127 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 2 050
Wysłane:
20 listopada 2009 10:18:56
przy kursie: 5,45 zł
Zgodnie z prasowymi doniesieniami w listopadzie mają domknąć kolejną akwizycję. Zobaczymy czy się sprawdzi.
|
|
0 Dołączył: 2008-12-03 Wpisów: 193
Wysłane:
20 listopada 2009 16:48:21
Joker napisał(a):Zgodnie z prasowymi doniesieniami w listopadzie mają domknąć kolejną akwizycję. Zobaczymy czy się sprawdzi. hejos ano wlasnie: cyt.: "Grupa ma w planach dwie akwizycje. - W listopadzie poinformujemy o przejęciu [mniejsza spółka jest z branży hydrotechnicznej, a większa z branży sanitarnej i drogowej - red.] - dodał akcjonariusz" kurcze raport q3 nienajgorszy, 3 kontrakty warte 4mln w q4 + dojdzie skonsolidowany raport , ew. przejecia, i to wezwanie . wydawaloby sie iz koncowka roku powinna byc ciekawa dla spolki
Edytowany: 20 listopada 2009 17:54
|
|
Wysłane:
25 listopada 2009 12:07:38
przy kursie: 5,55 zł
ZREMB-CHOJNICE S.A. - RB (131 / 2009 ) 12:01 25.11.2009 środa KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 131 Numer raportu / 2009 Rok Pole, w które można wprowadzić dodatkowe oznaczenie numeru raportu. Data sporządzenia: 2009-11-25 Skrócona nazwa emitenta ZREMB-CHOJNICE S.A. Pole zostanie uzupełnione automatycznie po wypełnieniu arkusza z informacjami o podmiocie i ponownym otwarciu arkusza raportu. Temat Zawarcie znaczącej umowy. Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Zakładu Budowy Maszyn „ZREMB- CHOJNICE” S.A. informuje, że w dniu 25 listopada 2009r. podpisał umowę na wykonanie i dostawę kontenerów wojskowych na rynek niemiecki na łączną wartość 1.944.287,80 (jeden milion dziewięćset czterdzieści cztery tysiące dwieście osiemdziesiąt siedem 80/100) złotych. Termin dostaw ustalono na I kwartał 2010 roku. Umowa nie przewiduje dochodzenia kar umownych. Umowa ta stanowi kolejną część realizacji negocjowanego kontraktu na cele wojskowe, o którym Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 125/2009, raporcie bieżącym nr 127/2009 oraz raporcie bieżącym nr 129/2009. Umowa ta spełnia kryterium umowy znaczącej zgodnie z § 5 ust. 1 pkt 3 - Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim. RAPORT BIEŻĄCY PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
|
|
|
|
Wysłane:
25 listopada 2009 13:20:52
Nadzieje na wysokie loty w tym roku już straciłem Ale na fali a'la dzisiejszych komunikatów mogliby naście groszy podjechać  kliknij, aby powiększyć
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
25 listopada 2009 16:45:36
Joker,jak byś skomentował to wybicie w ciągu dnia,ma to w ogóle jakieś znaczenie?Pytam,bo kiedyś wybił się z trójkąta w dół w ciągu dnia i nic z tego poważniejszego nie wyszło.. Pozdrawiam!
|
|
Wysłane:
25 listopada 2009 16:52:57
pop napisał(a):Joker,jak byś skomentował to wybicie w ciągu dnia,ma to w ogóle jakieś znaczenie?Pytam,bo kiedyś wybił się z trójkąta w dół w ciągu dnia i nic z tego poważniejszego nie wyszło.. Pozdrawiam! Stąd moje 'buźka' nad wykresem mówiąca jakie to ma dla mnie znaczenie. Nic nowego to nie wnosi. Poza tym że zmniejszyło się ryzyko wyjścia dołem. Potwierdzenie w poniższym wykresie.  kliknij, aby powiększyć
|
|
6 Dołączył: 2008-09-16 Wpisów: 2 876
Wysłane:
25 listopada 2009 16:57:20
przebicie tej linie może nic nie znaczyć a w tej chwili może zostać przebita tylko dlatego że kurs nie spada nie dlatego że zmienia się trend EEX
|
|
Wysłane:
25 listopada 2009 17:01:00
owner napisał(a):przebicie tej linie może nic nie znaczyć a w tej chwili może zostać przebita tylko dlatego że kurs nie spada nie dlatego że zmienia się trend do zmiany trendu jeszcze troche brakuje nie tak latwo pokonac dlugoterm. linie trendu spadkowgo zwlaszcza przy takim rozwodnieniu: prosze zwocic uwage na rsi jesli ktos rysuje
Edytowany: 25 listopada 2009 17:01
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
25 listopada 2009 17:18:36
mily napisał(a):kot groszolap to ile zarobiles 100? mnie takie nie zadawalaja ale co tam... Trochę więcej. A biorąc pod uwagę fakt, że obróciwszy tutaj wskoczyłem od razu gdzie indziej, gdzie realizował będę jutro, to myślę, że całkiem ładnie ugram. Oczywiście, każdy ma swoją taktykę - można kisić się pół roku na spółce-krasnoludku i przy każdym drgnięciu kursu wypisywać z nadzieją "och, to już na pewno super-hiper-mega-trend wzrostowy aż na księżyc", a można też wpadać od czasu do czasu, zbierać swoje i zarobiony kapitał wkładać gdzie indziej. Kwestia podejścia. Niestety, jeśli chodzi o jakieś większe wzrosty na tym walorze, muszę cię rozczarować. Moim zdaniem - nie będzie ich, a to z tej prostej przyczyny, że - z punktu widzenia giełdowego Zremb to spółka po prostu - dziadowska. I nie mam tu na myśli, tego, że to bankrut, albo że źle sobie radzą... Nie. Wszystko dobrze, notują umiarkowany rozwój, mają jakieś tam zyski nawet. Tyle tylko, że to samo można powiedzieć również o warzywniaku pana Henia na rogu ulicy, u którego kupujesz kartofle od lat. Zyski wystarczają Heniowi na utrzymanie Henia i, od czasu do czasu, zainwestowanie w nową ladę i kwietnik przed siedzibą firmy. I tyle. Tylko tyle. Aż tyle. Wróćmy teraz na chwilę do inwestowania na giełdzie. Otóż, ludzie kupują akcje po to, żeby zarobić. Oczywiście, jak widać istnieją też masochiści, którzy nabywają je w celach ozdobnych, bądź żeby ponapawać się ich ilością i blaskiem w domowym zaciszu, jest ich jednak mniejszość i nie będę zawracał sobie nimi głowy. Pozostali - chcą mieć z tego kasę. Realną. Taką, którą można potem wyciągnąć z konta i wyskoczyć za nią na panienki. Skąd bierze się kasa z akcji? Z dywidendy bądź po ich odsprzedaży po wzroście kursu. Aby kurs urósł, konieczni są - kupujący. Bo samo z siebie, to prawie nic nie rośnie, chyba że obok przechodzi naprawdę niezła sztuka, ale nie sądzę, żeby w tym przypadku to zadziałało :P W przypadku spółki giełdowej kupującym może być fundusz inwestycyjny, inna instytucja (firma) bądź inwestor indywidualny. Lub szeroko pojęty "kapitał spekulacyjny" Wracając do Zrembu - żaden fundusz tu nie wejdzie, bo spółka za mała, inny podmiot - szczerze wątpię. Spekuła? A po co? Są ciekawsze spółki z ich punktu widzenia, choćby wszystkie Patrowicze, żeby daleko nie szukać. Indywidualni? Nie za bardzo. A to z tej przyczyny, że większość drobnych wchodziła po kursach wyższych od obecnego, zaliczyła kiszonkę i teraz, zmęczona, znudzona i wymemłana sprzedaje - byle tylko pozbyć się tego kursowego gniota. Tak więc, jeśli liczysz na jakieś odpały - odpal, proszę kominek. Przynajmniej miło będzie :)
|
|
Wysłane:
25 listopada 2009 18:50:33
Dzięki za miłe słowa. Mam Zremb, wierzę w tą spółkę i jestem przekonany że 'rynek' odpowiednio wyceni zachodzące zmiany. Jednak nie mam żadnego interesu w tym aby sytuację techniczną zawsze w różowych barwach przedstawiać. Pisze szczerze co myślę.
|
|
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
25 listopada 2009 18:57:04
nie widzę powodu do nabijania się z czyjejś strategii. koledzy są z tych, co 4% gardzą? wiedzą jakie kursy będą w przyszłości? do licha, podziwiam Was
|
|
Wysłane:
26 listopada 2009 17:36:48
Zarząd ZBM "ZREMB-CHOJNICE" S.A. z siedzibą w Chojnicach ("Spółka") informuje, iż w dniu 26 listopada 2009r. podpisał z Wielozadaniowym Przedsiębiorstwem Robót Inżynieryjnych WPRI Sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku Białej ("WPRI"), Inwestexpert Corporate Finance Sp. z o.o. z siedzibą w Płocku ("Inwestexpert"), osobami fizycznymi – wspólnikami WPRI posiadającymi łącznie z Inwestexpert udziały w kapitale zakładowym WPRI stanowiące 99,63 % kapitału zakładowego WPRI, przy udziale Henczke – Budownictwo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Płocku ("Henczke"), porozumienie w którym określone zostały zasady przekształceń struktury własnościowej w Henczke ("Porozumienie"). Strony Porozumienia ustaliły, iż Spółka w docelowej strukturze kapitałowej Henczke posiadała będzie 1053 udziały w kapitale zakładowym Henczke, które stanowiły będą 52 % kapitału zakładowego Henczke.
Inwestexpert i osoby fizyczne ("Nowi wspólnicy") obejmą łącznie w kapitale zakładowym Henczke udziały stanowiące 48 % kapitału zakładowego Henczke. Podwyższony kapitał zakładowy Henczke zostanie pokryty przez Nowych Wspólników wkładami pieniężnymi. Po wykonaniu Porozumienia WPRI nie będzie posiadało żadnych udziałów w kapitale zakładowym Henczke, zaś Henczke przejmie pakiet udziałów stanowiących 99,63 % kapitału zakładowego WPRI.
W wyniku realizacji Porozumienia, Spółka będzie pośrednio (poprzez swoją spółkę zależną Henczke) podmiotem dominującym w stosunku do WPRI. WPRI zajmuje się prowadzeniem działalności w zakresie budownictwa inżynieryjnego oraz wodociągów i kanalizacji. Usługi świadczone przez WPRI realizowane są głównie w branżach budowlanej i gospodarki komunalnej. WPRI planuje w roku 2009 osiągnąć przychody na poziomie około 15.000.000 zł oraz zysk netto w wysokości około 200.000 zł.
Strony ustaliły, iż wszelkie czynności niezbędne do wykonania Porozumienia zostaną wykonane, w tym podpisane zostaną wszelkie dokumenty, w terminie do dnia 31 stycznia 2010 roku. Porozumienie nie przewiduje żadnych kar umownych, zaś wszelkie ewentualne roszczenia mogą być dochodzone wyłącznie na zasadach ogólnych.
|
|
Wysłane:
26 listopada 2009 17:42:39
Pięknie. Grupa się rozrasta. I zarząd słowa dotrzymał. Miejmy nadzieję że w ciągu najbliższych tygodni uda się sfinalizować rozmowy z kolejnym przedsiębiorstwem.
|
|
0 Dołączył: 2008-12-29 Wpisów: 211
Wysłane:
30 listopada 2009 21:19:07
przeczytałem wszystkie strony tego watku i to jest podobny "ogór kiszony" jak novitus. podobienstwo jest takze w gloszeniu zapowiedzi przez zarzad, tam przejmuja inne podmioty od chyba 3 lat (kupili 1 malutki) a tutaj glosza o kontrakcie dla nato.
po zaudytowanych wynikach henczke moze wejde.
|
|
Wysłane:
30 listopada 2009 21:35:33
_soma_ napisał(a):przeczytałem wszystkie strony tego watku i to jest podobny "ogór kiszony" jak novitus. podobienstwo jest takze w gloszeniu zapowiedzi przez zarzad, tam przejmuja inne podmioty od chyba 3 lat (kupili 1 malutki) a tutaj glosza o kontrakcie dla nato.
po zaudytowanych wynikach henczke moze wejde.
Widać nie uważnie czytałaś: Henczke jest już w grupie WPRI dołączy na początku roku W zeszłym tygodniu była kolejna część kontraktu na rynek niemiecki dla celów wojskowych. Wszystkie to kontenery służą armii NATO w Afganistanie i Iraku. Zarządowi nic zarzucić nie można. A kurs.. na to wpływ ma tylko polityka M.N
|
|
0 Dołączył: 2009-03-14 Wpisów: 162
Wysłane:
30 listopada 2009 21:49:47
Joker napisał(a):Henczke jest już w grupie WPRI dołączy na początku roku
W zeszłym tygodniu była kolejna część kontraktu na rynek niemiecki dla celów wojskowych. Wszystkie to kontenery służą armii NATO w Afganistanie i Iraku.
Zarządowi nic zarzucić nie można. A kurs.. na to wpływ ma tylko polityka M.N Ale Henczke nie byl jeszcze wliczony w wyniki Zremba. To zdaje sie ma nastapic w ciagu 2 tygodni - nie pamietam czy 11 czy 14 czy 16 grudnia, ma byc podany raport konsolidujacy Henczkego. Sytuacja sie komplikuje, jesli dobrze rozumiem ostatni komunikat napisany przerazliwie skomplikowanym jezykiem! - to Henczke w 52% bedzie zalezny od Zrembu, a w 48% od pozostalych Inwestexpert i prywatni. Dla mnie sytuacja przestaje byc jasna. Ale ukaze sie raport to sie zobaczy.
Edytowany: 30 listopada 2009 21:54
|
|
Wysłane:
30 listopada 2009 22:11:27
Niedzwiadek napisał(a):Joker napisał(a):Henczke jest już w grupie WPRI dołączy na początku roku
W zeszłym tygodniu była kolejna część kontraktu na rynek niemiecki dla celów wojskowych. Wszystkie to kontenery służą armii NATO w Afganistanie i Iraku.
Zarządowi nic zarzucić nie można. A kurs.. na to wpływ ma tylko polityka M.N Ale Henczke nie byl jeszcze wliczony w wyniki Zremba. To zdaje sie ma nastapic w ciagu 2 tygodni - nie pamietam czy 11 czy 14 czy 16 grudnia, ma byc podany raport konsolidujacy Henczkego. Sytuacja sie komplikuje, jesli dobrze rozumiem ostatni komunikat napisany przerazliwie skomplikowanym jezykiem! - to Henczke w 52% bedzie zalezny od Zrembu, a w 48% od pozostalych Inwestexpert i prywatni. Dla mnie sytuacja przestaje byc jasna. Ale ukaze sie raport to sie zobaczy. Skonsolidowane do 10 grudnia. Mam nadzieję że ujemna wartość firmy będzie wykazana i przyzwoity zysk. Henczke trafiła do grupy we wrześniu więc konsolidacji będzie podlegał w q3 tylko 1 miesiąc- tak sądzę, niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę. Nie wiem co przestaje być jasnego? kapitał w Henczke zostaje podwyższony i wykorzystany na przejęcie WPRI
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
30 listopada 2009 22:15:17
Cytat:=_soma_ po zaudytowanych wynikach henczke moze wejde.
Moim zdaniem po zaudytowanych wynikach Henczke nie będzie sensu wchodzić... Jak nie masz akurat koncepcji a chcesz sobie tu pograć, to wchodź raczej teraz jakoś, jak spadnie do 1,08, może ciut niżej. Przetrzymasz do tego 10, z tego co czytałem wyniki Henczke mają być raczej dobre niż złe, więc może ugrasz kilka groszy, nie wiem, z 5? A potem znów nastąpi "klasyka tematu", więc doradzam ustawienie ciasnych SL :)
Edytowany: 30 listopada 2009 22:16
|
|
0 Dołączył: 2008-11-08 Wpisów: 477
Wysłane:
30 listopada 2009 23:13:23
Hmmmmm..... Mówicie o fuzji, która wywinduje kurs wysoko pod niebiosa. Fundamentalnie widzę to tak, że łączą się firmy które mają duże przychody w stosunku do zysków. Marża operacyjna jest niska. Giełda nie lubi takich spółek. Efekt skali może tu nie zadziałać. Firmy przerzucają tony, zarabiają grosze, będą się uzupełniać, nie tworzą samolotu z turbodoładowaniem. Fundamentalnie nie widać tu szans na gwałtowne wybicie. Choć z drugiej strony kto wie, kto wie... Może ktoś popatrzy na przychody obydwóch firm, doda sobie nieco ponad 30 mln do 15 - i wyjdzie mu, że ZREMB urośnie o połowę i zacznie kupować spółkę na maksa. Kto wie ;) Drugiemu scenariuszowi moim zdaniem może pomóc nieco technika. Panie i Panowie. Z góry mamy linię trendu spadkowego, od dołu trzyma nas dół dużeej białej świecy - a w sumie to nawet dwóch - z 14 lipca i 16 kwietnia. Aby sforsować jedno lub drugie potrzeba sporej siły. Wybicie może być silne.... jeżeli wygrają byki. Klin się zawęża, czasu coraz mniej. Myślę, że strategia kupna za mniej więcej 1,1 i ze stopem na 1 jest dość bezpieczna i mało ryzykowna.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 15:00:15
przy kursie: 5,50 zł
Niedzwiadek napisał(a):Joker napisał(a):Henczke jest już w grupie WPRI dołączy na początku roku
Zarządowi nic zarzucić nie można. A kurs.. na to wpływ ma tylko polityka M.N Ale Henczke nie byl jeszcze wliczony w wyniki Zremba. To zdaje sie ma nastapic w ciagu 2 tygodni - nie pamietam czy 11 czy 14 czy 16 grudnia, ma byc podany raport konsolidujacy Henczkego. Sytuacja sie komplikuje, jesli dobrze rozumiem ostatni komunikat napisany przerazliwie skomplikowanym jezykiem! - to Henczke w 52% bedzie zalezny od Zrembu, a w 48% od pozostalych Inwestexpert i prywatni. Dla mnie sytuacja przestaje byc jasna. Ale ukaze sie raport to sie zobaczy. a wlasnie a kontyngent zolnierzy ma sie zwiekszyc rowniez i dla wojsk polskich sami Anglicy wysylaja w przyszlym roku ok. 600 dodatkowych... duzo zalezy od decyzji Obamy ,a sami Amerykanie maja zwiekszyc o 30 tys. mam kolege w WP w Leznicy ,startuje na Awgan w kwietniu na pol roku
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.