boyuaakr
Advertisement
PARTNER SERWISU
jgybepxo
101 102 103 104 105

Możliwy Pat wyborczy i jego wpływ na giełdę.

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 27 maja 2025 22:39:18
007 napisał(a):
janiołek napisał(a):
Choć dyskusja z ortodoksami nie ma sensu przypomnę tylko, że cena prądu z wiatraków lądowych jest ponad 3x mniejsza niż z węgla. PIS po dojściu do władzy w 2015 r zniszczył program rozwoju wiatraków lądowych rękoma zacofanej Beci. Pamiętam jak jeden z jej ministrów powiedział, że wiatraki się zezłomuje.

Przyganiał kocioł garnkowi. Porównywałeś ceny prądu w dniach w których wieje, czy tych bezwietrznych? Dodałeś koszty bilansowania energii i modernizacji sieci przesyłowej? I z drugiej strony czy uwzględniłeś koszty zakupu certyfikatów ETS w kosztach energii z węgla?
Poczytaj sobie również jak wiatraki wpływają na komfort życia osób mieszkających w pobliżu.

Co PISowi tak wiatraki i panele przeszkadzają. Niech se ludzie zarobią, oszczędzą. Jeszcze mi będzie jakiś Pisowski kacyk mówił czy ja mogę na dachu panel postawić czy też nie. Mnie tam nie boli że sąsiad panel na dachu postawił. Przypomina mi się komuna, gdzie papieru toaletowego nie było a prywaciarz nie mógł go produkować. Totalny brak logiki.

Niech powstanie takich instalacji jak najwięcej, logiczne że spadnie cena prądu i mój rachunek będzie mniejszy.

007
007
PREMIUM
131
Wpisów: 578
Wysłane: 27 maja 2025 22:52:54
Całe OZE zbudowane jest na systemie dopłat z jednej strony i obciążeń z drugiej. Bez programu Mój prąd pies z kulawą nogą nie zainwestowałby w panele PV. Wiatraki z kolei są uciążliwe, chociażby z powodu hałasu. Ostatnio mieliśmy blackout w Hiszpani. Coś cicho na temat powodów, a koszty kilkugodzinnej przerwy szacowane są nawet na kilka mld EUR.

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 27 maja 2025 22:58:39
No tak. Bo wydobycie węgla energetycznego wcale nie jest oparte w Polsce na systemie dopłat :) Tylko ciekawe czemu lobby węglowe do obliczania ceny prądu z węgla aby wykazać jaki to on jest tani, używa kwot jakie za węgiel płacą elektrownie a nie ile realnie kosztuje jego wydobycie. Jak różnicę pokrywa podatnik to owszem na rachunku za prąd bezpośrednio tego nie widać ale przecież i tak podatnik za to płaci.

energy.instrat.pl/przeglad-weg...

Cytat:

Cena dla energetyki (PSCMI 1)
PSCMI 1 – 361 PLN/t

Węgiel dla energetyki zaliczył duży szok cenowy, spadając o ponad 20% na przestrzeni miesiąca. Przyczyną jest w dużej mierze spadek cen na rynku międzynarodowym – z uwagi na konstrukcję systemu wsparcia dla górnictwa, ceny na polskim rynku dążą do indeksu ARA (główny europejski port Amsterdam-Rotterdam-Antwerpia). To oznacza wyższe dopłaty do tzw. utrzymania zdolności produkcyjnych kopalń, zależne od różnicy między kosztami wydobycia a międzynarodowymi cenami referencyjnymi. Koszt dla budżetu państwa może więc być większy niż przewidywane 9 mld zł w 2025 r. Na tej sytuacji korzysta energetyka – prawdopodobnie część długoterminowych kontraktów na dostawy pomiędzy polskimi kopalniami a elektrowniami nie została przedłużona lub w pełni zrealizowana i zakupy przerzuciły się na rynek krótkoterminowy, na którym są niższe ceny. Jak widzieliśmy też w danych o zapasach, elektrownie intensywnie korzystały ze zgromadzonych u siebie zapasów węgla, być może wywierając w ten sposób dodatkową presję cenową. Można spodziewać się dalszych spadków, ponieważ wiemy już, że w lutym ceny ARA spadły aż o ponad 12% w stosunku do stycznia.

Poniżej przytaczamy publikowane kwartalnie dodatkowe dane techniczno – ekonomiczne górnictwa z ARP.

Koszty wydobycia:

Koszty wydobycia:

4 kwartał: 900 PLN/t
cały rok 2024: 944 PLN/t
Wynik na bieżącej produkcji:

4 kwartał: -254 PLN/t
cały rok 2024: -194 PLN/t
Rentowność bieżącej produkcji:

4 kwartał: -40%
cały rok 2024: -27%

Węgiel na rynku ARA - 361złotych na tonę. Polski węgiel z naszych kopalni - 900 złotych za tonę. Różnicę pokrywa podatnik. Super biznes.
Edytowany: 27 maja 2025 23:02

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 27 maja 2025 23:09:25

Tu masz filmik o twierdzeniach Trzaskowskiego w sprawie CPK. Świerza sprawa.

https://www.google.com/search?q= Trzaskowskiego cpk cały wywiad&client=ms-android-xiaomi-rvo3&sca_esv=a2e43e9e1c69768b&sxsrf=AE3TifOHhjO96pH7TtSq0zLp5RDEmN5BsQ:1748378082770&ei=4iE2aMffLtu5wPAPne7mkQ4&oq= Trzaskowskiego cpk cały wywiad&gs_lp=EhNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwIiAgVHJ6YXNrb3dza2llZ28gY3BrIGNhxYJ5IHd5d2lhZDIFECEYoAFIkmRQwBVYjlpwAXgAkAEAmAG-AaAB1haqAQQxLjIxuAEDyAEA-AEBmAIMoALfDsICBRAAGO8FwgIIEAAYgAQYogTCAgcQIRigARgKmAMAiAYBkgcGMC4xMC4yoAfyJLIHBjAuMTAuMrgH3w7CBwcyLTUuNC4zyAetAQ&sclient=mobile-gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:c023827d,vid:sYz4aIT67vQ,st:0

Swoją drogą to ciekawe, że studiował na Oxfordzcie jako stypendysta Sorosa. Jako prezydent Warszawy wspiera te same Fundację co Fundację Sorosa. Synek Sorosa współfinansuje Campus Polska. Zapewne to czysty przypadek i kandydat jest w pełni niezależny od wpływów.

Dziś grają rezerwy jeżeli chcesz już być precyzyjny. O poziom rezerw nie będę się spierał. :) W szefem Białego Domu spotkanie mial jeden zawodnik i załatwił konkretną sprawę.

Dziś już wyjaśniliśmy sobie Sikorskiego. On uważa że niesuwerenne państwo PRL, które nie brało udziału w negocjacjach z Niemcami w sprawie reparacji po II WŚ nie może starać się o reparacje od Niemców, mimo że Grecy mogą, bo dostaliśmy 23% zdewastowanego przez radzieckich żołnierzy terytorium Niemiec tracąc 48% powierzchni na rzecz ZSRR. Stalin zabrał Polsce więcej ziemi niż dał od Niemców i to nie były żadne reparacje tylko konsekwencją jego polityki powiększania ZSRR. My w tej rozgrywce nie byliśmy przy stole. Dlatego ten wykład R. Sikorskiego z historycznego punktu widzenia uważam za brednie. Podobnie jak twierdzenie że PRL jako niesuwerenne państwo zrzekł się jakiś reparacji. Odczytuje to jako powielanie i budowanie retoryki po to aby w tej sprawie nie robić nic. On zanim zaczął to już się poddał w tej sprawie, szukając powodów aby tak zrobić a nie sposobów jak to zrobic.Tak nie broni się polskich interesów. Polecam Lot na kukułczym gniazdem z Nicolsonem i scenę z kranem. On przynajmniej próbował. Argumentu że w nocie nie ma słowa reparacje pomocne milczeniem.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 27 maja 2025 23:34:00
Szarlej,

Wywiad u Kraśki.

youtu.be/LP3cZAiXDlg?si=_Vauoa...

szarlej81
178
Wysłane: 28 maja 2025 07:01:15
Słyszałem ten wywiad. W całości.

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 28 maja 2025 07:31:47
1ketjoW napisał(a):

Dziś grają rezerwy jeżeli chcesz już być precyzyjny. O poziom rezerw nie będę się spierał. :) W szefem Białego Domu spotkanie mial jeden zawodnik i załatwił konkretną sprawę.
.

Jezu chłopie odrobine logiki. Przecież zmiana pułapów na procesory dotyczyła szeregów (chyba ponad setkę) krajów i bynajmniej "geniusz" negocjacyjny Nawrockiego tutaj nie miał znaczenia. Decyzja była wcześniej. Podkreślam ponadto, że mówimy tutaj o normalnych negocjacjach, a nie o dealach z wielkim BU albo ze starym schorowanym człowiekiem owiniętym wokół palca, którego skubie się na mieszkanie.
Jedyną konkretną sprawę jaką Nawrocki załatwił to albo jedynka albo dwójka. Cieszę się że to konkretnie zrobił, bo to zdrowe. Tutaj ty musisz doprecyzować
Edytowany: 28 maja 2025 07:40

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 maja 2025 07:34:16
Jest kilka wypowiedzi na temat lotniska w Berlinie R. Trzaskowskiego.
W sprawie CPK dokumenty rządowe z 2017 r. dotyczą lotniska na 45 mln pasażerów. To nie jest największe lotnisko na świecie ani gigantomania. To lotnisko z trzeciej dziesiątki jeżeli chodzi o wielkość. Poza tym obecnie dwie stolice w Europie Paryż i Londyn mają lotniska w centrum miasta. Reszta lotnisk jest poza stolicami. A te lotniska w Paryżu i Londynie są dużo mniejsze. Londyn City jest na 3,5 mln pasażerów. Paryż–Le Bourget nie obsługuje linii lotniczych. To lotnisko biznesowe. Taki odpowiednik naszych Babic.

Trzaskowski zgodnie z protokołami z posiedzeń Komisji Sejmowych nie zabierał głosu na żadnym posiedzeniu. Twierdzi co innego.

Generalnie lotniska były przenoszone poza miasta.

Zresztą nawet w 2024 r. Trzaskowski mówiło o lotnisku w Berlinie. Tak, że ta teza że nie mówił się nie broni.

Podobnie zresztą jak budowa CPK i rozbudowa Okęcia. Dwa duże lotniska nie mają w Polsce racji bytu. Rozbudowa Okęcia to wywalanie pieniędzy w błoto jeżeli CPK ma być centralnym lotniskiem.

W praktyce na przykład budowa nowego pasa startowego na Okęciu nie jest realna i możliwa.
Warszawa ma Okęcie działające blisko centrum otoczone zurbanizowanym terenem z każdej strony i zderza się to z fizycznymi i społecznymi ograniczeniami, których nie da się już obejść bez ogromnych kosztów lub konfliktów społecznych. Tak więc bajki o rozbudowie Okęcia są faktem. No chyba, że chcemy wysiedlać ludzi i płacić warszawskie stawki za grunty. Nie realne.
Edytowany: 28 maja 2025 07:36

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 28 maja 2025 07:35:45
1ketjoW napisał(a):

Swoją drogą to ciekawe, że studiował na Oxfordzcie jako stypendysta Sorosa. [...]. Zapewne to czysty przypadek i kandydat jest w pełni niezależny od wpływów.

Oczywiście, że każdy kto studiował jest zależny od wpływów innych, bo ludzie po studiach - zwłaszcza na Oxfordzie (podejrzewam że po Stanfordzie również) to takie bezmyśle kukiełki. 3some Gdyby był zakutą pała - logiczne - nikt i nic nie miało by wpływu na jego intelekt.
Teraz rozumiem twoje uwielbienie do Nawrockiego.

Edytowany: 28 maja 2025 07:38

janiołek
PREMIUM
20
Wpisów: 62
Wysłane: 28 maja 2025 08:03:30
Dwie rzeczy do wcześniejszych dyskusji.
1.Wielki przyjaciel PISu Orban studiował w Anglii za pieniądze Sorosa
2Słyszałem, o wpływie wiatraków na otoczenie. Podobno: ( kury nie nieso jajków, koguty nie piejo, krowy mlika nie dajo i cały czas ich łep boli ")

szarlej81
178
Wysłane: 28 maja 2025 08:09:25
@1kejtoW
Ale ja się zgadzam z tym, że Trzaskowski CPK się sprzeciwiał. Jeżeli jednak skupić się na tym co faktycznie powiedział a nie robić z jego wypowiedzi skróty dostosowane do długości rolki na Tik-Toku to prawicowa interpretacja jego słów o lotnisku w Berlinie jest po prostu manipulacją.

A jak już przy CPK jesteśmy to ja mam z nim pewien problem. Uważam z jednej strony, że biznesowo może się to opłacać. Decyzja o jego budowie była oparta o trafnie zdiagnozowany problem pewnego rodzaju peryferyjności polskiej gospodarki. Tylko, że to jest rozwiązanie, które mogło być skuteczne 20-30 lat temu a obecnie, mimo swojej opłacalności nie zmieni w ogólnym rozrachunku nic. Bo problem leży zupełnie gdzieś indziej.

Poprzedni rząd zupełnie nie dostrzegał potencjału sztucznej inteligencji, obecnie jest niewiele lepiej. Na projekty które jej dotyczą idzie co prawda jakieś tam dofinansowanie ale to są kwoty, które na to idą pozwalają na budowanie co najwyżej farm bitcoinów a nie sensownych klastrów obliczeniowych.
Jedziemy jako kraj na piątym biegu w kierunku sytuacji w której każdy projekt badawczy, każda innowacja w gospodarce i przemyśle, każdy większy projekt biznesowy oparte będą o narzędzia które dają zagranicznym korporacjom pełen dostęp do przetwarzanych danych. Korporacje te już obecnie wykorzystują te dane a wszelkie próby zwiększenia transparentności w tym zakresie kończą się dzikim skowytem z ich strony o ograniczaniu wolności słowa.

Ja rozumiem punkt widzenia polityków. Dla przeciętnego zjadacza chleba AI to taka stronka co pisze wypracowania z języka polskiego oraz której można się spytać czy można wypić mleko po terminie ważności. CPK natomiast to coś co przemawia do wyobraźni. Tylko, że za 10 lat a prawdopodobnie nawet szybciej obudzimy się w sytuacji w której zagraniczne korporacje będą miały lepsze rozeznanie o tym nad czym pracują nasi naukowcy, firmy i biznes, nad tym co się dzieje w polskiej gospodarce niż wiedza jaką na ten temat będzie posiadał polski rząd. Co oznacza olbrzymią przewagę konkurencyjną dla państw, które będą posiadały własne kompetencje w tym zakresie. I wszystko wskazuje na to, że Polski nie będzie w tym gronie a nasza gospodarka będzie jeszcze bardziej w ujęciu globalnym peryferyjna niż obecnie.

Cytat:
W szefem Białego Domu spotkanie mial jeden zawodnik i załatwił konkretną sprawę.

A tu pełna zgoda. Miał zrobić sobie zdjęcie na potrzeby kampanii i tu wywiązał się z tego modelowo.
Natomiast jego sugestie, że to on spowodował, że administracja Trumpa jeszcze przed jego wizytą zniosła ograniczenia eksportu chipów dla połowy świata z litości pominę.

Edytowany: 28 maja 2025 08:12

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 maja 2025 08:10:44
Skoro już poruszyłeś ten temat. Lista organizacji związanych z Sorosem z jakimi współpracuje R. Trzaskowski (zapewne nie wszystkie)

1. Fundacja Batorego;
2. Open Socjety Fundation;
3. Cities4Europe;
4. Ruch Wspólna Polska / Campus Polska Przyszłości;

Np. do programu C40 Cities przystąpiła Warszawa. Jaki program w zakresie żywności - podstawowy program 16 kg mięsa na osobę rocznie do 2030 r. oraz 90 kg nabiału.. Ambitny cel 0 kg mięsa i 0 kg nabiału. On chce decydować o tym co będę jadł? Jest też program dotyczący odzieży 8 sztuk nowej odzieży na rok. Loty do 2030 r. jeden lot na 2 lata To oczywiście przykłady.

Normalnie wolnościowy gość.

szarlej81
178
Wysłane: 28 maja 2025 08:14:06
Oho. Zatem czas na odpalenie protokołu "będziemy jedli robaki". Litości.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 maja 2025 09:31:48
szarlej81 napisał(a):
Oho. Zatem czas na odpalenie protokołu "będziemy jedli robaki". Litości.

Nie wiem co będziesz jadł. Ja nie planuje.Angel

Jak dla mnie to pokazuje jedynie ekstremizm środowisk jakie wspierają Trzaskowskiego.

Wczoraj wieczorem przyszła mi też myśl do głowy a propos wyborów i prawicowych kandydatów. Ciekawie było to rozgrywane na zasadzie, gdzie dwóch się bije itd. Sondaże a za nimi media twierdziły, że Mentzen zbliża się do Nawrockiego, że ma większe szanse w drugiej turze itd. Jaki był wynik pierwszej tury wiemy.
Przypuszczam, że była to próba, aby Mentzen i Nawrocki się wzajemnie atakowali, na czym ewidentnie korzyłaby Trzaskowski. Nic z tego nie wyszło. Potem wyszło piwo z Metzenem. Oczywiście to spekulacje i hipotezy, ale ciekawy scenariusz, jak media mogą kreować rzeczywistości i jak wychodzi. Dlatego wolę fakty od sondaży

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 maja 2025 09:54:05
Jakie wspólne przedsięwzięcia finansowały organizacje wspierane przez Sorosa i M.St Warszawa? Przykłady:

1. Synergia RIKX (Open Society Foundations);
2. Inicjatywy Sąsiedzkie (Open Sociaty Fundation);
3. Program „Warszawa – Miasto Otwarte” (Open Society Foundations);
4. European Global Green New Deal (C40 Cities i Open Society Foundations).

Jak widać bez trudno można odszukać sporo wspólnych inicjatyw, co świadczy o bliskich stosunkach niezależnego kandydata Rafała Trzaskowskiego z fundatorem jego stypendium na Oxfordzie. Widać, że deklaracja LGBT czy zdejmowanie krzyży w urzędach nie było przypadkowe. Mi taki ekstremizm przeszkadza, a jego implementacja na szczeblu krajowym tym bardziej.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 maja 2025 10:02:42
Cytat:
Ale ja się zgadzam z tym, że Trzaskowski CPK się sprzeciwiał. Jeżeli jednak skupić się na tym co faktycznie powiedział a nie robić z jego wypowiedzi skróty dostosowane do długości rolki na Tik-Toku to prawicowa interpretacja jego słów o lotnisku w Berlinie jest po prostu manipulacją.

Trzaskowski twierdził, że CPK jest gigantomaniom. To oczywista nieprawda i świadczą o tym dokumenty rządowe z 2017 r. Mój wpis z dziś janso to wyjaśnia.

Oczywiście twierdzenie o gigantomanii to jest argument za realizacją CPK. Nie wiem jak wyciągasz takie wnioski. Ile razy Trzaskowski to powtarzał?
Mówił coś o swoich wizytach na komisjach sejmowych tyle, że żaden protokół tego nie potwierdza.

Proszę i nalegam abyś nie miał litości w poniższej sprawie. Chcę się przekonać, że się mylę. Już raz twierdziłeś, że publikacja Onetu nie miała przykryć wizyty Nawrockiego w USA ponieważ była pezed jego wizytą. Tyle, że informacje o wizycie w USA i terminie wizyty był przed publikacją Onetu.

Cytat:
Natomiast jego sugestie, że to on spowodował, że administracja Trumpa jeszcze przed jego wizytą zniosła ograniczenia eksportu chipów dla połowy świata z litości pominę.

Edytowany: 28 maja 2025 10:03

janiołek
PREMIUM
20
Wpisów: 62
Wysłane: 28 maja 2025 10:06:47
Kolejny przelew z KPO latem wyniesie ok. 8-12 mld zł. ( MFiPR ) Razem to już będzie chyba ponad 100 mld zł. Gdyby rządził PIS nie dostalibyśmy tak jak Węgry ani grosza ( płacilibyśmy dalej kary za ich pseudo reformę sądownictwa . zapłaciliśmy 552 mln Euro kar za to. ) Ale dla ortodoksów ważniejsza jest tęczowa flaga i inne pierdoły , którymi straszą ( jak mówi Kurski : ciemny lud to wszystko kupi )

szarlej81
178
Wysłane: 28 maja 2025 10:24:11
Szarlej1 napisał(a):
Ale ja się zgadzam z tym, że Trzaskowski CPK się sprzeciwiał.

1kejtoW napisał(a):

Oczywiście twierdzenie o gigantomanii to jest argument za realizacją CPK. Nie wiem jak wyciągasz takie wnioski. Ile razy Trzaskowski to powtarzał?

I tak to się z Tobą dyskutuje.

Cytat:

Proszę i nalegam abyś nie miał litości w poniższej sprawie.

Naukowców spytano co można by zrobić aby ograniczyć emisje CO2 do zera. Więc naukowcy odpowiedzieli. Jednoznacznie w komentarzu do tego jasno stwierdzili, że tak radykalne postawienie sprawy spowoduje więcej problemów niż rozwiąże, jest mocno niezalecane ze względu na opór społeczny w tej sprawie, zamiast zakazów proponują uświadamianie oraz bardziej łagodne metody takie jak skracanie łańcuchów dostaw żywności czy też rozwój transportu publicznego w miastach. Co oczywiście jest w tym dokumencie, z którego najgłupsza część prawicowych trolli zrobiła sobie wygodne narzędzie do okładania przeciwników politycznych po głowach. Bo przecież i tak nikt nie sięgnie do źródeł a nawet jak sięgnie to tylko po to aby znaleźć potwierdzenie mitów w które aktualnie wierzy :)

Cytat:

Już raz twierdziłeś, że publikacja Onetu nie miała przykryć wizyty Nawrockiego w USA ponieważ była pezed jego wizytą.

wiadomosci.onet.pl/wybory/wybo...

www.polsatnews.pl/wiadomosc/20...

Ale skoro mądrość etapu wymaga aby uznać, że 30 kwietnia jest później niż 1 maja to ja nie będę się tutaj przecież spierał.

Cytat:

Tyle, że informacje o wizycie w USA i terminie wizyty był przed publikacją Onetu.

Cytat:

Wizyta Nawrockiego w Waszyngtonie do ostatniej chwili była trzymana w tajemnicy. Wcześniej sztabowcy kandydata na prezydenta informowali, że jedzie on do Chicago spotkać się z Polonią.

Edytowany: 28 maja 2025 10:25

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 maja 2025 10:29:34
Cytat:
Wizyta Nawrockiego w Waszyngtonie do ostatniej chwili była trzymana w tajemnicy. Wcześniej sztabowcy kandydata na prezydenta informowali, że jedzie on do Chicago spotkać się z Polonią.

TV Republika poinformowała o wizycie Nawrockiego w USA 26 kwietnia 2025 r.

Cytat:
Karol Nawrocki spotka się z Polonią. Znany jest termin wizyty w USA

tvrepublika.pl/Polityka/Karol-...

Po co piszesz takie rzeczy. Popatrz na datę.

Trzaskowski kłamał że to gigantomania a tak argumentował swój sprzeciw wobec CPK. O tomi chodzi. Lotnisko w Berlinie to był kolejny argument przeciw.
Edytowany: 28 maja 2025 10:42

szarlej81
178
Wysłane: 28 maja 2025 10:34:42
Ok. Mój błąd. Zrozumiałem Cię tak, że chodzi o informacje o spotkaniu z Trumpem. Te pojawiły się 1 maja. W życiu mi nie przyszło do głowy, że ktoś może na serio twierdzić, że sprawę kawalerki wyciągnięto po to aby przykryć planowane spotkanie Nawrockiego z Polonią - rzecz na tyle mało istotną, że sama z siebie leżałaby gdzieś tam na obrzeżach zainteresowania mediów :)
Edytowany: 28 maja 2025 10:34

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

101 102 103 104 105

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,540 sek.

dajrkdeg
tzjzgdqo
qraistlw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
irpoinzw
dgvhpbag
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat