usatrader napisał(a):Oczywiście ... zawsze kiedy ludzie rozpisują się na temat różnych spółek jakie to perspektywy itp itd odpowiadam krótko : KURS PRAWDĘ CI POWIE ...
Dokładnie, tylko że nie widzę żebyś tę metodę stosował w praktyce.
Cytat:Ty mathu jak jesteś taki cwany to wklei swoje transakcje.
Żeby się mocować na zyski?
Ostatnio brałem Atona po 2.55 i dobrałem po 3.80, trzymam do tej pory, możesz sobie sprawdzić na wykresie co i jak.
usatrader napisał(a):P.s Po każdym kupnie zakładam poziom wyjścia i jak dobrze zauważyłeś jakbym przetrzymał to bym stracił. Tylko ja tego nie robię

W perspektywie ta spółka na pewno urośnie i pewnie ją kupię kilka razy na różnych poziomach ale to jest odległa przyszłość (> 1 dzień) a to mnóstwo czasu i mnóstwo szans na zarobek gdzie indziej,
Najwyraźniej nie rozumiesz, nie chodzi mi o to że sprzedałeś na otwarciu, tylko że dałeś się ubrać na samej górce, po dwóch dniach wzrostów. Gdybyś miał odrobinę mniej szczęścia, to już na otwarciu byłoby 2.20 i wywaliłbys z 10% stratą. Ale wtedy jak rozumiem nie opisałbyś tego w tym temacie...
Trend się odwróci i takie bieganie za tłumem skończy się utratą połowy dotychczasowych zysków. Zresztą to trochę tłumaczy twoje narzekanie na 15. minutowe opóźnienie w invest24, bo w ten sposób nie da się wyłapywać pompek...
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.