PARTNER SERWISU
kedsxgzr
490 491 492 493 494

Kiedy dno bessy?

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 8 maja 2010 15:51:48
zastanowię się nad pozycją S (zamknięcie), jeśli domkniemy piątkową lukę z otwarcia.
gram praktycznie na wszystkim, akcje, futy, waluty, forex. z akcji wszystko władowałem w PZU i zastanawiam się trochę co z nimi zrobić po debiucie. no ale to pewnie jak wszyscy akcjonariusze debiutanci.

o właśnie zauważyłem że dostałem nowy level.[
ciekawe co jest powyżej kaznodziei Anxious
Edytowany: 8 maja 2010 15:54

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 8 maja 2010 16:36:46
Vox napisał(a):
ciekawe co jest powyżej kaznodziei Anxious

Papież GPW.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

ami
ami
0
Wpisów: 197
Wysłane: 8 maja 2010 16:38:22
Vox, może prałat Angel
A na końcu zapewne jest ojciec dyrektorAngel

Grasz na tym wszystkim ja jednej platformie? Jeśli to nie tajemnica to na jakiej? I jaka masz o niej opinię?
Panic sale?!! Buy! Buy! Buy!

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 8 maja 2010 17:34:48
filon napisał(a):
Vox też wierzę w korektę i powrót do wzrostów. Według moich obliczeń powinniśmy spaść jeszcze ok 11%, aby zrealizować minimalny zasięg. Co do czasu to dołka korekty spodziewałbym się przed końcem lipca 2010 r. Czemu akurat 11% i lipiec 2010? Całe wyjaśnienie opisałem tutaj i głupio by było kopiować cały artykuł. Co sądzicie o takim scenariuszu?

Patrząc na ,ciekawy zresztą,wykres zależności Pkb i Wig można odnieść wrażenie,że czerwona linia(wig) nadaje kierunek niebieskiej(pkb).A przeciez wiadomo,że nie ogon macha psem,to pkb decyduje o kierunku,a wig tylko antycypuje.Chciwość jak za bardzo wychodzi przed szereg,to rynek jej uciera nosa.blackeye
W kwestii technicznej,w czterech rozrysowanych trójkątach tylko w dwóch przypadkach mamy do czynienia z podręcznikowym podwójnym szczytem(96-97,2006-07).i teraz moje,chyba niezręczne pytanie,a gdybyś jeden wierzchołek ostatniego trójkąta osadził na początku stycznia tego roku,drugi na ostatnim szczycie,a trzeci....na niebieskiej linii,tam na doleSick ?Wiem,niesymetryczne,nieładne.Jak charakter odbicia po upadku Lehmanów.
Zasady są takie,że ufność w kreski,patterny i formacje usypia czujność,prowadzi do rutyny.A często jeszcze do gry dochodzą kwestie fundamentalne,jak choćby ostatnie dwa lata na Wall Street,czyli geneza upadku kostki domina,domki z kart(Lehman Bros,itp itd).
Nie miałem zamiaru burzyć Twojej teorii,daję tylko alternatywną pod rozwagę.Ciekawe,która z niech się sprawdzi.salute
"Fortuna favet fortibus"

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 8 maja 2010 18:02:41
Vox napisał(a):

najnowsze reko:

Cytat:
Goldman Sachs zaleca kupowanie akcji krajów Europy Środkowo-Wschodniej

pytanie tylko czy chce wyjść w dobrej cenie, czy zajał już długie i nagania?

Goldman zaleca kupować,no nie mogę.Vox,a od kiedy ta rekomendacja?Co,jeszcze nie zdążyli wyjść?!To ile jeszcze tego mają?Goldman w głębokim polskim mule,ale grube leszcze,buahaha.
To już chyba powoli staje się jasne skąd ta złotówka tak leci ostatnio na pysk,nawet do euro(a tam jest syndrom PIIGS,czyli też niewesoło).Co to oznacza dla naszych blue, chips',wiadomo.Blue cheaps.3some
Goldman zalecił kupować,mi zaś w uszach brzmi...
:natychmiastowa ewakuacja.
"Fortuna favet fortibus"

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 8 maja 2010 18:34:31
wig20usd zjechał już ponad 23%, wątpliwe żeby Goldman po takiej przecenie chciał wszystko sprzedawac, bo w takim razie musiałby uważać że spadnie jeszcze kolejne 20%. Czy jest aż tak źle?

Vox
Vox
297
Wysłane: 8 maja 2010 19:30:35
no właśnie, jeśli GS się będzie ewakuował, to będzie podbitka
pod dystrybucję, a wtedy wybronią po raz ostatni trend. Chyba że dla zmyły
po raz pierwszy od lat bezinteresownie mówią prawdę.

co do platform mam bossafx, aliora, dm bos, mbank. Alior - awarie,
mbank bez komentarza, bos stabilny. ale bossa fx moglaby byc bardziej rozbudowana,
ta aplikacja co daja to nie jest szczyt marzeń.

ami
ami
0
Wpisów: 197
Wysłane: 8 maja 2010 23:23:46
Myślałem, że jako kaznodzieja polecisz coś jeszcze lepszego niż BOS Angel
Bo ja na nic takiego nie natrafiłem niestety a szkoda.
Panic sale?!! Buy! Buy! Buy!

adamos
0
Wpisów: 338
Wysłane: 9 maja 2010 02:24:01
O tej korekcie pisano od dawna i chyba wlasnie sie jej doczekalismy. Wielu mowilo o spadku indeksow o 15-20%,bo zajechalismy troche za wysoko wiec nie wiem skad ta cala panika w mediach.Nagle wszyscy okazuja sie byc wielce zaskoczeni. Spadek w okolice 2100-2200,nie powinien byc zadna sensacja. Rynek zlapie oddech i nabierzemy rozpedu na nowe szczyty Dancing Dobra okazja,na przetasowanie portfela czy dobieranie walorow,w to ze lecimy na nowe minima nie wierze. Shame on you
"Privatize the gains,socialize the losses"

Vox
Vox
297
Wysłane: 9 maja 2010 13:53:54
Cytat:
May 9 (Bloomberg) -- European Union finance ministers meet today to hammer out the details of an emergency fund to prevent a sovereign debt crisis from shattering confidence in the 11- year-old euro.

Cytat:
“We will defend the euro, whatever it takes,” European Commission President Jose Barroso told reporters in the early hours yesterday after the leaders met in Brussels.

teraz trwa jakieś spotkanie, mają uchwalić nadzwyczajne "środki ratunkowe".
Kto wie co uchwalą? Jutro może być euforia, i znów zawrócą kijem Wisłę.

ciekawa rzecz, że uchwala się takie rzeczy na ważnych technicznie wsparciach.
widać wszyscy biorą pod uwagę AT, i działają w najlepszym momencie.

Cytat:
“When the markets re-open Monday, we will have in place a mechanism to defend the euro,” French President Nicolas Sarkozy said. “If you don’t think that’s significant, you haven’t been to many EU summits.” Sarkozy cancelled a planned trip to Moscow today to deal with the crisis.
Edytowany: 9 maja 2010 13:55

del-20130531
0
Wpisów: 757
Wysłane: 9 maja 2010 14:45:55
Cytat:
teraz trwa jakieś spotkanie, mają uchwalić nadzwyczajne "środki ratunkowe".
Kto wie co uchwalą? Jutro może być euforia, i znów zawrócą kijem Wisłę.

ciekawa rzecz, że uchwala się takie rzeczy na ważnych technicznie wsparciach.
widać wszyscy biorą pod uwagę AT, i działają w najlepszym momencie.

Trendu nie zmieni żadna siła.Ani FED ani żadna instytucja. To informacje podążają za nim.Zauważ, że gdy podawane sa wyniki jakiejś spółki (dajmy na to stabilnej fundamentalnie) i wszyscy oczekują dobrych wyników-kurs spada, inna spółka np. bankrut podaje znów gorsze wyniki-kurs rośnie. Wszystko zależy w jakim miejscu AT pojawi się informacja (i tak nie ma to większego znaczenia, no może chwilowo się zachwieje)

To samo się tyczy grubasów - oni wiedzą jak grać (AT?) więc wcześniej się odpowiednio ustawią przed nami drobnymi, nie bacząc na "infa", zanim ujrzy światło dzienne
Edytowany: 9 maja 2010 14:47

noise
0
Wpisów: 281
Wysłane: 9 maja 2010 15:26:20
Cytat:
Trendu nie zmieni żadna siła.Ani FED ani żadna instytucja. To informacje podążają za nim.

Nie bardzo rozumiem. Gdyby bylo jak piszesz, że trend nie zważa na żadne info fundamentalne to od początku rynków finansowych istniał by tylko jeden trend.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 9 maja 2010 16:19:39
noise napisał(a):
Cytat:
Trendu nie zmieni żadna siła.Ani FED ani żadna instytucja. To informacje podążają za nim.

Nie bardzo rozumiem. Gdyby bylo jak piszesz, że trend nie zważa na żadne info fundamentalne to od początku rynków finansowych istniał by tylko jeden trend.

Mowi sie ze rynki wyprzedzaja fundamenty o miej wiecej pol roku :) idac tym tropem rynek juz zweryfikowal co ma byc pytanie w ktora strone :)
Bessa zaczela sie duzo wczesniej zanim twarde dane o tym mowily.
Teraz nalezy zadac sobie pytanie czy te spadki weryfikowaly tylko pomoc dla grecji czy rowniez ewentualne bankructwo :) jezeli ten pierwszy scenariusz to wielkich ruchow nie nalezy sie spodziewac jezeli natomiast ten drugi to po zatwierdzeniu wszystkiego rynki w pare dni moga wywalic sufit.
Tak proste a zarazem tak trudne :)

Vox
Vox
297
Wysłane: 9 maja 2010 17:13:59
rynki mogą 'wywalić sufit' jesli szefowie G7,
wymyślą jakiś nowy 'plan stabilizacyjny' a będzie to wiadomo
jeszcze dzisiaj. Interwencje rządowe potrafią zawrócić trend.

co więcej interwencje są podejmowane w kluczowych dla AT punktach zwrotnych.
tak aby były skuteczniejsze.

Taurus80
0
Wysłane: 9 maja 2010 17:43:01
Caly prykas teraz polega na tym aby wyprzedzic i uciac spekulacje zwiazane z innymi zagrozeniami niz Grecja czyli Hiszpania Portugalia itd jezeli politycy z UE beda to potrafili zrobic bedzie pieknie ale powinni zrobic to jak najszybciej.

Miwik
0
Wpisów: 253
Wysłane: 9 maja 2010 18:11:57
A czy wyobrażacie sobie ze "świat" jest gotowy na nowy kryzys (jeszcze nie odtrąbiono końca tego), nie sądzę. Mimo złych nastrojów ja nie wierzę ze znów zaczniemy spadać. W gruzach miało by lec wszystko co do tej pory zrobiono? Programy pomopcowe itp., nie po to zostaly uchwalone zeby nie przyniosły pożądanych rezultatów (zgadzam sie natomiast, że nie jest to sposób na zakończenie kryzysu ktory dławi świat, co najwyżej przełożenie ogłoszenia bankructwa)no ale kupując czas może doczekamy sie innego rozwiazania problemów. Co mogło by być takim antidotum? Zmiana waluty światowej na chińskiego juana? Co przy głosach dajacych sie słyszeć że przyczyną obecnego kryzysu jest dolar staje sie całkiem realne. Na dzis trudno odpowiedzieć.
Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek

股票是这么多的价值,市场将会尽可能多

Vox
Vox
297
Wysłane: 9 maja 2010 18:18:03
jeśli jutro euro euforycznie odbije, sytuacja się wyjaśni,
i pojedziemy na nowe szczyty. Z EBC spekulanci nie wygrają,
wystarczy że będą skupować greckie, hiszpańskie i portugalskie obligacje
poniżej ceny rynkowej i po sprawie.

FED robił coś podobnego dla banków w USA.

Oczywiście czas zapłaty za to też nadejdzie, ale rozłoży się w czasie. Angel

bB86
1
Wpisów: 744
Wysłane: 9 maja 2010 19:27:04
EU-Kommission
600.000.000.000 Euro zur Rettung der Währung
9. Mai 2010, 18:49 Uhr

Um die Finanzmärkte in den Griff zu bekommen, will die EU noch mehr Geld bereitstellen. Die Kommission habe den Finanzministern vorgeschlagen, zur Rettung des Euro bis zu 600 Milliarden Euro verfügbar zu machen. Die Regierungschefs einigen sich auf eine wahrhaft europäische Wirtschaftspolitik.
• Diehard modern value investor (with a Mungerish twist) ;) •

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 9 maja 2010 19:31:03
A wiecie co mnie najbardziej śmieszy... Ten drakoński plan oszczędności po którym zaczęły się walki na ulicach to... obcięcie trzynastek i czternastek i minimalna podwyżka podatków. A i tak będą mieć znacznie lepiej niż w PL i okolicach. Czy Grecja to jakaś franczyza ZSRR? I jeszcze "niech bogaci płacą za swój kryzys" - nie moi kochani, to WY będziecie płacić za WŁASNY kryzys.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

Taurus80
0
Wysłane: 9 maja 2010 19:32:41
Zna ktos niemiecki ??
Czy to oznacza ze uchwalili zabezpieczenie w postaci 600 miliardow dla zagrozonych panstw ??
Czy dopiero maja plan cos takiego zrobic ??
Wyglada na to ze mamy cos podobnego do amerykanskiej pomocy bankom w postaci 800 miliardow dolcow w zeszlym roku.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

490 491 492 493 494

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,231 sek.

zpnctyta
fbultpth
toscyzcl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ydthbujy
izvkbdfi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat