PARTNER SERWISU
suedqxiu
355 356 357 358 359
baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 16 października 2015 09:46:53 przy kursie: 70,80 zł
Wspomniałem o próbie podyskutowania o wynikach ale jakoś tylko jeden z forumowiczów odważył się typować. rockq oponował ale jakoś nie podał argumentów kontra.
Czy wśród tylu specjalistów nie ma odważnych aby na zaledwie 10 tygodni przed końcem roku podać swoje typy.
Może ułatwię zadanie. Co do wyniku z wersji PC chyba nie ma wątpliwości. po 2 kwartałach było 7,5mln w 3 kwartale i 2 tygodnie października doszło 2mln czyli wynik za 2016 jest już wyrównany z samych wersji PC.
Do końca roku oczekuję, że z samego Steama dojdzie kolejne 3mln czyli będzie wykonana prognoza .... może braknie 1mln. Tyle, że ten brakujący z całą pewnością zrobiły tablety.
Mamy więc zysk 13-14mln na dzień dzisiejszy.
Oceniam, że w listopadzie i grudniu co najmniej 3mln zysku przyniosą premocja na tablety oraz sprzedaż na smartfony. Tak więc podany na forum wynik 20mln (myślę o zysku) wydaje mi się nieco zawyżony choć nie można go wykluczyć.
Mój typ to przedział 16-18mln zysku. Poniżej 15mln nie usatysfakcjonuje mnie - choć rozczarowany byłbym gdyby nie została wykonana prognoza. Byłoby to jednak dość trudne aby jej nie wykonać.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 16 października 2015 10:45:15 przy kursie: 70,80 zł
Baks, może zamiast wybiegać nie wiadomo gdzie - najpierw sprawdzimy jak sprzedały się tablety ?
A co za tym idzie skonfrontujemy oczekiwania wyników za 3ci kwartał z wynikami, które pojawią się za 3 tygodnie.
Ja oczekuję przychodów na poziomie 3,3-3,7mln zł.
Przy założeniu, że koszty będą podobne jak w zeszłym kwartale = 2 mln,
to zysku oczekuję w przedziale 1mln-1,3mln zł.
Myślę, że założenia co do kosztów na takim poziomie są dość optymistyczne.

Co do wielkości sprzedaży tabletów - zdania są podzielone, ale bardzo chętnie poznam inne estymacje -skonfrontujemy z raportem.
W moich wyliczeniach tablety stanowią 1/5 wysokości przychodów (optymistyczny wariant)
PC wiadomo - policzyć dość łatwo.
Edytowany: 16 października 2015 10:49

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 16 października 2015 10:53:15 przy kursie: 70,80 zł
baks napisał(a):
Wspomniałem o próbie podyskutowania o wynikach ale jakoś tylko jeden z forumowiczów odważył się typować. rockq oponował ale jakoś nie podał argumentów kontra.

Pisałem, że dobrym punktem odniesienia do szacowania zysku netto w tym roku prawdopodobnie będzie cena sprzedaży akcji przez zarząd i związana z nią kapitalizacja. Przy 61zł i założeniu C/Z 10 otrzymujemy okolice 13,5mln zł. Ta kwota wydaje mi się prawdopodobna, choć ze względu na spadek sprzedaży gry w pełnej cenie (w tej chwili 4 setka Steam + ograniczanie zakupów przez klientów na 1-2 miesiące przed oczekiwanymi przecenami sezonowymi) oraz fakt obciążenia tego kwartału rocznymi premiami zarządu (o ile dobrze pamiętam, w poprzednich latach wynosiły one 3,5-5% rocznych przychodów spółki) te 13,5mln traktuje raczej w kategoriach sufitu i faktyczny wynik może być niższy o 1-2mln zł.
Edytowany: 16 października 2015 10:59

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 16 października 2015 11:10:57 przy kursie: 70,80 zł
Według moich wyliczeń zysk netto za III kw. będzie na poziomie 1,4 - 1,8 mln zł. Oczywiście w wyniku może namieszać rozwiązanie rezerwy i ewentualne koszty związane z przejściem na GPW, ale to zdarzenia jednorazowe. Wtedy po III kwartałach mielibyśmy ok. 9 mln netto.

IV kw. to na razie spora zagadka, choć sprzedaż na tablety z pewnością pokazała, że rynek mobilny to nie są kokosy dla TWOM. Zresztą to i tak bez znaczenia. Rynek już pokazał, że ma głęboko obecne wyniki 11 bit i liczy się wyłącznie przyszłość, a przyszłość 11 bit to Industrial. Chyba, że zmienią zdanie co do kontynuacji TWOM, ale na razie zajmują w tej kwestii bardzo jasne i twardo stanowisko, więc ta opcja raczej odpada. Czekam z niecierpliwością na trailer i pierwsze screenshoty z Industriala. Wtedy pewnie rynek wyda werdykt co do kierunku kursu 11 bit... tak samo jak to ma miejsce na innych spółkach z branży.

baks
152
Wysłane: 16 października 2015 11:55:30 przy kursie: 70,80 zł
rockq napisał(a):
baks napisał(a):

Pisałem, że dobrym punktem odniesienia do szacowania zysku netto w tym roku prawdopodobnie będzie cena sprzedaży akcji przez zarząd i związana z nią kapitalizacja. Przy 61zł i założeniu C/Z 10 otrzymujemy okolice 13,5mln zł. Ta kwota wydaje mi się prawdopodobna, choć ze względu na spadek sprzedaży gry w pełnej cenie (w tej chwili 4 setka Steam + ograniczanie zakupów przez klientów na 1-2 miesiące przed oczekiwanymi przecenami sezonowymi) oraz fakt obciążenia tego kwartału rocznymi premiami zarządu (o ile dobrze pamiętam, w poprzednich latach wynosiły one 3,5-5% rocznych przychodów spółki) te 13,5mln traktuje raczej w kategoriach sufitu i faktyczny wynik może być niższy o 1-2mln zł.

Nie znam polityki Zarządu (szacuję ją tak jak inni) ale zapewniano, że premia była jednorazowa za sukces. Może się powtórzyć ale na razie nie ma takiej pewności tylko domniemania.

baks
152
Wysłane: 16 października 2015 12:00:53 przy kursie: 70,80 zł
vladinho napisał(a):
Baks, może zamiast wybiegać nie wiadomo gdzie - najpierw sprawdzimy jak sprzedały się tablety ?
A co za tym idzie skonfrontujemy oczekiwania wyników za 3ci kwartał z wynikami, które pojawią się za 3 tygodnie.
Ja oczekuję przychodów na poziomie 3,3-3,7mln zł.
Przy założeniu, że koszty będą podobne jak w zeszłym kwartale = 2 mln,
to zysku oczekuję w przedziale 1mln-1,3mln zł.
Myślę, że założenia co do kosztów na takim poziomie są dość optymistyczne.

Co do wielkości sprzedaży tabletów - zdania są podzielone, ale bardzo chętnie poznam inne estymacje -skonfrontujemy z raportem.
W moich wyliczeniach tablety stanowią 1/5 wysokości przychodów (optymistyczny wariant)
PC wiadomo - policzyć dość łatwo.

Tu jesteśmy wyjątkowo zgodni szacowanie przychodów jest trudniejsze na tabletach bo nie mamy konkretnych rzeczywistych punktów odniesień stąd stawiałbym na szerszy zakres 3-4mln choć liczę po cichu na nieco więcej. Nad kosztami chyba nie da się podważyć szacunku bo dojdą chyba koszty ponownego przygotowania raportów i koszty partnerów przy przejściu na GPW.
Co do zysku to skłaniałbym się na 1,2-1,6mln - choć także po cichu liczę na okolice 2mln.

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 16 października 2015 12:24:56 przy kursie: 70,80 zł
Jedna uwaga w tej całej dyskusji, patrząc na kursy kapitaluzacje oraz wyniki innych małych spółek growych, można dojść do wniosku ,że wyniki nie są najważniejsze w pewnych cyklach zachowawczych rynku. Pomimo tego nie ulega wątpliwości , iż wyniki 11 bit, bedą wielkokrotnie lepsze niż u konkurencji, szczególnie jeśli się weźmie zyski z czystej sprzedaży a nie picowane wzrostem zapasów. I to właśnie powinno być najistotniejsze w całej dyskusji. Wyniki za przeszy rok mają szansę być jeszcze większe a to może spowodować ,że kasa na kontach spółki wzrośnie np z 25 mln w tym roku do np 60 mln na koniec 2016.
Dlatego antytereso z tym przykladem 1 k dzisiaj i 1 k za rok nie masz racji.11b miał przed TWoM 1.5 mln w gotówce może się okazać ,że po 2 latach od tego momentu mogą mieć np 50+ mln na koncie, to obrazuje prawdziwą przyczynę wzrostu kapitalizacji 11b.

P.S. antytereso jesteś bardzo konserwatywny w swoich wypoeiedziach dotyczących 11b, "c/z może być 6 a może być 20" hmmm życie i giełda pisze znacznie lepsze scenariusze co widać po obecnych i historycznych wskaźnikach c/z są nawet po 500 i to wielkiego CDR, więc o czyn my mówimyblah5

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 16 października 2015 13:08:55 przy kursie: 70,80 zł
@Juror
Wyniki tak naprawdę są ważne tylko w ich relacji do oczekiwań. Jeśli są zgodne z oczekiwaniami, to choćby były 100 razy lepsze r/r to kurs na nie mocno nie zareaguje.

Chyba nie zrozumiales sentencji o 1000 zł. Ten sam 1000 jest dziś warty więcej, właśnie dlatego ze możesz go JUŻ zainwestować i mieć za rok 1000 zł plus zysk. To więcej niż za rok 1000 zł prawda?

Jeśli zaś chodzi o mój konserwatyzm to pisałem o także o ujemnym C/Z. Czyż ujemny C/Z nie jest gorszy niż nawet 1000?

Jestem ciekaw czy tak chętnie wszyscy będą się porównywać do CDR przed industrialem, po ogłoszeniu wyników za IV kwartał...

baks
152
Wysłane: 16 października 2015 21:08:01 przy kursie: 70,80 zł
jurror napisał(a):

11 bit przed debiutem TWoM rynek nie spodziewał się żadnych rewelacji,dlatego potem kapitalizacja dynamicznie nadganiała nowe realia. Pytanie czy obecnie wszystkie przyszłe wydarzenia rynek wycenia prawidłowo na 11 bit, moim zdaniem patrząc na C/z nie spodziewa się niczego wielkiego zupełnie jak to było przed TWoM, moim zdaniem błądzi jak wcześniej tym bardziej ,że 11 bit ma dużo większy potencjał rozwojowy i większe szanse na jego realizacje niż rok temu.

Z tymi ocenami rynku to jest nie takie proste. Rzadko udaje się właściwie ocenić potencjał małych gier mało znanych producentów. A także czasem są przeceniane gry dużych a w efekcie gry nie zarabiają tyle lub nawet przynoszą straty. Przykładem na naszym rynku LoF miał niby bardzo dobre recenzje testerów profesjonalistów z portali a co wyszło. A także np. GTA4 też cienko.
Wracając do TWOM to trailerze sam słabo oceniałem potencjał sprzedaży gry na 150-200tyś w skali ponad rok. Więc nie dziwi mnie, że rynek miał takie same zdanie. Nikt nie mówił, że gra tak trafi w rynek. Wyszło podobnie jak ze Sniperem 1. Tyle, że TWOM jest dużo lepszy jakościowo (grafika) i dużo lepsza strategia rozwoju gry.

lelo-pakero
12
Wysłane: 16 października 2015 21:12:02 przy kursie: 70,80 zł
jurror napisał(a):
Także samemu trzeba oceniać , czy rynek się myli czy nie, przykład CIGa pokazuje jak może być zmienny w swoim spojrzeniu na spółki, w której wiele obecnie się nie zmienia, a jednak w kwietniu
kurs oscylował w okolicach 7 pln a wiedziano że będzie S3, żeby potem nagle przekonywać , że będzie świetnie. Na rynku są interesy i interesiki i często kursy właśnie od tego zależą w pewnych cyklach kursowych, i wiele zależy od akcjonariatu i jego strategi inwestycyjnej.

Ależ Ty błędnie oceniasz sytuację i nawet sobie nie zdajesz z tego sprawy. Przykład CIG-u to właśnie książkowe zachowanie inwestorów, a nie żadne "interesiki". Kurs ruszył dopiero pod koniec maja, a więc na 2-3 tygodnie przed premierowym pokazem gry S3 na E3 w LA - tu była spekulacja pod dobry zwiastun, a po trailerze wzrosty jeszcze bardziej przybrały na sile, bo rynek ocenił wysoko potencjał gry. Ja tu nie widzę absolutnie nic dziwnego, że było po 7-8 zł na jeszcze miesiąc przed premierą trailera - bo nikt nie chce inwestować w kota w worku... I tu kłania się nasz kochany 11 bit. Właśnie w zachowaniu inwestorów w przypadku CIG-u można szukać odpowiedzi dlaczego kurs 11 bit nie rośnie. Ano dlatego, że nikt nie będzie kupował kota w worku, gdy do premiery trailera Industriala co najmniej 5 miesięcy. Dodatkowo znając strategię 11 bit to pierwszy trailer nie pokarze nic z gameplaya i nie zdziwię się jak pierwsze demo będzie pokazane właśnie na targach E3 w czerwcu 2016 r., a potem premiera w okolicach listopada 2016 r. Coś wam to przypomina? Może TWOM? Jeżeli raz taka strategia promocyjna im się świetnie sprawdziła to nie ma się co dziwić, że mogą chcieć to powtórzyć. Z tego wniosek, że ewentualna gra pod demo gry może zacząć się dokładnie w podobnym momencie jak w przypadku CIG-u, czyli w maju 2016 r.

PS. Przypadek S3 nie jest odosobniony. Dokładnie tak samo było z Wiedźminem 3. Jeszcze pod koniec kwietnia 2013 r., CDP chodził po 6,5 zł. Prawdziwe wzrosty zaczęły się właśnie wtedy czyli na półtora miesiąca przed pierwszym pokazem gry na E3 w 2013 r.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 16 października 2015 21:16:28 przy kursie: 70,80 zł
jurror napisał(a):
przykład CIGa pokazuje jak może być zmienny w swoim spojrzeniu na spółki, w której wiele obecnie się nie zmienia, a jednak w kwietniu
kurs oscylował w okolicach 7 pln a wiedziano że będzie S3, żeby potem nagle przekonywać , że będzie świetnie.

W CIG jest dokładnie odwrotnie, dzieje się bardzo dużo. Zmiana struktur wewnętrznych, sprzedaży, sposobu pracy i nie wiadomo jeszcze czego, bo przecież produkcja jest w chinach - po których nie wiadomo czego się spodziewać.
Wejście w taką firmę obarczone jest bardzo dużym ryzykiem co do efektu prac w postaci pozbawionego błędów i tzw. "ficzerów" końcowego produktu. Najwyraźniej prezes jest świetnym sprzedawcą... skoro namówił dużych inwestorów i to ponownie.

O tym, że 11bit jest niedowartościowany względem innych spółek szczególnie CIG'u piszesz już kolejny raz i bije po oczach zawiść, że tu kurs nie rośnie. Taka sytuacja była do przewidzenia - na wzrosty trzeba poczekać, na 11bit przyjdzie jeszcze czas być może w tak samo niespodziewanym momencie jak na CIG'u. Jeśli nie wiadomo dokładnie kiedy to chyba lepiej zawczasu się zabezpieczyć.

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 17 października 2015 12:52:02 przy kursie: 70,80 zł
wybieram sie dzis i zdam Wam relacje...blackeye

www.gamearena.pl/pl//news/11_b...
Everything you know is wrong.........

chris_martin
35
Wysłane: 17 października 2015 20:48:24 przy kursie: 70,80 zł
Własnie wrócilem z GAP - bardzo profesjonalnie zorganizowana impreza - zreszta jak wiekszosc na naszych MTP.

sporo ludzi całej Polski - głownie fanatycy - na standzie 11 BIT, mega duży ruch i zainteresowanie, przyznam że trzeba sie bylo przepychac do stacji / konsoli na których mozna bylo zagrac w TWOM TLO - domin uje młodzież wwieku 16-25 lat ale rownież osoby starsze grały w TWOM 2 -

tak TWOM 2 - gdyz w mojej ocenie to jest zupełnie nowy gameplay niz na PC - w porownaniu do wersji PC jest znacznie rozbudowany scenariusz a umiejscowienie dzieciaków w grupie jest zagraniem bardzo na pograniczu. Mialem obawy czy to nie bedzie aspekt zbyt ekstremalny emocjonalnie jak na grę, ale powiem szczerze gra mega wciąga, o wiele bardziej niz na PC, jest swietnie dopracowana i grafika też wydaje się znacznie poprawiona, przynajmniej takie odniosłem wrażenie.

jednym słowem kroi sie HIT na konsole - bardzoo duze zainteresowanie na GAP - no i powiem szczerze sam nie moge sie doczekac az wersja na konsole trafi do MM , Saturnów i Empików abym mógl ją kupic...

milego wieczoru i zapraszam na jutro do Poznania - warto przyjechac i pograc w TWOM 2 TLO i inne ciekawe rzeczy obejrzec Dancing

baks
152
Wysłane: 17 października 2015 21:28:40 przy kursie: 70,80 zł
chris_martin napisał(a):
Własnie wrócilem z GAP - bardzo profesjonalnie zorganizowana impreza - zreszta jak wiekszosc na naszych MTP.

sporo ludzi całej Polski - głownie fanatycy - na standzie 11 BIT, mega duży ruch i zainteresowanie, przyznam że trzeba sie bylo przepychac do stacji / konsoli na których mozna bylo zagrac w TWOM TLO - domin uje młodzież wwieku 16-25 lat ale rownież osoby starsze grały w TWOM 2 -

tak TWOM 2 - gdyz w mojej ocenie to jest zupełnie nowy gameplay niz na PC - w porownaniu do wersji PC jest znacznie rozbudowany scenariusz a umiejscowienie dzieciaków w grupie jest zagraniem bardzo na pograniczu. Mialem obawy czy to nie bedzie aspekt zbyt ekstremalny emocjonalnie jak na grę, ale powiem szczerze gra mega wciąga, o wiele bardziej niz na PC, jest swietnie dopracowana i grafika też wydaje się znacznie poprawiona, przynajmniej takie odniosłem wrażenie.

jednym słowem kroi sie HIT na konsole - bardzoo duze zainteresowanie na GAP - no i powiem szczerze sam nie moge sie doczekac az wersja na konsole trafi do MM , Saturnów i Empików abym mógl ją kupic...

milego wieczoru i zapraszam na jutro do Poznania - warto przyjechac i pograc w TWOM 2 TLO i inne ciekawe rzeczy obejrzec Dancing

Szkoda, że nie wiedziałem, że się wybierasz wyjeżdżałem o 7-ej - być może staliśmy koło siebie w kolejce. Ja byłem na targach między 12.30 a 16.30. Gra jest na prawdę niesamowita - nie gram na co dzień na konsoli ale sterowanie wydaje się dość intuicyjne jeśli tak można to nazwać.
Sterowanie dość szybko "ogarnąłem" choć brak mi wprawy w grze na tym sprzęcie. Wcześniej grałem (trochę) na PC i tablecie ale ta wersja dużo bardziej mi odpowiada. Chyba faktycznie grafika jest jeszcze wyraźnie poprawiona w stosunku do wersji PC. Mieli czas i popracowali nad tym sporo. Chyba masz rację jest szansa na dobrą sprzedaż czy będzie taki hit na na PC za wcześnie to przesądzać ale nie da się wykluczyć. Teraz tylko dobry marketing - zobaczymy co potrafi Deep Silver. Czasu jest dość i wiemy, że 11bit umie promować swoje produkty a przy wsparciu Koch Media powinno to wypaść jeszcze lepiej. Można te targi uznać za początek kampanii reklamowej - ktoś to słusznie zauważył. Zobaczymy co będzie dalej.
Na targach warto było być poza 11bit można było zobaczyć wiele ciekawych wydarzeń na stoiskach wystawców tak więc czas nie był stracony.....Angel
Edytowany: 17 października 2015 21:30

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 17 października 2015 22:25:56 przy kursie: 70,80 zł
chris_martin napisał(a):
dominuje młodzież w wieku 16-25 lat ale rownież osoby starsze grały w TWOM 2 - tak TWOM 2

TWOM 2 ??? Rozumiem, że to wpis z gatunku Twoich rozważań nad tym czy EA przypadkiem nie przygotowuje się do przejęcia 11 bit, albo o tym że TWOM będzie sprzedawany razem z Windows 10, albo że udziałowcem Moonlex może być Bill Gates lub Facebook... Boo hoo!

baks
152
Wysłane: 17 października 2015 23:05:54 przy kursie: 70,80 zł
Nie wiem czy masz powody do żartów - jeśli udało Ci się zagrać w którąś z wcześniejszych wersji to jedź na targi a sam zobaczysz jaka jest różnica. Mówienie o TWOM 2 może jest nieco przesadzone ale czy tak bardzo - sam zobacz a ocenisz. Najlepiej krytykować czegoś o czym nie ma się pojęcia typowe.

lelo-pakero
12
Wysłane: 18 października 2015 11:45:56 przy kursie: 70,80 zł
Spółka jasno zakomunikowała, że nie ma zamiaru rozwijać TWOM i tworzyć kontynuacji, więc niektórzy na siłę próbują to robić za twórców. Rozumiem, że jak wejdzie możliwość wprowadzania modów niedługo to ktoś napisze na forum, że mamy TWOM 3, bo wtedy rzeczywiście zmiany mogą być dość rewolucyjne...

Z facebooka TWOM:

KS: the little ones is an update? or new title?

TWOM: It's the console version of the game, dedicated to PS4 and Xbox One, which will have some new content.

chris_martin
35
Wysłane: 18 października 2015 13:43:06 przy kursie: 70,80 zł
[quote=baks]Nie wiem czy masz powody do żartów - jeśli udało Ci się zagrać w którąś z wcześniejszych wersji to jedź na targi a sam zobaczysz jaka jest różnica. Mówienie o TWOM 2 może jest nieco przesadzone ale czy tak bardzo - sam zobacz a ocenisz. Najlepiej krytykować czegoś o czym nie ma się pojęcia typowe.[/qu

TWOM 2. 3. 4. 5 to semantyka . Ważny jest content a ten wymiata w TWOM TLo stad w mojej opinii to TWOM 2..... Czy inni na forum juz grali w TWOM T L o ? Ja owszem....😉

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 18 października 2015 14:29:02 przy kursie: 70,80 zł
Pojawiają się pierwsze opisy wrażeń z grania w TWOM LO:
gamezilla.komputerswiat.pl/pub...
od 1:56...
z tym sterowaniem chyba nie jest źle thumbright

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków
Edytowany: 18 października 2015 14:35

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 18 października 2015 16:30:24 przy kursie: 70,80 zł
@chris @baks

Dzięki za relację.
Jestem na Twitterze

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

355 356 357 358 359

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,170 sek.

jmfzvgiq
hukczqba
aodupbqo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ybpfeuko
gowchmny
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat