ja jestem raczej miekko jajeczny ..wypuscilem akcje kilka dni temu odcinajac 20% zysku..pojawilem sie w monnari z malym pakietem zakupionym 1,05
kurs 2zł- takie zapowiada sie otwarcie fixingu. c/wk okolo 0,5, a teraz cytuje:
www.parkiet.com/artykul/890200..."Monnari Trade będące w upadłości likwidacyjnej w I półroczu 2009 r. uzyskało 56,8 mln zł straty na działalności operacyjne oraz 82 mln zł straty netto, przy przychodach na poziomie 103,9 mln zł - wynika z opublikowanego właśnie raportu
Dla porównania w tym samym okresie poprzedniego roku łódzka firma handlująca odzieżą miała 6,6 mln zł zysku na działalności operacyjnej, 5,1 mln zł zysku netto. Obroty wyniosły wówczas 111,8 mln zł.Wysoka strata, poniesiona w okresie od stycznia do czerwca 2009 r., to głównie skutek dokonanych odpisów aktualizacyjnych Odpis na aktywa w postaci salonów Monnari, które były planowane do zamknięcia to 28,2 mln zł. Na koniec 2008 roku grupa kapitałowa, która sprzedawała odzież pod markami Monnari, Pabia i Molton
miała łącznie 270 salonów. Na koniec I półrocza 2009 r. liczba placówek została już zmniejszona do 197 punktów.
Obecnie jest ich 109."
zmniejszenie liczby sklepow do blisko 2/3 w stosunku do 2008 z pewnoscia mocno to sie przeklada na obroty i przyszle zyski, strata w I polroczu wyrazna ,uklad oznacza dodruk papieru i rozwodnienie akcji , pytanie ile tego bedzie ?
czy kurs ma szanse dalej wedrowac do gory? ja szczerze watpie ale moze nie dostrzegam perspektyw dla tej spolki..\ moze mocno sie myle moze realna wycena to minimum 3 zł ? co o tym myslicie?
ja stawiam na vistule
pytanie do WatchDoga czy jest szansa na artykuł -pojedynek Monnari kontra Vistula..
pozdrawiam