Tomaszmurzyn napisał(a):le rom napisał(a):
......Oś zda się P=210-211 zł/pS
Ostatnie 10 postów należy do Ciebie, piszesz o jakiś osiach i poziomach adekwatności albo ile wynosił kurs danego dnia. Po co ten monolog i zaśmiecanie forum takimi postami ? Nie ma w tym żadnej wartości dodanej.

......oj, oj to nawet mądra uwaga, a nawet zasadna !. Tu kurs w ciągu ostatnich 90 dni -tj. tych 10 wpisów ( III/IVkwartału23) obsunął się z P=251 zł/pS do na ten czas P=205 zł a wiec 46zł/pS. Zatem każdy wpis to reakcja na spadek kursu o średnio 46/10 = 4,6 zł, co stanowi ubytek o 2% wartości akcji .
I oto w/w wpisem mój monolog zostaje przerwany, na co właśnie czekałem i szanowny Forumowicz wypełniać zacznie go właściwymi treściami z wartością dodaną i jestem pewny, że nie będzie to zaśmiecanie forum.
....a co do kursu to dzisiaj mamy wahnięcia w granicach 7 zł => Pmax=212 zł i Pmin=205 zł a więc Oś P=208,5 zł/pS. Spółka podała wyniki za IIIQ23 i zda się jest szansa, że w 2023r wypracuje Eps= 40-50 zł/pS. Co do dywidendy, można tu gdybać, bowiem projekt budowlany na 1 mld zł rusza. O adekwatności kursu pisałem wyżej i nic tu się nie zmienia. Misie powinny wreszcie iść na sen zimowy.
Nie jest to rekomendacja.