fkhrgspd
Advertisement
PARTNER SERWISU
qmsikcvg
2 3 4

OMNIOXY

Nikaja
45
Wpisów: 142
Wysłane: 10 października 2024 16:00:23
Lukasz Konopko napisał(a):
Z mojej perspektywy mogę powiedzieć, że na etapie naszej współpracy nie widzieliśmy sygnałów, że spółka chce wziąć kasę i zapomnieć. Co więcej, w ubiegłym roku podpisała umowę z domem maklerskim, który miał wprowadzić akcje do obrotu.

Inwestycje w spółki niepubliczne wiążą się z dużym ryzykiem, nie tylko w zakresie samego biznesu, ale również ryzykiem zmian wizji zarządu i zamrożeniem kapitału na lata. Tu ten scenariusz się niestety zmaterializował w obu przypadkach. Prezes ma nowy pomysł, który chce sfinansować wspólnie z jakimś partnerem.

Prezes komunikuje się z akcjonariuszami na zamkniętej grupie na facebooku. Tu cytat z marca

Jestem tam jestem, dlatego wiem że "komunikuje" to mocne słowo :).

Wiadomo że przy takich inwestycjach ryzyko jest podwyższone i każdy powinien zdawać sobie z tego sprawę, a o tej już prawie zapomniałem, a że akurat mi się przypomniało to sprawdzam czy są tu jeszcze ludzie którzy ją pamiętają :D.

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 10 października 2024 22:21:07
Dlatego trzeba być cholernie wyczulonym na takie zagrywki PR na portalu. Niestety SW dał się tu wciągnąć i przedstawił spółkę, ludzie kupili i się zapadło.

Podobnie spółka tower, też wywiad na portalu SW, kasa , rozwój itd a potem cisza absolutna.

Lepiej aby SW nie zajmował się spółkami krzakami bo to rodzi takie ryzyka. Lepiej nie dotykać niż ubrać czytelników. Wiadomo każdy decyduje sam, ale lepiej dmuchać na zimne i nie dotykać.

To jest patologia i lepiej nie zarobić ale mieć co czystsze sumienie.

althanowy
6
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 76
Wysłane: 11 października 2024 07:41:23
Popieram przedmówcę thumbright
Zamieszczanie informacji o prywatnych ofertach IPO na portalu, który jest uważany za przodujący względem wiarygodności informacji tu zamieszczanych, uwiarygadnia spółki, które są tutaj reklamowane (bo jest to jednak jakaś reklama). Wiadomo, że używa się tu mnóstwo ostrzeżeń, że jest to postępowanie na własne ryzyko - jak najbardziej każdy decyduje sam. Niemniej jednak, widząc taką ofertę na bankierze a na Stockwatch, zupełnie inaczej odczytuje się jej wiarygodność.

P.S.
Nie mam żadnych pretensji odnośnie Omnioxy, które także posiadam

Pozdrowienia,
Tomasz

Lukasz Konopko
42
Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 679
Wysłane: 11 października 2024 09:17:44
Analiza wsteczna zawsze jest skuteczna. Łatwo teraz po kilku latach mówić, że mogliśmy nie reklamować Omnioxy. No to ja mogę powiedzieć, że mogliście nie kupować tych akcji.
Spółka nie była i nie jest krzakiem, nie daliśmy się w coś "wciągnąć". Już na etapie emisji generowała przychody i zyski. Nie był to zaplanowany od początku wał.

addison
190
Wysłane: 11 października 2024 11:08:47
tu nie chodzi o to, że ktoś wiedział. Chodzi o ryzyka. niestety przy takich spółkach tzw rodzinnych te ryzyka są dużo większe dlatego systemowo bym to odrzucił.

Nikt przy tych wywiadach nie mówi o ryzykach z tego tytułu tylko zawsze o szansach, możliwościach bla bla a najczęściej to realizują się ryzyka o których się nie mówi. Tam jest zawsze tylko pozytywny PR i to osobiście mnie denerwuje. Wolałbym 70% o ryzykach a 30% o szansach.... ale wtedy się nie sprzedaje :))

rodzinne spółki są najgorsze na gpw, dlatego trzeba podchodzić z wielką nieufnością. Te spółki to dramat, są tylko rodzynki, reszta to tragdia(szczególnie te mniejsze).

Edytowany: 11 października 2024 11:24

addison
190
Wysłane: 11 października 2024 22:33:19
Obecnie widzę ofertę medisensonic na stronie.... Po owocach ich poznamy. Za rok, dwa zobaczymy którym torem pójdą. Chociaż dm inc mówi do mnie- uważaj/unikaj.

juniorAccount
PREMIUM
41
Wpisów: 172
Wysłane: 13 października 2024 10:59:13
Przydałby się tutaj, co niektórym, kubeł zimnej wody... jak nie do oblania gorącej głowy, to do wypicia. Na zdrowie.

Ten jak i inne portale, oferuje produkty reklamowe i za ich pośrednictwem publikuje ofertę przygotowaną przez spółkę, która w zależności od etapu rozwoju (pre-seed/seed/growth/etc) ma inne potrzeby i zachęca do inwestycji na różnych warunkach.

Jestem przekonany, że redakcja posiada kompetencje w ocenie spółki, nie każdy materiał publikowany na temat danego przedsiębiorstwa jest laurką. Osobiście, nie widziałem jeszcze ani razu nachalnej promocji czy naganiactwa na okazjonalne lokowanie kapitału jak u co poniektórych guru inwestycyjnych. Bo to chyba, nie to miejsce? Z drugiej strony, nikt nie posiada też szklanej kuli, w której zobaczy świetlaną przyszłość przedsiębiorstwa lub katastroficzną wizję upadku.

Kazus ostatnich spadków u 11bitów (a w przeszłości wielu innych spółek) dobitnie pokazał że "Łaska Pańska na pstrym koniu jeździ". Boli? Musi boleć, kiedyś przejdzie. Gdybym każdą inwestycję traktował jako potencjalne oszustwo albo stratę, to dzisiaj siedziałbym w jednopokojowym mieszkaniu na dalekich peryferiach.

Jak się fachowo goli inwestorów, to nie na kilka marnych milionów. O niektórych funduszach czy ASI, co pokończyły działalność w przeciągu ostatnich lat, generując setki milionów strat, tutaj jeszcze nie czytałem. KNF i UOKiK nakładają śmieszne kary a poszkodowani czekają aż cokolwiek skapnie albo od syndyka masy upadłościowej albo z przepchniętych układów restrukturyzacyjnych.

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 13 października 2024 21:41:05
Temat trzeba zamknąć. Ktoś kto był takim powiedzmy "geniuszem" aby inwestować gumowe komory to jest sam sobie winien i tyle, jak się nie ma wiedzy ani doświadczenia to wystarczy poczytać archiwum tego portalu o "złotych czasach NC" i biznesach tego typu żeby wiedzieć co omijać z daleka, a nie łykać każda ofertę jak pelikan rybę a potem szukać winnego w ekipie Stockwatch.pl.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 13 października 2024 23:14:30
a ja bym polemizował.
Pamiętam jeszcze ile pochlebnych artykułów o GetBack było na łamach stockwatch.pl.
Jakie to firma miała piękne odzyski, a jakie to super wyniki finansowe lepsze niż wszyscy....

Szkoda tylko że wyniki te były sfałszowane. A z tym cała analiza fundamentalna.

Pewnie trochę ludzi się zasugerowało. I cyk historia się powtarza.
Każdy musi się nauczyć na własnych błędach bo na cudzych się nie da. A portale żyją - (wszystkie branżowe nie tylko stockwatch)
m.in ze sprzedaży akcji inwestorom. Z promocji biznesów. Tak to już jest.

wracając do omnioxy, znamienna jest cisza na wątku, natychmiast po pozyskaniu kapitału. Whistle
do niczego innego inwestorzy potrzebni nie byli.

Edytowany: 13 października 2024 23:18

Lukasz Konopko
42
Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 679
Wysłane: 14 października 2024 09:03:37
Największy wał od lat, miliardy złotych, tysiące ludzi, zamieszane największe firmy w Polsce i na świecie, ale my w StockWatch.pl mamy teraz się tłumaczyć, że pewnie trochę ludzi się zasugerowało tym co pisaliśmy. Na podstawie oficjalnych zaudytowanych raportów finansowych...

epresso
PREMIUM
8
Grupa: Bus Driver
Wpisów: 77
Wysłane: 14 października 2024 18:09:13
Vox napisał(a):
Szkoda tylko że wyniki te były sfałszowane. A z tym cała analiza fundamentalna.

Czyli kowal zawinił, a Cygana powiesili.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 14 października 2024 19:26:54
Lukasz Konopko napisał(a):
Największy wał od lat, miliardy złotych, tysiące ludzi, zamieszane największe firmy w Polsce i na świecie, ale my w StockWatch.pl mamy teraz się tłumaczyć, że pewnie trochę ludzi się zasugerowało tym co pisaliśmy.

A kto wam każe się tłumaczyć? Na pewno nie ja.
Przecież napisałem że wszystko rozumiem. Ot, kolejne rozczarowanie, jakich w życiu wiele.

mlutek68
PREMIUM
7
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 306
Wysłane: 17 października 2024 11:06:49
Hej, wiec co dalej z tymi akcjami Omnioxy? kasa wyrzucono w błoto czy raczej trzeba czekać.
Firma istnieje, ma podobno dobre wyniki wiec chcą wydymać inwestorów czy tez trzeba być cierpliwym?
Przecież jak sie jest akcjonariuszem to nie powinno się panikować.
Moze dlatego ze indeks NC obecnie w kiepskiej formie to prezes nie chce wchodzić na gielde, poprzednio sie tłumaczyl pandemią wiec to dla mnie bylo logiczne ze okoliczności nieciekawe
Nie mam dostępu do zamkniętego forum wiec moze ktos bardziej ma aktualne wieści.
pozdrawiam M.L

addison
190
Wysłane: 17 października 2024 22:19:25
Osobiście uważam, że na giełdę już nie wejdą. Nie ma motywacji. A jak będą chcieli wejść to znowu drukną akcji. Wchodzić po latach aby zaspokoić poprzednich się po prostu nie opłaca. Czy znajdą nowych aby nie patrzyli na historię i włożyli free money.......to ciężko..

Dla mnie prezes i główny o giełdzie już nie pomyśli, mogą ściemniać na forach ale decyzja podjeta. Od razu powiem, że spółki nie analizowalem, nie mam i nie śledzę. Moja predykcja opiera się tylko postrzeganiu rynku.

Chciałbym się mylić i aby weszli aby hakowicze mogli chociaż papier oddać.

rafsty
PREMIUM
38
Wpisów: 2 393
Wysłane: 17 października 2024 22:49:32
Cytat:
Szkoda tylko że wyniki te były sfałszowane.

Nie słyszałem o oszuście, który w rubryce "zawód wykonywany" wpisuje "oszust". Zamiast czytać SW, sugeruję zakup szklanej kuli. Albo może jakiś kurs na detektywa. Kokosy są do zrobienia bez kupowania akcji na giełdzie.

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 19 października 2024 01:39:10
mlutek68 napisał(a):

Moze dlatego ze indeks NC obecnie w kiepskiej formie to prezes nie chce wchodzić na gielde...

a moze to KNF nie chce wpuścić wydmuszki na NC? nie pomyślałeś o tym? na NC nie wchodzi się z ulicy z aktówka w ręce ani tym bardziej nie załatwia się dopuszczenia do obrotu za flaszke angel4
Edytowany: 19 października 2024 01:39

Jarosław Paluch
0
Wpisów: 1
Wysłane: 22 sierpnia 2025 15:01:40
Co do Omnioxy to niestety nic dobrego nie mozna powiedziec. Prezes A. C. od lat zbywa akcjonariuszy co roku obiecując i pisząc kolejną wspaniałą historie świetlanej przyszłości tej wydmuszki . Jego zaangażowanie na forum, które sam utworzył jest zerowe, rak na rok napisze posta z kolejnymi tłumaczeniami i obietnicami i to tyle. Dziwie się osobą, które potulnie czekają na kolejna wspaniałą wiadomość i nie protestują. 5 lat od złożonej obietnicy o wejściu na giełdę już minęło !!!.

jm11
0
Wpisów: 33
Wysłane: 2 września 2025 20:20:34
Jakby to kogoś interesowało to Omnioxy jak najbardziej istnieje i cos tam sprzedaje. Wystawiają się dosyć regularnie na różnych targach branżowych w Centrum Ptak w Nadarzynie k/ Warszawy. Podobno nawet sam prezes się pojawia. Jak sobie radzi, nie wiem, nie pytałem bo nie jestem akcjonariuszem i pod tym kątem mnie nie interesują.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,165 sek.

xmleyfgx
tosoesmr
iykxgmyf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vyxytylm
ovmodbxa
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat