bginvest napisał(a): Rodak, jako główny analityk od gamingu, poinformował, że czyta Twoje wpisy na SW, widzi w tym wszystkim sens, "racjonalność i bezinteresowność".
|
|
A to dobrze czy źle?
|
|
dr_money napisał(a):25 stycznia 2022 00:58:29 Temat: matematyczna formuła Jestem inwestorem-matematykiem z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem zawodowym. Swoją przygodę z rynkiem zaczynałem w roku ‘99, dr_money napisał(a):18 czerwca 2024 09:26:43 Jestem AIrora i chciałabym podzielić się z Wami informacjami o moim zaawansowanym systemie inwestycyjnym
|
|
Temat:
STARWARD
Zabawnie brzmi powyższy post. Ktoś, kto nie potrafi przewidzieć ile czasu zajmie produkcja i w jakim budżecie ostatecznie się zamknie, nagle zostaje jasnowidzem
|
|
Temat:
JSW
Tam był podany adres mailowy do inicjatora, zadaj jemu pytanie wprost. Tutaj nie uzyskasz odpowiedzi.
|
|
Możesz mi powiedzieć jaki jest sens w podawaniu wyniku jednostkowego, oprócz taniego epatowania?
|
|
Temat:
JSW
Aticzek napisał(a):... manipulując kursem i wyceniając spółkę jakby miała zaraz upaść? Ja bym leciał z tym na komendę. SP zyska do 5 mln zł a służba penitencjarna zyska klienta na okres od 3 miesięcy do 5 lat.
|
|
... i dlatego zarejestrowałem się na portalu giełdowym, bo przecież to jest najwłaściwsze miejsce do poszukiwania takich informacji.
|
|
@com, ja dobrze widzę, że zobowiązania spadły z 388 mln do 388 mln czy coś mi się pokićkało?
|
|
yanek z hor napisał(a):Patetyczne słowa wreszcie trzeba zamienic na rozum Awykonalne, pozjadałeś wszystkie
|
|
baks napisał(a):Analitycy widocznie mieli dużą pozycję na spółce i jakoś muszą wytłumaczyć stratę szefom.
Co za wyrafinowane poczucie humoru
|
|
Temat:
AIRWAY
michal2805 napisał(a):Na pewno za kilka miesięcy ktoś tutaj będzie musiał się uderzyć w pierś. Akurat z mojej perspektywy airway jako jedna z niewielu spółek medtech/biotech ma coś więcej niż prezentacje w ppt. Urządzenia istnieją, mają patenty i są używane w kilku krajach. Brakuje tylko tego finalnego kroku, USA.
Kto ma rację? Czas pokaże. Raz jeszcze zaznaczam, piszę z perspektywy inwestora/akcjonariusza, uczestnika walnych zgromadzeń, a urządzenia widziałem na własne oczy.
Pozdrawiam, ekhm...
|
|
Temat:
AIRWAY
Tam akcjonariusze również bagatelizowali wydarzenia z przeszłości, dla nich liczyło się to, co może wydarzyć się w przyszłości i zmienić postrzeganie spółki. Akcjonariusze OIL nie doczekali się tego dnia, akcjonariuszom BIO i owszem, złagodzono karę, ale dopiero po tym jak spółka zmieniła właściciela. Tak, rynek wycenia przyszłość, ale wycenę bazuję na wydarzeniach z przeszłości.
|
|
Temat:
AIRWAY
michal2805 napisał(a): Patrzenie na przeszłe wydarzenia i próba wnioskowania co się wydarzy na ich podstawie to coś czego ja osobiście unikam. Prawdopodobnie w ten sam sposób rozumowali akcjonariusze Petrolinvestu i Biotonu
|
|
To jaki jest sens zamieszczania wzmianki jedynie o wzroście cen sprzedaży?
|
|
A TKW pozostał bez zmian?
|
|
Temat:
JSW
To tak można? Wystarczy jedno kliknięcie, by przestawić blok z gazu na węgiel? Patrz, jakie to proste
|
|
Vox napisał(a):Wojna hybrydowa Rosji. Ciekawe czy ktos umrze przez pana Putina A ktoś ze śmiechu, czytając ten wątek
|
|
Temat:
JSW
Cytat:widać jak na dłoni, że akcje są parkowane w mocnych rękach. A po czym widać, że w mocnych? W arkuszu zleceń jest podział na mocne i słabe?
|
|
Temat:
JSW
warto napisał(a): ACC 299$, 21.11.2016r. ACC 164$, 6.3.2017 Analogicznie JSW 85zł 21.11.2016. 73.50zł 6.3.2017 I 107,80 8.1.2018 gdzie ACC zalicza 260$.
Normalizacja danych? Nie, nie słyszałem.
|
|
Temat:
JSW
Wpis innego użytkownika sprzed 4 dni: Cytat:Śmiech przez łzy, w tym ciężkim dniu, jako posiadacz akcji JSW i tym co potencjalnie może stać się na Ukrainie, JSW jest jednak mega spekulacyjną spółką - jeżeli coś się dzieje i giełdy spadają, praktycznie zawsze spada najmocniej z W20. I jakieś tam dobre perspektywy, ceny węgla itp. są nic nie warte.
Ciekawostka z dzisiejszej sesji (stan ok. 16:30): JSW - ok. -10,5%, spółki działające wyłącznie na Ukrainie: Kernel ok. -6,5%, Astarta ok. -9,3%.....
|
|
Temat:
BUMECH
A próbowałeś rozwinąć myśl? Ok, sprzedaje po $181 i co z tego wynika? Równie dobrze mógłbyś wrzucić informację, że kurs zamknięcia BMC to 19,40 zł
|
|
Temat:
MERCATOR
A w piątek z jakich rąk do jakich? Masz podgląd w arkuszu na słabe i silne ręce?
|
|
Temat:
JSW
A jaki konkretnie norweski fundusz zwiększył swoje zaangażowanie w akcje JSW?
|
|
Panowie, drobna uwaga z pozycji biernego obserwatora - upolitycznianie wątku skutkuje drastycznym obniżeniem poziomu dyskusji, niestety.
|
|
Temat:
JSW
Cytat:Założenia operacyjne w zakresie produkcji węgla na 2021 rok zostały zaktualizowane z poziomu ok. 16 mln ton zgodnie z przyjętą Strategią, do poziomu 13,8 mln ton.
Czyli w dół. Czyli gorzej, niż zakładali.
|
|
Temat:
11BIT
To jeszcze tylko tiktokerki brakuje
|
|
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nie pisałem o zyskach z opłat i prowizji. Pisałem o WZROŚCIE OPŁAT I PROWIZJI. Pisałem o czymś, co wg Ciebie nie ma miejsca.
|
|
Cytat:To jednak nie nie koniec podwyżek opłat i prowizji w bankach. Od sierpnia 2021 r. – podaje wnp.pl – kolejnych zmian w zakresie tabeli opłaty i prowizji dokona BNP Paribas. Z kolei 1 września podwyżki czekają klientów detalicznych Banku Pocztowego. Cytat:Wzrost cen usług bankowych odzwierciedlony jest także w danych GUS. W marcu, w dziale "usługi finansowe świadczone przez banki i inne instytucje" ceny wzrosły rok do roku o 47,6 proc. Cytat:W 2020 roku zmiany opłat i prowizji wprowadziło osiem banków. W bieżącym roku byliśmy świadkami kolejnych podwyżek opłat i prowizji od podstawowych produktów bankowych. Cytat:Wynik z tytułu opłat i prowizji w I kwartale 2021 roku sześciu banków, które podały wyniki za ten okres, był 15 proc. wyższy niż rok wcześniej i 3 proc. wyższy niż w ostatnim kwartale 2020 roku.
|
|
Temat:
MERCATOR
Cytat:Słyszałem to samo ponad rok temu. Jak kurs był po 13zl. Tak, tak, prawo podaży i popytu nie dotyczy Mercatora. Słyszałem to rok temu. Jak kurs był po 650 zł
|
|
Temat:
LPP
Cytat:Cena min. - 63 grosze (8 sierpnia 2008) A co to ma do rzeczy? Kiedy miało miejsce odwrotne przejęcie?
|
|
pani_monika napisał(a):Czy ktoś może potwierdzić informację z tym odcięciem prądu do tych danych spółek bo tu mowa jest o spółkach nie kopalniach tej firmy W komunikacie mowa jest o kopalni, nie o spółce Cytat:ТДВ “ОП”Шахта імені Святої Матрони Московської”
|
|
Temat:
STALPROD
Cytat:Myślę, ze ktoś się świetnie bawi … po co to już pozostawiam to autoanalizy. A to ja poproszę o podpowiedź - jaki jest cel takiej zabawy? Gruby zaniża, by dobrać taniej?
|
|
Temat:
LUBAWA
No i? To dobrze czy źle? Wzrośnie czy spadnie? Zyskają czy stracą?
|
|
Temat:
KRUK
Cytat:Relatywnie zarabiamy coraz mniej Relatywnie do czego? Do przychodów? Odzysków? Jaki jest punkt odniesienia?
|
|
Temat:
MERCATOR
Cytat:Na tygodniówce robi się ciekawie Ok, a po co wrzucasz wykres w interwale miesięcznym?
|
|
Cytat:Gram prawie codziennie, walka satysfakcjonująca, misje fabularne wymiatają Cytat:Ja osobiście nie grałem, ale u moich znajomych jest bardzo podobnie Cytat:Czy ktoś z was gra? Zauważyłem, że połowa moich "znajomych" z gry zatrzymała się na poziomie w okolicy 7 I jakie wnioski z tego powinien wyciągnąć inwestor?
|
|
Temat:
FARM51
Cytat:Dodalbym szerzenie manipulacji i dezinformacji o "właścicielach wyprzedających ostatki akcji". Na to znalazłby już się nawet paragraf. Czy w przeszłości główni akcjonariusze posiadali więcej niż 5% akcji? TAK Czy obecnie którykolwiek z nich posiada więcej niż 5% akcji? NIE Czy w ostatnim czasie w/w osoby sprzedawały akcje? TAK Więc gdzie w tym manipulacja i dezinformacja?
|
|
Temat:
FARM51
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE NR 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. Cytat:powiadomień (o transakcjach dokonywanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze) dokonuje się niezwłocznie i nie później niż w trzy dni robocze po dniu transakcji. W mojej subiektywnej ocenie Siejka zachował się jak ***** w stosunku do rynku - o transakcjach dokonanych w dniu 05 lipca mógł poinformować rynek w tym samym dniu. Tylko czy rynek oczekiwał uczciwości/ przyzwoitości ze strony Siejki? Nie sądzę.
|
|
Temat:
FARM51
Adamex91 napisał(a): A tymczasem kolejne portale które nie wiedzą że premiera Chernobylite już była ;)
Kubuś Puchatek albo Joseph G. kiedyś napisał(a):Powtórzone tysiąc razy kłamstwo staje się prawdą.
|
|
Temat:
MERCATOR
Tabloidowo się zrobiło. Zdjęcie z bankiera zostało zrobione w marcu 2020 roku
|
|
Temat:
FARM51
Adamex91 napisał(a): Nie kolego, to nie farm do mygames przyszło. Kolejny wpis dezinformujacy ludzi o łatwy do obalenia. To ja poproszę o obalenie, bo sprawy nie znam a chętnie zgłębię.
|
|
Cytat: krótkie pozycje wzrosły w czerwcu do ponad 15 proc. free floatu
|
|
Czytanie ze zrozumieniem ma tutaj olbrzymią przyszłość...
|
|
Naprawdę musimy czytać takie posty na SW?
|
|
A czemu nie 1,618 na poziomie 4,36 zł? Rozumiem, że historycznie tak walor się zachowywał, po przebiciu 1,0 szedł na 1,272?
|
|
Cytat:Z ciekawostek dzisiaj wystartowały media społecznościowe Medicofarma Biotech Brawo! Ile lajków już uzbierały? Wnioskuję, że to jeden z kluczowych parametrów w ocenie potencjału spółki.
|
|
Cytat:Dziwię się, że nie odwołano Zarzadu za ten numer - ale to problem dla akcjonariuszy, że taki Zarząd mają Ja też się dziwię, że akcjonariusze Kiciński, Iwiński i Nielubowicz nie odwołali z zarządu Kicińskiego, Iwińskiego i Nielubowicza. Pewnie głosów im zabrakło
|
|
isaac napisał(a): Uważasz, że wiesz lepiej od absolutnej większości analityków? A to zabawne - obserwować jak analitycy ewoluują z niedouczonych debili na rzetelnych i nieomylnych specjalistów. Jeżeli rekomendacja < aktualnej ceny rynkowej - debile. Jeżeli reko > aktualnej ceny rynkowej - fachowcy pierwsza klasa.
|
|
Cytat:tyle, że większość sprzedaży w q1 zrealizowała się w styczniu gdy jeszcze hracze liczyli na szybką naprawę gry. Zechciałbyś uzasadnić, proszę? Cytat:Byłem przeciwny zarzuceniu gry Aha, a Legia powiedziała stanowcze NIE Superlidze
|
|
A jakie niby większe tytuły będą miały premierę? Kangurek Kao? Candy Crush? Litości, więcej konkretów zamiast pustych frazesów.
|
|
Temat:
PCFGROUP
baks napisał(a):Jednak nawet tak słaba gra jak CP ma średnią ponad x40 .... a Outriders ma mniej błędów i lepszy technicznie ... Nie grałem w żadną więc to mój subiektywny osąd. Nie znam się, więc się wypowiem
|
|
Cytat:Przeciez tutaj i na bankierze zdarzaja sie osoby, ktore mowia, ze spolka bankrutuje Serio? Mógłbyś zacytować użytkownika SW głoszącego takie opinie?
|
|
No tak, jak mawiają na bankierze - nie po to ktoś kupił, żeby na tym stracić.
|
|
Sorry, ale nie mam siły czytać te brednie - "nie przewidują spadku cen". Podmioty, które potrzebują rękawiczki ochronne, mają w głębokim poważaniu spekulację, oni muszą mieć zapewnioną ciągłość dostaw. Nie obdarzaj ich nadprzyrodzonymi zdolnościami lub posiadaniem wiedzy tajemnej, niedostępnej dla ogółu.
|
|
Co za brednie. Umowy najczęściej zawiera się z wyprzedzeniem, nie dzień przed dostawą - istnieje takie pojęcie jak lead time
|
|
Dix22 napisał(a): Łukasz Fojt + Andrzej Raubo (lista forbes 100 najbogatszych Polaków).
Zacny argument, mogę nim posłużyć się na forum Serinusa lub Integeru?
|
|
niedźwiedź napisał(a):... i dopiero jak poznamy co zadecydowali w ramach opcji strategicznych, nastąpi wzrost kursu. albo spadek
|
|
Cytat:Można poszperać i poszukać ile już akcji jest w rękach fundów polskich i zagranicznych, to może być razem około miliona - założenie - A można link do danych potwierdzających to założenie? Bo 6xx xxx i owszem, przewija się tu i tam, ale milion?
|
|
Temat:
HUUUGE
Czy Ty nie jesteś przemęczony? Dwa lata miną w marcu. 03.2019-03.2020 to jeden (słownie: jeden) rok, 03.2020-03.2021 to drugi. Razem dwa. W razie czego użyj palców
|
|
Temat:
HUUUGE
cichutki napisał(a):the special one napisał(a):A to ciekawe, zważywszy na fakt, że WIG.GAMES liczy sobie niecałe 2 lata tak? to idź na stooq.pl i wybierz 3-lata. Od 2018. Rozumiesz? Nie, nie rozumiem. Cytat:Od 18 marca 2019 r. GPW rozpocznie publikowanie nowych indeksów: WIG.GAMES - skupiający producentów gier oraz indeksów makrosektorowych.
|
|
Temat:
HUUUGE
A to ciekawe, zważywszy na fakt, że WIG.GAMES liczy sobie niecałe 2 lata
|
|
Masz wiedzę lub doświadczenie w tym zakresie?
|
|
Powinieneś poszukać odpowiedzi na to pytanie na bankierze
|
|
Temat:
MERCATOR
Uuuuu... cytujemy szefa marketingu na forum inwestorskim. Za chwilę kapliczka powstanie, otoczona z dwóch stron baretkami
|
|
Temat:
MERCATOR
Kubcon napisał(a): gdyby MRC był notowany w Londynie nigdy nie kosztowałby 5zł tylko 40-60zł
- Serinus?.. Dawno nie słyszałem tego imienia.
|
|
Temat:
STARWARD
Jeżeli chodzi o cytowany fragment o zwiększeniu zaangażowania, to przydałoby się go uzupełnić o wartość transakcji, wynoszącą 1.852,50 zł - daje to pełniejszy obraz sytuacji.
Gdyby ktoś się zastanawiał co mogłoby powstać po skrzyżowaniu KOV i 11B, to już ma odpowiedź.
|
|
Temat:
DUALITY
To nie tyle problematyczne, co powoli staje się nudne. Tylko czekać, aż powstanie nowy indeks WIG_PLAYWAY.
|
|
Temat:
DUALITY
Cytat:...studio z grupy PlayWay (10,95 proc.) I na tym mógłbyś zakończyć, niepotrzebnie produkowałeś dalszą część wypowiedzi
|
|
Temat:
HARPER
Sam odpowiedziałeś na swoje pytanie, podając wolumeny. Te akcje są niczym osiedlowa Karyna - miał je każdy kto chciał, na dodatek nie jeden raz.
|
|
Już o to się nie martw. Morgan wyeminuje instrumenty dłużne w oparciu o cenę szparagów, FED je wykupi a za pozyskany w ten sposób cash kupią szparagi. I Morgan syty i Frog cały.
|
|
Temat:
JUJUBEE
baks napisał(a): Moim, zdaniem wiedzą coś więcej i liczą się z dużym zarobkiem. Skupując z rynku taką ilość zapłaciliby pewnie znacznie drożej.
Przestań pisać te brednie, człowieku! Spójrz na dzienne wolumeny, spójrz na średnią cenę z okresu n. Taką ilość można było spokojnie skupić z rynku jak i wyrzucić w rynek.
|
|
Temat:
POLNORD
Duży dylemat mniejszościowych w Polnordzie Tych, co emisją dostali po mordzie. Chcieliby oddać, wszak to ludzie honoru Tylko jak dać po mordzie bez prawa poboru?
|
|
Temat:
11BIT
Wystarczy zamienić "wydadzą grę" na "opracują koncepcję" i mamy jedną w wielu błyskotliwych wypowiedzi - nie wykluczam, chociaż może być, że nie, albo nawet tak
|
|
Temat:
11BIT
baks napisał(a):Nie wiem czy posty gdzieś jeszcze są ale jak widać miałem rację I wrodzoną skromność. Chapeau ba(k)s Pisząc w stylu " nie wykluczam, że wydadzą grę w 2021, ale nie można też wykluczyć, że nie wydadzą" nie trudno być prorokiem
|
|
Temat:
CAPITEA
Dzisiaj KK użalał się na łamach podłogi: Cytat:Mam plan uzdrowienia firmy GetBack. Chcę wrócić do spółki i jestem przekonany, że w ciągu 30 dni uda mi się wyprowadzić ją na prostą Cytat:Nie będę bezczynie przyglądał się, jak ktoś to moje dziecko po prostu zabija.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Ciekawy pomysł. Oby tylko D.Augustyn nie skoncentrował się wyłącznie na promowaniu CI lub brokera, oddziałami którego kieruje.
|
|
Nikt tutaj nie interesuje się FX?
|
|
Dzień dobry! Jak myślicie, krótka na parze EURUSD to dobry pomysł?
|
|