czasami obrót laptopa pozwolił jedynie na uruchomienie GG a co tu dopiero wklepać zlecenie... O inwestowaniu w buszu to może innym razem, gdyż urlop urlopem ale szulernia żyje swoim życiem ;)
Udało mi się cudem wbić kilka zleceń podczas ostatnich 2-tygodni, na szczęście dzisiaj i jutro pakowanie sprzętu i dobytku i wracam... do cywilizacji, do porządnego netu, do naszej kochanej szulerni i coś mnie noś swędzi akurat jak zaczną szarpać rynkiem spore emocje ;) te z kolorem red oczywiście ;)
Techmexa "dobrało mi się" w międzyczasie... co cieszy że pep spęczniał okazale ale to było do przypuszczenia... O innych spółkach to w ich wątkach napisze jak do domu się zwale może już jutro wieczorem lub w niedzielę ;)
Mam nadzieję że za mną nie tęskniliście ;) Wierz mi tęsknimy, wracaj
|
|
Temat:
SYGNITY
a tak poważnie to wie ktoś kiedy ta szulernia się zacznie, bo brak mi czegoś. Miało być o 11.15
|
|
Temat:
SYGNITY
iktorn napisał(a):oj taki joke, raczej każdy zdaje sobie z tego sprawę Czyżby ta awaria to ratowanie SYGNITY, można i tak
|
|
Temat:
SYGNITY
Gortal napisał(a):A ja żałuję, że się nie skróciłem przy 18.00....... ach pazerność. Teraz głupio wywalić... ech.... bez sensu Wczoraj można było to zrobić po 17 i udało się
|
|
Temat:
ZREMB
owner napisał(a):proszę państwa 1,12 !!  kto da więcej? Z tym 1,15 to dałem ciała ale dobrałem po 1,12,czy to juz koniec
|
|
Temat:
ZREMB
Pitufo napisał(a):owner napisał(a):wytrzyma dzisiaj to 1,19 ??!?!? no nie wierze Ja też nie wierze. Bedze okazja dobrać dziś po 1,15 jak nic. Sorry, ale moim skr. zdaniem 1,15 to za duża promocja
|
|
Temat:
SYGNITY
owner napisał(a):ciekawe ile jeszcze zostało temu z ukrytego na K po 17zł. już pare kilo ściągną Ale ten wór duży już zebrał ok.20kilo. Tak to jest z rekomendacjami analityków.Może zrobią kiedyś jakąś formę odpowiedzialności tak jak w innych zawodach, a zbiera jego koleś
|
|
Temat:
SYGNITY
buldi napisał(a):Ja liczę na conajmniej na 21zeta, co nie znaczy że za tyle puszczę. Podoba mi się ten wyrysowany wcześniej przez Ownera ORGR. To najbliższy scenariusz. przewidywałem taki scenariusz Tex potem IDM a jutro? SYGNITY chyba że korekta na wszystkim.Pozdrawiam forumowiczów
|
|
Temat:
TECHMEX
Ale się ukrył po 7,19 ciekawe ile tego ma
|
|
Temat:
TECHMEX
pio355 napisał(a):pytanko, co wg Was oznaczają 2 dzisiejsze pakiety na 49k i 100k akcji? Nie odpowiedzieli nic na temat przejęcia to może jest coś na rzeczy
|
|
Temat:
TECHMEX
Bosman napisał(a):Podzielisz się z nami andnat odpowiedzią jak Ci odpiszą? Co możemy na Ciebie liczyć? Oczywiście
|
|
Temat:
TECHMEX
mirekkK napisał(a):A nie jest to wycofanie z Texa człowieka DWS? Bardziej w tą strona bym patrzył. Zastanawia mnie jeszcze zakaz konkurencji wśród członków. Czemu został ominięty. A może go nie było? Powolutku robi się ciekawie. Myślę że nie. WG mnie te puzzle można ułożyć 1. okres dla wyceny ceny akcji do wezwania to pół roku 2. obroty texsie wzrosły dokłanie 4 m-ce temu 3 mamy więc jeszcze 2 m-ce stagnacji lub obniżania kursu Może się mylę ale to mi wszystko zaczyna pasowac. Napisałem do Techmex-u o informację czy te przypuszczenia mogą być realne
|
|
Temat:
TECHMEX
llll napisał(a):Cytat:RAPORT BIEŻĄCY NR 44/2009 Od: TECHMEX S.A. z siedzibą w Bielsku-Białej przy ul. Partyzantów 71 Do: Komisja Nadzoru Finansowego Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie SA Polska Agencja Prasowa Data: 7 lipca 2009 Podstawa prawna: Rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (…) par. 5 pkt 1 ust. 21. Temat: Rezygnacja osoby nadzorującej Zarząd Techmex SA informuje, że w dniu 6 lipca 2009 otrzymał zawiadomienie o rezygnacji Pana Jana Woźniaka z funkcji Członka Rady Nadzorczej Techmex SA z dniem 1 lipca 2009.
Rezygnacja została złożona w związku z powołaniem Pana Jana Woźniaka do Rady Nadzorczej konkurencyjnej spółki. Jakby ktoś się nie orientował to tą konkurencyjną spółką jest Sygnity a może Prezes Sygnity mówiąc o przejęciu spółki IT notowanej na GPW myslał o TECHMEX-sie
|
|
Temat:
TECHMEX
Alexey napisał(a):mihara napisał(a):Alexey napisał(a):ja juz w pare sesji musze sie zaczac wysypywac czesciowo. to dobrze dla Was - jak wysypie, na pewno bedzie odpal duzo tego masz? bo tak o tym mowisz i mowisz, i boje co by nam kursu nie zwalilo na 5 zl :) o ile nie wyrzuce calosci PKC to raczej nie zauwazysz  - moze nascie procent sredniego dziennego wolumenu. Alexey ile tego masz po 6,64 bo mnie kasa juz się kończy
|
|
Temat:
MONNARI
Phenomen79 napisał(a):Jarbas napisał(a):
GPW to nie sposób na życie… no chyba że jesteśmy tymi co jeżdżą do pracy autobusami aby doradzać tym, co przyjeżdżają po owe rady mercedesami ;)
jesli ten tekst jest twoj to powinien byc w cytacie dnia na tym forum :) to jest tekst Warrena Buffetta z tą zmianą że nie mece a Rollsy
|
|
Temat:
TECHMEX
TomAl napisał(a):Na dziennym wyraźny klin. minimalnie to optymistyczne. Bardzo minimalnie, bo wczoraj też był klin z którego kurs wyszedł dołem. ;) Ja się przestałem przejmować, zarobić zarobię najwyżej nie już teraz, ale spółka rzeczywiście wkurza. im bardziej teraz wkurza, tym wieksza pozniej radosc. Gielda to przeplyw money od aktywnych do cierpliwych jak mawial guru gieldy Pan B.
|
|
Temat:
TECHMEX
pirx napisał(a):nie, nie, spadnie do 5 albo może nawet i do 4???? ten rosnący pesymizm podoba mi się coraz bardziej ;-) czy zmieniło się coś istotnego w mojej wiedzy o spółce? nie czy zmieniły się fundamentalne czynniki które spowodowały że zdecydowałem się na zakupy? nie czy liczyłem na dobre wyniki? nie czy wzrost był zbyt szybki? zależy z czym porównywać ale niespecjalnie czy mamy teraz normalną korektę? tak, spadek od najwyższego zamknięcia mieści się pomiędzy 38 a 50 procent
co dalej? sprzedawajcie ;-) do oporu i po każdej cenie. i za wszelką cenę. im szybciej sprzedacie tym szybciej kurs szybciej spadnie jeszcze niżej ;-)
O coz za analiza a wnioski ze hej, widze ze odkrywamy Ameryke
|
|
Temat:
GRAAL
nocnygracz napisał(a):to nie ja to ja
|
|
tadekmazur napisał(a):Chyba mam spieprzony pomyślunek. Jak w styczniu i lutym leciało na ryj to się dziwiłem że aż tak bardzo i uspokajałem że zaraz trend sie odwróci. A teraz gdy rośnie bez sensu to większość papierów zostawiłem na 1700 z myślą odkupienia na korekcie. I co? Słyszał ktoś o większym głupku niż ja? Pewnie gdzieś taki jest, ale ja po prostu głupszego od siebie nie znam osobiście. Nie jesteś sam, nie jesteś chłopie głupkiem, to GPW w Warszawie
|
|
ronin napisał(a):Niezłe gościu ma wyczucie  gorzej jak sie zacznie tego pozbywać Ale jest to pewnie jakiś fundusz albo inna instytucjonalia jakie wyczucie? tyle to nie tak się kupuje, nie na tym rynku,chyba że umówione
|
|
Temat:
IDMSA
tadekmazur napisał(a):Kiedy do góry? Dokąd? Gdzie ustawiać stopa? Ma ktoś jakąś jasną myśl? Ja myślę, że moich 120kilo im nie oddam chyba że po1,1 ale to pod koniec roku. Artyści w skupywaniu a tak na oko to zostało im do zabrania nam ok.17-17,5mln sztuk Apeluję o solidarne nieoddawanie to może wcześniej te 1,1
|
|
Temat:
IDMSA
tomasz79 napisał(a):no właśnie cały czas nie wiadomo co zrobią. dzięki temu niezdecydowaniu kurs pikuje... :/ wiadomo,wiadomo przecież mają skupować do końca roku i do końca naszej wytrzymałości toż to fachowcy od trzymania kursu
|
|
Słuchajcie, dzięki Wam jeszcze w to nie wszedłem i codziennie mam dużo więcej wirtualnych akcji. Wchodze na wiosnę to wszystko przypomina 93 rok tylko teraz przy poparciu świata, możemy długo czekać n a światło w tunelu
|
|
WatchDog napisał(a):Witaj andnat Nie wiem czy ktokolwiek odważy się coś radzić, ale fakt faktem, akcje są tanie jak dawno nie były. co nie znaczy, że nie będą jeszcze tańsze :angry3:
Jaki jest Twój horyzont inwestycyjny? Jakie masz nastawienie do ryzyka, tj. ile % spadku przebolejesz bez paniki? Jakie branże uważasz za przyszłościowe co do wzrostu zyskowności? Witaj WatchDog To co mi napisałeś to też rada, przecież nie oczekuję wyliczenia spółek. Myślę że teraz inwestując należy być przygotowanym na np.WIG20 na poziomie 1300-1400 . Przecież te spółki nie są takie tanie np ZPUE kosztowała 17 zł a w szczycie 600 teraz 150 strasznie drogo. Takich spółek jest jeszcze moc Pozdrawiam
|
|
Snake napisał(a):Ryzykowna prośba... Każdy będzie naganiał na swoje, uważaj... W takim razie nic nie zaproponuję. Dzięki za szczerą radę Snake nie każdego w dzisiejszych czasach na to stać.Muszę się temu lepiej przyjrzeć zanim cos zrobię. Na razie widzę że nasza giełda to duży hazard, po co do Las Vegas jechać
|
|
Witam wszystkich, dopiero co zjechałem do Kraju, na forum jestem nowy, może ktoś jest gotów pomóc mi stworzyć portfel ok. 6 spółek, co do branży nie mam preferencji, przeznaczam na tę inwestycję 200 kzł. Z góry dziękuję i pozdrawiam andnat
|
|