PREMIUM
922 Dołączył: 2012-08-02 Wpisów: 5 243
Wysłane:
27 maja 2025 19:06:05
Trzaskowski i dobre relacje w USA z Republikanami w pełnej krasie. Prawda czy Fałsz? Kolejne banialuki Rafała profesjonalisty. Cytat: Widziałam u władzy socjalistów, takich, jak na przykład prezydent Warszawy, który jest wytresowany na lidera, będzie rządził poprzez strach, będzie używał strachu, by promować antywolnościowy program — stwierdziła na wydarzeniu CPAC Polska sekretarz ds. bezpieczeństwa krajowego Stanów Zjednoczonych Kristi Noem.
wiadomosci.onet.pl/kraj/kristi...Dla tych co niewiedzą, dlaczego Nawrocki nie złożył pozwu nie w trybie wyborczym, proponuje lekturę z dzisiejszego poranka. Wpisy są na tym forum.
Edytowany: 27 maja 2025 19:09
|
|
PREMIUM
101 Dołączył: 2009-03-11 Wpisów: 916
Wysłane:
27 maja 2025 19:25:02
To tym razem Trzaskowski jest .... socjalistą, a jeszcze kilka dni temu 1ketjoW przyrównywał go do ... czyszczycieli kamienic. Ubaw po paczy. 1ketjoW zasyp nas proszę kolejnymi rewelacjami.
|
|
178 Dołączył: 2020-08-12 Wpisów: 1 398
|
|
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 19:39:36
W książce swego autorstwa przyznała się do zastrzelenia własnego psa z powodu jego nieprzydatności do polowania. Piesek miał 14 miesięcy.... To ta sama osoba???? W skali Nawrockiego dałbym jej co najmniej 2 Nawrockie, czyli równowartość przytulenia 2 komunalnych mieszkań emerytów.
Edytowany: 27 maja 2025 19:42
|
|
Wysłane:
27 maja 2025 19:54:21
Ta sama. Chociaż to tylko taka ciekawostka. Istotniejsze jest to, że wcześniej spotkała się z Siemoniakiem. www.gov.pl/web/mswia/minister-...Co jest oczywiście dowodem na wyjątkowo złe relacje obecnego rządu z administracją Białego Domu.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 20:23:49
grum napisał(a):To tym razem Trzaskowski jest .... socjalistą, a jeszcze kilka dni temu 1ketjoW przyrównywał go do ... czyszczycieli kamienic. Ubaw po paczy. 1ketjoW zasyp nas proszę kolejnymi rewelacjami.
Grum. Tobie wszystko się kojarzy z nieruchomościami. Mój wpis nie o tym. Przeczytaj jeszcze raz.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 20:32:15
szarlej81 napisał(a):Ta sama. Chociaż to tylko taka ciekawostka. Istotniejsze jest to, że wcześniej spotkała się z Siemoniakiem. www.gov.pl/web/mswia/minister-...Co jest oczywiście dowodem na wyjątkowo złe relacje obecnego rządu z administracją Białego Domu. Kandydat nie prezydenta jedzie do Białego Domu i ma spotkanie z Donaldem Trumpem. Minister Siemoniak spotyka się z sekretarz ds. bezpieczeństwa narodowego USA Kristi Noem. Nie ma różnicy. To może bardziej obrazowo. To trochę jakby jeden pochwalił się, że zjadł kolację z królem w pałacu, a drugi, że spotkał się z jego ogrodnikiem na przystanku. A po spotkaniu powiedział, że kandydat ministra jest do bani. To okazanie dobrych relacji.
Edytowany: 27 maja 2025 20:36
|
|
PREMIUM
131 Dołączył: 2009-09-04 Wpisów: 578
Wysłane:
27 maja 2025 20:35:08
janiołek napisał(a):Dziś rano przez chwilę słuchałem rozmowy Piaseckiego z ortodoksem z Konfederacji. Z niej wynikało, że choćby naprzeciwko Trzaskowskiego stała krowa z kartką na rogach " prawica " to on zagłosuje na tą krowę . Nic dodać nic ująć. To akurat wiele mówi na temat jakości kandydata Tuska. Dziwne jest to, że aż 35% wyborców konfederacji nie chce zagłosować przeciwko Trzaskowskiemu. Rozumiem, że dla tej części wolnościowej konfederacji popierającej Mentzena obaj kandydaci są słabi. Szczególnie jak wezmą pod uwagę takie sprawy jak swoboda gospodarcza, niskie podatki, ograniczanie biurokracji i administracji, ograniczanie wydatków socjalnych, etc. Jest jednak jeszcze całkiem sporo spraw ważnych dla osób o poglądach konserwatywnych. Wybór pomocnika Tuska nie tylko da mu wolną rękę w sprowadzaniu Polski do roli wasala Niemiec. Będzie również oznaczać wspomniane wcześnie ograniczanie wolności słowa, dalsze wdrażanie zielonego ładu co wiąże się z wyższymi kosztami funkcjonowania przedsiębiorstw, pozwolenie na obcą nam kulturowo migrację oraz przyspieszenie lewackiej indoktrynacji dzieci i młodzieży w szkołach.
|
|
PREMIUM
20 Dołączył: 2019-12-12 Wpisów: 62
Wysłane:
27 maja 2025 20:53:00
Kłamstwo to wasz sposób działania. Choć to nic nie da przypomnę, że zielony ład wprowadził w 2021r PIS. Wychwalał go pisowski komisarz Wojciechowski oraz sam Kaczyński A program zielone miasto W-wa nie ma z tym nic wspólnego. Bełkot o wasalach Niemiec to już kompletne prostactwo. A jeśli chodzi o koszty funkcjonowania przedsiębiorstw to właśnie obecny prezydent na POLECENIE Kaczyńskiego zablokował obniżki podatków dla 2.5 mln. firm. Jeśli wygra Nawrocki to będzie to samo. Będzie WYKONYWAŁ polecenia Kaczyńskiego
|
|
Wysłane:
27 maja 2025 21:16:19
1ketjoW napisał(a):[quote=szarlej81]
Kandydat nie prezydenta jedzie do Białego Domu i ma spotkanie z Donaldem Trumpem. Minister Siemoniak spotyka się z sekretarz ds. bezpieczeństwa narodowego USA Kristi Noem.
Nie ma różnicy. To może bardziej obrazowo.
To trochę jakby jeden pochwalił się, że zjadł kolację z królem w pałacu, a drugi, że spotkał się z jego ogrodnikiem na przystanku. A po spotkaniu powiedział, że kandydat ministra jest do bani. To okazanie dobrych relacji. Bardziej obrazowo to złośliwi twierdzą, że te 6 godzin oczekiwania na 60 sekund Nawrockiego w których mógł sobie zrobić fotkę z Trumpem bardziej przypomina kolejkę na NFZ niż pakiet premium. Ale mniejsza z tym. Pamiętasz jak straszono, że PIS to koniec demokracji? No to teraz wy straszycie tak samo jak to rzekomo administracja Trumpa nie będzie chciała rozmawiać z nikim oprócz PIS. A fakty są takie, że pani Noem zanim w ramach nagrody pocieszenia (pierwotnie miał być Trump, potem Vance a następnie chociaż Rubido ale widać mają ważniejsze sprawy na głowie) jedzie na ten konferencję spotkać się z Nawrockim najpierw spotyka się z przedstawicielami polskiego rządu. A w tym czasie z honorami w Pentagonie przyjmowany jest Kosiniak-Kamysz.  kliknij, aby powiększyćx.com/MON_GOV_PL/status/192740...Więc nie zawracaj głowy przedwyborczymi spinami dla pokrzepienia serc tylko daj znać jak już ten Trump ostatecznie na polski rząd się obrazi. Czego jak mi się wydaje niektórzy "patrioci" nie mogą się wprost doczekać.
Edytowany: 27 maja 2025 21:23
|
|
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 21:17:32
Janiołek, słyszałeś o kosztach emisji CO2? Wiesz dlaczego produkcja prądu z węgla kamiennego jest nieopłacalna? Wiesz dlaczego produkcja stali od lat leci na łeb na szyję? Naprawdę wbili Ci to aż tak mocno do głowy, że wszystko jest winą PIS’u? Zobacz sobie rozmowę Mentzena z Trzaskowskim i choć na chwilę włącz myślenie. W kwestii Niemiec, to nie ja wydałem na niemieckie drzewka w Warszawie prawie milion zł. Nie ja mówiłem że: „Po co nam CPK, mamy przecież lotnisko w Berlinie” Nie ja korzystałem z funduszy Sorosa i fundacji Adenauera. Nie ja planuję kolejny park narodowy na Odrze, który skutecznie wyłączy możliwość transportu Odrą i rozwoju portu w Szczecinie. Nie ja powołałem Laska na szefa CPK.
Der Onet wytacza po raz kolejny działa i tym razem strzela odgrzewanym kotletem. Jest w tym coś niepokojącego, że po raz kolejny niemieckie media zarejestrowane w Polsce w tak ordynarny sposób mieszają nam w kampanii wyborczej. Przypomnę, że w poprzednich wyborach mieliśmy do czynienia z równie chamskim atakiem na Dudę i wrzutką informacji o uniewinnieniu pedofila na kilka dni przed wyborami.
Edytowany: 27 maja 2025 21:18
|
|
Wysłane:
27 maja 2025 21:26:41
007 napisał(a): Nie ja mówiłem że: „Po co nam CPK, mamy przecież lotnisko w Berlinie”
Problem w tym, że Trzaskowski też tak nie powiedział. demagog.org.pl/wypowiedzi/brak...
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 21:41:39
www.facebook.com/mwosPL/videos...Wypowiedź Trzaskowskiego. Mamy za dwa lata lotnisko w Berlinie. CPK to gigantomania. Spokojnie możemy oprzeć się o lotnisko w Modlinie i Warszawie. Polska ma lotnisko w Berlinie? Serio!!!
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 21:45:55
szarlej81 napisał(a):007 napisał(a): Nie ja mówiłem że: „Po co nam CPK, mamy przecież lotnisko w Berlinie”
Problem w tym, że Trzaskowski też tak nie powiedział. demagog.org.pl/wypowiedzi/brak... A czy jest jakaś strona, która sprawdza czy demagog nie manipuluje informacją?
|
|
PREMIUM
20 Dołączył: 2019-12-12 Wpisów: 62
Wysłane:
27 maja 2025 21:46:29
Choć dyskusja z ortodoksami nie ma sensu przypomnę tylko, że cena prądu z wiatraków lądowych jest ponad 3x mniejsza niż z węgla. PIS po dojściu do władzy w 2015 r zniszczył program rozwoju wiatraków lądowych rękoma zacofanej Beci. Pamiętam jak jeden z jej ministrów powiedział, że wiatraki się zezłomuje.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 21:49:12
szarlej81 napisał(a):1ketjoW napisał(a):[quote=szarlej81]
Kandydat nie prezydenta jedzie do Białego Domu i ma spotkanie z Donaldem Trumpem. Minister Siemoniak spotyka się z sekretarz ds. bezpieczeństwa narodowego USA Kristi Noem.
Nie ma różnicy. To może bardziej obrazowo.
To trochę jakby jeden pochwalił się, że zjadł kolację z królem w pałacu, a drugi, że spotkał się z jego ogrodnikiem na przystanku. A po spotkaniu powiedział, że kandydat ministra jest do bani. To okazanie dobrych relacji. Bardziej obrazowo to złośliwi twierdzą, że te 6 godzin oczekiwania na 60 sekund Nawrockiego w których mógł sobie zrobić fotkę z Trumpem bardziej przypomina kolejkę na NFZ niż pakiet premium. Ale mniejsza z tym. Pamiętasz jak straszono, że PIS to koniec demokracji? No to teraz wy straszycie tak samo jak to rzekomo administracja Trumpa nie będzie chciała rozmawiać z nikim oprócz PIS. A fakty są takie, że pani Noem zanim w ramach nagrody pocieszenia (pierwotnie miał być Trump, potem Vance a następnie chociaż Rubido ale widać mają ważniejsze sprawy na głowie) jedzie na ten konferencję spotkać się z Nawrockim najpierw spotyka się z przedstawicielami polskiego rządu. A w tym czasie z honorami w Pentagonie przyjmowany jest Kosiniak-Kamysz.  kliknij, aby powiększyćx.com/MON_GOV_PL/status/192740...Więc nie zawracaj głowy przedwyborczymi spinami dla pokrzepienia serc tylko daj znać jak już ten Trump ostatecznie na polski rząd się obrazi. Czego jak mi się wydaje niektórzy "patrioci" nie mogą się wprost doczekać. Jeszcze bardziej obrazowo, co do dyplomacji — to jak mecz towarzyski: jedni grają z pierwszym składem, drudzy z rezerwą, a potem wszyscy i tak mówią, że „liczy się kontakt z piłką”. Tusk nie ma wjazdu do Trumpa i tyle. Nie pisałem, nic o obrażaniu się tylko o jakości relacji. Tusk sam przyznał, że w czasie telekonferencji przywitał się z Trumpem. Postęp jest. Czekam teraz na decyzję kiedy Kosiński Kamysz przyłączy się e do PO. Czy to będą najbliższe wybory czy następne? Patrząc na niego widzę że widzi beznadzieję swojego położenia.
Edytowany: 27 maja 2025 21:53
|
|
Wysłane:
27 maja 2025 22:05:32
Będziemy mieli lotnisko w Berlinie "jako konkurencję". W tej pierwszej wypowiedzi jest to wyraźnie zaznaczone. W tej wynika z kontekstu. Jakbyś posłuchał całej tej rozmowy w TOK FM a nie ograniczał się do 15 sekundowego wycinka to Trzaskowski skupia się w tym wywiadzie w TOK FM głównie na tym, że z budową CPK wiązały się plany zamknięcia Okęcia. A Warszawa jako miasto przecież sporo pod Okęcie zainwestowała.
Owszem Trzaskowski teraz kręci, że od początku był zwolennikiem CPK tylko PIS miał nierealne plany ale oni te plany zmienili i już CPK jest dobre. Nie. Trzaskowski sprzeciwiał się CPK i nazywał je gigantomanią. Ale chodziło mu głównie właśnie po to aby chronić Okęcie. Co z perspektywy prezydenta Warszawy jest zrozumiałe.
A co do obrazowych porównań to rezerwa przyjechała dzisiaj na prowincjonalny stadion pod Rzeszowem na mecz towarzyski. Ten o punkty rozgrywał się w tym samym czasie w Waszyngtonie. :)
Edytowany: 27 maja 2025 22:09
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 22:06:25
1ketjoW napisał(a): [...] Tusk nie ma wjazdu do Trumpa i tyle. [...] Czekam teraz na decyzję kiedy Kosiński Kamysz przyłączy się e do PO. Czy to będą najbliższe wybory czy następne? Patrząc na niego widzę że widzi beznadzieję swojego położenia.
1ketjoW nie baw się w ciecia białego domu. Nie wychodzi ci ;-)
Edytowany: 27 maja 2025 22:08
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 22:18:29
Jadąc dziś autkiem po naszej kochanej Ojczyźnie zauważyłem ciekawy plakat ...cyt.
"Po wioskach i miastach taka wieść się niesie, głosuj na alfonsa skończysz w DPSie".
Ktoś gotów rozwiązać sens rymowanki??? 1ketjoW - na Ciebie też oczywiście liczę.....
Edytowany: 27 maja 2025 22:21
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 maja 2025 22:26:52
janiołek napisał(a):Choć dyskusja z ortodoksami nie ma sensu przypomnę tylko, że cena prądu z wiatraków lądowych jest ponad 3x mniejsza niż z węgla. PIS po dojściu do władzy w 2015 r zniszczył program rozwoju wiatraków lądowych rękoma zacofanej Beci. Pamiętam jak jeden z jej ministrów powiedział, że wiatraki się zezłomuje. Przyganiał kocioł garnkowi. Porównywałeś ceny prądu w dniach w których wieje, czy tych bezwietrznych? Dodałeś koszty bilansowania energii i modernizacji sieci przesyłowej? I z drugiej strony czy uwzględniłeś koszty zakupu certyfikatów ETS w kosztach energii z węgla? Poczytaj sobie również jak wiatraki wpływają na komfort życia osób mieszkających w pobliżu.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.