Temat:
SYNEKTIK
Dla studentów psychologii jako case powinien posłużyć kurs i wpisy na forach podczas akcji zawieszania odwieszenia rekomendacji przez mBank, a KNF przy okazji na pewno już śledzi kto sprzedawał dzień przed i kupował dzień po. To oczywiste, prawda....
|
|
Temat:
SYNEKTIK
Krewa, Z hiperbola mamy do czynienia najczęściej przy gamesach, którym państwo chce dawać niskie - patrz zerowe podatki - ponoć to przyszłość narodu - jeszcze większego pierdnięcia nie słyszałem, że ktoś kto produkuje rozrywkę o zabijaniu najczęściej, jest przyszłością narodu, ale taki mieliśmy i mamy klimat A kurs synektik, GONIŁ za HIPERBOLA w wynikach, więc zgaście świeczki, weźcie głęboki oddech i czas zacząć myslec Czasem w ciemności i zupełnej ciszy człowiek może odnaleźć prawdziwa prawdę
Pozdro dla wszystkich
|
|
Temat:
SCPFL
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
Poszukiwany, poszukiwana
Early Access bacteromic
Miał miała być...
A
Pozostała tylko okładka Forbes ....
Akcjonariusze dadza nagrodę... Za ciężkie 15 miesięcy pracy po sprzedaży pcr one... Oj dadzą
|
|
Temat:
SCPFL
Ipopema podsumowała Spółka w raporcie (półrocznym) nie przedstawiła aktualizacji postępów swoich projektów rozwojowych I tyle w temacie Nie przedstawiła, bo nie miała czego
|
|
Temat:
SCPFL
Ostatni wpis z 4 kwietnia... aż na usta ciśnie mi się ... taka ilość wpisów... jak wiele się wydarzyło od sierpnia 2022 z bacteromic... Czy ktoś zechciałby mnie wyprowadzić z błędu i opisać tak na co najmniej na 100 słów ile to postępów spółka zrobiła w projekcie uważanym przez wszystkich, w tym analityków za najważniejszy dla jej przyszłości
|
|
Temat:
MILTON
MILTON_official
Czy można prosić o wytłumaczenie PROSTO PO POLSKU co oznacza dzisiejsze ESPI? Bo chyba nie tylko ja głupiutki mam problem z jego zrozumieniem Z góry dziękuję Pozdrawiam
|
|
Temat:
SCPFL
To bardzo ciekawy czas dla kursu spółki. Wszyscy zagorzali fani spółki przekonują o jej długoterminowym potencjale i jak to fajnie było wziąć dywidendę (nigdy nie jest fajnie gdy Państwo zabiera Ci 19% tego samego dnia) - trudno odmówić im racji w sprawie potencjału spółki Tylko jak długi będzie ten longterm? W przypadku medtech, biotech w sumie jest się skazanym na FOMO. Więc albo należysz do zakonu albo nie. Mnie jednak fascynuje, że wszyscy longtermisci zapomnieli, że ta spółka, tak - to samo SCP w styczniu tego roku kosztowało na giełdzie 200 PLN, tak, można było brać w tej cenie ile tylko fabryka daje, każda ilość, przypomnę to było po sprzedaży CD, kiedy było wiadomo jaka będzie minimalna dywidenda, ostatecznie wypłacona była o 2 PLN wyższa niż minimalna. Potem się zaczął hype... Pojawiły się piękne analizy techniczne z poziomami ... A jakże w analizie technicznej prawie idealnie zrealizowane... No i na pokładzie zostały owieczki... Dużo owieczek ... Ciekawe co zrobią jak nie będzie rosło... Nie wspomnę już o zaklinaniach ile to akcji SCP członkowie zakonu kupią jak otrzymają dywidendę... Skorzystali jak każdy ogarnięty i wzięli BCX po 37-38,5 i cashuja fajny zysk a zaraz powtórzą ten sam manewr na GMT Bo giełda to miejsce gdzie można być short term King a jednocześnie wieść dostatnie życie long term
|
|
Temat:
SCPFL
Prezes na okładce FORBES. Czy nie wiedział, że to prawie wyrok?
|
|
Temat:
SCPFL
Czy Scope jest teraz sexy, tu i teraz? Czy oprócz ewentualnych wpływów milestones w perspektywie kilku tygodni może się wydarzyć coś przełomowego, czego obecnie posiadający akcje się nie spodziewają? Banki upadają w ciągu kilku dni od runu na środki u nich zdeponowane, czas jest kluczowy. Czy akcjonariusze Scope nie będą w podobnej sytuacji co Ci co posiadają akcje twórców gier, gdzie premiera co 3-5 lat? To trochę też pytanie z kategorii czy flirt z atrakcyjną/atrakcyjnym kolezanka/kolegą z pracy musi przekreślić mój długoterminowy związek. Choć z drugiej strony na giełdzie można mieć harem. Dobra dywersyfikacja nawet w ramach jednego sektora, chociażby pod względem timingu dla nowych milestonowych ESPI, wg mnie jest kluczowa Jutro to jeszcze nic, ciekaw jestem kursu za 30 dni bez nowych ESPI
|
|
Temat:
XTPL
Kilka słów dotyczących ostatnich ESPI i ich wagi dla akcjonariuszy. Może się wydawać że same przyznanie patentów nic nie wnosi, pewnie , racja - cash flow na dziś to nie poprawi, ale chyba już dawno wszyscy zapomnieli, że tutaj chodzi o to by sprzedać firmę. W latach 2018-2019 wielu uważało xtpl za idealnego kandydata do przejęcia, zresztą obecność niemieckich vc o tym swiadczy. Potem przyszedł czas rozczarowań brakiem szybkiego wdrożenia technologii u tuzów rynkowych... Cena pół litra itp itd... ostatnie tygodnie to wysyp info o pozytywnym zakończeniu działań spółki podjętych nawet 4 lata temu... Tak inwestowanie to proces i po stronie spółki i po stronie akcjonariusza... To ma ogromne znaczenie, bo skoro sprzedaż już pozwala pokryć koszty, patrz brak nowej emisji, to każdy patent i każdy dzień przybliża spółkę do sukcesu, gdzie ktoś BIG będzie musiał podjąć decyzję, muszę ich mieć u siebie, bo inaczej konkurencja mnie prześcignie, także do 15tu odlicz i będzie odzew... WrocLove pozdrawia
|
|
Temat:
SCPFL
Zupełnie inna kwestią jest przebieg dzisiejszej sesji. Poranek pokazał, że "inwestorzy" to raczej biblijni Tomasze, którzy jak nie dostaną na tacy ESPI to nie uwierzą w oczywiste. Trawestując "zarobienia" Ci co nie zobaczyli, a uwierzyli. Piękne kółeczko z zyskiem takim jak przeciętny Kowalski oczekuje na rocznej lokacie. Czym można wytłumaczyć spadek z 276,5 na 256 po publikacji raportu rocznego a potem wzrost kursu na 286, no chyba nie tym że dywidenda będzie o 2 PLN wyższa od minimalnej możliwej.... Naprawdę ktoś nie wierzył, że będzie? To jednak sugeruje, że paliwa do wzrostów starczy jutro być może do 9.15 albo od razu zaczniemy na minusie, a zryw dywidendowcow będzie kilka dni - godzin przed 23 marca
|
|
Temat:
SCPFL
W końcu po kilku, już w sumie, latach od mojego wpisu, miło mi stwierdzić, nie miałem racji, mamy nowe ATH
|
|
Temat:
SCPFL
No to już wszystko wiadomo, skąd dziś od samego rana to wzmożenie popytu... Dziurawce latawce wiatr na naszym bananie... Spekulantom została w sumie jedna sesja, no może 1 i 3/4 do info o podziale zysku
|
|
Temat:
CLOUD
No i jeszcze pewne przejęcie do którego na szczęście nie doszło, co potem skutkowało koniecznością zmiany modelu biznesowego. O należnościach (niektóre z przeterminowaniem kilkaset dni) w kwocie przekraczającej kilkumiesięczne przychody nie wspominając
|
|
Temat:
CLOUD
Jak się cofniesz do 2018 roku jeśli dobrze pamiętam i zobaczysz jak został skonstruowany skup akcji z rynku, to zrozumiesz czemu tak wiele wody musiało upłynąć by niektórzy znowu chcieli widzieć na swoim rachunku maklerskim akcje o skrócie CLD. Spółka już wiele zrobiła by zmazac grzechy młodości ale zawsze warto pamiętać...
|
|
Temat:
SCPFL
Raport roczny 1 marca. 2 lutego meldunek w indeksie swig80, w końcu jakieś momentum
|
|
Temat:
SCPFL
Do końca stycznia spółki powinny przekazać raport z harmonogramem przekazywania raportów okresowych. Wkrótce dowiemy się zatem ile potrwa jeszcze pauza informacyjna ze strony spółki. Biorąc pod uwagę co powiedział Prezes przy okazji debiuty na GPW, w tym roku poza info o kwocie zysku do podziału i może zrealizowaniu jakiegoś kamienia milowego z CD nie mamy co liczyć na jakieś fajerwerki
|
|
Temat:
XTPL
Kowollik widzi 1 mld PLN kapitalizacji.. WrocLOVE
|
|
Temat:
SCPFL
30 grudnia scope odpowiedzial KNF w sprawie zatwierdzenia przejścia na GPW. Czy teraz to już decyzja po stronie KNF.. W końcu?
|
|
Temat:
XTPL
Bo najlepsze do inwestycji są spółki po przejściach... Kiedy wychodzą na prostą. Na początku każdy patrzy nieufnie, mając na uwadze przykre doświadczenia z przeszłości, zresztą nawet artykuł w Forbes jest w tym tonie, dopiero po chwili spółka wraca do łask szerszego grona.. Teraz z WrocLOVE pure ma szansę przejść podobną drogę co XTPL, może oni będą gwiazda kolejnej gwiazdki
|
|
Temat:
XTPL
Niezłe tempo podpisywanych umów. Kiedyś mówiło się milion w środę, milion w sobotę, a teraz co tydzień to nowa umowa sprzedaży Delta Printing System przez XTPL. Brawo
|
|
Temat:
SCPFL
Główna fala wyprzedaży rozpoczęła się po info które cytujesz, ja miałem je na swojej skrzynce mailowej 10.15. dlaczego wyprzedaż, bo z wypowiedzi Ruty wynika, że do WZA zatwierdzającego wynik roczny już nic więcej o planach podziału zysku się nie dowiemy. A to jednak szmat czasu... Ja jednak po cichu liczę , że po MEDICA jeszcze napłyną ciekawe newsy 7% z tych trzystu baniek też da ładny grosik do wypłaty dywidendy, tyle teraz banki płacą firmom za depo, niektóre nawet z plusem... Wakacje kredytowe... Sprawy frankowe, jeszcze 16 luty, sektor bankowy jest wyssany z gotówki jak nigdy
Pozdrawiam
|
|
To bardzo proste. Spółka ma już swoich akcjonariuszy, którzy chcą żeby się rozwijała szybciej. Co robią, gdy nie wypada im po milion USD z kieszeni. Pożyczają akcje , otrzymuja środki, te ich akcje, w tym przypadku są "rozpylane" po zainteresowanych ulach, a oni sami obejmują za otrzymane środki nowa emisję. Spółka ma nowe środki, o to chodziło. A widać rozpylanie po ulach może udać się bardziej, gdy rozpylaniu nie przeszkadzają przepisy o emisji KNF.. Najważniejsze, rozpylanie będzie do uli poza sesja główna, czyli miodny pył nie zaleje całego sadu, ogrodu, gdzie nawet najbardziej sprytne rączki pszczółek nie dałyby rady zbierać i mnóstwo by się zmarnowało, patrz GENOMTEC, który taka akcja stracił masakrycznie na wizerunku, po rozpyleniu miodnego pyłu bez ostrzeżenia i w ilościach szkodliwych dla zdrowia,
|
|
Temat dodatkowego finansowania chyba ostatecznie załatwiony. Pożyczka akcji, mechanizm wykorzystany już przez kilka innych spółek, ale z gwarancją że akcje zostaną zaoferowane w transakcjach pakietowych, pozasesyjnych a nie poprzez nachalne upychanie towaru na rynku, co niestety nadszarpnęło zaufaniem rynku do innej spółki z NewConnect, a potem objęcie nowej emisji. Cena... Dziś każdy mógł kupić niewiele wyżej...
Pozdrawiam
|
|
Temat:
SCPFL
Wznowienie procesu przejścia na GPW + udział w GPWinnovationday ... Wygląda na to, że sprawy z przeniesieniem CD do nowego właściciela dobiegły końca i spółka wraca do działań ukierunkowanych na przyszłość. Bardzo jestem ciekaw tego 20 października, czy usłyszymy coś nowego, a może wcześniej jakieś ESPI o strukturze wypłaty dla akcjonariuszy. Czas najwyższy
|
|
Temat:
SCPFL
Tak jak uważam, że NBP swoimi działaniami nie może plugawić naszej waluty, tak -tym bardziej w kontekście wypowiedzianych na tym webinarze stwierdzeń, że gdyby kapitalizacja scope była wyższa to i cena za CD byłaby wyższa - obowiązkiem zarządu jest by doprowadzić do trwałego wzrostu wartości giełdowej scope przed rozpoczęciem komercjalizacji bacteromic - a że jest wiedza o stanie faktycznym i brak działań w zakresie zniwelowania tego zjawiska - to obecny kurs to ocena działań zarządu od sierpnia tegoż roku Oby dzień chwały nie był zaczątkiem procesu upadku. Patrz Ikar i jego swobodne opadanie. Panowie z zarządu konkrety, konkrety
|
|
Temat:
SCPFL
W sumie nie wiemy, czy spółka zamieniła USD na PLN od razu po otrzymaniu płatności, gdyby zrobili transakcje forward a jakże opłacalną -to z uwagi na to, że jest to instrument finansowy, już byśmy wiedzieli. Więc czemu kurs jest tak nisko? Jeśli nie doszło do zamiany USD na PLN , to kapitalizacja poniżej wartości cashu w spółce. Dlaczego Bo jak ktoś potrzebuje kilku miesięcy na wyplucie z siebie czegoś co już w zarysie stanowił statut spółki, to nieruchawość z ich strony aż bije po oczach. Wznowienie procesu przejścia na GPW też wymaga takich wysiłków że zarząd nie jest w stanie tego udźwignąć? Koniec kwartału to idealny moment żeby w końcu coś przedstawić RN i już dość tego szampana, gdy pospólstwo giełdowe głoduje i marznie. Panowie, konkrety. Gdzie jest ten cash na naszych rachunkach?
|
|
Temat:
AIRWAY
To dzisiejsze ESPI dopełnia obrazu... mam tylko pytanie czy Prezes AWM, przypomnę kredyt na prawie 3 mln EUR, może podpisać z prezesem ADV (dla wyjaśnienia ze sobą) któr a to przez 2 pełne miesiące wywalała akcje swojej spółki córki AWM (A jakże) , bo ma inną ciekawą spółkę na oku (oficjalna linia z ESPI) może podpisać porozumienie o przesunięcie spłaty obligacji, kiedy wie jak ON i NIE ON, że te zaskórniki to jedyne co ma teraz ADV - czy EWIDENTNIE NIE DZIAŁAŁ NA SZKODĘ SPÓŁKI AIRWAY MEDIX? Bo skoro ADV wyda tą kasę na spółkę np wydymać wszystkich sp zoo, i On jako AWM wie, że ON jako ADV to zrobi, to takiego przekrętu w świetle jupiterów GPW dawno nie widziano, ciekawe czy Prezes GPW wie jakie to spółki są notowane na jego giełdzie i co sobie robią z akcjonariuszy? Myślę że warto zrobić z tego case... Bo ON wg wyznawcow, to multimilioner, to może uważa się za bezkarnego..
Załogo stockwatch, choćby dla nauki dla innych inwestorów, może warto zaprosić tych PAŃSTWA, do wywiadu prawdy - rzeki
Pozdrawiam
|
|
Temat:
AIRWAY
@krewa trochę po cichu wierzyłem, że choć jeden klocek z tej układanki nie jest fejkiem, bo gdzieś leży czerwona linia po przekroczeniu której nie ma już powrotu do normalnej rzeczywistości , ale okazuje się że Oni lubią przesuwać granicę...
|
|
Temat:
AIRWAY
W lakoniczny sposób, bez podania przyczyn... Po 6 miesiącach rozmów...? Coś mi się tu nie składa... Znowu ESPI podane podczas sesji pomimo faktu, że info było znane wczoraj nocą...
|
|
Temat:
AIRWAY
Czy Oni w ogóle coś potrafią? Nie pisze już o podpisaniu umowy na sprzedaż technologii, ale zwykle dodawanie. Zajrzyjcie sobie do załączników z ostatniego komunikatu i zliczcie liczbę akcji, to na pewno z 12 sierpnia nie wyjdzie Wam 310 tys, tylko prawie 2 razy więcej - zresztą liczba zalacznikow 3 dla 2 dni wskazuje, że tam jest trudno z byciem w rzeczywistości....
|
|
Temat:
SCPFL
Masz absolutnie rację, kwestia redukcji i niepodzielności akcji przy rozliczeniu działa na niekorzyść drobnych, ale kwestie wymuszonej podaży że strony TOTAL trzeba jakoś rozwiązać... Wtedy zaproszenie do składania ofert sprzedaży po cenie nie odbiegającej od obecnej o kilkaset % jak w mercator załatwi sprawę
|
|
Temat:
SCPFL
Zaproszenie do składania ofert sprzedaży akcji pozwoliłoby też TOTALOWI bezpieczne zredukowanie pozycji w SCOPE patrząc na wymogi koncentracji
|
|
Temat:
SCPFL
Zatem to co może zrobić zarząd Scope (może bardziej co by mi odpowiadało), to uchwalić (ja osobiście uważam, że do ludzi pójdzie 70% z transakcji sprzedaży CD) program skupu akcji w tym roku na 20% wartości transakcji, skupowanie dość agresywne jeśli chodzi o linię czasu, umorzenie tych akcji, a następnie po zatwierdzeniu sprawozdania rocznego wypłata dywidendy zgodnie z zapisami statutu, która to dywidenda będzie już przeliczona na mniejszą ilość akcji ( po umorzeniu) co da jej wyższa wartość na 1 akcję
|
|
Temat:
SCPFL
Zgodnie z art. 195 § 1 k.s.h. Spółka może wypłacić zaliczkę na poczet przewidywanej dywidendy, jeżeli jej zatwierdzone sprawozdanie finansowe za poprzedni rok obrotowy wykazuje zysk. Zaliczka może stanowić najwyżej połowę zysku osiągniętego od końca poprzedniego roku obrotowego, powiększonego o kapitały rezerwowe utworzone z zysku, którymi w celu wypłaty zaliczek może dysponować zarząd, oraz pomniejszonego o niepokryte straty i udziały własne.
|
|
Temat:
AIRWAY
Z szybkich obliczeń wynika, że po transakcji z 11 sierpnia uzbierali około 2,7 mln PLN. Na wczorajszej sesji może zebrali nawet 800 tys PLN przy założeniu wyrzutu 1,3 mln akcji . Robi się z tego 3,5 mln PLN. Do 4 mln nominału i odsetek jeszcze niestety trochę brakuje. Raport półroczny na razie z datą 16 września, nie wiem właśnie czy w takim razie mogą jeszcze 16 sierpnia sypać... W sumie brakuje im 1-2 sesji z potężnym obrotem by dokończyć dzieła "zniszczenia" kursu....
|
|
Temat:
AIRWAY
Michał Kolejne ESPI jakie zobaczymy wg mnie poza oczywiście tymi o relatywnie niewielkiej zmianie zaangażowania - 900 tys akcji w dniach 3-5 sierpnia tak na marginesie - to będzie komunikat o zmianie daty publikacji raportu półrocznego, co umożliwi sypanie akcjami prawie do końca sierpnia, a wiemy że 31 sierpnia ponoć ma nastąpić wykupienie obligacji przez Adiuvo za kwotę która przy obecnym kursie oznacza blisko 7 mln akcji. Miałoby to sens szczególnie w sytuacji, gdyby doszło do sprzedaży CSS w zapowiedzianym terminie po cenie która byłaby znacząco różna od ceny likwidacyjnej majątku.... Zwróć uwagę jeszcze na ilość akcji które adiuvo zarejestrowało na WZA w czerwcu, czyżby tyle chcieli mieć docelowo?
|
|
Temat:
AIRWAY
Gotująca się żaba, jeśli proces przeprowadzić inteligentnie, też będzie informować o relatywnie niewielkim wzroście temperatury w garnku w którym przebywa swoje siostry pływające w jeziorze, tak raport po raporcie, aż żaba się ugotuje i tego nie zauważy... Relatywnie niewielkie.... Ale OBIEKTYWNIE OGROMNE patrząc na udział sprzedaży jednego akcjonariusza w podaży globalnej i jego wpływowi na kurs akcji... Się wam rzeczywistość zrelatywizowala... Matrix Panie Matrix
|
|
Temat:
AIRWAY
Adiuvo sprzedaje żeby zainwestować środki w nowe projekty???? Mogli wymyślić już naprawdę coś lepszego i dlatego wywala ile wlezie akcje swojej jedynej działającej inwestycji po kursach zbliżonych do tych z paniki pandemicznej z marca 2020.... Tuż przed mega ważnymi informacjami cenotwórczymi dla AWM (15 sierpnia to najbliższy poniedziałek) Akcjonariusze adiuvo chyba mogą mieć wątpliwości czy te działania mają jakikolwiek sens ekonomiczny... Taka znaleźli okazję, że muszą za 50% ceny (patrząc na notowania z drugiej połowy czerwca) oddawać akcje Airway? Już nie wspomnę o cenach z 2020... Milioner i jego najbliższa zaufana... Dla niewtajemniczonych... W spółce matce i airway jest to samo towarzystwo... Pan O domyśla się jako zarząd Awm co robi pan O jako zarząd ADV... To się nadaje tylko do kabaretu...
|
|
Temat:
SCPFL
Krewa... Wyjątkowość swoich spółek, ja jestem uznany przez wielu SCOPOwiczow za persona non grata i główny opluwacz spółki... Może to jednak WY zwolennicy analizy technicznej jesteście przekonani o wyjątkowości tej metody...? Bromba tak się akurat stało że w Waszej technicznej szarej strefie kurs spadł do wartosci omal poniżej gotówki na koncie, wobec czego My FUNDAMENTALIŚCI kupowaliśmy ja na potęgę jako opcje ITM za FREE... Jeśli to przekonało cię do wiary w analizę techniczną, cieszę się, że mogłem podbudować Twoje prsekonania, ale moje i moich znajomych działania nie miały nic wspólnego z techniką, tylko wynikały z przemnożenia pewnej kwoty USD i kursu USDPLN! Na szczęście każdy może wierzyć w to co chce, ja w technikę przy spółkach projektowych które właśnie zamknęły jeden ze swoich projektów nie wierzę. To nie ten moment, tutaj liczy się już tylko miłość do pieniędzy, żadna technika i sprawność kochanka nie jest potrzebna Pozdrawiam
|
|
Temat:
SCPFL
Robkop, bo ważne jest tylko cash tu i teraz. A nie ile może być hipotetycznie... Przy tych stopach cash e przyszłości to nic niewarte banialuki
|
|
Temat:
SCPFL
Analiza techniczna w sytuacji takiej jak jak na scope jest tak samo ważna , skuteczna nieskuteczna jak kolor bielizny na sukces w podrywie w sobotnia noc... O czym tu w ogóle prawić, jest poziom cash na rachunkach i ocena wartości projektów in progress... Analiza techniczna ... Sorry nie tym razem
|
|
Temat:
SCPFL
Domykanie luk, to MABION i forum parkietu...
|
|
Temat:
SCPFL
Przy okazji czarno na białym wszyscy zobaczyli ile kosztowała umowa z EBI... 2/7*100% Europejski lombard przez duże L... Stąd też pociągnięcie 2 transzy skutkowało tym na kursie, czym skutkowało.... Niech już lepiej polskie startup finansują się pożyczkami akcji.. Są granice przyzwoitości w koszcie finansowania i zabezpieczeniach, ale tutaj otworzono nowy wymiar "pomocy"
No to czekamy na krowie na rowie ESPI poziom dywidendy, wtedy dołączy ulica... Kiedy kupujesz opcje IN THE MONEY za Free... Lubię to
|
|
Temat:
SCPFL
Mam nadzieję, że będę mieć rację tylko do jutra. Prawie dokładnie rok temu obstawiłem, że ATH na spółce zostało już osiągnięte i dziś po w sumie udanej sprzedaży, duża część płatności tu i teraz, miłe zaskoczenie, miałem nadzieję napisać sorry pomyliłem się, a tu nic! Rynek wycenia tylko gotówkę w spółce? Odważnie... Obstawiam casus K2 INTERNET tam dopiero jak inwestorzy przeczytali komunikat ESPI o dywidendzie zareagowali na sprzedaż oktawave, można było zarobić łatwe procenty w 1 dzień, zobaczymy czy tym razem też komunikat o poziomie dywidendy będzie akceleratorem dla kursu. Kolejny raz okazuje się że w spółkach bio medtech wystarczy spokojnie czekać, pobawić się na początku, gdy fantazja i marzenia mają swoją wartość, wyjść gdy przychodzi do prozy życia i pracy u podstaw i wejść znowu, gdy bóle porodowe projektu przerażają tak wielka ilość inwestorów, że mamy 80+ PLN na kursie 2 tygodnie przed rozwiązaniem!
Pozdrawiam wytrwałych i skaczących z kwiatka na kwiatek
|
|
Temat:
AIRWAY
Szanowni państwo Airwaymedix Rozumiem reprezentujący zarząd czyli adiuvo, że powoli myśli o zmianie branży Myślę , że zarobicie fortunę nakrecajac film w którym opiszecie jak można zepsuć coś, czego nie da się zepsuć... Jak to jest sprzedawać akcje najbardziej wartościowej spółki portfelowej, tych porażek po drodze już nie będę wspominal, po takiej cenie Jak to jest, robić to, ponoć tuż przed podpisaniem umowy z BICI? Nie możecie poczekać te kilka dni, komornik Was ciśnie? Które z członków zarządu adiuvo naciska przycisk sell? Jak to jest, być członkiem zarządu ADV i pozwolić by jako członek AWM podpisać transfer GRUBYCH milionów do spółki bankruta?
ten film spowiedź będzie warty miliony i nie trzeba będzie już być 70% strony podażowej na każdej sesji AWM
|
|
Temat:
AIRWAY
Szanowny użytkowniku Airwaymedix, jedno jest pewne. W dniu w którym pojawi się ESPI że obecna ekipa opuszcza zarząd nastąpi gwałtowny wzrost kursu. Podobnie jak z pewnym biznesmenem z Wrocławia... Napiszcie wprost ile musicie jako adiuvo wywalić jeszcze akcji, 2-3 mln , 5 mln akcji. Kiedy adiuvo przestanie być złą matką i odda środki córce?
|
|
Temat:
AIRWAY
Cóż, wyszło jak zwykle... Z naturą człowieka nie wygrasz... Albo stoi się po złej albo po dobrej stronie
Wpisy użytkownika airwaymedix z 23 czerwca w świetle dzisiejszego ESPI każdy może z moralnej i nie tylko strony ocenić sam
Oj, oj
|
|
Temat:
AIRWAY
Z mojej perspektywy najważniejszy jest komunikat o podpisaniu porozumienia z Bankiem. Przechodzimy ze stanu nieuregulowanego zobowiązania bankowego na kredyt długoterminowy w połowie nominału co prawda, ale jednak. Jak wiemy z kolejnego komunikatu, zawdzięczamy to pojawieniu się potencjalnego partnera... Także jest kompetencja i od razu jest też jakość... Podpisanie porozumienia z Bankiem to też jasny sygnał dla potencjalnego nabywcy CSS, a może włączy się do rozmów kolejny, spółka wspominała o 2 potencjalnie zainteresowanych przecież
Wyznanie wiary, żal za grzechy, szczera spowiedź i skrucha nawet na łożu śmierci dają życie wieczne...
Dobrze że w airway późno, ale jednak, zrozumiano, że ktoś z kompetencjami, znajomościami, know how, zapleczem finansowym musi pociągnąć ten wózek do końca, że sami tego nie udźwigną Cieszę się że to się wydarzyło...
|
|
Temat:
AIRWAY
Oczywiście, dla KNF zadanie, przeanalizowanie transakcji zawartych w pierwszej połowie marca. Inteligentnie , nie pierwszego , nie drugiego marca... Kilka dni później... Może tyle trwało wysłanie gołębia pocztowego do pewnych akcjonariuszy. ... I bum wzrost z 0,6 na 0,83 przy wolumenie zbliżonym z tej ostatniej sesji z 17 czerwca , jakieś 3% Free float.... Efektywność rynku... Kpina... Polski rynek kapitałowy... Oksymoron....
|
|
Temat:
AIRWAY
2 kolejne ESPI pokazują genezę pojawienia się tych 2 poprzednich. ... W spółce pojawiły się kompetencje... I dało to od razu efekt... Bardzo mi się podoba sformułowanie :zwiększenie ekspozycji AWM na INTELIGENTNY kapitał... To bardziej do tych, co dalej siedzą za biurkiem i wierzą w efektywność rynku kapitałowego... Gdy pojawia się ESPI wielu inwestorów ma problem z oceną nie tylko siły wpływu tego komunikatu, ale również jego kierunku... Czy to dobre info, czy nie? Więcej nauki strzelania w szkołach, więcej religii.... Państwo w sumie potrzebuje tylko mięsa armatniego...
|
|
Temat:
AIRWAY
Spółki z tej branży wycenia się mocno również przez pryzmat kompetencji zarządu. Jakie one są, to rynek właśnie pokazuje. W marcu 2020 kurs wynosił nieco ponad 30 groszy, czyżby retest tego poziomu? To byłoby jakieś 4 mln EUR kapitalizacji, w sam raz na wartość likwidacyjną. Gratulujemy umiejętności zarządczych macherom tej sytuacji. Brawo. Trudno będzie przebić te osiągnięcia...
|
|
Temat:
AIRWAY
Przypominam że do kwoty 1 mln EUR można było przeprowadzić bardzo szybka emisję akcji, co z kolejnym milionem EUR które ADIUVO zwraca AIRWAY już tak dawno, że najstarsi górale nie pamiętają, kiedy to wszystko się zaczęło,...zupełnie zmieniłoby sytuacje negocjacyjną spółki zarówno z bankiem, jak i z firmami zainteresowanymi nabyciem od niej technologii. Zarząd przede wszystkim powinien zapewnić spółce warunki do dalszego funkcjonowania, PŁYNNOŚĆ głupcze...a potem to możemy śnić o potędze naszych technologii
|
|
Temat:
AIRWAY
Aż trudno uwierzyć, że tutaj nie wykonano kilku działań począwszy od 7 lipca. Brak tych kroków dla mnie oznacza, że nie wszyscy gramy do tej samej bramki...
|
|
Temat:
AIRWAY
Z tego co pamiętam już 7 lipca było wiadomo, że TELEFLEX zwróci technologię i nie zapłaci AIRWAY kolejnych ponad 4 mln EUR. Wtedy 7 lipca było też wiadomo, że koniec października to maksymalny termin zwrotu kredytu 2,98 mln EUR ( istniało ryzyko postawienia kredytu w stan natychmiastowej wykonalności). Od 7 lipca można było przedsięwziąć wiele kroków by zapewnić finansowanie spółki z rynku kapitałowego z emisja akcji na podstawie memorandum, w trybie prywatnym, emisja obligacji zamiennych na akcje. Żadnych z tych działań nie podjęto... Czy to tylko zaniedbanie, czy świadome działanie na szkodę spółki. Pikanterii całej sprawie dodaje fakt, że pan Orłowski z airway 30 czerwca zgodził się by pan Orłowski z adiuvo oddał społce należne 4 mln PLN plus odsetki 6 miesięcy później, która to rolka , ja już nie pamiętam... ,7 lipca nie miał żadnych przemyśleń w tej sprawie.. nie ma ich również dzis ALE ponoć wspiera .. chyba lewa ręką ściska prawą, a może jakieś inne wygibasy...
|
|
Temat:
AIRWAY
Teraz najważniejsze pytanie, czy w ślad za komunikatem o przeniesieniu zwrotnym praw do technologii, pierwszym komunikatem airway będzie info o podpisanym term sheet z potencjalnym nabywcą, czy jednak o tym, że Bank zaspokoił się na zabezpieczeniu kredytu i przejął prawa do technologii a airway je stracił. Nie wychodzilbym więc tak daleko w przyszłość z pytaniem o wycenę CSS w portfelu. W świetle umowy kredytowej, i NIESPŁACONEGO kredytu już od ponad 30 dni, airway jest bardzo mgliście jej właścicielem. Życzę zdrowia fizycznego , bo na mentalne za późno, włodarzom ADIUVO, upss to ci sami co w AIRWAY, że w sytuacji niewypłacalności najważniejszej spółki zależnej, uważają że jest cool nie oddawać środków z tytułu wyemitowanych obligacji, co ewidentnie zmieniłobyy charakter prowadzonych rozmów i z bankiem i z potencjalnymi nabywcami technologii. ADV taki biznes po polsku, dawaj, zmieścimy się.
|
|
Temat:
AIRWAY
No właśnie , jak traktować komunikat spółki, że są w kontakcie z bankiem i czekają na spotkanie, a termin spłaty mija 31 października, komunikat z 29 października. Czy takie ESPI wypełnia znamiona jednoznacznego poinformowania rynku o niespłacenia w terminie kredytu? Ja mam poważne wątpliwości. część akcjonariuszy i nie tylko oni, uważają że kredyt czarodziejsko dalej funkcjonuje, czy zatem nie są wprowadzani w błąd?
|
|
Temat:
AIRWAY
Zastanawiam się co robi giełda, że nie zawiesiła notowań... Dla mnie to niepojęte, że można nie spłacić kredytu i ani mru mru... GPW w ten sposób sama sobie wystawia notkę, a może trzeba ich uświadomić
Pozdrawiam
|
|
Temat:
AIRWAY
Airway zakłada ze będzie miał okazję w kolejnych raportach poinformować o wydłużeniu spłaty kredytu, ???? Oby nie zostali zaskoczeni w listopadzie, tak jak i w lipcu.
a wystarczyło by główny właściciel stanął na wysokości zadania przed 29 października i nie byłoby tematu...
1 listopada, w przypadku braku przesunięcia ostatecznego terminu spłaty kredytu wartość CSS spada można śmiało powiedzieć do 0, kto będzie negocjować kupno i bić się o zakup technologii z tak skomplikowana sytuacją prawną i pojawiają się oczywiście kwestie związane z defaultem. Chyba wiadomo, co oznacza w prawie, brak spłaty kredytu... O niebagatelnej z punktu widzenia wartości kapitałów własnych, ale też sumy bilansowej
W raporcie półrocznym, spółka informuje o gotowości głównego właściciela do wsparcia spółki, to chyba ten moment. Ja już bym na ich miejscu wklikiwał dane do przelewu
|
|
Temat:
SCPFL
Czyżby syndrom AIRWAY roku pańskiego 2017... Jednak..., im bliżej tym gorzej... Każda informacja uwiarygadniajaca realizację celu wykorzystywana do dystrybucji... Członkowie fan clubu w akcje zaopatrzeni, a pozostali bez różowych okularów, wolą wróbla w garści niż gołębia na dachu Ostatnie kilka miesięcy pokazują, że rację mają kolkowicze, ale OAT bis marzy się kazdemu Liczę jednak ze prawdziwy powód publikacji tego ESPI przyniesie zamierzony efekt, to nie był komunikat dla do inwestorów, chyba każdy to wyczuwa...
Trajektoria ruchu kursu strasznie wyplaszczona wobec moich oczekiwań sprzed kilku miesięcy
|
|
Temat:
SCPFL
No i pierwszy Kroczek w raczej wcześniej niż później zrealizowany, teraz zobaczymy jak z trajektoria ruchu kursu w czasie
|
|
Temat:
PURE
Kibicuję spółce nie tylko jako lokalny patriota, ale oczywiście również jako akcjonariusz Niestety obawiam się że sentyment do branży uległ takiemu wychłodzeniu, że ta piątkowa informacja jeśli spowoduje jakiś ruch na kursie, to będzie to konsekwentnie wykorzystane do dystrybucji Obym się mylił... Ale to chyba za mały krok milowy, taki tuptuś...
|
|
Temat:
AIRWAY
Tykający zegar sprawia, że nawet największe leniuszki wstają z łóżka. CSS do sprzedaży, wybór doradcy to najmniejszy Kroczek z możliwych, ale zawsze coś. Łatwo przyszło, łatwo pójdzie, za 5 mln EUR nawet, tym bardziej jak się ma nóż na gardle... Zawsze to więcej niż Anty Teresy 0
|
|
Temat:
SCPFL
Dl mnie kluczowe zdanie z raportu Celem spółki jest, by rozmowy doprowadziły do podpisania umowy warunkowej, w której strony ustala warunki konieczne do zawarcia umowy sprzedaży CD
Taka umowa raczej wcześniej niż później I idealna do budowania napięcia i.. Wzrostu ceny akcji oczywiście po pierwszym boost, który następnie zaleje fala podazy zniecierpliwionych inwestorów, a tych po ostatnim zrywie na 180 jest sporo i jeszcze więcej niż wtedy
|
|
Temat:
AIRWAY
Airway Z trybu sudden death Przeszedł na tryb survival Akcja kończy się wraz z opadajacymi liśćmi ostatnich dni pazdziernika
Czy to jest ten mega news na który czekali akcjonariusze...
W stanie terminalnym cokolwiek z psychologicznego punktu widzenia może znaczyć wybawienie... Ale to psychologia nie ekonomia...
|
|
Temat:
SCPFL
Chung a kto Ci zagwarantuje pozytywną decyzję FDA, jak nie możesz sprzedawać na njwznejszym rynku, to ile jest warte twoje urządzenie, więcej czy mniej... A skąd pochodzą najbardziej zamożni kupcy... Jak chcesz to ocenić, to wróć do licznych z czasów, kiedy jeszcze wszystko było w planach, czatów i webinarow, ile dla spółki to EUA znaczyło Pozdrawiam
PS. Znaczylo więcej niż te 8 procent dziś, dużo więcej, duuuzo więcej
|
|
Temat:
SCPFL
Spółka bardzo fajnie to zakomunikowała. nie ma wpływu na proces sprzedaży, pewnie ze nie ma, ma tylko i wyłącznie na Cenę... Kolejny raz powtórzę ATH na firmie zostało już osiągnięte Pozdrowienia dla fanatyków spółki z bankiera którzy wysylali na mnie służby KNF itp gdy wspomniałem ze obsuwy w terminach powodują że EUA jest już nieaktualne
|
|
Temat:
PKOBP
Jak ktoś chce inwestować we frankowe Banki to życzę mu powiedzenia... Patrzymy tylko w przyszłość powiedzą stockwatchowe anale... Gorzej jak.przeszlosc to wyrok z odroczonym terminem zapłaty...
|
|
Temat:
Vercom
Najgorsze jest to, że Oni ta emisja śmieją się w twarz inwestorom. Bo gdy spytasz lekko tylko ogarniętego studenta ekonomii jaki kapitał jest droższy, własny czy obcy, to każdy wie że własny. Emisja akcji na przejęcia jest bez sensu, tym bardziej że żyjemy w świecie zerowych stop procentowych... Ale właśnie chodzi o sprawdzenie przez BM granicy łykalnosci systemu. Ile inwestorskie pelikany są w stanie lyknac...
|
|
Temat:
Vercom
Po HUUGE, CAPTOR kolejny producent akcji. TFU a sorry TFI łyknie wszystko, w końcu to nie ich kasa
|
|
Temat:
MERCATOR
Spółka lubiła zabawy w spot versus HEDGE, 80 spot 20 HEDGE przy nieuchronnym spadku musiało się skończyć jakoś gorzej lub złe w końcu. W zabawach spot versus HEDGE zawsze chodzi o wyczucie punktu przegięcia, ale MRC to chyba słynie z rękawic a nie predykcji punktu przegięcia. Chimerycznosc rynku z wypowiedzi MRC od dziś jest dla mnie synonimemprzyznania przyznania się do nieudanego cwaniactwa. W sumie przykro...
|
|
Temat:
MERCATOR
Analityk BOŚ prognozowal wyższy sporo wyższy zysk za I Q a i tak zakładał spadek po opublikowaniu wyników zgodnych że swoimi oczekiwaniami artykuł w PB czwartek czy piątek. Teraz sądzę że możemy spodziewać się znaczącej obniżki ceny docelowej po publikacji danych szczegółowych przez BM BOŚ
|
|
Temat:
CaptorTx
A wycena porownawcza spada CCCC.US -32℅ KYMR.US -50℅ NRIX.US -40℅ ARVN.US - 23℅ Powyżej stopy zwrotu w ostatnim miesiącu
Jeszcze chwileczka, jeszcze momencik a CAPTOR najdroższa spółka z branży będzie
tak pół zartem pół serio, ale kto wie do debiutu jeszcze sporo dni
|
|
Zaproszenie do składania ofert sprzedaży to dokładnie zaproszenie do składania ofert sprzedaży akcji, nie wezwanie i nie skupowanie z rynku Przykłady GNOMED, IMS, VRG, PROCAD, RAWLPLUG, MOBRUK
|
|
Temat:
AIRWAY
Ja każdą informację ESPI rozpatruję w kategoriach jej siły rażenia - zarówno w aspekcie cenowym, jak również w aspekcie czasowym. Patrząc z tej perspektywy, piątkowe ESPI traktuję jako: - informację o znaczącym wpływie cenowym - rynek dla LMA, a co za tym idzie potencjalna cena sprzedaży odpowiada za około 35-40 % całego portfolio AIRWAY, a samo LMA waży 62,5% połączonych B CARE i CUFFIX - informację o długoterminowym wpływie, to jednak nie jest ESPI o podpisaniu jakiejś umowy, kontraktu, który jest realizowany i przemija, tego się już nie da wygumkować, to ESPI które prawdopodobnie przyspieszy procesy negocjacyjne, jeśli chodzi o sprzedaż portfolio, a taki jest model biznesowy AIRWAY
|
|
Nanako napisał(a):A informacje o kilkudziesięciu powiadomieniach to sobie wyssałeś z ... ? Właśnie się dowiedziałes przekonales że nie było to jedno zawiadomienie, zawieszenie powinno się odbyć wg mnie o wiele wcześniej, trudno
|
|
Temat:
SCPFL
Analityk fundamentalny
Bawiąc się trochę w psychologa Wydaje się, że spółka zdecydowała się przekazać informację o panelu SARS głównie z uwagi na fakt, że wielu inwestorów po konferencji z 4 grudnia bodajże, spisało go na straty. Dla mnie zupełnie nieoczekiwana jest wzmianka o wciąż otwartej ścieżce EUA w FDA. Na plus. Oczywiste jest ze nie pójdą w proces certyfikacji z niezadowalajacymi wynikami, zatem otwarte jest czy 86 procent to już to, czy widzą realna szansę na podkręcanie wyniku przy większej próbie, bo wiedzą gdzie tkwił problem wcześniej i wiedzą że go rozwiazali O panelu MRSA bodajże scope wspominał w jednym z wywiadów kilka kilkanaście dni temu, że wszystko się toczy swoim rytmem i są w procesie gromadzenia odpowiedniej ilości próbek Raport kwartalny powinien rozwiać część Twoich i moich wątpliwości
|
|
Nanako Musisz wiedzieć jedno, liczba powiadomień do KNF i prokuratury od inwestorów to nie kilka, kilkadziesiąt osób, to setki jeśli nie... Jak myślisz to sygnał do kupna, czy do sprzedaży... W AQT dalej ktoś handluje, to sie nazywa syndrom sztokholmski
|
|
Temat:
MERCATOR
Joker obawiam się że nie wykorzystają Twojego pomysłu. Mercator Medical celowo jednak zmienił nazwę na tylko Mercator by nie być kojarzony jedynie z branżą medyczna. Budowa fabryki rękawic industrialnych to pierwszy krok. Kolejnym będą działania zwiększające wielokierunkowy potencjał biznesowy, to z komunikatu spółki za pandl.pl Niektóre branże są teraz zamknięte, więc ceny transakcyjne spadły. Jeśli znajdą komplementarna branże w której mogą wykorzystać swoje kanały sprzedaży, a która obecnie daje okazje transakcyjne to będą w domu. Taki naturalny hedging, mieć w portfelu produkty dobre w pandemii, a potem z kasy pandemicznej zainwestować w biznes, który dziś zipie ledwo co, a po pandemii będzie mieć boost... by pokryć spadek na biznesie stricte medycznym
Pozdrawiam
|
|
Czasami warto się zagłębić. Uchwała 4, paragraf 1 punkt 2, Dają sobie 3 lata od terminu WZA, także niekoniecznie 17 lutego
Kolega kolega z kolei chyba ma rozdwojenie jaźni, bo pisze przed sukcesem, a potem po 4 6 miesiącach, czyli najprawdopodobniej po podpisaniu umowy partneringowej
|
|
Skąd Wam przyszło do głowy że emisja będzie 17 lutego tuż po NWZA... czy mogę prosić o jakieś potwierdzenie w materiale źródłowym...
|
|
Temat:
CLOUD
Kilka lat temu zrobili brzydką rzecz akcjonariuszom mniejszosciowym. Nie wiem czy kilka pozwów w tej sprawie nie jest w toku. Myślę że z punktu widzenia i wiedzy KNF sprawa nie jest oczywista...
|
|
Temat:
MERCATOR
draconiss napisał(a):Teraz bedziemy mieli przy obecnym kursie C/Z okolo 4.6. W pazdzierniku BOS pokusil sie o projekcje rocznego zysku na poziomie 900mln a ostatnio podobno byla informacja o nowej rekomendacji do ktorej nie mam dostepu. Czy ktos ma dostep i wie co pan Rodak tam opisal i czy konsensuns z jego rekomendacji jest zachowany czy przebity? Dzieki za informacje Powinna być odtajniona dla klientów BOŚ dzisiaj D + 3 od 14tego, ale jeszcze nie widzę jej po zalogowaniu u siebie. Może przed sesją w poniedzialek
|
|
Temat:
MERCATOR
niedźwiedź napisał(a):Czy ja żyję w jakiejś innej rzeczywistości. Jak można uznać ten wynik za słaby. Niedźwiedź wiele osób będzie zwracało uwagę na spadek marż na poziomie netto i EBITDA w IV kwartale versus III. Na poziomie netto to spadek z 60 na 56,5℅. Będzie pytanie czy zatem już został osiągnięty peak, bo jeśli tak, to dalszy wzrost zysku kwatal do kwartału wymagać będzie dalszej dynamicznej zwyżki przychodów. Czy to realne?
|
|
Temat:
MERCATOR
orzech napisał(a):I pewnie prawdziwe, ja sam te rekomendacje BOS dotyczące Mercatora traktuję jako ...  ciekawostkę  ...to chyba najlepsze porównanie i nie traktuję ich poważnie ale... Za nic nie zrozumiem dopóki ktoś mi tego logicznie nie wytłumaczy na jakiej podstawie ów analityk ścina rekomendację w przedziale 2 miesięcy o połowę - jeśli te przecieki prawdziwe to dokładnie o 303zł Listopad - 653zł Styczeń - ...?Co się wydarzyło w spółce, co w otoczeniu, co się zmieniło na gorsze? bo ponoć zysk netto powinien być lepszy? i rok 2021 zapowiada się dobrze? ów ktoś wydał też reko dla CDR 23 grudnia 2020 - z ceną 460zł czy jakoś tak i co - ZONK i po jakie licho i dla kogo robi te rekomendacje co miesiąc? nie ma innej roboty? Dlaczego publikuje je kolejny raz przed szacunkowymi wynikami, dlaczego nie poczeka te kilka dni by je poznać i się do nich odnieść, miałby chyba większe pole rozeznania co i jak....a tak to sobie strzela...ciężko trafić Dziwi mnie tylko fakt, że skoro Żyznowski i Kruszewski uważają, że te rekomendacje BOS są zaniżone, nie oddają wartości i przyszłości Mercatora, to dlaczego nie zlecą niezależnej firmie zrobienia takiej analizy...pokazaliby w ten sposób kto ma rację, a kto jej nie ma...byłaby jakaś skala i punkt odniesienia ale w sumie, tak czy siak rynek zrobi swoje...przyszłość pokaże swoje oblicze... Orzech Jest na to pojęcie, takie zachowanie analityka wskazuje na jego PERSEWERATYWNOŚC
|
|
Temat:
MERCATOR
twojbyly napisał(a):ani za q2, ani za q3 nie były 14-nastego, więc co to za tradycja Wyniki wstępne daty w 2020 17 stycznia 14 kwietnia 17 lipca 13 październik Pozdrawiam
|
|
Temat:
HUBTECH
BORUTA kupiła INVENTIONBIO pośrednio... Uwaga... Od siebie. Polecam KRS, wszystko wyjaśni
|
|
Temat:
AIRWAY
Rubik Z uwagi na obecną politykę informacyjna spółki, pozostaje jedynie bazowanie na historycznych transakcjach oraz wcześniej wyrazonych publicznie oczekiwaniach co do ceny. Jak wiesz pierwsze urządzenie zostało sprzedane za 10. 5 mln EUR. kolejne, obecnie już dopuszczone do sprzedaży, to oral care i cuffix. Rynek dla B Care ORAL CARE został przez spółkę oceniony w 2018 roku na 200-250% wielkości rynku dla sprzedanej technologii CSS, zaś dla CUFFIX odpowiednio 125 -175%. Jeśli chodzi o maskę laryngologiczna było to 250%. Spółka uważa że ceny transakcyjne w komercjalizacji wprost wynikają z wielkości rynku. Jak wpłynęła pandemia na ceny transakacyjne na rynku na którym.operuje spółka odpowiedz sobie sam. Wg mnie z tych informacji można oszacować rząd wielkości wpływów do spółki z tytułu komercjalizacji urządzeń. Maska laryngologiczna ma być ukończona w tym miesiącu.
Mi wyszło więcej niż 99 mln PLN, a Tobie?
Pozdrawiam
|
|
Temat:
SCPFL
FUSIARZ jestem Wróżacy z fusów właśnie W ciągu 12 miesięcy uważam że czeka nas wzrost do 225 info po zakończeniu badań klinicznych w PCR ONE potem szalony spadek do 100 bo cena sprzedaży i rozciagniecie w czasie płatności za PCR ONE będzie przypominało case AIRWAY i CSS I w końcu BACTEROMIC dopracowany sprzedany na luzie bez napinki pozwoli na WZROST do 200 ATH nigdy nie zostanie już dotknięte...
Post do wykasowania, taka dyskusja z Carlosem
|
|
Temat:
SCPFL
Carlos Słowa kluczowe z Twojego postu Wróciliśmy do czasu sprzed pandemii Kurs tez wrócił Żal lata, kiedy zupełnie w Polsce odpuścilismy w Polsce obostrzenia pandemiczne i wtedy trzeba było zrobić MRSA ale był HYPE na panel covidowa... Wg mnie na kursie już mieliśmy ATH i tam już nigdy nie wrócimy, ale może tym razem się będę mylił. Cala nadzieja w BACTEROMIC... Pozdrawiam
|
|
Temat:
SCPFL
Myślę że to jeden z najlepszych merytorycznie wpisów na tym forum JAKO CAŁOŚCI. dziękuję i pozdrawiam. Uważam że przedstawiciel rządu, MZ, powinien się zapoznać z jego treścią, by już nie mogli mówić że działali w stanie wyższej konieczności
|
|
Temat:
AIRWAY
Zarząd tej spółki nigdy nie dorósł do posiadania statusu spółki publicznej. Tylko tyle i aż tyle. Do 2017 roku jeszcze udawali, ale potem nawet im się już udawać nie chciało. Na stronie internetowej w aktualnościach wpis z 16 października KOLEJNY KAMIEŃ MILOWY ale wcześniej przez zarząd uznany za artykuł marketingowy a nie cenotworczy, a wcześniejszy wpis,.... TAK z 27 marca 2019 roku. W sekcji dane FINANSOWE, ostatnie z... 2016 roku. W kalendarzu wydarzeń najbliższe wydarzenia BRAK.... Ta spółka już wiele miesięcy temu, jeśli nie lat wypisała się z grona spółek giełdowych.
|
|
Temat:
AIRWAY
Zarząd AIRWAY MEDIX w jednym wykazuje się żelazną konsekwencją - a mianowicie nieujawnianiu informacji o charakterze cenotwórczym na szczęście jest internet i jest IR BIOVO
bo przecież podpisanie umowy dystrybucyjnej na AUSTRALIĘ I BRAZYLIĘ zamontowanie urządzeń CUFFIX w jednym z największych szpitali w Izraelu z oddziałem COVIDOWYM na 170 pacjentów potwierdzenie rozmów na dystrybucję urządzeń w USA STWIERDZENIE, że w obecnej sytuacji epidemicznej na świecie dramatycznie wzrosło zainteresowanie produktami BIOVO
NA PEWNO NIE JEST INFORMACJĄ CENOTWORCZĄ - IRONIA
jak widać rynek ocenił to zupełnie inaczej
zarządzenie AWM ogarnijcie się Kochani,
pozdrawiam
|
|
Temat:
AIRWAY
Tak bywa gdy konkuruje się nie na "mistrza" komunikacji a na miszcza, w sumie mało kto zauważy różnicę, ale są jednak tacy, którzy czują niesmak. Ja na swoje maile do spółki pani Anny, 3-4 od kilku miesięcy nie otrzymałem odpowiedzi, w sumie po co miałbym je dostać... zakończona współpraca z pandl.pl - te ich oświadczenie to i tak jest rzecz niezgodna z polityką firmy
|
|
Temat:
AIRWAY
No i mamy potwierdzenie na ESPI. Przesunięcie raportu by ORENORE mogło dokończyć dzieła. Dla spekuly info gratka - nie ma już podaży z tamtych rąk. Mogą rozgrywać walor wg własnego uznania
|
|
Temat:
FABRITY
Wystarczyła zmiana tylko 1 klocka w układance i mamy taką zmianę. Dzisiejsze wstępne dane za I półrocze wskazują że mamy nową jakość w liczbach. I Zebrowski ciągle dokupujacy akcji, jak żyw przypomina innego człowieka który był wcześniej znany tylko z tego, a co sie potem wydarzyło, każdy wie
|
|
Temat:
AIRWAY
Proszę Państwa Skoro spory pakiet akcji ADIUVO kilka miesięcy temu na GPW opchnal bezpośrednio Komornik, sam odbieralem po 4.85 jeśli mnie pamięć nie myli, to wiadomym było że ORENORE wykorzysta okazję by samemu rozdysponowac resztka swego majątku, co uczynili w ostatnim tygodniu lipca, sprzedając ponad 300 tys akcji po 0.9 z.plusem, a wcześniej w pakietowkach po 0.69 chyba. Ich sprzedaż nie dziwi, ale pani Ania te marne 56tys? Już nie mogła wytrzymać... I najważniejsze kwestia przesunięcia raportu półrocznego z 18 na 30 wrzesień. Każdy widzi czemu tak wyszło, a przekona nas o tym albo rozwieje wątpliwości kolejna porcja informacji o sprzedaży akcji przez Orenore 19 i 20 sierpnia. Dla mnie zenada roku. Na szczęście zawsze sprzedaje w poziomach swoich cen docelowych, a jak jest wyżej to tym bardziej
|
|
Temat:
AIRWAY
Komunikacja że strony firmy, zarówno ADIUVO day 2019 - do odszukania na pandl.pl, jak i wcześniejsze szacunki firmy przekazywane przy okazji sprzedaży CSS, powinny być jeszcze dostępne na stronie firmy
Pozdrawiam
|
|
Temat:
AIRWAY
Przed covidowa wycena 2 produktów około 30 mln EUR, obecnie myślę że spokojnie podbijamy w kierunku 40 mlnEUR, kapitalizacja spółki skromne 11 mln EUR. Po sprzedaży b-care i cuffix pozostanie portfolio związane z maską laryngologiczna i rurkami traeochotomicznymi i tchawiczymi + 4,5 mln EUR płatności za sprzedany CSS + obligacje ADIUVO 4 mln PLN minus spłata kredytu 2mln EUR
|
|
Temat:
AIRWAY
I teraz zobaczymy co na polskim akcyjnym grajdolku się liczy A) produkty ready to use ze zgodami również od FDA ale bez nachalnej polityki informacyjnej spółki - inaczej mówiąc w jej minimalnym wymaganym wymiarze Czy B) sny o stanie proof of concept, przygotowania do badań przedklinicznych ale okraszone produkcja komunikatów giełdowych, informacji prasowych, akcji PR przy współpracy z pewnymi portalami, które nie ukrywają że na tej robinhoodowej hossie chcą wyrwać jak najwięcej Pozdrawiam
|
|