byiuqlpy
Advertisement
PARTNER SERWISU
lynbppkp
189 190 191 192 193

Kiedy szczyt hossy?

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 1 września 2011 19:58:34
buldi napisał(a):
krewa napisał(a):
Buldi,
może kolejna stopka?
coś w stylu

Biję pokłony
I klękam przed Wami
Tryumfującymi Niedźwiedziami.
Składam Wam hołdy
W imieniu stada
Przegrałem z kretesem. Żenada.

Brawo Krewa - lepiej bym tego nie wykombinował.

@ Nocny - czyń honory, od dzisiaj zmiana stopki. Angel

Jeden okrutniejszy od drugiego.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 1 września 2011 20:13:25
pop napisał(a):

Eee tam,nie przesadzaj...
Hotele drogie,standard kiepski,wszystko wypada cenowo i pod względem komfortu znacznie gorzej niż w takiej Turcji...!
W Turcji za niższą cenę masz bez porównania fajniejsze hotele,wyjątkowo piękne krajobrazy (polecam Pamukkale i Kapadocję),a i nagie, namiętne tancerki przed wejściem do dyskotek...

Ze wszystkim sie prawie zgadzam - Kapadocja sliczna , standard za podobna kase o niebo lepszy ale...

no wlasnie ... jeden lubi zolty ser a inny co innego :) tak samo tutaj ,ja jestem zakochany w Grecji i dla mnie Turcja sie nie umywa ani zaden inny kraj...

mozna by opowiadac godzinami ale to nie temat o tym ale ten spokoj , luz i mimo wszystko zyczliwosc jakze odmienna od polskiej wredoty to cos o czym sie marzy i co sie wspomina bo czy wazne jest by cale zycie gnac przed siebie... byle byc lepszym , wiekszym , silniejszym i madrzejszym ??? Moze i tak ale nie kosztem tego co w zyciu wazne , cenne i wartosciowe...

Dobra ide dalej ratowac greckie PKB wave

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 1 września 2011 21:06:59
Cytat:
Reuters reports the head of the independent committee tasked with overseeing Greek reforms has resigned after the Finance Minister took her to task for saying the Greek debt is out of control. Her name is Stella-Savva Balfousia.

Greece, despite multiple bailouts, remains unable to get out of its own way…

za forexlive

wywalili kobite za to że powiedziała prawdę... normalnie zachowanie godne Goldman Sachs czy JPMorgan. Uczą sie szybko ;)
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 1 września 2011 21:07

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 1 września 2011 22:04:25
s&p swoje, bovespa swoje i ue swoje ;))) już dawno nie pamiętam takiej sytuacji. czyżby to był schyłek hegemonii usa?

patrząc na s&p, ciekawa sytuacja nad 1200, chyba można zaryzykować skromne eski. jutrzejsze close, będzie niezwykle istotne. moim skromnym zdaniem zamykamy tydzień w okolicach 1190, a to będzie wskazywało kierunek południowy

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 1 września 2011 22:20:37
Berlusconi rzuca wszystko w cholerę :)))

Cytat:
- Za parę miesięcy odejdę... wyjadę z tego gównianego kraju, który przyprawia mnie o mdłości (...) mam tego dość - wyrzucił z siebie Berlusconi w rozmowie telefonicznej z 13 lipca, którą prowadził z przebywającym wtedy w Panamie Valterem Lavitolą.

W ciągu 13-minutowej rozmowy podsłuchanej i nagranej 13 lipca przed północą na polecenie prokuratora prowadzącego śledztwo w sprawie określonej kryptonimem "P 4" premier zapewnia rozmówcę, że jego postępowanie jest "czyste i przejrzyste".

- Jestem człowiekiem, który nie robi nic, co mogłoby służyć za podstawę do rozsiewania wiadomości, że popełniłem przestępstwo (...), jestem więc całkowicie spokojny (...) Jedyne, co mogą o mnie powiedzieć, to tyle, że pieprzę...jasne? (...) Niech więc wsadzają szpiegów, gdzie tylko chcą (...) Niech kontrolują moje telefony... nic mnie to nie obchodzi(...) Za parę miesięcy odejdę i zajmę się moimi sprawami, odejdę gdzie indziej (...) Wyjadę z tego gównianego kraju, który przyprawia mnie o mdłości (...) mam tego dość - mówił Berlusconi.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

mathu
0
Wysłane: 1 września 2011 22:37:34
Sytuacja na BVP jest bardzo ciekawa, bo zamknęli się nad oporem poprowadzonym po wąsach, ale pod tym po zamknięciach. Jednak ten drugi jest ważniejszy, bo to po jego przebiciu zaczęły się spadki 2. sierpnia. Wszystko na malejącym wolumenie, czyli jutro książkowo szpila w dół.

kliknij, aby powiększyć

A jeszcze ciekawsze, co dzieje się z futami po zamknięciu w USA. DAX zleciał z -1.5% na -2%, ES.F natomiast przebił w tym momencie 1200 i jest już na 1199.65. Jadą bez pardonu :)
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 1 września 2011 22:38

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 1 września 2011 22:41:00
wala o ile będzie to będzie na wysokości ostatniego dołka, a nie teraz na górze kanału wzrostowego który może się utworzyć.

Zarkan
0
Wpisów: 145
Wysłane: 1 września 2011 22:44:07
Mathu ale Ty chcesz tych spadków :P. Widać że bez akcji.

mathu
0
Wysłane: 1 września 2011 22:46:25
Piszę co widzę. Na rynku byka też dużo pisałem i wklejałem... sprawdzało się aż do sierpnia blah5

O kurde, ale mi się przypomniało!!! Może Alfredzio wróci, pamiętacie go? love4

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 1 września 2011 22:52:04
Sam go w diabły na księżyc wysłałeś.
Pewnie po nim do dzisiaj z Imć Twardowskim chadza.

Mathu - wyluzuj, bo sie wykończysz.
Bessy bywają wyczerpująco długie.
Trza oszczędzać siły na drugie uderzenie.thumbright

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 1 września 2011 23:30:24
BOVESPA krótkoterminowo prosi się o korektę, bo wykonali ładny, symetryczny ruch, i wyczerpali zasięg pod oporem. Ale co do jedynego oczywistego kierunku, to bym nie przesadzał, bo obroty mieli zwiększone, a sesja była wyraźnie kupująca. Karty są dalej w grze Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

Scarry
193
Wysłane: 2 września 2011 08:27:13
Brazylisjki bank centralny pojechał w dół ze stopami procentowymi , to się bardzo spodobało na lokalnym rynku i całej Bovespie.

Hm.. mamy pierwszy poważny impuls, i to z poważnego źródła pozwalający mówić o możliwym początku końca GoldmanSachs/JPMorgan. - a tu potwierdzenie z naszej ulubionej zerohedge.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 2 września 2011 08:33

Scarry
193
Wysłane: 2 września 2011 09:19:17
w Grecji zapowiada się dzisiaj pogrom...

Cytat:
Inspectors from the ECB, the IMF and the European Commission may revise their projections for Greece’s GDP contraction this year to “at least” 5%. Based on the new projections, the country’s deficit could approach 9% of GDP, well above the official target of 7.6%, Les Echos reports.

(za: talking forex)

za parę godzin niezapowiadana wcześniej konferencja greckiego ministra finansów.. proponuję mocno trzymac się ramy jak powie słowo za dużo... ;)

a złoto uznało że najwyższy czas pokazać kto tu rządzi ;p

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 2 września 2011 09:23

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 2 września 2011 09:19:39
Refleks to oni mają nie ma co. Widać ich wymiar sprawiedliwości działa tak szybko jak nasz. A co do dzisiejszego dnia to szykuje nam się jakaś dzidozwała. Niby Futerka na lekkich minusach ale rosnąć już nie chcą. Wig20 się osuwa.

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 2 września 2011 09:56:03
Sytuacja robi się ciekawa.. jeżeli wzrosty nie będą kontynuowane, to niedźwiedzie mogą czuć się komfortowo, gdyż większy popyt znajdzie się dopiero jakieś 10% niżej.. inaczej mówiąc ta strefa albo zadziała jako baza do kolejnej fali wzrostowej, albo zostanie spacyfikowana jednym ruchem.. bez żadnej obrony.. wygląda na to, że najbardziej prawdopodobne jest zakończenie tej fali gdzieś w tych okolicach, max jeszcze +kilka %% (najistotniejszy jest moim zdaniem SP500 - max 1290???) i dna tego krachu trzeba by szukać dopiero za miesiąc - końcówka października?? 1020 SP500??

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

mathu
0
Wysłane: 2 września 2011 10:09:14
Ciekawe kiedy w USA zrozumieją, że jeśli Benek wrzuca QE z czysto kriminalno - banksterskich powodów, to żadne złe dane nie są mu potrzebne, bo i tak robi to wyłącznie dla zysków Goldmanów, natomiast jeśli jest inaczej, to złe dane mogą udowodnić, że QE ma ZŁY wpływ na gospodarkę i Benek się zawaha.

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 2 września 2011 10:19:42
Coś dla optymistów.. gdzieś kiedyś czytałem o antywskaźniku Roubini.. w większości przypadków, gdy Roubini pojawia się na czołówkach gazet i w mediach jest to sygnał do kupna.. psychologicznie rzecz ujmując jest to okres największego pesymizmu rynkowego.. tym razem chyba jednak się ie sprawdzi..

We Are in 'Worse Situation' Than in 2008: Roubini
http://www.cnbc.com/id/44368995

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

Scarry
193
Wysłane: 2 września 2011 10:40:45
to co linkowałem rano z BBC i zerohedge, z lekkim opóźnieniem nasz parkiet wrzucił:
USA pozywa banki

Cytat:
Utrzymują, że sprawy sądowe przeciwko ich bankom mogą zaszkodzić delikatnemu procesowi wychodzenia amerykańskiej gospodarki z zapaści

jakiej zapaści? Przecież Obama mówi że wszystko jest OK... king

dla posiadaczy akcji dzień może być wyjątkowo fascynujący po otwarciu w USA ;)
Edytowany: 2 września 2011 10:42

mathu
0
Wysłane: 2 września 2011 12:07:25
Fajny klinek na W20:

kliknij, aby powiększyć

Scarry
193
Wysłane: 2 września 2011 12:23:21
-> 14:30
ostatnia nadzieja byczków na zmianę trendu, jeśli dane z USA nie zaskoczą pozytywnie to Panowie i Panie - trzymać się ramy mocno ;p

Grecy sprytnie wywinęli się spod młota zrywając rozmowy z komisją europejską, kiedy dostali zarzuty że dalej nic nie robią, PKB spada a dług rośnie, i ogłaszając że wróca do nich za 10 dni wave Tyle lat ściemniali i przeciągali że sa w tym mistrzami Angel
Edytowany: 2 września 2011 12:38

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

189 190 191 192 193

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,544 sek.

tqktyfbf
zbvcobek
vszhblzn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bgcffuoc
vkuhbeij
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat