WatchDog napisał(a):A ja nie chcę javy.
Jak ja nie cierpię Javy! Parafrazując mojego ulubionego bohatera z pewnej bajki

Ale to raczej z punktu widzenia developera. Użytkowo aplikacje nie są takie złe. Mulista? Zawsze można optymalizować do skutku - poparte doświadczeniem.
Flasha bym nie polecał, mam na koncie aplikację wykonaną w tej technologii (35k linii kodu). Widzę, że szybkością nie grzeszy (choć Flash ma sporo zalet), co mogłoby być szczególnie denerwujące podczas tworzenia analiz technicznych. Dodatkowo FL chyba nie ma supportu na iPhone, etc.
Silverlighta nie znam, ale korzystacie już z ASP od małego-miękkiego. Nie wierzę, że wymienione technologie nie współgrają ze sobą perfekcyjnie? Robiłem kiedyś test i pamiętam, że SL był wydajny. Z punktu widzenia usera Silverlight wymaga jedynie zainstalowanego plugina.
Nie proponuję żadnych rozwiązań, bo nie siedzę w temacie na tyle głęboko. Ale podświadomie czuję, że PNG to nie jest najlepsze rozwiązanie. Być może sugeruję się swoimi potrzebami ;-) Dla mnie bardzo ważna jest szybkość:
- brak opóźnienia po postawieniu jakiejkolwiek kreski, średniej, dodaniu wskaźnika
- przewijaniu wykresu (przyciski plus/minus)
- żeby nie trzeba było klikać co chwilę "Zastosuj"
W tej chwili każda reakcja powoduje około 5-sekundowe opóźnienie. Myślę, że jakbyście zeszli do 2 sekund to byłoby szybko. Ale to już działanie niemalże w szumie sieciowym i może być niewykonalne.
Jeszcze by się trochę uwag zebrało, ale wiem, że macie precyzyjny plan i pomału go realizujecie. Ufam, że wiecie co robicie
Klika się i sprzedaje ;-)