lelo-pakero napisał(a):Jeżeli po dwóch dniach sprzedali jedynie ok. 4,385 sztuk to ile mogli sprzedać w samych pre-orderach? Kilkaset kopii? Brzydko to pachnie jak dla mnie.
Jak dla mnie narzędzia do monitorowania sprzedaży dla konsol są umiarkowanie wiarygodne, może dlatego że nigdy ich nie śledziłem i nie mam punktu odniesienia.
Natomiast, mam punkt odniesienia odnośnie władz 11b, nigdy nie kłamali, jak pinokio z CIG, nigdy nie naganiali i nie produkowali "newsów", przeciwnie, siedzieli cicho i robili swoje.
Każda gra na siebie zarobiła, TWOM:TLO też zapewne zarobi.
Jak mówią, że są zadowoleni to im wierze, co nie znaczy, że spodziewam się bóg wie jakich przychodów. Kluczem dla kursu, w średnim terminie, jest Industrial a TWOM:TLO może być tylko miłym dodatkiem, wisienką na torcie w przychodach w roku 2017.
Strategia 11b, zakłada tworzenie rzeczy których nikt nie robił, w możliwie dobrej jakości.
TWOM pokazało, że ta strategia ma sens. Sam zarząd mówi, że temat Industriala będzie bardziej "nośny" a grono odbiorców szersze - nie ma powodów im nie wierzyć.
W połączeniu z faktem, iż mają marke i renome po TWOM może być ciekawie + Industrial ma mieć kontynuacje w przeciwieństwie do TWOM.
Gra jest o przyszłość, a nie o wyniki sprzedaży nieco odgrzanego kotleta jakim jest TWOM:TLO.
Aczkolwiek uważam, że w połączeniu z mobilkami i DLC na PC, może przynieść istotny dochód w tym roku i w połączeniu z dochodem z Industriala spowodować znaczny wzrost wyceny.
IMHO o to jest dzis gra. Kto lepiej przewidzi, wiecej zarobi.
Nie bez powodu akcjonariusze magicznego 9zl nie sprzedają, z ich perspektywy okolice 70zl wydają się bezpieczne - może być albo dużo lepiej, albo tak samo, więc warto poczekać