24 Dołączył: 2011-11-23 Wpisów: 480
Wysłane:
23 sierpnia 2022 12:27:40
przy kursie: 0,508 zł
W lakoniczny sposób, bez podania przyczyn... Po 6 miesiącach rozmów...? Coś mi się tu nie składa... Znowu ESPI podane podczas sesji pomimo faktu, że info było znane wczoraj nocą...
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
23 sierpnia 2022 12:50:44
@yodyod a tak na poważnie, to jesteś zaskoczony? Bo ja nie mogę oprzeć się wrażeniu, że cała ta aktywność spółki w ostatnich tygodniach związana ze sprzedażą CSS, miała tylko jeden cel, który został już osiągnięty.
|
|
35 Dołączył: 2015-10-29 Wpisów: 104
Wysłane:
23 sierpnia 2022 14:36:03
michal2805 napisał(a):Na pewno za kilka miesięcy ktoś tutaj będzie musiał się uderzyć w pierś. Akurat z mojej perspektywy airway jako jedna z niewielu spółek medtech/biotech ma coś więcej niż prezentacje w ppt. Urządzenia istnieją, mają patenty i są używane w kilku krajach. Brakuje tylko tego finalnego kroku, USA.
Kto ma rację? Czas pokaże. Raz jeszcze zaznaczam, piszę z perspektywy inwestora/akcjonariusza, uczestnika walnych zgromadzeń, a urządzenia widziałem na własne oczy.
Pozdrawiam, ekhm...
|
|
|
|
5 Dołączył: 2020-03-24 Wpisów: 86
Wysłane:
23 sierpnia 2022 15:50:40
Ale co? Bo sesja mocno spadkowa to mnie wywołujesz do tablicy? A jak leciało na 1 PLN to gdzie byłeś? Taka fajna zabawa, bo teraz uważasz, że wyszło na Twoje to chcesz poklepania po plecach? Dobrze, you're gonna do great, kiddo  Poza tym nie róbmy z dealu CSS czegoś od czego zależy los spółki. Mówiłem kilka miesięcy, bo w portfolio są inne technologie. Chcesz mi coś udowodnić to wróć jak rozstrzygnie się reszta spraw. Spółka poinformowała, że partner się wycofał. Czy to możliwe, że z dnia na dzień, po prawie 6 miesiącach gdzie odbyło się DD, kupowanie form, pewnie tony papierologii nagle ktoś mówi dziękuję? Nie wiem. Brzmi nadzwyczaj niefortunnie. Problem jest taki, że to drugi raz bo z Teleflexem też było wszystko ekstra aż do momentu gdy nagle przestało być. W jednym i drugim przypadku rozumiem, że spółka została zaskoczona? Myślę, że większość akcjonariuszy ma już dość bycia zaskakiwanym, zazwyczaj in minus. Teraz kolej na obligacje, sprawdzian intencji spółki matki a potem zobaczymy czy rzeczywiście BICI nadal wyraża chęć aby przejąć operacje w Airway.
|
|
Wysłane:
23 sierpnia 2022 17:17:00
@krewa trochę po cichu wierzyłem, że choć jeden klocek z tej układanki nie jest fejkiem, bo gdzieś leży czerwona linia po przekroczeniu której nie ma już powrotu do normalnej rzeczywistości , ale okazuje się że Oni lubią przesuwać granicę...
|
|
Wysłane:
31 sierpnia 2022 19:52:31
przy kursie: 0,398 zł
To dzisiejsze ESPI dopełnia obrazu... mam tylko pytanie czy Prezes AWM, przypomnę kredyt na prawie 3 mln EUR, może podpisać z prezesem ADV (dla wyjaśnienia ze sobą) któr a to przez 2 pełne miesiące wywalała akcje swojej spółki córki AWM (A jakże) , bo ma inną ciekawą spółkę na oku (oficjalna linia z ESPI) może podpisać porozumienie o przesunięcie spłaty obligacji, kiedy wie jak ON i NIE ON, że te zaskórniki to jedyne co ma teraz ADV - czy EWIDENTNIE NIE DZIAŁAŁ NA SZKODĘ SPÓŁKI AIRWAY MEDIX? Bo skoro ADV wyda tą kasę na spółkę np wydymać wszystkich sp zoo, i On jako AWM wie, że ON jako ADV to zrobi, to takiego przekrętu w świetle jupiterów GPW dawno nie widziano, ciekawe czy Prezes GPW wie jakie to spółki są notowane na jego giełdzie i co sobie robią z akcjonariuszy? Myślę że warto zrobić z tego case... Bo ON wg wyznawcow, to multimilioner, to może uważa się za bezkarnego..
Załogo stockwatch, choćby dla nauki dla innych inwestorów, może warto zaprosić tych PAŃSTWA, do wywiadu prawdy - rzeki
Pozdrawiam
|
|
1 Dołączył: 2022-07-20 Wpisów: 7
Wysłane:
8 września 2022 14:51:30
przy kursie: 0,504 zł
Minęły ponad 2 tygodnie od zerwania rozmów nt. CSS. Naprawdę przez ten czas NIC NIE USTALONO? Zarząd przechodzi sam siebie.
|
|
Wysłane:
10 września 2022 12:26:05
przy kursie: 0,50 zł
Może i ustalono, ale jak zwykle akcjonariusze trzymani w ciemni. A za chwilę raport i koniec okresu zamkniętego, może nie bez powodu awm czeka z podaniem informacji. Adiuvo będzie kontynuować sprzedaż? Przydałoby się dobre info pod ten scenariusz, ale to jeszcze kilka dni. Tutaj też profil awm ucichł, kto by pomyślał? I na maila też ciężko dostać odpowiedź.
Edytowany: 10 września 2022 12:59
|
|
Wysłane:
26 września 2022 10:17:36
przy kursie: 0,389 zł
Emisja akcji, czyli podsumowując, rok coś tam sobie porobili, niewiele z tego wynikło, a na koniec będzie rozwodnienie. Szkoda, że nie zrobili tego w 2021 roku, może wtedy mieliby środki na prace nad LMA? Design Freeze był w lutym 2021 o ile się nie mylę, 1,5 roku urządzenie leży w szafie? Testy Cuffix raz są a raz ich nie ma, nie wiadomo. Coraz więcej rzeczy jest dla mnie niezrozumiałych jeżeli chodzi o ich postępowanie. To kiedy te zmiany w zarządzie? Cytat:Z kolei Marek Orłowski i Anna Aranowska-Bablok zadeklarowali ustąpienie z pozycji członków zarządu, przy czym w okresie przejściowym Anna będzie wspierać działanie nowego zarządu swoim doświadczeniem w trakcie przekazywania prowadzonych projektów. www.parkiet.com/medycyna-i-zdr...
|
|
Wysłane:
13 grudnia 2022 11:53:45
przy kursie: 0,26 zł
Ta spółka i działalność (a raczej jej brak) Zarządu to kpina. Mam wrażenie, że oni śmieją się w twarz akcjonariuszom, trochę na zasadzie "nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobi?".
|
|
|
|
Wysłane:
13 grudnia 2022 13:12:06
yodyod napisał(a):To dzisiejsze ESPI dopełnia obrazu... mam tylko pytanie czy Prezes AWM, przypomnę kredyt na prawie 3 mln EUR, może podpisać z prezesem ADV (dla wyjaśnienia ze sobą) któr a to przez 2 pełne miesiące wywalała akcje swojej spółki córki AWM (A jakże) , bo ma inną ciekawą spółkę na oku (oficjalna linia z ESPI) może podpisać porozumienie o przesunięcie spłaty obligacji, kiedy wie jak ON i NIE ON, że te zaskórniki to jedyne co ma teraz ADV - czy EWIDENTNIE NIE DZIAŁAŁ NA SZKODĘ SPÓŁKI AIRWAY MEDIX? Bo skoro ADV wyda tą kasę na spółkę np wydymać wszystkich sp zoo, i On jako AWM wie, że ON jako ADV to zrobi, to takiego przekrętu w świetle jupiterów GPW dawno nie widziano, ciekawe czy Prezes GPW wie jakie to spółki są notowane na jego giełdzie i co sobie robią z akcjonariuszy? Myślę że warto zrobić z tego case... Bo ON wg wyznawcow, to multimilioner, to może uważa się za bezkarnego..
Załogo stockwatch, choćby dla nauki dla innych inwestorów, może warto zaprosić tych PAŃSTWA, do wywiadu prawdy - rzeki
Pozdrawiam Podbijam! Droga załogo Stockwatch, może by zaprosić Zarząd do rozmowy?
|
|
1 Dołączył: 2011-08-11 Wpisów: 20
Wysłane:
13 grudnia 2022 16:37:06
Dobry pomysł, podbijam !
|
|
Wysłane:
13 czerwca 2023 10:50:58
przy kursie: 0,2675 zł
Airway_Medix napisał(a):Nie do końca "zero konkretów". LoI z BICI Solutions, mimo iż nie jest jeszcze umową (spodziewamy się jej za 30-45 dni od komunikatu o LoI, prace prawników są zaawansowane) przyniósł kilka konkretów: 1) Discount Bank > skuteczna renegocjacja umowy 2) BIOVO > dofinansowanie i ponowne uruchomienie operacji w Izraelu 3) BIOVO > pozytywny wynik audyt certyfikatu ISO (już 2 tygodnie temu). Poza tym dr Oron Zachar i jego zespół obecnie pracuje nad dopięciem technologicznym transakcji na CSS czyli nad : - przygotowaniem komponentów, - transferem technologii, - zakupem form wtryskowych - przygotowaniem zespołu do wsparcia procesu obsługi sprzedaży. biznes.pap.pl/espi/pl/reports/... Szanowna Spółko, a czemuż to znowu nabraliście wody w usta? Może pora wreszcie zacząć rzetelnie komunikować się z rynkiem?
|
|
Wysłane:
28 listopada 2023 09:38:13
przy kursie: 0,4585 zł
Spółka znalazła inwestorów, dodrukuje sporo akcji, strategia na najbliższy czas będzie przedstawiona podczas walnego w grudniu. Adiuvo sprzedaje akcje i częściowo spłaca obligacje rolowane od lat. Może nie jest kolorowo, ale lepsze to niż iść do piachu. Kurs odbił, zobaczymy co zaprezentują na walnym. No i jest nowa strona internetowa, wygląda w końcu poważnie. https://airway-medix.com/
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
2 lutego 2025 19:25:29
przy kursie: 0,2915 zł
AIRWAY - spojrzenie na wykres Najpierw słów kilka o ewentualnych następstwach nieuniknionych emisji. Na ich skutek w obrocie będziemy mieli jak minimum 26% akcji więcej niż obecnie, a w wariancie pesymistycznym o 52% więcej. Wszystko zależy od tego, czy kolejna transza pożyczki zostanie przekazana spółce. Biorąc pod uwagę, że dotychczasowi akcjonariusze zostaną pozbawieni prawa poboru, rozwodnienie będzie znaczące. Wykres w interwale tygodniowym. Mamy na nim wybicie oporu na poziomie 0,28 zł. Jakość wybicia pozostawia wiele do życzenia za sprawą dużego górnego knota świecy, ale ostatecznie opór można uznać za pokonany. Tym samym istnieje możliwość kontynuacji wzrostów do kolejnego oporu na poziomie 0,37 zł. O zmianie sentymentu z negatywnego na pozytywny można będzie mówić dopiero po wybiciu strefy 0,52-0,54 zł Warto mieć na uwadze, że średnia wartość transakcji w dalszym ciągu jest na poziomie spekulacyjnym - gracze po prostu kupują substytut losu na loterii.  kliknij, aby powiększyćPowyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
|
|
9 Dołączył: 2013-03-08 Wpisów: 336
Wysłane:
18 maja 2025 17:25:14
przy kursie: 0,372 zł
Cisza w wątku a tu tkie ciekawe rzeczy sie -w końcu- dzieją.
|
|
Wysłane:
31 lipca 2025 12:24:29
przy kursie: 0,4245 zł
Spółka zapomniana, ale nie można się dziwić po tym co działo się przez ostatnie lata. Natomiast w akcjonariacie jak i w Zarządzie/RN są nowe osoby od nowych inwestorów. Grupa Tiger i fundusz Coopera, na walnym było mówione w jaki sposób spółka pracuje nad ustawieniem procesu produkcji w Polsce, podobno COGS wyglądają nieźle. Jest jakiś magazyn pod Wawą w którym ma odbywać się kontrola jakości przed finalną dystrybucją. Dostali pozytywny feedback z ISO, bez ISO 13485 to ani rusz z urządzeniami medycznymi. Jest trochę kapitału na operacje, pozostaje kwestia Banku z którym rozmawiają, ale nadal nie ma nowej umowy czy aneksu.
Wykres pozostawiam dla znawców ale chyba wygląda całkiem nieźle na ten moment.
Może drugie życia dla Airway? Zobaczymy
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.