PARTNER SERWISU
otqiwsgf
436 437 438 439 440
sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 17 maja 2012 17:21:22 przy kursie: 13,40 zł
@rabbit, niestety nie mam wiedzy na ten temat. Nie wiem co się stało z tym rachunkiem escrow. Domyślam się tylko, że jeżeli opcja przystąpienia wygasła a miał to być rachunek utworzony przez KI dla KOV, to kasę ma KI. Zresztą mniejsza z tym, kto ma kasę, na pewno nie ma jej KOV a myślenie, że rachunek powierniczy cały czas działa i czeka na nas, jest dość naiwne :-)

Pozdrawiam serdecznie,
s'c

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 18 maja 2012 00:30:29 przy kursie: 13,40 zł
@onochi

Nie zauważyłem na prezentacji dwóch ważnych zmian.
Jak wcześniej opisywałem nową koncesję (Zachodnie M) na którą dostaliśmy zgodę z Doniecka umiejscowiłem ją na dole pola M.Składała się ona w dwóch części,trójkąt który należał do Donieckiego rejonu i prostokąt pod Makeewskoje (narożnik M i O).Jest to na mapkach na wcześniejszych prezentacjach (na szarym tle)
Zerknij na ostatnią prezentację na stronę 14.Trójkąt został w tym samym miejscu ale prostokąta nie ma.Jest natomiast połączenie z terenami które wcześniej nie były zaznaczone.Dosyć duży klin w kierunku Ługańska.To może być teren nowej koncesji a wszysko tak długo trwa bo są potrzebne zmiany (biurokracja) Nic mi nie przychodzi do głowy z tym CM-3.
Odwierty M-19 i M-21 są bardzo blisko granicy M,wszystko wygląda na to że tereny nowej koncesji to przedłużenie pól gazonośnych Makeewskoe.
Jeszcze strona 18.Na tej stronie są dwa odwierty CM-3 który wcześniej opisałem i drugi SMN-4 i nie mam pojęcia co to może być ten SNM ale opisany jest jako zasoby perspektywiczny według KOV a to oznacza że nie ma na tych polach sejsmiki,czyli są to nowe pola.
Nie chcę być zbytnim optymistą ale wszystko wskazuje na to że to nie będzie jedna koncesja tylko co najmniej dwie.
I jeszcze niewiadomą są te W z płotkami do remontu Whistle
Zapowiada się ciekawy rok.
Najważniejsze z walnego było to że mamy finansowanie i o brakach funduszy nie było mowy.

"Żeby wygrać trzeba grać"

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 18 maja 2012 01:33:59 przy kursie: 13,40 zł
rabbit napisał(a):
Co do rachunku;

(...)

ta sprawa nie została do końca wyjaśnione,tego rachunku już nie ma,nie wiadomo co na nim było i na koniec gdyby inwestycje przekroczyły poziom dochodów (a tak Redface sugerował) na tym tachunku był by debet który trzeba uzupełnić.

Debet? Na rachunku powierniczym? Jak Ty tworzysz takie teorie?

rabbit napisał(a):
Mam racje?

Skądże. Co nie zostało jeszcze wyjaśnione? Przecież już raz o tym pisałem. Ten rachunek nie pojawia się w żadnych dokumentach. Nie ,,już nie ma'' - tego rachunku nigdy nie było. Jak pisał p. Korczak:

Redface napisał(a):
Proponuję trochę czystej ekonomiki/rachunkowości plus logiki.
Jeśli KOV miałby uwzględnić przychody z Nigerii, to tylko razem z uwzględnieniem kosztów finansowania, prawda? No bo skoro jest przychód, to jest do niego tytuł prawny, a tytuł jest, bo płacimy finansowanie i ekonomicznie jesteśmy dysponentem aktywa. Inaczej nie ma w tym logiki... Po dyskusji z audytorem zdecydowano na opcję bez przychodów, ale i bez kosztów finansowania. Zapewniam Was, że to była opcja zdecydowanie bardziej korzystna, bo przychody z produkcji na bieżącym poziomie nie pokryłyby kosztów finansowania.

KOV nigdy nie był i ostatecznie nie został właścicielem aktywa, które generowało przychody. Dlaczego miałyby więc one być dla niego gdzieś odkładane? Można oczywiście stworzyć dowolnie skomplikowaną konstrukcję, ale jeżeli nie ma to sensu, to raczej nie warto niepotrzebnie komplikować. Prawdopodobnie KOV doszedł w tym przypadku do podobnego wniosku.
Edytowany: 18 maja 2012 01:35

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 18 maja 2012 01:45:05 przy kursie: 13,40 zł
rabbit napisał(a):
Najważniejsze z walnego było to że mamy finansowanie i o brakach funduszy nie było mowy.

To faktycznie ważne, ale czy mógłbym prosić o rozwinięcie? O jakim (i czego?) finansowaniu mówisz i gdzie pojawiła się informacja na ten temat?
Edytowany: 18 maja 2012 01:46

rabbit
0
Wysłane: 18 maja 2012 07:44:23 przy kursie: 13,40 zł
@wapkil

KOV nie ma problemów z finansowaniem działalności w Brunei o Ukrainie nie wspomnę.Na WZ w 2011 roku takie problemy się pojawiły.Prezentacja,str 6 pokazuje że gotówkę KOV posiada a prezentacja to część walnego zgromadzenia.

Co do rachunku.
Mógł byś mi napisać i wyjaśnić jak taki rachunek działa,dokładnie i w szczegółach,jakie są przepływy pieniężne na takim rachunku powierniczym.Chciał bym wiedzieć szczegółowo.Jeżeli nie zrobi ci to wielkiego problemu to bardzo bym prosił.
Jak skończy się temat rachunku (który jak sądzę nie zostanie wyjaśniony bo go nie ma)proponuje zająć się odwiertem M-21.Pisałem a nawet kłóciłem się że odwiert jest rozpoczęty a okazało się że nie.
Naprawdę dobry temat,możemy go pociągnąć kilka miesięcy,tylko że już dawno go zakończyli sukcesem i czeka na testy i obróbkę.Tylko ż eto nie ma znaczenia,najważniejsze że się pomyliłem.

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 18 maja 2012 10:08:51 przy kursie: 13,20 zł
@rabbit

Nie wiem co to za odwierty. Na mapach ich nie ma. Tutaj to Redface powinien powiedzieć co to są za odwierty. Ja bym się skupił raczej na dual completion:

Mowa jest o O8 którego wyniki pod odwiercie były takie:

Cytat:
Podsumowanie:
· Odwiert O-8 osiągnął głębokość (TD) 2.780 metrów;
· Rejestry otworowe i badania pozwoliły zidentyfikować dochodzącą do 135-metrów warstwę
gazu przecinającą 35 stref rezerwuaru;

Po testach takie:

Cytat:
Szczelinowanie zostało przeprowadzone przez KUBGas
LLC („KUB-Gas”) - spółkę pośrednio zależną KOV - w strefie R30c w odwiercie Olgowskoje-
8 („O-8”).

Skoro przeprowadzają duala to pytanie brzmi ile takich stref tam jest do podłączenia skoro po odwiercie było ich 35. Przetestowane jedną R30c. M-19 miało warstwę gazu coś koło 20 metrów. Tutaj jest mowa o 135. Ciekawy jestem czy czymś tutaj nas zaskoczą bo na razie wydobycie z O-8 jest śmiesznie małe.

W przypadku O-18:

Cytat:
Interpretacja danych z rejestrów otworowych wskazała na występowanie gazu w siedmiu strefach (ponad 38 m), z których jedna – strefa R22, z której wcześniej nie prowadzono produkcji – została wybrana do testów. Jej testy dały przepływ gazu na poziomie ponad 33,6 tysięcy metrów sześciennych dziennie (1,187 MMcf/d).

Znowu 7 stref i 38 m gazu a przetestowano jedną. Nie wiem jak bardzo mogą zwiększyć to wydobycie ale możemy się bardziej zdziwić niż z wyników kolejnych odwiertów.

W przypadku M-21 były tylko dwie strefy więc tutaj nie ma za dużego pola manewru - 16 metrów gazu.

W przypadku O-14 stref było 8 stref. Ile gazu nie wiadomo. Wszystko jest owiane wielką tajemnicą. Tajne łamane przez nie wiem i nic nie powiem. Wkurzające ale co zrobić. Mogli coś schrzanić albo może strefa rozciąga się dalej po za koncesje i chcą je pozyskać. A może nic nie znaleźli, ale skoro tak to po co czekali z tym do tej pory. Mogliby w końcu coś powiedzieć. Ktoś mógłby pojechać na Ukrainę i zobaczyć czy ten odwiert w ogóle istnieje.

Rabbit tak przy okazji. Czy wiesz jakiej czystości gaz i kondensat wydobywamy na Ukrainie? Czy zaliczają się do kategorii sweet gas czy nie? Kondensat czysty (niezasiarczony) jest równoważny baryłce ropy naftowej.

Edytowany: 18 maja 2012 10:15

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 18 maja 2012 10:10:30 przy kursie: 13,20 zł
Krzysiek9 napisał(a):

Krzysiek9 (Wysłane: 4 kwietnia 2012 23:05:51) napisał(a):
Redface, mam kilka pytań:

1) Jak wygląda sprawa odszkodowania za usterkę podczas wykonywania testów Lempuyang-1? Kiedy może coś się wyjaśnić w tej kwestii? Jest szansa na odzyskanie przynajmniej części poniesionych kosztów?

2) Jakie warunki muszą zostać spełnione żeby przyspieszyć prace w Brunei? Czy czekacie na interpretację sejsmiki? Czy ma to związek z polem Jerudong, na którym prowadzono już wydobycie ropy naftowej? Na jaką skalę mogło by się odbyć to przyspieszenie i czy mogło by skutkować równoległym wykonywaniem np dwóch odwiertów? Czy teoretycznie przy zapewnieniu finansowania prace można by zintensyfikować jeszcze w tym roku?

3) Czy ewentualna intensyfikacja prac dotyczyć mogła by obu bloków czy raczej skoncentrujecie się na bloku L, gdzie jesteście operatorem?

4) ...przekszłałcenie koncesji Makiewiejeskoje ... WYJAŚNIONE

5) Jakie obecnie widzicie zagrozenia ze strony sytuacji na rynkach finansowych, które mogły by niekorzystnie wpłynąć na wycenę spółki na AIM (zarówno jeśli chodzi o emisję akcji jak i dual listing)?

6) Dlaczego testy O-14 tak długo trwają? Czy jest to związane z możliwością zakupu np nowej przyległej koncesji czy testujecie np wydobycie z dwóch horyzontów?

7) Znamy szczegóły dotyczące szczelinowania i reaktywacji dzięki prezentacji z WZA (plan działań i pierwsze wytypowane odwierty)

8) Czy wg wycen stosowanych na AIM wartość spółki odbiegała by znacząco od wyceny na GPW (uwzględniamy pewnie tylko Ukrainę i Brunei, Syria to 0 póki co)? Nie pytam o konkretną wartość bo wiem, że nie zabierzesz głosu w sprawie dokładnej wyceny. Czy na AIM zdecydowanie bardziej doceniają zasoby perspektywiczne a wiemy, że w Brunei takich zasobów mamy bardzo dużo?

Dzięki i pozdrawiam

Redface (Wysłane: 5 kwietnia 2012 10:16:01) napisał(a):
(...)

PS. Krzysiek9 - daj mi chwilę na odpowiedź, proszę.

@Redface czy mógłbym jednak prosić o ustosunkowanie się do pytań tak jak obiecałeś? Na prawdę ponad miesiąc czekania na odpowiedzi to jest trochę długo, a są to pytanie kluczowe jeśli chodzi o decyzje podejmowane przez akcjonariuszy. Czy możemy liczyć, że przynajmniej część z tych pytań zostanie wyjaśniona podczas WZA?

Dodał bym jeszcze kilka pytan dotyczących samej prezentacji z WZA:

9) slajd 17: co to są za odwierty CM-3 i SNM-4?

10) wszsyscy widzimy jaki jest potencjał Brunei i jak sukcesy Ophir przekładają się na stabilną wartośc akcji na AIM/LSE. Czy dla spółki i jej akcjonariuszy nie było by bezpieczniej aby w niepewnych czasach kryzysu jak najszybciej umożliwić podwójne notowania na AIM i GPW tak aby niwelować nie ukrywajmy bardzo duże wahania kursu i chyba niezbyt realną wycene w porównainiu do posiadanych aktywów i roznącej produkcji.

11) W jakim okresie czasu można się spodziewać decyzji w związku ze współpracą z Brunei Shell Petroleum na polu Bubut w częśći leżącej w wodach przybrzeżnych bloku L? Czy rozważana jest współpraca z BSP na terenie lądowym bloku L?

12) Na jakiej podstawie (chodzi o sytuacje geopolityczną) zaplanowaliście powrót do Syrii w lutym 2013? Czy są juz przesłanki ku temu, że ten termin jest realny skoro został oficjalnie przedstawiony w prezentacji.

Odnośnie rpezentacji zwróćcie uwage na slajd 31, gdzie przedstawiono potencjał Brunei. Szacowana wartość rezerw po wykonaniu serii odwiertów moze sięgnąć ponad 90 MMBoe
Edytowany: 18 maja 2012 10:12

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 18 maja 2012 10:28:17 przy kursie: 13,20 zł
Krzysiek9 napisał(a):
Czy dla spółki i jej akcjonariuszy nie było by bezpieczniej aby w niepewnych czasach kryzysu jak najszybciej umożliwić podwójne notowania na AIM i GPW tak aby niwelować nie ukrywajmy bardzo duże wahania kursu i chyba niezbyt realną wycene w porównainiu do posiadanych aktywów i roznącej produkcji.

Krzysiek,
spółka nie została powołana do zapewniania swoim akcjonariuszom bezpieczeństwa poprzez dual-listing, to dla niej nie jest priorytet. dla nich giełda jest źródłem pozyskania kapitału, niczym więcej.

co zaś dotyczy "bardzo dużych" wahań kursu - nie wiem, czy KOV znajdzie się w pierwszej setce najbardziej zmiennych na GPW. NATR14 ma ciut powyżej 6, podczas gdy gro spółek może poszczycić się tym wskaźnikiem na poziomie 10 a rekordzista ma powyżej 30.

rabbit
0
Wysłane: 18 maja 2012 10:49:44 przy kursie: 13,20 zł
@onochi

Gaz jest bardzo dobrej jakości.Nie ma nigdzie opisu parametrów ale często w artykułach o tym wspominają.Trzeba by chyba przeliczyć Mmboe i wartość energetyczną do ceny.Natomiast o kondensacie wspominał w jednym z wywiadów Panczuk że jest bardzo dobrej jakości.Parametrów też nie znam.
Co do tych stref jak będę miał więcej czasu to poszukam i może uda mi się coś znaleźć jak to wygląda w praktyce.

Co do prezentacji i przyszłych odwiertów i modernizacji odwiertów to takie oznakowanie studni >Frac Program (W#1,W#2,W#3)< używa na swoich koncesjach CE.
Następna ciekawostka o której chyba nikt nie pisał to taka że jest wreszcie światełko w tunelu w Bloku M
Cytat:
Zakończono etap ofertowania urządzenia wiertniczego, w oczekiwaniu na formalną zgodę

Spodziewane rozpoczęcie prac nad pierwszym odwiertem: wrzesień 2012

Wygląda na to że wreszcie Chińczycy znaleźli wiertnie.

Krzysiek9
0
Wysłane: 18 maja 2012 10:54:34 przy kursie: 13,20 zł
Krewa nie chodzi mi o zmienność pod względem technicznym tylko o to, że spółka nie prezentuje się moim zdaniem na naszym rynku tak jak mogła by się zachowywać na AIM. To tyle w temacie bo w aspekty techniczne w ogóle nie będę się zgłębiał bo się na tym zbytnio nie znam :) Po 2 latach na GPW i rozwoju spółki jesteśmy nadal w beznadziejnej sytuacji jeśli chodzi o kurs. Moje subiektywne zdanie jest takie, że na AIM nasza wycena była by stabilniejsza a na GPW spadki najczęściej podczas złych nastrojów na giełdach są nieproporcjonalnie duże do wzrostów w przypadku sukcesów spółki. Przykład Ophir, wiemy, że kurs ostatnio spadał wraz z rynkiem ale po pierwsze wcześniejsze sukcesy wyniosły kurs dość wysoko zatem ma "z czego spadać" i spadki nie są tak dramatyczne jakby kurs oscylował nadal w okolicach ceny debiutu. My spadamy mocno nawet silniej niż rynek ale póki co cały ciąg sukcesów spółki póki co nie zapewnił nam poduszki aby w sytuacjach pogorszenia nastrojów lądowania byłe delikatniejsze. Zupełnie inaczej było by gdyby kurs osunął się z np. 3zł do 2,50zł nawet do 2zł. Oczywiście porażki są adekwatnie odbierane przez AIM do ich skali - przykład Aureliana. Ale gdzie Aurelian do KOV. To moje subiektywne zdanie nie musisz się z nią zgadzać nawet nie zamierzam cię do tego przekonywać. Dla mnie na GPW spółka KOV nie ma przyszłości i im szybciej znajdziemy się na AIM tym będę spokojniejszy o swoje akcje.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 18 maja 2012 11:20:22 przy kursie: 13,20 zł
Przysłowie ludowe napisał(a):
dobrze jest tam gdzie nas nie ma

i nie obawiasz się emisji pod AIM, która może doprowadzić do rozwodnienia?
poza tym sądzisz, że na AIM inwestorzy w jakiś inny sposób wyceniają spółki? konstrukcja wskaźnika P/E jest tam inna?

Krzysiek9 napisał(a):
My spadamy mocno nawet silniej niż rynek

kliknij, aby powiększyć

nie zgodzę się. kreski też nie ;)

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 18 maja 2012 11:34:08 przy kursie: 13,20 zł
Co do zajmowania długiej pozycji na KOV to z powyższego wykresu wynika że zajmujemy pozycję na głębszych korektach indeksów zazwyczaj wtedy kurs KOV jest już bardzo zdołowany ;)

zebo
0
Wpisów: 10
Wysłane: 18 maja 2012 11:35:42 przy kursie: 13,20 zł
@krewa

I właśnie powyższy wykres mnie osobiście uspokaja - przy podobnym poziomie WIG i WIG20 co obecnie, na przełomie września i października 2011 doświadczyliśmy KOV po ok 0,9 - 0,8 PLN.
Teraz jaki mamy kurs każdy widzi i myślę, że rynek mimo wszystko realnie podniósł cenę waloru.

rabbit
0
Wysłane: 18 maja 2012 11:36:42 przy kursie: 13,20 zł
@krewa

Właśnie w tym wskaźniku jest wielki problem u naszych inwestorów.
Jak wycenić ten wskaźnik i porównać dwie spółki.Jedna spółka działa 20 lat i P/E ma na wysokim poziomie ale zasoby jej się kończą a np KOV gdzie dopiero zaczyna swoją działalność i ponad miliard baryłek ropy zasobów perspektywicznych oraz ponad 100 mld m3 gazu zasobów w tej samej kategorii.
Która spółka ma większy potencjał?
Ważny jest zysk operacyjny żeby nie trzeba było dokładać do działalności a taki zyk jest i to jest najważniejsze.Jest i to spory jak na pierwszy kwartał.
Też musisz przyznać że spółka nie jest nadmiernie obciążona kredytami,jak na Ukrainę to kredyt nie jest wielki.
Na dzisiaj nikt nie pisze o wejściu na AIM z nową emisją.

Krzysiek9
0
Wysłane: 18 maja 2012 11:49:00 przy kursie: 13,20 zł
Krewa, Rabbit chyba własnie opisał to co miałem zamiar sam zrobić.

Co do wykresów i spadku bardziej niż rynek to faktycznie przesadziłem ;) Ale rozumiesz o co chodzi... Nie miałbym nic przeciwko, gdyby kurs teraz spadał tak samo jak teraz bo są ku temu powody, jeśli by wcześniejsze i przyszłe sukcesy były odpowiednio wycenione przez rynek.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 18 maja 2012 11:51:41 przy kursie: 13,20 zł
Rabbit napisał(a):
Na dzisiaj nikt nie pisze o wejściu na AIM z nową emisją.

racja. prezes nie pisał, prezes mówił. mówił nader wyraźnie.

dla przypomnienia
Cytat:
...Planujemy zadebiutować w Londynie do końca tego roku. Wiązałoby się to z emisją akcji, której celem byłoby między innymi sfinansowanie dodatkowych prac w Brunei" - powiedział prezes.

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 18 maja 2012 11:55:40 przy kursie: 13,20 zł

kliknij, aby powiększyć

Wig 20 świeczki
Wsparcie jest na 2019 i jeśli zostanie ono przebite to będzie licho !

Edytowany: 18 maja 2012 11:56

rabbit
0
Wysłane: 18 maja 2012 12:03:15 przy kursie: 13,20 zł
@krewa

To jest niesamowite jak potraficie z jednego zdania zrobić najważniejszą informację w roku obrachunkowym.
Prezes też powiedział że produkcję na tym poziomie co mamy dzisiaj osiągniemy w 2015 roku.Tego nikt nie napisze bo to jest zbyt optymistyczne.W takim artykule można napisać co się chce.Przykład dzisiejszy artykuł o stratach Oila.Petrolinvest to spółka wydobywcza.Jak można tak napisać?
To jest mniej więcej tak jak wakpil czepia się rachunku o którym nie ma zielonego pojęcia bo nigdzie nie było napisane co i jak z nim będzie.
Musisz przyjąć coś do wiadomości jeżeli chodzi o emisję.
Na Brunei emisja będzie potrzebna jeżeli nie znajdziemy nikogo do umowy farm-out ale wtedy mamy 90% udziałów.Taka jest sytuacja na dzisiaj.Jeżeli taka umowa zostanie podpisana to emisja nie będzie potrzebna ale stracimy 40-50% udziałów.
To co miał powiedzieć Eliot,skoro w KOV prezentuje się tylko konkrety?A jak nie znajdą chętnego na Blok L to po co się tłumaczyć?

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 18 maja 2012 12:18:32 przy kursie: 13,20 zł
Rabbit,
błagam Cię. ani słowem nie wspomniałem o OILu, więc dlaczego go tutaj wciągasz? faktu wykonania planu również nie neguję.

spójrz chronologicznie na to wszystko: ja pytam się o obawy przed nową emisją, Ty zaprzeczasz, że takowe plany istnieją, więc śpieszę się wyprowadzić Ciebie z błędu. zakrawa to na manię udowodnienia za wszelką cenę, że użytkownik krewa nie ma racji. i w tym bezsensownym dążeniu do wytknięcia mi błędu popadasz w śmieszność.

na marginesie - jako akcjonariusz masz obowiązek wiedzieć co prezes mówił ;)

pragnę również, zwrócić Twoją uwagę, że to nie artykuł, lecz wywiad z prezesem, zapewne autoryzowany. nie ma w nim miejsca na dziennikarskie wymysły.

rabbit
0
Wysłane: 18 maja 2012 12:34:19 przy kursie: 13,20 zł
@krewa

Nowa emisja to najlepszy argument dla przeciwników,wszystkie inne na dzisiaj odpadły.
Piszę z pełną świadomością że emisja będzie na 100%,nie ma się co łudzić że nie.Tylko jaki będzie cel tej emisji.To jest najwłaściwsze pytanie i jeszcze jedno w jakiej cenie.
Jeżeli emisja będzie potrzebna na premie to ja podziękuje na zabawę na tej spółce.
Jeżeli będzie potrzebna na wiertnię to sam chętnie dołożę się do tej emisji.
Jeżeli na nowe projekty to wszystko zależy jakie.
Nie bierzecie jednego pod uwagę od samego początku istnienia tej spółki.Głównym udziałowcem jest KI a właściwie Kulczyk i każda emisja w cenie IPO to dla niego strata.KI chce zarabiać na ropie a nie na akcjach tak jak zarabia się na GPW (najpierw wypłata dywidendy a potem emisje ratunkowe lub na inwestycje)Popatrz na PGNiG,w ubiegłym roku dywidenda a w tym kredyt na łupki.To nie wiedzieli w ub roku że będą potrzebowali pieniądze na łupkowe szaleństwo?
Tak działa nasza bananówka.

ps
O Oilu napisałem przykład jak można w artykule zasugerować że Petro to spółka wydobywcza,co sugeruje że Oil wydobywa węglowodory.Dla Ciebie jest jasne że nie,ale takie artykuły czytają miliony.
Edytowany: 18 maja 2012 12:37

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

436 437 438 439 440

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,015 sek.

ibjghkbq
plaxjgpk
psnmvfqk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kroixpfn
mgjcyycm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat