W ostatnim czasie w portfelu zaszły następujące zmiany:
- sprzedałam Sanok (pozycja z portfela CFR) ze stratą 5,4% (moja cena zakupu 25,8zł). Momentami strata na tej pozycji sięgała 20%, co przekraczało mój akceptowalny SL. Do wyjścia z pozycji wykorzystałam dwucyfrowe wzrosty w piątek, które prawdopodobnie były wywołane poleceniem spółki na jednym z portali finansowych. Gdyby nie to polecenie trzymałabym dalej, bo kurs zaczął wracać na wzrostowe tory, ale na chwilę obecną obawiałam się zwiększonych wahań kursu
- nieznacznie powiększyłam pozycję na Sonel- 160szt. po 10,9zł.
Moja średnia wynosi teraz: 600szt- 10,18zł
- kupiłam 4szt. Playway po 466,81zł. w przypadku spadku ceny zamierzam stopniowo powiększać pozycję
Wynik portfela na tą chwilę +5,7% (od momentu założenia kroniki)
W portfelu największy udział mają Izostal i Sonel, które ostatnio radzą sobie bardzo dobrze. Na obu mam +20%
Silne wzrosty kursu zanotowała Grupa Azoty, niestety szacunki za Ikw. były rozczarowujące i piątkowe spadki na podwyższonych obrotach raczej nie wróżą nic dobrego. Ciekawa jestem jak się będzie rozwijać sytuacja, póki co trzymam (cena wejścia ok 30zł).
Dobrze radzi sobie Ultimate Games. Niepotrzebnie sprzedałam ze stratą połowę pozycji, błędy początkującego

. Myślę, że gdyby nie negatywny sentyment do branży kurs byłby dużo wyżej, chociażby ze względu na zapowiedź wysokiej dywidendy.
11bit oddał już prawie całe wzrosty z ostatnich miesięcy

ale na razie trzymam.
Mam nadzieję, że jak kurs CD Projekt a wraz za nim WIG Games osiągną w końcu dno dna to znowu nastaną złote czasy dla spółek gamingowych.