50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
28 sierpnia 2009 21:42:45
przy kursie: 5,18 zł
W wynikach za II kwartał nie widać jeszcze nic z realizacji nowych planów, za to są stare problemy - niewielkie lecz bolesne. Sprzedaż spada, choć działalność daje jeszcze mały zysk, to przepływy operacyjne są bliskie zeru. Zapasy są za duże jak na tę skalę sprzedaży - rotacja ponad 5 miesięcy. A rotacja aktywów obrotowych: 11 miesięcy. Marna sprawność operacyjna, bo spółka jest uszyta na 200 i więcej mln zł rocznego obrotu, a ostatnio robi jakieś 120 mln. Ale to znaczy, że ma duże luzy na zajęcie się obsługą Rydzykofonów bez znaczącego wzrostu kosztów stałych. A nawet mimo sporych wzrostów kursu, nadal rzekłbym, że nieco niedowartościowana - to raczej wyraz sceptycyzmu, czy cała ta konstrukcja Karkosiko-Maryjna naprawdę da pieniądze, czy się z hukiem nie zawali. I jedno i drugie jest dla spółki groźne, bo jeśli nawet przyjdzie sukces, duzi operatorzy natychmiast władują się w tę niszę z butami, a mają dowolne pieniądze na promocje, i nagle nie jeden, a pięciu graczy będzie wydzierać sobie z gardeł emerytury bogobojnych staruszek.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-17 Wpisów: 34
Wysłane:
28 sierpnia 2009 22:43:19
przy kursie: 5,18 zł
zawsze lubie poczytac opinie bardziej doswiadczonego ode mnie watch doga ;) Cos w tym jest.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-05 Wpisów: 336
Wysłane:
22 września 2009 15:54:01
przy kursie: 4,64 zł
myphone "przyjal sie bardzo dobrze" i "sprzedaz wyglada bardzo dobrze"-uslyszane w tvn cnbc „Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”... "Taka jest moja koncepcja Tak ja to widzę"
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-09-15 Wpisów: 252
Wysłane:
5 listopada 2009 13:46:27
przy kursie: 5,10 zł
prosiłbym WD o analizę raportu co tu robić co tu robić, mam ochotę zapakować się ale....zawsze jest jakieś ale
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
5 listopada 2009 21:23:14
ja tam widzę wyraźny spadek przychodów, i choć raport nie jest tragiczny, bo niewielki zysk jest (całe 340 tys), to myślę że rynek oczekiwał więcej po TFO. wzrost był pod rewelacyjne dane, więc skoro takie nie były, mamy dzisiaj spadek.
Edytowany: 5 listopada 2009 21:24
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
5 listopada 2009 21:46:07
Może i rynek wcześniej się grzał pod Rydzykofony, myśląc że emerytki tego wykupią jakieś niesłychane ilości - i jak zobaczył spadek przychodów i śladowy zysk to wywalił akcje zawiedziony. Ja jednak widzę coś więcej. I nie tylko ja - sprawa jest przejrzysta: www.stockwatch.pl/gpw/tfone,wy...Spółka ma super wskaźniki i widoczne niedowartościowanie. Ten niby mały zysk spowodował też, że w ujęciu kroczącym rocznym zysk netto wzrósł z 3 do 4 mln złotych. A to już jest konkret, bo oznacza premię wieczystą rzędu 10 zł na akcję. Zresztą widać po szczegółach wycen, że wrzątek kipi pod pokrywką. Z innych rzeczy istotnych odnotowuję spore dodatnie przepływy operacyjne oraz kolejny kwartał poprawy ratingu. Zadłużenie spółki jest na poziomie 50% i nie szedłbym już w górę. Ważne jest też to, że aż 28 mln zł kredytów jest bieżące, czyli płatne w mniej niż rok - na spłatę nie ma gotówki, trzeba będzie rolować albo restrukturyzować. Pamiętam że gdy pierwszy raz czytałem sprawozdania TFO, było źle i szło ku gorszemu. Od tego czasu bardzo dużo zrobili. Niestety, ten niezły obraz psuje fakt, że zarządzający rozdają sobie akcje. Za najważniejsze ryzyko związane ze spółką uważam utrzymanie jakości sprzedawanych telefonów. Jest to tania chińszczyzna, której jeśli się poluzuje jakość (na przykład przyciskając fabryki żeby taniej robiły) to koszty napraw i lawinowe wymiany mogą przekroczyć wartość sprzedaży, a marka legnie w gruzach. Konkurencja w aparatach telefonicznych jest straszliwa.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-06 Wpisów: 253
Wysłane:
5 listopada 2009 22:16:59
WatchDog napisał(a):Może i rynek wcześniej się grzał pod Rydzykofony, myśląc że emerytki tego wykupią jakieś niesłychane ilości - i jak zobaczył spadek przychodów i śladowy zysk to wywalił akcje zawiedziony. Ja jednak widzę coś więcej. I nie tylko ja - sprawa jest przejrzysta: www.stockwatch.pl/gpw/tfone,wy...Spółka ma super wskaźniki i widoczne niedowartościowanie. Ten niby mały zysk spowodował też, że w ujęciu kroczącym rocznym zysk netto wzrósł z 3 do 4 mln złotych. A to już jest konkret, bo oznacza premię wieczystą rzędu 10 zł na akcję. Zresztą widać po szczegółach wycen, że wrzątek kipi pod pokrywką. Z innych rzeczy istotnych odnotowuję spore dodatnie przepływy operacyjne oraz kolejny kwartał poprawy ratingu. Zadłużenie spółki jest na poziomie 50% i nie szedłbym już w górę. Ważne jest też to, że aż 28 mln zł kredytów jest bieżące, czyli płatne w mniej niż rok - na spłatę nie ma gotówki, trzeba będzie rolować albo restrukturyzować. Pamiętam że gdy pierwszy raz czytałem sprawozdania TFO, było źle i szło ku gorszemu. Od tego czasu bardzo dużo zrobili. Niestety, ten niezły obraz psuje fakt, że zarządzający rozdają sobie akcje. Za najważniejsze ryzyko związane ze spółką uważam utrzymanie jakości sprzedawanych telefonów. Jest to tania chińszczyzna, której jeśli się poluzuje jakość (na przykład przyciskając fabryki żeby taniej robiły) to koszty napraw i lawinowe wymiany mogą przekroczyć wartość sprzedaży, a marka legnie w gruzach. Konkurencja w aparatach telefonicznych jest straszliwa. Dzieki za konkretną analize,w zupełnosci sie zgadzam poza faktem iz rynek oczekiwał cos wiecej po wynikach-nic wiecej nie oczekiwał ,to co dostał powinien wywindowac kurs o 40%,a nie...-a wywalanie i blokowanie kursu zaczeło sie przedwczoraj i trzeba by byc slepym ,azeby nie zauwazyc jak sobie pieknie ustawiali w arkuszu od poniedziałku.Wazne stwierdzenie wodza "zarzadzajacy rozdają sobie akcje"-nic dodac,nic ujac-własciwie ten raport jest zbedny,jaki by nie był- to powyzsze stwierdzenie wystarcza w zupełosci.Bedzie dobrze,i coraz lepiej...
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
5 listopada 2009 23:48:56
HENRY napisał(a):WatchDog napisał(a):Może i rynek wcześniej się grzał pod Rydzykofony, myśląc że emerytki tego wykupią jakieś niesłychane ilości - i jak zobaczył spadek przychodów i śladowy zysk to wywalił akcje zawiedziony. Ja jednak widzę coś więcej. I nie tylko ja - sprawa jest przejrzysta: www.stockwatch.pl/gpw/tfone,wy...Spółka ma super wskaźniki i widoczne niedowartościowanie. Ten niby mały zysk spowodował też, że w ujęciu kroczącym rocznym zysk netto wzrósł z 3 do 4 mln złotych. A to już jest konkret, bo oznacza premię wieczystą rzędu 10 zł na akcję. Zresztą widać po szczegółach wycen, że wrzątek kipi pod pokrywką. Z innych rzeczy istotnych odnotowuję spore dodatnie przepływy operacyjne oraz kolejny kwartał poprawy ratingu. Zadłużenie spółki jest na poziomie 50% i nie szedłbym już w górę. Ważne jest też to, że aż 28 mln zł kredytów jest bieżące, czyli płatne w mniej niż rok - na spłatę nie ma gotówki, trzeba będzie rolować albo restrukturyzować. Pamiętam że gdy pierwszy raz czytałem sprawozdania TFO, było źle i szło ku gorszemu. Od tego czasu bardzo dużo zrobili. Niestety, ten niezły obraz psuje fakt, że zarządzający rozdają sobie akcje. Za najważniejsze ryzyko związane ze spółką uważam utrzymanie jakości sprzedawanych telefonów. Jest to tania chińszczyzna, której jeśli się poluzuje jakość (na przykład przyciskając fabryki żeby taniej robiły) to koszty napraw i lawinowe wymiany mogą przekroczyć wartość sprzedaży, a marka legnie w gruzach. Konkurencja w aparatach telefonicznych jest straszliwa. Dzieki za konkretną analize,w zupełnosci sie zgadzam poza faktem iz rynek oczekiwał cos wiecej po wynikach-nic wiecej nie oczekiwał ,to co dostał powinien wywindowac kurs o 40%,a nie...-a wywalanie i blokowanie kursu zaczeło sie przedwczoraj i trzeba by byc slepym ,azeby nie zauwazyc jak sobie pieknie ustawiali w arkuszu od poniedziałku.Wazne stwierdzenie wodza "zarzadzajacy rozdają sobie akcje"-nic dodac,nic ujac-własciwie ten raport jest zbedny,jaki by nie był- to powyzsze stwierdzenie wystarcza w zupełosci.Bedzie dobrze,i coraz lepiej... Nie wiem jak Ty Henry, ale ja odczytałem to jako "okradają mniejszościowych akcjonariuszy"...
|
|
Wysłane:
6 listopada 2009 00:25:18
anty_teresa napisał(a):HENRY napisał(a):WatchDog napisał(a):Może i rynek wcześniej się grzał pod Rydzykofony, myśląc że emerytki tego wykupią jakieś niesłychane ilości - i jak zobaczył spadek przychodów i śladowy zysk to wywalił akcje zawiedziony. Ja jednak widzę coś więcej. I nie tylko ja - sprawa jest przejrzysta: www.stockwatch.pl/gpw/tfone,wy...Spółka ma super wskaźniki i widoczne niedowartościowanie. Ten niby mały zysk spowodował też, że w ujęciu kroczącym rocznym zysk netto wzrósł z 3 do 4 mln złotych. A to już jest konkret, bo oznacza premię wieczystą rzędu 10 zł na akcję. Zresztą widać po szczegółach wycen, że wrzątek kipi pod pokrywką. Z innych rzeczy istotnych odnotowuję spore dodatnie przepływy operacyjne oraz kolejny kwartał poprawy ratingu. Zadłużenie spółki jest na poziomie 50% i nie szedłbym już w górę. Ważne jest też to, że aż 28 mln zł kredytów jest bieżące, czyli płatne w mniej niż rok - na spłatę nie ma gotówki, trzeba będzie rolować albo restrukturyzować. Pamiętam że gdy pierwszy raz czytałem sprawozdania TFO, było źle i szło ku gorszemu. Od tego czasu bardzo dużo zrobili. Niestety, ten niezły obraz psuje fakt, że zarządzający rozdają sobie akcje. Za najważniejsze ryzyko związane ze spółką uważam utrzymanie jakości sprzedawanych telefonów. Jest to tania chińszczyzna, której jeśli się poluzuje jakość (na przykład przyciskając fabryki żeby taniej robiły) to koszty napraw i lawinowe wymiany mogą przekroczyć wartość sprzedaży, a marka legnie w gruzach. Konkurencja w aparatach telefonicznych jest straszliwa. Dzieki za konkretną analize,w zupełnosci sie zgadzam poza faktem iz rynek oczekiwał cos wiecej po wynikach-nic wiecej nie oczekiwał ,to co dostał powinien wywindowac kurs o 40%,a nie...-a wywalanie i blokowanie kursu zaczeło sie przedwczoraj i trzeba by byc slepym ,azeby nie zauwazyc jak sobie pieknie ustawiali w arkuszu od poniedziałku.Wazne stwierdzenie wodza "zarzadzajacy rozdają sobie akcje"-nic dodac,nic ujac-własciwie ten raport jest zbedny,jaki by nie był- to powyzsze stwierdzenie wystarcza w zupełosci.Bedzie dobrze,i coraz lepiej... Nie wiem jak Ty Henry, ale ja odczytałem to jako "okradają mniejszościowych akcjonariuszy"... Dokładnie tak ,detale mają tutaj drugorzedne znaczenie.
|
|
0 Dołączył: 2009-05-18 Wpisów: 7
Wysłane:
6 listopada 2009 09:03:20
przy kursie: 5,09 zł
HENRY napisał(a):Cytat:mroman napisał(a): dzisiaj jest dobry moment do kupna. Akcje przebily opor na poziomie 5,5 zł a dzis do niego wrocily. Jezeli poziom 5,5 obroni sie do konca sesji a na to wyglada kurs powinien isc dalej w gore.
To się nazywa:NAGANIANIE... Pozwól,że każdy sam zdecyduje... ja NAGANIANIE rozumiem nieco inaczej, a mianowicie celowe wprowadzanie innych w bład aby samemu złozyc zlecenia w przeciwnym kierunku. Ja postepowałem zgodnie z tym co napisałem, czyli kupowałem akcje. Inna sprawa ze moja prognoza byla kompletnie do dupy ;-(, za co rynek ukrał mnie w dniu dzisiejszym. W zadnym stopniu nie ograniczam niczyjego prawa do podejmowania indywidualnych decyzji. Prosze,nie nazywaj rynkiem "grupe złodzieji",których jedynym celem obecnosci na rynku kapitałowym jest okradanie ludzi,a nie rozwój spółki.Ale cóz ,tyle lat codziennego siedzenia przed monitorem i tak sie dac ubrac...-co gorsza w spólke na której obroty sa na poziomie NC.[/quote] Jak napisał WatchDog spółka jest niedowartościowana, ma niezłe wskaźniki, rozwija się, restrukturyzuje. na wykresie wybiła się z trójkąta, utrzymała przez dwie sesje nad oporem. masa ludzi weszła licząc na znaczące zyski... nie wyszło, spadła poniżej oporu, powalczyła na kolejnym wsparciu, większość która wsiadła zaczęła uciekać - poleciało dalej. bardzo bym uważał z używaniem stwierdzeń typu "złodzieje, oszuści" jeśli się nie ma na to dowodów, a takie stwierdzenie przychodzą niektórym bardzo łatwo. Jak w takim razie określić inwestora który wskakuje w spólkę licząc na 40% w kilka dni? akcje trzymam, delikatnie zredukowane, moim zdaniem w perspektywie kilku miesięcy rokują nieźle. może ktoś bardziej świadomy mechanizmów giełdowych wyjaśni mi na czym polegało tu złodziejstwo, oszustwo, czy inne działanie niezgodne z prawem?
|
|
|
|
1 Dołączył: 2009-05-12 Wpisów: 195
Wysłane:
8 grudnia 2009 11:35:41
przy kursie: 7,10 zł
HENRY napisał(a):No prosze, faktycznie "nocny"  .Nieee no nie złoszcze sie,tym bardziej ze na tak nedznym rynku w ostatnim czasie tfone okazał sie niezłą inwestycją-wiec i humor nieco lepszy  -chciałem tylko podkreslic ze nie warto zwracac uwagi na rzeczy oczywiste,tym bardziej iz TFone jest "królem ukrytych" na gpw  . A,jeszcze detal od strony fundamentalnej,ostatnio mieli w sieci "Biedronka" jeden z modeli myphona i chociaz sam bym pewno nie kupił to pytałem i okazało sie, iz aparaciki poszły "od reki"-wiec moze sprzedaz miedzy innymi tych ich "błyskotek" faktycznie idzie nadal swietnie. A to dobre "tfone okazał sie niezłą inwestycją"  , papier w 3 tygodnie urusł 40% a Ty piszesz ze jest niezły, az boje sie myslec co uznajesz za "dobra" czy "bardzo dobra" inwestyce Jezeli chodzi o fundamenty, to Q4 to dla nich najlepszy okres sprzedazy wiec dopiero w raportach za Q4 okaze sie na co ich stac. Mysle ze okolicznosci im sprzyjaja maja produkt przecietnej jakosci ale za to tani, a wg mnie obecnie własnie takie produkty najszybciej znajduja nabywców. Ludzie nieco ograniczyli, w moim odczuciu, wydatki ale prezenty pod choinke jednak trzeba kupic. Jezeli chodzi o wykres tu tez wszystko wyglada bardzo ładnie, ten wzrost nie przypomina poprzednich gdzie mielismy sesje z ruchem po 28 czy 35% do gory. Tym razem wzrosty sa jednocyfrowe ale za to powtarzalne. To co jest potrzebne nam do szczescia to brak gwałtownych ruchów na szerokim rynku, niech sobie tkwi w boczniaku jak najdłuzej
|
|
0 Dołączył: 2009-11-03 Wpisów: 119
Wysłane:
8 grudnia 2009 19:23:35
przy kursie: 7,10 zł
A ja bym nie bała się ruchów na szeroki rynku. Wiem, że może zwalić się wszystko, ale nie co roku. Tak dzieje się co 5-6 lat, po napływie "nowej krwi". Zauważcie np wczoraj: rynek na czerwono, a TFO +8%. Dzisiaj nie, ale wysoko jesteśmy a rynek trochę runął. TFO już jest mocniejszy od rynku. I moim zdanie będzie nadal do wyników za IQ, które mogą być przeciętne, ale nie muszą. Zapewne już na koniec lutego, początek marca będzie wiadomo jak będzie wyglądał IQ w TFO. Moim zdaniem może być 2 fala zakupów, jak obdarowani Seniorzy pochwalą się co dostali pod choinkę. Ale TFO to nie tylko ten telefon i w ogóle to nie tylko telefony, co oczywiście wiecie. Pozdrawiam i bez urazy
|
|
0 Dołączył: 2009-06-04 Wpisów: 60
Wysłane:
9 grudnia 2009 17:39:11
przy kursie: 7,31 zł
Czy mógłby ktoś przeanalizować wykres pod względem AT.Czy ja dobrze widzę, poważniejszy opór jest dopiero koło 12 zł?
|
|
Wysłane:
9 grudnia 2009 19:28:31
rafalania napisał(a):Czy mógłby ktoś przeanalizować wykres pod względem AT.Czy ja dobrze widzę, poważniejszy opór jest dopiero koło 12 zł? Uwazasz,iz 12 pln to zbyt wysoka wycena tej spółki?
|
|
0 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 123
Wysłane:
9 grudnia 2009 20:05:01
HENRY napisał(a): Do d... z AT-prawda jest taka jak wyzej pisałem-NIKT nie zbiera 50k na tak mało płynnym papierze ze sr. 6,75-azeby z tego wyjsc na obecnych poziomach!  Poza tym gratuluje,jestes naprawde swietnym daytrayderem(w 4 dni 30% tzn ze brałes idealnie na dołku 5,85 i oddałes idealnie na górce 7,70)-a moze to Ty tak bujasz tym kursem? Ad.1 To ze ktos zebral 50k nie znaczy ze sie nie skorekci. To dzieki niemu tez byly takie piekne wzrosty, ale czesc graczy moze chciec zrealizowac zyski. Powiem szczerze ze dzisiejsze zachowanie TFO mnie zaskoczylo, zobaczymy co bedzie dalej. Ad.2 Sprostuje: nie 30% w 4dni, a 27%(powinienem zaokraglic do 25%  ). Kupilem i sprzedalem akcje skladajac zlecenia rano, przed wyjsciem do pracy i nie mialem dostepu do kompa(ma to swoje dobre strony, bo czynnik emocjonalny odpada). To nie zasluguje na miano "cudu", ale tez nie na  . Moim zamiarem nie bylo chwalenie sie(na forum TEXa mialbym wiecej pola do popisu). Po prostu mieszanka odrobiny wiedzy z duza iloscia szczescia Ad.3 Wychodzac wczoraj kierowalem sie AT. Nie jestem WYROCZNIA i nie chce nia byc, po prostu wg mnie wieksze prawdopodobienstwo jest na wystapienia krotkiej korekty niz dalszych wzrostow. fotoo.pl/zdjecia/files/2009-12...Dotej pory wszelkie wzrosty na TFO byly znoszone conajmniej w 50%, wiec moze tak byc i tym razem. Moim problemem jest tylko to czy dobrze wyznaczylem szczyt(moze dopiero nastapi).
|
|
0 Dołączył: 2008-11-08 Wpisów: 477
Wysłane:
9 grudnia 2009 20:37:17
rafalania napisał(a):Czy mógłby ktoś przeanalizować wykres pod względem AT.Czy ja dobrze widzę, poważniejszy opór jest dopiero koło 12 zł? Z przyjemnością służę pomocą, choć dobrych newsów nie niosę. Moim zdaniem dalszy marsz do góry będzie trudny. Tak naprawdę dzisiejsza całkiem przyzwoita świeca zatrzymała się na górnej krawędzi kanału wzrostowego, w którym spółka się porusza od końca marca - niebieskie linie na wykresie są równoległe :), tyle tylko, że korzystamy oczywiście z wykresu logarytmicznego, stąd pewne "krzywizny". Dalej - niepokój, że dzisiejsze wzrosty to koniec i czeka nas teraz rajd w dół kanału potwierdza również dzisiejsza świeca. Bardzo nie podoba mi się jej długi górny cień. Entuzjazmu nie wzbudzają też wskazania wielu wskaźników, z najprostszym RSI na czele (u dołu obrazka) - sięgają maksimów, spadki są bardziej prawdopodobne, niż kolejne bicie rekordów. A gdyby nawet wyjść z kanału, to i tak czeka nas solidny mur w postaci oporów wyznaczonych przez lukę cenową z połowy maja ubiegłego roku - obroty gdy się tworzyła były gigantyczne, jak na tę spółkę, oczywista.  kliknij, aby powiększyć
|
|
1 Dołączył: 2009-05-12 Wpisów: 195
Wysłane:
10 grudnia 2009 02:26:36
mkk napisał(a):rafalania napisał(a):Czy mógłby ktoś przeanalizować wykres pod względem AT.Czy ja dobrze widzę, poważniejszy opór jest dopiero koło 12 zł? Z przyjemnością służę pomocą, choć dobrych newsów nie niosę. Moim zdaniem dalszy marsz do góry będzie trudny. Tak naprawdę dzisiejsza całkiem przyzwoita świeca zatrzymała się na górnej krawędzi kanału wzrostowego, w którym spółka się porusza od końca marca - niebieskie linie na wykresie są równoległe :), tyle tylko, że korzystamy oczywiście z wykresu logarytmicznego, stąd pewne "krzywizny". Dalej - niepokój, że dzisiejsze wzrosty to koniec i czeka nas teraz rajd w dół kanału potwierdza również dzisiejsza świeca. Bardzo nie podoba mi się jej długi górny cień. Entuzjazmu nie wzbudzają też wskazania wielu wskaźników, z najprostszym RSI na czele (u dołu obrazka) - sięgają maksimów, spadki są bardziej prawdopodobne, niż kolejne bicie rekordów. A gdyby nawet wyjść z kanału, to i tak czeka nas solidny mur w postaci oporów wyznaczonych przez lukę cenową z połowy maja ubiegłego roku - obroty gdy się tworzyła były gigantyczne, jak na tę spółkę, oczywista.  kliknij, aby powiększyć jest pozno, ale nie mogłem sie powstrzymac. Nie zgadzam sie z ani jednym powyzszym słowem. Nie ma zadnego kanału, jest wprawdzie linia trendu ale to cos na gorze to jakies "dziwo". Ostatnia swieczka jak swieczka biała wiec juz nie jest zle, a biorac pod uwage okolicznoci w jakich powstała to rewelacja. Wieksze prawdopodobienstwo spadków a to niby dlaczego papier jest w silnym trendzie wzrostowym o czym własnie swiadcza oscylatory. Jakie trudnosci tfone bedzie miał z dalszym wzrostem przekonamy sie juz za 7 godzin. Dobranoc
|
|
Wysłane:
10 grudnia 2009 03:42:34
Słusznie Mroman,ja równiez sie nie zgadzam.Niestety musze dodac cos wiecej,tyle bzdur "napapranych"to jeszcze nie widziałem-co to za kanał?Jaka górna krawedz k.wzrostowego,RSI max?-a moze tobie sie monitor przekrecił o 180 stopni?  .Trzeba było to napaprac przed sesją-od 2 zł "bełkotacie"o AT;a tutaj AT słuzy w jednym celu- azeby robic drobnice w balona jak sie tylko chce.Po widłach troche sie zredukowałem,bo pow.8 arkusz był niemal pusty,wiec niby czym mieliby to dalej ciagnac,to nie NC, ze jedna tranz.to +25 %.Odkupione.Poczytajcie to forum,kazdy wpis dotyczacy AT na tym watku to stek bzdur(oczywiscie patrzac pod katem trafnosci tych analiz),który natychmiast nastepna sesja negowała.
Edytowany: 10 grudnia 2009 03:45
|
|
0 Dołączył: 2008-11-08 Wpisów: 477
Wysłane:
10 grudnia 2009 08:09:28
HENRY napisał(a):Poczytajcie to forum,kazdy wpis dotyczacy AT na tym watku to stek bzdur(oczywiscie patrzac pod katem trafnosci tych analiz),który natychmiast nastepna sesja negowała. Nie każdy, nie każdy - dzięki niegłupim wykresom wielu naszych kolegów udało się niemało razy zarobić :) Poza tym pamiętaj, że WIĘKSZOŚĆ opinii (analiz) opartych i na AT i na AF i na własnych przemyśleniach wyniesionych z obserwacji kosmosu, dotyczy nie tylko najbliższej sesji, ale również delikatnie mówiąc kilku kolejnych :) No i co też jeszcze ważne - wszystkie, łącznie z moją i Twoją, są niczym innym, jak tylko czyjąś subiektywną opinią. Więc wymieniajmy się nimi - a wnioski niech sobie wyciąga każdy już sam - w końcu inwestujemy prawdziwe i nasze pieniądze.
|
|
0 Dołączył: 2009-11-30 Wpisów: 53
|
|