0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
18 czerwca 2010 12:53:58
Taurus80 napisał(a):Widzial ktos sadaz przedwyborczy na PB ?? Korwin na drugim miejscu za Komorowskim :) widac ze wsrod inwestorow ma poparcie :) Nie ma poparcia wśród inwestorów, tylko kazdy mało popularny sondaż jest od razu wrzucany na blog JKM i fanatycy przystępują do wyklikiwania wyniku. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
18 czerwca 2010 13:06:52
mathu napisał(a):Taurus80 napisał(a):Widzial ktos sadaz przedwyborczy na PB ?? Korwin na drugim miejscu za Komorowskim :) widac ze wsrod inwestorow ma poparcie :) Nie ma poparcia wśród inwestorów, tylko kazdy mało popularny sondaż jest od razu wrzucany na blog JKM i fanatycy przystępują do wyklikiwania wyniku. A to nie wiedzialem :) jednak bardzo ciekawa by byla druga tura bez Kaczynskiego :) co oczywiscie uwazam za nieprawdopodobne :) ale w takim ukladzie bym poszedl na wybory pierwszy raz od nie pamietam kiedy :P
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
18 czerwca 2010 13:16:34
mathu napisał(a):Taurus80 napisał(a):Widzial ktos sadaz przedwyborczy na PB ?? Korwin na drugim miejscu za Komorowskim :) widac ze wsrod inwestorow ma poparcie :) Nie ma poparcia wśród inwestorów, tylko kazdy mało popularny sondaż jest od razu wrzucany na blog JKM i fanatycy przystępują do wyklikiwania wyniku. Zakładając że to prawda mimo że opierasz się tylko na przypuszczeniach to jak wyjaśnisz to: http://www.tvn24.pl/sondy.html ? Oddanych głosów: 559504
|
|
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
18 czerwca 2010 13:47:28
Cytat:Znaczy się miedź rządzi światem? A skąd. światem rządzi pieniądz po prostu myślę że stara korelacja giełda~surowce obowiązuje.
|
|
0 Dołączył: 2010-03-15 Wpisów: 290
Wysłane:
18 czerwca 2010 14:23:39
Miedz spadła , z uwagi na słabsze wyniki w wskaźniku P.FED ,który przemawia za aktywnością gospodarczą, szczyt 25 pkt oczekiwano 20 , obecnie 8 , także miedz pewnie też skoryguje to okolic 50% tego co nadrobiła.
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2010 15:06:23
Cytat:Miedz spadła , z uwagi na słabsze wyniki w wskaźniku P.FED ,który przemawia za aktywnością gospodarczą, szczyt 25 pkt oczekiwano 20 , obecnie 8 , także miedz pewnie też skoryguje to okolic 50% tego co nadrobiła. jeśli tak będzie, to wig20 skoryguje się do 2000 conajmniej. wierzysz w to  ?
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2010 15:29:09
Niedawno ogladalem wywiad z Sobolem w ktorym to tlumaczyl na czym ma polegac polska krotka sprzedaz i zachwalal jaka to ona nie bedzie, ze o wszystkim pomysleli :) itd Wlasnie sie zastanawialem nad tym wszystkim i z calym szacunkiem do zarzadzajacych GPW ale sa chyba debilami albo siedza w kieszeni wilkich instytucji :( Caly zamysl polega na tym aby dzisiaj sprzedac akcje nie posiadajac ich na rachunku a oddac w dniu rozliczenia transakcji :) zrobili tym samy raj dla wielkich spekulantow Prosze sobie np wyobrazic takiego delikwenta ktory posiada np 50mln uklada sobie plan dzialania np na Impexie ustawia zlecenia zakupu np od 2 do 2.50 za cala kwote po czym pakietami wali PKC na S stopy pekaja ludzie glupieja a do koszyczka wpada ile wlezie na koncu sam sobie sprzedaje czego nie posiada tym samym ma zarobione mnostwo kasy oczywiscie pozniej jada w druga strone Oczywiscie powyzszy scenariusz jest skrajny i malo realny bo GPW pewnie przy -20% zawiesza krotka qsprzedaz ale majac odpowiednie zasoby pieniezne i znajac doglebnie przepisy mozna robic co sie chce Nie dziwie sie ze JP, Goldmany i inni chca u nas inwestowac :)
|
|
0 Dołączył: 2009-02-07 Wpisów: 211
Wysłane:
18 czerwca 2010 15:39:40
mrk napisał(a):mathu napisał(a):Taurus80 napisał(a):Widzial ktos sadaz przedwyborczy na PB ?? Korwin na drugim miejscu za Komorowskim :) widac ze wsrod inwestorow ma poparcie :) Nie ma poparcia wśród inwestorów, tylko kazdy mało popularny sondaż jest od razu wrzucany na blog JKM i fanatycy przystępują do wyklikiwania wyniku. Zakładając że to prawda mimo że opierasz się tylko na przypuszczeniach to jak wyjaśnisz to: http://www.tvn24.pl/sondy.html ? Oddanych głosów: 559504 to znajac zycie tez fanatycy niech zwolennicy wszelkich regulacji tez sobie wyklikaja swoich lewakow, bedzie po rowno Investment is most prudent when it is most businesslike. Benjamin Graham
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2010 15:46:15
Cytat:Prosze sobie np wyobrazic takiego delikwenta ktory posiada np 50mln uklada sobie plan dzialania np na Impexie ustawia zlecenia zakupu np od 2 do 2.50 za cala kwote po czym pakietami wali PKC na S stopy pekaja ludzie glupieja a do koszyczka wpada ile wlezie na koncu sam sobie sprzedaje czego nie posiada tym samym ma zarobione mnostwo kasy oczywiscie pozniej jada w druga strone proste: lista spółek na których będzie "krotka sprzedaż" to lista spółek na której nie będę mieć długich pozycji. po co kopać się z koniem? za to nie wykluczam pozycji krótkich. ale spółeczki muszą być mocno przewartościowane. ktoś wie na jakich zasadach drobni będą mogli z tego korzystać?
Edytowany: 18 czerwca 2010 15:47
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2010 15:55:29
Vox napisał(a):Cytat:Prosze sobie np wyobrazic takiego delikwenta ktory posiada np 50mln uklada sobie plan dzialania np na Impexie ustawia zlecenia zakupu np od 2 do 2.50 za cala kwote po czym pakietami wali PKC na S stopy pekaja ludzie glupieja a do koszyczka wpada ile wlezie na koncu sam sobie sprzedaje czego nie posiada tym samym ma zarobione mnostwo kasy oczywiscie pozniej jada w druga strone proste: lista spółek na których będzie "krotka sprzedaż" to lista spółek na której nie będę mieć długich pozycji. po co kopać się z koniem? za to nie wykluczam pozycji krótkich. ale spółeczki muszą być mocno przewartościowane. ktoś wie na jakich zasadach drobni będą mogli z tego korzystać? Wszyscy na tych samych :) dzisiaj sprzedajesz i jest zasada D+3 czyli dzisiaj musisz jeszcze odkupic aby sie rozliczyc no chyba ze znajdziesz frajera co pozyczy ci akcje :) Ta krotka to jest straszna lipa zrobiona tylko dla wielkich graczy :( Trzeba poczekac co wymysla DMy moze beda pozyczaly akcje drobnym tylko ile bedzie to kosztowalo ??? Ja juz dzisiaj jestem pewien ze spolek na ktorych bedzie krotka nie tkne przynajmniej w tym roku trzeba zobaczyc co za cyrki beda sie dzialy :(
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-04-02 Wpisów: 687
Wysłane:
18 czerwca 2010 16:00:25
mrk napisał(a):mathu napisał(a):Taurus80 napisał(a):Widzial ktos sadaz przedwyborczy na PB ?? Korwin na drugim miejscu za Komorowskim :) widac ze wsrod inwestorow ma poparcie :) Nie ma poparcia wśród inwestorów, tylko kazdy mało popularny sondaż jest od razu wrzucany na blog JKM i fanatycy przystępują do wyklikiwania wyniku. Zakładając że to prawda mimo że opierasz się tylko na przypuszczeniach to jak wyjaśnisz to: http://www.tvn24.pl/sondy.html ? Oddanych głosów: 559504 Ponad pół miliona głosów w sondzie na jakiejś stronie tvn24.pl? O ile sonadaz nie był na głównej onetu przez przynajmniej jeden dzień, to liczba rzeczywistych głosów powinan oscylować tam w okolicach max 5-10 tyś, reszta to partyjna mobilizacja lub... automatyczne skrypty, jeśli mają sondaże po ciasteczkach bez blokad na IP. Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2010 17:21:12
Vox napisał(a):Cytat:Miedz spadła , z uwagi na słabsze wyniki w wskaźniku P.FED ,który przemawia za aktywnością gospodarczą, szczyt 25 pkt oczekiwano 20 , obecnie 8 , także miedz pewnie też skoryguje to okolic 50% tego co nadrobiła. jeśli tak będzie, to wig20 skoryguje się do 2000 conajmniej. wierzysz w to  ? No jeszcze było słabe dane z rynku pracy :) to wszystko cuzamen i miedź pojechała, ale chyba zaczyna odbijać albo robi się RGR Vox jak tam na fix wyglądała sytuacja ? ja widziałem że ładowane było sporo L. ps mam troszkę kapitału w Polsacie dziś na fixie ktoś załadował na sprzedaż ponad 150 tys sztuk , a później chciał kupić 200 tys  , w efekcie jestem o parę piw do tyłu ;]. Jak myślicie, czy to ma coś wspólnego z dzisiejszym rozliczeniem kontraktów w końcu CP jest w WIG20. Normalnie bym zrealizował stratę, ale dla mnie wydało się to manipulacją , zresztą CP lubi mieć co jakiś czas noże w wykresie :( albo to odzysk gotówki pod tauron
Edytowany: 18 czerwca 2010 17:38
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
18 czerwca 2010 17:48:44
iktorn napisał(a):mrk napisał(a):mathu napisał(a):Taurus80 napisał(a):Widzial ktos sadaz przedwyborczy na PB ?? Korwin na drugim miejscu za Komorowskim :) widac ze wsrod inwestorow ma poparcie :) Nie ma poparcia wśród inwestorów, tylko kazdy mało popularny sondaż jest od razu wrzucany na blog JKM i fanatycy przystępują do wyklikiwania wyniku. Zakładając że to prawda mimo że opierasz się tylko na przypuszczeniach to jak wyjaśnisz to: http://www.tvn24.pl/sondy.html ? Oddanych głosów: 559504 Ponad pół miliona głosów w sondzie na jakiejś stronie tvn24.pl? O ile sonadaz nie był na głównej onetu przez przynajmniej jeden dzień, to liczba rzeczywistych głosów powinan oscylować tam w okolicach max 5-10 tyś, reszta to partyjna mobilizacja lub... automatyczne skrypty, jeśli mają sondaże po ciasteczkach bez blokad na IP. nie będę się spierał bo to tylko przypuszczenia ale w takim razie jeżeli powinno być ok 10 tys glosow to wszystkie sztaby musialyby miec swoje skrypty. Na interii tez jest sondaz tez 500 tys glosow, nie chce mi się wierzyć że ktoś robi jakieś skrypty bo i po co, poza tym dla każdego sondażu trzeba pewnie robić oddzielny. JKM ma wyższe poparcie wśród internautów niż w całej populacji i już
|
|
PREMIUM
523 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
18 czerwca 2010 18:11:04
Verion napisał(a):Jak myślicie, czy to ma coś wspólnego z dzisiejszym rozliczeniem kontraktów w końcu CP jest w WIG20. Normalnie bym zrealizował stratę, ale dla mnie wydało się to manipulacją , zresztą CP lubi mieć co jakiś czas noże w wykresie :( albo to odzysk gotówki pod tauron Z rozliczeniem kontraktów ma to niewiele wspólnego. Udział CPS w portfelu WIG20 jest poniżej procenta. Z resztą jeśli na fix to było już jeśli chodzi o rozliczenie pozamiatane. Prędzej druga wersja. Obydwie spółki defensywne i generujące spory cash. Mogło tak być, że się ktoś przesiadł.
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2010 18:51:18
krótka sprzedaż to dobra rzecz. szkoda że dopiero teraz jako że Petrolinwest jest na liście :-) A oto ile można było zarobić, gdyby Sobolewski nie zwlekał:  kliknij, aby powiększyća teraz jest już tak nisko, że pewnie już dużo nie spadnie...
Edytowany: 18 czerwca 2010 18:51
|
|
1 Dołączył: 2009-10-29 Wpisów: 273
Wysłane:
18 czerwca 2010 19:55:34
To zależy. Jak nie znajdzie ropy lub będzie groziła mu upadłość to spadnie.
Edytowany: 18 czerwca 2010 20:52
|
|
Wysłane:
19 czerwca 2010 07:40:16
anty_teresa napisał(a):Verion napisał(a):Jak myślicie, czy to ma coś wspólnego z dzisiejszym rozliczeniem kontraktów w końcu CP jest w WIG20. Normalnie bym zrealizował stratę, ale dla mnie wydało się to manipulacją , zresztą CP lubi mieć co jakiś czas noże w wykresie :( albo to odzysk gotówki pod tauron Z rozliczeniem kontraktów ma to niewiele wspólnego. Udział CPS w portfelu WIG20 jest poniżej procenta. Z resztą jeśli na fix to było już jeśli chodzi o rozliczenie pozamiatane. Prędzej druga wersja. Obydwie spółki defensywne i generujące spory cash. Mogło tak być, że się ktoś przesiadł. To w takim razie powinien stworzyć się układ torów kolejowych. Chyba , że będzie to dla innych jakiś znak panicznej wyprzedaży, ale sądzę , że większość odebrała to tak jak ja. Na sesji widziałem też jak popyt wcinał w dobrych cenach niezłe pakiety, a przy końcu nawet wyciągnął cenę, no ale te 150 tys położyło na kolana sesje. Hmmm a może to nawet jakiś fundusz, pozbywał się akcji ?. Zobaczymy w poniedziałek :) Jeśli chodzi o Polsat to liczyłem z tej konsoli na wybicie w kierunku 16 a nawet 18 zł. Dobre wyniki kwartalne, stale zwiększająca się baza klientów, dywidenda też względna. Miałem i mam wrażenie , że CP czeka na skończenie krótkoterminowego trendu spadkowego na WIG20,po to aby właśnie podążyć w kierunku wspomnianych celów.
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
19 czerwca 2010 08:44:47
Vox napisał(a):krótka sprzedaż to dobra rzecz. szkoda że dopiero teraz jako że Petrolinwest jest na liście :-)
a teraz jest już tak nisko, że pewnie już dużo nie spadnie... Więcej niż 100% na pewno nie.
|
|
Wysłane:
20 czerwca 2010 09:04:39
Czytaliście o tym , że UE chce rozwarstwić euro ? W razie gdyby zawiódł pakiet pomocy dla Grecji i kolejne kraje ciągnęły by łajbę pod wodę. Plan ma polegać na tym iż państwa stabilniejszej gospodarki Niemcy , Francja, Holandia, Dania . Miały by mieć własne euro , a tamte pachoły , które trzeba ratować swoje. Dla mnie to świetny plan , tyle, że pogrąży pozostałe państwa , które sobie nie radzą jeszcze bardziej, bo w końcu doją z UE cały czas. Jednak to chyba i tak dobre rozwiązanie , niech zgniją same z sobą , powstanie świetny nawóz, na którym może wyrośnie nowa perspektywa. Jaka może być reakcja rynków na tą wiadomość , jak uważacie ?
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
20 czerwca 2010 10:12:00
Verion, mozesz rozwinac mysl, dlaczego uwazasz to za dobry pomysl? dla mnie to bez sensu przynajmniej z dwoch powodow: 1. po to wprowadzono Euro, zeby byla jedna waluta, 2. prowadzi to do sytuacji (przejaskrawie nieco) jaka jest na Kubie - peso i peso convertible, jedno jest wielokrotna wartoscia drugiego tylko dlatego, ze jedno mozna wymienic na dollares, a drugie nie. problem nie lezy przeciez w walucie jaka dany kraj ma, tylko w odpowiedzialnosci. kredyt to kredyt, ma to do siebie, ze trzeba go splacac i waluta nie ma tutaj wielkiego znaczenia. a moze sie myle? Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 20 czerwca 2010 10:13
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.