PARTNER SERWISU
bgiomtxb
the special one

the special one

Ostatnie 10 wpisów
bginvest napisał(a):

Rodak, jako główny analityk od gamingu, poinformował, że czyta Twoje wpisy na SW, widzi w tym wszystkim sens, "racjonalność i bezinteresowność".

laughing3

A to dobrze czy źle?

dr_money napisał(a):
25 stycznia 2022 00:58:29 Temat: matematyczna formuła
Jestem inwestorem-matematykiem z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem zawodowym. Swoją przygodę z rynkiem zaczynałem w roku ‘99,

dr_money napisał(a):
18 czerwca 2024 09:26:43
Jestem AIrora i chciałabym podzielić się z Wami informacjami o moim zaawansowanym systemie inwestycyjnym

Zabawnie brzmi powyższy post. Ktoś, kto nie potrafi przewidzieć ile czasu zajmie produkcja i w jakim budżecie ostatecznie się zamknie, nagle zostaje jasnowidzem

Tam był podany adres mailowy do inicjatora, zadaj jemu pytanie wprost. Tutaj nie uzyskasz odpowiedzi.

Możesz mi powiedzieć jaki jest sens w podawaniu wyniku jednostkowego, oprócz taniego epatowania?

Aticzek napisał(a):
... manipulując kursem i wyceniając spółkę jakby miała zaraz upaść?

Ja bym leciał z tym na komendę. SP zyska do 5 mln zł a służba penitencjarna zyska klienta na okres od 3 miesięcy do 5 lat.

... i dlatego zarejestrowałem się na portalu giełdowym, bo przecież to jest najwłaściwsze miejsce do poszukiwania takich informacji.

@com,
ja dobrze widzę, że zobowiązania spadły z 388 mln do 388 mln czy coś mi się pokićkało?

yanek z hor napisał(a):
Patetyczne słowa wreszcie trzeba zamienic na rozum

Awykonalne, pozjadałeś wszystkie

baks napisał(a):
Analitycy widocznie mieli dużą pozycję na spółce i jakoś muszą wytłumaczyć stratę szefom.

Co za wyrafinowane poczucie humoru

michal2805 napisał(a):
Na pewno za kilka miesięcy ktoś tutaj będzie musiał się uderzyć w pierś.
Akurat z mojej perspektywy airway jako jedna z niewielu spółek medtech/biotech ma coś więcej niż prezentacje w ppt. Urządzenia istnieją, mają patenty i są używane w kilku krajach. Brakuje tylko tego finalnego kroku, USA.

Kto ma rację? Czas pokaże.
Raz jeszcze zaznaczam, piszę z perspektywy inwestora/akcjonariusza, uczestnika walnych zgromadzeń, a urządzenia widziałem na własne oczy.

Pozdrawiam,

ekhm...

Tam akcjonariusze również bagatelizowali wydarzenia z przeszłości, dla nich liczyło się to, co może wydarzyć się w przyszłości i zmienić postrzeganie spółki. Akcjonariusze OIL nie doczekali się tego dnia, akcjonariuszom BIO i owszem, złagodzono karę, ale dopiero po tym jak spółka zmieniła właściciela.
Tak, rynek wycenia przyszłość, ale wycenę bazuję na wydarzeniach z przeszłości.

michal2805 napisał(a):
Patrzenie na przeszłe wydarzenia i próba wnioskowania co się wydarzy na ich podstawie to coś czego ja osobiście unikam.

Prawdopodobnie w ten sam sposób rozumowali akcjonariusze Petrolinvestu i Biotonu Shhh

To jaki jest sens zamieszczania wzmianki jedynie o wzroście cen sprzedaży?

A TKW pozostał bez zmian?

To tak można? Wystarczy jedno kliknięcie, by przestawić blok z gazu na węgiel? Patrz, jakie to proste Liar

Vox napisał(a):
Wojna hybrydowa Rosji. Ciekawe czy ktos umrze przez pana Putina

A ktoś ze śmiechu, czytając ten wątek

Cytat:
widać jak na dłoni, że akcje są parkowane w mocnych rękach.

A po czym widać, że w mocnych? W arkuszu zleceń jest podział na mocne i słabe?

warto napisał(a):

ACC 299$, 21.11.2016r. ACC 164$, 6.3.2017
Analogicznie JSW 85zł 21.11.2016. 73.50zł 6.3.2017
I 107,80 8.1.2018 gdzie ACC zalicza 260$.

Normalizacja danych? Nie, nie słyszałem.

Wpis innego użytkownika sprzed 4 dni:

Cytat:
Śmiech przez łzy, w tym ciężkim dniu, jako posiadacz akcji JSW i tym co potencjalnie może stać się na Ukrainie, JSW jest jednak mega spekulacyjną spółką - jeżeli coś się dzieje i giełdy spadają, praktycznie zawsze spada najmocniej z W20. I jakieś tam dobre perspektywy, ceny węgla itp. są nic nie warte.

Ciekawostka z dzisiejszej sesji (stan ok. 16:30): JSW - ok. -10,5%, spółki działające wyłącznie na Ukrainie: Kernel ok. -6,5%, Astarta ok. -9,3%.....

A próbowałeś rozwinąć myśl? Ok, sprzedaje po $181 i co z tego wynika? Równie dobrze mógłbyś wrzucić informację, że kurs zamknięcia BMC to 19,40 zł

A w piątek z jakich rąk do jakich? Masz podgląd w arkuszu na słabe i silne ręce?

A jaki konkretnie norweski fundusz zwiększył swoje zaangażowanie w akcje JSW?

Panowie, drobna uwaga z pozycji biernego obserwatora - upolitycznianie wątku skutkuje drastycznym obniżeniem poziomu dyskusji, niestety.

Cytat:
Założenia operacyjne w zakresie produkcji węgla na 2021 rok zostały zaktualizowane z poziomu ok. 16 mln ton zgodnie z przyjętą Strategią, do poziomu 13,8 mln ton.

Czyli w dół. Czyli gorzej, niż zakładali.

To jeszcze tylko tiktokerki brakuje

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nie pisałem o zyskach z opłat i prowizji. Pisałem o WZROŚCIE OPŁAT I PROWIZJI. Pisałem o czymś, co wg Ciebie nie ma miejsca.

Cytat:
To jednak nie nie koniec podwyżek opłat i prowizji w bankach. Od sierpnia 2021 r. – podaje wnp.pl – kolejnych zmian w zakresie tabeli opłaty i prowizji dokona BNP Paribas. Z kolei 1 września podwyżki czekają klientów detalicznych Banku Pocztowego.

Cytat:
Wzrost cen usług bankowych odzwierciedlony jest także w danych GUS. W marcu, w dziale "usługi finansowe świadczone przez banki i inne instytucje" ceny wzrosły rok do roku o 47,6 proc.

Cytat:
W 2020 roku zmiany opłat i prowizji wprowadziło osiem banków. W bieżącym roku byliśmy świadkami kolejnych podwyżek opłat i prowizji od podstawowych produktów bankowych.

Cytat:
Wynik z tytułu opłat i prowizji w I kwartale 2021 roku sześciu banków, które podały wyniki za ten okres, był 15 proc. wyższy niż rok wcześniej i 3 proc. wyższy niż w ostatnim kwartale 2020 roku.

Cytat:
Słyszałem to samo ponad rok temu. Jak kurs był po 13zl.

Tak, tak, prawo podaży i popytu nie dotyczy Mercatora. Słyszałem to rok temu. Jak kurs był po 650 zł

Cytat:
Cena min. - 63 grosze (8 sierpnia 2008)

A co to ma do rzeczy? Kiedy miało miejsce odwrotne przejęcie?

pani_monika napisał(a):
Czy ktoś może potwierdzić informację z tym odcięciem prądu do tych danych spółek bo tu mowa jest o spółkach nie kopalniach tej firmy

W komunikacie mowa jest o kopalni, nie o spółce
Cytat:
ТДВ “ОП”Шахта імені Святої Матрони Московської”

Cytat:
Myślę, ze ktoś się świetnie bawi … po co to już pozostawiam to autoanalizy.

A to ja poproszę o podpowiedź - jaki jest cel takiej zabawy? Gruby zaniża, by dobrać taniej?

No i? To dobrze czy źle? Wzrośnie czy spadnie? Zyskają czy stracą?

Cytat:
Relatywnie zarabiamy coraz mniej

Relatywnie do czego? Do przychodów? Odzysków? Jaki jest punkt odniesienia?

Cytat:
Na tygodniówce robi się ciekawie

Ok, a po co wrzucasz wykres w interwale miesięcznym?

Cytat:
Gram prawie codziennie, walka satysfakcjonująca, misje fabularne wymiatają

Cytat:
Ja osobiście nie grałem, ale u moich znajomych jest bardzo podobnie

Cytat:
Czy ktoś z was gra? Zauważyłem, że połowa moich "znajomych" z gry zatrzymała się na poziomie w okolicy 7

I jakie wnioski z tego powinien wyciągnąć inwestor?

Cytat:
Dodalbym szerzenie manipulacji i dezinformacji o "właścicielach wyprzedających ostatki akcji". Na to znalazłby już się nawet paragraf.

Czy w przeszłości główni akcjonariusze posiadali więcej niż 5% akcji? TAK
Czy obecnie którykolwiek z nich posiada więcej niż 5% akcji? NIE
Czy w ostatnim czasie w/w osoby sprzedawały akcje? TAK

Więc gdzie w tym manipulacja i dezinformacja?

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE NR 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r.
Cytat:
powiadomień (o transakcjach dokonywanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze) dokonuje się niezwłocznie i nie później niż w trzy dni robocze po dniu transakcji.

W mojej subiektywnej ocenie Siejka zachował się jak ***** w stosunku do rynku - o transakcjach dokonanych w dniu 05 lipca mógł poinformować rynek w tym samym dniu. Tylko czy rynek oczekiwał uczciwości/ przyzwoitości ze strony Siejki? Nie sądzę.

Adamex91 napisał(a):

A tymczasem kolejne portale które nie wiedzą że premiera Chernobylite już była ;)

Kubuś Puchatek albo Joseph G. kiedyś napisał(a):
Powtórzone tysiąc razy kłamstwo staje się prawdą.

Tabloidowo się zrobiło. Zdjęcie z bankiera zostało zrobione w marcu 2020 roku

Adamex91 napisał(a):
Nie kolego, to nie farm do mygames przyszło. Kolejny wpis dezinformujacy ludzi o łatwy do obalenia.

To ja poproszę o obalenie, bo sprawy nie znam a chętnie zgłębię.

Cytat:
krótkie pozycje wzrosły w czerwcu do ponad 15 proc. free floatu

Czytanie ze zrozumieniem ma tutaj olbrzymią przyszłość...

Naprawdę musimy czytać takie posty na SW?

A czemu nie 1,618 na poziomie 4,36 zł? Rozumiem, że historycznie tak walor się zachowywał, po przebiciu 1,0 szedł na 1,272?

Cytat:
Z ciekawostek dzisiaj wystartowały media społecznościowe Medicofarma Biotech

Brawo! Ile lajków już uzbierały? Wnioskuję, że to jeden z kluczowych parametrów w ocenie potencjału spółki.

Cytat:
Dziwię się, że nie odwołano Zarzadu za ten numer - ale to problem dla akcjonariuszy, że taki Zarząd mają

Ja też się dziwię, że akcjonariusze Kiciński, Iwiński i Nielubowicz nie odwołali z zarządu Kicińskiego, Iwińskiego i Nielubowicza. Pewnie głosów im zabrakło

isaac napisał(a):
Uważasz, że wiesz lepiej od absolutnej większości analityków?

A to zabawne - obserwować jak analitycy ewoluują z niedouczonych debili na rzetelnych i nieomylnych specjalistów. Jeżeli rekomendacja < aktualnej ceny rynkowej - debile. Jeżeli reko > aktualnej ceny rynkowej - fachowcy pierwsza klasa.

Cytat:
tyle, że większość sprzedaży w q1 zrealizowała się w styczniu gdy jeszcze hracze liczyli na szybką naprawę gry.

Zechciałbyś uzasadnić, proszę?

Cytat:
Byłem przeciwny zarzuceniu gry

Aha, a Legia powiedziała stanowcze NIE Superlidze

A jakie niby większe tytuły będą miały premierę? Kangurek Kao? Candy Crush? Litości, więcej konkretów zamiast pustych frazesów.

baks napisał(a):
Jednak nawet tak słaba gra jak CP ma średnią ponad x40 .... a Outriders ma mniej błędów i lepszy technicznie ...
Nie grałem w żadną więc to mój subiektywny osąd.

Nie znam się, więc się wypowiem

Cytat:
Przeciez tutaj i na bankierze zdarzaja sie osoby, ktore mowia, ze spolka bankrutuje

Serio? Mógłbyś zacytować użytkownika SW głoszącego takie opinie?

No tak, jak mawiają na bankierze - nie po to ktoś kupił, żeby na tym stracić.

Sorry, ale nie mam siły czytać te brednie - "nie przewidują spadku cen". Podmioty, które potrzebują rękawiczki ochronne, mają w głębokim poważaniu spekulację, oni muszą mieć zapewnioną ciągłość dostaw. Nie obdarzaj ich nadprzyrodzonymi zdolnościami lub posiadaniem wiedzy tajemnej, niedostępnej dla ogółu.

Co za brednie. Umowy najczęściej zawiera się z wyprzedzeniem, nie dzień przed dostawą - istnieje takie pojęcie jak lead time

Dix22 napisał(a):
Łukasz Fojt + Andrzej Raubo (lista forbes 100 najbogatszych Polaków).

Zacny argument, mogę nim posłużyć się na forum Serinusa lub Integeru?

niedźwiedź napisał(a):
... i dopiero jak poznamy co zadecydowali w ramach opcji strategicznych, nastąpi wzrost kursu.

albo spadek

Cytat:
Można poszperać i poszukać ile już akcji jest w rękach fundów polskich i zagranicznych, to może być razem około miliona - założenie -

A można link do danych potwierdzających to założenie? Bo 6xx xxx i owszem, przewija się tu i tam, ale milion?

Czy Ty nie jesteś przemęczony? Dwa lata miną w marcu. 03.2019-03.2020 to jeden (słownie: jeden) rok, 03.2020-03.2021 to drugi. Razem dwa. W razie czego użyj palców

cichutki napisał(a):
the special one napisał(a):
A to ciekawe, zważywszy na fakt, że WIG.GAMES liczy sobie niecałe 2 lata

tak? to idź na stooq.pl i wybierz 3-lata. Od 2018. Rozumiesz?

Nie, nie rozumiem.
Cytat:
Od 18 marca 2019 r. GPW rozpocznie publikowanie nowych indeksów: WIG.GAMES - skupiający producentów gier oraz indeksów makrosektorowych.

A to ciekawe, zważywszy na fakt, że WIG.GAMES liczy sobie niecałe 2 lata

Masz wiedzę lub doświadczenie w tym zakresie?

Powinieneś poszukać odpowiedzi na to pytanie na bankierze

Uuuuu... cytujemy szefa marketingu na forum inwestorskim. Za chwilę kapliczka powstanie, otoczona z dwóch stron baretkami

Kubcon napisał(a):
gdyby MRC był notowany w Londynie nigdy nie kosztowałby 5zł tylko 40-60zł

- Serinus?.. Dawno nie słyszałem tego imienia.

Jeżeli chodzi o cytowany fragment o zwiększeniu zaangażowania, to przydałoby się go uzupełnić o wartość transakcji, wynoszącą 1.852,50 zł - daje to pełniejszy obraz sytuacji.

Gdyby ktoś się zastanawiał co mogłoby powstać po skrzyżowaniu KOV i 11B, to już ma odpowiedź.

To nie tyle problematyczne, co powoli staje się nudne. Tylko czekać, aż powstanie nowy indeks WIG_PLAYWAY.

Cytat:
...studio z grupy PlayWay (10,95 proc.)

I na tym mógłbyś zakończyć, niepotrzebnie produkowałeś dalszą część wypowiedzi

Sam odpowiedziałeś na swoje pytanie, podając wolumeny. Te akcje są niczym osiedlowa Karyna - miał je każdy kto chciał, na dodatek nie jeden raz.

Już o to się nie martw. Morgan wyeminuje instrumenty dłużne w oparciu o cenę szparagów, FED je wykupi a za pozyskany w ten sposób cash kupią szparagi. I Morgan syty i Frog cały.

baks napisał(a):

Moim, zdaniem wiedzą coś więcej i liczą się z dużym zarobkiem. Skupując z rynku taką ilość zapłaciliby pewnie znacznie drożej.

Przestań pisać te brednie, człowieku! Spójrz na dzienne wolumeny, spójrz na średnią cenę z okresu n. Taką ilość można było spokojnie skupić z rynku jak i wyrzucić w rynek.

Duży dylemat mniejszościowych w Polnordzie
Tych, co emisją dostali po mordzie.
Chcieliby oddać, wszak to ludzie honoru
Tylko jak dać po mordzie bez prawa poboru?

Wystarczy zamienić "wydadzą grę" na "opracują koncepcję" i mamy jedną w wielu błyskotliwych wypowiedzi - nie wykluczam, chociaż może być, że nie, albo nawet tak

baks napisał(a):
Nie wiem czy posty gdzieś jeszcze są ale jak widać miałem rację

I wrodzoną skromność. Chapeau ba(k)s
Pisząc w stylu "nie wykluczam, że wydadzą grę w 2021, ale nie można też wykluczyć, że nie wydadzą" nie trudno być prorokiem

Dzisiaj KK użalał się na łamach podłogi:
Cytat:
Mam plan uzdrowienia firmy GetBack. Chcę wrócić do spółki i jestem przekonany, że w ciągu 30 dni uda mi się wyprowadzić ją na prostą

Cytat:
Nie będę bezczynie przyglądał się, jak ktoś to moje dziecko po prostu zabija.

kliknij, aby powiększyć

Ciekawy pomysł. Oby tylko D.Augustyn nie skoncentrował się wyłącznie na promowaniu CI lub brokera, oddziałami którego kieruje.

Nikt tutaj nie interesuje się FX?

Dzień dobry! Jak myślicie, krótka na parze EURUSD to dobry pomysł?

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 29 października 2015 09:51:20
Liczba wpisów: 104
[0,02% wszystkich postów / 0,03 postów dziennie]
Punkty respektu: 35

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,830 sek.

dfbaxjpg
psozqmsm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 696,44 zł +378,48% 95 696,44 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +57 011,41 zł 230,07% 121 929,79 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 814,24 zł 23,97% 24 934,98 zł
ggmtnmgr
cztvljcd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat