PARTNER SERWISU
ailktwpt
14 15 16 17 18
irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 14 grudnia 2009 09:31:40 przy kursie: 5,45 zł
Joker napisał(a):

W dniu 16 listopada na walnym ten temat był poruszany. Wspomniano o wezwaniu 'na znikomą liczbę akcji'. Jest taka możliwość w przypadku gdy akcje Jago oraz Elżbiety Sjoblom będziemy rozpatrywać jako 'jedność' tzw. 'porozumienie'.
Nawet na chłopski rozum, skoro E.S pa pełną władzę w Jago i razem posiadają udziały w Zrembie, ich udziały powinny być rozpatrywane wspólnie.
W przypadku tzw porozumienia cena w wezwaniu nie może być niższa niż cena jaką zapłacił jeden z akcjonariuszy porozumienia w ciągu ostatnich 12 miesięcy. W przypadku Zrembu jest to 1,20 zł.

No, jeśli E.S w ciągu ostatniego roku faktycznie kupowała po 1,2 (w co jakoś trudno mi uwierzyć) to będą musieli tyle dać. Jeśli chodzi o widełki - posłużyłem się średnią a potem zasymulowałem, co by się stało, jeśli teraz nagle nasze chytruski zbiłyby kurs w okolice złotówki i trzymały tak aż do hipotetycznego ogłoszenia wezwania.
Tak czy inaczej, po tej cenie zwyczajnie się to nie opłaca, więc jak znam życie, wymyślą jakiś inny trick, choćby coś w stylu tego, co opisywałem, tyle że bez "słupów". Po prostu E.S skupi z rynku te 0,8 % akcji, potem oznajmią, że są "jednością i porozumieniem" i po krzyku. Kurs dalej może wyglądać jak blat dębowego stołu :)

Edit: Ale dzięki, że zwróciłeś uwagę na "jedność" z E.S, sam (o ja ślepy) przeoczyłem tą możliwość i już nawet rozważałem, żeby wskoczyć to na momencik "pod wezwanie". :) Tak więc de facto uchroniłeś mój cenny kapitał przed wrzuceniem do słoja z ogórkami blackeye
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...
Edytowany: 14 grudnia 2009 09:45

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 16 grudnia 2009 14:25:13 przy kursie: 5,30 zł
Joker i WatchDog-co Wy na to?

Cytat:
Zarząd spółki Firma Handlowa "JAGO" Spółka Akcyjna z siedzibą w Krzeszowicach ("Spółka") niniejszym Informuje, że w dniu 16.12.2009 roku podjął uchwałę o wyrażeniu zgody na podwyższenie kapitału zakładowego w spółce zależnej S1 sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zarejestrowanej w rejestrze przedsiębiorców prowadzonym przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy za numerem KRS 0000311152 ("S1") z kwoty 50.000 (pięćdziesiąt tysięcy) złotych do kwoty 7.047.000,00 złotych (siedem milionów czterdzieści siedem tysięcy), tj. o kwotę 6.997.000, 00 złotych (sześć milionów dziewięćset dziewięćdziesiąt siedem tysięcy) poprzez utworzenie 139.940 (słownie: sto trzydzieści dziewięć tysięcy dziewięćset czterdzieści) nowych udziałów o wartości nominalnej 50 złotych (słownie: pięćdziesiąt) złotych ("Nowe Udziały"), oraz na pokrycie Nowych Udziałów poprzez wniesienie do S1 wkładu niepieniężnego w postaci 6.246.497 (słownie: sześć milionów dwieście czterdzieści sześć tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt siedem) akcji zwykłych na okaziciela spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB - CHOJNICE SA z siedzibą w Chojnicach o wartości 1,12 złotego każda akcja (słownie: jeden złoty dwanaście groszy), o łącznej wartości 6.996.076,64 złotych (sześć milionów dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć tysięcy siedemdziesiąt sześć złotych sześćdziesiąt cztery grosze). Wartość akcji stanowiących przedmiot wkładu niepieniężnego została ustalona na podstawie średniej ważonej kursu akcji z okresu 3 miesięcy poprzedzających dzień podjęcia niniejszej uchwały, zgodnie z zaświadczeniem wydanym przez Dom Inwestycyjny BRE Banku S.A. oraz wniesienie wkładu pieniężnego w wysokości 923,36 złotych (dziewięćset dwadzieścia trzy złote trzydzieści sześć groszy).

Edytowany: 16 grudnia 2009 14:44

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 16 grudnia 2009 14:47:16 przy kursie: 5,30 zł
Przeparkowanie? Ja się nie znam na takich ruchach. Pytanie co zrobi z nimi S1, będzie wywalać? Chciałbym spojrzeć na sprawozdania tej spółki. Jedno jest pewne: ta transakcja, było nie było, ustaliła wartość godziwą dużego pakietu akcji Zrembu na 1,12 zł, przynajmniej na chwilę.

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 16 grudnia 2009 14:59:09 przy kursie: 5,30 zł
WatchDog napisał(a):
Przeparkowanie? Ja się nie znam na takich ruchach. Pytanie co zrobi z nimi S1, będzie wywalać? Chciałbym spojrzeć na sprawozdania tej spółki. Jedno jest pewne: ta transakcja, było nie było, ustaliła wartość godziwą dużego pakietu akcji Zrembu na 1,12 zł, przynajmniej na chwilę.
S1 to typowa wydmuszka. Założona za czasu STM z kapitałem zakładowym 50k. Nic nie posiadająca a mająca służyć w przeprowadzaniu m.in przejęć itp. Praktyka powszechnie stosowana.

Ja też się nie znam, ale dzisiejszy komunikat póki co nic nie zmienił. Spółka zależna w 100% od Jago.

Joker
127
Wysłane: 16 grudnia 2009 15:01:49 przy kursie: 5,30 zł
pop napisał(a):
Czy dobrze rozumiem ten ruch-chodzi o to,by uniknąć wezwania?
Na ogłoszenie wezwania lub zejście poniżej 33% mają jeszcze ok 15 dni.
Póki co zarząd podjął tylko uchwałę

pop
pop
0
Wysłane: 16 grudnia 2009 15:06:38 przy kursie: 5,30 zł
Joker napisał(a):
pop napisał(a):

Ok,jaki w takim razie jest wg Ciebie cel takiej operacji,czy można ciągle liczyć na wezwanie-a jesli tak ,to na jaką ilość akcji?

Joker
127
Wysłane: 16 grudnia 2009 15:14:45 przy kursie: 5,30 zł
pop napisał(a):
Joker napisał(a):
pop napisał(a):

Ok,jaki w takim razie jest wg Ciebie cel takiej operacji,czy można ciągle liczyć na wezwanie-a jesli tak ,to na jaką ilość akcji?
Nie będę się powtarzał co stronę.
Jeżeli miałoby to na celu uniknięcie wezwania to wcześniej powinni się za tego typu transakcje zabrać.

Ale dochodzi przez ostatnie miesiące do tak wielu nielogicznych i dziwnych zdarzeń że to co podpowiada zdrowy rozsądek niestety się nie sprawdza.
Dlatego nie spekuluję a czekam na dalszy rozwój sytuacji.

irfy
0
Wysłane: 16 grudnia 2009 18:12:18 przy kursie: 5,30 zł
No proszę :) Czyli jednak zmieniliśmy zdanie co do "utraty kontroli nad spółką"?
www.parkiet.com/artykul/23,879...

Cytat:
Jago właśnie poinformowało, że chce podwyższyć kapitał w spółce zależnej S1, m. in. poprzez wniesienie do niej wkładu niepieniężnego w postaci prawie 6,3 mln akcji Zrembu Chojnice. To oznacza, że udział Jago w kapitale Zrembu spadnie nieco poniżej 33 proc.

– Na razie jest to tylko projekt. Zaproponowaliśmy takie rozwiązanie żeby uspokoić rynek – mówi Sylwester Wojtaczka, członek zarządu Jago. Ale nawet jeśli spółka zrealizuje ten plan, to wciąż pośrednio (poprzez spółkę zależną S1) będzie kontrolować Zremb. – Dlatego kolejnym krokiem byłaby sprzedaż spółki zależnej – wyjaśnia Wojtaczka. Nie ujawnia, czy Jago znalazło już kupca na te udziały.

Uspokoić rynek? No, co poniektórzy już są pewnie bardzo spokojni - wysypali się i mają spokój thumbright
Edytowany: 16 grudnia 2009 18:33

irfy
0
Wysłane: 21 grudnia 2009 19:12:49 przy kursie: 5,00 zł
Joker napisał(a):

O, zyski! Jak miło. Rozumiem, że zostanie wypłacona dywidenda, bo chyba po to zostaje się akcjonariuszem?

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 21 grudnia 2009 20:54:53 przy kursie: 5,00 zł
Spojrzałem na raport skonsolidowany. Z pozoru jest ekstatyczny, ale ma wady formalne: brak zmian w kapitałach oraz brak rachunku przepływów na poziomie skonsolidowanym. Nie jest jasne, jaką metodę przyjęto do konsolidacji; sprawozdanie wspomina o metodzie praw własności, ale nie wygląda mi na to - jest to raczej metoda proporcjonalna, gdyż w kapitałach nie ma wydzielonych kapitałów mniejszości.

Porównanie kluczowych wartości przed i po konsolidacji, wraz z wydzielonym wpływem Henczke na sprawozdanie, przy założeniu konsolidacji proporcjonalnej 85%, oraz osobno wydzielona wartość dodana stworzona w ramach transakcji:

kliknij, aby powiększyć

Posiłkując się dodatkowo strukturą aktywów Henczke na str. 17 sprawozdania, widzimy że z wartości księgowej prawie 12 mln zł, ponad 9,5 mln zł stanowią rozliczenia międzyokresowe czynne. To bardzo ważna przesłanka dla oceny wartości firmy i przyszłych zysków. Są to bowiem koszty już poniesione przez spółkę, które dotyczą przychodów przyszłych okresów. Nie jesteśmy w stanie ocenić efektywności kosztowej ani zasadności inwestycji, nie wiemy też, czy koszty wiążą się z jakimś konkretnym kontraktem, czy może są ponoszone bez kontraktu. Nie widzimy też analogicznej pozycji biernej (w zobowiązaniach - brak ich struktury), więc trudno też powiedzieć, czy rozliczenia te mają związek z uznawaniem przychodów na bazie MSR 11. Dobrze byłoby przynajmniej wiedzieć, na co poszło te 9,5 mln, czy coś stoi wybudowane?

Spójrzmy na to, jaki jest efekt konsolidacji. Przede wszystkim, rzeczywiście za 85% udziałów zapłacono 3,3 mln złotych, generując 6,8 mln zł "ujemnej wartości firmy". Jest to nic innego, jak zysk na tej transakcji, wynikający z ksiąg rachunkowych. Wynik ten od razu pojawił się na rachunku wyników, dzięki czemu wykazano te ponad 6 mln zł zysku netto. Nie jest to realny zysk, co potwierdzają też przepływy - widzimy tylko jednostkowe, ale wystarczy aby ocenić, że netto wynik z inwestycji spółka oceniła na kwotę 5,7 mln zł.

Zostało to prawidłowo zrobione w myśl ustawy o rachunkowości, ale ja nie wierzę w okazje. Czytałem poprzednio sprawozdania Henczke za 2008 rok i nie znalazłem żadnych rezerw ani odpisów aktualizujących. Czy wartość aktywów jest rzetelna? Dowiemy się dopiero po sprawozdaniu rocznym, zbadanym przez biegłego rewidenta.

Po konsolidacji Zremb ma luksusowe wskaźniki: WK na akcję 1,13 zł, wycenę szwajcarską 2,09 zł. W monitorze spółki te dane pojawią się w nocy i będzie można ocenić, tak jak to jutro zrobi rynek, że spółka stała się niedowartościowana. Jednak jej wartość likwidacyjna wiele nie wzrosła. W transakcji wygenerowano typowo "giełdową" wartość dodaną, tzn. kupiono nie spółkę, tylko jej papiery. Czy i jak potrafi zarabiać pieniądze, to się dopiero okaże. Szybciej okaże się, czy Henczke nie powinno robić rezerw i odpisów aktualizujących wartość aktywów - bo już po zaudytowanym rocznym sprawozdaniu. To może być albo kubeł zimnej wody, albo miłe rozczarowanie i potwierdzenie że tak, kupili za 3,3 mln zł spółkę wartą 12 mln zł, takie cuda się zdarzają. A w międzyczasie rynek ma prawo wyczyniać każdego rodzaju hocki-klocki.
Akurat Zremba nie śledzą analitycy, a szkoda - w tym jednym wypadku ciekawy byłbym, co mają do powiedzenia o tym zagadkowym połączeniu. Ja wstrzymuję swój werdykt do zaudytowanego raportu rocznego.
Powyższa treść przez 5 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

irfy
0
Wysłane: 22 grudnia 2009 00:26:20 przy kursie: 5,00 zł
Może to jakieś moje subiektywne wrażenie, ale ja im nie wierzę. Myślę, że coś kręcą w tym skonsolidowanym, co zresztą potwierdził WD. Tak samo kręcili z tym "nie wyobrażamy sobie utraty kontroli nad Zrembem". I dalej nurtuje mnie pytanie - skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle? Przecież ten raport nie był robiony wczoraj, coś tam musiało wyciec na zewnątrz... W każdej innej spółce przed opublikowaniem takich wyników akcje rosną, choćby wskutek działania "poczty pantoflowej" A tu co? Kurs leci na mordę już od pół roku a ostatnio nawet w przyspieszonym tempie. Dlaczego? Czyżby jednak jakiś trup w szafie? Rozumiem, że na kurs może rzutować niezdecydowana postawa większościowego właściciela, ale z drugiej strony - potencjalni nabywcy całego pakietu upchniętego ostatnio przez Jago w spółce-wydmuszce powinni walić drzwiami i oknami po taki skarb. A nie słychać, żeby walili. W moim odczuciu - jeśli w najbliższych dniach nie zostanie zapoczątkowany stabilny trend wzrostowy (i nie mam tu na myśli jednodniowych, spektakularnych wideł), to należy zachować tu daleko posuniętą ostrożność...
Edycja: I dobrze, że zniknął stąd rating AAA, bo aż mnie w oczy kłuło :)
Edytowany: 22 grudnia 2009 00:32

irfy
0
Wysłane: 22 grudnia 2009 20:08:38 przy kursie: 4,90 zł
Joker napisał(a):
Problem nie leży w spółce, zaprezentowanych wynikach tylko głównym akcjonariuszu

Nie sądzę, żeby problem tkwił jedynie w głównym akcjonariuszu. Według mnie tu musi być coś jeszcze, tylko nie za bardzo potrafię sobie wyobrazić, co to może być. W zeszłym roku takim "udupiaczem" kwitnących, wydawałoby się spółek były bezkosztowe opcje walutowe. Ale teraz to już nie byłby problem, wahania kursów były zbyt małe. Co może być hitem teraz, mogę jedynie gdybać. Cirsy??? Naprawdę nie mam pojęcia. Jeśli chodzi o dzisiejsze spadki - paradoksalnie ich powodem mógł być właśnie wczorajszy raport. Ktoś zwyczajnie nabrał takich samych podejrzeń jak ja, a mianowicie, że jest to zwyczajne, podkolorowane krętactwo. I po wyjściu na jaw stanu rzeczywistego "gniew" akcjonariuszy może boleśnie odbić się na notowaniach... Co będzie dalej, naprawdę trudno przewidzieć. Może warto by poprosić paru analityków, którzy publikują przecież w dziale "Komentarze rynkowe", żeby zerknęli na tą firmę i wyrazili jakąś swoją, niewiążącą opinię? Zresztą nawet WD pisał w którymś z poprzednich postów, że chętnie poczytałby coś takiego. Ja też. Tym razem nie wypowiem się odnośnie kierunku kursu, bo możliwe są różne scenariusze, od kilkugroszowego (ale nie większego) odreagowania w górę, do dalszej ucieczki z waloru i wejścia w kanał 0,8-0,9. Zobaczymy co pokażą w rocznym, kiedy będą musieli odsłonić karty. A może jednak wezwanie po 1,10? blah5

pop
pop
0
Wysłane: 23 grudnia 2009 09:18:57 przy kursie: 4,60 zł
mily napisał(a):
Joker napisał(a):
Problem nie leży w spółce, zaprezentowanych wynikach tylko głównym akcjonariuszu
tak wlasnie jest i nie inaczejbinky

A skąd ta pewność...?Czy jeśli wszystko jest tak super,to czy stanowiłoby to taki problem by odebrać tę podaż akcji...?Przecież przy takich obrotach nie tylko jakikolwiek fundusz,ale również mnóstwo osób prywatnych bez problemu mogłoby zebrać z rynku te akcje,jeśli to taka okazja inwestycyjna...
Zawsze będę powtarzał-RYNEK NIE JEST GŁUPI,TYLKO MY CZEGOŚ W DANYM MOMENCIE NIE ROZUMIEMY.
Do tej pory przy wielu dziwnych zagadkach z kursami,za każdym razem to rynek potem miał rację-np.Duda,Oponeo rok temu,spadki developerów dużo wcześniej,niż zaczęło się realnie pogarszać w sektorze...

Joker
127
Wysłane: 23 grudnia 2009 13:44:13 przy kursie: 4,60 zł
Cytat:
INFORMACJA O ZAWARCIU POROZUMIENIA INWESTYCYJNEGO.

Raport bieżący nr 134/2009

Zarząd ZBM "ZREMB-CHOJNICE" S.A. z siedzibą w Chojnicach („Spółka”) informuje, iż w dniu 23 grudnia 2009r. podpisał z osobami fizycznymi – wspólnikami spółki pod firmą Navimor-Invest Sp. z o.o. z siedzibą w Gdańsku („Navimor”) posiadającymi łącznie udziały w kapitale zakładowym Navimor stanowiące 100 % kapitału zakładowego Navimor, porozumienie o określające zasady podwyższenia kapitału zakładowego Navimor i objęcia przez Spółkę nowoutworzonych udziałów w kapitale Navimor w ilości stanowiącej ponad 50% kapitału zakładowego tego podmiotu („Porozumienie”).
Strony ustaliły, iż wszelkie czynności niezbędne do wykonania Porozumienia zostaną wykonane, w tym podpisane zostaną wszelkie dokumenty, w terminie do dnia 30 czerwca 2010 roku.

Data sporządzenia: 2009-12-23 System: ESPI

irfy
0
Wysłane: 23 grudnia 2009 13:56:56 przy kursie: 4,60 zł
Interesujące. Spółka niby z Gdańska, ale sądząc z kontraktów jakie miała, to raczej z kontaktami raczej na... południu:) Czyżby Zremb usiłował podbić nowy rynek ? Tak czy inaczej, osoby zaklinające oraz modlące się powinny skierować swoje wysiłki na warunki meteorologiczne, błagając dobre bóstwa o obfite opady u braci Czechów Angel
Edit: jeszcze wkleję link, a co, mam być gorszy od jokera? :P
www.navimorinvest.com.pl/osiag...
edit nr 2 - idę po choinkę, wszystkie gromy ciśnięte w międzyczasie na moją głowę przeczytam (i odpowiem na nie) dopiero wieczorem :D
Edytowany: 23 grudnia 2009 14:01

Joker
127
Wysłane: 23 grudnia 2009 15:31:35 przy kursie: 4,60 zł
www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/...

Cytat:

pomorska.pl » Miasta » Chojnice

* wyślij
* wydrukuj
* zgłoś błąd
* e-wydanie
* rss
* forum
* wykop
* A A A

dodano: 13 grudnia 2009, 12:46

tagi:1000-leciaChojnicemelioracjaPark
Już wkrótce rozpocznie się melioracja w Parku 1000-lecia w Chojnicach

Maria Eichler

Jeszcze nie rozstrzygnięto przetargu na zmeliorowanie Parku 1000-lecia, ale konkurują ze sobą firmy, które zaproponowały niewiele różniące się ceny.

Teraz wygląda tu tak, ale ma być pięknie

(Fot. Daniel Frymark)

Po jednej stronie jest miejscowy Ekomel z ceną 8 mln 528 tys. 988 zł, po drugiej - Navimor Investment i Henczke Budownictwo Płock - za 8 mln 476 tys. 560 zł.

Czy wygra Navimor?

- Takiej sytuacji to jeszcze nie mieliśmy - przyznaje burmistrz Arseniusz Finster. - Różnica to tylko 52 tys. zł i jeśli nie będzie jakichś uchybień w papierach, to wygra Navimor.

Teraz komisja przetargowa skrupulatnie przegląda dokumentację, a przetarg ma być rozstrzygnięty najszybciej, jak to będzie możliwe. Firma z Gdańska jest w Chojnicach dobrze znana, bo budowała port jachtowy.

Posadzą 300 drzew

Jeśli wygra, chce skończyć prace w lipcu, a w sierpniu zabrać się do nasadzenia drzew. Ma tu być posadzonych ok. 300 drzew i to dwumetrowych. Podwykonawcą tych prac będzie chojnicki Og-Rol.
Prace w parku rozpoczną się już być może pod koniec grudnia albo na początku stycznia.

mily
0
Wpisów: 193
Wysłane: 23 grudnia 2009 17:44:44 przy kursie: 4,60 zł
Przede wszystkim zdrowych ,radosnych Swiat Bozego Narodzenia dla wszystkich forumowiczow stockwatcha - zyczy-mily

Boo hoo! Speak to the hand wave wave wave wave wave

janek4756
0
Wpisów: 4
Wysłane: 23 grudnia 2009 18:00:25 przy kursie: 4,60 zł
Z górki na pazurki, aż do 0,60zł?Eh?

A znajomy dokupował jeszcze po 1,19zł - załamka.reindeer

Ja siedzę po 1,25zł i poczekam z dwa lata.Brick wall

ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
wave

Joker
127
Wysłane: 24 grudnia 2009 09:55:17 przy kursie: 4,60 zł
Cytat:
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 135 / 2009
Data sporządzenia: 2009-12-24
Skrócona nazwa emitenta
ZREMB-CHOJNICE S.A.
Temat
Zawiadomienie Spółki - S1 Sp. z o.o.
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd ZBM "ZREMB-CHOJNICE" S.A. informuje, że w dniu 23 grudnia 2009r. otrzymał zawiadomienie o następującej treści:
"Działając w imieniu S1 sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Gotarda 9 ("Spółka"), na podstawie art. 69 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych ("Ustawa"), Spółka zawiadamia, iż:
1. w związku z podwyższeniem kapitału zakładowego Spółki dokonanym w dniu 18 grudnia 2009 roku i wniesieniem przez jedynego wspólnika Spółki – Firmę Handlową JAGO S.A. z siedzibą w Krzeszowicach – wkładu niepieniężnego (aportu) w postaci 6.246.497 (słownie: sześć milionów dwieście czterdzieści sześć tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt siedem) akcji zwykłych na okaziciela spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach, w zamian za nowo wyemitowane udziały w kapitale zakładowym Spółki, Spółka nabyła 6.246.497 akcji w kapitale zakładowym w/w podmiotu;
2. przed podwyższeniem kapitału zakładowego Spółki, Spółka nie posiadała żadnych akcji Zakładu Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach;
3. aktualnie Spółka posiada 6.246.497 akcji spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach, które to akcje stanowią 19,83 % kapitału zakładowego Zakładu Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach i uprawniają do wykonywania 19,83 % głosów na walnym zgromadzeniu tej spółki;
4. Spółka rozważa w okresie 12 miesięcy zarówno zwiększenie jak i zmniejszenie swego udziału w kapitale zakładowym spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach;
5. Spółka nie posiada podmiotów zależnych, które posiadałyby akcje spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach;
6. Spółka nie zawierała żadnych umów z osobami, o których mowa w art. 87 ust.1 pkt 3 lit.c) Ustawy."

Cytat:
Raport bieżący nr 136 / 2009
Data sporządzenia: 2009-12-24
Skrócona nazwa emitenta
ZREMB-CHOJNICE S.A.
Temat
Zawiadomienie Spółki - JAGO S.A.
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd ZBM "ZREMB-CHOJNICE" S.A. informuje, że w dniu 24 grudnia 2009r. otrzymał zawiadomienie o następującej treści:
"Działając w imieniu Firmy Handlowej JAGO S.A. z siedzibą w Krzeszowicach ("Spółka"), na podstawie art. 69 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych ("Ustawa"), Spółka zawiadamia, iż:
1. w związku z podwyższeniem kapitału zakładowego w spółce S1 sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie dokonanym w dniu 18 grudnia 2009 roku i wniesieniem przez Spółkę – jedynego wspólnika w spółce S1 sp. z o.o. wkładu niepieniężnego (aportu) w postaci 6.246.497 (słownie: sześć milionów dwieście czterdzieści sześć tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt siedem) akcji zwykłych na okaziciela spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach, w zamian za nowo wyemitowane udziały w kapitale zakładowym Spółki, Spółka zbyła 6.246.497 akcji w kapitale zakładowym w/w podmiotu;
2. przed podwyższeniem kapitału zakładowego w spółce S1 sp. z o.o., Spółka posiadała 16.641.496 akcji ZREMB, uprawniających do 16.641.496 głosów na walnym zgromadzeniu ZREMB, co odpowiadało 52,83% kapitału zakładowego ZREMB oraz stanowiło 52,83% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu ZREMB;
3. aktualnie Spółka posiada 10.394.999 akcji spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach, które to akcje stanowią 32,99 % kapitału zakładowego Zakładu Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach i uprawniają do wykonywania 32,99 % głosów na walnym zgromadzeniu tej spółki;
4. Spółka rozważa w okresie 12 miesięcy zarówno zwiększenie jak i zmniejszenie swego udziału w kapitale zakładowym spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach;
5. Spółka jest jedynym wspólnikiem w spółce S1 sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, która to spółka posiada 6.246.497 ( słownie: sześć milionów dwieście czterdzieści sześć tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt siedem ) akcji zwykłych na okaziciela spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach, które to akcje stanowią 19,83% kapitału zakładowego Zakładu Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach i uprawniają do wykonywania 19,83 % głosów na walnym zgromadzeniu tej spółki;
6. Spółka nie zawierała żadnych umów z osobami, o których mowa w art. 87 ust.1 pkt 3 lit.c) Ustawy."

Joker
127
Wysłane: 28 grudnia 2009 16:21:20 przy kursie: 4,65 zł
Cytat:
JAGO - RB (83 / 2009 ) 16:16 28.12.2009
poniedziałek

Raport bieżący nr 83 Numer raportu / 2009 Rok Pole, w które można wprowadzić dodatkowe oznaczenie numeru raportu.

Data sporządzenia: 2009-12-28
Skrócona nazwa emitenta
JAGO Pole zostanie uzupełnione automatycznie po wypełnieniu arkusza z informacjami o podmiocie i ponownym otwarciu arkusza raportu.

Temat
Sprzedaż udziałów w spółce zależnej
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
W dniu dzisiejszym Emitent („Sprzedający”) zawarł z Panią Elżbietą SjĂśblom zwaną dalej "Kupującym" umowę sprzedaży 140.939 (słownie: sto czterdzieści tysięcy dziewięćset trzydzieści dziewięć) udziałów w Spółce S1 sp. z o.o z siedzibą w Warszawie, wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gosppodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000311152 („Udziały”). Cena nabycia Udziałów, wyniosła 7.046.950,00 złotych (siedem milionów czterdzieści sześć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt złotych) i zostanie przez Kupującego zapłacona w terminie do dnia 28 grudnia 2010 roku.

RAPORT BIEŻĄCY
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ

W S1 jest Zremb. Tym samym Jago unika wezwania.
A ES zwiększyła swój udział płacąc 1,12/akcję.
Edytowany: 28 grudnia 2009 16:23

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ZREMB

14 15 16 17 18

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,685 sek.

zdthzkqm
sidkhcvr
lowdmxei
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
btupiyge
keduqtqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat