PARTNER SERWISU
vggmmlwy
1 2

spoty pisu

konik
0
Wpisów: 468
Wysłane: 14 lutego 2009 19:59:27
zastanawialem sie gdzie to umiescic i doszedlem ze czerwone lampki beda najlepsze (w gre wchodzil jeszcze "placz")
ogladalem dzis nowy spot kaczynskiego, noz sie w kieszeni otwiera.sceny jak ze zlego snu. i tak sobie pomyslalem: dzieki ci boze za rostowskiego i bron nas przed ta wataha socjalistow. mlody jestem i nie mam ochoty splacac do konca zycia zadluzenia ktore by wywindowali do kosmicznego poziomu.

tak swoja droga wydaje mi sie ze z podejsciem obecnej ekipy mamy wieksze szanse na wyjscie z tego kryzysu choc odrobine silniejsi, choc obawiam sie zagran wielkiego lecha . rzut oka na stany zeby sie zorientowac ze publiczne wydatki niewiele wnosza na chwile obecna i jedyne czego mozna sie spodziewac to uciazliwa czkawka w przyszlosci.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 14 lutego 2009 20:01:59
To ten?
www.youtube.com/watch?v=GHQFsD...

(forum umożliwia wstawianie linków Angel zachęcam thumbright )

konik
0
Wysłane: 14 lutego 2009 20:13:04
hehe, to nie ten, ,mozna by powiedziec ze kontynuacja tego sie pojawila. tak samo koszmarna

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 14 lutego 2009 20:16:18
WatchDog napisał(a):

laughing3 nie mogę normalnie, genialne haha.
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 14 lutego 2009 20:22:19
WatchDog napisał(a):

Puenta (napisy) najlepsza w tym wszystkim. Cała reszta szkoda gadać. Można im takviolent3 , albo takthefinger .toothy5

To może założyć wątek "Off Topic" albo "Kabarety"? Nie ma jak to dobry humorsnorting

Powoli do celu

greg12
0
Wpisów: 94
Wysłane: 14 lutego 2009 23:16:39
Oj Martinezo ekonomia jest prosta tylko trzeba odrzucic stare dogmaty ,ale niestety liberałowie tego nie potrafią ,aj przepraszam może był taki jeden (Sachs).

Co do Rostowskiego to facet jest niesamowicie NIEUDOLNY,co chwile zmienia zdanie-raz jest kryzys raz nie ma aj ten PR.
Ale rynki są brutalne i wiedzą lepiej,co pokazały ostatnio przetargi na obligacje.

Polecam wyrwanie się ze starych dogmatów i literaturę Krugmana,Stiglitza czy opinie Mecha lub Bugaja

Ale nie zaprzeczysz że za znienawidzonego PISU PKB wzrastał o 7% ??

Ale niestety CUDU irlandzkiego słowami nie da się zrobic.

Snake
0
Wpisów: 403
Wysłane: 15 lutego 2009 01:40:15
greg12 napisał(a):
Co do Rostowskiego to facet jest niesamowicie NIEUDOLNY,co chwile zmienia zdanie-raz jest kryzys raz nie ma aj ten PR.

Poza tym jest po prostu bezczelny. Najpierw PO mamiła możliwością zniesienia podatku giełdowego, inwestorom w głowach zamieszała, a potem facet z bezczelnym uśmieszkiem wyskakuje przed kamerę i szczerzy, że PO zawsze była za podatkiem liniowym, a 0% to przecież "skrajna nieliniowość".

Tak, głosowałem na PO i wcale zadowolony nie jestem. W tej chwili nie widzę nikogo godnego zaufania.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 15 lutego 2009 10:36:10
Nie no przestańcie Panowie! Zaraz wyjdzie, że PIS było lepsze od PO... To, że bracia zmienili swój wizerunek (znaczy sztab zmienia, bo wybory idą a Platforma taka czysta i spokojna), że Jarek poszedł z kwiatami do Moniki (pewnie Bielan mu tak doradził, bo inaczej arogancja by mu nie pozwoliła), że w spotach są kobiety na pierwszym planie (i powiewają sobie jak chorągiewki) nie znaczy będzie lepiej! Będzie tak samo jak było 2 lata temu. Polacy nie gęsi i swój język mają? Chyba język w czasie wojny nam ucięli, bo od 70 lat wszyscy nas mamią jak to będzie dobrze a potem mamy was w D... Przez wielkie U, P, I oraz E. Nie jestem prawicowy ani centro. Od zawsze staje po lewej stronie ale skoro lewa strona stoi po swojej stronie a nie Naszej, więc sorry... Nie jestem żadnym zwolennikiem PO ale po raz pierwszy jestem zadowolony. Cudów nie ma ale jest chęć, a to już coś...

TheBlackHorse
1
Wysłane: 15 lutego 2009 10:42:52
Ciągle aktualneSilenced .

www.youtube.com/watch?v=FROLpU...

PS
Dla wiadomości młodszych forumowiczów, utwór powstał w 1991 roku,
Edytowany: 15 lutego 2009 11:03

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 15 lutego 2009 11:05:33
Snake napisał(a):
Najpierw PO mamiła możliwością zniesienia podatku giełdowego, inwestorom w głowach zamieszała, a potem facet z bezczelnym uśmieszkiem wyskakuje przed kamerę i szczerzy, że PO zawsze była za podatkiem liniowym, a 0% to przecież "skrajna nieliniowość".

oni mamili zniesieniem wielu innych rzeczy miedzy innymi roznych uciazliwych oplat i drobnych podatkow jak rowniez wprowadzeniem liniowego, czy tez zniesieniem dotacji dla partii, a co z tego wyszlo to kazdy widzi.
Najgorsze jest to ze przez ta nasza scene przewijaja sie caly czas ci sami ludzie, czy naprawde mamy taka krotka pamiec?d'oh!
PO to dawna UW i KLD, PIS to PC i AWS, a SLD wlasciwie nawet nie zmienia nazwy

Cheed
0
Wpisów: 136
Wysłane: 15 lutego 2009 11:09:32
Nie wiem czy to forum jest najlepszym miejscem na poruszanie tematów politycznych. Skoro w kwestii zadłużania tak wiele zostało powiedziane, to dlaczego nikt nie mówi o zadłużania państwa obligacjami? Rząd sprytnie omija zadłużanie kredytami zastępując to zadłużaniem obligacjami. Nie wartościowałbym PIS i PO kto jest lepszy bo według mnie są siebie warci. PIS miało wiele wpadek, PO również jest populistyczne. Nad PISem pastwiono się już jak rządzili, nie wiem czy jest sens kopać leżącego? PO obiecało przyśpieszenie wzrostu gospodarczego, zniesienie podatku Belki. Jak Gilowska obniżała składkę rentową to krzyczeli, że powinno być o 2% więcej, teraz im się nie podoba bo mają mniejsze wpływy do budżetu. Kilka kwiatków jeszcze by się znalazło..
O SLD nie będę się wypowiadał bo chcę zachować poziom forum a na usta cisną się nieparlamentarne(czy ten wyraz jeszcze funkcjonuje?) słowa.
Inwestycje Giełdowe - blog o skutecznym pomnażaniu pieniędzy

TheBlackHorse
1
Wysłane: 15 lutego 2009 11:11:10
mrk napisał(a):

Najgorsze jest to ze przez ta nasza scene przewijaja sie caly czas ci sami ludzie, czy naprawde mamy taka krotka pamiec?d'oh!
PO to dawna UW i KLD, PIS to PC i AWS, a SLD wlasciwie nawet nie zmienia nazwy

Oczywiście, że tak ale nie ma nikogo innego, a zmiana pokoleniowa też nie pomoże. Tu potrzeba zmiany mentalności, myślenia...

Snake
0
Wysłane: 15 lutego 2009 13:33:29
Wątek dotyczy reklamówek - nie wiem, czy tylko PISu, czy też może wszystkich - i tu na pewno z główną myślą się zgadzam: nie dość, że żałosne, to jeszcze - moim zdaniem - zwykłe marnotrawstwo pieniędzy (czytaj: złodziejstwo).

Na tematy polityczne to nie wypowiadam się w ogóle, bo pamiętam, jak kilka lat temu - zresztą jak cała Polska - byłem za centro-prawicową koalicją PO i PISu. Pamiętam, jak Kaczyński tuż po wyborach nazywał Platformowców "przyjaciółmi", jak dał na premiera kogoś, kto rzeczywiście miał ochotę coś takiego sklecić, jak Tusk był pełen nadziei (tylko że oczywiście pod warunkiem własnej wygranej) i Rokitę szykował. A to że się potem wszystkim w głowach poprzestawiało - nie tylko politykom, całej Polsce dokumentnie - to już inna bajka.

Moje osobiste poglądy polityczne są tak niepopularne, że nie tylko nikomu ich nie narzucam, ale nawet nie będę o nich mówił. Głosuję zawsze jednak na "rzeczywistość", bo uważam, że lepszy jeden krok realny niż trzy w marzeniach.

Wojna PO i PISu to dla mnie wojna polsko-polska i na pewno nie zrobię nic, aby sytuację podgrzewać. Pod względem gospodarczym (ale tylko dla mnie) to i tak wybór pomiędzy Euro-Socjalem lub Pol-Socjalem, więc dla mnie wybór bez praktycznego znaczenia.

Ale oszukiwany być nie lubię.
Edytowany: 15 lutego 2009 13:35

konik
0
Wysłane: 15 lutego 2009 15:55:54
otoz to. bezczelnie kit wciskaja. ale jak im sie dziwic skoro to dziala. mohery zaglosuja na popieranych przez ojca dyrektora. mlodziez zaglosuje za tymi ktorzy wygladaja cool.

polityka to takie granie pod publiczke. dlaczego teraz pan premier nie stanie przed kamerami i nie wytlumaczy sie np. tym ktorych zachecil do powrotu z zagranicy. mowia rzeczy ktore maja realny wplyw na zycie wielu ludzi ale nikt nie kwapi sie do odpowiedzialnosci.

pis przypisuje sobie wyniki szczytu cyklu. po powie ze im nie wyszlo bo kryzys im szyki popsul itd. robienie z ludzi idiotow

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 15 lutego 2009 20:06:48
Dla nas jako inwestorów jednak ten podatek złodzieja Belki rodem z komuny powinien byc zniesiony, tak samo jak caly podatek i ulgi od strat na giełdzie, bo bo powoduje wypływ kapitału na bardziej otwarte rynki i do innych form inwestycji. I tu niestety widac że PO potrafi tylko obiecywac i dobrze płacic dziennikarzom za pozytywne wizerunki w mediach, a cały naród wyrolowali. Ciekawe jak sie z tego wytłumacza przed nastepnymi wyborami.

Zyto wróć !
;)
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

greg12
0
Wysłane: 16 lutego 2009 21:28:09
Zaczyna sie największy kryzys w historii Polski.

chupacabra
0
Wpisów: 64
Wysłane: 16 lutego 2009 21:58:22
lekiem na kryzys jest doktryner Pawlak "anulujmy opcje" i kryzys sam przejdzie...salute
Jak mawiał (najwyraźniej jego mentor) Kononowicz - Nie Będzie Niczego blackeye
Edytowany: 16 lutego 2009 21:59

Snake
0
Wysłane: 16 lutego 2009 22:37:45
greg12 napisał(a):
Zaczyna sie największy kryzys w historii Polski.

Jak w sklepie będziesz miał tylko ocet, jeśli jakimś cudem będzie coś innego, to tylko na kartki i po kilku godzinach stania w kolejkach, a młodsze rodzeństwo będzie chodzić w ubraniach po starszym - wtedy będziesz miał największy kryzys w historii Polski. To nie było wcale tak dawno temu.

No dobra - czepiam się - wiem, że chodzi o tzw. "kapitalizm" albo "wolność"... Dla mnie kryzys będzie zawsze, gdy kafelkarz będzie zarabiał lepiej od naukowca - czyli póki co, trwa nieustająco.
Edytowany: 16 lutego 2009 22:38

greg12
0
Wysłane: 16 lutego 2009 23:21:21
naukowcy no największy nieudolni ludzie.Szczycą sie swoimi tytułami,a tak naprawdę są tylko książkowymi teoretykami,zero praktyki.

Dlaczego naukowcy zostają na politechnikach?Podczas gdy przeciętny informatyk zarabia średnio 2 razy więcej w firmie.

Widziałeś profesora ekonomii który żyje grając na giełdzie ??

Snake
0
Wysłane: 16 lutego 2009 23:40:51
A dlaczego zakładasz, że naukowcami nazywam pajaców snujących się po uczelniach? W tej chwili mamy taką sytuację, że jak ktoś podaje "wykształcenie: średnie", to należy się zatrzymać, bo to prawdopodobnie bardzo ciekawy człowiek.

"Magister" znaczy dziś: "nie umiem liczyć i mam poważne problemy z czytaniem i pisaniem". "Doktor" i "Profesor" ma znaczenie dla mnie tylko wtedy, jeśli NIE pracuje na uczelni.

Dla mnie naukowiec, to ktoś, kto zajmuje się nauką, a nie głupek z papierkiem, który jedyne co potrafi, to robić analizy dłuższe od analizowanego tekstu, z których i tak nic nie wynika.

A fakt, iż z góry zakładasz właśnie takie rozumienie jak podałeś - że teraz właśnie tak wszyscy ten wyraz rozumieją, tylko potwierdza moją teorię.
Edytowany: 16 lutego 2009 23:41

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,406 sek.

wpywumia
ummtjrpr
mtoczzxf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pgyndyxp
rpvwkjdn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat