Masz rację na początku sam myślałem, że to tylko przekręt aby wyciągnąć kasę z emisji ....
Później byłem pewien, że projekt produkowany tak szybko będzie klapą.
Ale podjęcie współpracy z 11bit pozwala uwierzyć, że koszty powinny się zwrócić ...
Prawdę mówiąc jeśli ktoś wierzy, że dobrą dość dużą grę da się zrobić w 1,5-2 lata to chyba powinien zająć się czymś innym niż inwestycjami w spółki ....
Produkcja P8 także trwa już około 5 kat a jeszcze potrwa.
Może to prawda bolesna ale to fakt, że bez nakładu pracy nie ma dobrego produktu.
Tu chyba nie zaprzeczysz ?
Niestety branża wymaga dużego nakładu pracy a i tak tylko części udaje się odnieść jakiś sukces i zapewnić sobie lepsze czasy. Pokazało to już wiele spółek CIG, Jujubee, TSG, 11bit czy CDP.
11bit po malutku buduje własny ekosystem powiązań biznesowych. Starward pokazał, że zespół dojrzewa i z hurraoptymistów ze słomianym zapałem zaczynają tworzyć doświadczony zespół z jakimiś tam perspektywami. Łącząc to z FT i udana współpraca z Hiszpanami pozwala liczyć na wzrost przychodów.
Mnie martwi kompletna cisza w dalszej perspektywie. Być może zderzymy się znów z luką braku własnych produkcji przez 3-4 lata po premierze P8. Oczywiście zakładam, że premiera P8 nie będzie w 2027 lub 2028

- bo wtedy FP3 może być już zaawansowany
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)