PARTNER SERWISU
jeraxyel
liczbero

liczbero

Ostatnie 10 wpisów
Zeby nie bylo tak slodko, to z tego samego wywiadu:
"Mimo że władze spółki nie przewidują dalszego wzrostu zadłużenia w najbliższym czasie, na koniec 2011 roku zadłużenie netto DSS wyniosło już ponad 330 mln zł."
A to juz jest pewnie maly klopot.

Ja sie ciesze ze Spolka przejmuje sie mniejszosciowymi. KNF powinna miec narzedzia by sprawdzic czy to manipulacja.
Czy to normalne ze spolka ktora zrestuktyryzowala sie, przynosi zyski i ciagle sie rozwija byla tak dlugo wyceniana ponizej WK. Dziwne?!
A swoja droga moze MNI wezmie przyklad

kos123 napisał(a):
Jakoś ucichły głosy pochwał dla Leszczyńskiego Angel

On prowadził ten skup po to żeby sobie przyznac w nagrodę te skupione akcje po cenie 2.1zł Angel

Przy takiej radosnej polityce prezesa trudno będzie komukolwiek oprócz niego zarobic.
Przynajmniej nie dopytujcie się czemu tak spada Angel

Cytat:
Ogółem w ramach programu skupu akcji własnych w celu ich zaoferowania kluczowym dla spółki osobom, prowadzonego w 2008 i 2009 r., broker skupił 10 908 840 akcji, stanowiących 4,99% kapitału zakładowego spółki. Sumaryczna kwota wydana przez DM IDMSA w ramach tego buy-backu wyniosła 20,5 mln zł, przy średniej cenie zakupu 1,88 zł za akcję.
Koniec cytatu!
Prosze bez teorii spiskowych, od tego mamy politykow

Dla mnie odpowiedz jest prosta.
Kto nie lubi ryzyka to zamiast GPW polecam lokate w banku.
Choc jak historia uczy to bank moze upascEh?
Co prawda sa gwarancje rzadowe, ale panstwa tez moga zbankrutowacThink
Cholera same RYZYKA.
No to kase do skarpety i wszystko gra-pewniejsze niz w banku

Szkoda ze Leszczynski wczesniej tego nie wiedzial, ze go odetna od taniego kapitalubinky
Oszalal czy co!!!
Jakos jestem spokojny. Kto inny jak nie ON zdaje sobie z tego swietnie sprawe. Przeciez to jego(nasza) kasa.
A jak sprawy przybiora inny obrot to coz...
Panowie nie przywiazujmy sie do spolek i jak puszcza SLe to zegnajmy bez bolu

Witam Akcjonariat!wave
Ja to widze tak:

kliknij, aby powiększyć

Jesli formacja sie potwierdzi to mminimalny zasieg powinien byc do poziomu ok. 3.30(max 3.70).
Czas pokazeAngel

Nareszcie cos "drgnelo". Moze ruch troche zbyt szybki, ale nie ma co narzekac. Na wykresie nie moge sie dopatrzyc zadnej formacji(moze ktos inny czegos sie dopatrzyl),ale sekwencja wyzszych dolkow i wyzszych szczytow napawa optymizmem(wg Dowa). W przedziale 6,30-6,45 mamy nastepny opor i jesli sie go uda pokonac mozemy zaatakowac grudniowe szczyty. Jako wsparcie mozemy potraktowac polowe swiecy ok. 6.00. I tu ewentualnie mozna dobrac papier lub jak ktos woli troche nizej ustawic SLa

Niesmialo zasugeruje, ze gdyby policzyc wybicie z duzego trojkata, to otrzymujemy wartosc ktora zadowolila by samego Leszczynskiego (ok. 5.00- 5.20). Na razie sa to poziomy o ktorych mozemy pomarzyc, ale nie ma rzeczy niemozliwych.
Pamietam jak jeszcze niedawno nikt nie wierzyl w besse i poziomy do ktorych nas doprowadzila, a teraz niewielu wierzy ze to juz hossaShhh .
Poki sie nie przekonamy czy to juz "TO" potrzeba tylko zimnej krwi i dynamicznych SLi

v3nom chyba Cie nie zrozumialem(moze to przez pozna pore albo piwkoAngel ). PKN to nie moja spolka, nie znam jej. Ale z tego co widze to spolka caly czas rosnie a na SMA150 zatrzymuja sie korekty.
Milej nocywave

plynacyzrynkiem napisał(a):
WD, to nie pierwszy taki wykres, powiedzialbym, ze taka "jakos" dominuje; pomoc mozna technicznie, a braku pasji nie zalatam

nie da sie kolo takiej zenady przejsc obojetnie. najprosciej byloby wybrac opcje ignorowania uczestnika, jeszcze tego nie probowalem...

Niestety musze sie z tym zgodzic. Patrzac na wykresy Kamila nie bardzo wiadomo co autor mial na mysli. A na wykresy "plynacegozrynkiem" chce sie patrzyc. Do tego nawet nie potrzeba komentarza. Jest linia trendu, jest RGR ze zrealizowanym zasiegiem(jak policzyc od gory ramiona) i wszystko graAngel .
Choc aktualnie cierpie na chroniczny brak czasu postaram sie tez od czasu do czasu cos wrzucic.

discopolo napisał(a):
Uprzejmie informuję że WatchDog powiadomił mnie privem że nie podoba mu się moja aktywność na tym wątku.
O gustach trudno dyskutować, a to jest jego teren. Więc od tej pory mogę kolegom zaoferować jedynie milczenie.

Daj spokoj "discopolo", nie bierz tego do siebie. Jako "obserwator" wiem ze WD nie lubi po prostu slownych przepychanek. Wiesz, niewinnie sie zaczyna, a za chwile osiagamy poziom bankiera. Sprawa jest prosta-nie dajmy sie prowokowac(spokoj jest cnota inwestora)!
No i nie obrazaj sie na SW i napisz cos od czasu do czasuAngel

Widze, ze po wczorajszych spadkach, mielismy rano mala panike. Na szczescie "panikarze" zostali szybko ukarani. Takie wzrosty i przy takich obrotach wroza cos dobregoAngel . Czyzby bylo jakies pozytywne info w drodze? Mnie pozostaje sie cieszyc ze mam NVT w portfelu bo rownowazy mi "inwestycje" w OILablackeye
CHyba rzeczywiscie jakies info w drodze, bo KTOS, w koncowce sesji, bardzo sie spieszyl z zakupamithumbright .

Musialem wyskoczyc na chwile na miasto, a teraz patrze ze troche odrobil na koncowce. Obiecalem sobie ze SL nie zaloze, ale coz przyzwyczajenia sa silniejsze. Jeśli chodzi o spółki to staram się nie mieć sentymentów,ale do kopka jakoś się już przywiązałem. Wyjścia są dwa: albo wsparcie padło i realizuje się "powrót" i następnie dalsze spadanie, albo wsparcie co prawda trochę popękało ale trzyma. No coż, teraz został mi już tylko IDM w stajni. A na kopka czekam przy 20 (taki mi wychodzi zasięg formacji).

SL mi polecial az sie za glowe zlapalem.
Teraz sie zastanawiam czy ustawic sie na 20 czy na 19?

Poki co wsparcie mamy przy ok. 22. Pare groszy nie robi roznicy. Chyby ze zejdzie jeszcze nizejShhh

" KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 9 / 2010
Data sporządzenia: 2010-04-01
Skrócona nazwa emitenta
VISTULA GROUP
Temat
Zawiadomienie o zbyciu akcji, w wyniku którego podmiot stał się posiadaczem akcji dających poniżej 10% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu spółki publicznej
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Vistula Group S.A. w Krakowie (dalej: "Spółka") informuje na podstawie zawiadomienia otrzymanego od ING Powszechnego Towarzystwa Emerytalnego S.A., działającego zgodnie z art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2009, nr 185, poz. 1439), że w wyniku w zbycia akcji Spółki w transakcjach na GPW w Warszawie, rozliczonych w dniu 31 marca 2010 roku, ING Otwarty Fundusz Emerytalny (dalej: "Fundusz") zmniejszył stan posiadania akcji Spółki, poniżej 10% głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.

Przed zbyciem akcji Fundusz posiadał 11.745.609 akcji Spółki, stanowiących 10,53% kapitału zakładowego Spółki i był uprawniony do 11.745.609 głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki, co stanowiło 10,53% ogólnej liczby głosów.

W dniu 1 kwietnia 2010 roku na rachunku papierów wartościowych Funduszu znajduje się 10.770.609 akcji Spółki, co stanowi 9,66% kapitału zakładowego Spółki. Akcje te uprawniają do 10.770.609 głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki, co stanowi 9,66% ogólnej liczby głosów."

No to juz wiem dlaczego wyrzucilo mnie z okretublackeye

Braklo jednego grosika zeby sie zakupilangry3 . No to moze poslucham "rady starszych" i przyczaje sie przy zielonejThink . Tylko ze na moim wykresie juz miejsca przy zielonej nie ma. Jutro wszystko sie wyjasni.
Jak mawial moj dzadek: "wzrosty mu (ZRE) sie naleza jak psu buda"Angel .

A ja tam lubie jak wszyscy mowia ze cos jest beee!!! Stracha to mam wtedy jak juz kazdy widzi ze jest cacy-tak jak na TEXie. 10% wlozylem w OIL i tak jak "discopolo" czekam do konca swiata(chyba ze tego nie wytrzymam i puszcze za 12Liar ). Kazdy ma swoja strategie. Ja akurat uwazam ze ok. 10% portfela moge wrzucic w bardzo ryzykowny papier, ktos uwaza inaczej-jego sprawa. A co do OILa to jakos mam dobre przeczucieblah5 . I szczerze powiedziawszy na tym papierze to juz chyba tylko przeczuciem trzeba sie kierowac (moze jeszcze spytam sie Zonki-nie ma to jak kobieca intuicjathumbright ).

No i prosze, chyba jednak zaczyna sie rozpedzacAngel Przed nami opor na 30. Z odrobina szczescia pokonamy go juz dzisiaj. Jedynym zagrozeniem jest to ze czesc graczy moze zechciec zrealizowac zyski, a przy tych obrotach , moga szybko "zwalic" kurs.

doncarlos napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
Widze ze przez weekend trwala malo konstruktywna dyskusja :)
Dzisiaj mamy juz poniedzialek i proponuje zmienic temat dyskusji, mozna na oczekiwane wyniki lub plany rozwoju ktore maja byc przedstawione juz w kwietniu :)
a moze macie jeszcze jakis ciekawy temat??

Think o alkoholu już było.. o d*** marynie wczoraj.. (ciężki temat).. o spółce już wszystko wiem.. Not talking

10/10 king

Ja akurat trojkata tu nie widze. Kurs po wybiciu porusza sie w waskim przedziale cenowym(wsparciem jest luka, a oporem polowa czarnej swiecy z 22.12.). Pewnie jest to przygotowaniem przed ruchem w gore. Nastepny opor widze na ok 1.13wave

Skoro kurs Ergisa jest tak mocno powiazany z Euro to chyba sie skuszeAngel
Jak tak sobie popatrze na wykres EUR\PLN to wydaje mi sie ze przynajmniej przez nastepne 2 miesiace czeka nas odreagowanie spadkow(umacnianie sie EURO). Z tego tez powodu licze na wzrost Ergisa. Jedana bolaczka to plynnosc-wejsc trudno, a wyjsc jeszcze trudniej.

hedonista napisał(a):

A co do kursu - pewnie bedzie mozna tu jeszcze zarobic pare zloty, ale ja wole sie pobawic na innych spolkach.

I o to wlasnie chodzi, wybor spolek jest duzy.
Mnie ten "smrodek" nie przeszkadza, bo pewnie za wszystkimi ludzmi zwiazanych z GPW takowy sie ciagnie. Co jest zlego w tym ze chca zarobic???
A co do kursu - to juz koniec promocjiAngel Zakladam jeszcze 3-4 grosze w dol i dalej na polnoc. Najpierw przebijemy 2,80, potem 3,00 i poznamy niezbadane obszary cenoweDancing

Vox napisał(a):

Czyżby motto cierpliwi zostaną nagrodzeni, znow aktualne Think ??

Do 9zeta to jeszcze dalekoking

Widly???? To dlatego ze dzisiaj zalozylem SLAngel . Powoli tracilem cierpliwosc do tej spolki. Cale szczescie nie zrzucilo mnie z pokladu. Miejmy nadzieje ze to nie jest jednodniowy wybrykAnxious

Ja tez czekam na moje 6,50, ale moze spadnie nizej. I jak tu nie lubic ATAngel .
HENRY z ta plynnoscia to troche przesadzasz, nie jest tak zle. Wszedlem kiedys w Ropczyce-tam to byla jazda. Dwoch emerytow swoja skromna renta moglo podniesc kurs o pare procent. I sprobuj to kupicThink , a pozniej jeszcze z tego wyjscblackeye

HENRY napisał(a):
Do d... z AT-prawda jest taka jak wyzej pisałem-NIKT nie zbiera 50k na tak mało płynnym papierze ze sr. 6,75-azeby z tego wyjsc na obecnych poziomach!blah5 Poza tym gratuluje,jestes naprawde swietnym daytrayderem(w 4 dni 30% tzn ze brałes idealnie na dołku 5,85 i oddałes idealnie na górce 7,70)-a moze to Ty tak bujasz tym kursem?blah5 blah5

Ad.1 To ze ktos zebral 50k nie znaczy ze sie nie skorekci. To dzieki niemu tez byly takie piekne wzrosty, ale czesc graczy moze chciec zrealizowac zyski. Powiem szczerze ze dzisiejsze zachowanie TFO mnie zaskoczylo, zobaczymy co bedzie dalej.
Ad.2 Sprostuje: nie 30% w 4dni, a 27%(powinienem zaokraglic do 25%Angel ). Kupilem i sprzedalem akcje skladajac zlecenia rano, przed wyjsciem do pracy i nie mialem dostepu do kompa(ma to swoje dobre strony, bo czynnik emocjonalny odpada). To nie zasluguje na miano "cudu", ale tez nie na blah5 blah5 . Moim zamiarem nie bylo chwalenie sie(na forum TEXa mialbym wiecej pola do popisu). Po prostu mieszanka odrobiny wiedzy z duza iloscia szczesciaAngel
Ad.3 Wychodzac wczoraj kierowalem sie AT. Nie jestem WYROCZNIA i nie chce nia byc, po prostu wg mnie wieksze prawdopodobienstwo jest na wystapienia krotkiej korekty niz dalszych wzrostow.

fotoo.pl/zdjecia/files/2009-12...
Dotej pory wszelkie wzrosty na TFO byly znoszone conajmniej w 50%, wiec moze tak byc i tym razem. Moim problemem jest tylko to czy dobrze wyznaczylem szczyt(moze dopiero nastapi).

Powiem krotko, denerwuje mnie to kiszenie sie(w sumie lepiej niz jak by spadalo)!!!
Juz dwa razy atakowalismy EMA50, ale bez wiekszych sukcesow. Powoli EMA50 zbliza sie do kursu, wiec czas rostrzygniec bliski...
Do trzech razy sztuka!!!

Dobre wiadomosci!!!
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Gdyby emisja trafila do kogos z branzy to mialbym mieszane odczucia, a tak mamy wreszciw fundusz w akcjonariacie. A fundusz ma tylko jeden cel-zarabiac! Moze niech zbierze jeszcze resztowki od SP i wracamy do wzrostowAngel

Przeczytalem wreszcie ten wywiad i ode mnie ma ten Pan(Mazgaj). Wypowiedzi szczere i na temat. Trzezwo patrzy na swoj biznes i mam nadzieje ze mu sie uda(posiadam VST).
Przy okazji poczytalem komentarze pod wywiadem i musze przyznac ze sie nie zawiodlem. Co jak co ale my Polacy strasznie nie lubimy jak komus sie udaje-jak pomieszamy z blotem to od razu lepiej. Nawet twarz nie taka jak powiniemblah5 Szok w trampkach normalniepuke_l

Ale nawet jak ja(linie trendu) przebije to pewnie nic sie nie stanie i dalej bedziemy sie konsolidowacpuke_l . Z doswiadczenia(kilkuletniego) wiem ze wszelkie linie trendu maja mala wartosc prognostyczna i lepiej kierowac sie poziomami cen.
Wszystko jedno w ktora strone, wazne zeby na polnocthumbright

No to dawajhello1 Juz tu czekamy. Ja zagram MarszaBoo hoo! , tylko jeszcze nie wiem jakiego(byle nie zalobny).
Chyba po zabawach z TEXem czesc "szarakow" mi wyparowalabom

Ja bylem w pracy i moze to lepej -
SL i GP to dobre i sprawdzone rzeczy.
To dla tych ktorzy niestety nie wykazali sie refleksem.

"Żeby docenić wartość jednego roku,
zapytaj studenta, który oblał końcowe egzaminy.
Żeby docenić wartość miesiąca,
spytaj matkę, której dziecko przyszło na świat za wcześnie.
Żeby docenić wartość godziny,
zapytaj zakochanych czekających na to, żeby się zobaczyć.
Żeby docenić wartość minuty,
zapytaj kogoś, kto przegapił autobus lub samolot.
Żeby docenić wartość sekundy,
zapytaj kogoś, kto przeżył wypadek.
Żeby docenić wartość setnej sekundy,
zapytaj sportowca, który na olimpiadzie zdobył srebrny medal.
Czas na nikogo nie czeka.
Łap każdy moment, który ci został, bo jest wartościowy.(..)"

Melduje sie ponownie na pokladzieAngel Wrocilem z pracy,patrze w kompa, a tu taka niespodzianka(po cenie otwarcia).Skad takie niskie otwarcie?Czyzby przez noc akcjonariat przetrawil wczorajsze doniesienia ze swiata?binky
Teraz juz sie nie bawie w odkupywanie. Tydzien polowania i udalo sie odkupic 5% taniej. Zawsze cos, ale po co ten stres. Teraz licze na pokonanie 27 i dalsze poruszanie sie w kanale wzrostowym. Ta spolke powinno sie kupic i zostawic jako zabezpieczenie na emeryture. Kolega 666(mam nadzieje ze nie przekrecilem) ma racje, zajrzec raz na kwartal.

cytat:
4. Wstawianie obrazków
Przygotuj plik(i) w dowolnym formacie, w wielkości nie szerszej niż 600 px.
Wrzuć na któryś z serwerów hostujących obrazki, np. media.stockwatch.pl/data/2009/...
Po załadowaniu obrazka skopiuj do schowka podany kod i wklej w treść posta coś takiego co jest w ramce niżej:

Mechanizm forum automatycznie ściska wielkie obrazki do rozmiarów serwisu. Niestety również rozciąga te małe, co zostanie wkrótce poprawione.

fabularasa napisał(a):
dziś można było zredukować ze względu na sygnały sprzedaży na godzinnym ale ten kanał wg mnie źle narysowany

Byloby mi milo gdybys powiedzial dlaczego zle? Ale mniejsza o to. Liczylem na ogolna zla atmosfere na GPW i zjechanie do(intraday)23, ale wychodzi na to ze sie przeliczylem. Moze jeszcze zleci troche, ale wg mnie paliwo do spadkow juz sie skonczylo. Zostali chyba juz sami na dlugi termin i nie ma co sie dziwic. Brak panikarzy na spolceangry3 , a tak chcialem kupic taniej!

Snake napisał(a):
Wiem, że nie masz, a Ty nie wiesz, czy ja mam. Wybacz moją upierdliwość - po jedenastu latach rzucam palenie i trochę się czepiam.

No to wytrwalosci zycze!! Po pietnastu latach i tysiacach prob tez mi sie udalo. Znam to uczucie gdy wydaje ci sie ze nawet wlosy na glowie cie bola i najchetniej zrobilbys mala demolkeSick
A co do GNT, wczoraj zredukowalem i sprobuje odkupic nizej(moze sie uda)

Nie wiem czy to tez znalazles, ale rewelacja!!!!!!

"Nie bądź hazardzistą, zbierz wszystkie swoje oszczędności, kup dobre akcje i trzymaj je, aż pójdą w górę. Jeśli nie pójdą w górę, nie kupuj ich."
Will Rogers
king

Siedze tez na TEXie, wiec ku pokrzepieniu:
"Ludzie bojący się każdego ryzyka narażają się na największe ryzyko."
Anonim

A ja i tak uwazam ze najwiekszym ryzykiem jest malzenstwoAngel

Dzisiaj zredukowalem pozycje, bo wedlug mnie prawdopodobna jest korekta do dolnego ograniczenia kanalu wzrostowego(tam tez jest SMA100).

fotoo.pl/zdjecia/files/2009-11...
A przy okazji chcialem wejsc spekulacyjnie w TEXa(pare dni), a KPX jest jedyna z moich spolek ktora "zglasza" chec korekty.
Goraczki niby nie mam i nie wiem w jaki sposob zrodzil sie u mnie pomysl zamienienia spolki o tak silnych fundamentach na TEX. Na pewno tu wroce i mam nadzieje ze uda mi sie odkupic troche taniej. Moze juz jutro, bo jak na razie nie moge znalezc sensownego poziomu wejscia w TEXa(a moje lustereczko milczy jek zakleteAngel )

No to skoro nie ma juz wiecej sprzedajacych to spokojnie moge isc do pracyAngel A jak wroce wieczorem to ma byc 3,15(minimum na dzisiaj), bo jak nie to zamienie na cos spokojniejszego i cala kasa wejde w TEX-a. Tam przynajmniej nikt nie sprzedaje(raczej dokupuje)thumbright
Wysokich lotow zyczewave

A co tutaj taka cisza??? Dzisiaj nareszcie sie wybil. Dzieki WD bo to twoja ocena raportu sklonila mnie do ponownego wejscia.

Wykres
naforum.zapodaj.net/ecf3aa5fee...

Wedlug mnie mamy szanse dotrzec nawet do 3,60 i to chyba bedzie ostatnia fala wzrostowa po ktorej nastapi korekta.

Na potwierdzenie dobrych rokowanAngel zachowanie kursu.

kliknij, aby powiększyć

Kurs znajduje sie w kanale wzrostowym. Nalezy tez dodac ze od poczatku wzrostow kurs ani razu nie przelamal sredniej 100(SMA). Dopiero jej przelamanie moglo by swiadczyc o nadchodzacej wiekszej korekcie na papierze. Poki co popyt pojawia sie na duzo wyzszych poziomachDancing

To i ja dorzuce swoje 3 grosze.
img2.vpx.pl/up/20091111/gnt11_...
Jesli spolka bedzie realizowac formacje trojkata to minimalny zasieg formacji mamy w okolicach 30zl, a pelny w okolicayh 33zl. Oczywiscie pokonanie oporu z 13.05, bedzie odgrywalo kluczowa role.

Vox napisał(a):
nieczęsto się spotyka takie fałszywe wybicie z trójkąta jak na oponeo.
zgodnie z wszelkimi prawidłami AT, trzeba było brać po pierwszej białej świecy
i powinno o wysokość trójkąta urosnąć. A tu nawróciło sobie z powrotem jakby nigdy nic.
jak widać od każdej reguły są wyjątki, a stop loss musi być.

Na upartego mozna powiedziec ze minimalny zasieg wzrostow zostal zrealizowanyAngel (nie ma co sie klucic o pare groszy). Ale w tepie blyskawicy-do pociagu jednymi drzwiami ludzie wskakiwli, a drugimi juz uciekali.
A co jesli to jest tylko powrot do wylamanego oporu.....Whistle

ZielonY napisał(a):

Wyłamanie z trójkąta na porządnej świecy i wysokich obrotach z jednoczesnym przebiciem średnich 50 i 100 (!). Następnie powrót (co do milimetra) do wyłamania + średnich 50 i 100 (analiza techniczna rulez!). No to teraz niby realizacja formacji trójkąta, z kosmicznym zasięgiem i kilkoma oporami po drodze salute

Jak dotad scenariusz sie sprawdza. Ladnie wrocil do wylamanego oporu(pewnie dzieki slabemu rynkowi). Wedlug mnie minimalny zasieg tej formacji to ok. 30(ale licze na 33). Klimat wsrod deweloperow tez sie ocieplil, a wiec wszystko jest mozliwe.
Zielony widze ze tez korzystasz z FIBO, czyzbys mial stycznosc ze "STREFA"Think

ja ciagle jeszcze jestem optymistaAngel Widmo korekty straszy, a spolka zachowuje sie super. Wczoraj chec realizacji zyskow byla duza, ale nie zrobilem tego. Myslalem ze dzisiaj poleci jeszcze nizej, ale znowu zaskoczyla mnie(pozytywnie). Mysle ze przed nami dalsze wzrosty. Wedlug moich "kresek" gorne ograniczenie kanalu wzrostowego w ok. 28,3-28,6zl i tam troche zredukuje(optymistyczna wersja wydarzen). Ale palec na enterze....

Mnie sie wydaje ze jeszcze troche miejsca do spadkow zostalo.
Wszyscy patrza na USA :

kliknij, aby powiększyć

A nasz WIG20 ma jeszcze wiecej miejsca

kliknij, aby powiększyć

Mozna przyjac ze indeksy odbija sie od dolnego ograniczenia kanalu, ale patrzac na jak wszyscy wrecz pragna glebszej korekty moze to byc samospelniajaca sie przepowiedniaThink

Ja osobiscie w ostatnim tygodniu zostalem poobijany i wyszedlem z rynku. Pozostaje mi stac z boku i czekac na swoja szanse.

nocnygracz napisał(a):

Ja mam taki pomysł, że zawdzięczamy to dużo większemu udziałowi inwestorów indywidualnych w porównaniu z giełdami zachodnimi. A indywidualni dużo łatwiej wchodzą i wychodzą w związku z czym amplitudy fal mamy większe.

Ja dokladnie tak samo mysle. Osobiscie nawet mi sie to podoba(cos w rodzaju dumy narodowej). Polak POTRAFI!!!Angel Bo po co kupywac jednostki funduszow, skoro mozna otworzyc rachunek i robic to samemu. A przy odrobinie wprawy(wiedzy) miec wieksza stope zwrotu.

owner napisał(a):
liczbero trzymasz dalej? niezły dzisiaj test dla tego wsparcia co pisałem wcześniej. przy tej podaży wydaje się jednak że będzie jeszcze taniej.

Musze przyznac ze testuje moje nerwy ta spolkaangry3 Dam jej szanse do konca sesji, a jak sie nie podniesie to najbrawdopodobnie wywale. AT jest sztuka i tu musze przyznac ze mi nie wyszla. Poki co caly czas licze dzisiaj na MLOTAPray

Czy ktos z Was siedzi na tym papierze? Dzisiaj na koniec sesji wszedlem w papier, bo uwazam ze mamy wsparcie w okolicach 1.9 i to wsparcie powinno wytrzymac. Czy sie myle - czas pokaze. Skoro dogadali sie z bankiem to nie jest zle, ale negatywnie na kurs wplywa obawa o emisje akcji. ``Jest ryzyko-jest zabawa`` jak pisal jeden z forumowiczow.

ja akurat zakupilem (po raz kolejny). Po takij 'obronie Czestochowy' chyba nic gorszego nie przyjdzie. Przy okazji wiadomo ze wsparcie na 15 jest twarde jak skala i potrzeba nielada kozaka zeby je przelamac. A sesyjne minimum bylo super promocjaangry3 . No coz, nie ma co sie zloscic o pare %Angel

Sorki, nie wiedzialem ze na forum mamy dwa watki tej spolki. ``rafalania`` nie wiem czy powstanie trend wzrostowy. W okolicach 4,65 jest powazny opor, jesli kurs go przelamie to droga do wzrostow otwartathumbright

Witam Panowie( i Panie). Jakies wnoski po dzisiejszym dniu. Sytuacja rozwija sie dosc dynamicznie. Nie spodziewalem sie takiej sesji przy rosnacym rynku. Przy dwukrotnie mniejszych obrotach (jak w piatek) spadek do polowy luki. Szybko to sie zrealizowaloWhistle SGN ostatnio chodzi wlasnymi drogami i nie bardzo przejmuje sie szerokim rynkiem. SL raczej nie zaloze, a na jutro przewiduje swiece z dlugim dolnym cieniem siegajacym nawet do 16,40. Jakos dziwnie wierze w ta spolke(choc wiekszasc powie ze od spraw wiary jest kosciol a nie GPW)Angel

Jak moglem tego niezauwazycangry3 Wzrosty byly poprzedzone dywergencja na MACD. Taka mala rzecz a cieszyAngel Wsparcie na 15 jest nie do przebicia, a odbicie z tego poziomu juz raz doprowadzilo nas do 27zl. Moze i tym razem tak bedzie(chyba sie rozmarzylem). Nie uwazacie ze za szybko rosnie? Spekula weszla? Jak w pon. otworzy sie duza luka to zacznie sie realizowanie zyskow i bedzie po zawodach. Choc teraz mysle ze powinno sie zatrzymac w okolicach 17.20.

Technicznie nie wyglada to wcale zle. Czesc graczy zrealizowala zysk korzystajac z wysokiego otwarcia(do tego piatek). Moze to i lepiej bo co szybko rosnie to i szybko spada. Na szczescie obroty nie byly zbyt duze. NIe zapominajmy ze ci ktorzy kupili 02-03.06.2009r caly czas sa w grze i nie wystraszylo ich dotarcie do wsparcia przy 6zl. Wszystko zle o spolce zostalo juz powiedziane(mam nadzieje) i pewnie jest juz w cenie.

owner napisał(a):
tak na zaś, uczulam przy 8zł... poraz trzeci, chociaż może tym razem przebije?

No wlasnie kazdy juz to widzi wiec, albo dostanie zadyszki juz przy 7,70 albo przebije 8 bez wiekszych problemow. Kazdy wie ile chce wywylic templeton a mimo wszystko rosnie z dnia na dzien przy zwiekszajacych sie obrotach. Za chwile nic nie bede rozumialbinky Slyszeliscie ze nadmiar informacji bywa szkodliwyEh?

owner napisał(a):
Jarbas napisał(a):
owner napisał(a):
emocje to AT

AT to na danych historycznych... przeszłość

Emocje to teraźniejszość... :)

Z emocji rodzi się przyszłość ;)

a wcześniej to emocji nie było? wykres pokazuje jak reagowali inwestorzy na infa bądź otoczenie i nastroje rynkowe. to są emocje, które rysują wykres.

A dzisiaj kazdy chce akcjie sygnity!!!!!!!!!! Ludzie bierzcie bo duzo juz nie zostaloAngel !!!!!!!!!!!!!!! Juz mamy prawie caly free float!!
A na powaznie. Ja juz wiem ze DT to nie dla mnie. Kiedys probowalem i wyliczylem ze najlepiej wychodze trzynajac akcje kilka dni-tygodni w zaleznosci od tego co mowi AT. Ale nieraz jak potrzebuje troche adrenaliny(to nie jest profesjonalne) to DT na kontraktach W20. Jazda z zawiazanymi oczami bez trzymankiblackeye
A SGN dzisiaj mnie bardzo pozytywnie zaskoczylo. Po takiej swiecy to jutro musza byc wzrosty. Panowie chyby doczekalismy sie, ale dla pewnosci poprosze o wsparciePray

Moze nie chce wyrzucic wszystkiego? A moze jest wiecej chetnych na kupno wiec templeton bedzie wywalal na wyzszych poziomach(np. przy 8zl)Oglnie caly wig-info ladnie rosnie, wiec i tex sie zalapalAngel Mam pakiecik to sie cieszehello1 Jak jeszcze przebijemy to magiczne 8zl. to bede w siodmym niebie. Plan roboczy mam taki: wywalic przy 8 a jak sie przebije to odkupic. A moze Jarbas ma racje?! Wzrosty potrzebuja spokoju......... wiec ciiiiiiSilenced

Bosman napisał(a):
Alexey napisał(a):
z kazda kolejna spadkowa sesja coraz bardziej mi sie tu podoba.
jesli zjedzie ponizej 15, bede pakowal do wora za ile moge.
ja tu widze taki ladny ponadroczny klin znizkujacy. jak sie z niego wybije, to hohoho.

Drogi Alexeyu co tu będę dużo się rozpisywał - SZYKUJ WÓR Angel

I tym optymistycznym akcentem zakonczylbym dzisiejszy dzienAngel
Byc moze za dlugo siedze przed kompem, ale BOSMAN - ty jestes lepszy niz kabaret Neonowkathumbright
Ja tez nadstawiam Wor!!! Do jutra Panowie!!

NIestety zaciesnilem stopy i dzisiaj mnie wywaliloangry3 Moze bede mial szczescie i zaliczy mala korekte. Poczekam nizej, mam nadzieje ze pociag nie odjedzie beze mnie.

A co tak cicho na tym watku?! PDA dzisiaj probowaly sie wybic, niestety nie udalo sie. Obroty rekordowe. Zastanawia mnie ta duza podaz na wyzszych poziomach cenowych?Think Czyzby widmo korekty na rynku bylo az tak duze? Jedno jest pewne-cos sie zaczyna dziac na tym papierze!!!!

Mnie juz powoli nerwow brakuje do tej spolki. Na SII jest spolka dnie od 30.03.2009, czyli juz jakis czas. Pozyjemy zobaczymyAngel

No i wyglada na to ze sie wreszcie obudzil. Dzisiaj ladny wzrost przy duzych obrotach.

kliknij, aby powiększyć

Zatrzymalismy sie na oporze, ale IMHO pokonanie go to tylko kwestia czasu.

HTH, juz dawno nie mielismy dobrego infa ze spolki. Tez licze na maly odjazd, a jesli ma byc jak ostatnim razem to odbijemy sie dopiero od 2,20Dancing

sovq napisał(a):
Wracając do tematu...; sam IDM nie ma prawa handlować skupionymi papierami, natomiast o ruchach osób powiązanych ze spółką dowiedzielibyśmy się z raportów (a nawet bez raportowania, prędzej czy później wyszłoby to na jaw). Rzeczywiście są składane duże zlecenia sprzedaży, ale myślę, że to nie jakieś szemrany spisek spółki tylko działanie jednego z większych akcjonariuszy, który próbuje, z sobie tylko znanych przyczyn, zatrzymać kurs względnie nisko. Jednak gdy trend się utrzyma lub zdarzy się coś szczególnego (koniec skupu, rejestracja emisji etc..) to podejrzewam, że IDMSA pójdzie z trendem, bo jak głosi maksyma "z trendem nie wygrasz" thumbleft

i to tyle w sprawie handlu wlasnymi akcjami

NIe dziwi was ze jeszcze nie bylo komunikatu o nabyciu przez IDM akcji wlasnych...Zwykle do 18:00 podawali to info. Czyzby szykowali jakos niespodzianke???????

Czyzby ten relikt budzil sie wreszcie ze snu??? Think Zakupilem pakiecik i zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Po ostatnich anemicznych sesjach nareszcie cos sie zaczyna dziac

Brak mi pomyslu w ktorym kierunku moga podazac ceny. 1.58 mozemy potraktowac jako wsparcie, okolice 1.70 jako powazny opor(jak na razie). Mozna tez wykreslic linie trendu wzrostowego i jako potwierdzenie trendu spojrzec na wolumen. Ale zeby nie bylo tak rozowo to wykres tworzy formacje odwroconego trojkata (czy tez klina) co zwykle zapowiada spadki (choc wzrostow nie mozna calkowicie wykluczyc). Cala nadzeja w jankesach i ich optymizmieAngel Bo jesli gieldy beda rosly to my zapewne tez.

Ale jesli to trojkat symetryczny to wybicie powinno juz wystapicEh? . Wiec moze to jest choragiewka?!Whistle Zwykle ksztaltuja sie po szybkim (prawie pionowych) ruchu cen i..............zapowiada kontynuacje ruchuhello1 Papierek mam wiec moze dlatego widze to tak rozowo.

tez mam ten papier od pewnego czasu. Wszedlem po raporcie, bo tak jak ty zobaczylem poprawe sytuacji w spolce. NIestety IPX nie jest ulubiencem inwestorowangry3 i troche sie kisi. Ale ponoc cierpliwosc jest cnota inwestorow...
Co do analizy technicznej "inwestors": poziom 1.70 rzeczywiscie cos w sobie maAngel , i gdzies w przedziale 1.70-1.80 mamy powazny opor z ktorym dlugo nie mozemy sobie poradzic. Poziomy 0.40 i 3.15 sa raczej wziete z ksiezyca. Nie jestem pewien ale podobna analize widzielem juz kiedys na forum bankiera.
Wedlug mnie IPX powoli wychodzi na i tego sie bede trzymal.

no to jednak mamy mala korekte. Poki co 1.60 jeszcze trzyma. Jak zamkniemy sie nizej to juz nie bedzie ladniePray

Pytanie do "TECHNIKOW".
Nie wklejam wykresu bo czasu mam malo(od tygodnia jestem szczesliwym tata i tone w pieluchachbinky )
Patrzac na wykres od stycznia 2009 widzicie moze filizanke z uchemThink ??

owner napisał(a):
ktoś na bankierze wypatrzył tu spodek Think patrząc na wykres sugerowałyby to obroty i wogóle kształt tego całego boczniaka ale odczucia mam jakoś mieszane. tak czy inaczej jeśli miałby to być spodek to alktualna korekta mogłaby nas zaprowadzić jak Jarbas napisał w okolice 2,80 ale wzrost już po tym byłby bardzo dochodowy Angel niemoge się doczekać rozwoju sytuacji Angel

Udzielasz sie tez na bankierze? widzialem posty z takim samym nickiem jak twoj. Mam pare pytan: dlaczego akurat 2,80?? Wydaje mi sie ze wsparciem powinien byc poczatek spodka, a ten powinnismy wyznaczyc na poziomach cenowych z duzym wolumenem. Tak sobie mysle: 27.05.2008??????????? Sam nie wiem. Ale to by znaczylo ze jestesmy jeszcze w spodku w punkcie A. Mam tez inna wersje: od polowy wrzesnia 2008 rysujemy formacje bazy, a 27.03.2009 wybilismy sie z niej. A teraz mamy korekte wybicia(cholernie zreszta bolesnaSilenced )
Ale zdrowy rozsadek podpowiada mi ze lepiej polowe bialej swiecy z 27.03.2009 (ostatnia ostoja po tym jak padlo wsparcie na swiecy z 01.04) potraktaowac jako wsparcie. A jak to wsparcie padnie....................angry3

Przyznam sie bez bicia ze dla mnie AF to czarna magiaAngel . Raporty wychodza raz na kwartal pelne roznych cyferekThink , a potem cisza, a AT przynajmniej zawsze mozna sie pobawic wykresami i wskaznikami. Roznica do ostatnich wzrostow jest taka, ze teraz poparte sa kasa (wolumen) i kurs moze jeszcze ladnie urosnac nawet sama sila rozpedu. Wskazniki ostygly wiec najwyzszy czas je znowu rozgrzacangryfire

majama napisał(a):
Ja wywaliłem, w obliczu spadku indeksów realizowalem zyski. Licze na odkupienie po korekcie

kliknij, aby powiększyć

NIe mówię tego przez złośliwość, ale mam nadzieje ze sie mylisz. Na szybko wykreśliłem kanał wzrostów, ale patrząc ostatnio na spółki GPW lepiej się sprawdzają wsparcia i opory. Według mnie zabawa dopiero się rozpoczęla. Jeśli dobrze określiłem opór i dzisiaj udało się go wyłamać to najbliższy czeka na nas dopiero na ok. 2,85 (słaby) i 3,45 (mocniejszy). Nie licze ze pokonamy ta odległość jednym ciągiem, bo małe korekty są czymś normalnym, ale zamierzam na dłużej zaprzyjaźnić się z papieremDancing

Widze ze jeszcze paru z nas trzymy ten papier. Mam go caly czas ale powoli mnie zaczyna denerwowac ze tak sie kisi angry3 . Ponoc cierpliwosc jest cnota inwestoraking !!!!!! A ja mam nadzieje ze na naszej GPW powoli zaczyna sie inwestowac w spolki a nie tylko GRAC. Ja probowalem pare razy DT i kontraktow, ale sleczenie bez przerwy przy kompie i ta ILOSC adrenaliny w organizmie chciala mnie wykonczyc. Pracuje nad tym (wylaczyc emocje), bo najlepiej sie zarabia majac "system" i dzialajac jak automat. A ja wczoraj zlapalem TFOd'oh! i jak znam zycie dostane po lapach. Wracajac do RPC to udeptujemy dno na 8,50 i weglug mnie wybicie moze nastapic tylko w jedno strone - do gory. Korekta wzrostow jest przy mizernych obrotach i jaki kolwiek wiekszy kapital wypchnie kurs do gory. Poza tym sentyment na rynku sie zmienia, jest wiosna, slonko swieci.......bedzie dobrzeDancing

Tez mam nadzieje ze to poczatek jazdy.

kliknij, aby powiększyć

Linie trendu spadkowego(niebieska) pokonalismy juz 24.03. Nastapil powrot do wylamanego oporu i teraz licze na dalsze wzrosty.Dzisiaj probowalismy wybic opor na 1.30 - nie udalo sie. Ale wzrost byl i tak przyzwoityAngel i to przy bardzo duzych obrotach. Wiec wylamanie tego oporu to tylko kwestia czasu, a potem 1.60 i jazda na calego.............Czego sobie i posiadaczom zyczeDancing

Ja mam konto w ING i ogolnie nie moge narzekac. Konto darmowe z jedna ofertaangry3 % 5ofert - 80zl, pelny arkusz 160zl. Prowizja z akcji to 0,39% ( przy malych kwotach ok. kilku tys. wieksza ok. 0,42%, przy duzych kwotach i obrotach prowizja jest mniejsza od 0,39% i negocjowalna). Kontrakty kosztuja 9zl. Mozliwe jest zwolnienie z oplat (80 lub 160zl) przy wypracowaniu duzych obrotow na rachunku (100tys lub 300tys). Swoje dostana z prowizjibinky Wykresy w czasie rzeczywistym mam na darmowym koncie, to samo tyczy sie mozliwosci modyfikacji zlecenia. W sumie wszystko ladnie i pieknie ale wiem ze XTB jest tansze(ale jak funkcjonuje nie mam pojecia). I pierwsza wpadka jaka zaliczyli byla dzisiaj(choc musze przyznac ze nie czesto sledze notowania). Ok 16:20 system mnie wylogowal i zalogowac sie moglem dopiero teraz. Mial ktos tez takie problemy??

Tak sie zastanawiam czy wogole ktos oprocz mnie ma ten papier? Przez dwa dni cala GPW szalala a RPC cicho i spokojnie jak mysz pod miotlaangry3 Zasieg spadkow juz w sumie wypelnilismy, wiec od nowego tygodnia licze na dalszy ciag wzrostow. Bedzie o wiele latwiej jesli cala gielda wzrosnie.

kliknij, aby powiększyć

Obroty sa strasznie male wiec jakikolwiek wiekszy kapital na kupno wywinduje kurs spolki. Poki co chetnych na sprzedaz nie ma,wiec dobra nasza.

internet99 musze przyznac ze dobrze wybrales spolkiWhistle Wczoraj bylem troche zly ze caly rynek rosnie a IDM sie przyglada z bokuAngel Ale za to dzisiaj nam to wynagrodzil.

kliknij, aby powiększyć

Zatrzymalismy sie przed oporem i gornym ograniczeniem trendu. Czyli zanosi sie na krotki przystanek.

Panie i Panowie, macie jeszcze IDM w swoich portfelach? Taki spokoj na tym forum. PDA w okolicach 1,00 udeptuja sobie twardy grunt, miejmy nadzieje ze pod wybicie. Najblizszy opor wedlug mnie na 1,09, a wsparcie w ok. 1,00. SL mam w polowie bialej swiecy z 23.03, ale mam nadzieje ze tam nie dojdzie.

Nie ma co narzekac, kurs pnie sie do gory.

INFO:
Data sporządzenia: 2009-04-01
Skrócona nazwa emitenta
ROPCZYCE
Temat
Zawiadomienie od ZM INVEST S.A.
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd Zakładów Magnezytowych ROPCZYCE S.A. podaje do publicznej wiadomości, że otrzymał od ZM INVEST S.A. zawiadomienie o następującej treści:

Działając na podstawie art. 69 ust. 2 pkt 2 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej, spółka ZM INVEST S.A. z siedzibą w Ropczycach, zawiadamia o nabyciu akcji zwykłych na okaziciela Zakładów Magnezytowych "ROPCZYCE" S.A.

Według ostatniego przekazanego komunikatu, Spółka ZM INVEST S.A. posiadała 2.210.109 akcji zwykłych na okaziciela Zakładów Magnezytowych "ROPCZYCE" S.A., które stanowiły 47,98% kapitału zakładowego Spółki i dawały prawo do 2.210.109 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co stanowiło 47,98% wszystkich głosów.
Data i rodzaj zdarzenia powodującego zmianę udziału: zawarcie w dniu 30.03.2009 r. transakcji nabycia akcji Spółki ZM ROPCZYCE. Data rozliczenia transakcji: 31.03.2009 r.
Liczba akcji przed zmianą udziału: 2.210.109 sztuk akcji, tj. 47,98% w kapitale zakładowym, 2.210.109 głosów na WZA, tj. 47,98% głosów na WZA,.
Liczba akcji po zmianie udziału: 2.284.298 sztuk akcji co daje 49,59% w kapitale zakładowym, 2.284.298 głosów na WZA, co daje 49,59% głosów na WZA,.

ZM INVEST S.A. nie posiada podmiotów zależnych.
Nie występują osoby o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej.
Ponadto ZM INVEST S.A. informuje, iż powyższa transakcja ma charakter inwestycji długoterminowej
i strategicznej, a także że w okresie 12 miesięcy od daty niniejszego zawiadomienia, zamierza co najmniej utrzymać posiadany obecnie udział kapitałowy w firmie Zakłady Magnezytowe "ROPCZYCE" S.A. Decyzja w tej sprawie zależeć będzie od sytuacji na rynku kapitałowym a także zdolności finansowej ZM INVEST S.A.

END.

ZM INVEST S.A. scisle wspolpracuje z ZM Ropczyce SA, a teraz jeszcze dokupuje ich akcje. Czyli w spolce nie jest tak zle jaby sie moglo wydawac. Bo przeciez kto inny moze to lepiej wiedziec jak nie ZM INVETS S.A.?!
"W grudniu 2002 r. ponad 93% pracowników ZM „Ropczyce” powołało do istnienia spółkę pracowniczą
ZM Invest S.A. angażując w nią własny kapitał."

Z technicznego punktu rzecz biarac dzisiaj zatrzymalismy sie na oporze ok 9,50. Jesli informacja od ZM INVEST S.A. zostanie dobrze przyjeta to jutro ten opor mamy zamienic we wsparcieDancing

Wlasnie wrocilem do domu i od razu niespodziankahello1 Jednak sie zakupilo-sam sie zdziwilem. Chyba niektorym reka na enterku drgnelad'oh! i puscil S. Musze sie jeszcze dokladniej przyjrzec tej spolce. Wedlug WD fundamenty sa zdrowe a to dla mnie najwazniejsze.

Mnie niestety dzisiaj SL zadzialal. Trudno z tym sie nie dyskutuje. Nawet nie bardzo wiedzialem gdzie go ustawic, bo mocne wsparcie jest dopiero na 5,00. Ale wydaje mi sie ze ponizej 5,4 nie powinno spasc. A z drugiej strony opor na ok. 6,4. (przebicie ostatniego szczytu). Moze wreszcie bedzie mozna jakis kanal wzrostowy narysowac.......

WD slowa uznaniathumbright .Nie robmy konkurencji forum Bank....pl.

Wielkie dzieki WD. W informowaniu akcjonariuszy sa tak samo dobrzy jak IDM SA(obie to 66% mojego portfela). Czyli informacja jest ale nie wiadomo po co bo nic nie wnosi jesli nie ma szczegolow. Pozostaje ustawic SL i Pray Wiekszasc analitykow przewiduje dalsze oslabianie sie zlotego, ale do nich juz calkiem stracilem zaufanie. Mam wrazenie ze wiekszosc z nich bez mrugniecia brwia klamie liczac na korzysci ...puke_l Wracajac do RPC-bank podpisujac porozumienie musi liczyc na to (byc pewnym) ze kase dostanie, czyz nie?

Oddech juz zlapalismy, teraz przydaloby sie ruszyc ponownie w gore. Mam pytanko do WD-co sadzisz o porozumieniu z bankiem. Jak odczytac ta wiadomosc: pozytywnie/negatywnie?????binky Teraz caly swoj zysk przeznacza na pokrycie opcji??Do tego jeszcze hipoteka Think

CHyba jednak nie umiem wrzucac wykresowbandhead
Bawilem sie troche srednimi i okresami czasowymi i cos przykulo moja uwage. Na wykresie tygodniowym: udalo nam sie przebic na wysokich obrotach trend spadkowy ktory poczatek ma w czerwcu 2007 roku. A na dziennym po raz pierwszy od 2008 udalo nam sie pokonac 50EMA. Ale tak jak juz pisalem wczesniej o AT, byc moze widze to co chce widziec?! Akcje GRL posiadam a to powoduje ze moja ocena moze byc subiektywna.

Proba z wykresem

kliknij, aby powiększyć

Widac??????Angel

Czas sprobowac cos wrzucic na forum. Ktos kiedys powiedzial ze AT jest sztuka (kazdy widzi co mu sie podobaAngel )
http://ifotos.pl/uploaded/87715.jpg
pabla69 nie wiem z jakiego programu ty korzystasz ale u mnie linia trendu przebiega troche inaczej. Tyle ze wyznaczylem go od szczytu 09.10.08r. Ja korzystam z darmowego Fibotradera. Przelamalismy linie trendu spadkowego na dosc duzych obrotach (jak na ta spolke). Teoretycznie powinien nastapic powrot do wylamanego oporu, a potem kontynuacja wzrostow. Tak moznaby potraktowac dolny cien z piatkowej swiecy. Przed nami nastepny opor na 6,70 ale raczej nie powinno byc z nim duzego problemu, a pozniej....... 8,60?! Sam nie jestem pewien.

Po wczorajszych wzrostach w USA pousuwalem stopy z moich spolek(GRL, IDM, RPC). Bylem pewien ze beda dzisiaj wzrostyd'oh! . Ale ciesze sie ze mnie nie wyrzucilo. Moze ta rekomendacja cos wniesie do sprawy.

pabla69 to nie byla zadna krytyka. Po prostu wedlug mnie nie bardzo mozna teraz ta linie narysowac. Teraz jest prawie pionowa i takiego wzrostu sie po prostu nie utrzyma. Bo jesli tak to za miesiac mamy 15zl(yes, yes, yes). Czego tobie i sobie zyczethumbright . Nastepnym razem chetnie cos mazne i przyjme twoje uwagi. Pierwszy raz probowalem wkleic wykres i nie wychodziangry3 Dzielenie sie swoimi spostrzezeniami tylko moze nam pomoc. Spojrz na mojego awatara....zycze pogody ducha i wysokich zyskow

Cos mi sie wydaje ze RPC lapia drugi oddech. Ta dzisiejsza czarna swieca nienapawa optymizmemd'oh! , ale po takim skoku mala korekta jest potrzebna. Tak czy owak zeszlismy do poziomu od ktorego musimy sie odbic bo inaczej bedzie zle. Nastepne wsparcie na 7,10 a kasy szkoda. Czuje ze koniec tygodnia skonczymy na ZIELONOAngel

Pamietam jak bardzo chcielismy zeby kurs PDA doszedl do 1,10. A tu prosze-prawie juz. Ja osobiscie stopa mam jeszcze nizej na 0,95 choc wedlug mnie wsparcie mamy na ok. 1,00. Ale juz to pare razy przerabialem jak jakis grubas rzucal duzy pakiet na S dla wystraszenia kurs zaczynal leciec na dol uruchamialy sie stopy, a na koniec sesji mielismy biala swiece z dlugim dolnym cieniem.

Tez trzymam jeszcze GRL. Z ta dolna linia trendu wzrostowego troche przesadzilesWhistle . To jest nie do utrzymania. Potrzebujemy jeszcze jakiegos wysokiego dolka. Co do wsparcia wydaje mi sie ze jest w okolicach 6,00-6,10. Juz dwa razy bylo naruszane, ale wytrzymaloAngel Najblizszy opor przed nami 6,70. Dzisiaj odbilismy sie od niego, ale trzeba na to spojrzec pozytywnie. Im trudniejszy opor tym mocniejsze wsparcie. USA atakuja to moze jutro uda na sie go pokonacDancing

Niestety nie obserwuje sesji bo pracuje. Ale wykresy maja pozytywna wymowe. Widocznie jest ktos kto to zbiera a jak mu sie trafilo 100k to lyknal bez podbijania kursu. Tak ja to widze. Rzuc okiem na forum RPC. WD (czyt. Wodzuking ) napisal o fundamentach cos interesujacego.

Strata a gieldzie to normalna rzecz i trzeba sie z pogodzic. Wazne zeby w miare szybko ciac straty. Tylko to jest zawsze latwo powiedziec niz zrobic. Ja od niedawna inwestuje - to raczej zabawa z gielda i jej poznawanie. Moim jedynym zrodlem utrzymania jest moja praca nie gielda. Z 2007 i 2008 roku wyszedlem strasznie poobijanyblackeye ale ta wiedza mi juz zostanie na cale zycie. Forum jest anonimowe wiec moge sie przyznac - Skotan i Gant obie po okolo -40%. Myslalem ze gielda moze rosnac w nieskonczonosc. Przy SKT sam sobie bylem winien, a przy GNT bylem troche madrzejszy i ustawilem stopa ale luka bessy go ominelapuke_l . Raegowac nie mialem jak po podczas sesji pracuje. No sie rozpisalemd'oh! Tez potrzymam tego kwiatka, chyba ze pozrywa stopy to trudno. Jak mowia starzy wyjadacze: "ZE STOPAMI SIE NIE DYSKUTUJE" Moj portfel jest maly i podzielilem go tylko na trzy spolki. Niestety bez MSX (technicznie podoba mi sie ta spolka). Jak jakis stop zadziala to i bedzie troche wolnego kapitaluDancing

buldi masz jeszcze papier? Ja jeszcze trzymam. Jest ciekawie, drugi raz bedziemy testowac 7,20 -7,40. za pierwszym razem (13.02.09) byki szybko sie poddaly, ale teraz idziemy do przodu troche spokojniej. Jesli tylko caly rynek bedzie chociaz lekko na plus to jestem dobrej mysli. pozniej to juz tylko 9.80 -10.00Boo hoo!
a przy okazji buldi pisanie gwara to cos swietnagothumbright

ale tu spokoj?! Ma ktos jeszcze akcje IDM albo PDA? Jaki przewidujecie scenariusz? Mowie o akcjach bo PDA nasladuja ruchy akcji(pare groszy z tylu). Mnie sie wydaje ze czas na mala korekte. Zatrzymalismy sie na oporze 0,95 i pewnie sie od niego odbijemy do ok 0,89 - 0,88, a pozniej jesli uda nam sie przebic opor to droga do 1,18 otwartahello1

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 10 stycznia 2025 09:00:50
Liczba wpisów: 123
[0,03% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,838 sek.

bbxrjtcr
xjkumfco
stmfuhys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kyhsgdkq
lbjnqvoe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat