PARTNER SERWISU
dcmjuznl
16 17 18 19 20

Możliwy Pat wyborczy i jego wpływ na giełdę.

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 19 października 2023 16:24:48
Skoro coś nazywa się Nowa Lewica to się nazywa Nowa Lewica, niezależnie od tego czy na prawdę jest nowa czy też jest stara. Przypominam, że wiele osób nie za bardzo rozumiało czemu w nazwie pewnej partii znajdują się słowa "prawo" oraz "sprawiedliwość". Każdy swoją opinię mieć może, nazywajmy jednak sprawy po imieniu bo w przeciwnym razie ciężko dyskutować gdy każdy używa pojęć wedle własnego widzi mi się. A Ty nazywając całą lewicę mianem "SLD" dla osób nie podzielających Twojej opinii o tej partii będziesz po prostu niezrozumiały.

Natomiast co do Nowej Lewicy, to spośród wszystkich jej posłów wprowadzonych obecnie do Sejmu jeżeli dobrze liczę zaledwie 5 z nich w roku 1989 była pełnoletnia. A zastrzyk nowych działaczy najpierw z Wiosny a potem z Razem sprawił, że obecna lewica to jednak coś zupełnie innego niż postkomunistyczne SLD. Zmiana nawet większa niż rebranding Porozumienia Centrum i części AWSu w PIS ;)

Co do referendum i artykułu 67 to nie wiem jakie konsekwencje mogą być za jego niedotrzymanie. Być może jak w pozostałych sprawach tej wagi Trybunał Stanu?

Chodzi mi o to, że gdyby w wiążącym referendum większość społeczeństwa opowiedziała się za wpisaniem prawa do aborcji do Konstytucji to mielibyśmy bardzo ciekawy przypadek prawny i sam nie wiem z jakimi konsekwencjami by się to wiązało.
Edytowany: 19 października 2023 16:29

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 19 października 2023 16:42:52
szarlej81 napisał(a):
Skoro coś nazywa się Nowa Lewica to się nazywa Nowa Lewica, niezależnie od tego czy na prawdę jest nowa czy też jest stara. Przypominam, że wiele osób nie za bardzo rozumiało czemu w nazwie pewnej partii znajdują się słowa "prawo" oraz "sprawiedliwość". Każdy swoją opinię mieć może, nazywajmy jednak sprawy po imieniu bo w przeciwnym razie ciężko dyskutować gdy każdy używa pojęć wedle własnego widzi mi się. A Ty nazywając całą lewicę mianem "SLD" dla osób nie podzielających Twojej opinii o tej partii będziesz po prostu niezrozumiały.

Natomiast co do Nowej Lewicy, to spośród wszystkich jej posłów wprowadzonych obecnie do Sejmu jeżeli dobrze liczę zaledwie 5 z nich w roku 1989 była pełnoletnia. A zastrzyk nowych działaczy najpierw z Wiosny a potem z Razem sprawił, że obecna lewica to jednak coś zupełnie innego niż postkomunistyczne SLD. Zmiana nawet większa niż rebranding Porozumienia Centrum i części AWSu w PIS ;)

Co do referendum i artykułu 67 to nie wiem jakie konsekwencje mogą być za jego niedotrzymanie. Być może jak w pozostałych sprawach tej wagi Trybunał Stanu?

Chodzi mi o to, że gdyby w wiążącym referendum większość społeczeństwa opowiedziała się za wpisaniem prawa do aborcji do Konstytucji to mielibyśmy bardzo ciekawy przypadek prawny i sam nie wiem z jakimi konsekwencjami by się to wiązało.

Skoro ktoś powie, że jest psem mimo, że jest człowiekiem, to znaczy, że jest psem. Zabawne.
To tak jak z gender. Dziś jestem kobietą jutro mężczyzną a potem znowu kobietą. Skoro płeć to kwestia umowna to czy możemy się umówić, że mam 18 lat? Czemu nie, nie widzę różnicy.

Face lifting robi się w określonym celu. Ma pokazać, że coś jest nowe mimo, że nie jest ale stwarza takie pozory. Takie jest moje zdanie w tej sprawie i dlatego Nowa Lewica nie jest nowa tylko jest to SLD. Nie interesuje mnie zupełnie ile jeszcze razy zmienią swoją nazwę. Zawsze będzie to SLD z mojego punktu widzenia, bo to zwykłe wprowadzanie w błąd. Nie interesuje mnie ilu posłów ma "Nowa Lewica czytaj SLD w Sejmie. Ważne kto w tej partii rządzi, a rządzi Pan Czarzasty z SLD i jego ludzie.

Żeby postawić kogoś przed Trybunałem Stanu musisz mieć bezwzględną większość w Sejmie.

Z żadnymi konsekwencjami by się to nie wiązało. Ustawę o zmianie konstytucji Sejm uchwala większością co najmniej dwóch trzecich głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.
Edytowany: 19 października 2023 16:49

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 19 października 2023 16:45:45
1ketjoW napisał(a):
Ważne kto w tej partii rządzi, a rządzi Pan Czarzasty z SLD.

Do spółki z Dyduchem, zacne towarzystwo

szarlej81
178
Wysłane: 19 października 2023 16:53:34
1ketjoW napisał(a):

Skoro ktoś powie, że jest psem mimo, że jest człowiekiem, to znaczy, że jest psem. Zabawne.

Ale my nie rozmawiamy o tym co ktoś powiedział tylko jaka jest oficjalnie zarejestrowana nazwa tej partii. SLD jest częścią partii o nazwie Nowa Lewica.

Cytat:

Face lifting robi się w określonym celu. Ma pokazać, że coś jest nowe mimo, że nie jest ale stwarza takie pozory. Takie jest moje zdanie w tej sprawie i dlatego Nowa Lewica nie jest nowa tylko jest to SLD. Nie interesuje mnie zupełnie ile jeszcze razy zmienią swoją nazwę. Zawsze będzie to SLD z mojego punktu widzenia, bo to zwykłe wprowadzanie w błąd. Nie interesuje mnie ilu posłów ma "Nowa Lewica czytaj SLD w Sejmie. Ważne kto w tej partii rządzi, a rządzi Pan Czarzasty z SLD.

A PISem rządzi Kaczyński z Porozumienia Centrum zatem PIS to jest Porozumienie Centrum.

Cytat:

Z żadnymi konsekwencjami by się to nie wiązało. Ustawę o zmianie konstytucji Sejm uchwala większością co najmniej dwóch trzecich głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.

1kejtoW przemówił - sprawa skończona :)
Edytowany: 19 października 2023 16:56

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 19 października 2023 17:17:04
Cytat:
Ale my nie rozmawiamy o tym co ktoś powiedział tylko jaka jest oficjalnie zarejestrowana nazwa tej partii. SLD jest częścią partii o nazwie Nowa Lewica.

Staram się wyjaśnić, dlaczego dla mnie "Nowa Lewica" to SLD. Jeżeli nie rozumiesz to trudno lub nie chce przyjąć mojej argumentacji to trudno.

Cytat:

A PISem rządzi Kaczyński z Porozumienia Centrum zatem PIS to jest Porozumienie Centrum.

Udowodnij, że w PiS-ie jest większość ludzi z Porozumienia Centrum. Skoro jesteś taki pewny to czekam.

Cytat:
1kejtoW przemówił - sprawa skończona :)

Zawsze możesz powołać się na przepisy prawa i udowodnić, że jest inaczej. PiS ma 194 posłów. 460 x 2/3 = 307 posłów. 460 - 194 = 266 posłów. Dokonaj zmiany Konstytucji albo postaw Tuska przed Trybunał Stanu. Prosta arytmetyka wskazuje na coś innego. Rozumiem, że komentarzem będzie milczenie, bo z faktami trudno dyskutować. Nie Szarlej81 to potrafi. :)

Edytowany: 19 października 2023 17:20

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 19 października 2023 17:21:01
Sprawa dotyczyłaby PRM, wystarczy 276 głosów
Historia pokazuje, że w takich sprawach dyscyplina partyjna nie ma nic do rzeczy
Edytowany: 19 października 2023 17:24

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 19 października 2023 17:33:12
krewa napisał(a):
Sprawa dotyczyłaby PRM, wystarczy 276 głosów
Historia pokazuje, że w takich sprawach dyscyplina partyjna nie ma nic do rzeczy

Kto w III RP został skazany przez Trybunał Stanu? ZERO
Z tego co doczytałem wystarczy zwykła większość. I tak jej nie ma.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 19 października 2023 17:36:40
Afera alkoholowa - skazano dwie osoby.
Afera PZU - Emilowi się upiekło ("błędy" proceduralnie a potem umorzenie)
Ziobro - posłowie PO wyciągnęli pomocną dłoń
edit: pardon, posłowie PO spowodowali, że nie można było przetestować TS na Ziobrze. Skrótem poleciałem myślowym

Osobiście jestem przekonany, że powściągliwość polityków w stawianiu konkurentów przed TS jest podyktowana świadomością, że to się zemści. TS jest takim wspólnym arsenałem jądrowym, bronią powstrzymywania. Wiedzą, że jak sami użyją, to potem zostanie użyte przeciwko nim samym
Edytowany: 19 października 2023 17:43

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 19 października 2023 17:41:59
krewa napisał(a):
Afera alkoholowa - skazano dwie osoby.
Afera PZU - Emilowi się upiekło ("błędy" proceduralnie a potem umorzenie)
Ziobro - posłowie PO wyciągnęli pomocną dłoń

W aferze alkoholowej masz rację. Wyrok.
Dominik Jastrzębski i Jerzy Kazimierz Ćwiek - skazani na utratę biernego prawa wyborczego przez 5 lat oraz prawa do kierowniczych stanowisk państwowych.

Szarlej,

dla mnie możesz PiS nazywać PC. Mi to nie przeszkadza.
Edytowany: 19 października 2023 17:48

szarlej81
178
Wysłane: 19 października 2023 19:09:53
1ketjoW napisał(a):

Staram się wyjaśnić, dlaczego dla mnie "Nowa Lewica" to SLD. Jeżeli nie rozumiesz to trudno lub nie chce przyjąć mojej argumentacji to trudno.

Ależ ja to rozumiem. Argumentacja, że lewica=komuchy jest bardzo wygodna i chwytliwa. Tylko jednak obecna lewica dość mocno ewoluowała od czasów Oleksego Kwaśniewskiego i Millera a niedobitki dawnego SLD w postaci Czarzastego, niewiele zmieniają chociażby w postaci postulatów jakie ma lewica teraz a jakie miało SLD dawniej.

Weź stare SLD i powiedz mi co w zasadzie w nich było takiego lewicowego za wyjątkiem nazwy? Przecież on nawet obyczajowo byli dość konserwatywni. Nie mówiąc już o tym, że ich polityka gospodarcza była znacznie bardziej na prawo od tej prowadzonej w Polsce w ostatnich 8 latach.

Cytat:

Udowodnij, że w PiS-ie jest większość ludzi z Porozumienia Centrum. Skoro jesteś taki pewny to czekam.

Udowodniłem, że w obecnym Sejmie przedstawiciele SLD w Nowej Lewicy stanowią mniejszość. Jakoś Cię to nie przekonało. Więc po co mam udowadniać powyższe?

Cytat:

Zawsze możesz powołać się na przepisy prawa i udowodnić, że jest inaczej. PiS ma 194 posłów. 460 x 2/3 = 307 posłów. 460 - 194 = 266 posłów. Dokonaj zmiany Konstytucji albo postaw Tuska przed Trybunał Stanu. Prosta arytmetyka wskazuje na coś innego. Rozumiem, że komentarzem będzie milczenie, bo z faktami trudno dyskutować. Nie Szarlej81 to potrafi. :)

Art 23 ustawy o referendach

Zarzuty tutaj przedawniają się po 10 latach, więc to, że obecna arytmetyka sejmowa jest jaka jest nie gwarantuje wcale nieponiesienia konsekwencji przed Trybunałem Stanu.

Edytowany: 19 października 2023 19:16

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 19 października 2023 20:04:25
Lewica=komuchy. Nie wiem czy jest chwytliwe to równanie czy nie. Nie interesują mnie takie dywagacje.

Patrząc na liczbę posłów lewicy, SLD ma ich dalej najwięcej z całej układanki. Ci którzy z nimi idą zgadzają się z ich historią, a mi ta historia nie pasuje. SLD dominuje w tym układzie i ma najwięcej posłów nawet gdy wezmę pod uwagę dane jakie podajesz. To że różowy ma odcienie to dobrze. Dalej jest to kolor różowy.

Ci ludzie mnie nie interesują. Ich czas minął. Nie rozumieją tego. Postulaty feministek, które walczą o prawa kobiet i jednocześnie popierają prostytucję do mnie nie trafiają. Aborcja jest zwyczajnie głupia. Nie uczy ludzi odpowiedzialności za swoje czyny. Promujemy zdrowy tryb odżywiania i życia i jednocześnie mocne środki hormonalne aby organizm kobiety nie działał zgodnie ze swoim cyklem tj. Aby kobieta była niepłodna. Dla mnie to absurd. Dziecko sprowadza się do towaru, który jeżeli jest wybrakowany to się usuwa. Była w Polsce kobieta, która przeżyła swoją aborcję. Urodziła się żywa i lekarze musieli ja ratować. Nie dano jej prawa głosu na uniwersytetach w Polsce. Dla mnie to cenzura. Ekstensywna edukacja seksualna jest na zachodzie Europy od lat. Wyniki. Liczba aborcji rośnie. Liczba zachorowań na choroby weneryczne rośnie. Liczba zachorowań spowodowanym wirusem HPV rośnie. Takie są fakty, ale lewica ich nie widzi albo nie chce widzieć. Znam kobiety, które brały choroby aby nie zajść w ciążę. Teraz się leczą aby móc zajść. Jedna zdecydowała się na in vitro. Płaciła za antykoncepcję, płaciła za leczenie po antykoncepcji i zapłaciła za dziecko. Idealny klient.

Konstytucji nie zmienisz. Aborcja w takim wymiarze jak chce lewica jest na ten moment niemożliwa.

Oczywiście, że arytmetyka tego nie gwarantuje na 10 lat. Życie pokazuje natomiast że dwie osoby były pociągnięte do odpowiedzialności przed Trybunałem Stanu od 1989 r. Wyrok jaki dostały był śmieszny. Czy Trybunał Stanu działa efektywnie? Dla mnie nie. Nie widzę obecnie przesłanek aby to się zmieniło.

Edytowany: 19 października 2023 20:08

szarlej81
178
Wysłane: 19 października 2023 20:22:53
A mnie interesują fakty a nie prawdy objawione.
Tu masz cały zarząd Nowej Lewicy:
lewica.org.pl/wladze/czlonkowi...

Na 51 osób doliczyłem się zaledwie 12 które w roku 1989 miały ukończone 18 lat. Sprawdziłem tylko daty urodzenia - przykładowo taka Wanda Nowacka, mimo, że metrykalnie się łapie to nigdy nie miała nic wspólnego z PZPR. Więc "komuchów" zapewne jest tam mniej. Ale nawet biorąc te 12 osób to "komuchy" maksymalnie stanowią 23,5% zarządu Nowej Lewicy. A zapewne nawet mniej.

W dyskusję na temat Twojego postrzegania kwestii światopoglądowych, moralnego aspektu aborcji i wpływu edukacji seksualnej na rosnącą ilość zakażeń HPV wchodził nie będę. Ty masz swoją opinię, ja swoją i na tym pozostańmy.
Edytowany: 19 października 2023 20:27

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 19 października 2023 20:39:58
szarlej81 napisał(a):
A mnie interesują fakty a nie prawdy objawione.
Tu masz cały zarząd Nowej Lewicy:
lewica.org.pl/wladze/czlonkowi...

Na 51 osób doliczyłem się zaledwie 12 które w roku 1989 miały ukończone 18 lat. Sprawdziłem tylko daty urodzenia - przykładowo taka Wanda Nowacka, mimo, że metrykalnie się łapie to nigdy nie miała nic wspólnego z PZPR. Więc "komuchów" zapewne jest tam mniej. Ale nawet biorąc te 12 osób to "komuchy" maksymalnie stanowią 23,5% zarządu Nowej Lewicy. A zapewne nawet mniej.

W dyskusję na temat Twojego postrzegania kwestii światopoglądowych, moralnego aspektu aborcji i wpływu edukacji seksualnej na rosnącą ilość zakażeń HPV wchodził nie będę. Ty masz swoją opinię, ja swoją i na tym pozostańmy.

Fakty są takie z mojego punktu widzenia, że ci ludzie to jedno środowisko. To że biologia działa i że stare komuchy wymierają nie znaczy że umierają bez potomnie.

Akurat przykład Pani Wandy Nowackiej jest ciekawy.

Wanda Nowacka przegrała proces o ochronę dóbr osobistych, który wytoczyła działaczce antyaborcyjnej - Joannie Najfeld za wypowiedź z 2009 r., w TVN 24. Dziennikarka powiedziała wtedy, że Nowicka "znajduje się na liście płac przemysłu providerów aborcji i antykoncepcji".

W uzasadnieniu sąd wymienia nazwy firm i organizacji działających na rzecz upowszechnienia aborcji i antykoncepcji, które łożyły pieniądze na Federację na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny, kierowaną przez Nowicką. "Z zapisów księgowych wynika, iż Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny otrzymała w okresie od 2004 do 2009 r. od firmy G... (pełna nazwa firmy znajduje się w wyroku przyp. red.) kwotę 97 600 złotych a od organizacji I.. (pełna nazwa firmy znajduje się w wyroku, przyp. red.) w 2005 r. kwotę 37 003,00 złotych, zaś w 2007 r. w wysokości 138 253,25 złotych" - czytamy w wyroku.

Innymi słowy dostawała kasę i za nią promowała aborcję, a jednocześnie promowała się jako bezstronna i obiektywna, bo walczyła o prawa kobiet. Dla mnie to podłe zachowanie.

Syna wychowała na prawego komunistę kochającego Stalina i Dzierżyńskiego. Materiały są w internecie dostępne na jego temat.
Edytowany: 19 października 2023 20:51

szarlej81
178
Wysłane: 19 października 2023 20:48:17
1ketjoW napisał(a):

Fakty są takie z mojego punktu widzenia, że ci ludzie to jedno środowisko. To że biologia działa i że stare komuchy wymierają nie znaczy że umierają bez potomnie.

Abstrahując od tego iż uważam, że "argumentum ad rodzicum" to bardzo słabe zagranie to ilu konkretnie członków zarządu Nowej Lewicy miało rodziców aktywnie działających w strukturach PZPR i po ilu pokoleniach piętno takiego komunizmu "dziedzicznego" się zeruje?

Cytat:

Innymi słowy dostawała kasę i za nią promowała aborcję, a jednocześnie promowała się jako bezstronna i obiektywna, bo walczyła o prawa kobiet. Dla mnie to podłe zachowanie.

Ale my tutaj nie dyskutujemy czy pani Nowacka jest fajna czy też nie jest, tylko o tym czy Nowa Lewica to komuchy w prawicowym rozumieniu tego pojęcia.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 19 października 2023 21:27:56
Nowacka współpracowała z SLD to jawna informacja. Podaj jakieś nazwiska to konkretnie Ci odpisze kto był związany z PZPR. Nie gwarantuje że znajdę informacje ale moim zdaniem jest duża szansa że tak będzie.

mihumor
PREMIUM
147
Wpisów: 892
Wysłane: 19 października 2023 22:30:25
Stanisław Piotrowicz ?

mihumor
PREMIUM
147
Wpisów: 892
Wysłane: 19 października 2023 22:41:08
Henryk Cioch? Krzysztof Czabański? Wojciech Jasiński? Karol Meleks Karski? Stanisław Kostrzewski? Andrzej Kryże?
Maciej Łopiński? Jan Pietrzak? Marcin Wolski?
I pewnie z milion a może więcej tych co głosowali na PIS zwłaszcza w grupie wiekowej +60 bo tam mieli spore poparcie też bankowo było w PZPR,ZSL, SD a może też w MO, SB , LWP, ZOMO ,ORMO, ZSMP, ZMW czy innych skrótach. Sporo tego elektoratu wcześniej popierało Tymińskiego, Wałęsę, SLD, Kwacha, Giertycha i Lepera bo przecież nie PC bo to ledwo 5% wtedy osiągało a Ci ludzie żyli i głosowali. Aż jestem zdziwiony, ze to Cię nie brzydzi i ich nie piętnujesz tak lekką rączką.
O święta naiwności.
Proszę Cię, nie przesadzaj z hipokryzją.

Adagio
48
Wpisów: 843
Wysłane: 19 października 2023 22:59:43
TVP wróży „możliwą” koalicję PIS z PSL...
PiS-owi bliżej by było faktycznie do lewicy niż do PSL...
Ogórek już mają... albo się Miller pomylił, albo mentalnie nie ma tam aż tak dużej różnicy...

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 19 października 2023 23:51:24
mihumor napisał(a):
Henryk Cioch? Krzysztof Czabański? Wojciech Jasiński? Karol Meleks Karski? Stanisław Kostrzewski? Andrzej Kryże?
Maciej Łopiński? Jan Pietrzak? Marcin Wolski?
I pewnie z milion a może więcej tych co głosowali na PIS zwłaszcza w grupie wiekowej +60 bo tam mieli spore poparcie też bankowo było w PZPR,ZSL, SD a może też w MO, SB , LWP, ZOMO ,ORMO, ZSMP, ZMW czy innych skrótach. Sporo tego elektoratu wcześniej popierało Tymińskiego, Wałęsę, SLD, Kwacha, Giertycha i Lepera bo przecież nie PC bo to ledwo 5% wtedy osiągało a Ci ludzie żyli i głosowali. Aż jestem zdziwiony, ze to Cię nie brzydzi i ich nie piętnujesz tak lekką rączką.
O święta naiwności.
Proszę Cię, nie przesadzaj z hipokryzją.

Cytat:

I pewnie z milion a może i wiecej
. To jest właśnie coś o czym pisze. Tezy wyssane z palca. Z Tobą nie da się normalnie dyskutować.

Podałeś kilka nazwisk i niby czego to dowodzi Twoim zdaniem?

Ty nawet nie rozumiesz, że nie dyskutuje o elektoracie.

Nikogo nie piętnuje tylko zwracam uwagę na fakt jakie lewica ma korzenie.

Była rzeczniczka SLD pani Żukowska twierdzi że mężczyźni mają macicę i rodzą dzieci. Tacy ludzie sami się piętnują. Ja nie tylko nie muszą tego robić ale nie chcę.
Edytowany: 19 października 2023 23:52

szarlej81
178
Wysłane: 20 października 2023 08:27:01
1ketjoW napisał(a):
Podaj jakieś nazwiska to konkretnie Ci odpisze kto był związany z PZPR. Nie gwarantuje że znajdę informacje ale moim zdaniem jest duża szansa że tak będzie.

1kejtoW napisał(a):

Podałeś kilka nazwisk i niby czego to dowodzi Twoim zdaniem?

Czyli kilka nazwisk komuchów w Nowej Lewicy świadczyłoby, że Nowa Lewica to komuchy, ale kilka nazwisk komuchów z PIS już o niczym nie świadczy? ;)

A tak na marginesie, ja nie pytałem o kilka nazwisk tylko o to jaki odsetek nazwisk z listy zarządu Nowej Lewicy, którą wcześniej wkleiłem to tzw. resortowe dzieci.

Adagio napisał(a):
TVP wróży „możliwą” koalicję PIS z PSL...

Próba zaklinania rzeczywistości. Dlaczego niby PSL po dobrym wyniku wyborczym miałoby popełniać polityczne samobójstwo?

Edytowany: 20 października 2023 08:43

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

16 17 18 19 20

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,437 sek.

binrztpm
oiowgyoc
fkokdbme
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kkdyrhsn
mrkhwulj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat