sdqkbrlt
Advertisement
PARTNER SERWISU
enxtujbw
1 2

HOTBLOK []

homend
0
Wpisów: 4
Wysłane: 11 lutego 2010 19:50:52 przy kursie: 0,73 zł
Zachęcam do analizy spółki Hotblok. Mają patent na bardzo energooszczędny system budowy ścian jednowarstwowych. Zainteresowanie systemem wzrasta w kraju i za granicą - liczne kontrakty na ten rok (Polska,Irlandia,Szwecja,Słowenia,Czechy,Ukraina). Spółka jest na etapie pozyskiwania środków z nowej emisji akcji - sprawdźcie kto ją obejmie. Budownictwo pasywne (nie wymagające ogrzewania) to przyszłość - materiał Hotblok idealnie się do tego nadaje, potwierdzone badaniami i certyfikatami, rewelacyjny współczynnik izolacyjności U=0,15 przewyższający produkty konkurencyjne. Produkt wystawiany był na targach budowlanych uzyskując nagrody oraz wyróżnienia. W tym roku, już rok po rozpoczęciu produkcji spodziewane jest wypracowanie przez spółkę zysku. Zalecam obserwację i regularne kupowanie akcji Hotblok. Zapowiada się, że będzie rewelacją New Connect w tym roku.
Edytowany: 11 lutego 2010 19:51

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 11 lutego 2010 19:53:39 przy kursie: 0,73 zł
Nie potrzeba bessy by wykończyć leszcza ... wystarczy wciągnąć go na NC.

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 15 marca 2010 11:02:40 przy kursie: 0,65 zł
addi napisał(a):
Nie potrzeba bessy by wykończyć leszcza ... wystarczy wciągnąć go na NC.

Co masz na myśli?

Mi ta spółka się spodobała. Jest jeszcze w bardzo wczesnej fazie rozwoju, bo nawet nie ma swojego zakładu produkcyjnego, tylko wynajmuje pomieszczenie, ale widać że jednak się rozwija. Właśnie pojawiło się info, że:

Cytat:
2. Realizacja celów emisji

W miesiącu lutym 2010r. została zamówiona forma do produkcji wkładek styropianowych do następujących bloczków systemu : węgarek, węgarek ½, HOTBLOK NZ 90º, HOTBLOK ½ . Inwestycja ta pozwoli Spółce znacząco obniżyć koszty produkcji wkładek, uniezależnić się od zewnętrznego wykonawcy, zwiększyć wydajność oraz jakość produkcji. Forma została zamówiona w firmie MARBET Sp. z o.o. w Bielsku Białej.

Firma ma produkt, który wpisuje się w kształtującą się tendencję do oszczędzania energii. Jest to tez produkt nowy, którego nie było jeszcze w Polsce. Fakt, że drogi. Ale powoli będzie taniał, a co za tym idzie zamówienia będą się zwiększać. Wspominają też coś w infie z firmy:

Cytat:
Opóźniający się początek sezonu budowlanego Emitent poświęcił na przygotowanie kolejnych inwestycji, intensyfikując rozpoczęte już działania z biurami projektowymi, czego efekty będą widoczne już w najbliższym czasie. Trwają ostatnie ustalenia dotyczące budowy kolejnych dwóch osiedli domów jednorodzinnych na terenie Polski i Czech. Spółka przygotowuję się do udziału w targach branżowych, co w zdecydowany sposób przyczyni się do wzrostu rozpoznawalności marki HOTBLOK i promocji budownictwa energooszczędnego z wykorzystaniem systemowych rozwiązań proponowanych przez HOTBLOK SA.

Powoli do celu
Edytowany: 15 marca 2010 11:14

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 28 maja 2010 16:56:01 przy kursie: 0,54 zł
Skompletowaliśmy dane finansowe i w serwisie dostępna jest już pełna analiza spółki
www.stockwatch.pl/gpw/hotblok,...

martinezo
0
Wysłane: 28 maja 2010 19:04:07 przy kursie: 0,54 zł
Wskaźniki - masakrablackeye
Ale czego się spodziewać od spółki, która zaczyna działalność? Przed nią jeszcze sporo inwestycji. Oby tylko przed inwestycjami pojawiały się najpierw kontrakty, a nie na odwrót. Z tego co podają to aktywnie szukają partnerów, kontaktów. Maja też jakieś w tym osiągnięcia. Zdobyli nagrodę na targach. Ale jeszcze potrzebują trochę czasu na rozkręcenie się. Jak będą mieli swój zakład i maszynę do robienia tych styropianowych wkładów, to koszty mocno pójdą w dół. Teraz zlecają produkcję ich komuś innemu. Muszą też wynajmować hale produkcyjną.
Dla niektórych jest za wcześnie aby zakupić jej akcje. Ja się skusiłem jakiś czas temu i niech leżą. Miałem kiedyś akcje Photonu, które kupiłem po ok. 2,20zł. Spółka wtedy też była na bardzo wczesnym etapie rozwoju(nadal jest). Miałem je bardzo długo trzymać, a oddałem po lekkim wzroście. Po tym jak sprzedałem poniżej 3złd'oh! poleciały do 8zł. Teraz już trochę okrzepłem i mniej wahaniami kursu się przejmuję, a bardziej patrzę na perspektywy i to co się dzieje w spółce. Tutaj, pomimo że są na minusie to mają szansę na szybki rozwój. A rozwój trwa kilka/kilkanaście lat, więc cóż... zakopuję akcje, jak będą mocno gnić, to wykopię i opcham. Ale nic pochopnie. Najpierw trzeba włożyć, aby później wyciągnąć.Think

Powoli do celu

andrzej_ju
0
Wpisów: 1
Wysłane: 31 maja 2010 13:37:25 przy kursie: 0,54 zł
Mam prośbę, by potraktować to co napiszę jako pytanie ćwiczebne, bez wyciągania pochopnych wniosków.

Cena akcji firmy waha się w okolicach 3 zł
Niedawno firma przeprowadziła emisję prywatną, z wykluczeniem dotychczasowych akcjonariuszy.
Cena emisyjna to 1,3 zł.

Czy ja jestem w błędzie myśląc, że coś tu jest nie tak?

martinezo
0
Wysłane: 31 maja 2010 15:12:43 przy kursie: 0,54 zł
andrzej_ju napisał(a):

Czy ja jestem w błędzie myśląc, że coś tu jest nie tak?

Czasem tak bywaangry7
Nie jest to w porządku względem pozostałych akcjonariuszy, bo ich udziały nie mają już wtedy takiej wartości jak przed taką emisją. Jednak zdarza się to często.
Różne też są powody nowej emisji akcji - np. aby pozyskać kasę na rozwój spółki.

Powoli do celu
Edytowany: 31 maja 2010 15:15

homend
0
Wysłane: 26 września 2010 18:17:11 przy kursie: 0,58 zł
No nareszcie w spółce zaczyna się coś dobrego dziać. Lada chwila pojawi się nowy inwestor strategiczny, który prawdę mówiąc przejmie kontrolę nad spółką (czy należy spodziewać się ogłoszenia wezwania?) - to dla niego skierowana jest nowa emisja ponad 9 milionów akcji. Wniesie do Hotbloka zakład produkcyjny, czyli system zacznie być wytwarzany na masową skalę. Rynki zbytu to Europa Zachodnia gdzie wiedza na temat energooszczędności jest naprawdę imponująca, system Hotblok idealnie wpasowuje się w panujące tam tendencje. Hotblok nie próżnując właśnie stara się o homologację wyrobu na rynku niemieckim. Po dopuszczeniu do sprzedaży na terenie Niemiec stanie się prawdziwym hitem eksportowym. Wszystko układa się w logiczną całość - Hotblok właśnie przygotowuje się do inwazji ze swoim wyrobem na rynku Europy Zachodniej, trzymam kciuki i kibicuję, życzę sukcesu i powodzenia, rozwoju i dużej dynamiki sprzedaży, zysku oraz wzrostu kursu.

metfryt
0
Wpisów: 16
Wysłane: 18 października 2010 17:54:52 przy kursie: 0,57 zł
Czy ten bloczek kiedyś ruszy?? Jestem już zniecierpliwiony czekaniem... a płynności praktycznie brak więc wyjśc z tej spółki jest bardzo ciężko... Proszę Was Koledzy o rozwinięcie tematu nadziei nad tym papierem... Warto czekac????angry3

homend
0
Wysłane: 30 grudnia 2010 18:09:06 przy kursie: 0,60 zł
Hotblok właśnie ruszył. Do inwestorów najwyraźniej dotarła w końcu informacja, że to bardzo dobra inwestycja. W nowym zakładzie będą produkowali ilości systemu Hotblok na skalę przemysłową, obniżając cenę produktu co spopularyzuje system. Pomimo, że nowa emisja sprzedana została bardzo tanio (widocznie była to jedyna szansa na rozwój) to i tak spodziewam się bardzo dużych wzrostów kursu akcji Hotblok w przyszłym roku, nie będę się rozpisywał - prognozuję osiągnięcie zysku netto przez Hotblok na 6-7 mln PLN rocznie w przeciągu maksymalnie 2 lat.

Heyahpanama
0
Wpisów: 347
Wysłane: 30 grudnia 2010 19:21:57 przy kursie: 0,60 zł
Z tym że właśnie Hotblok ruszył możnabyłoby polemizować. Wolumen na poziomie 2416 sztuk nie jest imponującym wynikiem.

Możesz mi przybliżyć nieco syuacje spółki, bo jak przeglądam sobie różne raporty to widzę tam tylko dość pokaźne straty. Dlaczego miałyby one w ciągu najwyżej 2 lat zamienić się w zyski 7 milionów, co przy obecnej kapitalizacji dałoby wskaźnik c/z na poziomie 2!?

homend
0
Wysłane: 3 stycznia 2011 23:38:37 przy kursie: 0,60 zł
Na początku działalności żadna spółka nie przynosi zysku tylko straty, to normalne. Chodzi o to aby rozpoczęła się produkcja na skalę przemysłową systemu Hotblok, tak aby przełamać próg rentowności i zacząć generować zyski, co w obecnym już roku właśnie będzie realizowane poprzez zainwestowanie kapitału z nowej emisji akcji w zakład produkcyjny z prawdziwego zdarzenia. Obecna kapitalizacja Hotbloka to wg moje wiedzy 42 mln PLN, zatem wskaźnik c/z przy założeniu zysku 7 mln PLN wyniósłby 6. Oczywiście utrzymanie kursu Hotbloka 3 PLN przy zysku o którym piszę nie jest możliwy, takie spółki wyceniane są na c/z od kilkunastu do nawet kilkudziesięciu. Zysku 7 mln PLN to będzie dopiero początek, w następnych latach będzie lepiej. Nie zdradzę na podstawie jakich danych opieram swoją kalkulację. Poczytaj założenia biznes planu przed emisją za 4 PLN (kiedyś były w internecie), policz, uwzględnić koniunkturę, trendy to samemu powinien wyjść ci podobny a może i jeszcze lepszy wynik. Jak tylko biznes rozkręci się na większą skale Hotblok stanie się łakomym kąskiem do przejęcia przez któregoś z większych graczy na rynku budowlanym, pewnie ogłoszą wezwanie i wycofają spółkę z obrotu.

paukmer
0
Wpisów: 159
Wysłane: 6 kwietnia 2011 22:12:29 przy kursie: 0,26 zł
duże zmiany w akcjonariacie

komunikat z 4.04.2011 RB 10/2011
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
data transakcji: 01.04.2011 SPRZEDAŻ: 870 000 szt. po 1,15ZŁ - sprzedawał członek RN

komunikat z 5.04.2011 RB 11/2011
żródło:

"TUGEB POLBUD Sp. z o.o. z siedzibą w Sławoszowicach ul Kolejowa 7, 56-300, Milicz informuje, że na mocy umowy cywilno – prawnej zawartej w dniu 1 kwietnia 2011r. nabył 870 000 akcji Spółki HOTBLOK S.A. z siedzibą w Sosnowcu co stanowi 6,22% udział w kapitale zakładowym Spółki oraz głosach na Walnym Zgromadzeniu.
Przed dniem 1 kwietnia 2011r. TUGEB POLBUD Sp. z o.o. posiadał 87 500 sztuk akcji HOTBLOK S.A. co stanowiło 0,63% udział w kapitale zakładowym Spółki oraz głosach na Walnym Zgromadzeniu.
Obecnie TUGEB POLBUD Sp. z o.o. posiada 957 500 akcji HOTBLOK S.A. co stanowi 6,84% udział w kapitale zakładowym Spółki oraz głosach na Walnym Zgromadzeniu.

komunikat z 6.04.2011 RB 12/2011

Zarząd HOTBLOK S.A. informuje, że otrzymał od akcjonariusza Spółki - Pana Zenona Tudziarza zawiadomienie o następującej treści :
"Informuje, że na mocy umów cywilno – prawnych zawartych w z dniu 29 marca 2011 r. i 1 kwietnia 2011r. zbyłem 1 194 496 akcji Spółki HOTBLOK S.A. z siedzibą w Sosnowcu co stanowi 8,54% udział w kapitale zakładowym Spółki oraz głosach na Walnym Zgromadzeniu.
Przed dniem w/w/ zbyciem posiadałem 3 194 496 sztuk akcji HOTBLOK S.A. co stanowiło 22,82% udział w kapitale zakładowym Spółki oraz głosach na Walnym Zgromadzeniu.
Obecnie posiadam 2 000 000 akcji HOTBLOK S.A. co stanowi 14,29% udział w kapitale zakładowym Spółki oraz głosach na Walnym Zgromadzeniu."

no to jutro będzie komunikat, kto to kupił:)

vet91
0
Wysłane: 11 maja 2011 15:35:33 przy kursie: 0,28 zł
Do zarządu spółki wszedł p.Krzysztof Paweł Szymański. CV świadczy o dużym obyciu w firmach operujących w środowisku międzynarodowym. Może to oznaczać krystalizację planów dotyczących ekspansji firmy.

paukmer
0
Wysłane: 11 maja 2011 18:02:08 przy kursie: 0,28 zł
Ja bym powiedział, że to raczej wzmocnienie nadzoru operacyjnego nad kasą przez wpuszczenie do zarządu zaufanego człowieka przez akcjonariuszy z ostatniego podwyższenia

vet91
0
Wysłane: 12 maja 2011 19:42:59 przy kursie: 0,28 zł
Wzmocnienie nadzoru operacyjnego nad kasą jest zawsze mile widziane, i nie stoi w sprzeczności z ewentualnymi planami ekspansji. Pytanie, czy to nadzór nad kasą którą firma zamierza stracić, czy zarobić. Obstawiam drugi wariant, licząc, że nowi współwłaściciele mają wiele innych i przyjemniejszych możliwości tracenia pieniędzy niż inwestowanie w niepewne przedsięwzięcie. Każdy wzrost cen energii i coraz powszechniejsze audyty energetyczne sprzyjają firmie.

paukmer
0
Wysłane: 16 czerwca 2011 21:00:38 przy kursie: 0,20 zł
no to zjechaliśmy poniżej ceny, po której brali inwestorzy w ostatniej emisji.
ciekawostka - arkusz z kupującymi wyczyszczony prawie do zera

del-30122024v2
0
Wpisów: 72
Wysłane: 16 czerwca 2011 21:39:38 przy kursie: 0,20 zł
A skąd takie tąpnięcie? Ktoś ma jakąś teorię?

paukmer
0
Wysłane: 17 czerwca 2011 13:51:08 przy kursie: 0,21 zł
cierpliwość się skończyła w oczekiwaniu na efekty?

madrala1111
0
Wpisów: 2
Wysłane: 29 października 2012 01:25:48 przy kursie: 0,07 zł
Myślę, że spółka najgorsze ma już za sobą, pozwoliłem sobie zebrać trochę informacji w jedną całość:

To co wiadomo na pewno:
[+] w 2013r ruszają dopłaty do kredytów na domy energooszczędne z NFOŚiGW , do podziału jest 300 mln zł. HOTBLOK posiada produkt, który idealnie wpisuje się w tę dotację (rewelacyjny współczynnik izolacyjności termicznej na poziomie U=0,15 W/m2K). Spółka pisze o nich na swojej stronie: http://www.hotblok.pl
[+] Zgodnie z wymogami UE już od 2020r domy energooszczędne będą standardem!
[+] Spółka przeszła gruntowną restrukturyzację - tnie koszty, przeniosła swoją siedzibę do Warszawy - siedziba Carlson Ventures International Ltd. (akcjonariusz HOT > 5,10% akcji = 3,571,265 szt.)
[+] Żaden z czołowych akcjonariuszy nie sprzedał swoich akcji (po uwzględnieniu splitu kiedyś kosztowały 1,37 PLN, na obecną chwilę 0,07 PLN!)
edycja:
Gdyby ktoś pytał o co chodzi z ostatnim infem:
www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...
- sprzedawał członek zarządu, po prostu potrzebował kasy, nie jest żadnym z czołowych (posiadającym ponad 5%) akcjonariuszy.

[+] Produkt jest prosty w produkcji, firma posiada swoją fabryczkę w Chrośnicy (woj. lubuskie), zdjęcia do wglądu:
picasaweb.google.com/107604992...
[+] Aktualnie (ostatni miesiąc) obserwujemy najwyższe obroty w historii notowań, do podpatrzenia tutaj: stooq.pl/q/d/?s=hot&c=0&am...

Oczywiście nie ma samych plusów:

[-] wyniki w tym roku nie będą imponujące (a wręcz na stracie) lecz w obliczu dopłat od przyszłego roku nie ma to żadnego znaczenia.

Z serii kupuj plotki, sprzedawaj fakty:
* Obecnie prowadzone są rozmowy z 4 inwestorami branzowymi, rozmowy na bardzo roznym etapie (niektore juz przy koncu).
* zrezygnowano narazie z emisji bo pojawily sie ciekawsze rozwiazania (NWZA było zwoływane przez Carslon'a, przekładane a finalnie anulowane)
* 6 gmin juz kupilo projekty dla budynkow uzytecznosci publicznej (specjalny projekt finansowany przez UE) ciekawostka jest to ze ten projekt finansowany oparty jest TYLKO i wylacznie na hotbloku.

Kod:
mod: usunięto zabronione regulaminem zachęcanie do kupna akcji.
trzeba ponadto niestety zauważyć, że cały post jest jednostronny.
Edytowany: 29 października 2012 09:22

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,391 sek.

mnuxypeb
niucbwgy
tebxpvni
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dnmmnaqv
xopmqcic
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat