Scarry napisał(a):Granie na strach pod
chińskie lotniskowce? ....
w każdym razie nowy element do układanki "czym się mamy martwić w najbliższych latach".
Heh ... wciąż mówię "ludzie obudźcie się i myślcie zanim będzie za późno" ...
Wyłączanie własnego myślenia i logiki i polegania na tym co dopływa z mediów + danych z komputera [np AT hehehe] jest przyczyną podatności na ataki ... czy to takie zamachy jak ta grabież na rynku finansowym [bo to co się dzieje to jak wielki napad na bank poprzez wykorzystanie momentu i słabości SYSTEMU] czy też ataki militarne.
ATAK na WTC 11 września TEŻ wykorzystał słabości systemu ... innego ale jednak systemu.
Ludzie budują systemy i wyłączają zupełnie myślenie. Taka "ospałość" eksponuje ich na łatwiejsze ofiary ataków - TYLKO to chcę powiedzieć.
Chiny ... ignorują międzynarodowe prawo, NIE INFORMUJĄ świata o tym co się dzieje u nich i co robią - a na pewno nie w pełni i tylko na tyle na ile im pasuje w ich strategii ... tylko cały świat ma "spuszczone majty i analizuje swoje genitalia" ... Chiny są tymczasem nie na plaży naturystów tylko ubrani i uzbrojeni po ząbki i nad tym pracują.
Nie zauważyliście, że Chiny nie podają poprawnych danych o tym co się u nich dzieje?
USA wciąż apeluje ... ale to jak wołanie przez okno i Chiny im tylko "Shut the fuck up" mówią hehehe.
Jak dojdzie do konfliktu światowego to mają zawsze też z 800 milionów taniej siły roboczej po mobilizacji, która za garść ryżu będzie robiła to co przywódcy każą np. budowała dalej broń i amunicję, którą będą w stanie doprowadzić nawet USA do uległości jak naziści owczarki niemieckie.
Korzystając z momentu słabości finansowej gospodarek [za XX lat będzie na serio krucho po wydymaniu przez socjal i ludzi żyjących na kredyt] więc i nakłady i możliwości uzbrojenia nawet w USA osłabną ... natomiast Chiny .... Chiny będą wtedy wielkie ...
Czy to nie jest proste? Dla mnie jest ... Emigrujcie do Australii ... ona pewnie pozostanie poza konfliktem ... jak się zacznie to będzie za późno bo zamkną granice i nikogo nie wpuszczą i będzie rzeź
kiedy ? nie wiem ... może za 10 lat ... może za 30 ... może szybciej tego nie wie nikt z nas tak jak o tej korekcie z giełd hehehe.