PARTNER SERWISU
tluxnmqx
27 28 29 30 31

Postulaty Użytkowników

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 31 maja 2010 20:31:11
WatchDog napisał(a):
Może nie do woli, ale to zupełnie inne spółki na zupełnie innym etapie rozwoju niż większość na GPW. Chyba nie ma innego wyjścia jak je rozdzielić. Trzeba tylko doprogramować spięcie ze stronami spółek. Sprawa w toku.

hello1
Niech NC znają swoje miejsce! binky

Dobry pomysł, więc tym bardziej cieszy że na etapie wdrożenia.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 6 czerwca 2010 13:08:12
Taki drobiazg (gdyby nie sprawiało kłopotu Think ), po otwarciu "historyczne wyniki" otwierają się faktycznie historyczne i trzeba 3x kliknąć aby zobaczyć najnowsze. Większość rozpoczyna analizę od najnowszych do najstarszych.
Edytowany: 6 czerwca 2010 13:10

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 7 czerwca 2010 12:12:58
W "najbardziej wzrosły"; "najbardziej spadły" proponuję dodać możliwość wyboru w jakim okresie przeglądać te wzrosty/spadki. Dziś, 1 tydzień, 1 miesiąc, itd...

Powoli do celu

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 9 czerwca 2010 08:29:32
Moja prośba dotyczy sporządzonych przez użytkowników analiz technicznych.
Czy można zrobić przycisk, po kliknięciu którego pokazane zostaną wykonane analizy techniczne z podziałem na zasadzie:
Kod:
|
+-spółka
|  |
|  +- autor analizy
|  +- autor analizy
|   
+-spółka
    |
    +- autor analizy
    +- autor analizy

Myślę że wyświetlenie wykonanych analiz w taki sposób pozwoli na szybkie odnalezienie analizy interesującej mnie spółki, zapoznanie się z analizami i ich porównanie.
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 9 czerwca 2010 08:59:52
Tak!
Dodamy takie drzewko na stronie spółki i/lub na dedykowanej podstronie AT.

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 9 czerwca 2010 09:49:05
To świetny pomysł, jakby jeszcze dodać datę obok autora, to całość byłaby kompletna thumbright

WD, odnośnie właśnie udostępnionego systemu do analizy technicznej. Czy przypadkiem nie zabrnęliście w ślepy zaułek z prezentacją wykresów? Chodzi mi o to, że wykresy to są obrazy PNG i przy każdej zmianie parametru trzeba je rekalkulować po stronie serwera. Wiele osób zwracało uwagę na funkcjonalności typu: swobodne rysowanie, etc. Moim zdaniem tego nie da się zorganizować w oparciu o PNG.

Chyba, że macie w zanadrzu jakaś aplikację ASP, a PNG to tylko rozwiązanie tymczasowe.

Pozdrawiam wave
Klika się i sprzedaje ;-)

WatchDog
50
Wysłane: 9 czerwca 2010 10:08:56
A ja nie chcę javy. Ona przerzuca przetwarzanie na stronę klienta, ale wtedy trudniej będzie zapisywać i udostępniać obrazki. No i jest ciężka, mulista i... może po prostu nie mam odpowiedniego człowieka do tego zadania.
Jest jeszcze flash, silverlight, ale to też nie jest wyjście.
Rysowanie na PNG będzie trudne, ale nie niemożliwe. Kreski da się już stawiać klikając na świece. Dodamy crosshair i przyciąganie do OHLC, może na warstwie, która będzie za każdym ruchem spłaszczana z wykresem.
Każda ścieżka ma jakieś ograniczenia. Już widać, że jest ich bardzo dużo, ale nie uważam abyśmy byli z tym w ślepym zaułku. Przetwarzanie serwerowe jest potrzebne do jeszcze jednej, planowanej rzeczy, której java nigdy nie zrobi. Ale nie będę za wcześnie zdradzał.

v3nom
0
Wysłane: 10 czerwca 2010 10:00:16
WatchDog napisał(a):
A ja nie chcę javy.

Jak ja nie cierpię Javy! Parafrazując mojego ulubionego bohatera z pewnej bajki thumbright Ale to raczej z punktu widzenia developera. Użytkowo aplikacje nie są takie złe. Mulista? Zawsze można optymalizować do skutku - poparte doświadczeniem.

Flasha bym nie polecał, mam na koncie aplikację wykonaną w tej technologii (35k linii kodu). Widzę, że szybkością nie grzeszy (choć Flash ma sporo zalet), co mogłoby być szczególnie denerwujące podczas tworzenia analiz technicznych. Dodatkowo FL chyba nie ma supportu na iPhone, etc.

Silverlighta nie znam, ale korzystacie już z ASP od małego-miękkiego. Nie wierzę, że wymienione technologie nie współgrają ze sobą perfekcyjnie? Robiłem kiedyś test i pamiętam, że SL był wydajny. Z punktu widzenia usera Silverlight wymaga jedynie zainstalowanego plugina.

Nie proponuję żadnych rozwiązań, bo nie siedzę w temacie na tyle głęboko. Ale podświadomie czuję, że PNG to nie jest najlepsze rozwiązanie. Być może sugeruję się swoimi potrzebami ;-) Dla mnie bardzo ważna jest szybkość:

- brak opóźnienia po postawieniu jakiejkolwiek kreski, średniej, dodaniu wskaźnika
- przewijaniu wykresu (przyciski plus/minus)
- żeby nie trzeba było klikać co chwilę "Zastosuj"

W tej chwili każda reakcja powoduje około 5-sekundowe opóźnienie. Myślę, że jakbyście zeszli do 2 sekund to byłoby szybko. Ale to już działanie niemalże w szumie sieciowym i może być niewykonalne.

Jeszcze by się trochę uwag zebrało, ale wiem, że macie precyzyjny plan i pomału go realizujecie. Ufam, że wiecie co robicie thumbright

wave

WatchDog
50
Wysłane: 10 czerwca 2010 14:35:50
Ja czasem już kompletnie nie wiem co robię blah5 Anxious
Plan jest i realizacja też postępuje. Mam nadzieję, że skuteczniej niż autostrady czy stadiony na euro (a już na pewno taniej binky ).

Na poważnie: prototypujemy rysowanie i nie idzie źle. PNG nie jest tu żadną przeszkodą. Będzie też optymalizacja kodu serwerowego, żeby wykres śmigał jak punto.
Nie da się odtworzyć webowo Amibrokera czy Metastocka bez użycia appletu, albo przynajmniej flasha. Tak więc nie będziesz miał tej swojej pełnej interaktywności. Może niech Cię na razie to kółko 'Loading' skłania do zadumy nad opracowywaną analizą... Angel

v3nom
0
Wysłane: 10 czerwca 2010 15:00:52
WatchDog napisał(a):

WD, geniusz jest zadziwiająco blisko obłędu blackeye

Jestem pewien, że wykresy kiedyś będą śmigały nawet jak grande punto! thumbright

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 10 czerwca 2010 16:15:34
WatchDog napisał(a):
Plan jest i realizacja też postępuje. Mam nadzieję, że skuteczniej niż autostrady czy stadiony na euro (a już na pewno taniej binky ).

Na poważnie: prototypujemy rysowanie i nie idzie źle. PNG nie jest tu żadną przeszkodą. Będzie też optymalizacja kodu serwerowego, żeby wykres śmigał jak punto.
Nie da się odtworzyć webowo Amibrokera czy Metastocka bez użycia appletu, albo przynajmniej flasha. Tak więc nie będziesz miał tej swojej pełnej interaktywności. Może niech Cię na razie to kółko 'Loading' skłania do zadumy nad opracowywaną analizą... Angel

Absolutnie jestem przeciw udostępniania rysowania bez oparcia w swiecach. Albo coś jest wykresem giełdowym albo "landszaftem" na którym jedzie się jak w paincie co tam do głowy przyjdzie i co mi sie wydaje...

Not talking
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl

v3nom
0
Wysłane: 10 czerwca 2010 16:20:13
Dapi napisał(a):
Absolutnie jestem przeciw udostępniania rysowania bez oparcia w swiecach. Albo coś jest wykresem giełdowym albo "landszaftem" na którym jedzie się jak w paincie co tam do głowy przyjdzie i co mi sie wydaje...Not talking

Dapi, a ja jestem zwolennikiem rysowania po strefach konsolidacji, a nie po H/L i intraday'owe wystrzały traktuje jako szum.

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 10 czerwca 2010 18:39:08
Zgadzam się. Dlatego w najbliższym czasie wprowadzimy linię pozioma w wyznaczonej przez usera cenie.
Linie trendu powinno rysowac sie tylko po swieczkach /no czasami jest bezlitosne ponieważ eliminuje chciejstwo/ a wsparcia i opory w cenach.
Można rozważyć wprowadzenie rysowanie linii trendu np. metodą Toma deMarka ale nie sadzę aby dzisiaj było to priorytetowe.
Ispag w Polsce wyznaczył anty-standardy rysowania po wykresach. Zbyt łatwo jest "prostoliniowo" bo można sobie dowolnie rysować.
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 11 czerwca 2010 10:26:38
Ja jeszcze z jedna prośbą: bądźcie uprzejmi i napiszcie pod obrazkiem kilka zdań tytułem interpretacji tego, co na wykresie pokreśliliście i pokazujecie. Niektórzy tego nie robią zamieszczając jedynie obrazek, co w mojej ocenie nie ma najmniejszego sensu.
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 16 czerwca 2010 17:20:42
Wśród danych historycznych spółek przydałyby się też szacunki analityków sprzed ukazania się danego raportu (dla tych spółek, dla których one w ogóle istniały).

To by zwiększyło czytelność ruchów cen akcji danej spółki już po ukazaniu się raportu.

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 3 lipca 2010 11:15:33
WatchDog,
program do AT spółek jest fantastyczny! Chciałbym zwrócić się z prośbą o umożliwienie dokonywania AT na FW20. Precyzja prowadzenia linii trendu jest niewiarygodna i bardzo pomocna w grze na kontraktach. Rozważ, proszę. Pamiętaj ino, że pozytywne rozpatrzenie wygeneruje kolejną prośbę o interwały godzinowe, przynajmniej na FW20 Anxious

WatchDog
50
Wysłane: 6 lipca 2010 22:47:49
Dzięki! thumbright
Cała zasługa --> Dapi happy11

Odpowiem swoim standardowym tekstem: dorobimy blah5
Moduł jeszcze ciut trzeba dobzdecić, następnie dorobić godzinówki i popodpinać rozmaite sygnały notowań.
Dorobimy.

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 6 lipca 2010 23:48:28
B. poważną wadą aplikacji jest brak możliwości rysowania linii kanału równoległej do linii trendu. Chyba, że ja nie potrafię takiej funkcji znaleźć angry3
Ostatnio nie sprawdzałem ale zapodanie rysowania linii trendu po L dawało różne dziwne linie angry3
Edytowany: 6 lipca 2010 23:49

TJappy
0
Wpisów: 49
Wysłane: 14 lipca 2010 21:54:02
Czy można wprowadzić jakieś pogrupowanie obserwowanych spółek ?

Grupa 1
spółka a
spółka c
Grupa 2
spółka b
spółka y

?

lrosielewski
0
Wpisów: 3
Wysłane: 15 lipca 2010 15:31:57
Witam,
jestem użytkownikiem portalu od kilku dni i nie przejrzałem całego forum i nie wiem czy był poruszany temat wycen spółek, ale chciałbym zaproponować wprowadzenie wyceny spółek metodą dochodową (DCF) obok wycen majątkowych i porównawczych. DCF uważam za najbardziej uniwersalne i najlepiej odzwierciedlające wartość rzeczywistą przedsiębiorstw.

Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

27 28 29 30 31

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,470 sek.

pfftdpop
qdrfotgk
rbfbxpzq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
btewxavk
clcitjxm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat