szamot-kb napisał(a):ja uwielbiałem miny
szabo to szambo i tyle
wywaliłem zapomniałem
obliczyłem straty ,
teraz przed zakupem czegokolwiek zastanowie się 3 razy
nie polecam
Drogi 'Szamocie-kb'. Aktualnie spółka jest w fazie akumulacji. Pozwól, że przepiszę fragment z pewnej książki (publikacji), na temat fazy akumulacji:
Cytat:"Jest to etap, który następuje najczęściej po długoterminowym trendzie spadkowym. Po silnej fali wyprzedaży insiderzy zaczynają doskonale zdawać sobie sprawę z tego, że ceny akcji są niezwykle niskie i rozpoczynają skup papierów spółki. Akcje waloru zaczynają przechodzić z tak zwanych 'słabych rąk', zwykłych inwestorów indywidualnych lub instytucjonalnych do 'silnych rąk', czyli insiderów, którzy posiadają wewnętrzną wiedzę na temat atrakcyjności inwestycyjnej danej spółki. Najczęściej jest to wiedza, która nie jest dostępna ogółowi rynku. Kursy akcji przestają już silnie spadać i zaczynają powoli ruszać się najczęściej w trendzie bocznym."
67gr- dla mnie wielkie zaskoczenie

.
Czym się kierowałeś przy kupnie? Na dziennym nie było przekroczenia oporu (0.68) ceną zamknięcia jakiejkolwiek świeczki. Spodziewałeś się nagłego wyskoku?. Sprzedałeś w miejscu, w którym wielu pewnie zastanawia się nad kupnem (0.56).

kliknij, aby powiększyć.. a może robisz to tak jak W.B?
„Gdyby potrzebna mi była analiza matematyczna, to musiałbym wrócić do rozwożenia gazet. Nigdy też nie potrzebowałem algebry.” /Warren Buffett
Osobiście kupiłem za 0.62 i dałem sobie rekomendację trzymaj do 0.78.
Ulubione cytaty :::
- „Możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje.” /Warren Buffett
- „Jeżeli Twoja rzeczywistość zaczyna się od Twoich marzeń, to Twoje marzenia staną się Twoją rzeczywistością.” /Donald Trump
- „Bez pasji nie ma energii, a bez energii nie ma nic.”