PARTNER SERWISU
hzgalgjb
2 3 4 5

SWARZEDZ [SWZ]

hukers
77
Wpisów: 329
Wysłane: 5 sierpnia 2010 22:25:39 przy kursie: 0,04 zł
Witam, mam właśnie takie pytanie, czy akcje Swarzędza są w normalnym obrocie? A jeśli tak to jak z płynnością? Pytam, bo regularność tych wzrostów i spadków z 3 na 4 gr jest podejrzanie dobrą okazją do zarobku więc haczyk zapewne w płynności, ale chciałbym to usłyszeć od kogoś mądrzejszego :)

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 5 sierpnia 2010 23:15:29 przy kursie: 0,04 zł
hukers napisał(a):
Witam, mam właśnie takie pytanie, czy akcje Swarzędza są w normalnym obrocie? A jeśli tak to jak z płynnością? Pytam, bo regularność tych wzrostów i spadków z 3 na 4 gr jest podejrzanie dobrą okazją do zarobku więc haczyk zapewne w płynności, ale chciałbym to usłyszeć od kogoś mądrzejszego :)

Wyobraźnia pracuje co? Nie wiem czy jest dostępny, ale przynajmniej był notowany w systemie z dwoma fixingami. Uprzedzając Twoje drugie pytanie: odpowiedź brzmi nie, nie da się na tym zarobić Angel

Rzuć okiem na arkusz zleceń, jeżeli masz co najmniej podgląd 3 najlepszych ofert. Nikt nie kupi za 0.04, a kolejka do kupna po 0.03 jest długa jak po mięso. Jakby nie patrzeć spółka to śmierdząca padlina.
Klika się i sprzedaje ;-)

Californian
0
Wpisów: 100
Wysłane: 6 sierpnia 2010 08:46:41 przy kursie: 0,04 zł
v3nom - nie masz chyba aktualnych i pełnych informacji :)

Spółka zmierza w kierunku zmiany z upadłości do postępowania układowego co na jesień powinno być osiągnięte. Ma tez nieoficjalnie już inwestora. Za sprawą stoi syndyk a nie "cwaniaczki z Karena" więc nie ma tam idiotycznych informacji, za to pojawią się fakty.

Kilka dni temu jeszcze wystraszeni puszczali po 3 grosze teraz już raczej nikt za 3 grosze nie sprzeda. Tak samo kilka dni temu stało ponad 4 miliony akcji do sprzedania po 4 grosze i wszystkie zostały kupione.

Niedawno pojawiła się pewna bardzo interesująca informacja i to wywołało taką reakcję. Poczytaj ze zrozumieniem i będzie wszystko jasne. Wielu wiedziało o tym już od czerwca :)

Popyt jeszcze ostatnio stał za 2 miliony i liczył na "łosi" wystraszonych, którzy znudzeni czasem po prostu puszczą papiery.
Teraz ustawiło się prawie 6 milionów. Część z nich jest z pewnością zdecydowanych do kupna za 4 grosze, ale jest sporo czasu więc nie ma sensu się spieszyć i czekają na kolejnych "wykończonych" czekaniem :)

To nie jest w tej chwili spółka do obrotu przez amatorów więc koledze "hukers" od razu odpowiem, że jeśli nie wie co tam się dzieje to dla własnego dobra niech ominie tą spółkę.

W mojej opinii zobaczysz jeszcze akcje SWZ na ciągłych ... oczywiście za jakiś dłuższy czas :)

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 6 sierpnia 2010 09:35:23 przy kursie: 0,03 zł
Californian napisał(a):
v3nom - nie masz chyba aktualnych i pełnych informacji :)

Californian, pewnie masz rację. Spółka nie znajduje się w kręgu moich zainteresowań. Ale zdaje się, że koledze wcześniej chodziło o to, aby kupować po 0,03 i sprzedawać po 0,04. Istne perpetuum mobile, lepsze nawet niż kamień filozoficzny Angel Tylko to chciałem wytłumaczyć.
Klika się i sprzedaje ;-)

Californian
0
Wpisów: 100
Wysłane: 6 sierpnia 2010 10:27:49 przy kursie: 0,03 zł
No zgadza się :)
I odradziłem koledze tego typu akcje bo tak się po prostu nie da tam obracać jak kolega chciał :)

R2
R2
0
Wpisów: 1
Wysłane: 6 sierpnia 2010 15:27:35 przy kursie: 0,03 zł
Witam

ja mam pytanie odnośnie tych akcji Swarzedza, kiedys kupiłem ich troche , nie interesowałem się nimi, nie miałem czasu na giełde i w związku z tym mam pytanie, czy z racji tego , że spółka upadła one zniknął mi ? czy będą tam, co byście poradzili?
Co ewentualnie może się stac jeśli firma znajdzie inwestora, czy te akcje które mam będą się dalej liczyć ? Poradzcie coś.

Pozdrawiam
Artur

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 6 sierpnia 2010 17:57:40 przy kursie: 0,03 zł
R2 napisał(a):
Witam

ja mam pytanie odnośnie tych akcji Swarzedza, kiedys kupiłem ich troche , nie interesowałem się nimi, nie miałem czasu na giełde i w związku z tym mam pytanie, czy z racji tego , że spółka upadła one zniknął mi ? czy będą tam, co byście poradzili?
Co ewentualnie może się stac jeśli firma znajdzie inwestora, czy te akcje które mam będą się dalej liczyć ? Poradzcie coś.

Pozdrawiam
Artur

Spółka jest w upadłości likwidacyjnej, na razie jednak - jak widać - nie została podjęta decyzja o zaprzestaniu notowań jej akcji na giełdzie. Czyli - na razie można nimi spokojnie obracać, jak każdymi innymi, tyle tylko, że z systemu notowań ciągłych przeszliśmy tu na dwa dzienne fixingi. Jeżeli pod pojęciem "kiedyś" rozumiesz na przykład "trzy lata temu" to obawiam się, że... tak właściwie, to one już ci tak jakby "zniknęły". Oczywiście, masz je nadal na rachunku maklerskim, tyle tylko, że ich wartość jest żadna. Przykładowo - jeśli w połowie roku 2007 kupiłeś akcje o wartości 10 tysięcy złotych, to teraz są one warte niecałe 270. Więc w zasadzie już wszystko ci jedno, czy znikną czy nie. A - byłbym zapomniał - w przypadku likwidacji jako akcjonariusz masz prawo - po zaspokojeniu roszczeń wszystkich wierzycieli, do reszty tego, co zostało. Czyli, de facto nie dostaniesz złamanego grosza. Jeśli natomiast firma znajdzie inwestora i upadłość likwidacyjna zmieniona zostanie w upadłość układową, kurs akcji zapewne wzrośnie. Na tyle, żeby zarobili ci, co skupują je teraz po trzy grosze. Niech - na fali entuzjazmu - wzrośnie do dziesięciu groszy, mają wtedy w kieszeni 300%. Ładny pieniądz. Ty natomiast dalej nie masz nic, bo z 10 tys. zostało ci raptem 8 setek z hakiem. Innymi słowy, to nie była twoja najlepsza inwestycja:) Zamknij pozycję i wrzuć sobie w straty:)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 6 sierpnia 2010 18:19:37 przy kursie: 0,03 zł
Cytat:
SWARZĘDZ MEBLE SA w upadłości likwidacyjnej: Zmniejszenie udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Emitenta
Raport bieżący

Data sporządzenia 2010-08-06
Raport bieżący nr 59/2010
Skrócona nazwa emitenta SWARZĘDZ MEBLE SA w upadłości likwidacyjnej
Podstawa prawna Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu

Syndyk masy upadłości spółki Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej informuje, iż w dniu 06 sierpnia 2010 r. powzięła wiadomość od BZ WBK AIB Asset Management S.A. z siedzibą w Poznaniu (dalej "BZ WBK AIB"), iż w wyniku sprzedaży akcji w dniu 02 sierpnia 2010 r., klienci Banku stali się posiadaczami akcji zapewniających mniej niż 15 % ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Emitenta. Z informacji wynika, iż przed zmniejszeniem udziału, o którym mowa powyżej, klienci BZ WBK AIB, których rachunki są objęte umowami o zarządzanie, posiadali 26 228 559 akcji Emitenta, co stanowi 15,01 % udziału w jego kapitale zakładowym. Z akcji tych przysługiwało 26 228 559 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowi 15,01 % udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu spółki Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadlości likwidacyjnej. W dniu 02 sierpnia 2010 r. klienci BZ WBK AIB, których rachunki są objęte umowami o zarządzanie, posiadali łącznie 26 102 893 akcje, co stanowi 14,94 % udziału w kapitale zakładowym Emitenta. Z akcji tych przysługiwały 26 102 893 głosy, co stanowi 14,94 % udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Emitenta. Ponadto BZ WBK AIB Asset Management S.A. poinformował, że BZ WBK AIB Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych Spółka Akcyjna z siedzibą w Poznaniu, w trybie określonym w art. 46 ust. 1 pkt. 1) ustawy z dnia 27 maja 2004r. - o funduszach inwestycyjnych (Dz. U. Nr 146, poz. 1546, ze zm.), zleciło zarządzanie portfelami inwestycyjnymi funduszy inwestycyjnych, których organem jest Towarzystwo (dalej: "Fundusze" ) spółce BZ WBK AIB Asset Management S.A. z siedzibą w Poznaniu.
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Syndyk Ewa Błada - Kosmalewicz 2010-08-06
Informacje o podmiocie:
Skrócona nazwa emitenta: SWARZĘDZ MEBLE SA w upadłości likwidacyjnej
Pełna nazwa emietenta: Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej
Sektor wg. klasyfikacji GPW w W-wie: Drzewny (drz)
Adres: ul. Poznańska 14, 62-020 Swarzędz
Telefon: (0-61) 817 23 60
Fax: (0-61) 817 29 03
E-mail: lulkiewicz@swarzedz-sa.pl
www: swarzedz-sa.com.pl
NIP: 782-00-21-217
REGON: 004833300

Tak na marginesie, sam nie wiem czy nie zainwestować kilku % z portfela. Strata będzie ewentualnie znikoma, a kto wie może się jakiś inwestor znajdzie.. Whistle

Spin
14
Wysłane: 3 września 2010 00:13:20 przy kursie: 0,03 zł
Jutro wielki dzień dla SWZ, NWZ o 12 Eh?
Ciekawe, o której podadzą jakieś info Whistle

Spin
14
Wysłane: 3 września 2010 18:00:19 przy kursie: 0,03 zł
Cytat:

Raport bieżący nr 64 / 2010
Data sporządzenia: 2010-09-03
Skrócona nazwa emitenta
SWARZĘDZ MEBLE SA w upadłości likwidacyjnej
Temat
Treść uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości
likwidacyjnej
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
Likwidator spółki Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej, zgodnie z par. 38 ust. 1 pkt 5 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2010 r. ( Dz. U. Nr 33, poz. 259 z późniejszymi zmianami ) , w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 58/2010 r. z dnia 02.08.2010 r., przekazuje do wiadomości publicznej treść uchwał podjętych na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Emitenta, które odbyło się w dniu 03 września 2010 r.

Uchwała Nr 1
Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia
Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej
z dnia 03 września 2010 r.

w sprawie zmiany Statutu Spółki

§1
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki dokonuje zmiany Statutu Spółki w ten sposób, że §9 ust. 1 Statutu Spółki otrzymuje nowe następujące brzmienie:
"Siedzibą Spółki jest miasto Swarzędz, w województwie wielkopolskim."

§2
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

W głosowaniu nad w/w uchwałą oddano ważne głosy z 22.002.927 akcji, stanowiących 12,59 % kapitału zakładowego Spółki.
Ogółem oddano 22.002.927 ważnych głosów, w tym 22.002.927 głosów "za", przy braku głosów "przeciw" i "wstrzymujących się".

Uchwała Nr 2

w sprawie wstrzymania likwidacji Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej

§1
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia o wstrzymaniu likwidacji Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej.

§2

W głosowaniu nad w/w uchwałą oddano ważne głosy z 22.002.927 akcji, stanowiących 12,59 % kapitału zakładowego Spółki.
Ogółem oddano 22.002.927 ważnych głosów, w tym 22.001.927 głosów "za", 0 głosów "przeciw", przy 1.000 głosów "wstrzymujących się".

Dla uniknięcia wątpliwości Likwidator Spółki informuje, iż powyższa uchwała nie stanowi wiążącej uchwały o uchyleniu likwidacji, o której mowa w art. 460 ksh, w szczególności nie oznacza zmiany statusu formalno - prawnego spółki Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej.

Uchwała Nr 3

w sprawie obniżenia kapitału zakładowego i zmiany statutu Spółki

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej z siedzibą w
Swarzędzu, zwanej dalej "Spółką", działając na podstawie art. 455 § 2 Kodeksu spółek handlowych niniejszym
uchwala, co następuje:

§1
1.Dotychczasowy kapitał zakładowy Spółki w kwocie 87.387.975,50 zł (słownie: osiemdziesiąt siedem milionów trzysta osiemdziesiąt siedem tysięcy dziewięćset siedemdziesiąt pięć złotych i pięćdziesiąt groszy) obniża się o kwotę 85.640.215,99 zł (słownie: osiemdziesiąt pięć milionów sześćset czterdzieści tysięcy dwieście piętnaście złotych i dziewięćdziesiąt dziewięć groszy), to jest do kwoty 1.747.759,51 zł (słownie: jeden milion siedemset czterdzieści siedem tysięcy siedemset pięćdziesiąt dziewięć złotych i pięćdziesiąt jeden groszy), poprzez obniżenie wartości nominalnej akcji z 0,50 zł (słownie: pięćdziesięciu groszy) do 0,01 zł (słownie: jednego grosza).
2.Z uwagi na ujemne kapitały własne Spółki oraz zakumulowaną stratę z lat ubiegłych na poziomie ponad 100 mln zł, obniżenie kapitału zakładowego Spółki następuje w celu dostosowania wartości nominalnej akcji do ich wartości ekonomicznej poprzez obniżenie wartości nominalnej każdej akcji, przy jednoczesnym umożliwieniu przeprowadzenia podwyższenia kapitału zakładowego w drodze nowej emisji akcji, która objęta zostanie przez nowych inwestorów.
3.Stosownie do art. 457 § 1 pkt 2 Kodeksu spółek handlowych, do uchwalanego obniżenia kapitału zakładowego nie stosuje się wymogów określonych w art. 456 Kodeksu spółek handlowych, jako że obniżenie kapitału zakładowego ma na celu wyrównanie poniesionych strat.
4.Kwoty uzyskane z obniżenia kapitału zakładowego przeznaczone zostają bezpośrednio na pokrycie straty z lat ubiegłych.

§2
W związku z obniżeniem kapitału zakładowego Spółki w oparciu o niniejszą uchwałę, Nadzwyczajne Walne
Zgromadzenie Spółki dokonuje zmiany Statutu Spółki w ten sposób, że §9 ust. 1 Statutu Spółki otrzymuje nowe następujące brzmienie:
"Kapitał zakładowy Spółki wynosi 1.747.759,51 zł (jeden milion siedemset czterdzieści siedem tysięcy siedemset pięćdziesiąt dziewięć złotych i pięćdziesiąt jeden groszy) i dzieli się na 174.775.951 (sto siedemdziesiąt cztery
miliony siedemset siedemdziesiąt pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt jeden) akcji o wartości nominalnej 0,01
zł (jeden grosz) każda."

§3

Ogółem oddano 22.002.927 ważnych głosów, w tym 22.002.927 głosów "za", przy braku głosów "przeciw" i "wstrzymujących się".

Uchwała Nr 4

w sprawie wyłączenia prawa poboru akcji X emisji

Działając na podstawie art. 433 § 2 Kodeksu spółek handlowych, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie uchwala co następuje:

§1
W oparciu o pisemną opinię przedstawioną przez likwidatora Spółki na Walnym Zgromadzeniu, uzasadniającą
powody pozbawienia prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy spółki oraz wskazującą proponowaną cenę
emisyjną akcji wyłącza się całkowicie prawo poboru akcji X emisji.

§2
Akcje X emisji będą akcjami na okaziciela zaoferowanymi przez Likwidatora Spółki wybranemu inwestorowi
w drodze subskrypcji prywatnej.

§3

Uchwała Nr 5
z dnia 3 września 2010 r.
w sprawie upoważnienia Rady Nadzorczej do przyjęcia tekstu jednolitego Statutu Spółki

Działając na podstawie art. 430 § 5 Kodeksu spółek handlowych, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej uchwala, co następuje:

§1
Upoważnia się Radę Nadzorczą Spółki do przyjęcia tekstu jednolitego Statutu Spółki uwzględniającego zmiany Statutu Spółki dokonane uchwałami niniejszego Walnego Zgromadzenia.

§2

W głosowaniu nad w/w uchwałą oddano ważne głosy z 21.808.115 akcji, stanowiących 12,48 % kapitału zakładowego Spółki.
Ogółem oddano 21.808.115 ważnych głosów, w tym 21.808.115 głosów "za", przy braku głosów "przeciw" i "wstrzymujących się".

Ponadto Likwidator spółki Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej informuje, iż z powodu braku kworum wymaganego przepisami art. 431 par 3a i art 460 Kodeksu spółek handlowych - Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie nie było zdolne do podjęcia uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w drodze X emisji akcji jak również uchwały w sprawie uchylenia likwidacji Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej, a zatem uchwały te nie były poddane pod głosowanie.

Ktoś z Was siedzi w SWZ? Czy tylko ja

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 3 września 2010 20:27:33 przy kursie: 0,03 zł
Spin napisał(a):

Ktoś z Was siedzi w SWZ? Czy tylko ja

Otóż - ja tu siedzę:) Jednak raczej dla picu. Zawsze, kiedy zarobię coś na normalnych spółkach, niewielki procent zysku przeznaczam na tzw. "fundusz badziewiowy". Ponieważ nie piję ani nie palę, można powiedzieć, że środki te w innych okolicznościach wydałbym właśnie na to. Tak więc (znikomą) część środków pochodzących z ostatniej windy na Sanwilu wrzuciłem właśnie tutaj. Jak się wykopyrtnie, uznam kasę za przepitą:)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Qube
0
Wpisów: 7
Wysłane: 6 września 2010 14:44:27 przy kursie: 0,04 zł
Hmm, to zdecydowanie spółka-śmieć... Ja bym chyba wolał pójść to przepić, a jeśli już zainwestować to w jakieś HYIPy gdzie trzeba się liczyć z potencjalną błyskawiczną stratą kapitału.

Spin
14
Wysłane: 8 września 2010 19:36:49 przy kursie: 0,04 zł
Qube napisał(a):
Hmm, to zdecydowanie spółka-śmieć... Ja bym chyba wolał pójść to przepić, a jeśli już zainwestować to w jakieś HYIPy gdzie trzeba się liczyć z potencjalną błyskawiczną stratą kapitału.

Ta spółka-śmieć zaczyna robić małe kroczki ku lepszej drodze. Na przełomie wrz-paź ma byc kolejne zgromadzenie, będzie więcej powiedziane o emisji ratunkowej i pojawił się chętny inwestorthumbright

Myślę na dokupieniu jeszcze akcji, a jak nie wyjdzie to trudno, na razie spolke traktuje luzno, strara nie będzie boleć, a jak już ruszy to będzie tylko lepiej. Taka optymistyczna wersjablackeye

enforces
0
Wpisów: 1 506
Wysłane: 8 września 2010 21:11:14 przy kursie: 0,04 zł
ja tam słyszałem że taka spółka jak swz jest idealnym kąskiem dla przedsiębiorstw które chcą wejść tanim kosztem na główny parkiet GPW [jak pozbędą się wszystkich długów i zostanie sama wydmuszka, to kto wie]

janinho
0
Wpisów: 86
Wysłane: 8 września 2010 21:13:36 przy kursie: 0,04 zł
Spin napisał(a):
[quote=Qube]Ta spółka-śmieć zaczyna robić małe kroczki ku lepszej drodze

O jakich to kroczkach mówisz? Moim zdanie jest źle i lepiej nie będzie Sick

Spin
14
Wysłane: 9 września 2010 13:39:56 przy kursie: 0,03 zł
Same infa wskazują, że SWZ idzie ku dobre drodze. Droga długa i kręta lecz szansa jest, że Swarzędz nie będzie dachował salute

A mógłbyś powiedzieć dlaczego lepiej nie będzie? Racja jest źle ale sytuacja robi się lepsza, a nie gorsza.
Edytowany: 9 września 2010 14:05

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 9 września 2010 14:39:11 przy kursie: 0,03 zł
Pytanko - ktoś analizował może jak Swarzędz wygląda pod kątem potencjalnego odpisywania strat podatkowych itp.? Ma jakiś sens myslenie w tym kierunku?
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
Edytowany: 9 września 2010 15:47

morfeusz
0
Wpisów: 936
Wysłane: 4 listopada 2010 19:36:23 przy kursie: 0,02 zł
Przypomnę tylko że 7.11.2010 mija 6 miesięcy od ogłoszenia przez sąd postępowania likwidacyjnego. GPW jednak jeszcze nie rozpatrywała tej kwestii ponieważ nie jest to zwykła likwidacja ale możliwe że w najbliższym czasie pojawi się komunikat o usunięciu z notowań.

iktorn
0
Wysłane: 5 listopada 2010 08:57:20 przy kursie: 0,02 zł
morfeusz napisał(a):
Przypomnę tylko że 7.11.2010 mija 6 miesięcy od ogłoszenia przez sąd postępowania likwidacyjnego. GPW jednak jeszcze nie rozpatrywała tej kwestii ponieważ nie jest to zwykła likwidacja ale możliwe że w najbliższym czasie pojawi się komunikat o usunięciu z notowań.

Cytat:
Skutki w postaci zniesienia dematerializacji akcji upadłej spółki w związku z ogłoszeniem upadłości likwidacyjnej dłużnika powstają dopiero po upływie 6 miesięcy od uprawomocnienia się postanowienia o ogłoszeniu upadłości likwidacyjnej spółki.

Cytat:
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 51/2010
Data sporządzenia: 2010-07-08
Likwidator spółki Swarzędz Meble S.A. w likwidacji, zgodnie z (...) oraz w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 35/2010 z dnia 19.05.2010 r. informuje, iż w dniu 08.07.2010 r. Emitent otrzymał postanowienie Sądu Rejonowego Poznań - Stare Miasto w Poznaniu, XI Wydział Gospodarczy do Spraw Upadłościowych i Naprawczych z dnia 07.07.2010 r. o ogłoszeniu upadłości obejmującej lkwidację majątku spółki Swarzędz Meble S.A. w likwidacji. Na sędziego komisarza Sąd wyznaczył SSR Pana Łukasza Lipowicza, a na syndyka masy upadłości Panią Ewę Błada - Kosmalewicz. Powyższe postanowienie Sądu uprawomocni się w dniu 16.07.2010 r.

Deadline na zarejestrowanie przez sąd obniżenia kapitału zakładowego ("brawa" dla sądu w Poznianu za olewanie swoich obowiązków), zmianę statutu, emisję akcji itd. to 16.I.2011.

iktorn
0
Wysłane: 5 listopada 2010 14:41:25 przy kursie: 0,03 zł
A oto w jakim kraju żyjemy...

Cytat:
Raport bieżący nr 70 / 2010
Data sporządzenia: 2010-11-05

Swarzędz Meble S.A. w likwidacji w upadłości likwidacyjnej przekazuje do wiadomości, że Emitent otrzymał informację o odwołaniu z funkcji syndyka Spółki Pani Ewy Błada - Kosmalewicz i powołaniu, do czasu prawomocnego rozstrzygnięcia w przedmiocie odwołania syndyka, zarządcy w osobie Pani Katarzyny Józefowicz - Jokiel ( Postanowienie Sądu Rejonowego Poznań - Stare Miasto w Poznaniu, XI Wydział Gospodarczy do Spraw Upadłościowych i Naprawczych z dnia 27 października 2010 r. - sygn. akt XI GUp 11/10 ). Powodem odwołania jest nie posiadanie licencji syndyka. Postanowienie nie jest prawomocne.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4 5

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,460 sek.

mewgpzvn
zeiuxgls
omcrddwl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
onxtvggz
iwchhfzb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat