Fundamentaliści nie nabijają obrotów na giełdach w dużym stopniu ... GRAJĄ spekulanci .... technicy ... kapitał "fundamentalny" jest bardziej zamrożony ... ale dzięki nim przerywa się spekulantom zabawę ... jak za nisko wejdzie to obudzą się w końcu fundamentalni, którzy po prostu wejdą i tyle ... spekuła też to wie, też to bierze pod uwagę i ... oczywiście manipulacja i spekuła ma swoje granice i startegia zwały, którą przedstawiłem jak najbardziej to z pewnością zakładała ... przecież w końcu technicy mają swoje święte "punkty - dołki" i miejsca gdzie będzie "bo musi, bo technika to mówi" zbierać się święte wsparcie
Scarry ... mnie przeraża to, że niewielu rozumie to co ja (i nie tylko ja) mówię / piszę.
Ja rozumiem technikę, nie jestem ignorantem. Technika zwykle działa (jak nie dzieją się różne anomalia) ... ale to tylko SYSTEM i ma ogrom słabości, które można wykorzystać przeciwko niemu. Zbyt wielu ludzi z kolei traktuje to jak świętą wyrocznię i TO jest przerażające ... skala tego zjawiska pozwala wówczas na takie "zapalniki" jak ten ... i wiele innych w historii, o których myślę podobnie.
Przepływ informacji jest ograniczony, ludzie nie myślą ... wielu zainwestuje i straci ... o to się nie trzeba martwić. Dawców kapitału w systemie zawsze będzie sporo ... zawsze też można doprowadzić do pobudzenia tych mas ... Po zwałce będzie do góry więc wówczas będzie odbudowa i będzie "różowo" ... zobaczycie ... i tak będzie znów kilka lat ... może mniej ...
AT to retrospekcja ... Scarry ... RETROSPEKCJA ... oddaje Ci psychologię, którą widzisz PO FAKCIE ... W ŻADEN sposób nie odda z wyprzedzeniem NICZEGO generalnie ... i sytuacja sierpnia 2011 .... i wcześniejsze spektakularne zwały również tego dowodzą ...
Scarry ... odpowiedz sobie sam ...
1. Czy inwestorzy, analitycy, rynki ... nie polegają na AT?
2. Skoro polegają to dlaczego? Nie dlatego, że widzą [nazwijmy to z dużym prawdopodobieństwem] tam powiedzmy przyszłość wykresu? Nie dlatego, że opierają się na analizie historii?
3. Twierdzące odpowiedzi na 2 powyższe punkty prowadzą nas do wniosku, że SYSTEM można przewidzieć ... każdy stara się przewidzieć więc tym samym elementy [ludzie korzystający z systemu, a są ich ogromne rzesze] są PRZEWIDYWALNI ... bo widząc to co inni - widzimy co oni widzą i możemy wyciągnąć wnioski co do tego.
To jeden z determinantów powodzenia takiej AKCJI "kampania sierpniowa 2011" ...
Jak się wygrywa w szachy? ... Znając przeciwnika, jego schematy myślowe, jego poprzednie partie, analizując właśnie technicznie i matematycznie algorytmy jego decyzji i strategii z całej jego historii ...TYLKO tak wygrywa się na najwyższym poziomie gry ...
Scarry ... finanse i giełdy światowe to jednak w pewnym sensie gra ... finansowe szachy na najwyższym poziomie ... oparte na SYSTEMIE ... i system przegrał ... znów.
Dlaczego? Dlatego, że jest systemem ... że znów osiągnął punkt krytyczny polegania na sobie ...
Ludzie wyłączają samodzielne myślenie ... i TYLKO to jest fundamentem wszelkich problemów [nie tylko w gospodarkach i finansach na świecie] ... Myślenie boli a rozwój technologii stymuluje ludzi w kierunku wyłączania myślenia.
Rekomendacje, ratingi, wskaźniki, AT ... tej gry nie wygrywają maszyny tylko jednostki lub organizacje wykorzystujące te schematy, którymi płynie nurt ... to jak rzeka, która płynie i wiesz co zrobi znając prawa geofizyki ... można ją wykorzystać dla własnych korzyści. Tyle w temacie.
Przerażająca jak Twój Nick jest ignorancja tych czynników ...