qvpfkxmw
Advertisement
PARTNER SERWISU
lnqmtlmt
115 116 117 118 119

Możliwy Pat wyborczy i jego wpływ na giełdę.

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 27 sierpnia 2025 17:27:25
1ketjoW napisał(a):
Szarlej,

mam nadzieję, że się zgodzisz, że nawet jeśli węgiel jest tani, ETS zwiększa koszty produkcji energii z węgla. .

Oczywiście. Tylko, że skoro ETS jest gigantycznym problemem dla naszej gospodarki to dopłaty do wydobycia węgla które stanowią około 40% całkowitych kosztów ETS jakie ponosi cała nasza gospodarka to też chyba całkiem spory problem. Niestety prąd z polskiego węgla wygląda tak, że mamy ETS i nie mamy taniego węgla.
Edytowany: 27 sierpnia 2025 17:27

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 27 sierpnia 2025 17:46:24
Cytat:
Masz rację - bo przecież to prawie 300 sfałszowanych delegacji służbowych. Zrozumiałe. Dodajmy do tego jeszcze 2 świadków w sprawie. Ogrom pracy....

Widzę, że mamy wspólne wnioski co do "niezależności" prokuratury za obecnej władzy. Angel

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 27 sierpnia 2025 17:48:21
Cytat:
Oczywiście. Tylko, że skoro ETS jest gigantycznym problemem dla naszej gospodarki to dopłaty do wydobycia węgla które stanowią około 40% całkowitych kosztów ETS jakie ponosi cała nasza gospodarka to też chyba całkiem spory problem. Niestety prąd z polskiego węgla wygląda tak, że mamy ETS i nie mamy taniego węgla.

Opisałem Ci mechanizm. ETS brak działań gospodarczych przez polityków powoduje, że prąd z węgla jest drogi.

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 28 sierpnia 2025 07:59:33
No zgadza się. Chociaż tylko częściowo (dużą winę za brak rentowności kopalń ponoszą związki zawodowe - polecam analizy ile górników potrzeba aby wydobyć 1000 ton w USA a ile u nas ) ETS powstał w 2003 roku. Wstępując do Unii wiedzieliśmy na co się piszemy i oraz to, że mechanizm działa tak, że koszty będą rosły. Masa ekspertów ostrzegała przed tym co będzie. Nie zrobiliśmy prawie nic. I dotyczy to absolutnie wszystkich partii politycznych. A teraz budzimy się z ręką w nocniku a dodatkowo jesteśmy jedynym krajem w EU który ETS dotyka w tak dużym stopniu. Natomiast rządzący tym krajem widzą winę wszędzie tylko nie u siebie. Ewentualnie snują scenariusze z cyklu "gdyby baba miała wąsy to by była dziadkiem" licząc ile kosztowałby prąd z węgla gdyby nie ETS i ignorując, że to wciąż nie było by tanio. A już największym absurdem na drogi prąd z węgla jest
Edytowany: 28 sierpnia 2025 08:05

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 28 sierpnia 2025 11:25:08
Węgry wniosły pozew do Trybunału Sprawiedliwości UE w związku z decyzją o wykorzystaniu zamrożonych aktywów Rosji do finansowania pomocy wojskowej dla Ukrainy, podjętą w sposób, który - w ocenie węgierskiego rządu - omija Budapeszt - powiadomił w środę portal Portfolio.

Swój gna do swego.

Symptomatyczne jest to, że sędzia Tomasz Szmydt powiazany z jak to pisze prasa "grupą hejterską" sędziów PISowskiej zmiany - ucieka na ... Białoruś
Były wiceminister sprawiedliwości PIS ucieka na ... Węgry

Swój gna do swego....

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 sierpnia 2025 13:37:30
Kilka faktów, ponieważ z nimi najtrudniej dyskutować:

Sędzia Tomasz Szmydt został powołany na stanowisko sędziego Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie przez prezydenta Bronisława Komorowskiego w 2012 roku. Brak powiązania z politykami PIS co sugerujesz.

Co do Romanowskiego, to ubiegał się on o azyl w związku z zarzutami stawianymi mu przez Prokuraturę Krajową dotyczącymi Funduszu Sprawiedliwości. Prokuratura zarzucała mu m.in. udział w zorganizowanej grupie przestępczej oraz manipulowanie konkursami na środki z tego funduszu . Romanowski i politycy PiS uważają, że śledztwo jest "zemstą polityczną przy użyciu prokuratury". Dodajmy, że był w tej sprawie zatrzymany i został zwolniony ponieważ "profesjonaliści" z wymiaru sprawiedliwości nie wiedzieli że ma immunitet. Prawa nie zezwala na zatrzymanie dwa razy tej samej osoby pod tymi samymi zarzutami (w polskim prawie obowiązuje zasada ne bis in idem). Węgry przyznały azyl polityczny Romanowskiemu.

Co do Węgier moim zdaniem chodzi o zasadę. Ich zdaniem zastosowana przez UE procedura narusza fundamentalne zasady podejmowania decyzji zapisane w traktatach UE i dlatego musi zostać uchylona. „Doszło do naruszenia zasady równości państw członkowskich oraz zasady demokratycznego funkcjonowania UE, ponieważ państwo członkowskie zostało pozbawione, bezpodstawnie i bez podstawy prawnej, prawa głosu” – uznały Węgry w pozwie, cytowanym przez portal Euronews.

Edytowany: 28 sierpnia 2025 13:37

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 28 sierpnia 2025 13:55:34
1ketjoW napisał(a):
Sędzia Tomasz Szmydt został powołany na stanowisko sędziego Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie przez prezydenta Bronisława Komorowskiego w 2012 roku. Brak powiązania z politykami PIS co sugerujesz.

Doskonale wiesz że chodzi o układ towarzyski, wystarczy wpisać: .... Afera hejterska. Była żona sędziego Szmydta ma usłyszeć zarzuty

1ketjoW napisał(a):

Co do Romanowskiego, to ubiegał się on o azyl w związku z zarzutami stawianymi mu przez Prokuraturę Krajową dotyczącymi Funduszu Sprawiedliwości. Prokuratura zarzucała mu m.in. udział w zorganizowanej grupie przestępczej oraz manipulowanie konkursami na środki z tego funduszu . Romanowski i politycy PiS uważają, że śledztwo jest "zemstą polityczną przy użyciu prokuratury". Dodajmy, że był w tej sprawie zatrzymany i został zwolniony ponieważ "profesjonaliści" z wymiaru sprawiedliwości nie wiedzieli że ma immunitet. Prawa nie zezwala na zatrzymanie dwa razy tej samej osoby pod tymi samymi zarzutami (w polskim prawie obowiązuje zasada ne bis in idem). Węgry przyznały azyl polityczny Romanowskiemu.

Wygodne podejście. Wystarczy uznać, że jest to zemsta polityczna. Symptomatyczne że wybrał kierunek rusko-węgierski (równie obrzydliwy jak rusko-białoruski Szmydta), a nie np. jakiekolwiek demokratycznego kraju w Europie zachodniej - Symptomatyczne.

1ketjoW napisał(a):

Co do Węgier moim zdaniem chodzi o zasadę. Ich zdaniem zastosowana przez UE procedura narusza fundamentalne zasady podejmowania decyzji zapisane w traktatach UE i dlatego musi zostać uchylona. „Doszło do naruszenia zasady równości państw członkowskich oraz zasady demokratycznego funkcjonowania UE, ponieważ państwo członkowskie zostało pozbawione, bezpodstawnie i bez podstawy prawnej, prawa głosu” – uznały Węgry w pozwie, cytowanym przez portal Euronews.

Oczywiście zasady. Tak przez przypadek walcząc dla zasad ruskim pomagają. Mnie to już od dawna nie dziwi.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 sierpnia 2025 14:28:36
Cytat:
Doskonale wiesz że chodzi o układ towarzyski, wystarczy wpisać: .... Afera hejterska. Była żona sędziego Szmydta ma usłyszeć zarzuty

Postawienie zarzutów nie świadczy o winie, jak wiesz. Rozumiem, że wiesz, że Emilia Szmydt dokonywała wpisów w mediach społecznościowych w czasie, gdy była formalnie rozwiedziona z Tomaszem Szmydtem. Brak dowodów na regularne kontakty towarzyskie po rozwodzie.

Cytat:
Wygodne podejście. Wystarczy uznać, że jest to zemsta polityczna. Symptomatyczne że wybrał kierunek rusko-węgierski (równie obrzydliwy jak rusko-białoruski Szmydta), a nie np. jakiekolwiek demokratycznego kraju w Europie zachodniej - Symptomatyczne.

Widzę, że pominąłeś wątek prawny w moim wpisie, a celowo go umieściłem aby pokazać, że nie jest to "wygodne wyjście". Wyjazd na Węgry nie jest kierunkiem ruskim jak to określasz. Węgry poparły większość pakietów sankcji UE wobec osób fizycznych i podmiotów powiązanych z rosyjskim rządem. Węgry wstrzymywały się lub blokowały decyzje dotyczące embarga na rosyjską ropę i gaz, powołując się na uzależnienie energetyczne od Rosji. Romanowski wyjechał na Węgry ponieważ wiedział, że dostanie tam skuteczny azyl polityczny. Inne kierunki go nie interesowały moim zdaniem z tego powodu, że polityka PiS np. związana ze wsparciem Ukrainy nie była "prorosyjska".

Cytat:
Oczywiście zasady. Tak przez przypadek walcząc dla zasad ruskim pomagają. Mnie to już od dawna nie dziwi.

Nie ma publicznych dowodów, że Węgry świadomie wspierały Rosję militarnie lub finansowo w kontekście wojny w Ukrainie. Natomiast w praktyce politycznej i dyplomatycznej można wskazać kilka obszarów, w których działania Węgier były postrzegane jako pośrednio ułatwiające interesy Rosji. Ja widzę to jednak inaczej. Węgry od lat są skonfitowane z UE i wykorzystują każdą okazję aby naciski UE zmniejszyć. Dlatego każde głosowanie wymagające jednomyślności wykorzystują aby uzyskać coś dla siebie.
Edytowany: 28 sierpnia 2025 14:28

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 28 sierpnia 2025 15:18:02
[quote=1ketjoW] Postawienie zarzutów nie świadczy o winie, jak wiesz. Rozumiem, że wiesz, że Emilia Szmydt dokonywała wpisów w mediach społecznościowych w czasie, gdy była formalnie rozwiedziona z Tomaszem Szmydtem. Brak dowodów na regularne kontakty towarzyskie po rozwodzie.
[quote]

Przecież tzw. żona sędziego Szmydta nie poznała "śmietanki" sędziów "dobrej zmiany" po swoim rozwodzie. Formalnie rozwiedziona? Brak dowodów na kontakty towarzyskie???

Aż tak jesteś ślepy czy tylko udajesz???

Swój ciągnie do swego. Kacap zawsze będzie ciągnął do kacapa. Czy to kierunek węgierski czy białoruski - to symptomatyczne dla TEGO środowiska.

Edytowany: 28 sierpnia 2025 15:17

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 sierpnia 2025 17:15:08
grum napisał(a):
[quote=1ketjoW] Postawienie zarzutów nie świadczy o winie, jak wiesz. Rozumiem, że wiesz, że Emilia Szmydt dokonywała wpisów w mediach społecznościowych w czasie, gdy była formalnie rozwiedziona z Tomaszem Szmydtem. Brak dowodów na regularne kontakty towarzyskie po rozwodzie.
[quote]

Przecież tzw. żona sędziego Szmydta nie poznała "śmietanki" sędziów "dobrej zmiany" po swoim rozwodzie. Formalnie rozwiedziona? Brak dowodów na kontakty towarzyskie???

Swój ciągnie do swego. Kacap zawsze będzie ciągnął do kacapa. Czy to kierunek węgierski czy białoruski - to symptomatyczne dla TEGO środowiska.

Nie chodzi o zaślepienie, ale o realne dowody na tezy jakie stawiasz. To że znam złodzieja nie znaczy, że sam jestem złodziejem (kiedyś złodziej w restauracji powiedział mi czym się zajmuje - obcy gość).

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 28 sierpnia 2025 17:17:31
1ketjoW napisał(a):
grum napisał(a):
[quote]

Nie chodzi o zaślepienie, ale o realne dowody na tezy jakie stawiasz. To że znam złodzieja nie znaczy, że sam jestem złodziejem (kiedyś złodziej w restauracji powiedział mi czym się zajmuje - obcy gość).

Jest coś jak doświadczenie życiowe. I ty z racji wieku je masz. Twoja poza to zwyczajne zakłamanie. Sorki za szczerość.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 sierpnia 2025 17:50:03
Cytat:
Jest coś jak doświadczenie życiowe. I ty z racji wieku je masz. Twoja poza to zwyczajne zakłamanie. Sorki za szczerość.

Właśnie z uwagi na doświadczenie życiowe wolę fakty od niczym nie potwierdzonych spekulacji wpisujących się w jakąś tezę, która akurat odpowiada moim poglądom politycznym, jak jest w Twoim przypadku. Sorki za szczerość. Angel

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 28 sierpnia 2025 18:29:06
1ketjoW napisał(a):
Cytat:

Właśnie z uwagi na doświadczenie życiowe wolę fakty od niczym nie potwierdzonych spekulacji wpisujących się w jakąś tezę, która akurat odpowiada moim poglądom politycznym, jak jest w Twoim przypadku. Sorki za szczerość. Angel

Przecież ty to permanentnie robisz - zaprzeczając nie mając dowodów na to.
Faktem jest że ludzie PIS lub osoby towarzysko powiązane z PISEM (jak zwał tak zwał) jak już spierdalają to do swoich ... na wschód. Kacap to kacapa lgnie.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 sierpnia 2025 20:05:23
Powołałem się na zasadę prawna w przypadku Romanowskiego.

Ty poczujesz się na związki towarzyskie rozwiedzionej żony sędziego zdrajcy z zasięgania planktonu w internecie. Jako dowód na co? Na układ towarzyski rządzący Polska. Nawet nie czytałem jej wpisów gdy je pisała, bo nie miałem pojęcia że istnieje. N

Każda partia polityczna, czy środowisko ma swoje zaplecze. Tworzą je różni ludzie.
Dla mnie poseł Zembaczyński czy Kierwiński do orłów nie należą. Jestem w tej ocenie subiektywny czego mam świadomość. Zadaje sobie jednak pytanie gdy odejdzie Tusk to kto po nim. Nie widzę nikogo tego formatu. Tusk nie ma intelektualnie nikogo kto go zastąpi.

Poza tym to Tusk wymyślił polaryzację w społeczeństwie, o czym mówił Rokita. Mam świadomość że państwo podzielone w sensie społeczeństwa, się nie ostanie. To kwestia czasu.

Widzę i czytam jak ludzie się traktują z powodu innych poglądów. Zamiast służby temu krajowi jest chęć postawienia na swoim.

D. Tuska jako polityka skreśliłem w momencie zmielenia podpisów za JOW i w momencie gdy Rostowski wpadł na pomysł nacjonalizacji części środków z OFE. Potem był PiS z programem 500 jaki miał doprowadzić kraj do bankructwa. Nic takiego się nie stało. Jestem więc sceptykiem wobec głównego nurtu.

Edytowany: 28 sierpnia 2025 20:22

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 28 sierpnia 2025 20:51:21
szarlej81 napisał(a):
No zgadza się. Chociaż tylko częściowo (dużą winę za brak rentowności kopalń ponoszą związki zawodowe - polecam analizy ile górników potrzeba aby wydobyć 1000 ton w USA a ile u nas ) ETS powstał w 2003 roku. Wstępując do Unii wiedzieliśmy na co się piszemy i oraz to, że mechanizm działa tak, że koszty będą rosły. Masa ekspertów ostrzegała przed tym co będzie. Nie zrobiliśmy prawie nic. I dotyczy to absolutnie wszystkich partii politycznych. A teraz budzimy się z ręką w nocniku a dodatkowo jesteśmy jedynym krajem w EU który ETS dotyka w tak dużym stopniu. Natomiast rządzący tym krajem widzą winę wszędzie tylko nie u siebie. Ewentualnie snują scenariusze z cyklu "gdyby baba miała wąsy to by była dziadkiem" licząc ile kosztowałby prąd z węgla gdyby nie ETS i ignorując, że to wciąż nie było by tanio. A już największym absurdem na drogi prąd z węgla jest

Napisz mi proszę dlaczego związki zawodowe nie są przeszkodą podczas restrukturyzacji PKP.

007
007
PREMIUM
131
Wpisów: 578
Wysłane: 28 sierpnia 2025 21:04:09
grum napisał(a):
... jak już spierdalają to do swoich ... na wschód.

Trzeba będzie przemalować mapy i przesunąć Londyn i Budapeszt trochę w prawo.

Mamy pierwszy projekt budżetu na przyszły rok i jak można się było spodziewać dramatu finansów publicznych ciąg dalszy. Dług publiczny całego sektora (EDP) po raz kolejny dramatycznie rośnie i sięgnie już 66,8% PKB. Co gorsza co roku mamy coraz to większy przyrost w punktach procentowych. Po słabym wyborczym 2023, w którym dług wzrósł o 0,8 pp. w kolejnych latach doszło 5,0 pp. w 2024, 5,8 pp. w 2025 i 6,4 pp. w 2026. Realny przyrost długu w przyszłym roku będzie powyżej 400 mld zł.

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 29 sierpnia 2025 17:16:03
1ketjoW napisał(a):

Sędziowie Cichocki i Szmydt byli w grupie sędziów skupionej wokół Piebiaka, zastępcy Ziobry. Dziś opowiadają, jak szukali haków m.in. na prezesa Iustitii prof. Markiewicza. Opisują rolę "małej Emi" i swoje relacje z Piebiakiem. I przepraszają.
"Ja na współpracy z »dobrą zmianą« straciłem najwięcej. Tak rodzinę, jak pozycję zawodową" - mówi OKO.press i Onetowi sędzia Tomasz Szmydt, były mąż Emilii Szmydt ("małej Emi"), kiedyś internetowej hejterki, a potem sygnalistki, która pomogła ujawnić całą tzw. aferę hejterską.

"Od czterech lat próbuję sobie poskładać życie. Uważam jednak, że jeśli byłem choćby świadkiem niszczenia sędziów - a byłem, niestety - to dłużej milczeć nie mogę" - mówi sędzia Arkadiusz Cichocki. Obaj w 2018 roku byli na pierwszej linii frontu "reform sądowniczych" PiS, gdzie kluczowa role odgrywał ówczesny wiceminister sprawiedliwości Łukasz Piebiak, nazywany "Hersztem".

Dziesiątki artykułów i nawet wywiadów Sędziego Szmydta - znalazłem na powiązania sędziego Tomasz Szmydt z PISEM. Tego sędziego co do kacapów na wschód spierdolił. Kacap do kacapa lgnie. Taka wschodnia mentalność.....

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 29 sierpnia 2025 18:08:54
Tu masz link do swojego źródła danych:

archiwumosiatynskiego.pl/wpis-...

Z tego co widzę sprawa w sądzie i ja poczekam na rozstrzygnięcie. Jak widzę "układ" składał się z 4 osób.

Plebiak obecnie orzeka w sądzie jako sędzia. Emilia Szmydt była jak czytam kochanką sędziego Arkadiusza Cichockiego. Szmydt uciekł na Białoruś w 2024 r. Jego jako wiarygodne źródło bym go nie traktował. Tu skorzystam z Twoich źródeł na poparcie tego stwierdzenia:

Cytat:

W uzasadnieniu napisał: „Zrzeczenie się funkcji sędziego jest wyrazem protestu przeciwko niesprawiedliwej i krzywdzącej polityce prowadzonej przez władze Rzeczpospolitej Polskiej wobec Republiki Białoruś i Federacji Rosyjskiej. Czyn ten jest też wyrazem protestu przeciwko działaniom zmierzającym do wprowadzenia mojego kraju do bezpośredniego konfliktu zbrojnego z Republiką Białorusi i Federacją Rosyjską”.

Cytat:
Sędzia stwierdził, że jego wyjazd z Polski był podyktowany „Przede wszystkim sytuacją polityczną, presją, jaką na mnie wywierano. Za dwa, trzy miesiące byłoby już za późno na wyjazd”. BELTA dodaje, że sędzia był w Polsce prześladowany i grożono mu za zachowywanie „niezależnej pozycji politycznej”.

oko.press/polski-sedzia-uciekl...

W sprawie Szmydta moim zdaniem polskie służby się nie popisały. Nie widzę związku z jego ucieczką a polityką. Zakładam, że szpiegował na rzecz Rosji lub Białorusi. W takiej sytuacji prośba o azyl na Białorusi jest oczywista.

Prokuratura Krajowa postawiła Tomaszowi Szmydtowi zarzuty dotyczące szpiegostwa. Warto wspomnieć w tym kontekście o tym co twierdzi Bronisław Komorowski (ten sam który go powołał w 2012 r.)

Cytat:
Bronisław Komorowski był pytany na antenie Radia Zet o sprawę Tomasza Szmydta. (Były) sędzia wywołał ogromny skandal po tym, jak uciekł na Białoruś i poprosił tamtejsze władze o azyl. Według byłego prezydenta cała sprawa nie jest aż tak oczywista i nie można powiedzieć wprost, że jest on szpiegiem. – To nie jest takie oczywiste ani pewne. Żeby postawić taką tezę, trzeba ją udowodnić. Tu dowodów na razie nie ma, poza jego zachowaniami. Widać, że jest sterowany przez stronę białoruską – tłumaczył.

www.wprost.pl/opinie-i-komenta...

grum
PREMIUM
101
Wysłane: 29 sierpnia 2025 19:48:17
grum napisał(a):
1ketjoW napisał(a):

Sędziowie Cichocki i Szmydt byli w grupie sędziów skupionej wokół Piebiaka, zastępcy Ziobry. Dziś opowiadają, jak szukali haków m.in. na prezesa Iustitii prof. Markiewicza. Opisują rolę "małej Emi" i swoje relacje z Piebiakiem. I przepraszają.
"Ja na współpracy z »dobrą zmianą« straciłem najwięcej. Tak rodzinę, jak pozycję zawodową" - mówi OKO.press i Onetowi sędzia Tomasz Szmydt, były mąż Emilii Szmydt ("małej Emi"), kiedyś internetowej hejterki, a potem sygnalistki, która pomogła ujawnić całą tzw. aferę hejterską.

"Od czterech lat próbuję sobie poskładać życie. Uważam jednak, że jeśli byłem choćby świadkiem niszczenia sędziów - a byłem, niestety - to dłużej milczeć nie mogę" - mówi sędzia Arkadiusz Cichocki. Obaj w 2018 roku byli na pierwszej linii frontu "reform sądowniczych" PiS, gdzie kluczowa role odgrywał ówczesny wiceminister sprawiedliwości Łukasz Piebiak, nazywany "Hersztem".

Dziesiątki artykułów i nawet wywiadów Sędziego Szmydta - znalazłem na powiązania sędziego Tomasz Szmydt z PISEM. Tego sędziego co do kacapów na wschód spierdolił. Kacap do kacapa lgnie. Taka wschodnia mentalność.....

1ketjoW uważasz że sędzia Szmydt (ten który spierdolił na Białoruś) miał wpływ na PIS grupę sędziowską i wpływał na ich poczynania czy to oni mieli wpływ na niego. A może jedno i drugie.
Ciekawi mnie to w kontekście kto jakie interesy reprezentował....
Przecież możliwe jest to że PIS realizował zamiary i cele ruskich???

Przecież nic tutaj nie jest przypadkowe. Kacap zawsze lgnął do kacapa....
Edytowany: 29 sierpnia 2025 19:48

MODERATOR
80
Wpisów: 211
Wysłane: 29 sierpnia 2025 20:08:29
Panowie, damy radę dyskutować bez wulgaryzmów?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

115 116 117 118 119

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,508 sek.

rlliuepx
oxmfclnx
yhcgwtbo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
olnzcarx
fejyvuox
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat