huyxobzd
Advertisement
PARTNER SERWISU
xiwoxaom
61 62 63 64 65

Możliwy Pat wyborczy i jego wpływ na giełdę.

yanek z hor
168
Wpisów: 1 289
Wysłane: 26 marca 2024 11:59:06
Jakoś chętnego nie ma - szarleja rozumiem bo tego nie przeczyta w GW czy innym "demokratycznym" medium...

Więc mamy sytuację że został zrobiony przelew który jest prosta czynnością która odbyła sie w ministerstwie. Wszystko jest jasne i klarowne - ktos przelał pieniądze na fundację ofiar przestepstw prowadzona przez ksiedza. Zakładam tez ze nie zrobił to Ziobro tak samo jak Trzaskowski sam nie przelewa na fundację typu jak zażywać narkotyki czy tez fundację promocji sex shopów. Teraz ABW przetrzasa dom Ziobry szukając jakis dodatkowych dowodów przelewów ?? co chce tak znaleźć odnośnie tej sprawy ??? wydruk przelewu ??? Według mnie nic - zwyczajnie bolszewia chce zniszczyć człowieka szukajac jakiś haków pod prostackim pretekstem. Ziobro był ministrem sprawiedliwości na pewno miał dostep do dokumentów niejawnych i jest liderem partii opozycyjnej

Gawlowski... - w jego otoczeniu kilkadziesiat osób ma wyroki - natomiast boss decyzyjny od którego wszystko zależało okazuje się osoba kryształowa nietykalną i nie ma uzasadnienia przeszukania mieszkania ?? To chyba jednak jest UZASADNIONY pretekst przeszukania mieszkania.

Jest róznica czy nie ????
Czy moze za chwilę ja tez bede miał wjazd ABW bo komuś nie spodoba się fundacja na którą przelałem pieniądze ???

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 26 marca 2024 12:35:10
Myślę, że mieszkanie Ziobry przeszukano pod pretekstem. Teraz są dwie opcje. Albo coś znaleźli w innej sprawie i będzie kontrolowany przeciek do prasy, albo nic nie znaleźli i sprawa ucichnie.

Dla mnie to dość desperacki ruch.

Edytowany: 26 marca 2024 12:36

yanek z hor
168
Wysłane: 26 marca 2024 12:42:01
1ketjoW napisał(a):
Myślę, że mieszkanie Ziobry przeszukano pod pretekstem. Teraz są dwie opcje. Albo coś znaleźli w innej sprawie i będzie kontrolowany przeciek do prasy, albo nic nie znaleźli i sprawa ucichnie.

Dla mnie to dość desperacki ruch.

Jeżeli nic nie znajda to sprawa nie ucichnie nawet kiedy całe media "demokratyczne" będa to przemilczać.
....no chyba ze jednak Polacy to jest durne społeczeństwo....

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 26 marca 2024 12:49:20
Panowie,
Wy tak na poważnie jesteście zaskoczeni faktem użycia służb przeciwko oponentom politycznym czy jest to udawane zdziwienie? Nie pierwszy to raz, niestety, i nie ostatni. Cieszmy się jednak z postępów w tym zakresie - w trakcie przeszukiwania nikt nie strzelił sobie w łeb.

yanek z hor
168
Wysłane: 26 marca 2024 12:55:51
Ja jestem zaskoczony - bym powiedział bardzo zaskoczony że niszczy się ludzi którzy mysla inaczej i nie sa z tej samej opcji politycznej. Tego nigdy nie było. PIs jakos miał jednak jakies standardy i nie robił nalotu na dom Tuska (amber Gold) czy łapownika Grodzkiego. Tutaj jest też inna sytuacja - na podstawie jawnych informacji nie ma podstaw do przeszukania domu Ziobry
Jeżeli do porzadku przechodzisz w takich sytuacjach że niszczy się ludzi w bolszewicki sposób to krewa jestem conajmniej zdumiony....

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 26 marca 2024 12:58:37
krewa napisał(a):
Panowie,
Wy tak na poważnie jesteście zaskoczeni faktem użycia służb przeciwko oponentom politycznym czy jest to udawane zdziwienie? Nie pierwszy to raz, niestety, i nie ostatni. Cieszmy się jednak z postępów w tym zakresie - w trakcie przeszukiwania nikt nie strzelił sobie w łeb.

Z tego co wiem, to Ziobro nie ma daru bilokacji :) Trudno byłoby mu więc strzelić sobie w łeb w czasie przeszukania. Zresztą w jego stanie, to może być tylko kwestia czasu. Pośpiechu nie ma.

Ja napisałem, że jestem zadowolony z tego przeszukania i nie tylko.

Polacy to nie durne społeczeństwo. Nie o to chodzi.
Edytowany: 26 marca 2024 13:00

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 26 marca 2024 13:17:24
yanek z hor napisał(a):
Ja jestem zaskoczony - bym powiedział bardzo zaskoczony że niszczy się ludzi którzy mysla inaczej i nie sa z tej samej opcji politycznej. Tego nigdy nie było.

Barbara Blida z pewnością przyznałaby Tobie rację. Weź wyluzuj z tym niszczeniem - przeszukanie jest zwykłą czynnością regulowaną przez KPK

yanek z hor
168
Wysłane: 26 marca 2024 13:30:45
krewa napisał(a):
yanek z hor napisał(a):
Ja jestem zaskoczony - bym powiedział bardzo zaskoczony że niszczy się ludzi którzy mysla inaczej i nie sa z tej samej opcji politycznej. Tego nigdy nie było.

Barbara Blida z pewnością przyznałaby Tobie rację. Weź wyluzuj z tym niszczeniem - przeszukanie jest zwykłą czynnością regulowaną przez KPK

Przeciez tu nie chodzi o sam proces przeszukania. - cały czas piszę o czymś innym

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 26 marca 2024 13:39:25
Yanek, ja również piszę o tym samym - o nadużywaniu przez polityków służb specjalnych. Niezależnie od opcji politycznej. I nie mam pojęcia co musiałoby się wydarzyć, by do takich nadużyć nie dochodziło. Kolejna zmiana pokoleniowa?
Odnośnie "durnego społeczeństwa" - sądząc po tym jak często pojawiają się reklamy koalicyjnej opcji zachęcające do udziału w wyborach samorządowych, bo "oni" z pewnością pójdą na wybory, chcąc rewanżu - to nawet koalicja zdaje sobie sprawę, że społeczeństwo nie jest takie durne i zdążyło zorientować się z kim ma do czynienia. Problem polega na tym, że społeczeństwo to nie akcjonariusze - nie mogą odwołać ani rady nadzorczej aka Senat, ani zarządu aka Sejm. A w wyborach kierują się opcją mniejszego zła.

yanek z hor
168
Wysłane: 26 marca 2024 13:54:12
krewa napisał(a):
Yanek, ja również piszę o tym samym - o nadużywaniu przez polityków służb specjalnych. Niezależnie od opcji politycznej. I nie mam pojęcia co musiałoby się wydarzyć, by do takich nadużyć nie dochodziło. Kolejna zmiana pokoleniowa?
Odnośnie "durnego społeczeństwa" - sądząc po tym jak często pojawiają się reklamy koalicyjnej opcji zachęcające do udziału w wyborach samorządowych, bo "oni" z pewnością pójdą na wybory, chcąc rewanżu - to nawet koalicja zdaje sobie sprawę, że społeczeństwo nie jest takie durne i zdążyło zorientować się z kim ma do czynienia. Problem polega na tym, że społeczeństwo to nie akcjonariusze - nie mogą odwołać ani rady nadzorczej aka Senat, ani zarządu aka Sejm. A w wyborach kierują się opcją mniejszego zła.

Chyba nie rozróżniasz przemysłu, pasma naduzyc od incydentów. Co musi się stac aby to się skonczyło ??? Chory człowiek - Tusk musi zniknąć z zycia politycznego - to wystarczy

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 26 marca 2024 14:20:32
A ja odwrócę pytanie. Co musiałoby się zdarzyć aby betonowy elektorat partii X uznał, że przeszukanie u polityków jego ulubionej partii zlecone przez partię będącą do niej w opozycji jest zasadne? Bo przecież "nasi" zawsze uczciwi - a kradną zawsze ci drudzy.

Tu na prawdę nie zdarzyło się nic czego nie było wcześniej. No ok - jest różnica. Do tej pory takie sprawy dotyczyły raczej drugiego rzędu polityków. Ci o pozycji Ziobry raczej mieli spokój.

Nie mam pojęcia czego szukały służby u Ziobry, Mateckiego i innych. Niestety żaden z ich przedstawicieli nie skonsultował tego ze mną :(
Obstawiam dwie opcje: albo w tym jak wydawano pieniądze z funduszu sprawiedliwości faktycznie dopatrzono się znamion przestępstwa, albo to po prostu polityczna szopka i sprawa umrze swoim życiem.
Edytowany: 26 marca 2024 14:26

yanek z hor
168
Wysłane: 26 marca 2024 15:14:56
szarlej81 napisał(a):
A ja odwrócę pytanie. Co musiałoby się zdarzyć aby.

... wreszcie coś rozumiał i Twoja percepcja przyjęła rzeczy takie jakie faktycznie istnieja
a nie takie co kolportuje GW I TVN
Szarlej powiedzmy co by musiało sie stac ???

szarlej81
178
Wysłane: 26 marca 2024 15:34:10
Jak rozumiem, rzeczy takie jak istnieją, przedstawiane są obecnie w TV Republika :) Jeżeli nie widzisz śmieszności swojej argumentacji nie mój problem.
Wskazano Ci tutaj, że takie rzeczy jak obecnie już się działy.

Zarzuty dotyczą funduszu sprawiedliwości, którego założenia zostały zmienione tak, że z pierwotnego celu jakim było wsparcie dla ofiar przestępstw umożliwiono wsparcie dla delikatnie mówiąc bardzo szerokiego zakresu spraw. Wydano w ten sposób kilkaset milionów złotych. Około 30% ze środków poszło w ogóle z pominięciem procedury konkursowej. Daleki jestem od tego aby krzyczeć "złodzieje", ale widząc Twoją niezachwianą pewność, że absolutnie wszystko jest tam ok i z pewnością przy takiej skali nikt żadnego prawa nie złamał - pozostaje mi pogratulować Ci dobrego samopoczucia oraz niesamowitej ufności w ludzi, których popierasz.

Edytowany: 26 marca 2024 15:34

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 26 marca 2024 17:30:00
Szarlej,

czytam i życzę powodzenia w szukaniu tych setek milionów wydanych niezgodnie z prawem.

Cytat:

Jak opisaliśmy w Konkret24, pieniądze – zamiast na przeciwdziałanie przyczynom przestępczości - szły między innymi na konferencje z udziałem urzędników Ministerstwa Sprawiedliwości, promowanie Suwerennej Polski, działania ojca Tadeusza Rydzyka, na akcje religijne, dodatki do prawicowego tygodnika czy na walkę z LGBT i polonofobią.

konkret24.tvn24.pl/polityka/ko...

yanek z hor
168
Wysłane: 26 marca 2024 17:33:13
Jak zwykle szarlej nic nie rozumiesz - Twoja percepcja sięga mułu.
Moze napisze duzymi literami to będzie ci łatwiej cos zrozumiec - z drugiej strony to się nigdy nie zdarzyło...

PRZELEWY KTORE SZŁY Z FS I GDZIE TRAFIAŁY SĄ NA WYCIĄGU BANKOWYM - CO SZUKALI BOLSZEWICY W DOMU ZIOBRY TO TYLKO ONI WIEDZĄ BO NA PEWNO NIE DOTYCZY TO TEJ SPRAWY

kiedykolwiek kiedyś coś zrozumiesz szarlej ???
zaskocz mnie kiedyś....

yanek z hor
168
Wysłane: 26 marca 2024 17:49:00
Szarlej jak już operujesz setkami milionów pln to moze przytoczysz jaką kwota FS dysponował w 2013, 2014czy 2015 roku ???

szarlej81
178
Wysłane: 26 marca 2024 17:59:17
W przypadku korupcji za całkowicie legalnie wyglądającym przelewem mogą stać zupełnie nielegalne działania. Sprawdzenie zatem korespondencji, wydatków, maili czy dokumentów znajdujących się w posiadaniu osoby podejrzanej jak najbardziej może być przedmiotem zainteresowania prokuratury. Swego czasu powiązany z PO prezydent mojego miasta poszedł swego czasu siedzieć za łapówkarstwo. Jednym z dowodów z tego co pamiętam była zdeponowana u niego w domu gotówka z banderolą firmy, która miała mu łapówkę wręczyć a który znaleziono podczas przesłuchania. Gdyby bazowali na samych przelewach w życiu by tego nie wykryli, bo gość miał prawo podejmować decyzje w tym zakresie.

Odnośnie wizyty ABW w domach polityków Solidarnej Polski nie wiem czego konkretnie szukała tam prokuratura, bo tak jak pisałem niestety mi się ze swoich akcji nie tłumaczą :) Jeżeli na prawdę nie potrafisz sobie tego wyobrazić to mogę Ci podać przykłady czego mogli szukać. (co nie znaczy, że to czego szukali tam było). Ale wolałbym tu uniknąć gdybologii i poczekać czy zostaną postawione jakieś zarzuty czy też nie.
Edytowany: 26 marca 2024 18:00

yanek z hor
168
Wysłane: 26 marca 2024 18:09:23
Sugerujesz ze fundacje dawały lapówki Ziobrze aby dostac dotacje ???
Jakim trzeba byc miałkim podłym człowiekiem żeby insynuowac ze np fundacja Ewy Blaszczyk korumpowała polityków czy tez zakon saleziański. Naprawde zaczynam się zastanawiasz czy przypadkiem nie przechowujesz swojego mózgu w TVN

Moze tez zacytujesz jakiegos bolszewika który oskarzał Ziobre ze brał łapówki za przelane dotacje. To jest takie naiwne prostackie i tepe ale widać jest akceptowalne przez Twoją percepcję. To moze dla odmiany zamień nazwisko Ziobry na Trzaskowski i formułuj swoje prostackie tezy ?

MODERATOR
80
Wpisów: 211
Wysłane: 26 marca 2024 18:30:00
@yanek z hor
Dałbyś radę dyskutować jak kulturalny człowiek, jakim niewątpliwie jesteś, bez obelg i bez wycieczek osobistych?

szarlej81
178
Wysłane: 26 marca 2024 18:34:25
yanek z hor napisał(a):
Szarlej jak już operujesz setkami milionów pln to moze przytoczysz jaką kwota FS dysponował w 2013, 2014czy 2015 roku ???

Znowu do google było zbyt daleko?
www.gov.pl/attachment/869c45a5...
www.gov.pl/attachment/30341f65...

2014 - było to 14,3 mln
2015 - było to 16,8 mln

i tu trzeba przyznać, że kwoty te nie zmieniły się znacząco aż do 2017 roku w którym Fundusz Pomocy Pokrzywdzonym i Pomocy Penitencjarnej został zastąpiony Funduszem Sprawiedliwości. W tym momencie budżet tego funduszu wzrósł około piętnastokrotnie - do około 300 mln złotych rocznie a bezpośrednia pomoc ofiarom przestępstw stała się ułamkiem jego działalności.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

61 62 63 64 65

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,953 sek.

ouxzpijj
lvwwpexj
moyfgugr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
csxmgqyv
mxtnvrdh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat